Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Promes stellig: ‘Hij heeft genoeg kwaliteiten voor de Europese top’

Laatste update:

Nederland kan zich zaterdagavond in en tegen Noord-Ierland verzekeren van een ticket voor het EK. Oranje zal het in Belfast mogelijk wel moeten zien te stellen zonder aanvalsleider Memphis Depay, die kampt met een bovenbeenblessure een twijfelgeval is. Ploeggenoot Quincy Promes is zeer te spreken over de aanvaller van Olympique Lyon en hij denkt dat zijn ploeggenoot klaar is voor een nieuwe stap naar de Europese top.

“Dat bewijst hij week in week uit bij Olympique Lyon, waar hij nu ook soms aanvoerder is en hij geweldige statistieken heeft. Dat scoren doet hij in Frankrijk, maar helemaal bij ons in Oranje”, vertelt Promes in gesprek met De Telegraaf. “Memphis heeft genoeg kwaliteiten om mee te draaien in de Europese top. Daar twijfel ik geen moment aan.”

Koeman: 'We mogen ons niet weer laten verrassen door Noord-Ierland'

Promes steekt zelf ook in een goede vorm bij Ajax en de aanvaller heeft na een moeizame start een basisplaats veroverd onder trainer Erik ten Hag. Met de stelling dat hij ‘in de vorm van zijn leven verkeert, is hij het echter niet helemaal eens: “Het zou inhouden dat het niet meer beter kan. Dus met ’de vorm van mijn leven’ lijkt het of alles perfect is, maar ik ben kritisch op mijn spel, vind dat ik meer acties kan maken en nog meer moet doen.”

Oranje is met een gelijkspel tegen de Noord-Ieren al verzekerd van deelname aan het EK. Een overwinning en een zege op Estland zou echter garanderen dat Nederland boven Duitsland eindigt in de poule en dat moet volgens Promes het doel zijn. Hij wil dan ook niet spreken over een ‘herkansing’ tegen de Esten mocht er in Belfast verloren worden: “Maar natuurlijk is het fijn dat we anders met een thuisoverwinning tegen Estland alsnog naar het EK gaan. Dat spreekt voor zich. Het doel is echter zes punten uit de komende twee interlands.”

Vind jij dat Quincy Promes in de basis hoort te staan tegen Noord-Ierland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

zo Quincy heeft wel wat snaveltjes toe gedaan. bizar dat je in de intact gebleven aanval van het meest succesvolle Ajax in ruim twintig jaar een basisplek afdwingt. hoe Ziyech en hij elkaar vinden is uniek en met Martinez dragen ze er flink aan bij dat het vertrek van De Ligt en De Jong minder verre van fataal was. wederom een geweldige aankoop van Overmars, na Blind en Tadic weer een verrassing terug naar de Eredivisie. Zou dolgraag eens een vlieg op de muur zijn in zijn kantoortje om te horen welke namen hij voor de toekomst op het oog heeft.

15 november 2019 om 08:06

Welke basiswaardige speler had zijn concurrent moeten zijn? Neres, maar die speelde hij er niet uit. Hij heeft uiteindelijk zijn plek op het middenveld gekregen omdat Donny vd Beek geblesseerd was. Van Marin en Alvarez op het middenveld wordt niemand vrolijk. Het wordt hem ook niet moeilijk gemaakt.

15 november 2019 om 08:10

??? Zoals je wellicht hebt kunnen zien, zijn uiteindelijk zowel Ziyech als VD Beek van plek verhuisd omdat Ten Hag niet om de vorm van Neres en Promes heen kon. En daarmee was de gedroomde opstelling geboren.

15 november 2019 om 10:22

wat ben jij overdreven positief mano? Echt heel goed doet ie het, met perfect gevoel voor de juiste plek en scorend vermogen. Verder kun je lullen maar vind ik m nog steeds geen wondervoetballer. Ajax draait gewoon nog steeds geweldig en hij draait daar zeker verdienstelijk in mee. OT: leuk dat Quincy zn rapvriendje steunt, maar Memphis vind ik echt totaal niet gescjhikt voor de top. Typisch voorbeeld van te klein voor het tafellaken te groot voor het servet. Ja hij heeft de macht gegrepen bij Lyon en is daar de ster, maar Lyon staat ook 11e en niet op de 1 positie in de Franse competitie.

15 november 2019 om 10:53

"zo Quincy heeft wel wat snaveltjes toe gedaan" Ik vind dit soort uitspraken en "mond snoeren" zo bizar, totaal van de werkelijkheid verwijderd. Een beetje kinderlijk ook, want er ontbreekt elke nuance, net als het neersabelen overigens. Want als Promes straks 6 wedstrijden op rij droog staat qua goals en assists, dan krijg je weer hetzelfde verhaal. Dat komt omdat Promes niets zelf creeert en volkomen afhankelijk is van de spelers om hem heen. Hij kan zijn scorend vermogen tonen en gaat moeiteloos mee, juist omdat de rest zo goed is. Zet je hem tussen mindere spelers, dan zie je hem niet meer, zoals hij totaal niet rendeerde in Oranje tot zo'n anderhalf jaar geleden, omdat hij zoals gezegd niets zelf creeert. Hij heeft ook geluk gehad dat Neres later en niet fit terugkwam en eigenlijk nu pas stapje voor stapje in vorm raakt. Uiteraard heeft hij zelf zijn kans gepakt, daar wil ik niets aan af doen, want hij is een goede speler met diepgang, functionele techniek en scorend vermogen. Overigens interesseert het mij niet zoveel van wat Promes van Depay vindt, want ik heb Promes nog nooit iets (diep)zinnigs horen zeggen. Het zijn mensen met dezelfde interesses en hetzelfde niveau die nader tot elkaar zijn gekomen. Depay haalde Promes laatst nog op in zijn bolide en postte dat filmpje online; dat vinden die twee heel belangrijk om te delen met de wereld, in een tijd dat er veel belangrijkere dingen te melden zijn. Aanzetten van de jeugd tot consuminderen is een goed voorbeeld waar die twee eens aan zouden kunnen denken

15 november 2019 om 11:11

Oh doncoxxx thank you for this man right on so many levels.... ik geniet als ajax fan ontzettend van deze periode van mega succes en mooi voetbal...maar het opportunisme wat erbij komt kijken...daar walg ik echt wel n beetje van.

15 november 2019 om 11:39

Snap ik ook nooit. Als iemand ruk speelt en daarop wordt aangesproken, snoert ie toch niet opeens monden omdat hij later niet meer ruk speelt. Hij was eerst slecht en nu goed. Hartstikke leuk voor hem en ik denk dat de meeste die hem slecht noemde het ook leuk vinden dat-ie het nu goed doet.

15 november 2019 om 15:37

Hoezo? Niemand heeft ooit gezegd dat Promes er werkelijk niets van kan. Hij is gewoon geen indrukwekkende speler. Dat neemt niet weg dat hij in de Eredivisie gewoon een uitstekend rendement kan halen en zeker in dit Ajax waar hij diep gestuurd kan worden. Hij begon natuurlijk ook gewoon slecht bij Ajax en dat is nu niet meer het geval.

Wat ik zo mooi vind aan Promes, het is helemaal niet zo'n bijzonder goede voetballer maar hij is zo onvoorstelbaar effectief.echt heerlijk om te zien, want voetbal draait uiteindelijk om meer scoren dan de tegenstander en zijn bijdrage is daar essentieel. Ik vergeet zelf wel eens dat het niet om mooi voetbal draait maar ook om winnen, dan lijk je beter en verlies. Promes is zo'n voetballer die er voor zorgt dat je minder kan lijken maar wint.

15 november 2019 om 08:00

als voetbal om scoren draait en hij o zo effectief is voor de goal, zowel in de combinatie als in het positie kiezen als in de afronding. hoe is hij dan geen goede voetballer als ik vragen mag?

15 november 2019 om 08:16

Inzaghi werd in het algemeen niet als goede voetballer beschouwd ...

15 november 2019 om 09:01

De vraag is hem beantwoorden; het is het herdefiniëren van waar voetbal om draait. Italianen willen een wedstrijd winnen, Nederlanders willen dat het er mooi uitziet. Promes is meer een italiaan, hij is effectief en scoort maar geen lust voor het oog. Ik ben blij met hem omdat hij scoort en we winnen, zodra we gaan verliezen zal het vrij snel omslaan naar dat het een 'slechte' voetballer is.

15 november 2019 om 09:44

manodedios 'goed' is nogal subjectief. Persoonlijk word ik ook niet zo warm van Promes, bij Twente al niet, maar ook bij ons was hij goud waard. Is misschien een gevoel omdat het er in mijn ogen niet heel mooi uitziet hoe hij beweegt (ook subjectief), maar hij staat altijd goed en is enorm doelgericht. Van Persie vond ik qua bewegen heel mooi om te zien en scoorde ook nog eens, dat definieer ik persoonlijk dan meer als 'goede voetballer'.

15 november 2019 om 11:35

Van Persie een goed voetballer, vind ik dan weer een eufemisme (ook subjectief).

15 november 2019 om 11:42

Van Persie heeft in zijn primetime ook tot de top 5 spitsen ter wereld gehoord. Promes is nooit in de buurt gekomen van zo'n klassering

15 november 2019 om 15:52

Maar hoeveel prijzen heeft RVP nou eigenlijk gewonnen in zijn carrière? Denk je niet dat hij meer had kunnen bereiken met zijn spel, ik denk van wel namelijk?

15 november 2019 om 08:11

Eens, als hij langer dan een seconde aan de bal is en dus een keuze moet maken zoals een passeeractie dan is de kans groot dat het bij hem niet goed gaat in vergelijking met de anderen. Typisch een speler die niet de tijd moet krijgen om te denken want dan gaat het fout. Gewoon in de 16 zijn en scoren of afleggen.

15 november 2019 om 08:46

Als.het allemaal om Depay draait , als hij belangrijk worst gemaakt dan doet hij het goed. Alleen bij een top club zullen ze hem niet zo belangrijk maken en dan moet ik het nog zien.

Depay heeft wellicht de kwaliteiten om te slagen bij de top, maar ik zei het al tegen mijn vrienden toen hij bij PSV speelde dat hij te wisselvallig is. Hij scoort wel zijn doelpunten, maar zijn acties zijn veel te geforceerd en mislukken vaker dan dat ze goed eindigen. Kijk eens een paar wedstrijden Lyon en let maar eens op hoevaak zijn acties eindigen in balverlies. Bij clubs als Napoli, Lyon, Sevilla etc zou hij wel kunnen slagen, maar bij de echte top zoals Barca, Liverpool of PSG nemen ze daar geen genoegen mee. Kijk bijvoorbeeld eens naar Mahrez in het kampioensjaar van Leicester aan de rechterflank. Zo’n level van consistentie is genoeg voor een topclub. Memphis zal niet slagen bij een topclub ongeacht of hij er wel of niet de kwaliteit voor heeft. Hij is al bijna halverwege zijn carriere en faalt nog steeds even vaak aan de linkerkant. Tot slot is hij naar mijn mening geen buitenspeler. Te wisselvallig dus en hij is daar veel te bonkig voor gebouwd. Als spits is hij ook niet goed genoeg. Eigenlijk is er niet 1 positie voor Memphis waar hij kan uitblinken. In ieder geval niet bij topclubs

15 november 2019 om 08:08

Ben het met je eens. ik neem aan dat als oranje enige ambitie heeft, gemikt wordt op het niveau van topclubs. wie zou jij met je glazen bol in de spits zetten bij het Nederlands elftal, als Depay op dat niveau niet zal slagen? Ik denk dat hij de beste optie is. Maar ben er ook niet kapot van. Denk dat zo’n jongen legendarisch kan worden bij clubs van het niveau waar hij nu zit, Lyon misschien Valencia napoli of Leverkusen. Maar hij heeft ambities en als een grote club hapt zie ik het ook net niet gebeuren, of zoals je zegt niet wekelijks en dat pikken ze niet overal.

15 november 2019 om 08:19

Ik zou Promes in de spits altijd de voorkeur geven boven Depay. Ik vind het raar dat men zoveel twijfels over hem had. Promes heeft in de Russische competitie waar gemiddeld per wedstrijd maximaal 1-2 goals vallen zo vaak beslissende goals gemaakt dat hij zich voor die positie meer heeft bewezen dan Depay. Pas nog in de Champions League die kopbal van hem. Dat is een echte spitsengoal. Depay heeft dat instinct niet. Depay heeft het meer van proberen proberen proberen, knallen op goal en hopen dat hij er een keer invliegt. Ik vind het heerlijk dat Promes het zo goed doet bij Ajax trouwens

15 november 2019 om 12:11

Bij Oranje is Memphis op het moment gewoon onbetwist de nummer 1 spits. Doet het sinds de komst van Koeman gewoon fantastisch. Of hij tussen de interlands door bij Lyon, Real of Kozakkenboys speelt boeit me eigenlijk niet. Podolski was als clubvoetballer ook niet zo heel speciaal.

Depay is een leuke voetballer , maar niet voor een top club . Bij Oranje en bij zijn huidige club wordt hij belangrijk gemaakt en dan en doet hij het goed. Bij een top club is hij weer gewoon een van de vele en dan moet ik het wel eens zien of hij het dan weet waar te maken .

Promes heeft altijd inzich zelf gelooft en dat begint zich uit te betalen. Hij heeft altijd gezegd ik ga een basis plek veroveren en de mensen die me niet zagen in mijn tijd bij spartak ga ik ook laten zien dat ik het niveau aan kan. Is zo belangrijk voor dit Ajax met zijn goals zowel competitie als champions league. Ik verwacht ook meer van hem zoals hij zelf zegt moet er meer dreiging meer acties komen. Al met al doet het erg goed.

Het probleem is dat depay het niet week in week uit laat zien zoals Promes stelt. Hij heeft nog niet 1 seizoen gehad na PSV dat hij gewoon het hele jaar goed is en onbetwist basis speler . Maar dit seizoen wellicht vooralsnog gaat het dit hele seizoen goed . En hij is nog altijd vrij jong dus er ziet nog altijd rek naar boven in .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren