Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘PSG maakt naast Neymar en Mbappé topprioriteit van Simons-deal’

Laatste update:

Xavi Simons praat met Leonardo, technisch directeur van Paris Saint-Germain, over verlenging van zijn tot medio 2022 lopende contract, zo weet de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano te onthullen. Het verlengen van de verbintenis van de pas zeventienjarige middenvelder zelfs een topprioriteit van de technische leiding van PSG, zo benadrukt de journalist van onder meer Sky Italia.

Volgens Romano zijn de gesprekken tussen Leonardo en het management van Simons momenteel in volle gang. De komst van Mauricio Pochettino, die de in december ontslagen Thomas Tuchel opvolgde in Parijs, lijkt voorlopig positief uit te pakken voor Simons. Het product van de Barcelona-opleiding debuteerde onlangs in de hoofdmacht van PSG, in het met 0-1 gewonnen bekerduel met SM Caen. Daarnaast neemt Pochettino hem geregeld op in de wedstrijdselectie van de nummer twee in Ligue 1.

Simons zat dit seizoen negen keer bij de wedstrijdselectie van PSG, inclusief de uitwedstrijd tegen Girondins Bordeaux (0-1 overwinning) van woensdagavond. Pochettino liet de jonge middenvelder negentig minuten op de bank zitten. Voorlopig moet Simons het doen met de twaalf minuten als invaller tegen Caen, al lijkt het erop dat Pochettino hem rustig wil klaarstomen voor meer speeltijd bij PSG. De grootmacht uit Parijs krijgt volgende week woensdag bezoek van Barcelona, de club die de Nederlander in 2019 inruilde voor het avontuur in Frankrijk.

Ondertussen is Leonardo naast Simons bezig met meerdere contractverlengingen. Neymar en Kylian Mbappé liggen tot 2022 vast in het Parc des Princes en PSG wil ten koste van alles voorkomen dat de sterspelers over ruim een jaar gratis de deur uitlopen. Daarnaast wordt achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe verbintenis voor Ángel Di María, die over enkele maanden uit zijn contract loopt bij de titelfavoriet in de Champions League.

Zie jij Xavi Simons een vaste plaats veroveren bij Paris Saint-Germain?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou toch leuk zijn voor het Nederlands elftal als hij zich echt gaat ontwikkelen bij PSG, al lijkt dat tot vandaag de dag niet de plek waar talenten tot bloei komen. Weet iemand eigenlijk wat nou zijn favoriete positie is? Ik dacht zelf dat hij een echte 10 was maar op FM (klopt natuurlijk niet altijd) is hij meer een spelverdeler.

4 maart 2021 om 11:31

Het is een dynamische middenvelder niet super bijzonder. Pochettino valt helaas op ervaring, wel jammer want psg heeft genoeg talenten. Zo ander herrera word toch nooit beter dus misschien eens passeren

4 maart 2021 om 11:35

@protheus, wat een geklets. Hoezo valt Pochettino op ervaring? Hij staat er juist om bekend juist actief bezig te zijn om nieuwe, jonge spelers in te passen

4 maart 2021 om 12:42

Dynamische middenvelder? Waar haal je dat weg? Die jongen is een spelverdeler. Video's zeggen dan wellicht niets over het niveau van een speler, maar je hoeft maar 1 video te hebben gezien om te weten dat het een spelverdeler pur sang is. Hoe goed hij nou werkelijk is, dat is moeilijker in te schatten. Hij is ook nog erg jong.

4 maart 2021 om 11:31

Volgens mij is hij een spelverdeler, althans dat las ik.

4 maart 2021 om 11:31

Hij is opgegroeid met het barca systeem, en speelt denk ik het liefst op dat Iniesta positie. Dus niet echt een 8 maar ook zeker geen traditionele 10. Hij kan op alle posities spelen in de jeugd speelde die ook weleens op 6. Maar in het professionele voetbal zal hij met name op 10 of als buitenspeler spelen, omdat hij het niet moet hebben van zijn loopvermogen wat tegenwoordig gevraagd wordt van alle middenvelders.

4 maart 2021 om 12:25

Thanks, duidelijk!

4 maart 2021 om 12:02

Volgens mij kan en mag hij ook uitkomen voor Spanje. Of heeft hij al een keuze gemaakt?

4 maart 2021 om 12:10

PSG niet de plek waar talenten tot bloei komen? Breken genoeg talentvolle/jeugdspelers door

4 maart 2021 om 12:33

Maar veelal niet bij Psg. De afgelopen jaren zie je vaak dat die jongens vertrekken en elders tot bloei komen. Zie Nkunku bijvoorbeeld

5 maart 2021 om 18:53

Zie Areola, Kimpembe, Rabiot, Dagba, spelen er nu niet meer allemaal maar hebben voldoende minuten gemaakt, dat ze het niveau niet haalden is wat anders.

Onze eigen Nederlandse Valderama toch benieuwd naar zijn potentieel maar dan zal hij wel moeten spelen

Ben echt benieuwd hoe goed hij is en/of gaat worden.

Wat zou hij eigenlijk verdienen daar, toch minstens al 1 miljoen euro netto vermoed ik (als het al niet meer is).

4 maart 2021 om 14:13

Zo'n 600k netto ongeveer

4 maart 2021 om 17:25

Toen hij destijds de overstap maakte van Barcelona naar PSG is zijn salaris er op vooruitgegaan van 200k naar 500k als ik het goed heb

Tja, er wordt al jaren over die jongen gepraat, maar hij is pas 17 jaar. Ik ben nog steeds heel nieuwsgierig naar de kwaliteiten van Xavi Simons. Door filmpjes op internet kun je wel een inschatting maken van z'n eigenschappen, maar hoe goed hij nou werkelijk is, dat is nog steeds heel moeilijk in te schatten. Als dit artikel op waarheid berust, zijn ze dus in ieder geval erg tevreden over z'n talent en ontwikkeling. In dat opzicht is het natuurlijk positief. We zullen dus wel gaan zien hoeveel talent er in 'm schuilt.

4 maart 2021 om 13:43

Zijn statistieken zijn ook veel belovend! En dan bedoel ik die in de "bovenbouw" van psg en niet van eerst bij Barca. Hij speelt in een jaargroep die gemiddeld minimaal 2 jaar ouder is en laat daar goede dingen zien. Talent heeft hij zeker, het is afwachten of dit zijn plafon is, wat zal betekenen dat hij in de ogen van de media flopt en een carrière zal hebben in de Europese middenmoot tot subtop. Maar wanneer er ruimte voor ontwikkeling is heeft deze jongen veel in huis om bij de grootste clubs ter wereld in iedergeval een selectie speler te zijn.

4 maart 2021 om 16:46

@sirius, ik vind hem bijzonder. Het is inmiddels een hype om deze jongen een hype te noemen. Ik heb wedstrijden van hem gezien in Oranje jeugdteams in de USA en hij was met afstand te beste van die lichting. Hij heeft ook een top mentaliteit, naast al zijn voetballende vermogens (met name ook een hele goede trap). Heb wat PSG jeugd volgers gesproken en ze vonden hem de op een na beste op het middenveld een tijdje terug. Ik verwacht heel wat van Simons.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren