Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Portugal heeft gefaald op het WK door de enorme druk op Ronaldo'

Laatste update:

Het opzichtige falen van Portugal op het WK in Brazilië is volgens Ricardo Quaresma indirect te wijten aan Cristiano Ronaldo. Niet dat de superster van de Selecao das Quinas niet thuisgaf, maar door zijn aanwezigheid werden de verwachtingen in het land veel te hoog opgeklopt. "We kunnen niet zomaar alle druk op zijn schouders leggen", zegt de creatieveling van FC Porto op TVI.

/

Volgens Quaresma was de kwaliteit om Ronaldo heen te gering om daadwerkelijk een rol van betekenis te kunnen spelen op het WK. Toch waren de verwachtingen in Portugal hooggespannen. "Ronaldo speelt niet in zijn eentje. Wij Portugezen hebben te hoge verwachtingen van slechts één speler. Het team is niet Cristiano. Geen enkele speler ter wereld kan wedstrijden winnen als de rest van de ploeg niet zijn best doet."

De uitschakeling na een nederlaag tegen Duitsland, een gelijkspel tegen de Verenigde Staten en winst op Ghana is dan ook niet verrassend, vindt Quaresma. "Het is ook misgegaan omdat andere spelers zich misschien niet comfortabel voelden omdat iedereen alleen maar over één speler praat, en niet over de rest van het elftal." Ronaldo scoorde uiteindelijk één keer, maar zijn winnende treffer tegen Ghana bleek achteraf van weinig waarde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"ronaldo speelt niet in zijn eentje. Wij Portugezen hebben te hoge verwachtingen van slechts één speler. Het team is niet Cristiano. Geen enkele speler ter wereld kan wedstrijden winnen als de rest van de ploeg niet zijn best doet."

Nou, Messi deed het naar mijn mening anders mooi even wel...

3 juli 2014 om 10:49

Ja dat zagen we tegen Zwitserland. Ze hebben door Di maria gewonnen

3 juli 2014 om 10:52

Hahahahahahahahah door Di Maria gewonnen? Hij is 53 keer de bal verloren!! Wees een beetje realistisch, messi gaf de bal perfect af en Di Maria ronde ook mooi af maar om nou alle eer aan Di Maria te geven gaat ook een beetje ver..

3 juli 2014 om 10:53

Volgens Di Maria niet

Di Maria: 'that goal was Messi's, not mine. Only he can create something like that. He is the best'

3 juli 2014 om 10:58

Messi 4 keer man of the match? Ik heb die kerel, buiten zijn doelpunten om, geen enkele bal zien raken... Di Maria laat voorlopig meer zien dan Messi. Maar goed, nutteloze discussie. Argentinië gaat er toch wel uit tegen België of Nederland.

3 juli 2014 om 10:58

Dat zegt hij alleen voor Messiee zijn zelfvertrouwen.

3 juli 2014 om 11:04

@ Oxxis,

Tja als 1 van je 5 favoriete clubs Real Madrid is kunnen we niet veel objectiviteit verwachten.
Denk dat bijna iedereen Messi wel motm vond de afgelopen 4 Argentinië wedstrijden, dat je hem niet eens zo goed vond zegt dat vooral veel over de rest van de ploeg.

3 juli 2014 om 11:08

Catalonia gelukkig ben jij wel altijd objectief....

3 juli 2014 om 11:10

Thanks

3 juli 2014 om 11:13

Ach man, Messi is amper een man voorbij gekomen de laatste weken. Je kunt eerder zeggen dat jij subjectief bent. Hij speelt gewoon slecht. Alleen omdat het Messi is, is hij MOTM. Als Higuain die pass gaf stond er echt niet zijn naam op de voorpagina...

3 juli 2014 om 11:40

@ Catalonia

Gelukkig wordt jij wel als objectief gezien met jouw naam

3 juli 2014 om 11:40

Hahaahahahaha opmerking van de eeuw: Tja als 1 van je 5 favoriete clubs Real Madrid is kunnen we niet veel objectiviteit verwachten.

En zelf heb je als naam Catalonia en favoriete spelers bevatten allemaal Barcelona spelers.

Ontopic: Messi is dit toernooi ook niet geweldig, evenals Ronaldo. Ronaldo heeft ontiegelijke slechte mensen om zich heen dat je als wereldster ook gewoon weinig kan beginnen. Beetje zelfde probleem zoals Zlatan en Bale.

3 juli 2014 om 11:49

Nou, bekijk de wedstrijd tegen Zwitserland dan maar eens goed, praktisch niets gecreëerd tot het doelpunt van Argentinië.
Ik schrijf dat doelpunt op de naam van Messi ondanks dat hij hem een ander liet scoren.

3 juli 2014 om 11:52

@ Nec

van hem wordt niet verwacht dat hij in zijn eentje a la Maradona hen naar de wereldtitel leidt. Vandaar des te meer lof wanneer hij beslissend is en des te meer kritiek wanneer hij faalt.

3 juli 2014 om 11:54

@ Fcda

Ik heb Di Maria er ook tussen staan dus omtrent deze discussie ben ik objectiever dan hij

3 juli 2014 om 10:53

Messi scoorde inderdaad vaker dan Ronaldo, maar ik snap echt niet hoe je de vergelijking kunt maken.

Kijk alleen al wat er naast Messi loopt, voorin bij Argentinië en vervolgens wat er op de bank/thuis zit, maar ook zou kunnen spelen voorin. Dat verlaagt de druk op Messi in mijn ogen toch immens en daarbuiten is gedurende de wedstrijd niet een persoon de target, maar moet je meerdere spelers in de gaten houden als opponent. Dat betekent automatisch meer ruimte voor Messi.

Daarbij komt: het zijn ook meer spelers waar hij op kan vertrouwen en met wie hij een bal kan kaatsen. Zij creëren daarbuiten ook mogelijkheden voor Messi, of zien zaken sneller. Kijk eens naar Eder of Nani, beiden konden nog niet eens een simpele bal aannemen. Ik heb Nani 5x achter elkaar betrapt op het niet aan kunnen nemen van de bal, waardoor de aanval in de soep liep. Ik heb Ronaldo tevens vaak genoeg loop acties zien maken die niet werden gezien door mede spelers of passen zien geven die niet werden benut door mede spelers.

Toegegeven, Messi is beslissender en heeft zijn team meer op sleeptouw genomen. En ja Ronaldo was ook niet helemaal zichzelf (mede ook door zijn blessure in mijn ogen), maar de vergelijking gaat in deze niet op als je het mij vraagt.

Edit: alinea opbouw toegevoegd, ontbrak door telefoon post.

3 juli 2014 om 11:06

Tja wat hebben Aguero, Higuain en Lavezzi tot dusver gedaan voor Messi? op papier zouden ze heel veel moeten bijdragen maar tot dusver is Di Maria de enige die wat doet en probeert en hij verkloot het ook best vaak nog.

3 juli 2014 om 11:44

Lavezzi heeft alleen de wedstrijd tegen Zwitserland wat minder gespeeld, maar het hele issue van Argentinie is gewoon de minimale inzet, ook messi, ook di maria mogen zich veel meer gaan inzetten voor de rest van het team. dat moet als je een wereldspeler bent. niet alleen je eigen dingen goed doen, maar ook fouten van andere oplossen

3 juli 2014 om 12:56

Dat is dus precies wat ik zeg, al doen ze nog niets, door hun kwaliteiten en naam moet je ze als opponent toch in de gaten houden. Daardoor ontstaat gewoonweg ruimte voor Messi, hoe je het wend of keert.

En niet eens een bal kunnen aannemen vind ik toch net even wat anders dan weinig doen voor Messi.
Ronaldo speelt zowat met incompetenten als je dat zo mag stellen. Messi speelt met voetballers die wat minder bijdragen aan zijn spel. Ronaldo had niet een persoon die hem ook maar een klein beetje heeft geholpen, Messi heeft al alleen met Di Maria meer dan Ronaldo.

Als Messi diep loopt kan hij de bal verwachten en proberen ze de bal nog naar hem te spelen, of dat lukt is een tweede, maar het wordt geprobeerd. Ronaldo loopt diep en de bal gaat achterin rond. Dat noem ik toch een wereld van verschil.

Daarbuiten, Messi is buiten zijn doelpunten nou ook niet bepaald geweldig bezig geweest, zoals Ajaxrealmanu al beaamd.

3 juli 2014 om 11:42

Ja Messi doet het op zijn eentje? Een ander wk gekeken mss. Bij Barca kijk je dan verschrikkelijk neer op het gouden middenveld van weleer

3 juli 2014 om 11:51

Kijk maar naar de wedstrijden, het is elke wedstrijd opnieuw Messi die Argentinië over de streep trekt.

3 juli 2014 om 12:18

Echt geweldig speelt hij niet, dat ga je toch niet ontkennen

3 juli 2014 om 12:31

Elke tegenstander probeert hem uit de wedstrijd te spelen door er simpelweg voor te zorgen dat hij de bal niet krijgt.
Echter zodra Messi in balbezit is veranderd hij instantly in de beste speler van Argentinië.

3 juli 2014 om 12:56

Hij haalt de laatste maanden bij Barca en op dit WK zijn beste niveau je hebt gelijk

3 juli 2014 om 16:53

Kijk gewoon de wedstrijd is, probeer het desnoods met een goede bril op

3 juli 2014 om 11:49

none, daar gaan we weer vergelijken, stop daar mee, messi heeft zijn kwaliteiten en CR7 heeft zijn kwaliteiten en laten we wel wezen, de argetijnen zijn dan wel door, maar wel met veel moeite en messi scoort wel, maar is niet helemaal in vorm zoals men gewend is.

Er wordt gewoon te veel verwacht van de sterren, zowel bij portugal en argetinie en de rest van de landen waar topspelers spelen. Zelfs Brazilie speelt pover en wordt vaak geholpen door de scheids.

Dus die ricardo heeft zeker een punt met zijn mening.

3 juli 2014 om 11:53

Ze roepen het op zichzelf af door zulke dingen te zeggen en Messi lijkt het tot nu toe (met veel pijn en moeite weliswaar) toch elke wedstrijd weer waar te maken.

Tegen België sluit ik niet uit dat hij het weer doet en als hij het na en tegen Oranje weer zou doen is hij gewoon wereldkampioen.

3 juli 2014 om 12:02

Ik vind niet dat je kan zeggen dat Messi echt de speler is die zorgt dat Argentinië wint. Natuurlijk levert Messi een grote bijdrage, maar om hem heen staan allemaal spelers waarvoor een hoge prijs betaald moet worden. Als ik een speler zou moeten kiezen die echt het team op sleeptouw neemt dit toernooi is dat toch James Rodriguez! Deze jongen speelt echt in dienst van het team en ondanks dit komen de doelpunten op zijn naam. Als Ronaldo het team zou lijden als James Rodriguez dan zou Portugal een heel andere ploeg zijn.

3 juli 2014 om 12:30

Nou, dan moet je de wedstrijden toch maar eens goed bekijken, er staan continu 3 man om Messi heen waardoor hij de bal nooit krijgt, maar zodra hij in balbezit is wordt Argentinië in no time levensgevaarlijk.

3 juli 2014 om 12:03

Scheelt ook wel dat Messi bij het grote Argentinië speelt en Ronaldo slechts bij Portugal. Ronaldo heeft zijn best gedaan en het is niet zijn schuld dat Portugal geen indruk maakte.

3 juli 2014 om 12:29

Kom op hé, de waarde van de selectie van Portugal ligt veel en veel hoger dan die van de VS of Ghana en ook hoger dan die van Nederland.
Ja, die van Argentinië ligt nog hoger, maar overdrijven is ook een vak hoor.

Spanje, Portugal, Engeland en Italië hebben gewoon teleurgesteld en statistisch gezien speelt Portugal niet slechter wanneer Ronaldo simpelweg niet eens op het veld staat.

3 juli 2014 om 15:22

@none welke statistieken gebruik je als ik vragen mag?

3 juli 2014 om 16:30

Misschien vergeet je dat de waarde van Portugal alleen maar hoger is dan die landen omdat alleen Ronaldo al een prijskaartje heeft van rond de 100 miljoen

3 juli 2014 om 16:52

Oh ja, daar heeft Argentinië zeker geen last van

@quinas, alle statistieken, google zelf maar.

3 juli 2014 om 19:36

@none alle statistieken? Google zelf maar? Wel erg makkelijk 'onderbouwd' natuurlijk zo.. De schijn dat je wat roept zonder enige vorm van onderbouwing heb je bij deze al maar bewijs gerust het tegendeel, ik leer graag bij dus de vraag blijft onbeantwoord kan ik hieruit opmaken?

3 juli 2014 om 12:15

Duitsland is heel wat anders dan Iran hè

Ronaldo was niet fit en de bondscoach heeft er verder ook weinig lijn in weten te krijgen. Met een debacle als vrij logisch gevolg.

Heel Portugal heeft gefaald even als Ronaldo. Iedereen heeft druk op een toernoot de besten kunnen daarmee omgaan. Dat is top sport.

Pepe heeft Portugal genaaid met die rode kaart waardoor hun doelsaldo te slecht was om door te gaan.
Overigens hebben zijn ploeggenoten het redelijk gedaan wat betreft kansen creëren voor Ronaldo, hij had niet voor niets de meeste schoten op doel van iedereen uit de groepsfase. en dat waren echt niet allemaal lange afstandsschoten of kansloze vrije trappen van 40 meter.
Tegen Ghana had hij er wel 5 kunnen maken.

Als Ronaldo alles opeist moet ie er wel iets goed mee doen... Misschien was dat wel het probleem

Volgens mij is de vergelijking Messi Ronaldo helemaal niet nodig.. Ja ik ben een Barcelona fan maar naar mijn mening kan je niet anders zeggen dan dat Messi gewoon beter is, dat heeft hij in alles zo'n beetje bewezen, je kan meer van de speelstijl van Ronaldo houden en hem daarom beter vinden of leuker. Maar qua voetbal is Messi toch echt degene met het beste in zich. En ook zit er nog 2-3 jaar verschil tussen hun in. Als Argentinie het wk wint zullen mensen misschien eindelijk toegeven dat Messi in de top 3 beste ooit hoort.. Wat die volgens mij al is sowieso.

3 juli 2014 om 10:59

On topic: je kan niet alles op Ronaldo afschuiven, het is een team met Ronaldo als sterspeler ja en hij kon beter spelen natuurlijk maar je kan hem niet overal de schuld van geven.

3 juli 2014 om 13:15

nee zo gaat dat dus als je wereldster bent, jij krijgt alle lof als alles geweldig goed gaat, maar indien niet ben jij ook diegene naar wie gekeken wordt om verantwoording af te leggen.

los ervan, ronaldo heeft kansen gehad ,maar gefaald. messi is ook nog niet op zn best, maar door hem en enkel hem staat een overigens best matig argentie ook wel in de kwartfinales. dat is wat absolute sterre ndoen, no matter what het verschil maken, als de rest zijn smoesjes

Ronaldo heeft niet zozeer gefaald ondanks dat ik hem dit toernooi niet heel best vond. Ik vind dat de vingers mogen wijzen naar Pepe. Die man heeft Portugal laten zitten tegen Duitsland en tegen de VS is hij geschorst en moet je het doen met die slome Alves. Het is dat die Costa zijn vervanger nog een bal van de lijn haalde, maar VS had ook kunnen winnen.

Vergelijking met Messi slaat helemaal nergens op. Kijk naar de blessures bij Portugal. Coentrao, Pepe geschorst en dan de twee vaste spitsen Helder Postiga en Hugo Almeida geblesseerd. Bij Argentinie alleen Sergio Auguero maar dan hebben ze nog Lavezzi en Palacio. Di Maria is ook niet mis en Garay en Zabaleta zijn gewoon prima verdedigers doen echt niet onder voor een Alves of een Pereira. Sterker nog die zijn dit toernooi gewoon beter.

3 juli 2014 om 11:21

Garay en Zabaleta zijn over het algemeen een klasse beter. Maar los van Ronaldo of de kwaliteit in de ploeg. Een grote factor hierin (het falen) was Bento. Die man heeft geblunderd, echt waar. Het begon eigenlijk al vlak voor het toernooi, de Portugese media zette toen al vraagtekens bij zijn beslissing om pas laat naar Brazilië te vertrekken. In de kwalificatie was het al duidelijk dat een trio Moutinho - Mereiles - Veloso niet werkte, Bento bleef hier echter aan vasthouden. Daarbij kwam ook nog eens dat Moutinho en Mereiles allebei niet fit waren, evenals Rui Patricio.

Het negeren van Quaresma, Bébé en Danny is natuurlijk belachelijk. Het negeren van de flankspelers die je wel meeneemt helemaal. Portugal mist al creativiteit. Na de blessure van Coentrao zette hij Veloso, een cm nota bene, als linksback, haha. Bento heeft geen charisma, geen verfrissende ideeën en geen oog voor talent. Bento heeft echter wel oog voor Jorge Mendes cliënten en niet voor talenten of spelers die Portugal verder helpen. Voor Portugal beter als die vertrekt voor de rest v/d wereld beter als die blijft zitten.

3 juli 2014 om 11:32

Ben het helemaal met jou eens. Ik las al zoiets hier op VZ over deze coach Bento. Bebe ken ik niet zo goed, maar Quaresma en Danny heb je idd ontzettend veel kwaliteit. Ik was ook wel blij dat Eder mocht spelen, maar hij was wat ongelukkig in zijn acties. Bij Braga toch wel een goede speler.

Wist trouwens niet dat Moutinho en Mereiles niet fit waren. Die spelen al vanaf 2010 volgens mij als samen op het middenveld en Bento heeft daar maar aan vastgehouden en Veloso als linksback. Te belachelijk voor woorden natuurlijk.

Ik moet eerlijk zeggen kerel. Het Portugal met Figo, Deco, Costinha, Rui Costa, Maniche en een jonge Ronaldo kon ik erg van genieten en was natuurlijk een beter elftal dan wat er nu speelt. Het word gewoon tijd dat Bento zijn spullen pakt. Tactisch slaat het echt helemaal nergens op wat hij doet. Varela ontzettend laat inbrengen tegen de VS en Ghana. Ik kreeg bij hem niet het idee dat hij iets zou gaan forceren als coach. Zonde ik had het de Portugezen ook wel gegund als ik heel eerlijk mag zijn, maar goed dan was misschien wel de kans groot dat ze eruit zouden vliegen tegen Belgie.

3 juli 2014 om 11:44

Haha, laten we het maar niet over Eder hebben. Had ook wel het gevoel dat hij gewoon ontzettend nerveus was voor zo'n WK. Zag je ook bij Carvalho en die barst van het talent (geloof me, ik heb 'm een heel jaar bij Sporting gevolgd).

Bébe heeft dit jaar indruk gemaakt bij Pacos de Ferreira. Dankzij hem zijn ze niet gedegradeerd. Veelzijdige voetballer die voorin en op de zijkanten kan spelen. Sterke, snelle speler met een prachtig schot.

Ja dat Portugal had natuurlijk veel meer kwaliteit maar met Scolari natuurlijk ook een veel betere landencoach. Ook nu heeft Portugal redelijk wat talent rondlopen maar de meesten komen niet aan spelen toe of staan al een tijdje stil in hun ontwikkeling. Nou goed, ik ben wel blij dat ze eruit liggen, dat snap je wel .

3 juli 2014 om 12:38

ben in portugal op vakantie geweest en daar vertelde men, dat er bonje tussen de spelers zou zijn, zou alles om ronaldo draaien, maar dat heb je gewoon, dat het om een sterspeler gaat, dat heb je in ieder land/club.
Ze verwachte gewoon te veel van hem en de laatste wedstrijden had hij gewoon pech, want hij had er veel kunnen maken, maar het wou gewoon niet.

3 juli 2014 om 12:47

Had ik gelezen ja. Verklaart enigzins waarom Ronaldo opeens uitspraken deed als 'we zijn niet goed genoeg'. Ben ik niet van hem gewend. Bento doet daar natuurlijk niks aan. Man zonder ruggengraat. Moyes zat dit/vorig seizoen ook diep in de reet van Rooney. Waren een hoop geruchten dat de spelers daar niet content mee waren.

3 juli 2014 om 14:46

Bebe? Sorry maar heel leuk dat hij bij Pacos een leuk seizoen heeft gedraaid maar echt realistisch is het niet om te denken dat het niveau van Pacos niet zijn eindstation is. Verder is Carvalho natuurlijk een prachtige speler die eigenlijk gewoon ook tegen Duitsland had moeten starten ipv die volgevreten Veloso.

Portugal heeft kwaliteit genoeg om nu nog steeds in het toernooi te moeten zitten maar dan moet je wel de juiste mensen opstellen. Verder ben ik Portugees en doet het me op dit moment helemaal niks wat er met het elftal gebeurd. Het is niet mijn elftal. Ik wens niet in de maling genomen te worden door een paar corrupte bobo's en wat volgevreten vedette's. Heb gezegd.

Grote spelers nemen hun team op sleeptouw
Robben messi rvp noem maar op..
En Portugal is gewoon slecht team maar de spelers zijn niet slecht!
Smoes

Het kan ook gewoon zo zijn dat Portugal er uit is omdat ze qua materiaal niet goed genoeg zijn. Vond het matig materiaal en instelling. Maar misschien was het nadeel ook gelijk Ronaldo. Omdat de rest van het team dacht "los jij het maar op" en de ballen bij hem ging inleveren.

portugal faalt zo goed als altijd op een groot toernooi,als je dat verleden bekijkt
dan is dat niet om over naar huis te schrijven.

Sinds wanneer speelt Ronaldo alleen dan?

Het ligt voor een groot gedeelte aan de tactiek die de Portugezen hanteren. Zag het al bij de oefenwedstrijd ongeveer een jaar terug tegen Nederland. Het was een soort ren je rot show en kijken wat Ronaldo met de bal doet.

Zonder Ronaldo is Portugal gelijk een stuk minder, maar heeft het nog wel een paar aardige voetballers. Met de juiste tactiek en instelling kun je dan nog verder komen. Zoals een Algerije en een Costa Rica hebben aangetoond.

Ronaldo is gewoon te eenzijdig. Als hij het in zich had om ook het spel te bepalen was Portugal een stuk beter voor de dag gekomen omdat hij onbewust veel meer gezocht wordt vanwege zijn status. Het is ook niet alsof hij geen kansen heeft gehad. Al die verklaringen zijn heel mooi maar feit is dat hij gewoon heeft gefaald, als hij niet helemaal fit was had hij niet moeten spelen. Zo simpel is het. Zonder hem was het resultaat niet slechter geweest want dat kan niet dus zoveel zou er niet verandert zijn.

Roemloos afscheid van een vervelend team, niet meer, niet minder.

De druk op Neymar en Messi is vele malen hoger en die zijn wel beslissend voor hun land. Maar goed, zij zijn behalve goede afmakers ook nog eens goede spelbepalers en Messi is daar bovenop ook nog eens de spelverdeler (neymar kan dat overigens ook prima en hij moet wat mij betreft ook in de as spelen). Hij neemt 90 procent van de meest wezenlijke aanvallende taken op zich. James Rodriguez is de enige andere speler die dit ook allemaal voor zijn rekening neemt.

De kwalificatie was al moeizaam, dus dat was al een eerste signaal.

Dan komt daar de gebrekkige vorm van Ronaldo, het druistige gedrag van Pepe en een foutief selectiebeleid van de bondscoach bij.

#exit

3 juli 2014 om 15:20

De kwalificatie is geen graadmeter, kijk maar naar het verleden.

Verder ben ik het met je eens betreft de dorpsgek, vorm van Ronaldo en het beleid van die andere dorpsgek.

Niet door de kwaliteiten van dit grotendeels matige Portugal? Wat een onzin..

Tegen Duitsland heeft Portugal als ploeg gefaald.
Maar tegen Usa en Ghana, en vooral Ghana heeft Ronaldo het laten afweten.
Hij kreeg een stuk of 5 heel grote kansen, sie hij niet wist af te maken.
Die wedqtrijd lag het zeker niet aan de andere spelers, want Ronaldo kreeg genoeg goede ballen aangespeeld.

Portugal is zeker niet goed en de bondscoach kan beter vertrekken want het leek nergens op wat ze vertoonden. Toch weet Ronaldo zich weer niet te onderscheiden op een groot eindtoernooi. En de Ronaldo fans moeten dat toch ook inzien, sinds 2004 zijn de verwachtingen over Ronaldo toren hoog bij de nationale ploeg , maar het komt er gewoon niet uit , net als in de CL finale. Ronaldo is een hele goede voetballer maar is hij de beste nee dan moet je toch meer laten zien in de beslissende fase.

Ronaldo, het ligt aan zn team, het ligt aan de druk, het ligt aan zn blessure, het ligt aan alles behalve aan Ronaldo zelf. Grappig hoe al die Ronaldo fans nu roepen dat Messi tegen matige tegenstanders scoort, maar Ronaldo wel de hemel in prezen toen hij een hattrick scoorde tegen Z W E D E N, over matige tegenstanders gesproken. Waarom moest hij met Portugal tegen het matige Zweden spelen? Omdat hij niks kon klaarspelen tegen nog meer matige tegenstanders in de kwalificatie poule, zoals Azerbeidzjan, Israël, Luxemburg en Noord Ireland!! Maar na de Hattrick tegen Zweden stond de hele wereld op zn kop, Blatter zag meteen zijn kans om het goed te maken met Ronaldo, en heropende de dag na de Hattrick tegen Zweden speciaal voor Ronaldo de stembus, zodat Ronaldo in ieder geval de Gouden Bal zou winnen. De hype die gecreëerd was omtrent de hattrick tegen Zweden worp de nodige vruchten af.

Dat Messi rechtstreeks met zijn land kwalificeerde in een poule met Chili, Colombia, Uruguay, Ecuador etc, werd niet opgemerkt. Terwijl Messi hier ook nog eens hoofdverantwoordelijke voor was als topscorer en topassist gever zijnde. Maar toch hoorde je hier niemand over.

Ronaldo was zo geweldig in de Champions League, maar wat heeft Ronaldo daar voor tegenstanders gehad dan?? Als het om Messi gaat praten we graag over matige tegenstanders, maar Galatasaray, Kopenhagen, Schalke, Dortmund met 7 geblesseerden, ook allemaal vrij matig!

Tegen Bayern München 1e wedstrijd niet gezien, op één goede pass na, (voor Ronaldo maatstaven fantastisch briljante pass), en de 2e wedstrijd ook nauwelijks gezien, wel 2 goals gemaakt toen de wedstrijd allang gespeeld was, maar de uitschakeling van Bayern München was vooral aan meneer Ramos te danken!

En over de Champions League finale hoef ik het eigenlijk niet eens te hebben. Buiten zijn penalty aan het eind van de wedstrijd die alleen voor de statistieken was ,120 minuten niet gezien!! Maar zoals gewoonlijk, matig spelend, maar wel scoren. Iedereen staart zich blind op de 17 goals.

Copa Del Rey finale tegen Barcelona heeft hij niet eens gespeeld. De twee wedstrijden in de competitie tegen Barcelona waarin hij W E L speelde gingen verloren.

Groot verschil tussen deze twee is ook dat Messi bijna al zn goals zelf opzet, terwijl Ronaldo bijna altijd een eindstation is. Nu is het excuus weer dat Ronaldo niet fit is, maar er is niks veranderd aan zijn spel, hij heeft altijd al moeite gehad om het spel te maken, moeite in de kleine ruimtes, moeite met aannames, moeite wanneer het team niet draait, want wanneer het team niet draait, draait hij ook niet, omdat hij te afhankelijk is van de aanvoer, nen atuurlijk....wanneer je kansen voor Ronaldo creëert is hij meestal dodelijk!

Portugal is een matig team volgens Ronaldo, maar als je voetballend echt zo goed bent als Ronaldo, en zn fans willen doen overkomen, neem je team dan op sleeptouw, in plaats van als aanvoerder zijnde je team naar beneden te halen en zeggen dat ze matig zijn. Hij is zelf trouwens ook heel erg matig in dat team, tegen Ghana werden voldoende kansen voor hem gecreëerd. Waar Messi als het team niet draait, uit het niets kansen voor zichzelf en teamgenoten kan creëren. In alle 4 de wedstrijden die Argentinië tot nu toe heeft gespeeld was Messi beslissend, tegen Zwitserland hij had 9 key passes/kansen gecreëerd, meer dan welke speler dan ook op dit WK in één wedstrijd. Maar er is altijd wel een excuus om Messi naar beneden te halen. Messi speelt in een makkelijke poule met Iran, Bosnië en Nigeria. Maar met welke toplanden behalve Duitsland zat Portugal dan? Sinds wanneer zijn Ghana en USA toplanden?? Tegen Usa, dat aanvallend voetbal speelde, had Ronaldo alle ruimte om te voetballen, maar hij liet niks zien. Hij heeft al moeite met 1 tegen 1. Waar Messi tegen Iran een 10 mans verdediging voor hem had, continue een 4 mans ruit om hem heen had was hij alsnog beslissend.

Ja, maar Messi speelt met Higuain, Aguero, Di Maria!! Man, man, man, die drie hebben dramatisch gespeeld afgelopen 3 poule wedstrijden, en de 1e knockout fase wedstrijd, hebben veel kansen verprutst die Messi creëerde. Di Maria doet zn best, werkt hard, maar heeft zoveel dom balverlies, verpest zoveel veelbelovende aanvallen. Ook tegen Nigeria was Messi volgens sommigen niet goed, hij had geluk met de rebound, had geluk met de vrije trap, ze kijken niet verder dan hun neus lang is. Maar goed, de kritiek op Messi is soms ook wel begrijpelijk.....de lat wordt voor Messi nou eenmaal veel hoger gelegd dan voor een beperkte voetballer..

Hier nog een mooi stuk met gedetailleerde statistieken van de voetballers:

http://fivethirtyeight.com/features/lionel-messi-i...

3 juli 2014 om 12:42

wanneer je hem haat lees je de reacties toch niet en houdt je je alleen bezig met messi.
Ieder club en land heeft zijn sterspelers en daar draait het toch altijd om.

3 juli 2014 om 12:51

Het komt wat schreeuwerig en gehaasd over. Ook omdat je geen alinea's gebruikt en zo. Maar je reactie snijdt absoluut houdt, alleen is het aan dovemansorgen gericht voor de meeste mensen, die nou eenmaal een oppervlakkig en beperkt van de wereld hebben. Iig hulde voor je scherpe observaties .

Overigens heb ik je link net gelezen. Bedankt daarvoor . Het bevestigt maar weer eens dat de Messi de maat is, Ronaldo een miezerige vlieg die in een pot glijmiddel is gevallen en dat alle vergelijkingen een belediging zijn de hele voetbalwereld.

3 juli 2014 om 14:34

Thanks, en graag gedaan! Heb het ook best snel getikt Nu is het iets duidelijker misschien.

Portugal heeft gefaald, dat is een ding wat zeker is maar of het door Ronaldo komt of zijn afwezigheid of aanwezigheid. Nee, de redenen zijn dezelfde waarom het al heel lang een zooitje is daar bij die selectie. De bond! die zijn de hoofdschuldigen voor het falen van Portugal. Beginnen bij de coach en zijn vriendjes team. Het maakt niet uit of je goed speelt of niet, hoor je bij de elite dan is je plek verzekerd en wordt je vertegenwoordigd door Jorge Mendes dan is de kans bijna groter dat je de loterij wint dan dat je niet geselecteerd wordt. Het probleem is dat Portugal toch genoeg kwaliteit heeft om zich toch te plaatsten en op dit toernooi na eigenlijk niet eens onder de verwachtingen heeft gepresteerd. Dit elftal is niet het beste elftal dat Portugal heeft, de voorbereiding was drama en de spelers waren niet eens fit. Dat is het probleem. Het probleem is dat je een slak als Veloso als back neerzet terwijl deze jongen niet eens een Maradonna kan bijhouden in zijn slechtste tijd laat staan een fitte speler. Te veel om op te noemen maar uiteindelijk is de oorzaak eigenlijk gewoon terug te brengen naar een simpele volksgezegde. Er is gewoon gebrek aan colhones of hoe wij het zeggen. Chronisch gebrek aan Colhoes bij heel veel figuren. We zullen zien of dit wat veranderd. Denk het niet namelijk. de plekken bij de bond zijn vastgeroest en daarom interesseert dit team me gewoon simpelweg niet meer.

Man hou toch op iedereen... Messi speelde tot dusver tegen: Iran, Nigeria, Bosnie en Zwitserland.... dat is toch wel wat anders dan Ghana VS en Duitsland... Daarbij was Ronaldo zichtbaar niet 100% fit

3 juli 2014 om 14:48

Eerlijkheidshalve snap ik ook niet zo goed wat Messi te maken heeft met dit artikel. Misschien zit ik wel verkeerd te lezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren