Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pochettino: ‘Ik weet dat je me alleen maar wilde omdat Van Gaal weigerde’

Laatste update:

Mauricio Pochettino is weer vrij om te gaan en staan waar hij wil. De oefenmeester vertrok op 19 november 2019 bij Tottenham Hotspur, maar bij de afwikkeling werd afgesproken dat hij nog een halfjaar op de loonlijst zou blijven staan. Gedurende die periode mocht hij van voorzitter Daniel Levy niet bij een andere club aan de slag, maar de zes maanden zitten er inmiddels op. Vorige week voerde Pochettino een gesprek met Levy en daar houdt hij een goed gevoel aan over, vertelt hij in een interview met The Independent.

In het gesprek met Levy sprak Pochettino zijn dankbaarheid uit voor de mogelijkheid om Tottenham te kunnen hervormen tot 'een van de beste clubs ter wereld'. "Ik heb hem bedankt voor het vertrouwen dat hij in ons toonde", doelt hij op zichzelf en zijn trainersstaf, bestaande uit Jesús Pérez, Miguel D'Agostino and Antoni Jiménez. "Ik grapte: 'Ik weet dat je mij alleen maar haalde omdat de trainer die je eigenlijk wilde hebben, Louis van Gaal, ervoor koos om naar Manchester United te gaan.' Dat had Daniel me toen al verteld. Daar was hij heel open over. Ik was een heel jonge trainer, met mijn ervaring in Spanje en anderhalf jaar bij Southampton. Op dat moment had Tottenham een heel andere visie dan het nu heeft. Het was fantastisch om de club te kunnen helpen naar het niveau waarop de club nu is."

Pochettino stelt dat de faciliteiten bij Tottenham inmiddels tot de beste ter wereld behoren. Hij stond tussen 2014 en 2019 aan het roer in Noord-Londen en is tevreden over de manier waarop hij de club heeft achtergelaten. "José Mourinho is heel dankbaar voor de wijze waarop wij de club hebben opgebouwd. Nu is het zijn club", zegt de Argentijn over zijn opvolger, met wie hij al jaren een goede relatie onderhoudt. Ook nadat Mourinho de baan van Pochettino overnam, bleef het contact goed. "Toen ik nog trainer was van Espanyol en hij werkte bij Real Madrid, hadden we al een goede relatie. Het is een toptrainer. Zo zie je maar hoe het leven kan lopen! Ik dacht al die jaren dat ik hem zou opvolgen. Als we elkaar spraken, grapte ik: 'Misschien kan ik op een dag je plek innemen bij Real Madrid.' En nu heeft hij mijn plek overgenomen bij Tottenham Hotspur. Moeilijk te geloven, hè?"

Pochettino weet nog dat hij als trainer van Espanyol, de club die hij diende tussen 2009 en 2012, tijdens een persconferentie werd gevraagd naar een dienstverband in het Santiago Bernabéu. Dat was vlak voor een wedstrijd tegen het Real Madrid van Mourinho. "Ik zei toen: 'Ik zal zulke geruchten nooit aanwenden om een verkooppraatje over mezelf te houden. Zo denk ik niet. En trouwens: mijn kinderen slapen iedere nacht in pyjama's van Espanyol. Het is voor mij niet zomaar iets om na te denken over een vertrek. Ik ben enorm toegewijd aan Espanyol.' Maar toen ik voor de wedstrijd het stadion in liep, stond Mourinho op me wachten met een mooie fles rode wijn uit Frankrijk en twee tenues van Real Madrid. Hij zei: 'Oké, deze kunnen je kinderen vanaf nu aandoen.' Sindsdien hebben we een heel goede relatie. Ik ben heel blij dat hij mijn opvolger is geworden bij Tottenham."

Real Madrid wordt al jarenlang met Pochettino in verband gebracht. In maart schreef Marca nog dat hij op dit moment nog steeds in beeld is; intern zouden er steeds meer twijfels zijn over Zinédine Zidane. Na zijn vertrek bij Tottenham werd door clubs als Arsenal en Bayern München navraag gedaan naar Pochettino, terwijl de 48-jarige oefenmeester als topkandidaat zou gelden om Josep Guardiola op termijn op te volgen bij Manchester City. Ook stadsgenoot Manchester United zou hem op de korrel hebben, terwijl Newcastle United hoopt dat Pochettino het nieuwe gezicht van de club wordt na de overname door het investeringsfonds van kroonprins Mohammed bin Salman van Saudi Arabië.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Respectvolle man. Daar kunnen heel wat trainers een voorbeeld aan nemen. En ik denk dat hij daarom heel snel sneuvelt bij dat verwende Real Madrid. De klasse heeft hij er wel voor natuurlijk.

Heb Pochettino altijd al een prima trainer gevonden. Als je hem de tijd geeft, dan kan hij zeker wat moois bouwen. Dat heeft hij bij Southampton laten zien en de afgelopen jaren bij Tottenham Hotspur. Helaas viel het dit seizoen bij Tottenham tegen en hebben ze nooit een prijs gewonnen onder Pochettino, maar dat heeft er ook mee te maken met het feit dat Tottenham in mijn ogen sowieso net dat laatste 'zetje' mist, richting het winnen van prijzen (ongeacht welke trainer). Pochettino speelt met zijn teams ook gewoon goed voetbal en is ook wel een trainer die spelers beter kan maken. Zelf ben ik niet overtuigd van Sarri bij Juventus en ergens zal het mij niets verbazen als Sarri binnen nu en 1-jaar ontslagen zal worden bij Juventus, dan is Pochettino denk ik wel een goede kandidaat om hem op te volgen.

Hahah geweldig dat Mourinho hem twee shirts gaf en dat de kinderen van Poch die nu kunnen dragen. Ik heb veel respect voor de persoon Pochettino, maar hij is nog jong, en in Madrid zitten we de komende 5 tot 10 jaar wel goed met Zidane, die het naar zijn zin heeft bij Real Madrid en ook nog heel erg jong is, en al hele mooie dingen heeft laten zien. Misschien dat Poch naar een Manutd kan? Of wellicht als Guardiola weggaat dat hij bij City kan instappen. Heel veel andere opties zie ik zo niet voor hem, maar dit is een trainer die je gewoon weer graag op de bank wil zien bij een club.

23 mei 2020 om 11:28

Genoeg opties toch. Bayern, Psg of een leuke club in Italie.

23 mei 2020 om 11:51

Misschien niet helemaal on topic, maar ik ga even in op je reactie: ik het met je eens dat Zidane als trainer nog jaren meekan, maar je geeft aan dat hij nog heel erg jong is, en dat is sterk overdreven. Heel erg jong: Dan denk ik aan bijvoorbeeld Nagelsmann, of de leeftijd van Villas-Boas toen hij naar Chelsea ging. Daarnaast is Lampard volgens mij ook nog 6 jaar jonger dan Zidane. Wat overigens wel klasse is aan Zidane is dat hij als speler alles heeft gewonnen en dat hij dit doorzet als trainer.

23 mei 2020 om 13:54

Denk niet dat Madrid ooit nog zolang met dezelfde coach doet. Daar is het gewoon de club niet naar

23 mei 2020 om 15:28

real8 / Die club waar jij naar refereert, die club zijn wij allang niet meer, maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen daar nog weleens in zijn blijven hangen. Ach, iedereen in Madrid zei dat er nooit meer een voorzitter als Santiago Bernabeu zou komen, en prompt is daar Florentino Perez. Ze zullen in Madrid wss ook wel zeggen dat er nooit meer een Miguel Munoz komt (1960-1974), die maar liefst 14 jaar achter elkaar bij de club zat en 9 Laliga titels wist te winnen en twee Europese cups. Records zijn er om gebroken te worden, en als Florentino Perez onze geliefde Zidane niet had weggejaagd was dit alweer zijn 5e seizoen geweest als trainer, nog maar 9 te gaan, dat is eigenlijk niet zo heel lang, dat is zo ongeveer de hele carriere van Mbappe op top niveau die nog moet komen. Iedereen weet dat Zidane zijn vertrek een duidelijk statement was dat niemand hem met zijn rug tegen de muur kan plaatsen. Een wat lang verhaal sorry maar het punt dat ik wil maken is : niemand in Madrid zal het accepteren als Zidane wordt weggestuurd, dus die angst heb ik eigenlijk nooit. Zidane is ook gerespecteerd door de vice-president van de club Emilio Butragueno, iemand die ook om de rijke historie van Real Madrid geeft.

Als Ajacied was het natuurlijk misschien niet leuk om te zien, maar die passie bij Pochettino na het fluitsignaal tegen ons was wel mooi. Goede trainer die Tottenham weer iets verder heeft weten te brengen. Jammer dat het dit seizoen niet meer wilde draaien en dat het zijn kop heeft gekost, maar Pochettino zal met zijn kwaliteiten wel weer aan de bak komen.

Om eerlijk te zijn denk ik dat poch op dit moment een betere trainer zou zijn dan zizou voor de positie waarin Madrid zich bevindt. Zidane zijn grootste kracht ligt in het respect dat hij afdwingt en zijn manmanagement. Hij is de ideale coach voor een elftal vol vedettes. Poch heeft dan weer getoond een van de besten ter wereld te zijn met jonge spelers en een team in opbouw. Aangezien Madrid echt wel in een periode zit waarin doorgeselecteerd wordt met talenten als Hakimi, Vini, Jovic, Rodrygo, Valverde etc zou hij dus ideaal zijn. Grootste nadeel is dat zizou Madrid dan weer extra interessant maakt voor oa mbappe

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren