Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Peter Bosz druipt ontgoocheld af in finale tegen Bayern München

Laatste update:

Bayern München heeft zich zaterdagavond verzekerd van de nationale dubbel in Duitsland. Na de landstitel in de Bundesliga won de succesformatie van Hans-Dieter Flick in Berlijn de finale van de DFB-Pokal van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz: 2-4. Het betekende voor Leverkusen de eerste bekerfinale sinds 2009, maar die Werkself kon Bayern uiteindelijk niet van zijn twintigste bekertriomf houden. Leverkusen kon een fase in de tweede helft aardig mee met Bayern, maar kwam uiteindelijk net tekort om er een echte wedstrijd van te maken.

Precies vier weken geleden verloor Leverkusen in de competitie kansloos met 2-4 van Bayern, maar Bosz bleek vanavond in Berlijn niet het antwoord te hebben gevonden op het dominante spel van der Rekordmeister. Leverkusen kon in de openingsfase weliswaar aardig mee met Bayern, maar moest door toedoen van David Alaba toch een vroeg doelpunt incasseren. De Oostenrijkse verdediger mocht na een kwartier aanleggen voor een vrije trap vanaf ongeveer zeventien meter en schoot de bal vervolgens bijna uit stand voorbij doelman Lukas Hradecky: 0-1.

Hradecky had vlak daarvoor overigens nog uitstekend gered op een inzet van Kingsley Coman, maar zag Bayern daarna regelmatig gevaarlijk op zich afkomen. De 0-2 viel in de 24ste minuut en kwam van de voet van Serge Gnabry. De buitenspeler werd aan de rechterkant van het veld weggestoken door Joshua Kimmich, waarna hij met een diagonaal schot vanbinnen het strafschopgebied de verre hoek vond. Leverkusen liet daarna zien goed positiespel te kunnen spelen, maar de formatie van Bosz oogde tandeloos in de laatste fase en schoot voor rust uiteindelijk slechts één keer op doel.

Bosz weigerde halverwege al de handdoek in de ring te gooien en wisselde in de rust aanvallend, met het inbrengen van Kerem Demirbay en Kevin Volland voor Julian Baumgartlinger en Nadiem Amiri. De eerste grote kans na de onderbreking was echter voor Bayern. Coman trok de bal na een knappe individuele actie terug richting Robert Lewandowski, maar de Poolse spits schoot vervolgens vanaf een meter of zestien hoog over. Kort erna kreeg Volland namens Leverkusen een enorme kans op de aansluitingstreffer. De spits had de bal in de zestien voor het inlopen na een lage voorzet van Moussa Diaby, maar ging uiteindelijk knullig voorbij aan de bal.

Weer enkele minuten later, vlak voor het verstrijken van het eerste uur, nam Bayern verder afstand van Leverkusen. Lewandowski controleerde een lange bal Manuel Neuer fraai, waarna de Poolse spits zijn geluk beproefde vanaf ongeveer dertig meter. De poging van Lewandowski ging recht op Hradecky af, maar de Finse goalie blunderde zeer opzichtig en zag de bal uiteindelijk tergend langzaam in het doel rollen: 0-3. Leverkusen wist vier minuten later echter toch weer een laatste strohalm te creëren. Sven Bender zette het hoofd tegen een hoekschop van Demirbay, waarna Neuer een antwoord schuldig moest blijven: 1-3.

Leverkusen rook bloed en kreeg halverwege de tweede helft een zeer grote kans op de aansluitingstreffer. De dreigende Diaby sneed de bal vanaf de rechterflank scherp aan, maar Volland wist in het strafschopgebied uiteindelijk onvoldoende contract te maken met de bal. Kort erna zette Kai Havertz Volland bijna vrij voor Neuer, maar de controle van de invaller was opnieuw slordig. Aan de overzijde miste Lewandowski voor een leeg doel na een voorzet van Ivan Perisic. In het laatste kwartier vloeiden de krachten langzaam weg bij Leverkusen, waardoor de finale uiteindelijk als aan nachtkaars uitging voor het elftal van Bosz. Lewandowski zette in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd de 1-4 op het scorebord met een subtiele lob, waarna Havertz in blessuretijd nog vanaf de strafschopstip scoorde voor Leverkusen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had het Bosz wel gegund, maar wat een machine is dit Bayern. Ideale mix van ervaring en talent en spelers met fysiek en snelheid maar ook techniek en overzicht. Goed op elkaar ingespeeld, alles in balans, spelers die zich niet te groot voelen om te verdedigen en ook nog voor een groot deel "gewoon" met Duitse spelers. Als ze Semedo en Havertz nog halen heb je denk ik gewoon letterlijk dé perfecte ploeg. Maar al komt geen van beide zie ik Bayern alsnog zomaar de komende 3 jaar 3x op rij de treble winnen.
Dit team zou toch gewoon oneerlijk zijn: Neuer, Semedo, Sule, Alaba, Davies, Kimmich, Goretzka, Havertz, Gnabry, Lewa, Sane. Topkeeper die ook nog eens goed voetbalt, backs met aanvallende en verdedigende kwaliteiten, supersterk centraal duo, Kimmich de spelverdeler, Goretzka de nuttige verbinder, Havertz met creativiteit, 2 snelle en doelgerichte buitenspelers zonder te groot ego en de beste spits ter wereld daar tussenin... Zijn heus wel betere spelers nog dan Goretzka en Sane ofzo maar qua balans enzo wordt het niet veel beter denk ik. Ook nog wel paar veelbelovende talenten die eraan komen...Bayern was natuurlijk altijd al een topclub maar komende jaren kunnen wel eens echt het "Bayern Munchen-tijdperk" worden, met Liverpool als enige vergelijkbare concurrent denk ik

4 juli 2020 om 21:58

Hoezo Semedo? Pavard doet het prima.

4 juli 2020 om 22:04

Klopt, dus het is ook niet nodig, maar ik zeg voor de perfécte ploeg. Denk dat Semedo wel net nog wat meer toe zou voegen maar bedoelde het inderdaad niet als noodzakelijke aankoop

4 juli 2020 om 23:32

Müller niet in de basis elf? Maar goed dat het maar een fantasietje van jou is en dat je het niet voor het zeggen hebt in München.

Er zijn veel poëten in t voetbal , maar poëten winnen geen titels.

Eeuwige nummer 2, die Peter Bosz. Zonde weer dit. Bayer Leverkusen was zo slordig, bizar!

4 juli 2020 om 21:59

Wat verwacht je dan als je trainer bent van leverkusen en tegen bayern moet. Heeft niks met de trainer te maken.

4 juli 2020 om 22:01

Het was geen verwijt. Had gehoopt dat ze er nog wat van konden maken en ze hebben er kansen genoeg voor gehad.

5 juli 2020 om 08:10

Naja, het zegt toch wel wat. Hoe man u destijds de finale won van Ajax. Dat zou Peter Bosz nooit doen. Vol achteruit hangen en alle ballen lang. Das t verschil. De ene doet er alles aan om te winnen, terwijl Bosz alleen wil winnen op zijn eigen manier.

5 juli 2020 om 08:25

@mrguide Met alle respect voor Bosz natuurlijk, maar hij is trainer geweest van Ajax, Dortmund en nu Leverkusen. Dat zijn niet de kleinste clubs. Daar zou je als trainer best een keer een verdwaalde prijs mee mogen hebben pakken. Het is een feit dat een Peter maar heel moeizaam zijn doelstellingen haalt, daar zit toch een patroon in.

Lekker, verdiend gewonnen! Vanaf de 65/70e min gas teruggenomen want normaal is na een goede voorsprong..

Dit Bayern is dan ook wel grandioos goed. Echt op eenzame hoogte in Duitsland, en dan komt Sane er straks nog bij. Nee, deze heerschappij gaat nog wel even door...

Tja dat Bayern is toch wel een machine zeg. Ondanks 2 tegengoals nooit echt in de problemen gekomen. Ze hebben ook een ideale mix tussen ervaring en talenten. Je hebt Neuer, Lewandowski, Müller en ook spelers met een ideaal leeftijd zoals Kimmich, Gnabry, Coman en Goretzka. Grote favoriet voor de CL Bayern.

4 juli 2020 om 22:22

In de tweede helft kwamen ze wel in de problemen toen Havertz op de 10 speelde. Nog een geluk dat Leverkusen verzuimde de kansen af te maken.

5 juli 2020 om 13:27

Ben ik het niet mee eens. Toen havertz op 10 ging spelen hield bayern al aardig in en gingen ze een iets meer afwachtend spelletje spellen om ze nog verder uit de tent te lokken, en in dat soort gevallen horen lastige momenten maar daar haal je juist je voordeel uit als je die momenten wint.

5 juli 2020 om 14:05

Het probleem was dat het centrale middenveld te open was in de tweede helft. Dit moet Flick nog goed aanpakken als de tegenstander in balbezit komt en tegelijkertijd prest.

Wat een team dat Bayern ze hebben echt alles en de grote favoriet voor de Champions League, hoe Lewandowski die bal ook gewoon even uit de lucht pikt echt bizar wel jammer voor Peter Bosz je gunt hem echt een prijs want dat verdient hij gewoon

4 juli 2020 om 22:08

Die Lewandowski haalt ook echt een hoog niveau dit seizoen. Schiet ze van alle hoeken erin. Voor mij is hij de topfavoriet voor de Gouden bal.

4 juli 2020 om 22:28

Als Bayern de treble wint hoort Lewa hem gewoon te krijgen vind ik

4 juli 2020 om 22:51

Ik vind Lewandowski nog te weinig een killer. Hij heeft wel andere kwaliteiten die een topsits moet hebben. Lewandowski zou compleet zijn moest hij nog de kwaliteiten bezitten van Gerd Mã¼ller.

4 juli 2020 om 23:18

Nog te weinig een killer, overal 43 wedstrijden 51 doelpunten... Waarvan 34 goals in 31 competitiewedstrijden. Hoezo ben je dan geen killer?

4 juli 2020 om 23:23

Hij scoorde enkele doelpunten gemaakt vanop de stip. Een killer is iemand die effectief en efficiënt kan scoren. Ik vind dat Lewandowski meer kan scoren als hij de kwaliteiten heeft van Gerd Müller. Gerd Müller is de enige echte killer in de voetbalgeschiedenis. Lewandowski daarentegen verzuimt nog te veel kansen.

5 juli 2020 om 06:58

Wat een onzin. Als er 1 spits een absolute killer is is het Lewandowski. Je kan van alles van hem vinden, maar het is een geweldige afmaker. Dat jij vind dat er maar 1 killer i.d. voetbalgeschiedenis is. Wat denk jezelf?

5 juli 2020 om 12:49

Toch is het zo dat Gerd Müller de dodelijkste spits aller tijden is. Het enige manco van Lewandowski is dat zijn afwerking niet altijd zuiver is. De open kans die hij gisteren nog liet liggen heeft Gerd Müller sowieso binnengetrapt.

4 juli 2020 om 22:21

De bal blijft rond. In de CL kan alles gebeuren.

4 juli 2020 om 22:31

Dat klopt maar als Barca fan kijk ik echt met jaloezie naar Bayern München, zou ook echt even niet weten welk team het Bayern het lastig kan maken in de CL gezien de vorm

4 juli 2020 om 22:42

Atletico Madrid zou wel eens een taaie tegenstander worden voor Bayern. Vandaag overtuigde Bayern niet de volle 90 minuten. Dat is niet de eerste keer.

5 juli 2020 om 01:37

Manchester City onder leiding van Kevin de Bruyne

5 juli 2020 om 12:49

Manchester City is te afhankelijk van hem. Het is aan zijn ploegmaats om Bayern te verslaan.

5 juli 2020 om 13:31

city heeft een wankel vorm dat de ene keer goed is en de andere keer slecht. Daar tegenover staat een in vorm bayern team die als het moet een volle 120 min. Op niveau kan spelen. Dan denk ik dat city snel weg gespeeld is...

Ik zie deze denderende trein de Champions League ook winnen. The treble!

4 juli 2020 om 22:20

Dat is afwachten. Op basis van de tweede helft maakt Bayern sowieso geen kans. De kansen die Leverkusen niet heeft afgemaakt kunnen Europese topteams wel afmaken.

4 juli 2020 om 23:48

Neejo, tis gewoon gas terug nemen & lekker verder ballen op 75%!
Dit Bayern Munchen is zo absurd sterk. Die harken nu dood leuk Sane binnen & als Havertz ook nog eens naar Bayern verkast dan zal ik vrezen dat er de komende 5 jaar geen ander kampioen zal komen in de Bundesliga!!

Met Bosz als trainer amuseer je je wel maar win je niks. Dat blijft een gegeven.

4 juli 2020 om 22:48

Wat een onzin dit Bayern is op dit moment gewoon het beste team van de wereld. Wat moet je dan als Bosz zijnde doen

5 juli 2020 om 08:30

Wat een feiten. Bij Ajax, Dortmund en Leverkusen niks gewonnen voorlopig. Daar had ie best iets mogen winnen. Nu dit seizoen hoe je het ook wendt of keert geen CL gehaald via de competitie wat gewoon de doelstelling was. Zeker ook de schuld van Bayern Munchen dat ze daar niet voldoende punten hebben gehaald? Peter Bosz moet gewoon eens structureel en overtuigend zijn doelstellingen halen bij zijn clubs voordat we doen alsof het zo'n geweldige trainer is.

5 juli 2020 om 00:23

Bosz heeft wel degelijk eens een kampioenschap gewonnen. Met Heracles Almelo in 2005 van de (toen nog) Gouden Gids divisie.

Onder het artikel waren er mensen die opperen dat Leverkusen een kans heeft tégen Bayern, ja in theorie maar zolang Lewa daar speelt, speelt Bayern München iedereen kapot in de Bundesliga dat zijn gewoon feiten. Zelfs zonder Lewa lukt het hun vaak genoeg gezien Muller,Goretzka ect vvaak genoeg scoren. Een machine is Bayern

5 juli 2020 om 05:21

En toch wint Bayern heus niet al zijn wedstrijden. Ik hoop wel dat ze de CL winnen. Bayern speelt goed, een goed beleid met ex spelers op belangrijke posities en financieel kern gezond.

Dat Bayern het zo goed momenteel is aan 1 man te danken: Hansi Flick. Nooit gedacht dat hij van Bayern een machine ging maken. Dit Bayern speelt attractiever voetbal dan onder Heynckes in 2012-2013 en Guardiola. Ik durf beweren dat Flick belangrijker was dan Lã¶w voor de Mannschaft toen het WK gewonnen werd in 2014. Na het vertrek van Flick is Lã¶w een hopeloos geval. De Duitse ploeg wordt nog een lachertje als Lã¶w aanblijft. De Nivea-man zal nog vlug spijt krijgen met het afserveren van Boateng en Mã¼ller. Wel blijft hij verder zetten op Kroos en Reus... Persoonlijk passen Kroos en Kimmich niet samen omdat Kimmich meer leider is en een echte winnaarstype is.bij Bayern heeft Flick 4 spelers beter gemaakt of een nieuwe rol toegediend: Alaba centraal achterin, Davies als linksachter, Kimmich en Goretzka op het centrale middenveld. Hopelijk blijft Alaba bij Bayern. Indien niet, zal Hernandez een nieuwe kans krijgen om zich te bewijzen. Hopelijk voor hem zonder blessure.

5 juli 2020 om 18:01

en zo zie je dat je als trainer voor een groot deel ook een grote coach wordt door je materiaal . niet om iets af te doen aan de prestaties van Flick want hij doet het geweldig dus de man heeft ontegenzeggelijk kwaliteiten, maar wie was echt laaiend enthousiast toen hij werd aangesteld als coach bij Bayern? hij had niet de hype van een Guardiola maar Bayern speelt onder hem misschien wel het beste voetbal van Europa

Peter bosz kan hier echt niks aan doen: een keeper die een bal niet kan stoppen die recht op hem af komt en een honderd procent kans waarbij de afronder in de grond trapt en de laatste tegengoal waarbij de keeper gewoon een stap meer moet zetten en het wordt geen goal dan waren er kansen..... zo zonde die onkunde en persoonlijke fouten..

Deze Bayern is gewoon bizar goed en dan komt Sane er ook nog bij.. maar goed die Volland he hey hoeveel kansen wil je hebben man

Bayern oppermachtig , Leverkusen kwam regelmatig een stap tekort, hadden geen gelegenheid om na balcontrole snel op te bouwen, iets dat Bayern momenteel tot in de puntjes beheerst.wel erg sneu voor Peter,maar Bayern de verdiende DFB winnaar.

Als we de scorebord journalistiek volgen dan heeft Bosz dus letterlijk niks geleerd van de wedstrijd een paar weken terug. Jammer dat hij geen prijs gepakt heeft, blijft hem wel achtervolgen zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren