Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘PSG wil schuldenlast van 200 miljoen verlichten met verkoop tweetal’

Laatste update:

De leiding van Paris Saint-Germain vreest dat de schuld vanwege de aanhoudende coronacrisis oploopt tot een bedrag van tweehonderd miljoen euro, waardoor er spelers verkocht dienen te worden om de ergste nood te lenigen. Volgens L'Équipe hoopt men circa veertig miljoen euro over te houden aan de tussentijdse verkoop van Julian Draxler, wiens contract na dit seizoen afloopt, en Leandro Paredes.

De Franse krant denkt dat Draxler tussen de tien en twintig miljoen euro op moet leveren in de winterstop. Een snel vertrek van de aanvallende middenvelder is wenselijk, want anders loopt PSG het risico dat de Duitser na afloop van dit seizoen gratis de deur uitloopt. Voor Paredes, met een verbintenis tot de zomer van 2023 in Parijs, ligt de vraagprijs naar verluidt tussen de twintig en dertig miljoen euro. L’Equipe sluit overigens niet uit dat er door PSG op termijn nog meer spelers op de transferlijst worden geplaatst.

De blessuregevoelige Draxler werd in januari 2017 voor 36 miljoen euro overgenomen van VfL Wolfsburg. Voor de inmiddels 27-jarige middenvelder was in de meest recente transferperiode serieuze belangstelling van het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz. Draxler dacht destijds serieus na over een terugkeer in de Bundesliga, maar op het laatste moment besloot hij om toch voor zijn kans bij PSG te gaan. Mede door blessures vervult de Duitser deze jaargang een bijrol in de Franse hoofdstad, waardoor een snel vertrek tot de mogelijkheden behoort. Paredes heeft vaker een basisplaats onder trainer Thomas Tuchel, maar ook de Argentijnse middenvelder mag bij een aantrekkelijk bod vertrekken, zo klinkt het.

L’Equipe rept overigens niet over een mogelijk vertrek van grootverdieners Neymar of Kylian Mbappé. Beide sterspelers zijn al genoemd als mogelijke aanwinsten van onder meer Barcelona en het is zeer aannemelijk dat beide aanvallers bij een eventueel vertrek tientallen miljoenen opbrengen voor PSG. Voorzitter en eigenaar Nasser Al-Khelaifi doet er ondertussen alles aan om het tweetal, allebei met een contract tot 2022 in Parijs, te behouden. Binnenkort zal met zowel Neymar als Mbappé worden gesproken over contractverlenging.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

PSG zal Mbappe denk ik sws moeten verkopen. Hij lijkt te dromen van Madrid en niet z'n contract willen verlengen. Dan zal PSG hem toch echt moeten verkopen om niet transfervrij te vertrekken. Verder dat Draxler misschien een optie is voor Arsenal? Twee jaar geleden schreeuwden vele nog om komst van Draxler bij Arsenal. Ik denk dat met de huidige zwakke middenvelders het best een toevoeging kan zijn. Echter zou ik m'n prioriteit op Aouar, Isco of Eriksen zetten.

20 december 2020 om 11:38

Met alle respect Zermatt. Maar namen als Draxler, Isco en Eriksen hebben al een tijd niks laten zien en zijn het mooi weer voetballers waar we er al zat van hebben. Er is een leider nodig die voor creativiteit zorgt en ik snap dat zo'n speler niet makkelijk te strikken zal zijn voor Arsenal.

20 december 2020 om 11:53

Met alle respect Jaricho, er is geen enkele topspeler die momenteel naar Arsenal zou willen gezien de staat waar ze in verkeren. Dus met alle respect, bij Arsenal mogen ze god op hun blote knieën bedanken als Isco of Eriksen ook maar uberhaupt die kant op zouden kijken. Arsenal is niet meer wat het was en zal moeten gokken op dergelijke spelers met de hoop dat zij ontpoppen en hun vorm terugvinden.

20 december 2020 om 11:57

Dan vind ik nogal makkelijk gezegd. Tuurlijk doet Arsenal het verre van goed. Maar in de zomer kwamen wel spelers als partey en gabriel van teams die koploper zijn in hun competitie. Ook aouar wou naar Arsenal maar ze hadden niet genoeg geld. Arsenal heeft nog steeds aantrekkingskracht al kun je dat misschien moeilijk geloven.

20 december 2020 om 12:06

Arsenal zou zich moeten focussen op jonge talenten, en van daaruit verder opbouwen. Het heeft geen zin om afdankers te kopen van andere subtoppers.

20 december 2020 om 12:46

@arsenal890 - Maar dat ze dan toevallig koploper zijn in hun competities, maakt 't niet dat het gelijk topspelers betreft. Arsenal is natuurlijk wel een relatief rijke Premier League club, dus alleen voor het salaris is 't al een interessante club. Gabriel kwam bijvoorbeeld van Lille. Die mag dan koploper zijn, maar Lille is nauwelijks relevant in Europa. Zo'n Atletico is ook negen van de tien keer totaal niet in de race voor een kampioenschap. Je mag je pas echt zorgen maken als Arsenal zelfs dergelijke spelers niet meer kan strikken, want de hele Premier League staat bol van spelers van dat niveau...

20 december 2020 om 13:01

Deels mee eens. Maar een speler als partey is natuurlijk wel een echte topper. Dus ben ik het niet zo mee eens dat het niet knap is dat Arsenal beide heeft gehaald. Hierboven wordt ook aangegeven dat spelers niet willen naar een club dat het slecht doet in de PL en EL speelt. Maar beide spelers (belangrijk en basis bij hun vorige club) gaan toch naar Arsenal. Tuurlijk voor een mooi salaris maar je gaat niet voor niets naar een club in verval. Dat betekend wel dat Arsenal nog aantrekkingskracht heeft voor spelers.

20 december 2020 om 13:04

Partey was in zijn laatste seizoen geen basisspeler meer (speelde wel vaak door blessures op het middenveld). Maar ik zou niet weten welke basisspeler van Ateltico op dit moment haalbaar is voor Arsenal, misschien een Trippier of Savic, dat zouden overigens wel typische Arsenal aankopen zijn, ze kosten ongeveer hun hele transferbudget, zijn blessuregevoelig en halen het niveau niet omhoog.

20 december 2020 om 13:10

Dat hij geen basisspeler was in zijn laatste seizoen wist ik niet. Echter heeft hij door de jaren heen genoeg wedstrijden gespeeld. Dit seizoen ook nog 3 voordat hij wegging en was hij gewoon belangrijk. Atletico wilde hem ook helemaal niet kwijt. Dat Arsenal verder geen basisspeler kan halen is wel duidelijk, dit zou ook niet de markt moeten zijn waar Arsenal naar moet zoeken.

20 december 2020 om 13:22

Ik vind Partey ook wel een goede speler, maar het is geen Koke of Saul (die inderdaad onhaalbaar zijn). Overigens is Partey na de lockdown wel in elke wedstrijd ingevallen, maar ik geloof dat hij er maar een stuk of 3 tot 5 in de basis is begonnen. Zou zo'n Fekir niet een speler zijn voor Arsenal, die steekt er al een jaar of 5 boven uit bij Lyon en Betis, en die zal vast niet gelukkig zijn met de prestaties in Sevilla. Of heeft Arsenal helemaal niks meer uit te geven?

20 december 2020 om 13:23

@B-RealMadrid: hier ben ik het helemaal met je eens. Arsenal mag ongelofelijk blij zijn als het een Isco of Eriksen kan strikken. Als ze een mogelijkheid krijgen om ze te halen, moeten ze geen moment twijfelen. Echter moet Arsenal geen Ozil salaris bieden om deze spelers te kunnen halen. Ik zou een Isco of Eriksen maximaal 200k per week geven voor hun diensten. Meer niet. Als Arsenal ze kan krijgen voor dat salaris, wat ik niet uitsluit, moeten ze echt niet twijfelen om ze te halen. Ik zie deze spelers niet snel meer verdienen bij andere clubs. Een Everton zal echt niet meer bieden aan salaris dan Arsenal.

20 december 2020 om 13:37

Fekir is niet echt een nummer 10. Meer een schaduwspits. Arsenal heeft meer baat bij een goede spelmaker op 10.

20 december 2020 om 14:06

Dan zie ik liever Eriksen, indien Aouar niet gehaald wordt, want dat zal wel weer teveel geld kosten. Isco heeft er toch een handje van teveel postbode te spelen en onnodig veel te dribbelen.

20 december 2020 om 18:11

Partey was zeker wel basisspeler. Ik vind het ook jammer dat hij is vertrokken, maar laten we niet gaan doen alsof hij geen belangrijke speler was. Ik heb momenteel liever Partey op het middenveld dan Saul. Die is echt flink uit vorm. Simeone verkoos tegen Real Madrid zelfs Hector Herrera boven hem.

20 december 2020 om 13:31

Dat zou wel fijn zijn ja. De hoop dat ik heb is de FFP regels waardoor clubs ook dienen te verkopen, zeker wanneer zij zelf zoveel hebben uitgegeven. Dat kan nog eens voordelig zijn. En zolang Mbappe niet verlengd is er voor Real hoop dat hij naar Madrid gaat komen. Als dat veranderd dan houdt het wel op. Ben benieuwd. Wat betreft Draxler, dan zou ik als Arsenal zijnde toch eerder voor Coutinho gaan, alhoewel die wel duurder zal zijn. Maar ja zo'n bedrag voor Pepe had je gewoon aan hem kunnen besteden.

Je zou bijna vergeten dat Draxler nog voetbalt. Moest al lang weg zijn bij Psg. Maar als je tevreden bent met een plaatsje in de tribune en goedgevulde zakken, ook goed.

20 december 2020 om 12:04

Draxler is nog altijd een goede voetballer, maar past niet bij het spel van PSG en er zij ook andere even goeie spelers voor zijn positie. Hopelijk kan hij terugkeren naar Duitsland . Leverkusen of Mongengkladbach zou passen voor hem

20 december 2020 om 12:41

PSG is dan ook een ploeg die volledig leunt op Neymar en Mbappe. Voor de rest is het geen indrukwekkende ploeg.

20 december 2020 om 12:47

Knap hoe je de, volgens PSG fans, belangrijkste speler assistking Di Maria vergeet. Ook wordt nu pijnlijk duidelijk dat inderdaad, zoals de fans destijds al aangaven, Thiago Silva de absolute sterspeler was met de meeste impact gezien het feit dat PSG voor het eerst in jaren niet eerste staat na 1/3e seizoen. Je brengt het iets te zwart wit. Ook een Veratti is statistisch gezien letterlijk 1 van de beste CDM ter wereld, alleen ook voor hem geldt net zoals bij Di Maria en Thiago Silva, nauwelijks media aandacht en daardoor dus altijd vergeten en ondergewaardeerd. Qua waarde zou PSG alsnog dik over de half miljard waard zijn zonder Neymar en mbappe. Oftewel alsnog de duurste club in de Franse Farmers League en alsnog zouden ze domineren. Neemt niet weg dat vooral Neymar wel degelijk een grote impact heeft bij PSG, maar je doet sommige andere spelers letterlijk te kort op deze manier.

20 december 2020 om 12:00

Dat is vast een grapje zeker? Draxler laat al jaren niks zien en is blessuregevoelig. Die gaat echt geen Wijnaldum uit de basis spelen. Liverpool heeft ook helemaal geen 10 in hun opstelling. Real idem dito. Spelers als James en isco zijn daar niet nodig dan kan draxler het ook vergeten. Bij barca precies hetzelfde. Je overschat de kwaliteiten van draxler wel een beetje.

20 december 2020 om 12:09

Draxler is een heel ander type voetballer dan Wijnaldum en in tegenstelling tot Wijnaldum presteert Draxler al jaren niet meer. Draxler kan niet in dezelfde rol als Wijnaldum functioneren bij Liverpool. Draxler speelt veel verder naar voren en speelt eendimensionaal.

PSG geeft iets van 60mil per jaar aan Neymar en Mbappe en ze willen dat verhogen ook. Ze willen spelers verkopen zodat die twee een verhoging krijgen en blijven.

Apart, ik meen toch dat PSG hoog van de toren aan het blazen was over een eventuele komst van Messi. En nu zouden ze opeens bezig zijn met verminderen van de schuldenlast?

20 december 2020 om 12:14

PSG heeft letterlijk geen uitspraak gedaan over de komst van Messi...

20 december 2020 om 15:41

Dat meen je dan toch helemaal verkeerd. PSG heeft nimmer enige uitspraak gedaan over Messi. PSG is helemaal niet geinteresseerd in Messi.

Draxler lijkt me voor veel Duitse clubs een aanwinst. Helaas heeft hij de laatste jaren niet veel meer laten zien, maar ik verwacht dat hij in de Bundesliga wel weer kan opbloeien en iets van zijn oude kwaliteiten kan laten zien. Draxler was bij Schalke en Wolfsburg echt een goede voetballer. Voor een bescheiden transfersom (of transfervrij aan het eind van het seizoen) zeker wel de moeite waard om een poging te wagen. Ik verwacht zelfs dat hij voor Bayern nog interessant kan zijn, zeker als back-up, maar misschien nog wel meer.

Die schulden kunnen gemaakt worden omdat 1 of andere Arabische benzinepomphouder altijd garant staat. Dit is oneerlijke concurrentie.

20 december 2020 om 13:17

Maar PSG is niet de enige club met geldschieters. Ook een Liverpool, Monaco, Chelsea, etc verdienen deze kritiek.

Eindelijk een topic waar ik een recent geniaal idee kan delen.
Ok, hear me out:

Psg verkoopt Mbappe voor 200 mil aan het naieve Real.
Met die 200 mil en hun eigen vermogrn voldoen ze wss aan dd criteria om Messi gratis binnen te hengelen en pak m beet 50 mil uit te geven aan CR7 en hun benodigde salaris (laten we zeggen 50 mil per speler)

Dan ga je er als PSG echt wel fors op vooruit en heb je dus de aanval neyney cr7 messi, terwijl je niet eens zo gek veel kost met de verkoop Mbappe.

Dit zou toch gwn geniaal zijn voor PSG????

20 december 2020 om 15:43

Nou nee, je gaat er helemaal niet op vooruit om wat bejaarde voetballers aan te trekken. Leuk voor de shirt verkoop maar dat is het dan wel. Je gaat er de CL niet meer mee winnen. Dus niks geniaals, het zou gewoon een slecht plan zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren