Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pensionado V/d Vaart komt er niet goed af bij Studio Voetbal: ‘Een soort Gaaei!’

Laatste update:

Rafael van der Vaart kreeg zaterdag de eer om namens de Ajax Legends aan te treden in de benefietwedstrijd tegen Liverpool Legends. Op Anfield kwam de oud-middenvelder in totaal 27 minuten in actie. Die gingen Van der Vaart echter niet in de koude kleren zitten, vertelt hij een dag later.

Bij NOS Studio Voetbal wordt Van der Vaart gevraagd naar eventuele pijntjes. "Ik hoop dat het een versneld programma is, zodat ik snel naar bed kan", grapt de 41-jarige pensionado. Die noemt de middag op Anfield overigens 'prachtig'. "Het was echt geweldig, 60.000 man, uitverkocht. Als je ziet hoe die mensen dat beleven, en dat die ernstig zieke trainer Eriksson nog een keer op de bank zat..."

"Het was heel emotioneel", vat Van der Vaart de middag samen. Dan worden zijn sportieve prestaties onder de loep gelegd. "Je werd ook nog gewisseld in de eerste helft", brengt presentator Sjoerd van Ramshorst op. "Een soort Gaaei", voegt tafelgast Jeroen Stekelenburg toe.

Daarmee doelt de journalist op de twee vroegtijdige wissels van de Ajax-rechtsback dit seizoen. Zowel Maurice Steijn als John van 't Schip haalde Gaaei al eens voor rust naar de kant. Van der Vaart probeert nog aan de vergelijking te ontkomen. "Toen ik gewisseld werd stond het 0-1, we verloren uiteindelijk met 4-2. Ik weet niet of het een of het ander met elkaar te maken heeft..."

Pierre van Hooijdonk weet dat wel. "Met tromgeroffel werd aangekondigd dat hij mee zou doen, dus ik heb er toch even de focus op gelegd", zegt de oud-spits. "En hij was erg nonchalant. Pisballetje geven... in zo'n wedstrijd moet je klinisch zijn en de knop om kunnen zetten."

Van Hooijdonk pakte de beelden erbij. "Hij wordt gewoon overgeslagen, moet je kijken! Ik vond dat pijnlijk om te zien, want het is zo'n grote voetballer geweest. Dan vind ik die dertig minuten nog aan de lange kant."

"Er is geen speld tussen te krijgen, deze analyse", lacht Van der Vaart. "Ik had al het gevoel dat ik overgeslagen werd, maar dit bevestigt het alleen maar."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kan echt genieten van dit soort wedstrijdjes. Soccer Aid, dit soort benefietswedstrijden en eigenlijk al die legends-potjes waarin deze of gene geëerd wordt vind ik heerlijk om te zien! Ik moet er wel bij zeggen dat dit soort wedstrijden over het algemeen beter opgepakt worden in Engeland dan hier in Nederland, ik kan me eigenlijk niet herinneren wanneer er voor het laatst zo'n wedstrijd is geweest in Nederland!

25 maart 2024 om 11:32

In 2018 hadden wij een afscheidswedstrijd van Kuijt. Feyenoord een helft tegen oud clubgenoten en een helft tegen oud nederlands elftal spelers. Vind het ook jammer dat het niet vaak voorkomt. Er is nog weleens oud-Feyenoord op open dagen maar dat is veelal beetje dezelfde namen en niet zoveel vedettes.

25 maart 2024 om 11:53

In 1999 speelden ze met het Oranje van de Eeuw in de (j.c.) Arena. Dat was een elftal met louter wereldsterren:
– keeper: Edwin van der Sar
– linksachter: Ruud Krol
– centrale verdediger: Frank Rijkaard
– rechtsachter: Ruud Gullit
– linkshalf: Wim van Hanegem
– rechtshalf: Johan Neeskens
– linksbuiten: Piet Keizer
– linksbinnen: Abe Lenstra (ze hadden voor hem een stoeltje "vrijgehouden"
– midvoor: Johan Cruyff
– rechtsbinnen: Faas Wilkes
– rechtsbuiten: Marco van Basten
– coach: Rinus Michels

Ik was zelf bij het afscheid van Van der Sar in de Arena in 2011, en even teruggezocht, die was ook niet verkeerd:
Bij Ajax '95 speelden onder andere Finidi George, Nwankwo Kanu, Frank de Boer, Winston Bogarde, Nordin Wooter, Ronald de Boer, Danny Blind, Patrick Kluivert, Marc Overmars en Frank Rijkaard mee. Bij Oranje '98 speelden onder andere Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Roy Makaay, Ruud Hesp, Aron Winter, Richard Witschge en Pierre van Hooijdonk mee.

Verder maakte het afscheid van Dennis Bergkamp in Londen met en tegen Ajax nog best wat indruk.

25 maart 2024 om 12:08

Als Bergkamp (en Ajax/Arsenal) liefhebber was ik bij zijn afscheid (en officieuze opening Emerates). Man, wat een belevenis was dat. Die emotie bij de supporters, het respect voor die oud-spelers..... Voetbal is veel grootser daar.
Sprak ooit supporter bij ik meen BVB-Arsenal en hij werkte in de ploegendienst, altijd nachtwerk, omdat hij dan nooit Arsenal wedstrijden hoefde te missen, het beter betaalde (zodat ie naar Arsenal kon) en, en dat was t belangrijkste voor hem, hij altijd kon zeggen dat ie geen relatie had omdat ie altijd 's nachts werkte en dan geen relatie kon opbouwen en dat iedereen dat wel respecteerde. Maar zei ie lachend: de enige relatie die ik ooit zal hebben, is met Arsenal (zijn tattoe showend met ❤️Arsenal). Geweldig.

25 maart 2024 om 12:21

In 2013 werkte ik in Amsterdam en werd ik door een maat meegenomen naar de wedstrijd van Sjaak Swart in het olympisch stadion, want Sjakie werd 75 jaar.
(copypaste)
Johan Cruijff, Sjaak Swart, Marc Overmars en Edwin van der Sar is erg bijzonder, maar ook de aanwezigheid van Frank Rijkaard, Patrick Kluivert en natuurlijk de tanden Sneijder en Van der Vaart mag opvallend genoemd worden. Was een mooi middagje en gewoon geinig om oude voetbalhelden weer te zien.

25 maart 2024 om 12:52

@formus: Grappig hoe iedereen dat toch anders beleeft. Ik was ook bij het afscheid van Bergkamp. 2 dingen die ik nooit zou vergeten: Klaas-jan Huntelaar die het allereerste doelpunt in het Emirates stadion maakte en hoe stil de Arsenal supporters waren. Ik zat in het uitvak en we waren zo'n beetje het enige vak dat zong. Ik vond die Engelse juist heel tam die wedstrijd, zeker voor het afscheid van zo'n grootste voetballer. Was wel echt fantastisch om bij te zijn toen!

25 maart 2024 om 14:10

Haha, stil staat me niet meer specifiek bij, maar ik doelde ook niet echt op geluid/lawaai oid. Ik doelde op het respect voor de oud-spelers, sorry als ik dat niet helemaal duidelijk maakte. Volwassen mannen kregen tranen in de ogen bij t opnoemen van de namen van oud-spelers. Schitterend.

25 maart 2024 om 12:01

De enige "erewedstrijd" die mij nog scherp op het netvlies staat was de afscheidswedstrijd van Johan Cruijff, de "cruijff Testimonial" waarin Bayern München Ajax met 0-8 afdroogde. De Duitsers met onder andere Gerd Müller, Paul Breitner en Sepp Maier uit de WK74 finale kwamen met schuim op de bek het veld op, opkomend talent Karl-Heinz Rummenigge manifesteerde zich ook in de slachtpartij. Müller 2x, Breitner 3x en Rummenigge 3x waren de beulen die avond.

25 maart 2024 om 12:36

Soccer aid met Edgar Davids mooiere beelden krijg je niet

Wel leuk dat je in de maling wordt genomen en lekker mee kunt doen ;p

25 maart 2024 om 12:39

Maar wat kun je anders? Heb je gezien welke maat shirt die aan had?

25 maart 2024 om 12:48

Was dat een shirt…
Ik dacht een sfeeractie op het veld ;p

Nou ja, Rafael van der Vaart ziet er nou niet bepaald heel afgetraind uit zou ik haast zeggen, dan valt 27 minuten relatieve inspanning nog niet mee weet ik uit eigen ervaring. Maar de beste man heeft voetbalpensioen dus laat hem lekker genieten van het leven, alles met mate natuurlijk. Om plaats te nemen aan de talkshowtafel hoeft de man natuurlijk ook geen sixpack te hebben.

25 maart 2024 om 11:41

Maar er zit nog wel een verschil tussen afgetraind zijn en op een frikandel beginnen te lijken... Raf heeft zich net als Sneijder lekker laten gaan na zijn pensioen, maar als je nog geen half uurtje kunt voetballen op zijn leeftijd nadat je dat jaren op hoog niveau gedaan hebt dan lijkt me dat wel een signaal dat je eens wat moet doen aan je fysiek. Ik ben ouder dan Raf, nooit op hoog niveau gevoetbald en kan nog gewoon een potje spelen in het weekend zonder wekelijks te trainen. Of in ieder geval niet half dood de rust halen...

25 maart 2024 om 13:43

Nou nou... Ik durf wel te stellen dat Raf, Wes en Theo vrij snel de knop om kunnen zetten om weer fit te worden. Topsport mentaliteit zit er nog steeds in. Nu hoeft het in ieder geval niet meer, maar deze mannen hebben vanaf een jaar of 10 zo veel opgegeven voor voetbal.

25 maart 2024 om 14:12

Theo is nooit echt fit geweest volgens mij, altijd wel wat kilootjes te zwaar

Ook niet onderschatten dat het vrij lastig is om weer fit te worden na/rond je veertigste als je al een bepaalde levensstijl hebt.

Grappig zeg, zelfs Simon Tahamats is fitter..


Hehe, altijd wel mooi om te zien hoe de kwaliteiten nog steeds erin blijven zitten maar het gewoon allemaal wat in een lagere versnelling gaat.

Toch lekker weg lezen/kijken dit. Velen zullen het wel met mij oneens zijn, maar ik vermaak me bij Studio Voetbal altijd wel met Rafael en Pierre. Scherp en humoristisch. Beiden ook een beetje supporter natuurlijk beiden prachtige carrières gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren