Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perspectief lijkt ineens stuk rooskleuriger voor ex-Ajacied(en) bij Bayern

Laatste update:

Alphonso Davies heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd dit seizoen al gespeeld. De linksback van Bayern München viel zaterdag uit tegen FSV Mainz 05 (3-1 verlies) en heeft daarbij een spierblessure opgelopen. De prognose is, zo melden Duitse media, dat Davies op zijn vroegst medio mei terug is. Dat betekent goed nieuws voor Noussair Mazraoui en Daley Blind, die ook meedingen om de plek van de Canadees.

Davies greep zaterdag al na negen minuten naar zijn hamstring en moest zich direct laten vervangen. Bayern meldde een dag later dat het een spierblessure betrof, maar deed geen verdere uitlatingen over de verwachte herstelduur. Patrick Strasser heeft maandag meer informatie. De journalist van onder meer AZ (een lokale krant in München) weet dat Davies mogelijk een streep moet zetten door het seizoenslot en op zijn vroegst half mei terug is.

Mazraoui lijkt zich daarom op te mogen maken voor een basisplaats. De voormalig Ajacied werd zondag binnen de lijnen gebracht als Davies' vervanger, al kwam dat mogelijk omdat João Cancelo al op rechts stond opgesteld. Cancelo kan net als Mazraoui op beide vleugels uit de voeten en werd in het tweeluik met Manchester City nog in beide wedstrijden op links gebruikt. Ook Blind is daar een optie, maar de routinier lijkt ver voorbijgestreefd te zijn in de pikorde.

Met Davies' blessure krijgen Mazraoui's klachten van eerder vorige week onbedoeld gehoor. De Marokkaans international liet zich na Bayern - City ontevreden uit over zijn hoeveelheid speeltijd en noemde zijn situatie 'niet goed'. Der Rekordmeister hoopt Mazraoui in ieder geval langer dan één seizoen binnenboord te houden. Volgens Sport1 wil Bayern van het groepje ex-Ajacieden alleen Blind, die een aflopend contract heeft, uitzwaaien.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"dat betekent goed nieuws voor Noussair Mazraoui en Daley Blind, die ook meedingen om de plek van de Canadees".

Dit lijkt me geen goed nieuws voor deze mannen. Ze willen neem ik aan kampioen worden. Mogelijk hun enige kampioenschap met Bayern als we de geruchten mogen geloven.

Dus ik denk dat ze best balen dat Davies er niet meer bij is voor het restant van het seizoen.

24 april 2023 om 11:22

Denk niet dat het uitvallen van advies daar heel bepalend voor gaat zijn.

24 april 2023 om 11:29

Wow ben je serieus? Met Mazraoui ga je er niet op achteruit t.o.v. Davies?

24 april 2023 om 11:36

mischien ff googlen op welke totaal verschillende posities Davies en Nous spelen? 🔀🔃

24 april 2023 om 11:44

Davies is een van de beste linksbacks ter wereld en Mazraoui duidelijk niet (is eigenlijk ook rechtsback natuurlijk). Je gaat er zeker op achteruit, maar wil niet zeggen dat Mazraoui geen redelijke optie blijft. Het hoeft niet altijd zo zwart/wit te zijn, zo van ja/nee, eens/oneens, goed/slecht. Het zit er in dit geval wat mij betreft tussen. Ja je gaat er op achteruit, nee het is geen slechte optie verder. Beetje nuance kan af en toe geen kwaad op Voetbalzone.

24 april 2023 om 11:48

@jeffrey__, er wordt volgens mij niet gezegd dat Mazraoui Davies één op één zal vervangen. Het is logischer dat Cancelo naar links verhuist en dat er op rechts dus een plek komt voor Mazraoui. De blessure van Davies biedt hem dus wel perspectief.

Daarnaast speelt Mazraoui in het Marokkaanse elftal ook op links, dus zou hij op zich ook op de positie van Davies kunnen spelen.

24 april 2023 om 11:28

Mazraoui heeft op het WK meer dan uitstekend gespeeld op linksback en beter dan Davies. En hij stond tegenover namen als Bernardo Silva, Rafa Leao, Pedri, Ferran Torres, etc.

Vind je uitspraak aardig overdreven.

24 april 2023 om 12:27

Tja Alphonso Davies speelt bij Canada vaker als links- of rechtsbuiten dan als linksback, dus dat kan je slecht een vergelijking trekken. Ja, dat de ene op een voor hem onnatuurlijke positie beter is dan de andere? en zelfs daar kun je over twisten.

Mazraoui speelde tijdens het WK net als de rest van Marokko heel goed, maar dat zegt niet dat hij ineens een betere linksback is dan Davies. Davies mag een wat mindere fase hebben (was vooral tegen City slecht), over het algemeen vind ik hem het toonbeeld van een moderne back en één van de beste van de wereld. Op rechtsback zal Mazraoui ongetwijfeld beter zijn, maar op links echt niet normaliter gezien. Echter kan hij misschien zijn kans grijpen, zijn voornaamste concurrent lijkt me Cancelo en dat is eigenlijk ook geen linksback.

Persepectief is niets veranderd, davies zit de laatste tijd zelfs op de bank voor Cancelo. Daarnaast is mazza op rechtsback 3de of 4de keus na Pavard, Stanacic en Cancelo.. Indien laatsgenoemde uiteraard niet op links speelt.

24 april 2023 om 11:32

Precies. Vooral Blind maakt 0,00 procent kans, volledig terecht overigens aangezien hij kilometers verwijderd is van het Bayern niveau. Mazza daarintegen was gewoon basisspeler tot het WK/blessures, maar met een clown als Tuchel zie ik het somber in. Wel absurd vaak geblesseerd btw, Glazraoui is een terechte bijnaam

24 april 2023 om 12:38

Die kans schat ik ook op 0 in. We zagen blind ouderwets schutteren tegen gladbach, hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor 2 tegengoals en dus de nederlaag. Mist de wendbaarheid, snelheid en kracht om het tempo van bayern bij te benen. Zelfs in de eredivisie kon hij niet meer aan, dat was juist de reden dat schreuder hem wegdeed.

Sinds wanneer strijdt Mazraoui om de linksbackpositie? Heeft daar voor zover ik weet nooit gespeeld in de potjes die hij mocht meedoen bij Bayern.

24 april 2023 om 11:40

Op het WK toch, met Hakimi op rechts?

24 april 2023 om 12:12

Speelde Bayern op het WK?

Hoewel ik de ex Ajacieden gerust hun succes daar gun, hoop ik stiekem op eindelijk weer een titel van Dortmund. Al 10 jaar lang dezelfde kampioen verveelt enorm, en gezien het resterende programma denk ik dat er dit jaar dan ook een eind komt aan die dominantie. Dortmund speelt nog maar 2 uitwedstrijden, en die zijn tegen de nr 13 en 15.

24 april 2023 om 11:40

Ik heb niets tegen Bayern (ik vind het heel knap hoe ze de afgelopen jaar hebben gepresteerd, zowel nationaal als internationaal), maar inderdaad is het tijd voor een andere kampioen en Dortmund is het gegund!

24 april 2023 om 21:37

Silverfront,

Juist de nummer 13 en 15 uitwedstrijden zijn in deze fase het zwaarst. Maar ik hoop ook op Dortmund!

Blind heeft toch wel laten zien in zijn enige 90 minuten dat hem opstellen de kansen op het kampioenschap niet bepaald groter maken? Die gaat, buitenom een tijdrekwissel, 0 minuten maken zolang het kampioenschap nog niet zeker is.

24 april 2023 om 11:52

Blind heeft enkel toegevoegde waarde als ze in een thuiswedstrijd een muur moeten slechten van de tegenstander. Dan kan hij met zijn sterke punten zoals inzicht en passing nog wat toevoegen. Daarnaast heeft hij inderdaad weinig waarde bij Bayern. Als tegenstander zorg je doorgaans dat je je snelste buitenspeler op Blind zet, en dan komen er gegarandeerd kansen.

24 april 2023 om 12:02

Silverfront. Ook dan zou ik hem niet opstellen. Tegenstander heeft dan juist een kans om nog een goal te maken, omdat Blind de 100 meter loopt in 40 seconden. 1 counter en Blind is gezien. Zou hem echt alleen opstellen als je speelt voor Jan met de korte achternaam.

24 april 2023 om 12:37

Ook dan eigenlijk niet. Dat wat Blind kan, kunnen jongens als Kimmich en Goretzka doorgaans gewoon beter. De sterke punten van hem, dat kan hij goed. Echter doet men vaak in Nederland ook wel alsof z'n kwaliteiten buitenaards zijn, alsof hij de enige is die het kan. Dat is natuurlijk niet eens enigszins zo.

24 april 2023 om 14:20

Eens met Kimmich, Goretzka vind ik niet de grootste baltovenaar. Die is vooral fysiek indrukwekkend. En inderdaad, dan moet Blind inderdaad niet je 'last resort' zijn. Als je besluit met 3 verdedigers te spelen, dan kun je Blind makkelijk als extra middenvelder gebruiken in zo'n situatie.

Alsof Blind kans maakt op minuten haha. Hij is echt de allerlaatste keuze. Zelfs een Stanisic krijgt nog de voorkeur als centrale verdediger. Daarnaast gaan ze gewoon Cancelo als linksback spelen natuurlijk en gaat het op rechts tussen Mazraoui en Stanisic…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren