Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pasveer snoert critici de mond met bijzonder record: ‘Dat zegt genoeg toch?’

Laatste update:

Ajax liet dinsdagavond geen spaan heel van Borussia Dortmund. De ploeg van Erik ten Hag speelde frivool en was via vier verschillende doelpuntenmakers uiteindelijk met 4-0 te sterk. Ook Remko Pasveer wist zich te onderscheiden. De doelman, die de voorbije weken veelvuldig bekritiseerd werd, voorkwam met een aantal goede reddingen dat de Duitsers weer geloof kregen. Pasveer werd de eerste doelman die drie schoten van Erling Braut Haaland wist te redden in één Champions League-duel.

Met een grijns van oor tot oor verscheen Pasveer na afloop voor de camera van Ziggo Sport. "Ik denk dat ik niet vaak op het veld heb gestaan bij zo'n goede wedstrijd, ik denk dat het geweldig was vanavond", aldus de doelman van Ajax. "Achteraf kun je altijd zeggen dat het verrassend is, maar we weten waar we toe in staat zijn. We scoren makkelijk en spelen fantastisch positiespel. Ik denk dat het voor de supporters en de neutrale toeschouwer genieten was. Voor een keeper is het ook mooi, voor een volle Johan Cruijff ArenA en dan met 4-0 winnen."

De goalie had tot drie keer toe een prima redding in huis op een schot van Haaland. "Vlak voor en vlak na rust waren belangrijke momenten om ze niet het gevoel te geven dat ze in de wedstrijd konden komen", gaat Pasveer verder. "Dat was belangrijk. Ik ben blij dat ik er op dat moment kon zijn voor de ploeg. Voor mij is het belangrijk om mij op zo'n podium te laten zien, dat wil je ook graag en daar train je elke dag hard voor. Soms heb je iets meer tijd nodig om te wennen in een team. Het is een ander niveau, een andere manier van spelen."

Dat zijn naam de voorbije weken veelvuldig werd besproken in de kranten en in praatprogramma's, houdt Pasveer niet bezig. "Kritiek interesseert me niks. Ik ben hier bezig. Wat andere mensen zeggen mogen ze zelf weten. Wij hebben een doel, ik heb mijn eigen doel en we zijn op de goede weg. Ik denk dat overwinteren voor een club als Ajax een behoorlijk belangrijk doel is." Dat Haaland niet wist te scoren en hij de boeken ging als de doelman die voor het eerst drie schoten van de Noor wist te stoppen, toverde een extra lach op het gezicht bij Pasveer. "Dat zegt genoeg toch?”, lacht de doelman tot slot.

Ook Rafael van der Vaart zag een uitstekende Pasveer. "Hij pakte een paar geweldige ballen”, zegt Van der Vaart, die een redding van de keeper uitlicht op een schot van Erling Braut Haaland bij een 3-0 stand. “Hij blijft zo lang staan. Als die erin gaat, wordt het toch weer spannend." En toch denkt de analist dat Pasveer zijn plek moet afstaan als André Onana weer speelgerechtigd is, zo vertelde hij voor de wedstrijd. "Onana is absolute top. Je kan niet zeggen dat Pasveer het heel slecht gedaan heeft. Natuurlijk moet hij die bal tegen Sporting Portugal hebben, maar ik heb vertrouwen in hem. Ik denk wel dat Jay Gorter een keer de kans gaat krijgen, dat schijnt een groot talent te zijn. Maar ik zou straks Onana laten spelen. Je wilt iets bereiken en hij is er nog tot het einde van het seizoen."

Jan Boskamp heeft er gemengde gevoelens bij. “In potentie is hij de beste keeper", doelt de analist bij RTL7 op Onana. "Maar hij heeft zich zo waardeloos gedragen tegenover zijn club en medespelers. Wat is dat? Ik denk dat ze in principe afscheid genomen hebben van elkaar. Wat hij heeft gedaan, kun je niet maken." Wesley Sneijder denkt dat de dagen van Onana geteld zijn bij Ajax. "Als je hem opstelt, word je als club enorm geslacht na de eerste fout die hij maakt. Dat boek moet je sluiten. Pasveer heeft vanavond een goede wedstrijd gekeept, maar die discussie hoeven we niet te voeren. Ajax kan makkelijk een keeper kopen in de winterstop. Je moet afscheid nemen van Onana."

Wie moet straks het doel van Ajax verdedigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

er is veel over hem gezegd, ook door mij, maar vanavond was ie echt fantastisch. Klasse pot gespeeld Remko

Alle credits naar Pasveer naar hoe hij vandaag het doel verdedigt heeft bij Ajax. Onana blijft natuurlijk nog steeds de beste optie in november. Ben benieuwd wat voor ontwikkelingen daar nog gaan gebeuren op het moment dat hij daadwerkelijk speelgerechtigd is. Na vanavond mag Pasveer zeker wat wedstrijden nog blijven staan.

20 oktober 2021 om 07:59

Onana is zeker niet de beste optie. Onana is absoluut een betere keeper dan Pasveer, laat dat duidelijk zijn. Maar Onana is er lang uit geweest, en ben je binnenkort weer kwijt in de Afrika Cup. Ga je dan nu je team weer wijzigen om Onana te laten spelen, wetende dat hij niet zal blijven? Laat Pasveer lekker minuten maken en in zijn rol groeien, want daar heeft Ajax op den duur veel meer aan.

Ik vind de reacties toch wat overdreven over Pasveer. Die ene bal die onderkant lat ging pakte hij zeker knap, maar de andere 3/4 schoten van Dortmund mag je toch wel verwachten dat hij die gewoon pakt? Met alle respect, maar als Stekelenburg of Onana op goal had gestaan dan had niemand het nu over de keeper gehad.

19 oktober 2021 om 23:52

Maar omdat praktisch iedereen hem eerder afbrandde, mag nu ook de goede kant belicht worden. Tegen Heerenveen was hij ook al echt goed en vandaag was hij ook gewoon heel goed.

20 oktober 2021 om 00:01

Tuurlijk mag de goede kant belicht worden, maar dat ophemelen na 1 goede redding vind ik ook wel overdreven. Bij Onana hadden we het gehad over een "rustig avondje" met 1 goede redding.

20 oktober 2021 om 00:32

Maar dat is nu juist het hele eieren eten. Pasveer werd niet als Ajax-keeper gezien.

20 oktober 2021 om 00:52

Het is ook geen Ajax keeper. 1 zwaluw maakt nog geen zomer deed het vanavond prima 1 echte redding die andere had de wc schoonmaker in Pakistan ook wel gehad. Laat hij dit een paar wedstrijden doen want niet eens 2 weken geleden ging hij weer niet vrijuit bij dat schot van Warmerdam. Ook bij Sporting uit en zelfs bij hun afgekeurde goal was hij 9 uur onderweg.

20 oktober 2021 om 07:58

@zytto34: ophemelen na niet 1, maar 3 belangrijke reddingen vind je overdreven, maar het afbranden van een keeper na 2 foutjes in 2 wedstrijden zeker niet ? Pasveer is een prima keeper, die inderdaad (zoals Onana ook) wel eens een misser heeft..

19 oktober 2021 om 23:53

Ook bij Onana of Stekelenburg hadden we het gewoon over die reddingen gehad. Zeker die 2 rondom de rust zijn gewoon cruciaal.

19 oktober 2021 om 23:57

Die vlak voor rust werd gewoon recht op hem afgeschoten. Die hoor je gewoon te pakken als keeper van Ajax zijnde in de CL. Die na rust was zeker cruciaal, maar dat mocht toch ook wel een keertje?

20 oktober 2021 om 00:09

Die eerste werd door Timber van richting veranderd. En dat die tweede “ook wel een keertje mocht”, wat wil je daarmee zeggen? We mogen dan toch benoemen dat Pasveer goed gekeept heeft? Ik ben nog steeds niet heel blij met Pasveer als eerste doelman, maar vanavond heeft hij het uitstekend gedaan.

20 oktober 2021 om 00:30

Niet zo huilen joh. Pasveer keepte gewoon heel goed!

20 oktober 2021 om 06:33

Zytto34….. mocht ook wel een keertje? Kijk ff naar hoeveel doelpunten pasveer heeft doorgelaten dit seizoen. Dat is bijna niks. Hou op met mekkeren over hem. Hij doet het gewoon goed

19 oktober 2021 om 23:56

Eens. De niet fatale blunder tegen Sporting is ook ineens vergeten. Hij keepte goed, mag gezegd worden. Maar imo blijft het geen CL waardige keeper.

19 oktober 2021 om 23:56

Meestal wel, want dat zijn wel momenten dat ze terug kunnen komen dus die worden altijd benoemd. Pasveer wordt ook vaak afgebrand. Alleen maar mooi dat hij er vandaag stond (had ik niet verwacht). Nog steeds geen topper maar belangrijke momenten mag je ook benoemen. Dat werd bij onana en stekelenburg ook gedaan.

19 oktober 2021 om 23:57

Pasveer is voetballend ook zo goed. Stekelenburg met al die vuurpijlen naar Haller. Om gek van te worden. Zo belangrijk voor het Ajax spel. 100x liever Pasveer dan Stekelnburg

20 oktober 2021 om 00:02

Pasveer voetballend goed? Die peert minimaal 5 ballen over de zijlijn elke wedstrijd terwijl er een verdediger vrij staat. Stekelenburg is opbouwend juist veel sterker.

19 oktober 2021 om 23:57

Met Steek had ik het nog moeten zien. Pasveer speelt vandaag gewoon een goede pot en is belangrijk voor ons!

20 oktober 2021 om 00:40

Vind ik ook, waan van de dag die geldt voor het voetbal. Heeft naar behoren gekeept, maar ook ik vond alleen die redding onderkant lat écht goed gekeept... van de andere reddingen mag je toch van een Ajax 1 keeper verwachten dat hij ze pakt, zeker als ze praktisch tegen hem aan geschoten worden.

Wat een zielige clickbait titel zeg bah!! De vraagsteller komt met een statistiek, Pasveer lacht en zegt gewoon leuk en lachend zegt genoeg toch. Maar bedoeld er helemaal niks aanvallends mee of om men de mond te snoeren. Maar ja Vz geeft er een eigen draai aan, sneu! Pasveer heeft overigens zeer sterk gekeept.

20 oktober 2021 om 07:50

Mwoh, hij benoemt dat record toch niet? VZ zegt dat ie met dat record critici de mond snoert. Idk, vind het niet clickbait vergeleken met waar ze vaak mee aan komen zetten.

Het is natuurlijk een leuke statistiek, maar zo gek veel wedstrijden heeft Haaland ook nog weer niet in de Champions League gespeeld, dus je moet het wel in perspectief blijven zien.
Ik vind daarnaast Koen Weijland als verslaggever niet heel veel toevoegen, of ligt dat aan mij? Vind hem gewoon niet echt een goede interviewer.

Heyy quinten hier, lekker gedaan grijze vos!

Prima gedaan Pasveer! Als je zo keept is de discussie snel over! Wat mij betreft was dat al zo, aangezien Onana zn kans verspeeld heeft en het niet meer waard is. Maar Pasveer maakt de keuze zo stukkie simpeler

Puike wedstrijd van hem. Haaland die normaal gesproken bijna elke bal er in schiet, maar nu toch even 3x Pasveer vond.

Laten we eerlijk zijn godenzonen, Pasveer is uiteraard niet bij uitstek een Ajax keeper , desalniettemin hij speelde fantastisch vanavond. Maar wat voor een keeper is momenteel realistisch? We hebben praktisch een team van het niveau Parijs of City maar ik denk echt dat keeper het probleem is. Wellicht is de Gea een optie nu? Die lijkt redelijk ontevreden in Manchester momenteel

20 oktober 2021 om 07:40

Dus nu heb je ineens een team van het niveau van de beste clubs van Europa? Als team kan Ajax heel ver komen, maar individueel zijn die andere clubs natuurlijk veel beter. Ik denk dat je gewoon weer op zoek moet naar een type Onana, want keepers als De Gea gaan echt niet naar de Eredivisie.

20 oktober 2021 om 10:24

Jij denkt dat keepers als de Gea niet gaan , jij dacht zeker ook dat Tadic niet kwam....

20 oktober 2021 om 09:03

Wat heeft Pasveer niet dat een 'bij uitstek ajax keeper' wel heeft?

3 goede reddingen, maar het is gewoon alsnog een middelmatige keeper. Zullen we ff rustagh doen. 2 van die drie ballen pak ik ook wel. Mag hopen dat Ajax nu niet denkt da ze een waardige eerste keeper hebben.

20 oktober 2021 om 07:26

Voor in de Eredivisie hoop ik wel dat ze het bij Pasveer laten, dan is er toch net iets meer kans dat de tegenstander er eentje in kan prikken. Voor de rest helemaal met je eens, de enige bijzondere redding was die bal van Haaland die hij over tikt.

Ik moet wel opmerken met dank dat de verdediging en zoals ik het zag met het spelinzicht van Timber, uitstekend speelde. Er straalde vertrouwen uit, en als de verdediging goed speelt en daarbij het hele team, dan is de keeper ook uitstekend bezig, Het is nog altijd een teamsport

Pasveer verdient alle credits. Heeft een puike prestaties geleverd. Toch prachtig dat je dit in de herfst van je carrière mag meemaken? Een keeper kan het verschil maken, dat heeft Remko gisteren op belangrijke momenten bewezen.

Laten we het ook niet overdrijven. Die bal op de lat die pakt Pasveer geweldig. Maar die 2 andere die zijn ook gewoon heel slecht ingeschoten door Haaland. Hij kiest geen hoek maar schiet hem recht op Pasveer af. En dat past wel precies in het verhaal van Gisteren. Iedere speler van Ajax verdiende het om uitgeroepen te worden tot man van de wedstrijd omdat ze als team zo sterk speelde terwijl bij Dortmund helemaal niemand zijn niveau hierdoor kon halen. De ploeg zakte finaal door de ondergrens. Normaal gesproken als Haaland 3 kansen krijgt ligt er minimaal 1 in

Toch knap wat Pasveer doet. Respect. En wat er ook gezegd wordt....hij heeft gewoon de nul gehouden. Dat geneuzel over geluk. Glas kan ook halfvol zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren