Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pavlidis zet indrukwekkende reeks voort en helpt AZ aan ruime overwinning

Laatste update:

AZ heeft zondag eenvoudig afgerekend met Fortuna Sittard. In een uiteindelijk zorgeloze wedstrijd werd het 4-0 voor de formatie van Pascal Jansen. Vangelis Pavlidis tekende alweer voor zijn negende goal van het seizoen en heeft daarmee in alle zeven Eredivisie-wedstrijden dit seizoen gescoord. Jordy Clasie opende het bal met een doelpunt op slag van rust, Dimitrios Siovas scoorde in het voor hem verkeerde doel en Tiago Dantas maakte zijn eerste goal in een AZ-shirt.

Jansen wijzigde zijn basisopstelling op één positie ten opzichte van het gelijkspel tegen Heracles (1-1) in de vorige speelronde. Riechedly Bazoer ging in die wedstrijd met een blessure naar de kant en werd tegen Fortuna vervangen door de negentienjarige Wouter Goes. Gezien de 3-0 nederlaag tegen Go Ahead Eagles was het niet ondenkbaar dat ook Danny Buijs zijn elftal zou wijzigen en dat deed hij ook. Oguzhan Özyakup begon in Alkmaar op het middenveld, wat betekende dat Rosier Loreintz op de bank zat.

In de eerste helft waren het de Fortunezen die brutaal het overwicht hadden in het AFAS Stadion. In een stroeve wedstrijd kwam de formatie van Buijs tot enkele kansjes, maar grote mogelijkheden wisten ze niet te creëren. Dat zou Fortuna uiteindelijk opbreken, daar AZ op slag van rust op voorsprong kwam. Aanvoerder Clasie mocht aanleggen na een afvallende bal en de middenvelder schoot met een droge knal binnen: 1-0.

AZ opende de score dus vlak voor het bezoek aan de kleedkamer en ook snel na de rust wisten de Alkmaarders het net te vinden. Via Fortuna-middenvelder Özyakup belandde de bal voor de voeten van Pavlidis, die vervolgens doelman Ivor Pandur uitspeelde en binnentikte: 2-0. Pavlidis maakte dit seizoen vooralsnog in alle zeven competitiewedstrijden een doelpunt en scoorde in totaal al negen keer in de Eredivisie.

In de slotfase werd de schade voor Fortuna nog groter. Na een mooie aanval was het Ruben van Bommel die een goede voorzet in huis had. Deze leek een prooi te worden voor Pavlidis, maar voordat hij kon binnenwerken schoot Siovas de bal al in zijn eigen doel: 3-0. Vlak voor het ingaan van de blessuretijd mocht Dantas ook een duit in het zakje doen. Na een lage voorzet vanaf de rechterkant had de Portugees twee instanties nodig om de bal achter Pandur te schieten: 4-0. Voor de huurling van Benfica betekende het zijn eerste doelpunt in dienst van AZ.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met recht een wedstrijd met twee gezichten. Eerste helft was Fortuna gewoon de baas in Alkmaar, hadden ze ook wel op voorsprong kunnen komen (hoewel er nou ook weer niet een heleboel uitgespeelde kansen waren). Op slag van rust een ietwat gelukkige 1-0 en daarna is Fortuna eigenlijk niet meer in beeld geweest en was AZ aanzienlijk beter.

Op naar donderdag en dan het niveau van de tweede helft doorzetten (en niet zo beginnen als de eerste helft).

Knap van Pavlidis om nu al voor de zevende keer op rij te scoren. Zou mooi zijn als hij volgend weekend een hattrick maakt in Amsterdam .

1 oktober 2023 om 18:57

Naja ook niet overdrijven he. Fortuna heeft ook geen kansen gehad in de eerste helft. Misschien twee?

1 oktober 2023 om 19:00

Fortuna was in ieder geval voetballend beter, bij AZ zie ik het altijd zo misgaan bij dit soort wedstrijden

Dramatische eerste helft. Tweede helft weer redelijk herpakt. Dantas, Kasius en van Bommel vielen goed in. Mogen van mij volgende week ook wel speeltijd krijgen tegen Ajax.

Natuurlijk zijn dit niet de potjes waar we de punten moeten pakken, maar jeetje wat zat er veel meer in vandaag zeg!

AZ was de eerste helft écht slecht, wij waren redelijk. Niet eens echt goed. Maar je moet wel goals maken. Als dan ook nog bij élke AZ goal de assist of de doelpuntenmaker van Fortuna komt, dan wordt het lastig.

Matige eerste helft waarin AZ met weinig zelfvertrouwen speelde maar een prima tweede helft gezien met wisselspelers die iets toevoegen. Kasius heel goed vandaag, Dantas waar ik blij van word en Pavlidis die maar blijft scoren. Hopelijk revancheren we ons donderdag.

1 oktober 2023 om 19:19

Dantas lijkt mij een prima speler, gaat alleen wel weer ten koste van een Goudmijn. Begrijp niet waarom ze zo’n speler huren.

1 oktober 2023 om 19:37

Ik wel. Is nu al beter dan Goudmijn en kan nog groeien. Goudmijn is ook sowieso meer een 10 dan een 8, wat Dantas is. Niks voor niks aanvoerder van Jong Portugal. Als ie het goed doet, en dat doet ie het tot nu toe, kan je de koopoptie lichten en heb je weer een megatalent op het middenveld.

1 oktober 2023 om 19:55

Goudmijn is ook helemaal geen Az materiaal.
Leuk dat hij de opleiding in Alkmaar heeft doorlopen, maar een talent was het nooit.
Ik vind het überhaupt al wat dat hij bij de selectie zit.
Denk dat hij beter op zijn plek was bij Excelsior en een verkoop beter was geweest.
Hij mist gewoon handelingssnelheid die nodig is in het Az spel.

Fortuna heeft een leuke ploeg, het middenveld is gewoon subtop/middenmoot waardig met Halilovic en Ozyakup. Ze doen alles goed tot aan de 16, want scorend vermogen breekt de ploeg wel op. 7 goals in 7 duels is niet best.

De 1-0 was het breekpunt wel. Daarna de vroege goal in de tweede helft die ook met alle geluk van de wereld tot stand kwam, toen was het gespeeld.

1 oktober 2023 om 18:53

En dat heeft grotendeels te maken met een spits die tot nu toe nog geen goal gemaakt heeft. Wat mij betreft krijgt Lazetic binnenkort eens de voorkeur boven Sierhuis. Ben nog lang niet overtuigd van Kay helaas, ook al is hij wellicht nog altijd niet helemaal fit. Hij brengt gewoon te weinig in de 16.

Kasius in de basis volgende wedstrijd! Wat een verademing ten opzichte van Wolfe. En Pavlidis is wel een baas hoor, 7 wedstrijden op rij scoren. Volgende week tegen Ajax, eens kijken of Jansen Steijn tactisch kan overklassen

2 oktober 2023 om 04:16

Als je met 4-0 van fortuna kan winnen, dan kan je ook met 3-0 van ajax winnen. De laagbegaafde subsidiewerker bij de plaatselijke mcDonalds kan steijn nog geblinddoekt tactisch overklassen

AZ in de eerste helft heel matig en Fortuna gewoon prima, maar AZ toch met een voorsprong de rust ingegaan. De tweede helft was AZ wel wat beter.

Zal ook een hele leuke strijd om de topscorerstitel worden tussen Giménez en Pavlidis worden dit seizoen. Als ze geen blessures krijgen, zie ik ze beide dit seizoen richting de 30 goals in de Eredivisie gaan. Volgens mij wel een tijdje geleden dat er dan twee spelers zo gewaagd aan elkaar zijn qua doelpunten, en al helemaal twee diepe spitsen. De laatste strijd die echt gewaagd aan elkaar waren en die ook richting de 30 goals gingen waren volgens mij Tadic en Luuk de Jong in het seizoen 18-19, waar ze beide uiteindelijk op 28 goals eindigden. Maar Tadic is van nature niet een echte nummer 9.

De laatste jaren zijn het toch spelers geweest die topscorer werden van de Eredivisie met plusminus 20 goals. Hebben wel wat uitzonderingen tussen gezeten zoals Dost (11-12 bij Heerenveen, 32 goals), Bony (12-13 bij Vitesse, 31 goals), Finnbogason (13-14 bij Heerenveen, 28 goals) en Janssen (15-16 bij AZ, 27 goals) en dat waren volgens mij ook niet echt een soort nek aan nek race met andere diepe spitsen. Lijkt nu wel het geval met Pavlidis en Giménez.

1 oktober 2023 om 19:04

Ik kan me herinneren dat het tussen Janssen en de Jong een behoorlijke nek aan nek race was. Weet nog dat Janssen in de laatste wedstrijd meermaals vroeg aan mensen op de bank of Luuk had gescoord

1 oktober 2023 om 20:15

Ah oké, kan mij dat niet meer herinneren. Wel tussen Tadic en de Jong toen.

Het was echt slecht van de AZ kant. Dat we het moesten hebben van twee goals waar je de bal van een Fortuna speler klaargelegd krijgt en een eigen goal zegt ook genoeg. Ik vond wel dat Kasius en Dantas echt goed invielen

1 oktober 2023 om 19:57

Dat dwing je ook af toch?
Maar 4-0 had ik ook niet gedacht na de eerste helft.
Tactisch heeft Jansen het goed omgezet de 2e helft, helaas merkt niemand, vooral Az supporters, dit op.

1e helft een 1,7 en de 2e helft een 7. Als we een normale trainer hadden gehad had ik me nooit meer dood hoeven te ergeren aan spelers als de Wit, Wolfe en Mijnans. Dan stonden Kasius, Dantas en Mihajlovic er gewoon in. Maarja, Pascal houdt alleen maar van harde werkers, vind je het gek dat het spel zo stroperig is. Dantas was echt een genot om naar te kijken, wat een rasvoetballer is dat zeg.

1 oktober 2023 om 19:58

Gelukkig zijn De Wit en Mijnans geen dragende spelers dit seizoen.....
Sommigen snappen er echt geen reet van.

1 oktober 2023 om 21:05

Houd toch op man, wat denk je dat de reden is dat het voetbal zo stroperig is? Door het voetballende vermogen van bovenstaande? Tegen dit soort tegenstanders kom je nog wel eens met geluk weg, maar tegen Feyenoord en PSV ga je compleet weggeblazen worden. Gelukkig is het bij jou al goed als ze hun mouwen opstropen. Beetje fatsoenlijk voetbal (waar AZ voor staat) is mooi meegenomen.

Wederom een wedstrijd met 2 helften. Jammer dat Pascal dat niet weet om te draaien. Maar goed, de winst is er

De beste spits in de eredivisie. Vond hem bij Willem 2 al opvallend goed, maar blijft zich verbeteren.

1 oktober 2023 om 19:18

Geweldige spits voor AZ inderdaad maar Gimenez is denk ik toch wat beter

1 oktober 2023 om 19:25

Ik ga ook voor Gimenez. Pavlidis heeft soms een te beperkte techniek voor een club als Leverkusen, Newcastle etc.

1 oktober 2023 om 19:40

Techniek is nou juist een van de punten waar ik Pavlidis hoger inschat dan Gimenez. Hoe hij de bal als het ware aan een lijntje mee kan nemen en er dan ook nog eens wat goeds mee doet is echt ongelooflijk. Gimenez is dan weer feller, sneller en heeft meer een neusje voor de goal qua positionering.

1 oktober 2023 om 19:49

Presteren bij Feyenoord lijkt me voor een spits toch wat 'gemakkelijker' dan bij Az. Maar ieder z'n voorkeur.

1 oktober 2023 om 19:55

Mwah ik ben soms niet zo onder de indruk qua passing en aannames bij Pavlidis. Mag voor echt subtop PL bijvoorbeeld allemaal wat sneller. Overigens denk ik ook niet dat Gimenez eventjes Gabriel Jesus oid uit de basis speelt. De Eredivisie is qua niveau niet heel veel dit jaar vind ik

1 oktober 2023 om 20:11

Ik ben ook niet enorm onder de indruk van de passing en aannames van Gimenez. Ze doen beiden wat je mag verwachten van een professionele voetballer, maar meer ook niet. Je hoeft geen splijtende passes van de twee heren te verwachten, daar heb je andere spelers voor.

1 oktober 2023 om 21:23

Pavlidis is absoluut de beste spits van de Eredivisie, zijn eerste aanname, de balvastheid, maakte ooit een hatrick met de linker, rechterbeen en de hoofd. Dat is juist technisch hoogbegaafd, wat een lulkoek ook.

2 oktober 2023 om 08:12

@92643, presteren bij Feyenoord Ajax en PSV is voor veel spelers moeilijker dan bij AZ. Kijk alleen al naar alle mislukte AZ spelers bij Ajax. De druk is daar heel anders.Ik weet niet wie er op dit moment beter is, ze doen het allebei goed. Denk wel dat Santi meer gaat opleveren, ook nog 2 jaar jonger

1 oktober 2023 om 19:59

Pavlidis staat echt in de schaduw van Gimenez hoor!

1 oktober 2023 om 23:08

Nou nou, scheelt 1 goal.

2 oktober 2023 om 00:31

de ene spits schiet al 3 jaar met scherp en de andere is net los. onzin om het over in de schaduw staan hebben. Beide gewoon goede spitsen met beide andere kwaliteiten. Beide wel neusje voor de goal.

Gelukkig was het Sevilla niet gelukt om Pavlidis te kopen in die laatste dagen van de transfermarkt. Zonder Pavlidis is az gewoon 40% minder. Het is echt te hopen dat hij fit blijft. Vorig seizoen een poosje moeten missen maar dit seizoen zou echt drama zijn . Verder Dantas en Kasius heel goed ingevallen.

Pavlidis en Gimenez lopen dit seizoen voorlopig meer dan één op één qua doelpunten. De laatste spelers in de Eredivisie die dat gedurende een heel seizoen deden zijn Mateja Kezman in 2002-2003 namens PSV met 35 goals en Luis Suarez in 2009-2010 namens Ajax eveneens met 35 goals. Ik ga Pavlidis en Gimenez nauwlettend volgen dit seizoen, wie weet komt Coen Dillen van PSV met 43 goals in 1956-1957 nog in zicht. Dat laatste is onwaarschijnlijk maar je weet maar nooit, de bal is rond.

2 oktober 2023 om 00:32

Je bedoelt die alle potten hebben gespeeld? afonso alves deed het ook in 2007 dacht ik.

2 oktober 2023 om 01:25

Ik bedoelde meer dan één op één gedurende een volledig seizoen, uitgaande van 34 wedstrijden in het seizoen betekent meer dan één op één dus 35 of meer doelpunten in een volledig seizoen. De speler hoeft natuurlijk niet alle potten gespeeld te hebben, ook Kezman en Suarez kenden blessures of schorsingen vermoed ik. Afonso Alves scoorde 34 goals in 2006-2007 en dat is precies één op één en niet méér dan één op één. Het is maar waar je de grens trekt, Nikos Machlas scoorde ook 34 goals in 1997-1998, Kees Kist deed dat in 1978-1979, Ruud Geels in 1976-1977, en Leo Canjels in 1958-1959. Marco Van Basten daarentegen scoorde 37 goals in 1985-1986, Henk Groot 41 in 1960-1961, Henk Groot 38 in 1959-1960, en Coen Dillen 43 in 1956-1957. De lijst is terug te vinden op eredivisiestats onder topscorers.

2 oktober 2023 om 07:29

ik begrijp je. maar alves speelde 31 potten en scoorde er 34. mag best in je lijstje vermeld worden hoor haha. denk alleen niet dat pavlidis en giminez beide in de buurt komen. blessures, europees, schorsingen... kan nog een hoop gebeuren

Netjes gedaan wederom tegen een goedlopende ploeg uit het linker rijtje.
Nu volgende week kijken of we ook slechtlopende ploegen kunnen hebben uit het rechter rijtje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren