Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘PSV beschikt wat mij betreft over een trainersvloot om U tegen te zeggen’

Laatste update:

Pascal Jansen heeft vertrouwen in het trainersgilde bij PSV. Sinds deze zomer is Jansen actief als hoofd opleidingen bij de Eindhovense club als opvolger van Art Langeler. In de jeugdopleiding van PSV zijn grote namen actief en is er volgens Jansen genoeg expertise in huis om de nadruk meer te leggen op linie- en positietrainingen, wat volgens hem belangrijk is.

"PSV beschikt wat mij betreft over een trainersvloot om U tegen te zeggen. Met bijvoorbeeld Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij, maar ook vele anderen, werken hier oud-spelers van naam en faam", geeft Jansen donderdag aan in het Eindhovens Dagblad. De bekende oud-voetballers zijn er volgens Jansen niet alleen om met jeugdspelers op de foto te gaan en ze te 'lokken'. "Welnee, ze doen er echt alles aan om onze talenten beter te maken en voor te bereiden op de stap naar het betaald voetbal."

Er valt volgens Jansen ook winst te behalen door het kunstgras op trainingscomplex De Herdgang in de ban te doen. Het hoofdveld, waar Jong PSV zijn wedstrijden op speelt, en een volledig bijveld zijn van kunstgras. "Als het aan mij ligt, gaat het er vandaag nog uit", aldus de hoofd opleidingen. Een makkelijke kwestie is dat echter niet, zo voegt Jansen toe. "We nemen het mee bij de verbouwing die eraan zit te komen. In de wat verdere toekomst komt er waarschijnlijk een hybride-veld te liggen."

Ben je positief gestemd over de toekomst van PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat je bijveld van kunstgras is lijkt me geen probleem. Denk dat je als BVO zijnde sowieso een kunstgrasveld op je complex moet hebben liggen zodat je in vele omstandigheden goed kunt trainen. Maar je hoofd/wedstrijdveld op je jeugdcomplex moet natuurlijk van echt gras zijn. Zeker als je als BVO club predikt faliekant tegen voetbal op kunstgras te zijn in de eredivisie.

En nu nog de doorstroom maar de eerste elftal. Hoop echt dat Cocu dit jaar meer gebruik maakt van eigen jeugdspelers. Naar mijn mening kan dat echt wel wat beter. Nu moet Cocu het nog durven.

7 september 2017 om 10:32

Is dit seizoen al een beetje op gang gekomen, met de (door gebrek aan beter, maar toch) basisplaats voor Paal en het debuut van Gudmundsson en Rosario. Hopen dat Cocu deze lijn doorzet en dat spelers als Rigo, Verreth, Obispo, Teze, Mauro Jr en Laursen dit seizoen ook hun debuut mogen maken. Daarnaast leek Lundqvist vorig seizoen net op speelminuten te mogen rekenen toen hij geblesseerd raakte, hoop dan ook dat hij ook sterk terugkomt.

Maar we moeten nog maar zien hoe het gaat als het een keer wat minder loopt bij het team.

7 september 2017 om 11:23

PSV is volgens mij de enige club in Nederland waarvan geen enkele speler uit de eigen jeugd komt.
Ja die Bergwijn en Paal maar dat is nou ook niet veel.
Ze kunnen daar die jeugdopleiding beter afschaffen en beter gaan scouten.

7 september 2017 om 11:33

@stijnfce:

"psv is volgens mij de enige club in Nederland waarvan geen enkele speler uit de eigen jeugd komt."

Wat een onzin. Vorige week tegen Roda JC stonden er zes spelers uit de eigen jeugd in de basis (zoet, Hendrix, Bergwijn, Locadia, Brenet, Paal) en zaten er nog eens zes op de bank...

7 september 2017 om 11:57

Nu sla je de plank wel erg mis. Zoals Cabinessence het ook aangeeft zijn het er heel wat. Hoop alleen dat het niet bij incidenteel blijft maar voor een continuiteit in het opstellen van jeugd spelers. Mits ze goed genoeg zijn natuurlijk.

7 september 2017 om 14:40

@ Cabinessence

Ik zievaak mensen bitchen wanneer Ajacieden de volgende mensen noemen als eigen jeugd spelers: Aldeweireld, Vertonghen en Eriksen.
Terwijl die gasten er toch waren toen ze 15/16 waren, dit i.t.t. Brenet en Locadia( Beide vanaf 17 bij Psv).

Locadia kan je niet eens opgeleid noemen, die kwam in 2010 en in 2011 maakte hij zn debuut...... Dan heeft PSV hem opgeleid? Laat me niet lachen!
Datzelfde geld voor Brenet.... Kwam in 2011 vanaf Zeeburgia, en maakt in 2012 zijn debuut......

Voordat mensen komen met de naam Dolberg: Had zijn profdebuut al gemaakt voordat hij bij Ajax terecht kwam, dus niemand maar dan ook niemand mag roepen dat t een eigen jeugdspeler is van Ajax.

7 september 2017 om 16:08

@conti:

Locadia maakte zijn debuut in 2011, maar dat was een enkel invalbeurtje in een bekerwedstrijd. Zijn eredivisiedebuut maakte hij een jaar later pas. Toen had hij al twee volledige seizoenen in de A-jeugd van PSV gespeeld.

Brenet is ongeveer hetzelfde verhaal: een heel kort invalbeurtje in de Europa League in 2012, pas een jaar later maakte hij zijn eredivisiedebuut. Ook hij heeft bij PSV nog een heel seizoen in de A-jeugd gespeeld en daarna een seizoen bij Jong Psv. En bovendien werd hij in tegenstelling tot Alderweireld, Vertonghen en Eriksen (en Locadia) gescout bij een amateurclub.

Nu nog wel maar met een dramatisch financieel beleid waarbij Europees voetbal in de begroting meegenomen is moest PSV nu al spelers verkopen en ook dat het gat nog niet gedicht is in de wintersport weer.... Is het onontkomelijk dat er ook op de organisatie bezuinigd gaat worden. Dus ook op faciliteiten en trainers. Dat is de reden waarom Langeler opstapte. Hij wilde ook kunstgras eruit en investeren in jeugd en faciliteiten maar die financiële ruimte kreeg hij niet...... Als PSV komend jaar geen Europees voetbal haalt zijn de gevolgen niet te overzien

7 september 2017 om 09:34

Een dramatisch financieel beleid waar in de laatste 3 jaar bijna 50 miljoen euro aan schulden zijn afgelost? Hoe is dat in vredesnaam slecht financieel beleid? PSV speelde iets van 40 jaar onafgebroken Europees voetbal dus het is niet raar dat hierop begroot wordt.

7 september 2017 om 09:36

Er wordt verder ook niet op de faciliteiten bezuinigd gezien er nu bijna 10 miljoen in de herdgang wordt gestoken voor uitbreiding en verbetering.

7 september 2017 om 10:29

PSV heeft altijd een specifiek beleid gehad. Alles wat binnenkomt, gaat ook weer door naar de selectie, direct of indirect. Als de prestaties dan even uitblijven, komt de club financieel in de moeilijkheden.

PSV heeft nog steeds een behoorlijk salarishuis en staat niet bepaald bekend als een club die het op dat gebied zuinig aan doet. Ook word er behoorlijk geinvesteerd in de jeugdopleiding, terwijl er nauwelijks doorstroming naar de eerste selectie is.

Hoe je het ook went of keert, uiteindelijk hadden ze dit seizoen een gat in de begroting en dan is er geen sprake van stabiel beleid, zoals Gerbrands het gisteren leuk verwoordde.

7 september 2017 om 10:45

Dat zegt toch helemaal niets? Als je eigen vermogen afgelopen drie jaar met 50 miljoen euro is toegenomen, dat zou iets zeggen maar afname van schulden zegt helemaal niets.

7 september 2017 om 10:45

Ook Ajax heeft europees begroot maar spelen ze dan ook europees volgens mij niet dus ook slecht beleid dan ?

7 september 2017 om 10:46

Afname van schulden zegt op zijn minst dat er genoeg geld beschikbaar is. 50 miljoen in 3 jaar tijd noem ik geen financieel wanbeleid.

7 september 2017 om 10:47

Je spreekt over het beleid dat vroeger inderdaad van toepassing was op Psv. Tegenwoordig zijn ze langzaam naar een andere koers aan het werken. Dit kan helaas niet van de een op de andere dag.

Daarnaast is het missen van Europa League inderdaad een tegenvaller, maar ook daarbij geldt weer dat het vele malen minder erg is dan de vroegere situatie (waarbij zelfs CL werd begroot en die gevolgen dus vele malen groter zouden zijn). Ik zou dit dus ook niet direct bestempelen als 'geen stabiel beleid', aangezien het missen van de groepsfase EL wel echt een incident is (kijk naar de geschiedenis, waarin PSV al zo'n 43 jaar achter elkaar Europees voetbal speelt en dit jaar voor het eerst dus niet).

Ik vraag me ook af of het salarishuis van PSV nog daadwerkelijk zo behoorlijk is als jij aangeeft. Met Willems, Guardado en Moreno zijn ze namelijk wel echte grootverdieners kwijt en bovendien is de selectie behoorlijk uitgedund, aangezien er redelijk wat spelers weg zijn en weinig voor is teruggekomen (qua aantallen).

Al met al heb ik dus wel echt de indruk dat de lijn die PSV nu volgt de juiste is en ik maak me dan ook geen zorgen over de (financiële) toekomst van de club.

7 september 2017 om 12:14

Al die psv fans die blind zijn voor de problemen, alles wijst erop dat er financieel wanbeleid wordt gevoerd. Voor het Nederlands voetbal hoop ik het niet, maar voor de rest mogen ze flink hun hoofd stoten en op het randje van faillissement komen. Al die psv fans die dit maar blijven verdedigen, kijk toch een keer met een neutrale blik tegen dit probleem aan.

7 september 2017 om 12:56

Waar haal jij de wijsheid vandaan dat het financieel wanbeleid is? Dan zal de Knvb toch al lang ingegrepen hebben? Een schuld van 50 miljoen in enkele jaren wegwerken noem jij wanbeleid????
PSV heeft een eigen vermogen van 18 miljoen en betaald de verbouwing van de Herdgang uit eigen zak en kan dat ook gewoon.

Wellicht dat jij zelf met een neutrale blik moet gaan kijken want je vertelt onwaarheden.

7 september 2017 om 10:07

Hoe kom je erbij dat de reden dat Langeler is opgestapt, te maken heeft met de faciliteiten en financiën? Hij heeft zelf letterlijk aangegeven dat hij erg tevreden is over het werk dat hij heeft verricht en vindt dat PSV het inmiddels heel behoorlijk op de rit heeft voor wat betreft de jeugd. Langeler gaf ook aan graag weer als trainer aan de slag te willen en wat dat betreft is Jong Oranje voor hem natuurlijk ideaal. Jouw post raakt dus kant noch wal.

7 september 2017 om 10:45

Wat een boel prietpraat in een paar zinnen zeg.

7 september 2017 om 13:54

En daar bij als het zo'n wanbeleid is dan vind ik toch dat je eerst eens naar de feiten moet gaan kijken. 50 miljoen schuld weggewerkt in 4 jaar en dan 2 keer kampioen...

Het is maar de vraag of die oud-spelers ook zulke goede jeugdtrainers zijn. Daar komen ook heel andere dingen bij kijken.

7 september 2017 om 09:26

PSV heeft op de meeste teams een combinatie staan van oud spelers en trainers met een pedagogische achtergrond. Vooral in de onder en middenbouw.

7 september 2017 om 11:50

Dat is wel een goede zet, maar dan nog moet blijken of men de pedagogische skills heeft om iets over te brengen.

Alsof de hoofd jeugdopleidingen van PSV in de media gaat roepen dat hij twijfels heeft over de kwaliteit van de trainers die bij de club met de jeugd werkzaam zijn. Natuurlijk roept ie dat ie hoge verwachtingen heeft. Ook gooit ie er allemaal namen in van fantastische ex-voetballers als Van Bommel en van Nistelrooy. Maar we weten allemaal dat een schitterende carriere geen garantie is dat je ook een fatsoenlijke trainer bent.

7 september 2017 om 11:47

Eens. Maar dat ligt denk ik niet aan een gebrek aan inzicht. Oud spelers hebben vanzelfspreken wel kijk op het spelletje, en kunnen dat vaak ook goed overbrengen op een jonge groep spelers. Het gaat alleen vaak minder als ze uiteindelijk hoofdtrainer worden van een "volwassen" groep want dan komt er meer bij kijken dan ze hadden verwacht. Dat zeiden bijvoorbeeld Frank de Boer al, Cocu en ook van Bronckhorst. Het ligt er denk ik bij dat soort spelers niet aan dat ze geen goede trainer zijn, maar meer dat het hele wereldje in de voetballerij als trainer ze niet aan zagen komen en daar moeilijk mee om kunnen gaan.

Het is nog maar afwachten hoe Van Nistelrooij en Van Bommel het gaan doen als trainers. Hun voetbalcarriere is natuurlijk niet te vergelijken met hun aanstaande trainerscarriere. Bovendien vind ik Cocu ook geen goede coach. Vooral de uitstraling en zijn fletse houding gaan hem denk ik uiteindelijk de das om doen.

7 september 2017 om 10:08

Cocu geen goede coach? Man word al 2 keer kampioen en overwintert in de CL. En dat terwijl de spelers zeker niet de beste zijn/waren. Komt misschien wat te lief over maar wie weet hoe hoe hij in de kleedkamer is.

7 september 2017 om 10:12

Maar je kunt ook niet ontkennen dat de meeste spelers stilstaan in hun ontwikkeling de laatste tijd of zelfs slechter zijn geworden. Luuk de Jong bv. Dat is niet best hoor. Of Willems dan. Is ook niet geworden wat men er van verwacht had.

7 september 2017 om 10:20

Met een selectie waarin jongens als Guardado, Moreno, Bruma, Propper, Van Ginkel en De Jong in vorm waren en bovendien de nodige ervaring hadden? Cocu had mazzel met de kwaliteit in de selectie en dat heeft hem gered. Om te stellen dat het niet de beste spelers waren, is complete onzin. Het was misschien wel de beste en meest gebalanceerde Eredivisie selectie van de afgelopen 10 jaar.

7 september 2017 om 11:43

Nou noem je 2 spelers die in hun eerste twee seizoenen juist goed speelden onder Cocu en waarin met name de Jong juist zijn carriere nieuw leven in heeft geblazen na mislukte buitenlandse avonturen. Het derde seizoen presteerden ze minder inderdaad maar dat kun je moeilijk op Cocu schuiven, dat heeft met doorselecteren te maken.

7 september 2017 om 12:58

Geldt dat niet voor vrijwel elke coach dat ie afhankelijk is van zijn selectie?

7 september 2017 om 10:23

Met Van Nistelrooij kan het nog alle kanten op, maar van Van Bommel weet ik zeker dat het een geweldige coach wordt. Het is een winnaar met een geweldige mentaliteit, die als speler al heel verstandige dingen zei. Daarbij is het een hele aardige vent, want volgens mij ook al helpt. En als het moet is hij keihard.

Zonder meteen verwijtend te doen: Kunnen we spelers opnoemen in de laatste tien jaar die minimaal drie jaar van de PSV jeugd hebben doorlopen en nu bij een grote club of bij oranje bijv spelen?

7 september 2017 om 10:13

Depay..

7 september 2017 om 10:26

PSV is de afgelopen jaren pas echt gaan investeren in de faciliteiten. Wellicht dat je die vraag over 5 jaar nog eens kunt stellen. We kunnen stellen dat het aantal echte grote talenten dat in laatste jaren is doorgebroken beperkt is. Maar er is hoop.

7 september 2017 om 11:36

@baarluh:

Vijf jaar geleden speelden er nog maar amper zelf opgeleide spelers in PSV 1. Dus is het ook niet raar dat er nu nauwelijks door PSV opgeleide spelers in Oranje of bij een grote club spelen.

Maar inmiddels speelt PSV regelmatig met 5 of 6 zelf opgeleide spelers, dus wellicht is het over een paar jaar heel anders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren