Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Promes is middelmaat en heeft in Engeland niets te zoeken’

Laatste update:

Quincy Promes reisde dinsdag met Spartak Moskou mee af naar het trainingskamp in Dubai, terwijl velen toch verwachtten dat de aanvaller inmiddels een transfer zou hebben gemaakt. De international van Oranje wordt immers al maanden met onder meer Liverpool en Everton in verband gebracht, maar Andrei Kanchelskis vindt het niet verrassend dat Promes nog altijd in Rusland speelt.

“Hij gaat nergens naartoe, het zijn allemaal geruchten. Waar zou hij dan naartoe moeten? In de Premier League moet je pas écht voetballen, vechten, de ballen opeisen. In onze Premjer Liga kan hij bij wijze van spreken een dikke sigaar roken en met één been het verschil maken”, aldus Kanchelskis, oud-middenvelder van onder meer Manchester United, Everton en Manchester City, in een interview met Sport-Express.

“Als je echt een goede voetballer bent, dan moet je je in de grote wedstrijden laten zien, maar waar was Promes toen Spartak met 7-0 klop kreeg van Liverpool? Hij was onzichtbaar. Tottenham Hotspur is ook niet zijn niveau.” De 48-jarige Kanchelskis is het eens met oud-verdediger Sergei Gorlukovich, die eind december tegenover RT zei dat Promes gewoon nog vijftien jaar bij Spartak moet blijven.

“Hij moet vijftien jaar blijven, dat vind ik ook. Ben ik te kritisch? Hoezo? Ik blijf bij de feiten. Promes is een gemiddelde speler, hij heeft niets te zoeken in Engeland. Bij Spartak kan hij profiteren van de zwaktes van de tegenstanders. Als hij hier nog vijftien jaar blijft, dan kan hij hier een standbeeld verdienen, net als Yuri Gavrilov, Fedor Cherenkov, Rinat Dasaev en Vagiz Khidiyatullin. Dat zijn pas echte voetballers, met een hoofdletter V, maar Promes is nu nog middelmaat.”

“Promes doet het goed bij Spartak en voelt zich hier de koning. Maar onze competitie is slechts middenmaat, dat moet je niet vergeten. We moeten onszelf niet voor de gek houden.” Promes, die in december door trainers, journalisten en supporters werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Rusland, maakte tot dusverre 58 doelpunten in 115 wedstrijden voor Spartak. Hij heeft bij de huidige nummer drie van de Premjer Liga nog een contract tot de zomer van 2021. Daarin staat een gelimiteerde transfersom van 37,5 miljoen euro.

Denk jij dat Quincy Promes deze maand transfereert?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan er niet anders dan mee eens zijn.
Bij oranje is hij ook niks.

10 januari 2018 om 16:38

Wijnaldum ook niet, maar die doet het toch heel aardig bij Liverpool. Zelfde geld voor Strootman bij Roma. Oranje is geen echte graadmeter.

10 januari 2018 om 16:47

Valt wel mee hoe aardig Wijnaldum op dit moment bij Liverpool is.

10 januari 2018 om 16:58

Wijnaldum doet het gewoon prima bij Liverpool hoor. Hij is niet de absolute ster (logisch op zijn positie), maar gewoon zeer degelijk. Zeker beter dan bij Oranje, al is dat ook niet zo moelijk.

Wijnaldum is gewoon geen opvallende speler, maar een waterdrager en dat doet hij nu bij Liverpool.

10 januari 2018 om 17:15

Zoveel speelt Wijnaldum toch niet? Kijk maar naar de laatste wedstrijden. Best weinig.

10 januari 2018 om 17:36

16 van de 19 wedstrijden waarbij hij bij de selectie zat was hij basisspeler.

10 januari 2018 om 18:52

Wijnaldum is gewoon een basis speler bij liverpool en is af en toe ook nog eens belangrijk in een wedstrijd en scoort goals kan niks anders zeggen dat het een topspeler is

10 januari 2018 om 19:16

@rowen Lamoth, Wijnaldum was basis, nu is hij bankspeler; het is een kwestie van tijd dat hij tribuneklant wordt, want hij is een simpele draver. Wat het pijnlijke aan dit verhaal is, is dat het klopt dat Promes niets in de PL te zoeken heeft. Maar wat nog pijnlijker is, is dat de PL weleenswaar commercieel de grootste competitie is, maar dat het niet de absolute top herbergt. Vooralsnog zijn PL teams de afgelopen tijd kansloos in de Champions League. City onder Pep zou aansluiting kunnen krijgen bij Real, Barca, Bayern en Psg, maar tijd zal leren of dat echt zo is.

10 januari 2018 om 19:35

16 van de 19 keer basis. Waaruit leid je dan af dat ie op de tribune zal belanden.

Simpele dravers heb je ook nodig in het voetbal, vooral op de positie van Wijnaldum. Voor iemand verder naar voren kan dat weer niet. Kijk naar Klaassen, dat is nou een voorbeeld van een draver die daar op een laag niveau op die positie mee wegkomt. Die redt het daarom niet in de middenmoot terwijl Wijnaldum bij Liverpool tot dusver basisspeler is.

10 januari 2018 om 16:40

Zucht. Ik wordt altijd zo moe van die onzin. Net alsof elke speler top is in Engeland. Ik denk dat Promes zeker wat kan betekenen voor een Engelse subtop club.

10 januari 2018 om 17:49

Ja maar in rusland is hij de top en in engeland mag hij blij zijn met een basisplaats.
Rusland is niks meer dan de eredivisie.

10 januari 2018 om 18:40

Als je het wilt vergelijken met Engeland wel, maar ga je het met de Eredivisie zelf vergelijken ligt het niveau in Rusland toch wel wat hoger hoor. Het zit nu ongeveer tegen het niveau van de Ligue 1 aan toen PSG nog geen absolute grootmacht was en iedere club daar kampioen kon worden, al was dat dan meestal Lyon(wat in ons geval Zenit is).

10 januari 2018 om 18:55

Niet dat ze allemaal echte top zijn. Maar je moet wel beter zijn dan pure middelmaat als Depay, Janssen, Klaassen, Clasie, etc. als je daar wil meekunnen in de basis.

10 januari 2018 om 17:53

Nou middelmaat zoals hier gesteld wordt is wel overdreven, hij heeft wel degelijk bovengemiddelde kwaliteiten. Of die top gaat halen is gissen, maar oranje als graadmeter pakken slaat natuurlijk ook nergens op gezien de totale prestaties van het team.

10 januari 2018 om 18:54

Speelt in oranje ook op een hele andere positie en laat dat net het hele probleem van oranje zijn. We hebben geen toppers meer en de spelers die we hebben spelen over het algemeen allemaal 3-5-2 of 5-3-2. Ga bij oranje dan ook lekker dat systeem spelen en gebruik de spelers in hun kracht. Om goed 4-3-3 te spelen heb je specifieke spelers nodig en die hebben we niet. Pas je opstelling dan aan. In andere systemen kan je ook met een aanvallende opvatting spelen. Is maar net hoe je de accenten legt.

Met een team als spartak tegen liverpool kan je ook niet echt veel

10 januari 2018 om 16:39

Nou zo matig zijn ze niet en je hoeft natuurlijk niet met 7-0 te verliezen

10 januari 2018 om 17:44

Bovendien vergeet Kanchelskis dat Promes wel belangrijk was tegen Sevilla thuis waar ze de Spanjaarden met 5-1 oprolden.

Eens. Ik snap ook niet wat Liverpool hiermee moet... Anders weet je wel dat de aankopen van Klopp een garantie zijn voor succes en Jurgen Klopp heeft al eens eerder zegt dat hij Promes erg goed vond.
Toch zie ik liever dat Liverpool voor Lemar/draxler, CV, keeper en eventueel een topspits als Aubemayang gaat.

1 antwoord EENS.
Zie hem op die ene pot na dan waar hij veel scoorde in oranje er daar ook niet echt denderend spelen

10 januari 2018 om 17:16

Primes speelt wel steeds beter in Nederland hoor.

10 januari 2018 om 19:12

Het is nog steeds wel ondermaats (haalt doorgaans niet meer dan een 6,5 de laatste wedstrijden). Eerder was het cijfer zelfs lager. Maar goed, het is erg lastig om Oranje als graadmeter te gebruiken, al vind ik wel dat het moet. De spelers hebben als collectief en als individu gefaald (op een paar uitzonderingen na). Dat mag je dan dus ook gerust meenemen in de beoordeling. Echter moet je zijn prestaties bij Spartak natuurlijk ook niet helemaal onder laten sneeuwen door kritiek.

10 januari 2018 om 19:44

Ik snap dat de verwachtingen hoog liggen in NL, maar als je een speler niet op zijn sterke punten gebruikt, kan je ook niet verwachten dat hij voor je presteert.

10 januari 2018 om 19:54

haha hou toch op om Oranje er bij halen. Oranje was een ploeg zonder ziel, zonder vertrouwen en zonder sterkhouders, zonder rijzende sterren en met sterren die echt op het laatste stukje waren beland van hun retour.
Vergeet daarbij niet dat de KNVB jaren ingecompetent gehandeld heeft en op een heel belangrijk moment een trainer voor de groep had gezet dat nog incompetenter was dan het handelen van de KNVB. Wat verwacht je dan ? Dat spelers die met vertouwen in hun flilker giga kunnen spelen wel kunnen flitsen in een ploeg zonder ziel en zonder vertrouwen ?

10 januari 2018 om 20:42

Als jij een rechtervleugel verdediger op CVM zet bakt hij er ook niet veel van. In Rusland speelt hij als spits in een 442. In Nederland als flankspeler in een 433. Tuurlijk rendeert hij niet zoals in Rusland dan.

Wat een kul zeg. Juist als je met kop en schouders boven een competitie uitstijgt (zoals Kanchelskis aangeeft) moet je het gaan proberen in een andere competitie. Daar leer je van, daar word je beter van. Ik denk dat Promes juist een speler is die perfect past in Engeland. Snelheid en scorend vermogen, past daar wel. Het zou een opvolger zijn voor Sanchez, beetje zelfde type speler. Wel minder natuurlijk.
Ik vind het wel gek dat hij nog niet is opgepikt voor 37.5 miljoen. Dat is voor Premier League begrippen bijna een handje zakgeld.

Als een club uit de PL hem écht wil hebben, leggen ze die 37,5 miljoen lachend neer. Dat dit nog niet is gebeurd zegt voldoende.

Quincy is geen wereldtop, maar om te stellen dat hij zware middelmaat is, gaat denk ik weer net iets te ver. Het niveau Liverpool is te hoog gegrepen, maar zou best meekunnen bij een Westham United/watford/leicester City.

Z'n speler heeft inderdaad niks te zoeken in de top van Engeland. Een degelijke middenmotor in de Premier League zou daarin tegen een goede stap zijn. (watford, Leicester, West Ham)

10 januari 2018 om 20:35

Wat is dit, zeg je nu precies hetzelfde als de reactie boven je? Compleet met dezelfde clubs in andere volgorde. Denk inderdaad dat Promes daar prima zou passen overigens. Geen top maar zeker PL waardig

Wat verwacht deze man wat Promes doet bij collectief falen in een oorwassing? Wat een kul. Promes zou bij veel clubs niet misstaan in Engeland.

Niet veel mensen hadden verwacht toen hij van FC Twente naar Spartak ging dat hij zich zo goed zou ontwikkelen en dat hij snel het niveau zou opppakken. Misschien zou hij nu ook mogelijk die verwachtingen kunnen overtreffen in Engeland als hij vertrekt.
Hij is nu al 4 jaar een belangrijke speler voor Spartak, een nieuw stap zal niet slecht voor hem zijn.

10 januari 2018 om 19:06

Promes was direct bepalend voor zowel FC Twente als Spartak. Dan praat je niet over ontwikkeling, maar over een hoog basisniveau. Ik vind dat Promes weinig stappen heeft gemaakt op zijn doeltreffendheid en ervaring na. Technisch is hij nog steeds dezelfde speler en ook fysiek is het verschil niet enorm groot. De overgang van Nederland naar Rusland is voetbaltechnisch niet heel groot in tegenstelling tot de Premier League, La Liga of de Bundesliga, al kun je in Rusland natuurlijk ook falen als speler.

10 januari 2018 om 19:42

Voetbaltechnisch niet zo groot? Er zijn meer Nederlandse spelers mislukt dan geslaagd in Rusland mede door het hoge tempo die zij vermoedelijk hebben onderschat, dus enig krediet verdient hij wel. Ik denk dat je het verschil in niveau wel wat onderschat.

DAt vind ik de domste uitspraak ooit. Een mens heeft toch ambitie in het leven??. Tis duidelijk dat hij het niveau ontgroeid is in Rusland. Tis toch dood normaal dat hij een stapje hoger op wil. Andere competitie en ja meer geld??. Diene dat commentaar geeft heeft toch ook niet 15 jaar in Rusland gevoetbald?? Ongelooflijk hoe sommige oud voetballers zo critische en stom commentaar geven. Ik zou zeggen blijven tot einde van seizoen en daarna de stap zetten richting een topclub!!

In Engeland hoef je echt niet zo goed te kunnen voetballen...promes kan ook in de PL uit de voeten. Hij is geen Europese top maar kan wel aardig voetballen dat zag ik in de CL wedstrijd tegen Sevilla(4-1) toen ie 2x scoorde en bij alle goals betrokken was.
Bij het niveau Everton kan ie makkelijk mee, als ze hem tenminste behoorlijk aanspelen. In Oranje speelt ie matig maar dat geldt voor meerdere speler in heden en verleden.

Doet het in de CL toch ook best goed soms? Wereldtop is hij niet, maar bij de (hogere) middenmoot zie ik hem best spelen in de PL.

Oranje als graadmeter nemen slaat natuurlijk echt compleet nergens op. Daar speelde Robben de laatste twee jaar als ie speelde ook niet geweldig, maar die zou toch zomaar meekunnen in de PL gok ik.

Ik zou hem in ieder geval graag de stap zien wagen, al is het maar omdat ik de Russische competitie niet kan volgen op TV.

Waarom moet ook altijd iedereen naar de Premier League, Promes past daar totaal niet. Past veel meer in het voetbal van een Spaanse club of een Duitse club.

10 januari 2018 om 19:02

Promes zou prima tot zijn recht komen bij de Duitse subtop. In Spanje vind ik hem niet echt passen. Zijn handelingssnelheid is daarvoor te laag. Promes is een goede combinatie van fysiek en techniek. Naar mijn mening past dat erg goed bij het Duitse voetbal, al komt hij tekort voor de top van Duitsland.

Kanchelskis is wel erg kritisch over zijn eigen competitie. Het is natuurlijk niet zoals de Engelse Premier League, maar Promes heeft in Rusland genoeg weerstand van grote clubs waar hij ook gewoon belangrijk is voor de club. Met zijn werklust en talent kan hij zeker wel mee bij de Engelse subtop. Alleen de clubs uit Manchester en Chelsea zou nog lastig kunnen worden, maar bij subtoppers zoals Liverpool, Arsenal en Tottenham Hotspur zou hij prima passen.

10 januari 2018 om 19:04

Wie zou je eruit moeten halen voor hem? Ik zou geen enkele speler van die drie clubs namelijk op de bank willen zetten voor Promes. Promes moet gewoon naar de subtop van Duitsland gaan, al presteren zij wel erg wisselvallig de laatste jaren. Promes is wel wat beter dan de middelmaat, maar zit daar niet heel ver vanaf. Komt naar mijn mening iets tekort voor Europese subtoppers.

10 januari 2018 om 19:26

Ik kan mij niet voorstellen dat hij zoveel minder is dan Walcott of Iwobi. Hij hoeft er niet het mannetje te zijn, maar kan wel een volwaardige onderdeel van het elftal zijn.

Haha deze man lijkt wel een Nederlander, zo hard zijn eigen competitie omlaag praten.

Als Salah het shirt van Spartak had gedragen in die wedstrijd was hij ook onzichtbaar geweest.

Promes is topscorer in Rusland en steekt er met kop en schouders bovenuit.ik vind het een beetje flauwekul om te zeggen dat hij middelmaat is,promes blijft zich alleen maar doorontwikkelen terwijl de meeste mensen geen ene stuiver om hem zouden geven en kijk is nu waar hij nu staat.

Zou mogelijk als vervanger van Sturridge prima zijn. Of je moet Ings nu een echte kans geven, deed het voor zijn blessures erg goed in de Bpl.

Als vervanger van Coutinho zie ik liever een iets creatievere speler en meer een passer. Nu heb je enkel Lallana die dat op kan vangen en op termijn misschien Woodburn. Mahrez wordt veel genoemd, goede voetballer maar is nogal flegmatiek en afhankelijk van vorm van het team. Lemar die veel genoemd wordt ken ik niet goed genoeg.

Ik denk niet dat ie ooit de status van Dasaev kan bereiken. Dat is 1 van de 20 beste keepers ooit geweest.

Wat een vage gast. Volgens mij probeert hij Promes een complex aan te praten zodat hij hem langer in Rusland kan zien voetballen.. Enerzijds zegt hij dat Promes matig is, anderzijds zegt hij dat hij in de toekomst een standbeeld kan krijgen.

Hij is wel erg negatief over Rusland verder. Het lijkt me dat Spartak qua niveau niet echt onder doet voor de subtop of middenmoot van de Premier League. Dan kan je als beste speler van Rusland de stap naar de BPL heus wel maken. Aardig wat spelers vanuit de eredivisie lukt dat ook.

Promes is echt geen koekenbakker. Ja, als je het voetbal buiten beschouwing laat ja.

10 januari 2018 om 18:49

Kanchelskis heeft blijkbaar de Engelse standaard aangenomen en als je dat dan met andere competities gaat vergelijken is bijna alles slecht. Jij hebt zeker gelijk in je reactie dat Spartak niet veel onder hoeft te doen voor de Engelse subtoppers. Die 7-0 nederlaag in Liverpool was een tactische fout van de coach die dacht dat hij met zijn selectie aanvallend kon spelen, maar dat bleek dus een enorme vergissing (gaf hij zelf ook toe). Kanchelskis vergeet verder nog dat Spartak ongeslagen was in thuiswedstrijden waarbij Sevilla ook nog eens met 5-1 werd opgerold mede door een belangrijke Promes.

Ik vind de reactie van deze Kanchelskis (nog nooit van gehoord) wel erg overdreven. Ik denk zelf ook dat Promes niet goed genoeg is voor clubs als Liverpool, maar deze Kanchelskis doet alsof Promes een amateur is. Hij vraagt zich af waar Promes was tijdens de 7-0 tegen Liverpool, maar zonder Promes zouden ze vorig jaar wellicht geen kampioen geworden zijn. Dan moet je ook twee kanten van de medaille belichten.

Ik heb het al vaker gezegd en ik blijf ook bij m'n standpunt dat Promes wat overschat wordt. Het is voor clubs als Hoffenheim, Leverkusen en Schalke een leuke speler, maar voor clubs als Liverpool, Dortmund of vergelijkbare clubs komt hij naar mijn mening tekort. Het blijft gewoon lastig voor spelers om naar een sterkere competitie te verkassen. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers waar zo'n overgang wel lukt, maar nog veel meer voorbeelden van spelers waarbij het geen succes wordt.

10 januari 2018 om 19:32

Zoiets werd ook gezegd toen hij zijn eerste stappen bij Spartak heeft gezet. Ik zou niet weten waarom hij dan geen volwaardige basisspeler zou kunnen zijn.

Slaat echt nergens op dit zo jammer altijd dat negatieve gezeik op Nederlandse spelers, waarom?
Als de Ere-divisie gelijk staat met de Premjer-liga is ook Promes hier de absolute top en niet voor niets de beste in Rusland sinds hij daar mag schitteren..
Al die Russen willen hem maar al te graag behouden want wees realistisch als Promes een middelmaat is waarom zouden ze hem dan het liefst een 15-jarig kontrakt aanbieden...wie is kanchelski?
Wijnaldum is misschien een onopvallende speler maar voor ieder team zondermeer waardevol, een bescheiden topspeler.

Ben ik het wel mee eens ja. De Premier League is niet een beetje zwaarder maar een heel stuk zwaarder en moet je idd een stuk harder werken. Ben benieuwd of ie dat niveau aan kan.

Als je tot de absolute top behoort al sinds zijn debuut in Rusland tot zelfs Speler van het Jaar en consistent sinds Twente dan mag je gerust verwachten dat hij in de PL ook succesvol kan worden, doe nu niet alsof in het buitenland betere voetballers geboren worden of je moet blind zijn of niet willen zien.. zie bv.ons vrouwenelftal.
Ik zou hem wel in het shirt van Liverpool zien spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren