Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Peter Bosz wint Johan Cruijff Schaal met PSV: ‘Het stelt niets voor’

Laatste update:

Peter Bosz is blij met het veroveren van de Johan Cruijff Schaal, maar vooral met de manier waarop zijn ploeg dat deed. De trainer van PSV pakte dankzij het winnende doelpunt van Noa Lang tegen Feyenoord zijn eerste prijs sinds 2005. Toch loopt Bosz bepaald niet over van enthousiasme. "Ik win één wedstrijd die ik niet eens zelf verdiend heb", zegt Bosz voor de camera van ESPN.

"Dat we hier geprobeerd hebben gedurfd te spelen", antwoordt de oefenmeester op de vraag waar hij het meest van heeft genoten. "Ik vind dat we in balbezit lef hebben getoond. We begonnen goed, daarna was een hele periode voor Feyenoord en in de tweede helft vond ik dat wij het wat beter deden. Toen was Feyenoord niet echt meer gevaarlijk", analyseert de oefenmeester.

Lang besliste de wedstrijd elf minuten voor tijd na een fraaie Eindhovense aanval. "We maken wel een hele mooie goal, vind ik", glimlacht Bosz. Olivier Boscagli zette de aanval op met een fenomenale lange bal op de dieplopende Ismael Saibari. Op aangeven van laatstgenoemde kon Lang bij de tweede paal intikken. "Noa is gewoon een hele goede voetballer. Dat zie je aan zijn dribbels, zijn dreiging. We weten dat hij scorend vermogen heeft en dat liet hij gelukkig vandaag ook weer zien."

De laatste echte prijs die Bosz als trainer won was het kampioenschap met Heracles Almelo in 2005 op het tweede Nederlandse niveau. "Of ik lang tegen mijn eerste prijs winnen heb aangehikt? Totaal niet. Luister, ben ik nou een andere trainer omdat ik dit ene wedstrijdje win, wat Ruud (van Nistelrooij, red.) vorig jaar bewerkstelligd heeft?" Op de vraag of Bosz nu 'van het gezeik af is', antwoordt de PSV-coach resoluut: "Mensen zullen nu misschien zeggen: een Johan Cruijff Schaal, dat stelt niks voor. Het stelt ook niks voor", lacht Bosz. "Ik win één wedstrijd die ik niet eens zelf verdiend heb."

Isaac Babadi
Bosz is lovend over debutant Isaac Babadi, die als nummer 10 startte bij PSV. "Geweldig dat zo'n jongen hier overeind blijft. Hij is technisch vaardig, speelt knap tussen de linies, kan heel kort wegdraaien. Hij moet straks gevaarlijker richting de goal worden, als aanvallende middenvelder. Maar wat hij nu op die leeftijd al laat zien vind ik heel knap."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeer nuchtere coach met een goede blik op het spelletje. Zeker blij met zijn komst naar Eindhoven! Hopelijk halen we CL dit jaar!

5 augustus 2023 om 00:02

Als PSV de CL haalt kun je dat toch ook echt wel als een prijs zien.

5 augustus 2023 om 00:03

Ja prijzengeld

5 augustus 2023 om 00:05

Hopelijk degraderen jullie niet! Slappe hap van een wedstrijd

5 augustus 2023 om 00:14

Ben jij de omgekeerde sjaak swart?

5 augustus 2023 om 00:47

Je weet dat ‘debiel’ maar 1 woord is?

5 augustus 2023 om 00:22

Allereerst vond ik dat PSV echt heel knap heeft gespeeld. Maar in de eerste helft werd er af en toe nog wel enorm veel ruimte weggegeven achterin. Feyenoord speelde dat niet goed uit.

Verder was PSV dominant en fit en hebben ze zeer terecht gewonnen.

5 augustus 2023 om 00:32

Verademing hoor Bosz. Drukt al snel z'n stempel in positieve zin.

Laatste alinea over Babadi. Aub verleng je contract gewoon bij PSV. Potentie spat er vanaf bij een debuut in de kuip.

5 augustus 2023 om 00:22

Inderdaad; die jongen moet gewoon bijtekenen, in NL kan je rustig je minuten maken de komende jaren. Dat is het beste voor zijn ontwikkeling; bij andere clubs is de zak met geld wellicht groter maar krijg je nooit de kansen zoals hier. Nu met minder genoeg nemen om in jezelf te investeren, dan komt het grotere geld straks vanzelf wel!

5 augustus 2023 om 04:30

Veel reacties gelezen van mensen die hem niet eens als talent bestempelen.. Vandaag laten zien dat hij serieus kan ballen, hij heeft alleen rendement nodig.

5 augustus 2023 om 10:46

Die mogen dan ook zwaar twijfelen over hun verstand van voetbal. Het was al jaren duidelijk dat Babadi een groot talent was.

Diep van binnen is hij hier toch super blij mee. Nu zal nooit meer iemand zeggen, dat hij nooit een prijs heeft gewonnen.

5 augustus 2023 om 01:42

Denk juist dat er dan gezegd wordt: 'Hij wint nooit wat. Ja, alleen een Johan Cruijff Schaal...' Vind het sowieso onzin hoor. Bosz heeft één keer bij een club gezeten waar je echt kampioen moet worden, één jaar, en toen had hij de pech dat Feyenoord een heel sterk seizoen had. Zelfs de finale van de Europa League gehaald. Dat 'geen prijs winnen' slaat nergens op

5 augustus 2023 om 08:10

Dat was feitelijk waar tot gisterenavond. Dus jouw “slaat nergens op”, slaat nergens op. Was destijds terechte commentaar.

5 augustus 2023 om 09:09

Nee jouw "slaat nergens op" slaat nergens op. Lees even wat hij zegt. Als je 10 jaar lang trainer bent van een middenmoter, gaat niemand het je kwalijk nemen dat je geen prijzen wint toch? Had hij met de Graafschap, Heracles of Vitesse kampioen moeten worden? Met Bayern Leverkussen boven Bayer Munchen moeten eindigen of met Olympique Lyon boven PSG? Hem bekritiseren op het niet pakken van prijzen kan dus wel degelijk als onzin worden beschouwd...

5 augustus 2023 om 10:47

@Shahunsie Doe even je research. Hij won al de KKD met Heracles, 2e prijs dus. En zijn punt is nog steeds terecht, wat moet je nou bij die clubs winnen? Op Ajax na 1 jaartje waar hij alsnog erg goed gepresteerd heeft.

Heeft groot gelijk! Zou ook wel moe worden van al die herhaalde vragen constant….
Laat het dit seizoen maar zien Peter! Het vertrouwen hebben we!

Tja hij probeert vals bescheiden te zijn volgens mij maar het is waar, deze prijs stelt niks voor. Alleen in combinatie met de titel begint die tellen.

Het is voor hem niet te hopen dat de geschiedenis zich herhaalt, of misschien telt hier wel drie maal is scheepsrecht

Gelukkig komen er steeds meer nuchtere trainers die zeggen waar het op staat, zonder al die onzin eromheen. Bosz gaat het nog wel goed doen met PSV, maar zag toch wel wat problemen achterin. Leuk dat hij toch bij vlagen heel aanvallend speelde in de Kuip.

Het lijkt me vrij duidelijk dat PSV de grote titel favoriet is dit jaar. Die hebben alles goed opgevangen en hebben voorin genoeg opties. Feyenoord gaat Kokcu enorm missen want het middenveld mist gewoon duidelijk voetballend vermogen. Buiten Gimenez is het voorin ook niet zo veel. Paixao is de enige die nog wat kan klaarspelen. Over Ajax hoeven we het niet eens te hebben.

5 augustus 2023 om 00:42

Ehm het seizoen moet nog beginnen en je gaat op 1 wedstrijdje waarin nog lang niet alles duidelijk is psv al weer betitelen tot titelfavoriet. Vorig seizoen zou het tussen PSV en Ajax gaan. Ook dat hebben we gezien . Laten we eerst maar eens het seizoen afwachten glazen bol.....

5 augustus 2023 om 06:21

Elk jaar weer mensen die roepen wie de titelfavoriet is. Dat kan je over een aantal maanden pas zeggen.

5 augustus 2023 om 06:54

Voor de JC schaal zat PSV nog in hetzelfde schuitje als Ajax waarbij er vaak werd gezegd dat PSV de selectie niet op orde heeft en werd Feyenoord als grote favoriet bestempeld. Nu speelt PSV een sterke wedstrijd in de JC schaal en ze zijn direct titelfavoriet? Ten eerste begint PSV vaak heel sterk om in de loop van het seizoen weg te zakken. Daarnaast komen bij Ajax nog aankopen eraan. Mochten de puzzelstukjes in elkaar gaan vallen is Ajax ook gewoon kanshebber, ook al is het op dit moment niet geweldig, kan het bij het aantrekken van bepaalde spelers zo anders zijn. Feyenoord moet nog de juiste balans weten te vinden na het vertrek van Kokcu, maar heb het idee dat Slot hier wel raad mee weet en er weer een machine van kan maken. Veel spelers zijn natuurlijk wel gewoon gebleven daar dus die doen ook gewoon weer mee voor de titel (voor mij hebben ze denk ik nog wel een streepje voor op Ajax en PSV, maar dat is vooral gebaseerd op vorig seizoen, we gaan kijken hoe iedereen het ervan af brengt bij de competitiestart) PSV speelde gister erg sterk en zijn ook een kandidaat voor het kampioensschap. AZ is een gevaarlijke outsider. Van Twente verwacht ik wat minder dan vorig jaar, maar wie weet.

Complimenten aan PSV. Als team verdiend gewonnen met een paar uitschieters omhoog en omlaag. Allereerst complimenten aan de verdediging van PSV en dan met name Boscagli, wat een verademing is dat zeg. Sterk aan de bal en positioneel heel slim. Middenveld werkte goed samen, met Veerman als uitblinker. Aanvallend waren Noa (dreigende dribbels) en Luuk (heel balvast) vooral de tweede helft ijzersterk. Babidi deed aardig mee jammer dat die goal niet telde, die was echt smerig. Bakayoko viel mij erg tegen, veel meer van verwacht, als je daar 30 mil voor kan krijgen meteen doen. Sangare blijft tussen heel goed en heel kneuzig ogen en Ramalho had weer een paar keer last van zijn "momentjes" Ohja en Benitez keepte ook een uitstekende pot. Wat me het meeste opviel was hoe fit PSV is en hoe niet fit Feyenoord is. Heel opvallend.

5 augustus 2023 om 01:57

Maar degene die mede door zijn slimme loop actie en assist toch de wedstrijd mede bepaald heeft wordt niet een keer genoemd behalve bij de trainers van Feyenoord als psv babadi leuke speler voor de toekomst maar vindt Saibari toch een stuk verder dan babadi

5 augustus 2023 om 07:09

Ik heb bij Bakayoko ook vooral het idee dat het vooral van zn snelheid moet komen. Nu zag het er nog wel dreigend uit gezien Feyenoord en PSV er een open wedstrijd van maakten waardoor er ruimtes lagen voor zulke spelers. Echter zul je die ruimte niet krijgen tegen het merendeel van de teams in de eredivisie, die vooral de boel achterin dicht willen houden als ze tegen de top 3 a top 5 spelen. Hoe gaat hij daar dan mee om vraag ik mij dan straks wel af. Ramalho vond ik verder wel sterk in de rugdekking. Verdedigen kan hij wel, maar heeft idd te veel momentjes in z'n spel.

Na het zien van deze wedstrijd zal Ajax ook goede hoop krijgen. Ging af en toe lekker op en neer, maar ook best wel slordig en wat mij betreft geen enkele uitblinker. Wel leuk dat Lang gescoord heeft. Ik verwacht een erg spannend seizoen eredivisie.

Goh eigenlijk fantastisch voor het Nederlandse voetbal. Feyenoord ziet er vrij sterk uit (al moet er op het middenveld nog even gepuzzeld worden), PSV ziet er ondanks het wegvallen van RvN en Xavi Simons alsnog sterk uit. Dan heb je Ajax nog die de weg weer moet vinden maar die een enorm fortuin uit kunnen geven voor nieuwe spelers. En ook AZ timmert gestaag aan de weg en heeft tientallen miljoenen geind deze zomer. En FC Twente is ook nog op de weg terug van hun financiele malaise.
Het Nederlandse voetbal heeft er wel eens slechter voor gestaan.

Die inworp van PSV vooraf gaande aan die goal van Lang , was dat wel een goede inworp. Volgens mij moet je namelijk met twee benen op de grond staan als je een inworp doet?

5 augustus 2023 om 01:25

Je hebt helemaal gelijk. Opnieuw spelen die pot.

5 augustus 2023 om 08:04

En een rode kaart voor spel bederf voor de desbetreffende speler

5 augustus 2023 om 08:54

Ik heb na die goal en voorafgaand aan de kans voor Alireza ook een inworp van Feyenoord gezien die 20m verder genomen werd dan waar de bal uit ging. Als die zat moest die dan ook maar afgekeurd worden

Wel mooi hoe hij Ruud nog de credits geeft dat hij ervoor heeft gezorgd dat Bosz deze prijs mogelijk kon winnen met psv.

De grootste openbaring vind ik toch wel dat Boscagli weer echt op zijn niveau van voor de blessure lijkt te zitten. Dat lost toch al de helft van de verdedigende problemen op. Voor zijn blessure was hij 1 van de beste verdedigers van de eredivisie en dat lijkt hij nu weer te zijn, laten we hopen dat hij dit niveau vast weet te houden!

Daarnaast heeft Babadi me positief verrast. Hij is nog geen speler die het verschil maakt maar bleef wel overeind tegen 1 van de beste teams van de eredivisie. Babadi is niet overlopen en dat is als debutant al heel knap. Denk dat dit jaar misschien nog net te vroeg komt om echt een vaste basisplaats te krijgen maar dat komt wel. Hij is 18 en wordt waarschijnlijk alleen nog maar beter! Zijn kaats kan soms nog iets beter en wat mij betreft mag die soms net wat meer acties maken, als hij dat soort dingen nog weet toe te voegen ben ik benieuwd waar zijn plafond ligt.

5 augustus 2023 om 12:55

Waarom komt dit seizoen te vroeg wanneer je als debutant al dit laat zien en zo koel die afgekeurde goal weet te maken. Wat goed is komt snel. Over zijn kaats ben ik het ook niet eens. Kreeg in de eerste helft een lastige bal van Lang en kaatste hem ontzettend knap op Sangare die er nog niet eens stond

5 augustus 2023 om 14:57

Ik zou het erg overdreven vinden om net te doen alsof hij de nieuwe Xavi is. Babadi kan mee op het middenveld van PSV maar hij is nog niet de speler die aanvallend het verschil maakt en bij veel goals betrokken is. Hij verdient op basis van gisteren zeker kansen in het eerste maar een concurrent met net iets meer ervaring en kwaliteit zou toch wel gewenst zijn als PSV echt om het kampioenschap mee wilt doen. Dan is Babadi misschien niet direct basisspeler maar als 1 van de eerste 5 middenvelders zijn er ook genoeg minuten voor hem. Die kaats is niet alleen op basis van gisteren maar ook een paar wedstrijden in de voorbereiding. Het is niet zo dat die het helemaal niet kan maar het gaat nog weleens mis.

Als Clubfan hoop ik vooral dat Lang het gaat laten zien en dat hij een belangrijke speler gaat zijn voor psv. De onzin dat ik hier over hem gelezen heb.., psv heeft een schitterende zaak aan hem gedaan. Afspraak in april of mei.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren