Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Petje af voor De Boers houding tijdens weinig fluwelen revolutie bij Ajax’

Laatste update:

PEC Zwolle hoopt Ajax zondagmiddag opnieuw te kunnen verrassen. De club uit Overijssel was in de bekerfinale en in de strijd om de Johan Cruijff Schaal te sterk voor de regerend landskampioen en trainer Ron Jans kijkt dan ook uit naar de ontmoeting in de Amsterdam ArenA.

/

“We hebben twee keer van Ajax gewonnen, waarom niet drie keer? We worden mogelijk de angstgegner van Ajax”, glimlacht Jans in gesprek met Het Parool. Hij voegt eraan toe dat hij erg veel respect heeft voor collega-trainer Frank de Boer: “De manier waarop Ajax speelt, zijn houding tijdens de volgens mij niet zo heel fluwelen revolutie van Cruijff: petje af.”

Het voetbal van Ajax kan Jans echter niet altijd bekoren: “Als je het voetbal als stamppot ziet, houd ik er ook wel van als er iets avontuurlijks in die stamppot zit. Dat iemand proeft en zegt: er zit een apart smaakje in, wat is dat precies? Ik vind het bij Ajax net iets te veel structuur. Met Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi, die een man kunnen passeren, komt dat avontuurlijke een beetje terug.”

Wat verwacht jij van Ajax - PEC Zwolle?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal eens met zijn laatste alinea. Het mag allemaal wel ietsje meer lef en durf hebben. En als ik dan weer lees hoe zo´n El Ghazi wordt afgemaakt door de halve selectie en de Boer omdat hij tenminste vooruit denkt bij een penalty, dan vrees ik ervoor dat de Boer helemaal niet zo houdt van het avontuurlijke. Lekker balletje rond tikken, hopen op een mooie ingeving en dan weer spreken over lekker domineren.

4 oktober 2014 om 12:05

Beetje slecht voorbeeld om dat penalty incident te noemen. El Ghazi zat gewoon fout, heeft niets met de club te maken.

Ik hoop dat Kishna weer beetje in vorm komt, samen met El Ghazi/andersen op de vleugels heb je toch wat meer onvoorspelbaars.

4 oktober 2014 om 12:10

Hoezo zat hij fout? Is die Sigthorsson dan ook nog iemand die helemaal niet tegen geluiden van buitenaf kan? Het getuigt juist van klasse, inzicht en voorbereid zijn wat El Ghazi hier doet. Hoe dit fout kan zijn, is me een groot raadsel.

Het zegt ook wel wat dat een Kishna en El Ghazi worden gepasseerd door Andersen en Schone. Of dat een Andersen sowieso op linksbuiten staat in plaats van op het middenveld. Durf, lef en creativiteit worden ingeruild voor zekerheid.

4 oktober 2014 om 12:57

Schijnbaar ben je 1 van weinige die dit normaal vind. Als speler zou je juist vertrouwen moeten hebben in de penaltynemer. En niet uit zijn concentratie halen door dit soort belachelijke vragen.

4 oktober 2014 om 12:58

Hou eens op met je gelul over durf en lef. Dit is Ajax, geen cambuur.

Beter te veel structuur dan te weinig want dan krijg je pas echt gejank. Wat mij betreft kan er niet structuur genoeg zijn. Als Barca hier op bezoek komt, denk je dan echt dat zij zeggen "Wat hebben jullie veel structuur?"

Provinciaal Jans weet niks van het besturen van een topcoach of team. Maakt me niet uit hoevaak hij Ajax nog verslaat.

4 oktober 2014 om 13:16

Gelukkig ken ik genoeg mensen die ook vol afschuw reageerden na de uitspraak van de Boer en de actie van de halve selectie. Het is belachelijk dat je als penaltynemer daar niet mee om kan gaan.

4 oktober 2014 om 13:22

@glory. Oprechte vraag: ben jij een Ajacied? Gelul over durf en lef met betrekking tot Ajax? Dan schrik ik wel even. Ajax maakt Ajax toch uniek door haar aanvallende spel, haar durf om naar voren te verdedigen en niet te willen leunen op de verdediging? Dat is Ajax toch? Durf, lef, creativiteit.

Structuur is prima wat betreft enige organisatie in het veld, maar het moet zoals Jans al zegt niet doorslaan. En dat gebeurt wel onder de Boer. Hij heeft het altijd maar over domineren, maar ondertussen hebben we weer een matige wedstrijd gezien waar Ajax inderdaad heel veel balbezit had, maar zelden iets van een moment van klasse, creativiteit of een kans liet zien. Er zit geen spanning in, geen actie, geen onverwachts iets. Balletje breed, balletje diep, balletje terug, angst om balverlies te lijden.

Dat doet te veel structuur met je.

4 oktober 2014 om 13:29

Niks mis met Ron Jans, heb die man altijd gerespecteerd, hij spreekt ook nooit zwaar negatief over Ajax.
Riep destijds, toen onder van Basten dat ik Jans graag bij Ajax zou zien.
Mede omdat hij altijd wel positief is over Ajax.
En ik vind hem eigenlijk altijd wel, ook bij Heerenveen en Groningen leuk voetbal spelen.

4 oktober 2014 om 18:48

Ajax en Zwolle spelen - ieder op hun eigen niveau en naar kunnen- ook vanuit dezelfde visie voetbal. Durf, lef en creativiteit.

4 oktober 2014 om 12:10

Hij dacht inderdaad vooruit, maar dat hij is afgemaakt door de selectie en De Boer is onzin. De Boer heeft niks erover tegen hem gezegd, dat hadden zijn medespelers al gezegd dat hij dst in het vervolg niet meer moet doen omdat je daarmee de penalty nemer uit zijn concentratie kan krijgen..

4 oktober 2014 om 12:13

Dan ben je dus echt een waardeloze penaltynemer en een bizar team. Ander voorbeeld dan: de Boer die het wel het terecht vindt dat El Ghazi een trap krijgt toen hij een beetje zat te dollen en uit te dagen tegen AZ. Ja, waar staat Ajax dan nog voor? Die jongen zijn lef en durf wordt er helemaal uitgeperst op deze manier. En dan komen we weer terug bij wat Ron Jans terecht zegt: te veel structuur.

4 oktober 2014 om 12:19

Dat nodeloos willen vernederen van je tegenstander zorgde ervoor dat er uiteindelijk een opstootje ontstond, waardoor Moisander geel kreeg. Was onzinnig en onnodig, die actie van El Ghazi. Leuk voor op t pleintje, maar niet op professioneel niveau.

4 oktober 2014 om 13:14

Het werd weer eens tijd dat dit soort acties gedaan werden door Ajacieden. Dat AZ gaat schoppen, is hun eigen probleem. Dat Moisander een gele kaart krijgt vanwege een opstootje is zijn eigen domme fout.

4 oktober 2014 om 13:31

Helemaal mee eens, wat een soft gedoe zeg.
De dribbel van Wischge vond iedereen geweldig, beetje arrogantie en bluf.
Dat is juist wat we missen.
Als mensen dit al gaan afkeuren....
Als iemand een persoon neersteekt vanwege provocerend gedrag.... is het dan de schuld van de uitlokker?? nee natuurlijk niet.
De gene die een overtreding begaat is altijd de schuldige.

Ronaldo vinden we allemaal geweldig qua stucjes.... als die een trap krijgt zeggen we toch ook niet dat het zijn eigen fout is?

4 oktober 2014 om 15:06

Arrogantie vind ik niet zozeer het goede woord, meer een gezonde portie zelfvertrouwen.
Bluf dwing je op het veld af en niet af door een circusact op te voeren. Dat dwing je meer af door te laten zien dat je meer voetballende kwaliteiten hebt en door het neerzetten van een goede prestatie.
Ronaldo werd in het begin juist gehaat door zijn achttienvoudige schaarbewegingen en werd pas alom meer gewaardeerd toen hij zijn techniek nuttig en effectief ging gebruiken. In zijn jonge jaren bij Man U kreeg hij ook wel eens een flinke schop.
Het moet niet zijn het kunstje om het kunstje zijn bij El Ghazi. Dat is dus wat anders dan bluf afkeuren. Als hij zijn tegenstander in één mooie beweging voorbij gaat en strak voorzet, waardoor hij zijn tegenstander verbouwereerd achterlaat, is het vol bluf en ook nog eens effectief.
De vergelijking die je trekt met het neersteken na provocaties, vind ik overigens misplaatst, het is een ongeschreven voetbalwet dat het proberen te vernederen en daarmee irriteren van je directie tegenstander not done is en je dan een schop kan verwachten o al is dat tegen de regels.

4 oktober 2014 om 12:14

Vooruitdenken bij een penalty mag, maar 't moet natuurlijk wel professioneel blijven.
Het is niet zo snugger om als iemand zich net concentreert op het nemen van een strafschop af te leiden met een vraag. Heeft ook weinig te maken met avontuurlijkheid in het spel.

4 oktober 2014 om 12:19

Je bent dan bezig met het spel en hoe dat zich verder zal ontwikkelen. Dat is professionaliteit ten top. Als een strafschopnemer daar al niet mee kan dealen, dan moet je hem heel snel van de lijst halen.

4 oktober 2014 om 12:22

Absoluut met je eens buitenspelval. Ik ben van mening dat dit gewoon nadelig werkt

4 oktober 2014 om 12:22

Als je echt wilt weten wat zijn plan is bij het nemen van een penalty, dan vraag je dat tijdens de trainingen of voor de wedstrijd al. Niet op het moment suprème,

4 oktober 2014 om 13:08

Klopt hij denkt vooruit. Maar 1 op 1 iets vragen aan iemand die zich concentreert is heel anders dan geluiden van buiten af. Tegen een darter ga je toch ook niet vragen hoe hij wil gaan finishen?

4 oktober 2014 om 13:14

Ook ik vind het gewoon slim. Dat je hiermee geen vertrouwen toont in de penaltynemer is onzin. Je kunt hem nog zo goed nemen, af en toe springt de keeper gewoon beter. Is het dan zo raar dat iemand daarop voorbereid wil zijn? Als je je door zo'n vraag al zo erg uit je concentratie laat halen, terwijl waarschijnlijk de helft van de fans van de tegenstander je moeder voor van alles en nog wat uit maken, dat je hem bijna het stadion uit peert, dan hoor jij sowieso geen penalties te nemen. En dat hij zoiets op trainingen moet vragen is al helemaal onzin. Alsof Sigthorsson op de training even z'n notitieblokje erbij pakt om alvast uit te stippelen hoe hij z'n penalties gaat nemen...

4 oktober 2014 om 15:21

Wie heeft het over geen vertrouwen in de penaltynemer?
Dat de bal hoog over ging, dat gebeurt elke specialist wel eens, zeker als de focus even weg is door wat dan reden dan ook. Een penalty nemen is bij uitstek een kwestie van concentratie.
Zie de onzin overigens ook niet in om op trainingen al afspraken te maken, je kunt bijvoorbeeld afspreken door een bepaald teken of hij links of rechts gaat, of vooraf te vragen wat de favoriete hoek van Sigthorsson is als je wilt anticiperen.

4 oktober 2014 om 13:17

Ik hoop dat Jans of dennis het roer uiteindelijk overneemt van Frankie als die weg gaat

4 oktober 2014 om 13:38

Dat is nu eenmaal de tactiek van De Boer en hij heeft er succes mee. Is niet voor niets dat echte vleugelspelers het niet redden bij De Boer, maar dat hij kiest voor een type Bojan op de vleugels.

Ron Jans en Frank de Boer, twee trainers naar mijn hart! Altijd open, eerlijk en simpel. Zo hou je het makkelijker voor je zelf. Toptrainers!

4 oktober 2014 om 12:15

Ik dacht precies hetzelfde, mocht Frank de Boer een keer vertrekken zou ik heel graag Ron Jans als opvolger willen zien.

4 oktober 2014 om 12:53

Nee ik denk dat ron jans niet de goede trainer voor ajax zou zijn.
Zie hem meer bij psv passen.
Hij zal het niet slecht doen bij ajax maar als het heel even slecht gaat heeft hij totaal geen krediet.
Dat zou een stam wel hebben.

4 oktober 2014 om 15:11

Ik denk dat iedere trainer na De Boer het moeilijk zal krijgen bij Ajax, wie de trainer dan ook wordt. Voor Ajax zou het natuurlijk het beste zijn als De Boer nog vele jaren coach van de club blijft.
Ook al is het spel vaak niet om aan te zien, de resultaten maken veel, zo niet alles goed. Vier jaar achter elkaar kampioen is een knappe prestatie en dat overwinteren in de CL niet gebeurd is en voor de rest alleen een Cruijffschaal gewonnen is maakt dan ook niet veel uit.

Mooie woorden van een toptrainer die jammerlijk genoeg gefaald heeft bij Standard Luik.

Laten we hopen op een mooie pot met dit keer Ajax als winnaar uiteraard. Ik bewonder echt de club PEC Zwolle. Ze kunnen op sympathie rekenen van zo vele clubs in Nederland.

De revolutie is juist uitstekend. Elk jaar als de sterkhouders weggaan staan er nieuwe spelers op. Dat was het idee. Dan begint elk jaar weer met rommelig voetbal dat gedurende het seizoen steeds meer solide wordt. Dat Ajax frivool kan combineren als er ruimte is dat is duidelijk maar als de tegenstander zich opsluit dan hebben ze moeite. Ajax zal wel weer groeien in het seizoen.

4 oktober 2014 om 12:17

Hij zegt ook niet dat de uitkomst van de revolutie niet goed was. Hij doelt meer op de hele soap erom heen destijds met van gaal edgar Davids e.d. ondanks dat bleef de boer prima werk verrichten. Dat is gewoon knap van hem

Twee toptrainers! Altijd rustig antwoorden op vragen, nooit een overtogen woord.
Jans die toch met beperkte middelen altijd weer goede resultaten weet te halen.
Goede wijn behoeft geen krans

Volgens mij zal ron het niet heel erg vinden om dat stokje over te nemen van frank. Mij best eigenlijk.

Dan heb je toch gewoon een fantastisch elftal?!

Cillesen
tete/ rijn
veltman
dens/ vier
boilesen
klaas/ meleg
bazoer/ scho
ander/ sinkg
muric/el gaz
zivko/menig
fish/kish

Hier moet Frank de Boer het van hebben,het geslijm van collegas en het geslijm van bevriende journalisten want als iemand gewoon niet partijdig is dan word Frank de Boer bekritiseerd op alle punten want het is gewoon een waardeloze trainer die alleen keer op keer bezig is om zijn straatje schoon te vegen,het zegt genoeg dat niemand in europa hem wil hebben terwijl hij 4 kampioenschappen cadeau heeft gehad in nederland..hij word gezien als het lachertje van de nederlandse trainers in nederland niemand neemt hem serieus.

4 oktober 2014 om 19:00

Je hebt het toch voor elkaar mafkees. Ik reageer nooit op je achterlijke Posts omdat ze namelijk provocerend zijn en er nooit maar dan ook nooit iets inhoudelijks hebben. Maar er is maar 1 lachertje en dat ben jij.

Jans zijn verhaal klopt maar dat heeft ook zeker een reden. Frank wil dat de structuur er eerst echt goed inzit omdat de jonge spelers dan makkelijker overeind blijven en kunnen groeien. We hebben genoeg creatieve spelers maar die moeten ondersteund worden zodat fouten niet meteen afgestraft worden. We hebben voornamelijk talentvolle spelers ipv topspelers.

4 oktober 2014 om 21:52

En jij denkt zeker dat men jouw wel serieus neemt?

IK hoop het niet ,maar als sighorsson speelt hou ik me hart vast.
Ik zie het al weer helemaal voor me.sighorsson die Kans over kans mist, verkeerde keuzes ,rommelen met de bal , Pec 1 uitval en goal.
Ja en 10 ajax spelers tegen 11,is voordeel pec..
Sighorsson speelt toch weer voor 80 minuten als spek en bonen mee.en zijn collega ajax spelers maar opbouwen, opbouwen voor niets.
Maar met 10 man kunnen we ook gewoon winnen van dat Clubje PEC geheten.

Als Ajax weer niet overwinterd in de cl en weer na de eerste ronde in de Europa league eruit ligt mochten ze die überhaupt halen,dan vind ik dat hij in de spiegel moet kijken en ontslag moet nemen, Frank dan ben je op de Weegschaal gelegd,gewogen en te licht bevonden!! Dan moet je net als van Basten een stap terug doen want dan ben je niet geschikt als hoofd trainer .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren