Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer

Laatste update:

Ralf Rangnick wordt toch niet de opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München, zo meldt journalist Christian Falk van BILD donderdagochtend tegen alle verwachtingen in. Waar transfermarktexpert Fabrizio Romano er woensdag nog zeker van was dat der Rekordmeister beet had, kiest Rangnick ervoor aan te blijven als bondscoach van Oostenrijk.

Romano meldde woensdag nog dat Bayern München en Rangnick in gesprek waren over de laatste details, alvorens de handtekeningen zouden worden gezet. De Italiaanse transferjournalist schreef daarbij onder meer dat Rangnick en de Duitse grootmacht positieve gesprekken voerden over zijn invloed op transfers.

Een dag later lijkt een dienstverband van Rangnick in München plotseling van de baan. Volgens Falk heeft de 65-jarige Duitser een harde ‘nee’ verkocht aan de huidige nummer twee van de Bundesliga. De Oostenrijkse voetbalbond, die Rangnick tot en met het WK van 2026 onder contract heeft staan, is uiterst gelukkig met zijn beslissing. Komende zomer speelt Oostenrijk op het EK in Duitsland op 25 juni tegen Nederland.

Bevestiging OFB


De OFB (officiële afkorting van de Oostenrijkse voetbalbond) komt vlak na de Duitse berichtgeving met een officieel statement. Daarin staat dat Rangnick ook na het EK nog met de scepter zwaait als bondscoach van Oostenrijk. “Deze baan geeft me ongelooflijk veel plezier en ik ben vastbesloten om met succes verder te gaan op de ingeslagen weg”, aldus Rangnick, die sinds de zomer van 2022 in dienst is.

Rangnick spreekt in het persbericht ook over Bayern München. “Ik wil benadrukken dat dit geen afwijzing van FC Bayern is, maar een beslissing ten gunste van mijn team en onze gezamenlijke doelen. Onze volledige focus ligt op het Europees kampioenschap. We zullen er alles aan doen om daar zo ver mogelijk te komen.”

Ook sportief directeur Peter Schöttel komt aan het woord. “We zijn erg blij met zijn beslissing. We begrepen dat hij twee zeer aantrekkelijke opties had en gaven hem de tijd om alles rustig af te wegen. We zijn er trots op dat hij voor Oostenrijk heeft gekozen.” ÖFB-voorzitter Klaus Mitterdorfer sluit zich daarbij aan. “We zijn erg blij met de beslissing van Ralf Rangnick en de duidelijke toezegging voor een gezamenlijke toekomst. Samen gaan we nu nog sterker het Europees kampioenschap in.”

Lastige zoektocht


Hoewel Rangnick stelt dat zijn ‘nee’ geen afwijzing van Bayern München is, grijpt de halve finalist van de Champions League voor de derde keer mis in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Eerder besloot droomkandidaat Xabi Alonso landskampioen Bayer Leverkusen trouw te blijven, waarna ook de Duitse bondscoach Julian Nagelsmann een snelle terugkeer in München niet zag zitten. Wie het volgende doelwit is, is vooralsnog onbekend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me geluk bij een ongeluk voor Bayern.

Als Ten Hag binnen nu en 3 weken wordt ontslagen bij MANU, denk ik dat huwelijk met Bayern wel eens een goede zet kan zijn. Echter ben ik bang dat z’n ontslag net te lang gaat duren waardoor Bayern liever iemand anders kiest

2 mei 2024 om 10:19

Het kost hem zijn ontslag vergoeding, maar ten Hag kan natuurlijk zelf ook met MU in gesprek gaan om zijn contract te beeindigen. Voor komend seizoen lijkt me er ook weinig eer te behalen bij MU. Bayern is eindelijk weer eens niet kampioen geworden, dus is een mooi moment om daar in te stappen.

2 mei 2024 om 10:19

Op basis waarvan zou Ten Hag naar Bayern kunnen dan? Omdat hij het tweede elftal zo lollig gedaan heeft of is het vanwege zijn fan-tas-tische werk bij United?

Zelfs al stond Ten Hag daar nu voor de deur of lag hij op de stoep dan kijken ze toch liever nog 2 maanden door?

2 mei 2024 om 10:21

Ten Hag heeft een verleden daar (toch?) en gok dat Bayern zijn prestaties bij Ajax niet is vergeten, tel daarbij op dat hij de club dus al kent, dat is wel aanlokkelijk.Zolang maar niet weer zichzelf in de vingers snijdt en niveautje Van de Beek haalt of veel te veel betaald voor niveautje Antony, zie ik geen tot weinig struikelblokken

2 mei 2024 om 10:27

Zijn prestaties bij Ajax zijn kampioen worden in de Eredivisie en met het beste Nederlandse team uit de afgelopen 30 jaar tot een halve finale komen en een enorme voorsprong uit handen geven. Hij heeft meermaals de groepsfase van de CL niet overleefd en dan laten we de puinhoop die hij bij United gecreëerd heeft nog even achterwege.

Ik zie geen enkele reden om hem wel te nemen. Hij is 1 van de redenen dat er met enorme scepsis naar Nederlandse trainers gekeken wordt!

2 mei 2024 om 10:40

Zo slecht doet hij het toch ook niet bij United met het spelersmateriaal? Heeft sinds Ferguson het hoogste winstpercentage.

2 mei 2024 om 10:43

Bij Bayern II heeft hij goed werk geleverd. Schijnbaar liep Guardiola bij het tweede elftal vaak rond omdat hij het goed vond staan en de manier van spelen en trainen hem aanstond.

2 mei 2024 om 10:49

Op basis dat je niet na een mislukt avondtuur gelijk afgeschreven wordt... Want op basis van wat zou Rangnick naar Bayern kunnen dan? Op basis van wat zit Tuchel bij Bayern dan? Het gaat om de visie die je als trainer hebt, als je verhaal goed is en clubs hebben er vertrouwen in, dan krijg je gewoon die baan.

2 mei 2024 om 11:35

Het is niet dat dat Ajax een makkelijke weg heeft afgelegd tijdens dat CL seizoen. Je wint van een Real Madrid wat daarna met bijna exact hetzelfde team de CL wint en van een Juventus wat ook een stuk sterker was, dan dat nu het geval is. Naar SAF zijn alle trainers van Man Utd mislukt. Ten Hag wordt echt niet afgerekend op zijn prestaties bij deze club. Dit is eerder een uitzondering op de regel, want bij alle andere clubs heeft hij het geweldig gedaan.

2 mei 2024 om 11:43

Je hebt helemaal gelijk Yoericfc. Het is algemeen bekend dat Ten Hag bij Ajax nooit iets deed, maar dat hij tijdens de wedstrijd tegen Tottenham even wilde laten zien dat hij er ook nog was en toen toch eigenhandig de wedstrijd verprutste. Echt pure middelmaat.

Nederlandse trainers zouden bij de KNVB een verzoek in moeten dienen om Ten Hag zijn trainersdiploma af te nemen voordat hij het imago van alle Nederlandse trainers schaad.

2 mei 2024 om 16:18

@yoerifc

sorry wat? Wat maakt zijn team het beste Nederlandse team van de afgelopen 30 jaar? Het PSV van nu is niet aanzienlijk minder dan het Ajax van toen. Sterker nog, ik vermoed dat het huidige PSV meer in balans is dan het toenmalige Ajax. Tadic was de spits he, Ziyech stond op de rechtervleugel en Neres kwam vanaf links. Als je daar de huidige PSV aanval tegenover stelt, zal er behoorlijk getwijfeld worden wie nou daadwerkelijk de betere is. veel techniek en voetbal vs kopkracht en snelheid (wat niet wil zeggen dat de aanvallers van PSV niet technisch zijn.

Een van de reden dat hij eruit vloog tegen spurs was omdat hij zijn enige snelle aanvaller op de counter moest missen (nerez), daarnaast mistte Ajax in die wedstrijd ook nog een aantal opgelegd kansen, maar ja ze speelde dan ook zonder spits.

Met die stunt werd Ten Hag trouwens pas de 5e nederlandse! coach die een ploeg tot de beste 4 van europa wist te leiden.
Vervolgens weet hij een nog scherper record neer te zetten door de 3e! coach te worden die ongeslagen bleef in zijn eerste 9 CL uit duels en als klap op de vuurpijl pakte hij tijdens zijn periode ook nog eens 18 punten in de groepsfase CL. En dat werkelijk waar allemaal met Ajax, waar Schone of al people als verdedigende middenvelder stond opgesteld.
Ten Hag is een van de redenen dat trainers uberhaupt weer kansen krijgen bij grote clubs in het buitenland. Tegen alle adviezen in is hij toch naar united gegaan en inmiddels houdt hij het daar al langer vol dan mening buitenlandse topcoach......

2 mei 2024 om 10:27

Als ten Hag het bij de subtop al niet red wat moet hij dan bij de absolute wereldtop?

2 mei 2024 om 10:42

6e staan in de Premier League + finale FA Cup is niet eens zo slecht dit seizoen. Er zijn minsten 4 (ikzelf vind zeker 6) selecties beter dan die van United. Champions League was dramatisch. Veel blessures, sterspelers die erbij lopen alsof het ze niks meer uitmaakt en noem maar op. Het motiverende deel kan aan Ten Hag liggen, maar dat kunnen wij niet weten.

2 mei 2024 om 10:52

Het is toch echt wel Ten Hag die voor 500 miljoen euro spelers heeft mogen halen? Het is toch echt Ten Hag die met Antony, Malacia, Hjolund, Mount, Onana, Amrabat (huur), Varane, Casimero,... is komen aankakken? Nee?

FA Cup finale dit seizoen (en vorig seizoen) is knap. Maar kijk voor de grap ook eens tegen wie ze gespeeld hebben. Op een thuiswedstrijd tegen Liverpool na waren het stuk voor stuk (zeer) haalbare wedstrijden.

2 mei 2024 om 10:54

Uitgeschakeld worden in de CL (door Gala en Kopenhagen) is werkelijk waar schandalig. 6de staan in de PL is ook slecht. Ik vind dat alleen Arsenal, Liverpool en city een betere selectie hebben.

FA cup finale is leuk maar afgelopen 2 seizoenen zijn ze alleen Liverpool als lastige tegenstander tegengekomen. Dat maakt het echt minder indrukwekkend.

Tevens is het spel na 2 jaar nog steeds dramatisch. Dan heb je echt helemaal niks te zoeken bij een club als Bayern.

Dan mag je ook meenemen dat ze onder ten Hag bijna 500 miljoen uitgegeven hebben. Aan spelers die hij graag wou.

2 mei 2024 om 11:03

Ik vind Spurs een betere selectie hebben en over Newcastle en Chelsea kan je twisten. Ik ben het er wel mee eens dat hij het niet top doet, maar hij doet het ook weer niet zo slecht. Daarnaast is Malacia 15 mil (pech met blessures) niet noemingswaardig, waren Casemiro en Varane in het begin geen slechte transfers, vind ik dat Hojlund veel te snel wordt afgeschreven en Onana kan met een stabiele verdediging veel meer dan dat die nu laat zien.

Mount, Amrabat en al helemaal Anthony ben ik het volledig mee eens. Ja leuk welke tegenstanders ze gehad hebben. Ze hebben gewoon Liverpool nog uitgeschakeld. Als ze die beker winnen heeft toch niemand het meer over de route erheen?

Het scheelt ook echt wel of je altijd moet rouleren door blessures en nooit met je favoriete basis 11 kan spelen. Daarnaast was Rashford vorig jaar prima, maar is die dit jaar helemaal niks. Dat soort dingen helpen niet mee. Ik wil Ten Hag niet teveel verdedigen, want ik vind ook dat die het beter moet/kan doen, maar hoe slecht jullie het beschrijven vind ik gewoon absoluut niet terecht.

2 mei 2024 om 11:06

Ik vind zowel Spurs als villa geen beter elftal hebben. Beide hebben alleen een betere coach die hun team beter neerzet.

Je mag toch best de tegenstanders benoemen? De moeilijkheidsgraad hangt af van de tegenstanders natuurlijk. Laten we wel wezen.

Jij mag natuurlijk een andere mening hebben. Daar sta je vrij in.

2 mei 2024 om 11:14

Ik vind Villa ook geen betere selectie hebben, dat heb ik ook niet benoemd. Spurs vind ik persoonlijk van wel, maar kan ook wel begrijpen dat je United haar selectie een fractie beter vindt.

Je mag zeker de tegenstanders benoemen, maar uiteindelijk is het enige wat telt die prijs. Niet wie, wat of op welke manier. Stel Ten Hag gaat over 3 jaar weg, dan hebben ze het uiteindelijk alleen nog over welke prijzen hij binnen heeft gehaald, hoeveel finales er gespeeld zijn, welke posities hij in de competitie geã«indigd is et cetera.

2 mei 2024 om 11:19

Tuurlijk hebben ze het alleen over de prijs als je die wint. Maar in de volledige beoordeling van ten Hag mag je het wel meenemen vind ik. Daarnaast zorgt het winnen voor de fa cup niet dat je voldoende krediet opbouwt. Zie van gaal

2 mei 2024 om 11:28

Hij wint die wedstrijden dan toch uiteindelijk? Hij kan toch niks doen aan de makkelijke loting? Alleen het winnen van de FA Cup zorgt zeker niet voor voldoende krediet, maar als jij als trainer in beide seizoenen in de finale staat dan doe je het helemaal niet zo slecht. Waarvan je nog 1 finale moet spelen en de ander gewonnen hebt. Dat mag ook benoemd worden toch?

Het grootste punt waar het heel negatief voor Ten Hag kan zijn is dat de spelers zoals een Rashford door hem niet gemotiveerd meer zijn. Maar ik denk dat het aan die jongens zlef ligt grotendeels. Het boeit ze met die grote salarissen niks meer.

2 mei 2024 om 11:43

Ja maar je mag het toch gewoon meenemen in de beoordeling? Er zit een groot verschil tussen een makkelijke loting en een moeilijke.

2x keer een fa cup finale is prima (met makkelijke lotingen). Maar als je dan in de competitie en CL geen drol laat zien dan is het niks waard.

Carabao cup hetzelfde, ontzettend makkelijke loting en geen topteam tegengekomen. Dat is gewoon niet veel waard. De CL en competitie zijn de dingen waar het omgaat.

Als ten Hag zijn spelers niet kan motiveren dan zegt dat dus genoeg over de samenwerking. Hij is het team grotendeels kwijt.

2 mei 2024 om 11:49

Zeker mag dat worden meegenomen in beoordeling, maar die wedstrijden wint hij wel gewoon. Zoals ik zei vind ik de 6e plek in de PL wel meevallen, want alle teams boven hun hebben een beter team in mijn ogen. Het spel dat Ten Hag wil spelen heeft hij simpelweg niet de juiste spelers voor in de selectie bij United.

Verder het helemaal mee eens dat hij het echt dramatisch heeft gedaan in de CL. Sowieso vind ik dat bij Ten Hag (ook in zijn Ajax tijd) vaak een goede voorsprong uit handen wordt gegeven. Dit seizoen bijvoorbeeld Kopenhagen, Coventry, Galatasaray, Chelsea en dan vergeet ik vast nog wat. Dat mag gewoon niet gebeuren.

Over het echt motiveren van de spelers kunnen wij slechts speculeren. Maar goed, ik vind dat Ten Hag het ook niet super doet, maar ik wilde alleen even weerleggen dat hij het ook weer niet zo slecht doet.

2 mei 2024 om 11:21

Ten Hag kan makkelijk bij Bayern aan de slag. Is gewoon een goeie coach die juiste management boven zich nodig heeft.

Echter mag hij van mij zeker nog een seizoen blijven. Hij krijgt het allemaal op rails uiteindelijk. De management en het team wordt eindelijk op de schop gegooid en Erik kan zijn ding doen.

Waarom zou je liever bondscoach blijven dan ergens een echte coach worden? Zeker bij 1 van de 3 grootste clubs van Europa! Rangnick is iemand die alle touwtjes in handen wil hebben bij de club waar hij werkt, het lijkt mij logischer als ze hem niet die volledige vrijheid wilde geven.

2 mei 2024 om 10:25

Een EK meemaken met een land is ook niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast heeft Ragnick er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat ze zich geplaatst hebben dus zo vlak voor het EK een andere job aannemen is niet ideaal. Ook denk ik dat Bayern niet wilt wachten tot na het EK met het aanstellen van een nieuwe trainer!

2 mei 2024 om 10:30

Je zou in principe toch nu al een akkoord kunnen maken voor na het EK? Ik kan me oprecht niet voorstellen dat je liever een EK coacht dan een club als Bayern.

2 mei 2024 om 11:36

Er zit qua druk nogal een verschil in het coachen van Bayern of bondscoach zijn bij Oostenrijk. Dus dat kan ook gewoon een afweging zijn. En waarschijnlijk heeft Ragnick Bayern als drukmiddel gebruikt om zijn voorwaarden bij de Oostenrijkse bond te verbeteren.

2 mei 2024 om 10:27

1 van de 3 grootste? Schat jij Bayern hoger dan United en AC Milan of zelfs Liverpool? Real en Barca zijn natuurlijk 1 en 2 btw.

2 mei 2024 om 10:28

Real, United, Bayern heb ik in het hoofdje.

Waarom niet wederom voor Flick gaan ?
Won alle prijzen die er waren. Lijkt mij de meest logische keuze .. als het goed is was hij niet met ruzie vertrokken ?

2 mei 2024 om 10:25

Omdat die bij duitsland dramatisch gepresteerd heeft.

2 mei 2024 om 10:55

Hoeft niet perse veel te zeggen, als trainer van Bayern zes prijzen in 1 jaar gewonnen met als hoogtepunt die 8-2 tegen Barca.

Een succescoach die gelijk beschikbaar is hoort gewoon prioriteit nummer 1 te zijn naar mijn mening.

2 mei 2024 om 10:58

Maar goed dat geld voor elke trainer op de wereld. Je kan het niet overal perfect doen. Deze ragnick was ook drama bij united met zoals ten hag daar ., zo heeft elke trainer wel iets. Gaat er meer om dat hij in zere korte tijd van Bayern een machine maakte die elke prijs won en niet te stoppen was. Zou als club eerder daar naar kijken dan na zijn prestatie van het wk ..

Dit is een pijnlijk schouwspel. Na 3 afzeggingen wil ik graag nu het ontslag van de worstenbaron in de raad van commissarissen. Zijn uitspraken maken het profiel om trainer te worden bij Bayern nu heel onaantrekkelijk

2 mei 2024 om 16:08

2 afzeggingen; Nagelsmann was een wens van Eberl maar had te veel tegenstanders in de club. Dus die was helemaal niet serieus in beeld.

Artikel over Rangnick en Bayern, maar het merendeel van de comments gaat weer over Ten Hag.

Wanneer beseffen mensen dat Ten Hag er helemaal niet zo goed op staat bij de grotere clubs in Europa?

2 mei 2024 om 11:26

omdat er heel veel mensen zijn die eigenlijk alleen eredivisie + nederlanders in het buitenland volgen.
beetje net zoals de analisten die je dagelijks op de tv ziet.

veel mensen hebben geen idee wie rangnick is (misschien van zijn korte tijd bij man utd), en roepen dan maar ten hag.

overigens wat rangnick met oostenrijk laat zien is goed en verzorgd voetbal, wanneer het kan. Het is vooral een realistische manager die zich aanpast op de tegenstander. Wordt een lastige tegenstander voor nederland komende zomer.

2 mei 2024 om 12:13

Precies ik lees alleen maar de naam van Ten Hag hier ipv die van Bayern of Rangnick zelf.

2 mei 2024 om 12:44

Dat ten Hag naar boven komt is toch niet gek? Heeft goed gepresteerd met Ajax en is eerder werkzaam geweest bij Bayern. Overigens start je zelf ook zo de discussie

2 mei 2024 om 13:04

En jij weet dat hij er niet goed opstaat? Jij hebt inkijk bij alle clubs hie ze over mensen denken? Zo raar om een mening als feit te verkondigen.

2 mei 2024 om 14:29

Ja dat heb ik, jij weet zeker niet wie ik ben?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren