Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC Zwolle cancelt De Stentor na artikel over Van Polen: ‘Heel rigoureus’

Laatste update:

De clubleiding van PEC Zwolle heeft besloten dat regionale krant De Stentor geen grote interviews meer met spelers van de Eredivisionist mag afnemen.

Reden hiervoor is een artikel over Bram van Polen, die in de veronderstelling was dat hij aankomend weekend tegen Feyenoord het record zou gaan verbreken als speler met de meeste wedstrijden voor PEC Zwolle. De club ging echter op onderzoek uit en kwam tot de ontdekking dat de 36-jarige verdediger daar nog ver van verwijderd is.

Recordhouder Albert van der Haar blijkt 551 wedstrijden voor PEC te hebben gespeeld, terwijl Van Polen pas op 486 duels staat. Merle Heppenhuis, clubwatcher van PEC Zwolle namens De Stentor, vertelt in de podcast Vak IJ dat PEC niet wilde dat deze informatie verwerkt zou worden in een artikel. Dit deed hij uiteindelijk wel.

“Het is nu eenmaal nieuws. Ook andere media schreven erover”, zegt Heppenhuis. De Zwolse club dreigde vervolgens met drastische gevolgen. “Ze probeerden dat duidelijk te maken met appjes, die allemaal heel dwingend waren om het niet te publiceren.”

PEC besloot uiteindelijk toch dat De Stentor geen grote interviews meer met spelers van de Overijsselse club mag afnemen. “Ik kreeg dat vrijdag te horen. Ik heb nooit de indruk gehad dat spelers de gesprekken onprettig vonden”, aldus Heppenhuis. Wouter Foppen, eveneens clubwatcher namens De Stentor, noemt de maatregel ‘heel rigoureus’. “Dit moet je als club altijd voorkomen.”

De krant schreef dat er her en der al voorbereidingen getroffen werden voor de feestelijke mijlpaal voor Van Polen, die er zelf ook op had gerekend dat hij het record binnenkort zou verbreken. De ervaren verdediger had de 488 officiële duels die op de Wikipediapagina van de club staan in z’n hoofd als record, maar dat blijkt een misverstand.

“Hoe het precies is misgegaan, weet ik niet, maar ik sta er nuchter in. Het was heel mooi geweest, een mijlpaal. Ik had het ook echt een eer gevonden. Maar je kunt moeilijk iets verzinnen. Blijkbaar zit ik er nog ver vanaf", aldus Van Polen.

De Stentor mag nog wel na afloop van wedstrijden met de spelers van PEC Zwolle praten, maar daarvoor heeft de krant bedankt. Heppenhuis zegt dat ze binnenkort om tafel gaat met de club om de situatie te bespreken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahaha waarin een kleine club, klein kan zijn. Als dit nou gewoon de waarheid is , waarom mag die niet naar buiten komen ? Jammer voor Bram , maar ook niet meer dan dat ….

3 oktober 2023 om 07:58

Idd. En als de club nou gewoon zo zou reageren als Bram zelf, want dat is toch gewoon een prima reactie:Helaas, had t wel een eer gevonden, maar je kan niet zomaar iets verzinnen.Heerlijke reactie van een nuchtere vent.Dacht dat de club ook altijd wel nuchter was, maar bij die club aan de IJssel komen dus ook wat dictatoriale/maffiose trekjes.

3 oktober 2023 om 09:09

Niks niet. Als er 1 krant puur uit is op sensatie bij pec en pec continu in kwaad daglicht zet is het de sensator wel. Begrijpelijk besluit van mijn club

3 oktober 2023 om 09:32

Kun je daar voorbeelden van geven? De Stentor schrijft natuurlijk ook veel over Eagles, maar daar vind ik ze, zeker de laatste tijd, prima stukjes schrijven. Bovendien gaat er bij PEC toch ook veel mis, o.a. met veel gezeik met bepaalde supporters? Ook dit stuk is volgens mij feitelijk gewoon juist geschreven zonder verdraaiing.

3 oktober 2023 om 09:52

Continu verkeerde voorspoegelingen geven, woorden verdraaien of zo plaatsen dat t lijkt of er dingen geïnstrueerd worden, 8 a 9 artikelen met exact dezelfde strekking over het zelfde onderwerp. En als er wat mis gaat staat de sensator continu vooraan

3 oktober 2023 om 09:56

Dat met die supporters eens dat er bepaalde groep is die het continu voor andere supporters zoals ik verpest. Maar b8jna alle pec fans zijn klaar met de stentor en hun gezoek van sensatie

3 oktober 2023 om 11:29

Bedankt voor je toelichting. Ik heb ze er nooit op kunnen betrappen en lees toch wel veel sportnieuws van de Stentor, maar ik let natuurlijk meer op kowet. Nu gaat bij ons momenteel vooral heel erg veel goed, wat het natuurlijk lastiger maakt om ze op een negatieve schrijfwijze te betrappen.
Wel is het natuurlijk zo dat, naast wellicht de krant, ook PEC wel degelijk wat te verwijten valt, vooral op het gebied van het aanpakken van de rotte appels. Er is al jaren gezeik met dat kleine clubje gajes en wat jij zegt, het overgrote deel van het stadion is die lui ook helemaal zat. Fluiten ze zelfs uit, althans bij de Ijsselderby. Dan kun je de club toch gerust een gebrek aan daadkracht verwijten en mag de Stentor daar wat mij betreft best een beetje druk achter zetten.

3 oktober 2023 om 12:28

Zeker, hoe durven ze bij zo'n gigantische click generator als een club als pec

3 oktober 2023 om 14:56

Dat zal, maar dit slaat helemaal nergens op

Dit vind ik wel vrij treurig van Pec's kant. Er zijn gevallen waar je met het grootste gelijk van de wereld bepaalde kranten de deur kunt wijzen, denk aan Liverpool waar The Sun niet meer dan terecht niet welkom is of aan Ajax waar ze (vind ik) reden genoeg hebben om de Telegraaf de deur te wijzen, maar dit is gewoon ronduit zielig.

Ik snap dat het voor Van Polen niet leuk is, maar het is blijkbaar gewoon een feit dat er iemand is die veel en veel meer wedstrijden gespeeld heeft voor PEC. Als hem dan een leuke worst is voor gehangen door de club dan is het sneu voor de speler, maar is er toch vanuit PEC geen enkele reden om voor een publicatie te gaan liggen? Waarom zou je zoiets doen? Schaam je je er dan voor dat je niet op de hoogte bent van je eigen recordhouders?

3 oktober 2023 om 08:39

Het is dat, of ze hebben al allerlei kosten gemaakt waar ze niet meer onderuit kunnen. Maar ik vraag me af hoe PEC dat dan bedacht had. Het feestje voor BvP gewoon door laten gaan? Het was toch zeker in deze tijd altijd uitgekomen dat iemand anders veel meer wedstrijden voor PEC heeft gespeeld?

Dit is een van de meest tragikomische dingen die ik ooit gelezen heb. Ze hebben Bram van Polen niet beschuldigd van een verkrachting, van mishandeling of een diefstal. Nee, Brammetje blijkt toch niet de recordhouder te worden. En dat mag absoluut niet gezegd worden.

3 oktober 2023 om 08:56

En dat terwijl Bram het zelf allemaal wel prima vindt.

Zwolle is voor mij al niet meer Zwolle sinds Slot, Promes en Lim Duan daar niet meer voetballen. Sindsdien is de échte glans van die club af.

3 oktober 2023 om 09:22

Lim Duan! Was dat voor of na Bert Zuurman en Tjeerd Korf?

3 oktober 2023 om 18:16

Ik vraag me even af of je sarcastisch bezig bent of niet. Promes en Lim Duan zijn beiden geen succes geweest. Slot daarentegen natuurlijk wel.
Daarna was er toch best wat glans in de gloriejaren dat de beker en Johan Cruijff schaal gepakt werden dacht ik zo.

Geen interviews meer met Ferdy Druyf, Thomas Lam en Schendelaar. Wat een gemis voor de regio Zwolle! Waar moeten ze nu open deuren over “PEC is mijn nieuwe thuis geworden” en “de wedstrijd tegen Eagles is een wedstrijd op zich” lezen?

3 oktober 2023 om 09:31

Ik woon in Brabant en zelfs ik zit in zak en as nu. Ik had speciaal een abonnement op de Stentor genomen juist voor die interessante interviews. Ik heb het opgezegd nu.

Ik ben t eindelijk keer met een beslissing van mijn club eens.

Het enige wat de sensator doet is continu pec in een kwaad daglicht zetten en kleineren.

Of uitspraken verdraaien zodat het meer sensatie veroorzäakt.

En nu kruipen ze in de slachtofferrol

Meer dan terecht dit besluit

3 oktober 2023 om 09:24

Het ironische is dat PEC Zwolle zichzelf in een kwaad daglicht zet met dit besluit.

3 oktober 2023 om 09:35

Nog ironischer is dat hij De Stentor beschuldigt van het verdraaien van dingen, terwijl ze nu juist waarheidsgetrouw uitpakken met het verdraaien van dingen door PEC.

3 oktober 2023 om 09:54

Jij leest de sensator niet dus niet serieus te nemen.

Het enige wat sensator doet is continu pec bashen, 8 a 9 artikelen over het zelfde onderwerp met exact dezelfde strekking, woorden verdraaien zodat er bepaalde dingen geinsinueerd worden die niet zo bedoeld zijn. Is al vaker voorgevallen ook met spelers in het verleden die ik persoonlijk ken en er naar gevraagd heb

3 oktober 2023 om 10:10

Welkom in de media anno 2023, beste Zwollenaar1987. Ik snap dat het irritant is wanneer een krant, zeker een regionale, woorden verdraaid en andere dingen drukt dan dat er gezegd is. Maar in dit geval mag je ook wel naar PEC kijken.

Ik kan begrijpen dat je klaar bent met De Stentor, ikzelf ben klaar met De Telegraaf. Maar dat betekent niet dat in dit geval PEC niets te verwijten valt.

3 oktober 2023 om 09:48

Je bent de 3e Zwollenaar die in algemeenheden praat, en helemaal niks inhoudelijks zegt over huidige feiten. Wanneer Bram van Polen geen recordhouder is, dan mag je dat toch melden als medium?

3 oktober 2023 om 10:29

De vraag is of de opgegeven reden door de Stentor (AD) wel de echte reden is of niet.

Als Ajax de telegraaf zou cancellen, wat ik heel begrijpelijk zou vinden, dan zal je van Verweij en Driessen vast ook een hele mooie verklaring horen.

Wat is dat toch met dat cancelen van media.. kunnen dit soort zaken niet gewoon met een gesprek afgehandeld worden?

3 oktober 2023 om 10:31

Dat blijkt niet te gaan. PEC probeerde de stentor om te praten maar die gaven geen krimp. Daarna kwam er wat meer druk van PEC die begonnen te dreigen, de Stentor gaf weer geen krimp en publiceerde toch.

Nu gaat de stentor in de ban en zullen we zien hoe die er over zes maanden in staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren