Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV is Suárez zeer dankbaar: 'Die adviseerde de Eredivisie en PSV'

Laatste update:

Gastón Pereiro had een paar maanden nodig om te acclimatiseren, maar zondag beleefde de Uruguayaan zijn definitieve doorbraak. Met twee treffers schoot hij PSV naar een verdiende overwinning tegen Ajax. Voor technisch directeur Marcel Brands komt dat, ondanks de lastige aanloopperiode van de jongeling, niet als een verrassing. “Je voelt op een gegeven moment aan welke spelers later op een goed niveau in Europa zullen spelen”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

/

Brands zag Pereiro voor het eerst ‘live’ aan het werkt tijdens de Zuid-Amerikaanse jeugdkampioenschappen. “Bij dit kampioenschap in januari had ik twee namen opgeschreven. De ene was Pereiro en de andere Ángel Correa van Argentinië, die nu bij Atlético Madrid speelt”, vertelt hij. Brands was echter niet de enige: diverse Europese clubs toonden interesse in de aanvaller van (toen nog) Nacional.

Clubs uit grotere competities wilden hem echter eerst op huurbasis elders stallen en daar had Pereiro geen zin in. PSV werd daardoor een concrete optie. De inmenging van Luis Suárez gaf het beslissende zetje. “Die adviseerde de Eredivisie en PSV. En nu gaan we zien of er allemaal uit komt wat er in potentie”, stelt de tevreden td, die ook nog kort iets kwijt wil over het karakter van de jonge aanvaller. “Hij komt niet uit de onderkant van de maatschappij, maar uit een normaal gezin met normale ouders. Hij is ook redelijk intelligent.”

Denk jij dat Gastón Pereiro net zo goed zal worden als Luis Suárez?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima gedaan Brands, nu stoppen met veren in zijn reet stoppen. Straks gaan we verwachten dat hij elke wedstrijd er twee inprikt, laten we niet vergeten dat hij zondag in eerste instantie wissel zou staan. Dit (halve) jaar staat in het teken van acclimatiseren, als hij straks een paar mindere wedstrijden voetbalt, moeten we hem niet gaan afbranden.

6 oktober 2015 om 10:35

Dit zijn gewoon verschillende quotes uit hetzelfde interviewrondje. Dat VZ twee artikelen van hetzelfde nieuws in Telgraaf en het AD vervolgens twee keer overneemt kan je Brands niet kwalijk nemen natuurlijk.

6 oktober 2015 om 10:38

Denk je dat Brands zelf het AD heeft opgebeld en dit heeft gemeld?

Dit komt duidelijk uit een interview en Brands kennende zal die echt wel gerelativeerd hebben. Dat het zo wordt opgeschreven door voetbalzone en het AD wil niet zeggen dat Brands alleen maar veren in de reet van Pereiro steekt.

Cocu zij gister ook nog dat hij nog niet klaar is met het aanpassingsproces en dat dat nog wel even tijd nodig heeft. Stukje bij beetje zal het beter gaan met deze jongen maar hij is er nog niet.

Als hij straks zijn Engels onder de knie heeft en op niveau is is de kans groot dat PSV veel plezier aan hem gaat beleven maar dat is altijd afwachten. Veel mensen vergeten dat hij ook pas 20 jaar is, zijn tijd komt nog wel.

Lekker dan Luís, verliest de club waar je van houd door jou 'gouden' tip!
Wel een goede speler overigens

6 oktober 2015 om 09:35

Denk dat Luis graag ziet dat ie uiteindelijk belangrijk wordt voor Uruguay en hem dus graag in de CL ziet.

6 oktober 2015 om 09:36

Heeft hij tegen Groningen ook gescoord ?

6 oktober 2015 om 10:05

Hahahahaa wat een grappige opmerking nee liverpool

6 oktober 2015 om 09:38

En Younes scoort tegen PSV terwijl hij dankzij Luuk de Jong voor ajax heeft gekozen. Is toch juist goed dat zulke spelers naar de eredivisie kunnen worden gehaald. Is alleen maar goed voor het algemene niveau van de competitie

6 oktober 2015 om 10:03

Nu vind ik een doelpunt dat alleen leuk is voor de statistieken, toch wat anders als doelpunten die 3 punten kosten.
Het algemene niveau van de competitie gaan die 2 ook niet omhoog halen natuurlijk, daar heb je minstens zo'n 50 spelers nodig die verschillende clubs in de (sub)top willen spelen.

6 oktober 2015 om 10:22

Klopt, maar je weet van tevoren niet hoe belangrijk de doelpunten die ze voor de concurrent gaan maken worden. En daar heb je een punt, maar het is toch een goede zaak dat buitenlandse (top)talenten de eredivisie verkiezen boven buitenlandse competities

6 oktober 2015 om 10:53

Jazeker is dat een goede zaak dat talenten (weer) naar Nederland komen, en hopelijk volgen er nog veel meer, en dan op verschillende niveaus, dit zodat Nederland weer kan gaan concurreren en hopelijk dan niet afzakt naar een (nog) bedenkelijker niveau, maar in de top 10 van de Uefa ranking kan blijven

6 oktober 2015 om 12:11

Boeruh, hoe weet je dat Luuk het beslissende voorzetje heeft gegeven?

6 oktober 2015 om 13:12

@sulejmanii,

Dat stond vorige week hier op voetbalzone. In een interview met Younes kwam naar voren dat Luuk hem de eredivisie had aangeraden en dat hij bij Ajax prima op zijn plek zou zitten.

6 oktober 2015 om 12:30

@ Dusdaarom

Ik denk niet dat Suarez PSV heeft getipt, ik denk dat de speler gewoon op de radar van PSV verscheen, en toen Pereiro informatie inwon bij Suarez over Nederland. Zoiets gebeurd wel vaker, Suarez kennende zou hij Ajax hebben aanbeveelt als Ajax een serieuze optie was, maar als Ajax geen concrete belangstelling toont en PSV wel is het toch simpel.

7 oktober 2015 om 06:33

Ja want iedere speler kiest Ajax over PSV.

7 oktober 2015 om 07:14

@ stephan4

Als jij het niet erg vind ga ik niet in op jouw reactie in, kennelijk is het moeilijk voor jou om mijn reactie in de juiste context te plaatsen.

Is zeker een groot talent, maar niveau Suarez is voor hem niet in de weg gelegd denk ik. Maar zal toch zeker wel in staat zijn om uit te groeien tot een waardige vervanger voor Depay.

6 oktober 2015 om 09:39

Niet weggelegd? En dat weet jij omdat? Suarez was maar een rommelaar in Nederland waarvan we ook nooiy gedacht hadden dat hij bij Barcelona zou komen.

6 oktober 2015 om 10:09

''we'' versta ik onder de haters en mis gunners, wij dachten dat namelijk wel
vanaf zijn eerste wedstrijd bij liverpool kon je al duidelijk zien dat hij echt heel erg goed was/is, die lijn bij ajax heeft hij tot de dag van vandaag doorgetrokken.

hem vergelijken met iemand die nog niks heeft laten zien is hetzelfde als el ghazi met ronaldo, niet realistisch dus. start die discussie over 3 jaar als hij werkelijk wat heeft laten zien en bereikt heeft, 1 wedstrijd winnen van een uiterst zwak ajax maakt je nog geen speler van 80 miljoen.

6 oktober 2015 om 10:27

Eriksen88, in de reactie van whyme staat dat "we" het een rommelaar vonden in NEDERLAND en dat we nooit gedacht hadden dat deze jongen het tot barca zou schoppen. Jij begint te vertellen dat je in de eerste wedstrijd van Liverpool meteen zag dat hij goed was. Dit is ENGELAND. Toen Suarez 20 jaar, wat Pereiro nu ook is, speelde hij in net in Nederland en dacht niemand dat hij het zo ver zou schoppen. De situaties zijn best vergelijkbaar dus zou je ze ook wel met elkaar kunnen vergelijken met Suarez toen hij 20 was.

6 oktober 2015 om 10:43

Wie zijn we, Whyme? Ook in Nederland kon je al zien dat Suarez bovergemiddelde kwaliteiten bezat, die voor elke topclub een meerwaarde konden zijn. Dus ook voor Barca.

Suarez is meer dan alleen een rommelaar, hij heeft ondermeer een zuiver hard schot en kan geweldig afwerken op t doel. Ook al in Nederland bij Ajax. Al dachten types als Gijp en Derksen en andere 'experts' van VI en Studio Voetbal van niet en sprak half Nederland ze maar al te graag na.

6 oktober 2015 om 10:47

@ronaldooo, joh echt waar.. waaruit haal jij uit mijn reactie dat ik het anders op pak?

zal het anders voor jou beschrijven zodat het voor jou ook duidelijk is;

ook bij Ajax was Suarez zeer belangrijk en maakte hij aan de lopende band doelpunten. iedereen die fan was van Luis (dus op de haters en mis gunners na), zag in Nederland al dat hij een hele grote ging worden. toen hij naar Liverpool vertrok dachten veel mensen dat hij door de mand zou gaan vallen maar niets was minder waar, hij werd alleen maar beter en beter, tot de dag van vandaag heeft hij iedereen de mond gesnoerd.

dat is wat ik ermee bedoelde te zeggen en wat er ook staat.

6 oktober 2015 om 11:12

Bij Suarez zag je ten eerste al een werklust die je maar bij weinig spelers ziet. Hij had/heeft een echte wil om te winnen, en dat ten koste van alles. Daarnaast liet hij het meteen zien. Bij hem was al snel zichtbaar dat het een winnaar was, een speler die het ver zou gaan schoppen. Met alle respect, het lijkt me een geweldige speler, maar om het hoge niveau van onder andere Suarez te halen heb je een bepaalde mentaliteit nodig, en die zie ik nog niet terug bij hem.

6 oktober 2015 om 11:31

jaja toen Suarez debuteerde bij Groningen zagen we allemaal een toekomstige Barcelona spits.

6 oktober 2015 om 12:55

Toen speelde hij nog voor Suarez BV. Nooit in dienst van het elftal waardoor hij geen grote kon worden. Pas torn dat veranderde werd Liverpool concreet.

6 oktober 2015 om 10:25

haha mooi man.dat je dat ma 1 wedstrijd gezien hebt, zag je blijkbaar ook bij de eerste wedstrijd van van nistelrooy?

6 oktober 2015 om 10:40

Suarez raakte het 1e jaar in Nederland helemaal geen pepernoot dus knap dat je dat na 1 wedstrijd al kan zien.

Merkwaardig dat suarez psv aanraadt.. Alhoewel het wel de beste optie is. Bij fc revolutie is het verre van een warm bad....

6 oktober 2015 om 09:40

Ik denk dat Ajax geen interesse toonde, aangezien die alleen maar scandinavie scouten en niet meer uit willen geven dan een paar miljoen. Anders had hij waarschijnlijk Ajax wel aangeraden.

6 oktober 2015 om 10:41

Ajax was helemaal geen optie. Suarez werd alleen gevraagd of PSV en Nederland een goede keus zou zijn, niet meer dan dat.

6 oktober 2015 om 11:27

Dat bedoel ik ook, Ajax wilde hem niet.

6 oktober 2015 om 11:42

en speelstijl PSV is totaal anders, kan ook meegespeeld hebben in zijn advies

6 oktober 2015 om 09:41

Luuk de jong raadde younes ook Ajax aan

6 oktober 2015 om 09:41

Nou dan, je zegt het zelf het was de beste optie, dat vond Suarez dus ook, beste voor die jongen!

6 oktober 2015 om 09:42

Het is niet zo dat er ooit een keus was tussen PSV en Ajax of Groningen of zo..
Dus zo raar is dat dan niet, hij raadde hem de keuze voor de eredivisie aan.

6 oktober 2015 om 13:14

Hij heeft letterlijk gezegd dat PSV een goede club voor hem was waar van uit hij door kon groeien naar de top van Europa. Hij heeft dus PSV wel degelijk specifiek aangeraden. Ajax had wellicht geen interesse, maar dat is een ander verhaal.

6 oktober 2015 om 12:33

@ Ganjabroeder

Dat is toch niet zo merkwaardig, als Ajax een serieuze optie zou zijn geweest voor; weet ik zeker dat suarez hem Ajax had aanbevolen. Ik denk dat de speler contact opnam met Suarez om informatie in te winnen over Nederland, PSV en de Eredivisie, zoiets gebeurd toch wel vaker.

Zo raar is dat toch niet? Hij heeft waarschijnlijk gevraagd wat hij in zijn situatie zou doen.
Suarez antwoord dan, denk ik, dat Nederland/Ajax goed voor zijn ontwikkeling is geweest. En als hij de opties had die Pereiro had, hij voor PSV zou kiezen gezien zijn eigen ervaringen.

De kranten maken er dan:

Of hij het waar maakt in nederland moeten we nog zien.
maar je kan niet naar deze jongen kijken en zeggen dat hij niks speciaals heeft.
zoals de gijp gisteren zei hij lijkt een beetje op pastore kwa spel en dat was het eerste waar ik aan dacht toen ik hem op dat toernooi zag spelen.

Suarez heeft PSV aanbevolen omdat dit meer bij zijn speelstijl ligt. Hij wil een belangrijke pion erbij voor Uruguay en het beste voor die knakker zijn carriere. Jammer dat het ajax niet is maarja. kunnen we weer weken over lopen zeiken op VZ.

Je ziet die jongen voetballen en je denkt meteen: 'ja, dit is er een!' Deze jongen gaat een echte vedette worden bij Psv, en hij gaat Narsingh uit de basis spelen. Hij heeft echt alles. Lengte, techniek en hij kan met z'n linker én zijn rechterbeen schieten. Uitstekend scoutings werk van de scouts en Brands!

Eén goede wedstrijd en de media duikt er weer eens vol op. Deze druk heeft al zoveel voetballers de kop gekost. Laat die jongen nou gewoon eens een keer een heel seizoen spelen, of eigenlijk zelfs 3. Voor 7 miljoen mag je ook wel wat verwachten, zo vreemd is dat niet, maar hij is ook nog maar 20 jaar.

Waarom worden spelers in Nederland toch zo snel gehyped? Voor de afgelopen wedstrijd had iedereen zijn twijfels of hij wel zou slagen in Nederland (denk aan Lodeiro). Nu is hij opeens een speler met een "betere techniek dan Suarez". Begrijp me niet verkeerd, ik ben zelf PSV'er maar om hem zo te hypen is nergens voor nodig. Laat hem rustig wennen aan het voetbal en hij betaalt het in drievoud terug.

6 oktober 2015 om 12:34

@ Thefatman

Dat is niet alles in Nederland hoor, in andere landen zie precies hetzelfde. Het voetbal is zo opportunistisch als het maar zijn kan.

Oh is hij ook redelijk intelligent?

Oké, goed om te weten, ik kan me niet indenken dat hij beter zal worden dan Suarez, die scoorde op een gegeven moment meer goals per jaar dan Messi en Ronaldo. Weliswaar in een lagere competitie, maar ook met mindere medespelers dan die twee hebben en hadden.

6 oktober 2015 om 10:42

Pereiro is ook geen echte spits he dus meer goals dan Suarez verwacht ik ook niet.

6 oktober 2015 om 11:14

Suarez is ook geen echte spits he, speelde bij Ajax voornamelijk als rechtsbuiten.

Voor een definitieve doorbraak moet je in mijn ogen meer goede wedstrijden spelen dan 1.

Fijn, dat opportunisme na 1 goede wedstrijd van hem. Beter ff een heel seizoen afwachten.

Dit is de eerste keer dat ik Suarez ook dankbaar ben, als de wedstrijd tegen ajax een voorteken is, gaat dit een hele grote worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren