Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez: ‘Het maakte me niet verdrietig, maar het zijn wel lastige keuzes’

Laatste update:

Vincent Janssen maakte afgelopen zomer de overstap van Tottenham Hotspur naar Monterrey. In Mexico is de 25-jarige aanvaller nog geen vaste waarde, want hij had tot dusver pas drie keer een basisplaats. Het lot van Janssen heeft Kenneth Perez aan het denken gezet, zo vertelt de analist bij Voetbalpraat van FOX Sports.

“Ik zat zondagavond voor ik naar bed ging op Livescore te kijken en zag dat Vincent Janssen op de bank zat. Ik dacht toen na over keuzes maken. Een paar jaar geleden dachten we nog: we hebben één spits. Wat moeten we zonder Janssen? Bij Tottenham Hotspur hadden ze met Harry Kane een absolute topspits waar je niet aan kunt komen. Hij heeft daar heel lang niet gespeeld. Nu is hij voor negen miljoen verkocht aan Monterrey”, zegt Perez over Janssen.

Janssen verruilde AZ in de zomer van 2016 voor 22 miljoen euro voor Tottenham Hotspur. Zijn dienstverband bij the Spurs werd geen doorslaand succes en in 42 wedstrijden was hij goed voor 6 doelpunten. Na een huurperiode bij Fenerbahçe liet Tottenham Hotspur Janssen afgelopen zomer voor negen miljoen definitief naar Monterrey vertrekken. In Mexico zette de spits zijn handtekening onder een vijfjarig contract.

“Het is prachtig om daar te spelen, maar niet als je 25 bent en ambities hebt. Nu zit hij op de bank. Het maakte me niet verdrietig, maar het zijn wel lastige keuzes voor spelers. Tottenham was net de verkeerde keuze. Een paar jaar later zie je eigenlijk dat je helemaal nergens bent”, concludeert Perez. Janssen speelde tot dusver tien wedstrijden voor Monterrey, waarvan drie als basisspeler, en tekende daarin voor twee doelpunten. "Je ziet nu dat zijn carrière op 25-jarige leeftijd min of meer over is. Zijn enige redding is dat een Nederlandse club hem haalt die een spits nodig heeft, zoals AZ of bijvoorbeeld Feyenoord."

Zie jij Vincent Janssen op termijn terugkeren in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan ook gewoon zijn dat deze jongen niet zo goed is dan dat al die mensen dachten. Heeft het 1 seizoen leuk gedaan en op basis daarvan teert hij nu eigenlijk nog steeds. Misschien haalt hij op dit moment het maximale uit zijn loopbaan.

22 oktober 2019 om 11:05

Misschien wel inderdaad, al vond ik hem bij Oranje tegen sterke tegenstanders ook goed spelen toentertijd. Hij is natuurlijk ook geblesseerd geweest en heeft niet bepaald veel vertrouwen getankt in de afgelopen jaren. Zijn wel dingen die allemaal meespelen.

22 oktober 2019 om 11:12

Ik vond het echt een beest bij AZ. Sterk in duel, tweebenig, schoot ze van alle kanten erin, dan kom je ook wel in een flow dat alles goed gaat. Het blijft gewoon jammer dat het zo lang duurde voor hij er in Londen eentje inschoot want daardoor kwam hij flink onder vergrootglas terwijl hij in het begin echt niet slecht speelde. Ik zie hem best terugkomen naar NL maar ik vraag me af welke club hier een goede prijs voor neerlegt gezien hij voor 9M aan Monterrey verkocht is, wie weet aan het eind van het contract. Als je als eredivisieclub hem zou willen huren, dan zou ik nu alvast naar hem toegaan en zorgen dat ie afgetraind en fit is in de winter zodat hij ook kan mee doen, dat is anders altijd afwachten als je zo lang niet speelt

22 oktober 2019 om 12:01

Nog niet eens een volledig seizoen, want tot de winterstop was het bij Janssen ook maar matig. Na de winterstop kwam het ineens helemaal los. Maar ja, zoals wel meer spelers hebben. Sommigen hebben een dipje vanaf hun eigenlijke niveau en komen daarna weer terug op dat niveau, sommige spelers hebben een piekje en komen daarna weer terug op dat niveau. Ik denk dat voor Janssen geldt dat hij bij AZ even een piekje had en dat hij gewoon niet zo goed is als dat hij toen liet zien.had de "mazzel" dat er in die periode ook een interland tegen Engeland zat, waar hij het goed in deed en verdient in de tussentijd miljoenen, voornamelijk met op de bank zitten. Ik weet niet of dat beter is dan speler te zijn in de ED, maar ik denk dat de meeste modale ED spitsen zouden tekenen voor deze "carriere", ten opzichte van relatief anoniem in de middenmoot van de ED rond te hobbelen.

22 oktober 2019 om 12:48

Hij had wel potentie, maar moest veel zaken nog leren. Mentaal was hij duidelijk nog niet toe een club als Tottenham en raakte pas net op schot in de Eredivisie. Verder was de keuze ook heel onlogisch omdat zij Kane al hadden. Dat is ook wel een groot verschil met de nieuwe generatie. Die jongens lijken een stuk verstandiger en pakken het stapsgewijs aan. Hoe dan ook gaan we van Vincent Janssen denk ik niets meer horen op een relevant niveau.

En daarom is het zo stom nog biet om terug te keren naar Nederland. Nee je krijgt geen topsalaris, maar je speelt je wel weer in de kijker, kijk naar Babel, Blind enz. Mexico is gewoon een domme op geld beluste keuze. Inmiddels voorbijgestreefd door de Jong, Weghorst, Malen en misschien wel Boadu!

22 oktober 2019 om 16:04

De vraag is of dit mogelijk was. Volgens mij wilde tottenham alleen verkopen, en welke nederlandse club kon/wilde 9 miljoen neerleggen voor hem? Kan niemand bedenken.

Vincent Janssen is een typisch gevalletje van een catastrofale keuze die uiteindelijk ook zo uitpakt. Je weet dat je Harry Kane niet uit de basis gaat spelen en je hebt totaal nog geen ervaring op een dergelijk niveau. Als je een aantal jaren later niet eens meer een basisplaats kunt bemachtigen bij Monterrey, kun je wel stellen dat z'n carriere als een nachtkaars uitgaat. Natuurlijk snap ik dat het heel erg aantrekkelijk is als een club als Tottenham op de stoep staat, maar de echt verstandige jongens denken niet alleen aan de allure en de centen of zijn mentaal sterk genoeg om zich in de ploeg te vechten.

Voor AZ waarschijnlijk de beste deal ooit geweest. Voor nog geen half miljoen gekocht en een jaar later voor meer dan 20 miljoen verkocht. Echt alles wat hij (vooral de 2e seizoenshelft) aanraakte, veranderde in goud. De eerste seizoenshelft vond ik hem ook al goed, maar vielen de goals nog niet. Dat hij vervolgens zo ver in verval zou raken had ik niet verwacht, maar het was wel te voorspellen dat Spurs een te grote stap was met Kane ervoor. Het zat alleen ook wel echt tegen bij Spurs: paal, lat, wereldreddingen van keepers maar hij had natuurlijk ook gewoon grote missers. Ik had echter wel verwacht dat hij best mee zou kunnen doen in het rechterrijtje van de PL. Beste AZ-spits sinds El Hamdoui uit het kampioensjaar in mijn ogen. Als boadu vertrokken is (en dat kan zomaar komende zomer zijn) zou ik best Janssen weer willen zien.

22 oktober 2019 om 12:53

Je weet natuurlijk niet wat je terugkrijgt. Dit is niet de Janssen die stapsgewijs vooruitgang boekte, van Almere naar AZ vertrok en daar een geweldig half seizoen speelde. Dit is de Janssen die hevig in verval is geraakt en nu niet eens een basisplaats weet te bemachtigen bij Monterrey. Het is dan maar de vraag of hij voor AZ nog van waarde kan zijn.

22 oktober 2019 om 15:25

Zeker waar, maar hij heeft zowel bij AZ als bij Nederland laten zien dat hij echt wel kan voetballen. Bij Fener was het ook allemaal niet zo slecht volgens mij maar was het vooral misgegaan door het blijven sukkelen met blessures. Nu bij Monterrey heb ik het gevoel dat hij het enkel voor het geld doet (hij verdient 2,5 miljoen). Hij zit in een land waar hij de taal amper spreekt, waarschijnlijk niet zoveel aansluiting heeft met de rest en er toch weer veel druk op hem staat omdat het de topaankoop is. Ik denk niet dat hij daar lekker op z’n gemak zit. In het rustige Alkmaar zou hij best wel weer een prima niveau kunnen bereiken denk ik, mits hij fit blijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren