Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

PSV en Vitesse bereiken laat akkoord: Van Ginkel herenigd met Cocu

Woensdag, 1 februari 2023 om 00:21 ‚ÄĘ Mart Oude Nijeweeme ‚ÄĘ Laatste update: 07:25

Marco van Ginkel maakt per direct de overstap van PSV naar Vitesse, melden de Arnhemmers in het laatste uur van Deadline Day. De middenvelder, die in Eindhoven nog een contract heeft tot deze zomer, hoefde onder Ruud van Nistelrooij amper op speelminuten te rekenen, waardoor de Eindhovenaren geen moment in de weg hebben gelegen bij de onderhandelingen. Bij Vitesse tekent Van Ginkel een contract tot 2024.

Voor Van Ginkel ligt bij Vitesse een hereniging met een aantal oud-bekenden in het verschiet. Naast Cocu, met wie hij twee keer landskampioen werd in Nederland, staat ook Davy Pröpper sinds kort onder contract in Arnhem. Laatstgenoemde was het plezier in het spelletje verloren, maar kon de lokroep van Cocu niet weerstaan en besloot terug te keren in het profvoetbal. Ook met de eerder deze winter aangetrokken Nicolas Isimat-Mirin speelde Van Ginkel samen bij PSV.

"Ik ben de afgelopen tien jaar op veel mooie plekken geweest, maar een comeback bij Vitesse heb ik in de tussentijd altijd in mijn hoofd gehouden", aldus Van Ginkel in een eerste reactie. "Deze club heeft mij grootgebracht, als voetballer en als mens. Het is prachtig om nu terug te keren, helemaal nadat Davy hetzelfde heeft gedaan. Het voelt alsof er oude tijden herleven, ook met de huidige technische staf bij Vitesse. Samen willen we ervoor zorgen dat de supporters en de Arnhemmers zo trots mogelijk op de club zijn. Daar wil ik natuurlijk een mooie bijdrage aan leveren."

De geruchten over een hereniging met Cocu kwamen in de laatste uren van de transferwindow op gang. Bij PSV speelt Van Ginkel amper een rol van betekenis, terwijl zijn kans op speeltijd bij Vitesse een stuk groter is. Voor Van Ginkel was er dit seizoen alleen speeltijd in de kwalificatiecyclus van de Champions League. Mede door blessureleed kwam hij nog niet in actie in de Eredivisie, Europa League en TOTO KNVB Beker. In totaal staat de teller op 117 offici√ęle wedstrijden voor PSV.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Van Ginkel is geen onbekende voor Vitesse. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van de Arnhemmers en maakte er tevens zijn debuut in het betaalde voetbal. Via Chelsea, AC Milan en Stoke City kwam hij in 2016 voor het eerst bij PSV terecht via een huurdeal. In 2021 besloten de Eindhovenaren hem definitief over te nemen, maar die laatste periode bleek niet de meest succesvolle. Hij wist twee keer kampioen te worden, twee keer de Johan Cruijff Schaal te winnen en een beker op zijn naam te schrijven.


Poll

Doet PSV er goed aan om Marco van Ginkel te laten gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door repelsteel76)

Leuk voor Vitesse en prima voor PSV. Ik ben wel benieuwd hoe het salaristechnisch in mekaar zit. Hij verdiend circa een mil en daar zie ik Vitesse de helft nog niet van betalen. Als PSV doorbetaald had je hem net zo goed kunnen houden voor de kleedkamer.

Edit: PSG heeft een officieel bod van 15 miljoen uitgebracht op Bakayoko, wat meteen is geweigerd. En Antonisse naar Emmen. Transfergekte in Eindhoven.

31 januari 2023 om 19:01

Als je 50/50 zou kunnen afspreken kun je dat half miljoen (?) natuurlijk weer ergens anders aan uitgeven als je hem toch niet gebruikt...

31 januari 2023 om 19:06

Zoveel geld voor Bakayoko afwijzen is puur wanbeleid.

31 januari 2023 om 19:15

Kleine kanttekening, ging dus om 7 miljoen plus 8 miljoen aan bonussen. Niemand weet wat die bonussen zijn maar als hij binnen nu en 4 jaar de Ballon d'or ervoor moest winnen dan had je ze bijvoorbeeld nooit gehaald

31 januari 2023 om 19:16

Was 8 miljoen euro en 7 miljoen euro aan bonussen. PSG wilde hem direct verhuren dus weet niet of de bonussen haalbaar waren.

31 januari 2023 om 19:21

Dat maakt het natuurlijk wel weer anders, 7 miljoen vast is wat karig.

31 januari 2023 om 19:34

Haha 15 afwijzen? Ik vond 10 gisteren al de hoofdprijs. Carnaval is vroeg dit jaar in Eindhoven.

31 januari 2023 om 19:41

Ongeveer de helft daarvan zijn bonussen. Volledig terecht afgewezen. Bakayoko heeft nog veel te bewijzen maar kan echt wel wat. Geen noodzaak meer om te verkopen en al helemaal niet op de slotdag. Bakayoko hoort niet bij de dead wood.

Weet niet wat je er nog voor kunt of wilt vangen, maar lijkt me voor beide partijen een goede oplossing.
Benieuwd of hij bij Vitesse veel kan gaan betekenen.

31 januari 2023 om 19:02

Ik denk niet dat je moet rekenen op een transfersom. Ik zou zelf denken aan huur, maar ik kan dat niet onderbouwen.

31 januari 2023 om 19:47

Denk dat het een huur wordt en dat ze niet eens zn hele salaris gaan betalen

Groningen wanneer gaan jullie eens voor dit soort (huur) transfers. Dit hebben jullie nodig. Ervaring en kwaliteit.

31 januari 2023 om 18:59

Van Ginkel specifiek was niet haalbaar, vitesse is zijn club en heeft een connectie met Cocu. Maar in de algemeenheid moeten er wel dit soort spelers voor Groningen zijn.

31 januari 2023 om 19:00

Van Ginkel heeft natuurlijk een verleden bij Vitesse. Vraag me af of Van Ginkel ge√Įnteresseerd zou zijn in een verhuur aan FC Groningen.

31 januari 2023 om 19:54

Groningen gaat ook voor dit soort spelers. Ze hebben geprobeerd om Vormer te halen, die wou alleen in Belgi√ę blijven omdat hij daar gesettled is met zijn familie. Dat zijn wel problemen voor Groningen, veel ervaren spelers zien het gewoon niet zitten om zover te verhuizen en kiezen liever voor een andere club dichtbij hun woonplaats.

Natuurlijk gaat Psv akkoord. De schoonmaak is, al dan niet gedwongen, al begonnen
Ginkel heeft jarenlang op de loonlijst gestaan en nooit iets gepresteerd. Knap van hem dat hij daar rustig kon blijven hangen

31 januari 2023 om 19:05

Is pas 1.5 jaar terug bij PSV. In zijn jaren daarvoor genoeg betekend voor PSV dus vind dat je wat negatief bent, of je moet het over het laatste jaar hebben.

31 januari 2023 om 19:09

Is in zijn hele carrière volgens mij meer geblesseerd geweest dan hij op het veld heeft gestaan. Bizar dat Chelsea hem zo lang heeft gehouden ook destijds. De man van eierschaal

1 februari 2023 om 09:34

"ginkel heeft jarenlang op de loonlijst gestaan en nooit iets gepresteerd."

Wat je hier zegt klopt voor geen meter. Sterker nog, Van Ginkel is voor PSV een sleutelspeler geweest bij de landstitels van 2016 en 2018. In 2016 door liefst acht goals te maken in een half seizoen, in 2018 als aanvoerder en drijvende kracht in het team van Cocu.
Sinds zijn terugkeer bij PSV onder Schmidt heeft hij nog maar weinig kunnen laten zien. Ik denk vooral door zijn blessures, iets dat hem ook bij Vitesse parten gaat spelen.Marcel en co zijn de teringzooi van John de Jong en Toontje aan het opruimen. PSV is de bezem door de selectie aan het halen. Max weg (was volgens Rik Elfrink de duurste speler van PSV, qua salaris en afschrijving), van Ginkel weg (ook éã©n van de grootverdieners). Gisteren hebben Marcel Brands en Frans Janssen gesproken met vertegenwoordigers van de supportersgroeperingen. Er werd benadrukt dat PSV de laatste jaren financieel te veel risico heeft genomen. Vooral door afschrijvingen op spelers. Bankrekening nu gespekt door verkoop van Cody en Madueke /- 85 miljoen. Vermoed dat ze willen wachten met spelers kopen, totdat Earnest Stewart begint als Technisch Directeur. Ken Stewart aan de bak in de zomer.

Gun van Ginkel deze stap. Heeft veel betekent voor PSV maar is helaas niet goed genoeg meer.

31 januari 2023 om 20:05

Zijn Marcel en co die teringzooi aan het opruimen of hebben ze geluk dat er ineens aan deze matige spelers getrokken wordt?

31 januari 2023 om 23:06

In de zomer was er interesse in Max van Leeds. Bod van 6 miljoen euro afgewezen. Nu blijkt het om minder te gaan..

1 februari 2023 om 00:43

Hoe zou Tiny Sanders zich voelen? De verguisde puinruimer. Al zijn goede werk is teniet gedaan.

1 februari 2023 om 07:02

Vergeet niet dat er onder Brands toezien recentelijk ook nog gigantische salarissen zijn uitgedeeld aan oa El Ghazi, Til, Benitez en Luuk en dat Hoever, Van Aanholt en Hazard een voor PSV-begrippen enorme huursom kosten. Dat PSV er een teringzooi van heeft gemaakt is een feit, dat Brands dit aan het opruimen is is echter een te mooie voorstelling van zaken. @MT87, hele terechte opmerking! Tiny heeft goed werk geleverd, stelde een salarisplafond in, bracht de cijfers weer op orde terwijl hij er tegelijkertijd voor zorgde dat er verantwoord geinvesteerd kon worden. Dat zijn periode sportief geen succes was, lag niet aan hem (maar wel aan Marcel. Zo, de cirkel is weer rond)

1 februari 2023 om 07:31

Gigantische salarissen zijn niet erg voor spelers die daadwerkelijk wat toevoegen. Met name Benitez en Luuk zitten hoog, maar dat zijn dan ook twee van onze belangrijkste spelers. Spelers als vGinkel en Max verdienden veel maar speelden nooit of slecht.

1 februari 2023 om 07:35

Na zijn ketsers tegen Rangers is het haast onmogelijk dat Benitez sportief meer gaat opleveren dan dat hij al gekost heeft. Dat is de keiharde waarheid. Ook Til en El Ghazi voegen natuurlijk weinig toe, terwijl de een een Rusland-salaris verdient en de ander een PL-salaris

Mooie oplossing lijkt me. Vitesse krijgt ook een leuk team zo met veel oud PSVers

31 januari 2023 om 19:17

Bij Vitesse zullen ze meer gezien worden als oud-Vitessenaren lijkt me zo...

OK idee, maar zo heel lost dat toch niet op als je Proper al hebt...
Beter wat aanvallende versterking of achterin. 2 van die routiniers betekend okk sowieso 1 wissel op die 2 plaatsen want die maken samen nooit een wedstrijd vol.
Snap het wel maar vind het geen hele slimme zet. What's next Machlas bellen?

Van ginkel gun ik dat op zeker. Heeft ook hele goeie wedstrijden gespeeld. Maar is voor psv geen verbetering meer . Op de middenvelders plaats meer als genoeg

En dan zeiken dat ze geen geld hebben om in het gelredome te spelen. Wel spelers halen maar zeuren over de huurprijs als ik de eigenaar was zou ik de prijs nog verder opschroeven

31 januari 2023 om 20:36

Goh, jij weet precies hoe dat zit. Ik heb het gevoel dat die eigenaar een geldwolf is, hij heeft in elk geval een zeer dubieuze reputatie in allerlei zaken, maar ik weet niet precies hoe het zit .... Dan hebben we ook nog de goedkeuring nodig van de KNVB over de overname, dat is ook een raadsel hoe het daarmee staat. Wat ik wel zeker weet is dat Marco van Ginkel, Propper, Cocu en Van der Weerden allemaal een Vitesse verleden hebben en willen meewerken Vitesse uit de nood te helpen. Toch een mooie club dus! Marco, als het doorgaat ben je van harte welkom.

1 februari 2023 om 00:28

We hebben de verhuur van Baden Frederiksen nodig gehad om Marco terug te kunnen halen...

Het is Van Ginkel ten zeerste gegund. Als hij er bij ons nu inkomt zit niemand er eigenlijk op te wachten. Wat zonde is want hij had een legendarische eerste periode. Bij Vitesse kan hij veel belangrijker zijn, en daar zullen ze hem dus ook echt waarderen. Lekker met Pröpper en weer onder Cocu spelen. Ik zou over deze transfer niet te moeilijk doen. Ook om de banden met Vitesse warm te houden. Want in de Arnhemse vijver vissen we ook graag. En van daaruit hebben we toch een paar pareltjes gehad.

Dat is toch een behoorlijke besparing voor PSV. Ze hebben deze winter toch wel wat ballast overboord gegooid.

Prachtig nieuws voor ons! Echte prof, goede uitstraling en een echte geel zwarte speler weer terug. Goede stappen gemaakt in de winterstop met Davy en Marco!

Prachtige voetballer geweest maar na zoveel leed niet eens meer bruikbaar in de 2e divisie. Denk dat Vitesse er heel weinig aan heeft


Wat een zure reactie. Fijn dat die van Repelsteeltje komt, niet serieus te nemen. De stemming in Arnhem wordt steeds beter. Wonderen verwachten we nog steeds niet maar de terugkeer van deze jongere ouderen op het oude nest is ontzettend leuk.


1 februari 2023 om 11:11

Zure of realistische reactie? Iedereen ziet toch dat het niet meer de oude van Ginkel is? Hoef je geen helderziende voor te zijn.

1 februari 2023 om 20:05

Knap dat je dat ziet als hij 5 minuten gespeeld heeft. Onze keeper was ook niks meer maar begint nu ook weer aardig te keepen. Marco heeft de kans niet meer gekregen. Dan erbij kun je psv niet vergelijken met vitesse. Wat daar waardeloos is kan bij ons nog waardevol zijn.Dus beetje geklets in de ruimt of kan jij wel in de toekomst kijken? Hij kan nog wel even mee dus wie zegt na die 5 minuten spelen dat hij zich niet meer op kan werken? Zo hebben we er wel meer gehad. Bazoer,Tannane. Spelers die overal werden uitgekotst en bij ons toch weer goed zijn gaan voetballen,Bazoer meer dan Tannane want die blijft zich anders manifesteren. Maar zo hebben we nog wel meer spelers gehad die niks meer moesten zijn en toch zijn opgekrabbelt. Dus succes met je eigen glazen bol en je helderziendheid.

2 februari 2023 om 13:52

De vergelijking met Tanane en Bazoer gaat niet op. Die hebben er geen jaren uitgelegen met een aantal zware knieblessures. Denk als hij goed genoeg was en dat op trainingen laat zien heus wel een kans zou hebben gekregen. Overigens wil ik niet de indruk wekken dat ik hem niets gun. Hij heeft mijn psv een aantal keren aan de titel geholpen maar vrees dat het op is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4244
2.Feyenoord3228
3.AZ3023
4.FC Twente3013
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. ZimuanganaAanvaller
Y. VertessenAanvaller123
J. van DuivenAanvaller00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
J. DrommelKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

191 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern M√ľnchen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren