Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pierre van Hooijdonk waarschuwt Feyenoord: ‘Hij doet wat hij zelf wil’

Laatste update:

Jaap Stam is niet bepaald in een gespreid bedje terechtgekomen bij Feyenoord. De start in de Eredivisie is niet vlekkeloos verlopen, al kwam men in de Europa League wel een ronde verder. De bestuurlijke onrust helpt echter niet op het gebied van transfers. Commerciële man Mark Koevermans is de enige overgebleven directeur met tekenbevoegdheid, na het vertrek van Jan de Jong (algemeen) en Martin van Geel (technisch).

Pierre van Hooijdonk stelt dat binnen Feyenoord ‘niet dezelfde taal wordt gesproken’. Hij doelt op het feit dat Renato Tapia door interim-directeur Sjaak Troost onlangs vriendelijk werd verzocht om De Kuip te verlaten, maar onder Stam tot basisspeler is uitgegroeid. “Dat Jaap hem vervolgens toch opstelt, zegt alles over de manier van communiceren binnen de club”, claimt de NOS-analyticus in het Algemeen Dagblad.

Het zegt óók iets over het karakter van Stam. “Jaap is een leuke kerel en een fantastische prof, maar ook een heel eigenzinnige man. Hij is het type dat zomaar kan zeggen: bekijk het maar. Hij doet wat hij zelf wil. Ik ben daarom heel benieuwd hoe Jaap reageert als het de komende maanden zo onrustig blijft.” Van Hooijdonk geeft aan dat er gevaren schuilen in de samenwerking tussen Feyenoord en Stam en wijst erop dat de keuze op de oud-verdediger is gevallen omdat hij met PEC drie keer achter elkaar won kort na de winterstop.

“Daar is geen heel ingewikkelde procedure aan voorafgegaan. Dat kan ook niet. Jaap was een wereldverdediger, maar als trainer kennen we hem nog nauwelijks. Andersom geldt het gevaar voor Stam net zo.” Stam speelde het leeuwendeel van zijn actieve loopbaan in de top. “In die zin is het logisch dat je naar Feyenoord gaat als die kans zich voordoet. Punt is alleen dat Feyenoord alleen qua naam nog een topclub is. Dat ondervindt hij nu aan den lijve.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En zelfs dat niet meer, AZ is heel hard op weg om ook die over te nemen. Plek 4 dit seizoen zou gewoon prima zijn

17 augustus 2019 om 10:09

Wat een sensatie om niks. Feyenoord heeft inderdaad twee keer gelijk gespeeld, maar iedereen doet alsnog er verschrikkelijke nood aan de man in. Als Toornstra, Jorgensen weer fit zijn, en Feyenoord haalt een jongen als Senesi binnen is er niks aan de hand, en wordt Feyenoord gewoon derde. Dat gelul dat AZ Feyenoord voorbij is komt me ook de strot uit. AZ bewijst keer op keer, dat ze net niet kunnen aanhaken. Ik heb overigens PSV nu een aantal wedstrijden zien spelen, ook dat lijkt helemaal nergens op.

17 augustus 2019 om 11:00

Toch kan je niet ontkennen dat az dit seizoen wel ijzersterk aan het voetballen is en het gehele team in balans lijkt. Feyenoord heeft geen balans en enkel onrust, de selectie is nog niet eens op orde. Dat je denkt dat er niets aan de hand is als senesi binnen is en als als als fit is lijkt me ontzettend kort door de bocht. Az komt er nu eenmaal aan, en misschien is het dit seizoen al wel omdat ze daadwerkelijk goed beleid voeren in tegenstelling tot Feyenoord waar chaos regeert

17 augustus 2019 om 11:17

Maar al eindigen ze dit jaar boven Feyenoord? Dan ben je er toch niet voorbij? De begroting is drie keer zo hoog. Als Feyenoord een goed seizoen draait verdienen zecevenveel als AZ in drie goede seizoenen, misschien wel meer. Dus als club zijn ze Feyenoord zeker niet voorbij en ik denk ook niet dat ze die potentie hebben. Ze nu en dan een beter elftal kan uiteraard wel.

17 augustus 2019 om 11:18

Sorry voor de spelfouten, maar de nieuwe app is drama.

17 augustus 2019 om 14:43

Je kunt Feyenoord op veel vlakken snel voorbij. Bestuurlijk is het een puinhoop, financieel niet daadkrachtig en qua selectie is het ondermaats. Feyenoord heeft een grote supporters gare die trouw blijft en sponsoren/vrienden die blijven helpen dat houdt Feyenoord nog op de been maar het is een dunne lijn. AZ heeft het organisatorisch goed voor elkaar, selectie is goed en heeft waarde. Supporters aantallen groeien. Als AZ successen gaat boeken en goed blijft investeren kan het hard gaan.

17 augustus 2019 om 15:50

@guandriks, in grote lijnen mee eens. Het vervelende is alleen dat er nog geen zicht is op de datum dat Nikolaj Joergensen weer wedstrijdfit is. En tegelijkertijd ook niet weten hoe lang de 28-jarige Deense spits dan fit blijft.

17 augustus 2019 om 10:21

AZ gaat aardig wat miljoenen verliezen door dit verhaal. De aansprakelijke partijen zijn allemaal failliet en een verzekering dekt in principe geen constructiefouten (aan den lijve ondervonden) alleen de gevolgschade die dit alles aanricht. AZ heeft een leuk team, maar ik zie het zomaar gebeuren dat ze allemaal moeten vertrekken.

Die moeten door dit voorval gewoon een jasje uitdoen als de gemeente niet bijspringt.

17 augustus 2019 om 10:31

@jorisdijk
Nou ik mag voor AZ hopen en verwachten dat ze wel redelijk ingedekt zijn. Buiten de schade aan het stadion, kost het de club wel een hoop geld dat ze elders moeten spelen, supporters hierin tegemoet komen.

17 augustus 2019 om 13:04

Ome Dirk heeft nog wel wat centen En denk dat als alles is uitgezocht dat hij wel zal moeten betalen

17 augustus 2019 om 16:35

Die hoeft helemaal niets te betalen. Die was opdrachtgever voor de bouw. Die kreeg offertes en heeft gekozen. Tekeningen en berekeningen zijn voor andere partijen. Berekeningen en alles waren goedgekeurd. De montage is waar het schijnbaar fout is gegaan. Die zijn falliet....

17 augustus 2019 om 11:07

Met spelers als Berghuis, Narsingh, Jorgenson, Larsson, Tapia, Karsdorp, Haps en Fer zal Feyenoord gewoon in de top 3 eindigen. Ze worden erg onderschat.

17 augustus 2019 om 12:45

En dan vergeet je ook nog Toonstra en dat we wel degelijke
goede jeugd spelers hebben hebben rond lopen maar de druk pas zal afnemen
als er een paar keer word gewonnen dan zal het vertrouwen toenemen en de onrust wegnemen
ook de verslaggeving bij wedstrijden mag ook wel eens de kant van Feyenoord op het lijk wel dat Analisten en andere media de boel bewust zijn Feyenoord te ondermijnen
Ik blijf dat de onkunde van de trainer Van Bronchorst de grond slag is van deze media Crisis

17 augustus 2019 om 11:48

AZ kan dit seizoen mogelijk idd boven Feyenoord eindigen. Maar qua historie zal AZ nog heel wat prijzen (ook Europees) moeten pakken om in de buurt van Feyenoord (en het etiket topclub) te kunnen komen.

17 augustus 2019 om 12:12

We zijn pas 2 wedstrijden verder, laten we eens kijken waar az na 20 wedstrijden staat. Waarschijnlijk 4e.

17 augustus 2019 om 12:28

Feyenoord heeft gewoon geen goede scouting, zit die Michel Beukers daar nog? Die man levert al jaren een wanprestatie als loopjongen van Van Geel.

Stam moet werken met de middelen die hij heeft. Het siert hem dat hij jeugdspelers de kans geeft. Dit betekent tevens dat Feyenoord dit jaar rond plek 5 zal eindigen.

17 augustus 2019 om 19:15

Michel Beukers was betrokken bij de bouw van de Kuip, zo lang loopt hij al bij feyenooord rond. Ik zou niet weten waarom hem dat een loopjongen van een passant maakt.

Tsjah wat moet er gecommuniceerd worden? Als Stam wil dat Tapia speelt dan speelt hij, dat beslist toch ook gewoonde verantwoordelijke coach en niet een of andere bobo die zijn vak niet verstaat? Heel goed van Stam want Tapia is een nuttige speler om erbij te hebben, zeker nu het middenveld al niet heel denderend is.

17 augustus 2019 om 10:44

Maar v Hooiendonk geeft hier ook aan dat Stam het bijltje er wel eens bij neer kan gooien als het nog een tijdje niet gaat zoals hij wil en er veel kritiek blijft. En daar heeft v Hooiendonk wat mij betreft helemaal gelijk. Ook ik denk dat het helemaal niet zo onwaarschijnlijk is dat Stam nog voor de winterstop opstapt.

17 augustus 2019 om 10:51

Vanaf de aanstelling van Stam speelt dezelfde gedachte bij mij. Wat gebeurt er als er twee handjes vol wedstrijden verloren worden voor de kerst? Dan is het einde Stam.

En dan zie ik zomaar iemand Kuyt naar voren schuiven om als coach te fungeren

17 augustus 2019 om 10:54

Dat zou ik heel slap van hem vinden. Beetje doorzettingsvermogen en bewustzijn (hoe de zaken er voor stonden toen hij instapte) heeft Stam toch wel?

17 augustus 2019 om 11:07

Als Stam in de winter opstapt en jet bijltje erbij neergooit dan getuigd dat van weinig klasse. Stam weet dondersgoed dat hij niet in een gespreid bedje gaat werken, wie wacht dan nog op Stam als hij zo snel opstapt? Daarvoor is hij teveel een winnaar, die geeft niet zo snel op denk ik.

17 augustus 2019 om 11:06

Inderdaad . Als Stam ziet dat hij in Tapia een goede speler in zijn selectie heeft , dan stelt jij die natuurlijk op. Die reclamebordenverkoper neemt
Binnen Feyenoord niemand serieus. En Stam is heus niet dom hoor. Die verwacht dit jaar echt geen kampioen te worden . Een derde plek en zelfs wellicht een tweede is wel reeel, maar er zullen behoorlijk wat puntjes verloren gaan ja , dat weet stam ook heus wel . Ik denk dat Feyenoord dit jaar gewoon als doelstelling moet hebben om meer punten te halen dan vorig jaar , bestuurlijk de boel op orde te krijgen en liefst wat jeugdspelers kansen geven. Of dat leidt tot plek 2,3 of 4 dat zie je dan wel .

17 augustus 2019 om 11:31

Helemaal mee eens. Doelstellingen moeten niet gaan over een eindranking, maar over een puntenaantal en groei in het spel. De eindklassering heb je namelijk geen invloed op.

Sjaak werd inzake die hele heisa rondom Tapia bij Feyenoord tv aan de tand gevoeld. Daarin gaf hij toe dat hij niet de juiste bewoording heeft gebruikt. Maar dat een goede speler als Tapia volgend jaar gratis de deur uitloopt wil hij voorkomen.

Wat een omgekeerde wereld is dit dan? Dus Stam is een eigenzinnige man omdat hij keuzes maakt uit de selectiespelers die Feyenoord met zijn volle verstand heeft aangetrokken in de loop der jaren? We doen net alsof Tapia Stams middelvinger richting Troost is, maar mag een trainer zijn eigen kansen op succes inschatten?

Wat een denigrerende opmerking van Pierre dat Jaap Stam is aangesteld op 3 gewonnen wedstrijden met P.E C. Hij had beter kunnen schrijven dat er na het onder tekenen van het contract een paar lijken uit de kast kwamen. Dat hij Tapia en vd Heijden genoodzaakt is op te stellen zegt meer over de Directie die deze selectie heeft samen gesteld . Erg laat trouwens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren