Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Pascal Jansen in beeld voor trainersvacature bij 55-voudig landskampioen’

Laatste update:

Pascal Jansen is in beeld als mogelijke opvolger van de zondag ontslagen Michael Beale bij Rangers, zo meldt de Schotse krant The Daily Record. Beale werd ontslagen na een 1-3 nederlaag in de competitie tegen Aberdeen. Steven Davis, die ook als speler aan de club verbonden is, neemt voorlopig tijdelijk de honneurs op Ibrox Park waar.

Het is niet de eerste keer dat Jansen door Britse media in verband wordt gebracht met een trainersvacature in Schotland. De in Londen geboren oefenmeester werd afgelopen zomer nog gelinkt aan Celtic, dat uiteindelijk voor Brendan Rodgers koos. Jansen is sinds december 2020 hoofdtrainer van AZ. De kans dat hij de Eredivisionist tussentijds gaat verlaten lijkt echter klein. Met AZ is Jansen na een sterke seizoenstart nog ongeslagen in de Eredivisie. Het gat met koploper PSV bedraagt daardoor slechts twee punten.

Rangers maakte zondag bekend dat de tegenvallende resultaten van het huidige seizoen de oorzaak van het ontslag van Beale zijn. De kansloze nederlaag tegen Aberdeen een dag eerder werd hem uiteindelijk fataal. De Schotse topclub staat inmiddels in eigen land al zeven punten achter aartsrivaal Celtic. Beale slaagde er met Rangers niet in om zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. Het PSV van trainer Peter Bosz bleek in de play-offs over twee duels te sterk.

Beale werd in november vorig jaar aangesteld als opvolger van Giovanni van Bronckhorst, maar slaagde er niet in om the Gers aan prijzen te helpen. Rangers, dat met Sam Lammers, Cyriel Dessers en Danilo, drie voormalig Eredivisionisten onder contract heeft staan, moet dus op zoek naar een nieuwe trainer. De 38-jarige middenvelder Davis, die bijna hersteld is van een kruisbandblessure, is als interim-manager aangesteld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde. Ik hoop al sinds het vertrek van Ten Hag dat Jansen naar Ajax komt. Nu Kroes in aantocht is, dacht ik: misschien gaat het eindelijk gebeuren.

2 oktober 2023 om 12:16

Dat hoop ik toch niet. Vind hem echt een dramatische trainer die vrijwel nooit optijd ingrijpt en slecht wisselt. Kan ook veel meer uit dit AZ halen.

2 oktober 2023 om 12:21

Wat ben ik blij dat hij niet na ajax komt. Vind ook trainer van niks.

2 oktober 2023 om 12:27

Ik heb bij Jansen altijd het idee dat de staat en het beleid van AZ veel verbloemt bij hem. Ik heb niet het idee dat Pascal Jansen nou zo'n geweldige coach is. Zijn resultaten zijn uiteraard prima, maar laten we eerlijk zijn: Echte concurrentie is er ook niet zozeer. FC Twente werkt nog met een aanzienlijk lager spelersbudget, FC Utrecht bakt er al een poosje helemaal niets van en Vitesse is momenteel in geen velden of wegen te bekennen in de subtop. Dan wordt je natuurlijk al snel vierde.

2 oktober 2023 om 17:46

Ha, Jansen is middelmaat. Pak de wedstrijden tegen Brann, die bosnische club en vorig jaar tegen o.a. Gent (was het volgens mij) erbij. Hij heeft nooit een plan B en wisselt als het niet loopt vaak veel te laat. Het is een oke trainer maar echt niet van het kaliber Slot, Ter Hag, etc.

Lees vaak ontevreden reacties van AZ-fans over hun trainer, maar statistisch gezien deed hij het beter dan Arne Slot vorig seizoen (qua behaalde punten per wedstrijd geloof ik). Toch is hij beter af bij AZ want bij Rangers vlieg je er altijd uit als je niet kampioen wordt. En met Celtic is dat zeker geen vanzelfsprekendheid.

2 oktober 2023 om 12:19

Komt vooral doordat hij rare keuzes vaak maakt.

2 oktober 2023 om 12:31

Hoe kan Jansen statistisch meer punten per wedstrijd halen en toch op 15 punten afstand van Slot eindigen?

2 oktober 2023 om 12:36

@fiorenoord hij vergelijkt ze in hun AZ tijd, dus toen slot nog coach van AZ was..

2 oktober 2023 om 12:52

Ah dat klopt wel dan. Slot pakte in 58 wedstrijden 1,93 punt per wedstrijd en Jansen in 145 wedstrijden 1,97.
Daar komt wel bij dat Slot bij AZ Europa League en voorronde CL speelde en dat Jansen met name in de Conference League meedeed.

2 oktober 2023 om 12:54

Had het misschien niet helemaal duidelijk verwoord, maar zoals FCVoetbal23 al heeft uitgelegd ging het om de periode van Slot als trainer bij AZ.

2 oktober 2023 om 12:32

Maar als we naar de cijfers kijken, is hij toch ook gewoon verplicht om dergelijke cijfers te halen? Qua middelen staat AZ ook gewoon op 4, zeker als we naar het spelersbudget kijken. Ik denk eigenlijk dat Jansen gewoon een oke trainer is die profiteert van de situatie bij AZ.

Dat hij meer punten haalt dan Slot is ook niet heel gek. AZ is op financieel vlak doorgegroeid, evenals stabiliteit in de selectie. Er loopt meer ervaring en meer balans betreft leeftijd.

Verder vind ik het lastig. Rangers is op zich een stap vooruit met meer kans dat een relatief grote club zich daarna komt melden. Daarnaast verdient het ook ongetwijfeld een stuk beter als coach. Het afbreukrisico is wel groter, maar dat heb je al snel als je vanaf AZ een stap wilt maken. Dan kom je doorgaans uit bij clubs waar je baan sneller op het spel kan staan.

2 oktober 2023 om 13:35

je kunt ook een keer niet kijken naar budgetten en andere data. Hij laat de ploegen ieder jaar goed verzorgd aanvallend spelen. Ook moet hij het ieder seizoen doen met nieuwe spelers omdat de beste steeds verkocht worden.

2 oktober 2023 om 14:22

Waarom zou ik niet moeten kijken naar budgetten en andere data? Dat zijn bepalende factoren in de voetballerij, links- of rechtsom. Bovendien heeft de gehele Eredivisie last van dat laatste. AZ vangt dan in ieder geval meer dan genoeg om er weer goede spelers voor terug te halen. Dat vind ik dus geen argument. Ik vind Jansen ook geen slechte coach, maar ik heb niet het idee dat hij iets bijzonders doet.

2 oktober 2023 om 12:37

Maar Rangers is wel echt een mooie club met een prachtig stadion, prachtige historie en een mooie sfeer. Als je daar het troosteloze Alkmaar tegenover zet dan moet je zo'n kans misschien wel pakken als ie voorbij komt en je wilt doorgroeien als trainer.

2 oktober 2023 om 12:47

Zou volgens mij de negende vast aangestelde trainer zijn in het 11-jarige bestaan. Niet echt stabiel dus.

2 oktober 2023 om 12:48

Rangers is een mooie club maar Glasgow is een troosteloze stad. Zoek het Glasgow effect maar eens op. Mannen en vrouwen gaan daar veel eerder dood dan in de rest van schotland.

2 oktober 2023 om 13:44

Zeker een mooie kans, maar om nou gelijk woorden als "troosteloos Alkmaar" in je comment te gebruiken.....hoeft helemaal niet en je provoceert daar alleen maar mee.

3 oktober 2023 om 22:33

Eens, kijk az heb ik dan weer niks mee. Maar Alkmaar is een hartstikke leuke en mooie stad

Alhoewel ik Pascal dankbaar ben voor wat hij heeft bereikt met AZ, lijkt het mij inderdaad goed om te gaan. Naar Rangers is een prachtige en unieke kans. AZ staat er goed voor, maar is helaas in wedstrijden, vooral dit seizoen, niet consistent en volledig gefocust beide helften.

Kleine kans dat Jansen dit gaat doen lijkt mij. Hij werkt bij AZ aan een droomproject, goede jeugd die in kan stromen en een sterke basis met ervaren krachten, waarbij hij zelf ook genoeg vrijheid heeft zonder zorgen over zijn positie. Bij Rangers kom je in een 'chaos' terecht waar de basis nog niet staat en de compeittie in potentie kleiner is dan wat de Eredivisie op het moment heeft.
Hoop voor AZ dat ze nog lang van Jansen mogen genieten, want hiermee kom je zeker steeds dichter in de buurt van PSV en Feyenoord, met in potentie in de komende jaren weer een landstitel.

2 oktober 2023 om 12:37

@kroetsj Alleen ontbreekt er een ding aan jouw verhaal, hij laat amper jeugd spelen voor een club die zo’n goede jeugd heeft, sommige zeggen de beste. De traditionele top drie geeft jeugdspelers een stuk meer minuten dan Jansen dat doet.

Van Brederode staat nu de afgelopen wedstrijden als enige speler basis en afgelopen wedstrijd Goed omdat Bazoer en BMI niet fit genoeg waren om te starten. AZ is een prima project maar ik kan me voorstellen dat een club als Rangers gewoon een interessant project is als AZ trainer.

Zou ik zonde vinden. Denk de perfecte opvolger voor Arne Slot bij Feijenoord, mocht hij na dit seizoen vertrekken

Meteen doen! Maarten Martens is klaar voor het grote werk.

Een hele goede trainer. Nooit klagen, ,zoveel blessures, zoveel spelers die verkocht worden toch zal hij niet komen janken dat hij zoveel nieuwe spelers moet inpassen.
Ik hoorde hem gisterenavond, al was het slechts een deel van het interview en zijn analyse over traagheid in het spel, de tegenstander de kans geven zich te hergroeperen is precies zoals ik het zie.
Bij een andere club, ach laat ik maar schrijven Ajax, dan kan Eekhoorn weer met Ajax bezig zijn en weddenschappen gaan afsluiten dat het te weinig over zijn club gaat en meer over Ajax) is het spel zoooooooo slaapverwekkend. Als ze het achterin niet weten dan maar terug naar Gorter.
Ik zou ze achterin wellen zeggen, als je het niet weet ros de bal maar richting Brobbey
Terug naar Az en de trainer, ik heb hem ook op zondagochtend een keer gezien en gehoord. Alleen maar zinnige opmerkingen. Hij wil in Engeland aan de bak. Ik hoop voor hen dat dit snel gebeurt, maar of Schotland ook ok is, weet ik niet. Advocaat en Gio waren in ieder geval enthousiast

2 oktober 2023 om 12:51

´´een hele goede trainer´´. Gek dat (bijna) elke Az fan het tegenovergestelde zegt.

2 oktober 2023 om 13:31

Sommige AZ fans online ja. De paar gasten die je op Voetbalzone ziet (wat grotendeels dezelfde namen zijn) vertegenwoordigen heus niet alle AZ fans. Ik persoonlijk heb ook kritiek op hem en ik snap de kritiek dat ik hier zie, maar het is niet dat ik hem graag zie gaan. Hij presteert naar behoren en nu hoop ik dat hij met AZ ook boven verwachting kan presteren.

2 oktober 2023 om 13:37

Het zijn wel meer dan een paar natuurlijk. Dit is zijn 3de jaar, heeft alleen naar behoren gepresteerd. Dat is toch niet voldoende? Vorig jaar bijv was je wat mij betreft wel verplicht om boven Ajax te eindigen. Maar dat soort dingen lukt hem niet.

2 oktober 2023 om 15:34

@arsenal890, naar behoren presteren is toch precies voldoende? Hij heeft geen hoge uitschieters gehad, maar heeft precies gedaan wat er van hem verwacht werd. Wat werd er precies van hem verwacht? Europees voetbal halen met AZ, minimaal op de 4e plaats eindigen. Volgens mij is hem dat gelukt toch? Als je bij een club als AZ al serieus gaat verlangen dat er bekers gewonnen worden dan denk ik niet dat je met eerlijke verwachtingen naar AZ kijkt. Wat hadden ze moeten winnen? De Eredivisie? De beker of de Europa Conference League? Nee toch?

2 oktober 2023 om 15:37

Wil je als club blijven waar je staat of wil je groeien? Dat je 4de wordt is standaard, maar dan mag je best verwachten dat je 3de wordt in een jaar waarin bijv Ajax ontzettend slecht is. 4de worden is het minste wat je moet doen met Az. Je kunt prima stunten met Az lijkt mij zoals onder Slot. Nergens zeg ik dat ze dikke prijzen moeten winnen maar boven verwachting presteren mag wel na 2 seizoenen toch?

2 oktober 2023 om 15:42

@arsenal890, vergeet niet dat topclubs met veel hogere budgetten werken dan Az. Het feit dat ze al een paar punten achter psv en ajax eindigen is toch al heel knap? Je bekijkt het een beetje vanuit de negatieve kant.

Misschien moeten ze nog een spits halen daar bij dat Rangers, dan gaat het vast beter.

Dit Rangers mag de komende jaren blij zijn met een 2e plek op gepaste afstand van Celtic, de selectie zit zelfs voor Schotse begrippen vol middelmaat. Wat Pascal Jansen doet elk jaar met een uitgeklede selectie en jonge spelers is gewoon prima toch mis je dat beetje extra wat de trainer kan brengen soms, vooral in de wissels/aanpassing tijdens de wedstrijd gaat het nog wel is mis. Als hij zich als trainer wil blijven ontwikkelen is dit een slechte stap.

2 oktober 2023 om 12:36

Dat is wel erg overdreven, niet? Er lopen wel gewoon spelers als Bazoer, Clasie, Ryan, Pavlidis, Martins-Indi rond, terwijl het natuurlijk niet de allergoedkoopste jonge talenten zijn die naar AZ trekken. Die hebben gewoon een spelersbudget van minimaal 15 miljoen euro (waarschijnlijk ligt die hoger). Dat is zo'n 6 miljoen euro meer dan FC Twente te besteden heeft, terwijl ook FC Utrecht daar vast minimaal een paar miljoen onder zit. Sowieso worden ploegen doorgaans al snel uitgekleed in middelgrote competities als ze ook maar iets presteren. AZ is daarin geen uitzondering.

2 oktober 2023 om 12:42

Maar elk jaar weer vertrekken wel je sterkhouders. Dat is gewoon heel pittig. Kijk maar naar Ajax. Nu valt het goed dit jaar, maar dat hoeft ook niet altijd te gebeuren. We hebben nu pas sinds dit jaar een selectie die breed genoeg is dat er niet alleen maar afgekeurde jeugdspelers in kunnen worden gebracht.

2 oktober 2023 om 14:20

Daar heeft de rest ook last van. Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, FC Twente, FC Utrecht en zo kan ik door blijven gaan. Iedere trainer in de Eredivisie heeft daarmee te maken, van plek 1 tot plek 18.

Ajax zou er goed aan doen om deze trainer zo snel mogelijk binnen te halen Az en Ajax hebben toch erg korte lijnen met elkaar dus als tussen stap voor hem zou echt niet verkeerd zijn.

Zou ik niet doen zo midden in het seizoen. Kan je lekker puin gaan ruimen van iemand anders. Misschien aan het einde van het seizoen is het tijd voor een stap, naar boven of naar rechts. Zou het momenteel niet erg vinden om trainer van AZ te zijn, dit jaar is een mooie gelegenheid om derde te worden.

Doen! Dit seizoen is wat betreft de titel verloren, hij kan bouwen aan een nieuw team dat volgend jaar kan wedijveren om de titel. Eerste zet is Dani de Wit halen, die past helemaal in het Schotse voetbal en is van meet af aan daar een meerwaarde.

Dit moet Jansen gelijk doen, prachtige kans en goede carrièrestap.

Degelijke trainer en een ongetwijfeld fijn en rustig persoon maar verder m.i. niets bijzonders aan. Had vorig jaar natuurlijk veel meer uit de selectie moeten halen met zowel PSV als Ajax die een minder seizoen hadden. Zeker met Reijnders, Kerkez en Karlsson nog aan boord. Het seizoen daarvoor was dramatisch qua voetbal en zakte het team in de laatste 10 wedstrijden ver weg. Het vege lijf werd toen door de Play offs gered. Maar AZ had toen na het vertrek van oa Stengs, Koopmeiners en Boadu ook wel qua selectie een jasje uitgedaan die door de directie te kort werd aangevuld.

Denk dat die bij AZ blijft. Rustigere club, kan uitbouwen, zit er goed op z’n plek. Misschien als die financieel een sprong maakt dat die het doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren