Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSG, LFP en Neymar verliezen geduld en stappen naar de FIFA

Laatste update:

De LFP, de organisator van de Ligue 1, stapt naar de FIFA in een poging om Neymar speelgerechtigd te krijgen voor Paris Saint-Germain. Tot op heden heeft de Spaanse voetbalbond de Braziliaan nog steeds niet vrijgegeven en de Fransen zijn het nu zat en gaan verhaal halen bij de wereldvoetbalbond. Ook Neymar zou de FIFA hierover willen aanspreken.

De frustratie ligt bij het internationale transfercertificaat dat de Franse voetbalbond nog moet ontvangen van de Spaanse collega's. De bond moet dit document ontvangen om ervoor te zorgen dat Neymar inzetbaar kan worden verklaard, het liefst voor komende zondag, wanneer PSG speelt tegen Guingamp. De kwestie dient donderdagavond te zijn afgehandeld voor een zondags debuut. "We starten een officiële procedure bij de FIFA", stelt een woordvoerder van de LFP tegenover de BBC.

Bij Barcelona was men niet blij met het vertrek van Neymar. De ontsnappingsclausule van de 25-jarige aanvaller van 222 miljoen euro bij de Spaanse grootmacht werd gelicht, waarna hij kon tekenen bij de Franse topclub. La Liga, de organisator van de Spaanse competitie, is er echter van overtuigd dat PSG de regels van Financial Fair Play overschrijdt. "Dit is zonder enige twijfel financiële doping", stelde voorzitter Javier Tebas vorige week.

De FIFA moet zich niet alleen over bovenstaande kwestie buigen, want Neymar zelf zou volgens Braziliaanse media ook een stap naar de wereldvoetbalbond maken. Barcelona heeft namelijk eerder aangegeven dat het geen 26 miljoen euro gaat betalen aan de vader van Neymar. Deze premie werd in een eerder stadium beloofd aan de vader van de Braziliaan, mocht zijn zoon op 31 juli 2017 nog voor Barcelona spelen. Het geld is echter nog niet overgemaakt en Barcelona is dat ook niet van plan te gaan doen, omdat er voorwaarden zouden zijn verbroken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Juridisch gezien heeft Barcelona toch nog een aantal dagen tot ze hem vrij moeten geven. Dan heb je weinig te willen als Psg. Dat het kinderachtig is, is een ander verhaal.

9 augustus 2017 om 14:57

Volgens mij heeft het nu niet zoveel met Barça te maken, de Spaanse bond moet de papieren aanleveren

9 augustus 2017 om 15:03

gisteren las ik dat het maximaal 14 dagen duren voordat het vrijgegeven word, dus in die zin heeft LFP geen been om op te staan, want Barcelona/spaanse bond heeft dus nog een week.

9 augustus 2017 om 15:10

Ik hoop dat ze alles in het werk stellen om het te vertragen. Niet dat ze zelf zo keurig zijn hoor. Dat nl zeer niet het geval. Maar dat deze transfer (of het juridisch te bewijzen valt of niet) absoluut schandalig is en niet kan mag duidelijk zijn. Deze bedragen zijn gewoon schandalig en iedereen die dit goedpraat door naar marktwerking te wijzen moet zich eens afvragen of marktwerking wel zo'n goed systeem is. misschien

9 augustus 2017 om 15:17

Als je niet wil dat een speler voor 222 miljoen vertekt moet je zijn afkoopsom misschien niet op 222 miljoen vaststellen? Dat PSG dit gewoon kan betalen binnen ffp (lees het artikel van vi pro er maar op na) is geheel aan henzelf.

9 augustus 2017 om 15:19

De Spaanse bond geeft hem niet vrij, Barcelona is allang accoord gegaan met de transfer.

Persoonlijk hoop ik dat La Liga het kan traineren tot iig na 1 September, zodat Neymar een hele dure tribune klant wordt, want ik ben het met Javier Tebas eens dat deze truc financiele doping is en uitgeband moet worden. Dit gaat niet alleen ten nadele worden van de grootste clubs die zichzelf bedruipen, zoals Real, Barca en Bayern, maar dit gaat een domino effect creeeren.

@tipptop, hoezo is La Liga niet keurig, wat heeft die bond precies op zijn kerfstok? Ik ben heel benieuwd.

9 augustus 2017 om 15:21

@debroervantheo, lekker simpel, hoor. Te simpel, want die afkoopsommen zijn in Portugal en Spanje verplicht door de overheid. Dat er geen rekening werd gehouden met het ontwijken van de FFP regels is ook logisch; dit was niet te voorspellen.

Ik heb dat artikel gelezen en hoewel Pieter Swart een uitstekende onderzoeksjournalist is, wordt dit verhaal maar van een kant belicht, namelijk vanaf de kant van de ontwijker.

9 augustus 2017 om 15:24

Valt heel simpel goed te praten. Psg heeft heel veel geld. En door de FFP moeten ze dit soort dingen verzinnen. FFP is een achterlijke regel die niet werkt en alles alleen maar moeilijker maakt.

9 augustus 2017 om 15:38

Dan heb je het gelezen, maar niet begrepen. Je noemt ze namelijk nog steeds ontwijker, waar het artikel juist uitlegt dat ze geen ontwijker zijn. Ja, ze worden gesponsord boven de marktwaarde, maar binnen de ffp regelementen. Verder hebben ze hun voordeel gehaald uit de eerdere staf betreffende ffp waardoor ze 2 jaar minder geld konden uitgeven en veel salaris bespaard hebben dat nu dus beschikbaar is.

9 augustus 2017 om 15:47

Zijn dit soort verplichte afkoopsommen dan geen constructies om de eigen markt te beschermen? En hoe verhouden deze overheids constructies zich dan tov de vrije markt?

9 augustus 2017 om 16:40

@debroervantheo: Pieter Swart is alleen geen financieel goeroe. Hij gaat ook een beetje voorbij aan het feit dat de totale som voor het aantrekken richting de 500 miljoen gaat (salarissen, bonussen, tekengelden, etc.). En ja, dan kan je 1 speler wel betalen, maar je hebt als club wel meer lasten dan alleen Neymar. Daar ging Pieter veel te weinig op in. Zijn verhaal in grote lijnen klopt wel, alleen niet specifiek op Psg.

Daarbij heeft PSG zelf de transfersom niet eens betaald, maar heeft de sheik dat gedaan voor het sponsorschap van het WK, wat in mijn ogen nog veel kwalijker is (en wel degelijk ontwijkend). Ook bestudeert de Uefa nog steeds het sponsorcontract van PSG omdat het nog steeds een verkapte vorm van geld geven is.

9 augustus 2017 om 16:48

Dat Barca, Real en een aantal andere Spaanse clubs niet zo netjes is mag gezien hun transfer verboden duidelijk zijn. La Liga is nooit veroordeeld dus ze ik daar niets over roepen want dan kun je over alles wel wat zeggen. Vindt dat in dit opzicht echter allemaal niet het belangrijkste. Het gaat er nu om dat, en daar is ook PSG niet alleen verantwoordelijk voor, het duidelijk is dat het gehele transfersysteen (net zoals vele andere zaken) binnen het voetbal erg verziekt is. Daar moet iets mee gedaan worden. Laten merken dat je het niet eens bent met hetgeen er gebeurd is de eerste stap. Ik vindt stagnatie en irritatie binnen de regels dus een goede werkwijze.

9 augustus 2017 om 17:03



@doncoxxx

La Liga truuk 1

Laat buitenlandse spelers slechts 25 procent belasting betalen. Komt het land geld te kort, dan vraag je de EU gewoon om financiele hulp. Zo komen buitenlandse spelers liever bij jou spelen.

La Liga truuk 2

Laat dure trasnfers bekostigen door een bank. Zodra de bank zichzelf daardoor niet meer kan bedruipen, vraag het EU om financiele hulp en geef de transfer rechten van de sterspelers als onderpand. Zo bekostigd de EU je transfers want de sterspeler ga je natuurlijk niet verkopen, al valt de bank om.

La Liga truuk 3

Verkoop als gemeente een los stukje grond voor een paar ton aan een club. Koop het een paar jaren terug voor tientallen miljoenen euros.

La Liga truuk 4

Betaal de sterspelers een relatief laag salaris maar maak via je sponsors een veelvoud over naar een brievenbusfirma ergens op een exotisch eiland. Zo wordt er geen belasting betaald over de portretrechten waarvoor je veel meer betaald dan aan salaris.

La Liga truuk 5

Betaal als clubs gewoon geen belasting, laat de achterstanden oplopen tot 2 miljard euro. De overheid durft toch geen clubs failliet te verklaren en zal eerder de EU om financiele steun vragen.

La Liga truuk 6

Leen heel erg veel geld van banken. Zelfs zoveel dat de banken EU steun nodig hebben om niet failliet te gaan. Betaal deze schulden nooit af zodat er miljarden aan schuld openstaan. Zo kan je altijd de beste spelers aantrekken.

9 augustus 2017 om 17:59

nogmaals psg heeft niets betaald , psg heeft niet de clausule betaald
qatar investment authority , investeringsmaatschappij van qatar eigenaar van Psg heeft neymar 300 miljoen euro toegestopt

daardoor moet psg die 222 miljoen niet in hun boekhouding steken enkel salaris tekengelden en premies

9 augustus 2017 om 16:46

Met de informatie die wij hebben kan je het zien als kinderachtig.
Maar een voetbalbond voert zulke handelingen niet zo maar uit. Er moet iets zijn wat niet gedeelt wordt.
Wat betreft de belofte naar Neymar SR, dit speelde erg lang en om een simpele reden dat de speler tot 31 juli 2017 van Barca moet zijn.... lijkt mij ook te simpel. Het riekt aan alle kanten

9 augustus 2017 om 18:22

Heerlijk. Laat alles maar ontploffen.

Wat een gedoe.. Het is in ieder geval uitgesloten dat hij ooit bij Barcelona zal terugkeren. Ik zie hem in de toekomst (wanneer CR stopt) wel naar Real Madrid gaan. Jammer. Wat betreft z'n pa heeft Barcelona wat mij betreft groot gelijk.

9 augustus 2017 om 15:08

Het zou fantastisch zijn als hij Ronaldo opvolgt na al dit gezeik met barca

9 augustus 2017 om 15:54

Ik denk niet dat dit zo snel gaat gebeuren hoor, tenzij Neymar z'n 5 jarig contract gaat uitdienen bij PSG. Hij heeft geen clausule, dus als hij naar Real gaat, is het pas vanaf z'n 30ste. Daarnaast zal PSG ook wel voor zorgen dat hij verlengt en nog meer salaris ontvangt.

Neymar ging inderdaad niet voor het geld naar Frankrijk zoals hij zei. Probleem in deze saga is niet Neymar, zelfs niet zijn vader.
Onze Qatarese vrienden zijn boos omdat.Barca hun naam niet meer op het shirt heeft, dus is er alles aangedaan om deze jongen weg te krijgen. Zo'n mooie speler in de ban van de sponsoren en het grote geld

9 augustus 2017 om 14:59

Vind het een beetje een vergezocht verhaal. 'De grote boze Qatari'. Veel aannemelijker is dat PSG gewoon steenrijk is en de CL willen winnen en dus een wereldspeler kostte wat het kost hebben aangetrokken.

9 augustus 2017 om 15:42

Psg is niet rijk dat zijn de olie magneten die rijk zijn. Ivm ffp mag een club niet meer uitgeven dan er binnen komt en dat is bij Psg het geval dat er minder als 222 mil binnen komt en ze het op deze manier doen. Speler ( Catar) koopt zijn contract af en krijgt een bonus van Psg als hij daar tekent.

9 augustus 2017 om 15:49

Hoe weet jij dat ze dat niet binnen hebben gekregen ? Ben je de boekhouder van PSG of heb ik iets gemist of zeg jij maar wat?

9 augustus 2017 om 16:15

Als Psg werkelijk rijk is waarom dan op deze manier een transfer doen.

9 augustus 2017 om 17:07

Omdat PSG de tranfersom zelf niet direct aan Barcelona mocht betalen, volgens de letter van de Spaanse wet moet de werknemer dat zelf doen en Barcelona wilde niet met PSG praten om het via een normale transfersom van 222 miljoen euro op te lossen.

Op deze manier hebben de eigenaren 300 miljoen euro aan PSG gedoneerd als gift. PSG heeft daarmee geen extra schuld van 300 miljoen euro opgebouwd en aangezien de eigenaren de club helemaal in handen hebben, is hun bezit evenredig meer waard geworden.

9 augustus 2017 om 18:17

psg heeft niets betaald en heeft niets ontvangen van qatar

het is qatar investment authority , de investeringsmaatschappij van het land qatar dat aan neymar direct 300 miljoen heeft betaald

het is onzin dat een club het geld van een clausule niet mag betalen je kraaamt onzin

met de salaris tekengelden en premies zit psg al over de grens van de ffp regeles als zij ook het bedrag van 222 in hun jaarrekening moesten opnemen dan was deze transfer voor hun gewoon niet mogelijk geweest omdat zij dan de FFP regels volledig overschrijden

deze transfer kost met alles inbegrepen boven de 500 miljoen euro , psg heeft echter geen omzet van 500 euro

Daar gaat het om structurele concurrentievervalsing tegenover andere clubs die geen investeringsmaatschappij hebben die spelers clausules kan betalen

9 augustus 2017 om 16:44

@leicester: het is absoluut dat feit, maar ook het feit dat de Qatari in hun eigen regio op zeer gespannen voet leven met de buurlanden op dit moment. Zelf zo, dat een gewapend conflict zelfs tot de mogelijkheden behoort.

De Qatari willen vooral laten zien dat ze er heus nog wel zijn en poen genoeg hebben. En dat zij bepalen ipv Saoudi-Arabie, Jemen of welk land daar ook. En daar hebben ze gewoon alles voor over. PSG is een perfecte marketingmachine om dit aan de wereld te tonen.

@crmadrid7: PSG heeft echt alleen geld door de sheiks. Voordat de sheiks kwamen, was PSG absoluut niet toonaangevend en een middenmotor. Het grove geld is alleen maar gekomen toen de sheiks kwamen.

Was Financial Fairplay niet juist bedacht door de Fifa? Dit is vergelijkbaar met dat je 120 op de snelweg mag rijden, je rijdt 300, krijgt een rijontzegging van het Cjib en stapt vervolgens naar de 2e kamer omdat je door wilt blijven rijden.

9 augustus 2017 om 15:28

En ze hebben zich aan die regels gehouden.. En nu loopt alleen de Spaanse bond kinderachtig te doen en heeft PSG dus het recht naar de Fifa te stappen.

De transfer is goed gekeurd en ook barca heeft het geld ontvangen. Dan moet je als Spaanse bond nu niet zo triest gaan lopen doen

9 augustus 2017 om 17:13

Je zegt zelf dat ze zich aan die regels hebben gehouden ? De Spaanse bond houdt zich toch ook aan de regels? Ze hebben namelijk 14 dagen de tijd om dit af te handelen. Dat ze kinderachtig doen om de boel te vertragen is een ander verhaal maar zolang ze zich aan die 14 dagen houden worden er geen regels overtreden

9 augustus 2017 om 15:54

100 mil of 200 mil maakt eigenlijk niet uit. Dit soort bedragen zijn in het algemeen al belachelijk. Voor 95% van de clubs is het een onwezenlijke droom om zoveel geld aan 1 speler uit te geven. Ik , persoonlijke mening , vind het kinderachtig dat de clubs die zelf al jaren de grens van eerlijke handel aan hun schoen lappen nu opeens de gebeten hond spelen. Er is een NIEUWE pestkop op school die hun overstijgd en dat kunnen ze niet hebben.
Persoonlijk vind ik dat het hele transfer gebeuren ( en ik weet dat het een utopische denkbeeld is gheheheh) op de schop moet, maar ja....fifa en corruptie en zo hé....

9 augustus 2017 om 17:10

Nee dat is niet correct gesteld, je voorbeeld slaat nergens op.

FFP is bedacht om te voorkomen dat clubs teveel schuld op zich namen waardoor ze op termijn failliet konden gaan.

Aangezien PSG dankzij de financiele injectie van de eigenaren in de vorm van een gratis Neymar geen extra schuld opbouwen.

Dus worden er hier geen regels overtreden, het is alsof je geen 120 mag rijden op de openbare weg maar jij koop een stuk openbare weg op, je doopt het om als circuit en vervolgens ga je op je eigen circuit met 300 km/u racen.

Succes met die procedure. Barcelona, La Liga en de Spaanse bond hebben een bepaalde termijn waarin het transfercertificaat bij PSG en de Franse bond moet zijn. Ik weet even niet uit mijn hoofd of die termijn 15 of 30 dagen is, maar in beide gevallen hebben de Spanjaarden die termijn nog niet overschreden aangezien Neymar werd vrijgekocht op 3 augustus.

Daarnaast is het ook de vraag wat de achterliggende reden is. Is dit de manier van Barcelona/la Liga/spaanse bond om PSG en de Franse bond te pesten, of heeft men een geldige reden waarom ze het certificaat nog niet vrijgeven? Bijvoorbeeld omdat de cheque nog niet gevalideerd is. In dat laatste geval begrijp ik het voorkomen. Als je je auto verkoopt geef je het overschrijvingsbewijs immers ook niet af voordat het geld op je rekening staat.

9 augustus 2017 om 15:05

Klopt dit termijn is 14 dagen, dus in principe hoeft Barcelona hem ook pas over 1 week vrij te geven. (gok dat ze dat ook gaan doen). Dus Frankrijk moet maar lekker wachten,

dat Neymar naar de fifa start ben ik wel benieuwd om want heb zon gevoel dat Barcelona het niet gaat betalen aan die geldwolf (vader van neymar)

9 augustus 2017 om 15:10

Zolang dat certificaat niet in orde is, is de transfer niet in orde. Neymar was tot aan de handtekening op het contract van PSG een speler van Barcelona. Hij heeft zijn handtekening na 31/7 gezet en heeft bijgevolg recht op de 26 miljoen. Ten minste, als dat ook exact op die manier in zijn contract stond opgenomen maar dat gaan we pas te weten komen voor de rechtbank.

9 augustus 2017 om 15:24

Als er op papier staat dat je 26 miljoen krijgt ga je er niet achter aan wil je zeggen?

9 augustus 2017 om 15:28

Dat is de lezing van het kamp Neymar. Bij Barcelona beweert men dat de voorwaarden geschonden zijn. Hij mocht volgens de club in de maand voorafgaand aan de bonusdatum van 1 augustus (de hele maand juli) niet met andere partijen mocht onderhandelen over een vertrek. Volgens Barcelona heeft Neymar dat wel gedaan en bewust gewacht met het afkopen en tekenen bij Psg, waardoor het recht op de bonus zou komen te vervallen.

9 augustus 2017 om 16:55

@airbags: en volgens mij stond er ook dat als er geruchten zouden komen, Neymar in het openbaar moest verkondigen dat hij zou blijven. Als dat allemaal waar is, kan de vader van Neymar naar z'n centen fluiten. En daar zou ik toch stiekem blij mee zijn.

9 augustus 2017 om 15:12

Staat in de tekst toch wat de achterliggende reden zou zijn; de LFP vertrouwt de geldstroom niet en twijfelt of het tegen de regels van FFP in gaat.

10 augustus 2017 om 10:22

Volgens mij vertrouwd niemand dat, is in mijn ogen ook een schande dat de eigenaar 300mil neer legt omdat hij wil en daardoor de club ffp gewoon omzeilt

Ja stel je voor, tegen Guingamp zonder Neymar, altijd lastig. Is natuurlijk heel kinderachtig van de Spaanse bond/Barcelona. Neymar komt niet meer terug, dus leg je erbij neer en doorgaan. De GOAT is immers nog altijd in Catalonië.

9 augustus 2017 om 15:07

Spanje staat in zijn recht dus ben benieuwd, ik vrees dat de franse bond hetzelfde doet maar in principe is dit meer tussen Barca en PSG dan LA liga en Ligue1

9 augustus 2017 om 15:54

Juist niet, je leest niet goed. Dit is juist meer La Liga vs Psg. Barca heeft met het transfercertificaat niks van doen

Met de intrede van de voetbalmiljardairs krijgen we steeds meer van deze onzin. Natuurlijk begrijp ik dat je als supporter achter je club staat, maar wanneer krijg je genoeg van deze ongein? Blijkbaar niet, want ik zag rijen mensen, jong en oud, staan voor een shirt van PSG met Neymar achterop geprint. Tja, dan zal hier wel geen eind aan komen, en kunnen clubs die een speler door deze manier van handelen verliezen, alleen nog een beetje pesten en treiteren om de ander zeer te doen. Echter, het is vaak de pot verwijt de ketel.

Boehoe, reageer eens lekker normaal. Clausule is clausule. Daarnaast hebben barca, real en atletico zelf zich ook niet altijd aan de regels gehouden of enorme bedragen voor spelers betaald. Nu een keer andersom en dan gaan zeuren. Uitdelen is ook incasseren.

Wat een drama om niks. Natuurlijk Neymar is een goede speler maar nou ook weer niet zo goed dat hij onvervangbaar is voor 1 van de grootste clubs van de wereld. Er is maar 1 man bij Barca onvervangbaar en dat is Messi.

9 augustus 2017 om 16:10

Onvervangbaar niet nee, maar in Spanje zien ze ook dat Ronaldo en Messi de dertig gepasseerd zijn en keken ze naar Neymar als toekomstig uithangbord van de competitie. Zijn marketingwaarde is immers immens, daarbij is hij na die twee de beste voetballer op aarde en is hij pas 25 jaar oud. Barcelona zal op de linksbuiten positie er sowieso op achteruit gaan.

9 augustus 2017 om 16:24

Hazard heeft denk ik de potentie om beter voor Barca te zijn dan Neymar was.

9 augustus 2017 om 16:37

Wellicht, maar hoe het er nu voorstaat is er niemand beter dan Neymar voor barcelona. Hazard zou geweldig kunnen zijn voor Barca en ervoor kunnen zorgen dat zijn medespelers nog beter spelen, maar hij heeft toch wel minder dan Neymar laten zien. Neymar kan zijn land op sleeptouw nemen en scoort in de grote wedstrijden in de Champions League, dat doet Hazard nauwelijks.

Net alsof barca in deze de boosdoener is volgens mij is het de spaanse bond die dit blokkeerd. en net alsof de spaanse bond zo meedenkt met barca hahaha. En kom op 26 miljoen willen opstrijken omdat je ff hebt gewacht na 31 juli tsssssss die vader i gek joh heeft net 40 mil gekregen en heeft in zijn tijd bij barc ameer dan 100 mil opgestreken. Neymar en ze vader moeten gewoon lekker oprotten. te triest wat barca allemaal heeft gedaan om deze jongen aan hun te binden en kijk nu ze hadden gewoon Sanchez en Pedro moeten houden. Begrijp me niet verkeer Neymar heeft leuke dingen gedaan maar heeft in mijn ogen niet echt z'n stempel kunnen drukken buiten Barca vs PSG om.

Eigen schuld dikke bult.Moest je maar niet wachten op die 26mil.Nu kun je niet spelen en kun je fluiten naar het geld

9 augustus 2017 om 17:16

Dat is een zeer voorbarige conclusie die je hier trekt. Als er een meningsverschil over een contract ligt, zal uiteindelijk de rechter uitspraak moeten doen. Het zou zo maar kunnen dat Neymar Sr. in zijn recht staat en dat Barcelona veroordeeld wordt voor contractbreuk.

En denk niet dat Barcelona altijd zomaar een rechtzaak wint in Spanje, onlangs is hun sterspeler Messi veroordeeld tot 21 maanden gevangenis straf wegens belastingontduiking.

De transfer van Neymar is een juridische nieuwtje in voetballand. Dat betekent dat Barcelona en de Spaanse bond precies willen weten wat wel, en wat niet mag; er gaat precedent werking van uit. Als PSG dit mag, dan mogen andere clubs dit ook en dat is een risico voor elke grote club. Talloze contracten zullen moeten worden herzien, en wie is de volgende speler die via een schijnconstructie naar een club gaat worden gehaald?

9 augustus 2017 om 17:14

Het is geen schijnconstructie, het is gewoon open en bloot een directe investering van 300 miljoen euro van de sponsoren in hun eigen club.

Een schijnconstructie is als je iets probeert te verhullen, zoals bijvoorbeeld de contructies van de Spaanse sterspelers met brievenbus firma;s op exotische eilanden. Je weet wel, dat gedoe waarvoor Messi veroordeeld is tot een gevangenisstraf van 21 maanden. Nu de schijnconstrucite niet meer kan, moest Barcelona zijn salaris verdubbelen, want hij moet nu gewoon belasting betalen.

9 augustus 2017 om 19:42

Het effect wel echter je overtreed de regels niet. Alle grote clubs maken gebruik van dit soort consstructies.

Wil je het voorkomen, dan moet je al het salaris en alle sponsering bij ekaar optellen en dat als totaal bedrag nemen, pas dan kan je de clubs vergelijken en FFP toepassen.

Kan niet wachten op het nieuwe voetbalseizoen. Hoop vooral dat Barca en PSG elkaar weer treffen. Zou spektakel zijn.

Spaanse media melden dat Barcelona en de Spaanse bond Neymar niet vrijgeven omdat de cheque nog niet verwerkt is door de banken. Pas als het geld bijgeschreven is, sturen ze de certificaten naar Frankrijk

Die catelanen zijn vuile honden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren