Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV spaart Heracles na vroege rode kaart en kent geslaagde generale voor CL

Laatste update:

PSV heeft vrijdagavond kinderlijk eenvoudig afgerekend met Heracles Almelo. De Eindhovenaren wonnen in het eigen Philips Stadion met 2-0. Vlak na de vroege rode kaart voor Bryan Limbombe kopte Luuk de Jong PSV op voorsprong, die na rust verdubbeld werd door Olivier Boscagli. Dankzij de zege staat koploper PSV nu liefst dertien punten los van naaste achtervolger Feyenoord, dat zondag nog in actie komt. Heracles staat veertiende en hoopt dat de concurrentie later dit weekend ook zal verliezen.

Aan de kant van PSV zag Walter Benítez vier verdedigers voor zich staan: Jordan Teze, André Ramalho, Boscagli en Sergiño Dest. Op het middenveld kreeg Malik Tillman de voorkeur boven Ismael Saibari, die kampt met rugklachten. Joey Veerman en Jerdy Schouten stonden eveneens op het middenveld. Voorin werd spits De Jong geflankeerd door Hirving Lozano (rechts) en Ricardo Pepi (links). Bij Heracles verdween Navajo Bakboord uit de basis, wat Limbombe een basisplaats opleverde.

PSV was zoals verwacht de bovenliggende partij in de openingsfase. Via voorzetten van Teze kwam het meermaals gevaarlijk voor het doel van Michael Brouwer, zonder het voor PSV gewenste resultaat. De avond beloofde al moeilijk te worden voor Heracles en na de rode kaart voor Limbombe, die een harde tackle inzette op de enkel van De Jong, werd het nog een stuk ingewikkelder.

Zeker ook omdat PSV direct gas gaf en via Pepi zijn eerste grote mogelijkheid kreeg. De Amerikaan schoot over, maar kon enkele minuten later alsnog juichen voor collega-spits De Jong, die een vrije trap van Veerman binnenkopte: 1-0. De aanvoerder was uit een hoekschop vlak daarna dicht bij zijn tweede goal van de avond, ware het niet dat Brouwer zijn inzet prachtig uit de bovenhoek tikte.

Het tempo zakte vervolgens behoorlijk, al moest Brouwer opnieuw handelend optreden. Ditmaal om een listig schot van Veerman uit de hoek te tikken. Op aangeven van De Jong, die met zijn hak schitterend meegaf, verkwanselde Veerman even later een opgelegde kans van dichtbij. Brouwer groeide in de wedstrijd en had ook een antwoord op een schot van Tillman, die na een fraaie dribbel de verre hoek probeerde te vinden. Heracles had helemaal niets in te brengen en kwam op slag van rust goed weg, toen Pepi maar net naast kopte.

Ook na rust was het eenrichtingsverkeer en bleef Brouwer uitblinken. Zo had de goalie een prima reflex in huis op een kopbal van De Jong en een schot van Tillman. Toch was het een kwestie van tijd voordat de 2-0 zou vallen en die viel dan ook tien minuten na rust. Boscagli ging een één-tweetje aan met Tillman en schoof vervolgens keurig raak in de verre hoek: 2-0. Pepi was ijverig op zoek om zijn basisplaats te bekronen met een treffer, maar was ongelukkig in de afronding.

Van spanning was in het restant amper sprake meer. PSV had het balbezit, maar deed daar mede door het lage tempo weinig mee. Bijna kwam Heracles uit het niets op 2-1, ware het niet dat Mario Engels uit een lastige hoek de paal raakte. Aan de andere kant kreeg ook PSV weer zijn mogelijkheden. Zo had Brouwer andermaal een prima reflex in huis, op een kopbal van Pepi, en kopte De Jong uit de daaropvolgende hoekschop tegen de lat. De voorsprong kwam nooit in gevaar en dus kent PSV een prima generale repetitie voor het Champions League-duel van dinsdag tegen Borussia Dortmund.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Om maar even een Aad de Mos uitspraak uit de geschiedenisboeken te trekken, maar het is lastiger voetballen tegen 10 dan tegen 11. Vanavond een legio aan kansen bij elkaar gespeeld en een comfortabele zege binnengesleept, maar de hoofdrol was toch echt voor Brouwer. Het is dat zijn ploeg niet daadkrachtiger was, maar wat heeft die er veel ballen uitgehouden. Wat mij betreft man of the match!

16 februari 2024 om 22:06

Die keepte echt een wereldpot. Daarnaast vond ik Heracles ook sterk verdedigen. Het was moeilijk om tot kansen te komen, al speelde psv ook niet voluit. Luuk weer een goaltje, staat nu op gelijk hoogte met één van de beste spitsen van de wereld.

16 februari 2024 om 22:30

Het was helemaal niet moeilijk, ze schoten gewoon alles recht op de keeper of naast. Zo goed was die niet. Daarbij ruim 30 kansen gecreëerd dus waar heb je het over met moeilijk tot kansen komen? Als het iets meer meezat was het 8-0 geworden

Als psv fan moet ik toch echt zeggen dat Brouwers veruit de beste speler op het veld was vandaag!

16 februari 2024 om 21:58

Geen beste wedstrijd van psv maar drie punten in de pocket. Hopelijk word het dinsdag beter.

16 februari 2024 om 22:09

Dat hoop ik ook zeker, anders veel geld voor niks uitgegeven😅

17 februari 2024 om 00:03

Kaartjes waren inderdaad lachwekkend duur

Na die rode kaart verwachtte ik, zoals eerder dit seizoen, veel doelpunten tegen Heracles maar daar had Brouwer geen zin in helaas. Goede pot gekeept! Verder niets aan te merken op het spel van PSV te merken, kansen genoeg gecreëerd. Die bal op de paal bij ons was wel even geluk want dan was het een groot smetje geweest op deze wedstrijd. Nu vol vertrouwen en een fitte selectie richting dinsdag! Forza PSV!

16 februari 2024 om 22:05

Ik juist niet met het oog op dinsdag vs. Dortmund.
Situatie was anders dan toen in Almelo, psv wou zich niet 100% geven na die rode kaart.

17 februari 2024 om 00:05

Luuk gaat mee naar het EK!

17 februari 2024 om 10:29

Ga nog maar even kijken, Walter-Benitez die toch al niets te doen had tikte de bal tegen de paal.

Op halve kracht de overwinning binnengehaald. Op naar dinsdag!

Lekker overdreven weer met die brouwer, kreeg alles of slap of door het midden geschoten..

16 februari 2024 om 22:03

Is niet zo, maar leuk dat je het anders zag.

16 februari 2024 om 22:07

Een kopbal van Luuk uit een corner die naar de hoek ging.. de rest kwam recht op 'm af. Maar goed, lekker elkaar napraten met z'n allen.

16 februari 2024 om 22:20

Glas is half leeg

16 februari 2024 om 22:24

Moet toch leuk zijn om eens ergens de enige in te zijn.

Dit team komt ver in de cl

16 februari 2024 om 22:19

Wie Psv ? Niet met dit team 1 ronde overleven is misschien nog mogelijk.

16 februari 2024 om 23:25

Dortmund is ook lekker bezig de laatste tijd.
Ik hoop dat "we" nog een ronde verder komen al verwacht ik het niet.

16 februari 2024 om 23:32

Beter team danajax in 2019 jaren terug toch?

17 februari 2024 om 00:10

Psv gaat echt niet ver komen, vorm van de 1e seizoenshelft is ver te zoeken na de winter. Ben bang dat Dortmund dit wel wint nu.

Wanneer gaat dat contract van Boscagli eindelijk verlengd worden Ernie? Wat een speler

16 februari 2024 om 23:27

Hield hij zelf niet enigzins de boot af?
Omdat hij al een tijdje bij pav zit wilt gij wellicht zelf een nieuwe uitdaging/avontuur.
Ik zie hem maar al te graag verlengen, één van de weinige in de laatste linie waar je op kan vertrouwen.

Ik zie PSV winnen dinsdag tegen Dortmund. Gok op een 2-1 overwinning. Zou ook mooi zijn voor het Nederlands voetbal en kunnen we Portugal definitief achter ons laten.

Had ook 5-0 kunnen zijn gezien de doelpogingen. Jammer dat zo’n scheidsrechter niet meer zelf een beslissing neemt maar wacht met een kaart trekken tot het moment dat iemand in zijn oor fluistert. Had hij geel gegeven, zou de VAR dan ingegrepen hebben?

In mijn optiek is dit geen rood trouwens. Ongelukkig, niet heel hard en zijn voet vlak boven de grond en een beetje van zij op de enkel van Luuk. Die dan natuurlijk lang blijft liggen en weer vrolijk huppelt als die jongen van het veld is gestuurd en het balletje weer rolt. Jammerlijk gedrag. Maar dat kennen we van hem.

16 februari 2024 om 22:58

Kom op zeg, de straf was misschien wat zwaar. Maar het was een oliedomme overtreding. Luuk wordt vol op de enkel geraakt. Natuurlijk blijft hij liggen, hij wordt pijnlijk geraakt. Je doet net alsof hij zijn tegenstander naait. Dat was absoluut niet het geval.

16 februari 2024 om 23:06

Heb je ook opgelet toen het spel weer werd hervat? Was niks aan het handje. Een tik op de enkel, nou poehoe.

17 februari 2024 om 06:40

Luuk de Jong gaf zelf na de wedstrijd ook aan dat hij niet per se rood had willen zien, geel had misschien ook volstaan maar dat was aan de scheidsrechter en hij was blij dat de scheidsrechter spelers in bescherming neemt.

Ik vind die overtreding absoluut rood waard, hij komt er gewoon heel naar in en kan zijn tegenstander ernstig blesseren. Ik geloof niet dat hij slechte intenties had maar dat maakt de overtreding niet minder hard, het had in principe ook een gele kaart kunnen zijn maar rood was in mijn optiek niet overdreven.

Ik vind het oneerlijk. Carnaval is al lang voorbij en Heracles komt ermee weg dat ze prime Oblak met een Brouwer masker op laten spelen. Was die even goed!

Nog 12 competitiewedstrijden voor PSV waarvan 3 wedstrijden thuis tegen Feyenoord, Twente en AZ. Vandaag rustig aan gespeeld dus balletje tikken benen heel houden. Ben echt benieuwd dinsdag tegen Dortmund, Sebastien Haller kan de 2 wedstrijden niet spelen.

Eerst de wedstrijd tegen dortmund maar eens afwachten voor hoe psv ervoor staat. Psv leeft wat boven zn stand denk ik europees gezien. Die keeper van heracles kijken of die zn niveau blijft vasthouden.

Gunfactor he. Wanneer kregen ze zelf rood voor het laatst? Voor mijn gevoel 10 seizoenen geleden.

17 februari 2024 om 07:36

Vorig seizoen 3 keer.

17 februari 2024 om 10:22

Zo is het. Vele niet PSV ers houden dat niet bij. Vanmiddag15.30uur: VFL Wolfsburg Borussia Dortmund. Kunnen we de tegenstander van PSV bekijken.

Was een saaie pot na de rode kaart maar de 3 punten zijn wel binnen! ben benieuwd of ze een invinceble season halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren