Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Overlopen Ajax hervindt zichzelf na rust en pakt punt

Laatste update:

De kampioensschaal lag al in Arnhem te wachten, maar het lijkt erop dat Ajax nog even geduld moet hebben met het in ontvangst nemen van die prijs. De koploper van de Eredivisie werd in de eerste helft volledig overlopen door een ontketend Vitesse en mocht van geluk spreken dat het bij de pauze slechts 1-0 achterstond. Het elftal van Frank de Boer herstelde zich na de hervatting echter knap en verliet uiteindelijk met een 1-1 gelijkspel het GelreDome. Daarmee blijft de ongeslagen reeks voortduren: Ajax is nu negentien competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag.

/

Net als Twente afgelopen week, probeerde ook Vitesse het pressievoetbal van Red Bull Salzburg na te bootsen. Het sorteerde effect, en hoe. Ajax wist zich totaal geen raad met de vliegensvlug door elkaar bewegende aanvallers en middenvelders van de thuisploeg en gaf kans op kans weg. Binnen het kwartier moest Jasper Cillessen redding brengen op inzetten van Davy Pröpper en Christian Atsu, terwijl Guram Kashia tegen de paal kopte. Even later had Ricardo van Rhijn de mazzel dat zijn duidelijke handsbal in de zestien niet werd bestraft, waardoor de Amsterdammers een strafschop tegen bespaard bleef.

Na 25 minuten spelen viel de dikverdiende 1-0 alsnog. De defensie van Ajax kreeg de bal niet weg na een hoekschop en uiteindelijk profiteerde Bertrand Traoré door de rebound binnen te werken. Vitesse had nadien tal van kansen om de score verder uit te bouwen, maar liet dat na. Zakaria Labyad stuitte van dichtbij op Cillessen, die op slag van rust nogmaals in moest grijpen na een goede kans voor Atsu. Dé mogelijkheid op de 2-0 was echter voor Marko Vejinovic, maar de technisch begaafde middenvelder schoot voor een vrijwel leeg doel hard en slordig over. Ajax kwam in de eerste 45 minuten niet veel verder dan een poging van afstand van Lasse Schöne, die over ging.

/

Aanvankelijk leek het erop dat de tweede helft een kopie van de eerste zou worden. Vitesse ging door waar het gebleven was en kreeg meteen een kans via Traoré, die op Cillessen stuitte. Ajax sloeg echter meteen terug. Kolbeinn Sigthórsson mocht vrij doorlopen richting het doel van Piet Velthuizen en rondde koel af. De thuisploeg probeerde nadien om Ajax weer onder druk te zetten, maar slaagde daar niet meer in. De bezoekers namen zelfs het initiatief over en hadden binnen het uur op voorsprong kunnen staan. Sigthórsson liet echter tot twee keer toe na om uit kansrijke positie de 1-2 binnen te schieten.

De wedstrijd raakte daarna meer in balans en golfde op en neer, maar grote kansen zoals in het eerste uur waren nog maar nauwelijks te bekennen, al had Van Rhijn in de slotfase nog wel de mogelijkheid om te scoren. De 1-1 stand bleef echter ongewijzigd en dat houdt in dat Ajax nog even zal moeten wachten op het vieren van een eventuele 33e landstitel. Omdat Feyenoord namelijk won, verkleinen de Rotterdammers het gat, met nog drie duels te gaan, tot zes punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima wedstrijd zo, en prima uitslag. Door de uitslag in R'dam kon Ajax hier toch geen kampioen worden. Lekker volgende week in eigen huis.

Vitesse veel sterker in de eerste helft. Maar ja, kansen afmaken he? Dat wordt ook altijd tegen Ajax gezegd als ze kansen niet afmaken. Het scorebord liegt nooit. Ajax beter in de tweede helft.

Al dat gejank over Ajax en de kwaliteit van het spel. Kampioen van de armoede enz. Het is een wereldprestatie om na het zoveelste verlies van sterkhouders en het zoveelste uitblijven van versterkingen, en het zoveelste inpassen van jeugdspelers wéér kampioen te worden. PSV heeft eindeloos versterkt, Feyenoord heeft het team compleet intact gehouden, Vitesse heeft eindeloos gehuurd.... en tóch slagen ze er niet in om het Ajax écht moeilijk te maken. Dát is pas een schande, als je tóch over schande enz wil spreken. Als je al kampioen van de armoede bent, en anderen hebben daar kritiek op.... hoeveel kritiek zou je dan niet moeten hebben op de verliezers van de armoede....

Heerlijk die jaloezie en frustratie. Met schijnt niet door te hebben dat dit Ajax alleen maar sterker maakt. Dat heeft de geschiedenis wel bewezen. Het gat tussen Ajax en de rest van NL (que begroting en prijzen wordt alleen maar groter). Vier jaar op rij kampioen. Een heerlijke financiële buffer opgebouwd. Deze zomer enkele versterkingen halen en volgend jaar spel en uitslagen weer omhoog krikken.

Edit: hehe, die Cillessen met zijn NEC achtergrond in de blessuretijd.....

6 april 2014 om 16:25

Het scorebord heeft toch gewoon gelogen over wie het betere spel had?

6 april 2014 om 22:05

Sinds wanneer staat dat op het scorebord dan?

6 april 2014 om 16:25

Prima wedstrijd? Wees blij dat jullie niet de rust in gingen met een 4-0 achterstand.

6 april 2014 om 16:27

Ja en wees blij dat het in de 2e helft 1-1 bleef.

6 april 2014 om 16:29

Ik neem aan dat je doelt op de vele kansen die Vitesse kreeg in de eerste helft, maar wees eerlijk: hoe vaak komt het nu voor dat een ploeg alle kansen benut die t krijgt? Toch vrij zelden, vindt het daarom wat kortzichtig geredeneerd.

6 april 2014 om 16:32

ja en zo kon Ajax ook 1-4 weglopen na de 2e helft. daarom zijn er dus nog keepers en veel missende spelers he
1-1 is gewoon terecht gezien beide helften

6 april 2014 om 16:33

@toniajax

Klopt.

Maar dit waren niet zomaar kansen, dit waren 200 procent kansen.

En ook niet 1 of 2 maar gewoon een stuk of 5

6 april 2014 om 16:38

Hahhaha welke club maakt nu al die kansen af dan? Geen enkele, precies wat Toniajax zegt.
Daarbij komt dat Ajax de complete controle in de tweede helft had en het verdient op gelijke hoogte kwam. Ajax kreeg vervolgens kans op kans om ook zo maar even 4 keer te scoren... als we jouw logica moeten volgen.
Het punt voor Ajax is op geen enkel moment in gevaar geweest. Rustig Vitesse laten uitrazen en dat de controle herpakken. Niets mis mee. Wel werd duidelijk hoezeer Moisander werd gemist. Veel te weinig rust in het spel. Vond wel dat Denswill zich de tweede helft aardig herpakte.

Dikke pluim voor de manier waarop Duarte de tweede helft speelde; erg gretig, veel ballen afgepakt en ook nog aardig gevaarlijk geweest.
Bojan vond ik de hele wedstrijd goed, alleen lijkt hij toch niet de afmaker te zijn die hij in de jeugd van Barca wel was.

6 april 2014 om 16:39

Duarte was de verpersoonlijking van het verschil in spel van Ajax tussen de eerste en tweede helft. In de eerste helft niet gezien. In de tweede helft vooral op fysiek, maar ook geregeld op techniek Vitesse spelers de baas. Tijdens de eerste helft baalde ik als een stekker dat Serero niet kon spelen. In de tweede helft genoot ik van deze jongen. Je ziet dat hij doelgerichter kan spelen dan Thulani.
Maar vooralsnog blijft Serero de voorkeur krijgen van mij.

6 april 2014 om 16:41

Vitesse komt goed mee weg zeg! Ajax had hier met 1-3 kunnen winnen, alleen jammer dat we de kansen niet afmaakte.

Nou tegen ADO thuis winnen en de schaal omhoog houden

6 april 2014 om 16:49

Waarom gaan we dan niet gewoon 45 minuten spelen als die andere 45 er niet meer toe doen?
'als' ja... als ik nou eens het goede lot had was ik rijk!

6 april 2014 om 16:50

Grote tekst geschreven met alleen maar onzin, proficiat met de grootste onzin ooit op VZ @

Dus Ajax is kampioen van de armoe?? wil niet veel zeggen, maar andere teams laten het ook liggen en als je boven aan staat aan het eind van het seizoen ben je toch echt de verdiende winnaar!

Je hebt altijd haters (zoals jij) die niet reëel of realistisch blijven, omdat Ajax gewoon de beste van Nederland is.

Fijne dag nog zuurpruim

6 april 2014 om 16:51

Nee die torres maakt kansen af wil je zeggen

6 april 2014 om 16:51

"jullie zijn alleen Eriksen en Aldeweireld kwijtgeraakt. Alsof je daardoor zover achteruit gaat?"
.
Maar natuurlijk, we raken veruit de beste speler van de eredivisie kwijt die bepalend is geweest voor het spel van Ajax, en die even vervangen moet worden door iemand zonder echt ritme. Hetzelfde geldt voor het inpassen van een verdediger.

6 april 2014 om 16:53

@classongrass kraam niet zoveel nonsence uit joh ... Ajax is juist een ploeg dat nog veel moet groeien en het is geen geluk dat we in slechte wedstrijden 3 punten pakken, dat is een kwaliteit van een kampioensteam.

6 april 2014 om 16:54

Hahaha Classieongrassie..... Je maakt je per post belachelijker. Met Eriksen en Alderweireld niet zo veel kwijt geraakt?! Hou s op.
Vervolgens zeg je dat andere clubs meer groeipotentie hebben.. Wie dan? Vitesse met al die huurlingen, de onrust vanuit Chelsea?
Feyenoord die elk jaar faalt als het echt moet? Met de zogenaamde beste jeugdopleiding van Nederland, maar waaruit nauwelijks potentiële toppers voortvloeien?!
FC Twente met hun bizar slechte verdediging?
Of Psv, waarbij de selectie veel te onervaren is?

Of toch Ajax? Toptalenten gemixt met uitstekende ervaren spelers (voor de Eredivisie)

6 april 2014 om 16:56

Of de periode waarin niemand het ons echt moeilijk heeft kunnen maken.. Al die opgekropte frustratie bij je, heerlijk! Ga door!!

6 april 2014 om 17:01

Zo een lang stuk zonder enige argumentie, knap! Ajax heeft enorm veel potentie. Er is geld er is beleid en er zijn talenten. Juist nu ziet het er beter uit dan ooit omdat alleen Siem de Jong lijkt weg te gaan en meer vervangbaar is dan een Aldeirwereld of Eriksen.
PSV zit juist in de positie waarin Ajax zat een aantal jaar terug. Vreemd beleid, weinig talent en zwakke coaches.

Feyenoord verliest Koeman en krijgt er een matige coach voor terug. Ik moet nog zien of ze dat overleven. Daarbij is ook de financiële zaak nog niet zo als bij Ajax.

Ik vind het een wereldprestatie van Ajax om nu alweer zo afgetekend kampioen te worden!

6 april 2014 om 17:01

En dan ook nog gloryhunter roepen .... alsof dat wat met de speelstijl te maken heeft.
Logica is bij hem vaak moeilijk te vinden, zit meer te bashen op Ajax.

6 april 2014 om 17:13

Kijk nu al uit op je commentaar na het 5de kampioenschap op rij. Jij bent er het ideale voorbeeld voor mij waarom ik soms zo kan genieten op VZ. Excuses, excuses, excuses.
Dat is ook het verschil tussen het hedendaagse Ajax en de rest. We gebruiken geen excuses, maar zorgen er gewoon voor dat we de beste voetbalfilosofie, de beste voetbalorganisatie en daardoor de beste voetbalresultaten behalen. Daarvoor gaan wij geen excuses maken. Wij focussen ons enkel op het verbeteren van wat er al is.
Tot mei 2015. Of eigenlijk tot april 2015.

Dit commentaar is natuurlijk op onze grote Ajax fan Classongrass

6 april 2014 om 17:15

Door het gelijke spel moet Ajax als er van Ado is gewonnen afwachten of Feyenoord punten verspeelt tegen PSV. Die wedstrijd begint om 16:30 uur. Bij winst is Ajax officieus kampioen. Dan wordt er nog geen schaal uitgereikt.

6 april 2014 om 17:21

Classongrass,

In drie jaar slechts 2 spelers weg, zal je een aantal andere noemen die ook verdwenen zijn de laatste drie jaar kampioensjaren: ( Maar het zijn er nog veel meer)

- Stekelenburg
- Gregory van der Wiel
- Jan Vertonghen
- Vurnon Anita
- Theo Janssen
- Nicolas Lodeiro
- Luis Suarez
- Mounir el hamdaoui
- Demy de Zeeuw
- Derk Boerrigter
- Rasmus Lindgren
- Jan-Arie van der Heijden
- Dico Koppers
- Dario Cvitanich
- Isaac Cuenca

6 april 2014 om 17:29

Ajax dat uit net aan met 1-0 verloor van Dortmund vergeet je dan even, Ajax die wint van barca, city, united?
Ook heeft Ajax in de laatste 4 ontmoetingen met Milan 1x gewonnen en 3 x gelijkgespeeld.
Ajax won van Milan in het jaar dat ze nog een stuk beter waren.

Classongrass... stop die opgekropte frustratie eens weg, het is verbazingwekkend dat jij nog actief ben op VZ.

6 april 2014 om 17:37

Dus omdat Alderweireld geen potten kan breken in Madrid, was hij niet van waarde voor Ajax? Dit is redeneren op zo'n laag niveau dat ik (en het merendeel van vz, gezien de reacties) het niet meer kan begrijpen.
Nuanceer en beargumenteer je verhaal nou eens. Tot die tijd neemt niemand je serieus.

6 april 2014 om 18:07

sireus dat zeg iemand die fan is van un club die het allen maar moet hebben van 1 speller want anders is real helemaal nergus Classongrass jij heb gewoon poep in je oogen en je zit hier gewoon mensen te provoceren omdat jij ruzie thuis heb met je vrouw of met je mama omdat ze real niet wouw zien

6 april 2014 om 18:29

Chelsea075 wees jij blij dat de uefa en de fifa lax zijn want anders bestond Vitesse en chelsea al lang niet meer want je mag geen 2 clubs hebben

6 april 2014 om 18:48

Laat me niet lachen man. Ajax heeft
1 kans gehad en dat was meteen de
1-1. Ajax volledige overklast, helaas niet volgens het scorebord.

6 april 2014 om 19:36

Classongrass overdrijft maar het jij bent weer iets te positief wat mij betreft. Het is gewoon dat Ajax elk jaar eerste ronde cl eruit vliegt en dan tegen een nikszeggend clubje (Steaua , Salzburg) meteen uit de el gaan toch? Niet dat de andere Nederlandse clubs het goed doen, maar hoewel ze elk jaar tegen een topclub een mooi resultaat halen lukt het nog niet Europees om door te komen. Maar misschien als ze het grootste gedeelte behouden dan volgend jaar beter? Ik hoop het voor jullie en het Nederlands voetbal.

6 april 2014 om 20:14

Dat gefrustreerde kereltje grijpt elke draad aan om Ajax te bashen, daar moet je niet eens op reageren. Provocaties gewoon melden, dan houdt het vanzelf op.

On topic: Vandaag hebben we weer kunnen zien hoe vreemd het is dat RBS van DDR dokter Pansold(zoek maar eens op) die pressing 90 minuten volhield. Vitesse was opgebrand na één helft, wat logisch is. Veel langer dan één helft continu druk zetten houdt geen mens vol. Ik kijk al dik 30 jaar veel voetbal en ik heb nog nooit gezien wat RBS flikt. Normaal geven ploegen gas, nemen ze na 15-20 minuten even gas terug, om energie te tanken en kunnen ze na verloop van tijd weer. Dat gas geven gaat dan in fases.

Overigens kwam Ajax de eerste helft erg goed weg, maar dat gold voor Vitesse in de tweede helft. Al met al geef ik Vitesse de winst op punten.

6 april 2014 om 20:41

@matthiasajax

Echt typisch een Ajacied reactie nergens op gebaseerd of niet op waarheid gebaseerd.
Eerst even het belachelijkste van alles eruit halen namelijk dat Feyenoord nauwelijks potentiële toppers heeft schei uit kijk jij wel voetbal, Feyenoord is niet voor niets 3x gekroond tot de beste jeugdopleiding en vergeet niet Feyenoord heeft de laatste jaren meer spelers afgevoerd ( en dan heb ik het over goede spelers ) dan Ajax met een telkens weer blunderende Veltman die Kongolo is 1000 keer beter en Janmaat misschien wel de beste verdediger die Nederland op dit moment heeft ook De Vrij en BMI doen het weer steeds beter.
Dan komen we bij het middenveld uit met Clasie die door vele clubs ( Goede clubs en geen clubs zoals Hellas Verona etc.. ) in de gaten wordt gehouden en zelfs betrokken was bij een ( Gerucht ) deal van Manchester City niet de minste lijkt mij ooh ja jij denkt natuurlijk weer dat Ajax beter zijn dan zij.
Vilhena is volgens mij denk ik wel het grootste talent van de Nederlandse velden debuteerde op zijn 17e al in Feyenoord wat op zich al knap te noemen is maar daar bleef het niet bij hij kwam namelijk in de basis van een topclub ( ja Feyenoord hoort weer bij de topclubs ) en deed het steeds beter en beter hij zal een grote waarde kunnen worden voor Feyenoord en ook nog voor het Nederlands elftal ( dan heb ik het over 10 jaar ).
Immers zoals vele hier mij geen gelijk hierin zullen geven vindt ik Immers ontpopt als een vaste waarde voor Feyenoord hij maakt veel doelpunten en ontwikkel zich ook goed zeker weten meenemen naar een WK, want naast dat hij weet hoe en wanneer je moet jagen is hij ook kopsterk en groot wat van Groot belang kan zijn op een Wk.
Boetius daar is geen uitleg voor nodig lijkt mij naar hem kan je alleen maar kijken en genieten wat een genius is die jongen zeker een toptalent en volgens mij schuilt daar ook nog eens een groot voetballer in.
Twente heeft een bizarre spits geen bizarre verdediging.
Psv is wel onervaren dat is het enigste nuttige wat je gezegd hebt.

6 april 2014 om 21:01

Het is gewoon geen toeval meer, maar een kwaliteit van Ajax. Want het is niet de eerste keer dat Ajax op deze manier punten/punt pakken.

6 april 2014 om 21:07

Kongolo?
Janmaat?
Immers??
Van der wiel is beter, kongolo heeft nog niets bewezen... nog minder dan veltman.
Immers scoort leuk... ooh laten we toornstra ook meenemen... scoort nog meer namelijk.

En dan Clasie... dat je serieus denkt dat City geïnteresseerd is?
7 miljoen + guidetti?
Wat heeft die kleine Clasie daar nou weer te zoeken?
Wat heeft hij nu uberhaupt daar te zoeken.
En wat heeft Hellas Verona hier mee te maken?

Bij voorbaat zeggen dat andere je al gelijk zullen heven is enorm arrogant...vooral als je over immers begint... want het zullen waarschijnlijk vooral Feyenoorders zijn die je gelijk geven over je mening dat Immers mee moet met Oranje.
Lachwekkend gewoon.

6 april 2014 om 21:48

@ndisdenaam
Weet je wat lachwekkend is dat jij denkt dat Veltman beter is dan Kongolo echt gooi die Ajax-bril is van je gezicht en probeer eens objectief te kijken.
Verder is Janmaat beter en zo niet zeg ik ook Misschien moeilijk hé lezen met zo'n Ajax-bril op.
Verder over Clasie zet ik ook weer tussen haakjes gerucht dus ook hier geldt beter lezen of naar een oog opticien gaan echt kan je wel lezen of moet je dat nog leren.
Immers zeg ik laat hem meegaan proeven en ervaren ooh nee een De Jong die niet kan scoren.
En over Clasie waarom zou City niet geïnteresseerd kunnen zijn als Fiorentina dat vorig seizoen al was kan City dat heus nu wel zijn of ooh nee het is geen Ajacied alleen Ajacieden kunnen in City spelen jooh als je niet kan lezen moet je zeker niet over voetbal gaan praten, want dat doe je nog slechter.
En nog wat ik heb gezegd dat velen mij hier geen gelijk over zullen geven bij dat verhaal van Immers He moeilijk he lezen met een beslagen AJAX-BRIL op

6 april 2014 om 21:50

@struikbeest
Dat is gewoon afdwingen en dat doet Ajax goed dus geluk is hun kwaliteit punt.

6 april 2014 om 23:00

Leeuw087
Wat flauw dat je hamlap ook in dat rijtje noemt. Dat was toch een jeugdspeler in Frank zijn periode?

6 april 2014 om 23:09

Goh Gio1999
Ik zou haast gaan denken dat jullie Real Madrid alle hoeken van het veld zou laten zien met dat geweldige elftal dat Feyenoord heet. Ja, het was waarschijnlijk weer heerlijk smullen tegen Rkc. Heb de wedstrijd niet gezien en zal dus niet oordelen. De enige wedstrijden die ik van Feyenoord heb gezien zijn de drie tegen Ajax. Zal ik het verder maar niet over hebben om je een vernedering te besparen.
Beste jeugdopleiding: er is er een jarig hoera, hoera! je hebt eindelijk wat houvast.
Maar wie heeft de jeugdspelers waar het meeste success mee wordt behaald en de jeugdspelers waar het meeste geld aan wordt verdient met transfers.

Het is al helemaal zielig als je je krampachtig gaat vasthouden aan topics in de wandelgangen van VZ zoals Clasie naar Manc. Dan zou heel Ajax nu al naar Barcelona kunnen verhuizen. Kerel, even uit die droomwereld stappen en weer met beide voetjes op aarde, want het is voorlopig wel weer even leuk geweest.

7 april 2014 om 08:05

@adutchbrew
Echt weer zo'n Ajacied die niks durft toe te geven als het in zijn nadeel is van zijn club.
Ten eerste heb ik ooit gezegd dat ze Real alle hoeken van het veld kunnen laten zien Nee.
Verder als er steeds jeugdspelers worden weggekaapt voordat ze tekenen ja dan verdien je er geen geld aan.
En als nog geldt ook voor jou beter lezen ik zet namelijk gerucht tussen haakjes erachter dat wil zeggen dat het niet bekend is of het dat is.

6 april 2014 om 16:26

Suysiem,

Goed verhaal, geen speld tussen te krijgen.

6 april 2014 om 16:39

Er is niet alleen een speld tussen te krijgen, maar de spreekwoordelijke hooiberg waar een speld in verstopt is valt er nog tussen te krijgen. Ajax zag 3 basisspelers vertrekken, PSV 6. PSV haalde iets meer spelers terug, maar niet veel meer en gezien het aantal vertrokken spelers wel logisch. Zelfde geldt voor Vitesse. Maar dan is het bij Ajax inpassen van jeugd na het vertrek van veel bepalende spelers en is het bij PSV eindeloos versterken en bij Vitesse eindeloos huren. Een beetje krom in mijn ogen.

6 april 2014 om 16:49

Gaat over de laatste 4 jaar Dd28

Edit: na nog een keer lezen weet ik het ook niet zeker

6 april 2014 om 16:26

PSV heeft niet eindeloos versterkt man. Ze hebben het team verjongd met aankomende talenten. Ze hebben veel mensen moeten laten gaan die veel betere kwaliteit hebben dan de nieuwelingen. Ik noem dit geen versterking.

6 april 2014 om 16:41

Klopt helemaal. Bij PSV vertrokken er 6 basisspelers, bij Ajax 3. Toch is het volgens Suysiem Ajax wat de sterkhouders moest te zien vervangen terwijl PSV eindeloos aan het versterken was. Nou, het is eerder het tegenovergestelde.

6 april 2014 om 18:31

Bovengemiddeld noem er is 1 op naast depay die er aan kom

6 april 2014 om 16:30

Al dat gejank over Ajax en de kwaliteit van het spel. Kampioen van de armoede enz. -> Laat ik de vraag omdraaien, vind jij dat Ajax dit seizoen goed heeft gespeeld? Over het hele seizoen gezien. Degelijk ja, efficiënt ja, maar goed, echt niet.

Het is een wereldprestatie om na het zoveelste verlies van sterkhouders en het zoveelste uitblijven van versterkingen, en het zoveelste inpassen van jeugdspelers wéér kampioen te worden. PSV heeft eindeloos versterkt, Feyenoord heeft het team compleet intact gehouden, Vitesse heeft eindeloos gehuurd....-> Wat een waanzin dit. Bij PSV is een half elftal vertrokken, Vitesse zijn veel spelers vertrokken, bij Ajax maar twee spelers hoor, waarvan eentje niet van geweldig niveau (alderweireld). Alleen over Feyenoord heb je gelijk.

en tóch slagen ze er niet in om het Ajax écht moeilijk te maken. Dát is pas een schande, als je tóch over schande enz wil spreken. -> Weer fout. Genoeg potjes dat Ajax het echt heel lastig heeft gehad en van geluk mag spreken dat het niet keihard de boot in is gegaan.

Als je al kampioen van de armoede bent, en anderen hebben daar kritiek op.... hoeveel kritiek zou je dan niet moeten hebben op de verliezers van de armoede.... -> Die kritiek op de andere ploegen is er echt wel hoor. Alleen maar, eerlijk gezegd. Eigenlijk zou je je moeten beseffen dat je als grootste club in NL ook de meeste aandacht krijgt. Zowel positieve als negatieve. En eerlijk gezegd vind ik het niet meer dan terecht dat er kritisch naar het Ajax-spel wordt gekeken, want echt briljant, is dat totaal niet.

6 april 2014 om 16:30

Je betoog bevat meer frustratie dan degene aan wie je het adresseert, wie dat ook mag zijn.

OT : deze wedstrijd staat toch wel symbool voor ajax dit seizoen ; niet verliezen in een wedstrijd waarin het hoort te verliezen. Onbedreigd het kampioenschap weer binnen geharkt, alle lof voor Frank de Boer en technische staf.

6 april 2014 om 16:32

Hoezo moet je Vitesse nou weer afvallen Suysiem, met je opmerking over huurspelers. Let liever op je eigen ploeg en toon niet zoveel zwakte door naar anderen te wijzen. Jullie zijn kampioen, dat zijn de feiten.

Vitesse wint hier niet door eigen toedoen. Winst was verdiend geweest maar we kunnen alleen maar naar onszelf wijzen dat we Ajax een punt "geven".

6 april 2014 om 16:32

Vitesse verdiende hier echt een overwinning, en ik vraag me af waarom de Ajax spelers zo'n hoge rating hebben gescoord. Wat een objectiviteit weer hoor.

6 april 2014 om 16:37

Op basis van de hele match is een gelijkspel terecht.. Vitesse was niks in de 2e helft. Op basis van de 1e helft verdiende Vitesse de winst, op basis van de 2e helft Ajax.

6 april 2014 om 16:41

Ja jij bent de Ajax-hater, gefeliciteerd nogmaals.. maar dat wisten we al

6 april 2014 om 16:42

Als je een overwinning wil verdienen moet je je kansen afmaken, doe je dat niet maak je ook geen aanspraak op 3 punten. Overigens over 90 minuten viel het verschil wel mee en gezien de kansen is een gelijkspel prima.

6 april 2014 om 16:50

Lanvin.
Omdat jij de wedstrijd op een helft oordeelt, heeft Vitesse onterecht niet gewonnnen?
Laat ik vooropstellen dat ik (knarsetandend) heb moeten genieten van het Vitesse spel.
Maar in de tweede helft is Vitesse toch weinig voor het doel geweest bij Ajax en had Ajax net zo makkelijk kunnen winnen van Vitesse.
Het is toch de ervaring van Ajax dat het zo'n wedstrijd om kan zetten. Vitesse, dat heel veel energie heeft gestoken in de eerste helft, kan het de tweede helft niet meer belopen omdat Ajax toen het veld veel breder hield. Atsu was daar een goed voorbeeld van. Was Boilesen de eerste helft compleet de baas. Maar kon Boilesen niet meer bijhouden toen Nicolai zich in het aanvalsspel ging mengen en was, misschien daardoor ook, helemaal moe en uit het ritme de tweede helft.

Ook zie je dat Ajax nu kan doen op eredivisie niveau wat Ajax overkwam in de CL. Je kunt optisch overwicht hebben in een wedstrijd, maar de tegenstander die scoort de goals. Die goal van Sigi is daar een schoolvoorbeeld van. Ik kan me vorig jaar nog die thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund herrineren. En wedstrijden van Real Madrid. Ajax leek op dat moment lekker te voetballen, maar met een balomschakeling lag de bal in ons net. Nu doet Ajax dat ook geregeld.
Maar ik hoop ook dat Ajax aanvallend een stap vooruit gaat zetten op technisch niveau hoor.

6 april 2014 om 17:16

Nikste Ajax hater, je weet dat Ajax hier enorm veel geluk heeft.

6 april 2014 om 17:18

JK Ajax

je bent nu wel heel hypocriet bezig. Net als tegen Milan, zij maakte hun kansen af, maar toch liep iedere Ajacied te roepen dat ze het niet verdiende. En nu zeg jij dat je een wedstrijd verdient door je kansen te maken? Ik ben het wel met je eens maar het is een beetje hypocriet als je me begrijpt/

6 april 2014 om 17:31

Lanvin en jij bent ook zo hypocriet als de.....
En alle niet ajacieden riepen nog dat je het niet verdiend om te winnen als jij je kansen niet afmaakt....
Tsjongejonge... weer die selectieve verontwaardiging.

6 april 2014 om 18:33

Lanvin Vitesse verdient un geld boete voor die idiote die de ajax keeper wat op zen hooft gooide en die piazon verdient un schorsing van 10 wedstrijden met zen kopstoot

6 april 2014 om 19:37

Even vergeten maar Ajax miste vier basisspelers. de Jong, Moisander, Sereno en Fisher, niet de minste spelers.

6 april 2014 om 16:36

Hoezo je meet met twee maten? Eerst zeg je dat PSV zich eindeloos heeft versterkt, en dat Ajax verlies had van sterkhouders. PSV zag Mertens, Strootman, Lens, Pieters, Hutchinson en Van Bommel vertrekken als sterkhouders terwijl bij Ajax Eriksen, Alderweireld en Boerrigter vertrokken. PSV had een flink aantal meer spelers uit de basiself wat vertrok, maar zij zijn de club wat zich eindeloos heeft versterkt.

Vitesse haalde een aantal huurlingen, maar zag ook Van Ginkel, Bony, Kalas en Pedersen vertrekken. Nee, je overwaardeert nu echt de prestatie van Ajax hoor. Ajax zag minder spelers vertrekken en haalde er ongeveer net zo veel voor terug.

6 april 2014 om 16:43

Dd28: Bommel, Hutchinson en Pieters waren geen sterkhouders. ga toch weg man. Die stonden erin bij gebrek aan beter. Triest dat je hun moet aandragen als sterkhouders.

Ajax is er niet echt op vooruit gegaan, maar ik denk dat dit inderdaad voor meerdere clubs geldt. alleen Feyenoord is intact gebleven. Het stelt me, als Ajacied, teleur hoe weinig Frank heeft geboekt met zijn ploeg. Natuurlijk is Frank erg goed en dat laat hij nu ook weer zien in de rust met de tactische ingrepen waardoor de hele tweede helft van Ajax is. Maar ik had nu wel eens een ronde langer willen overleven in europa en mooier en aantrekkelijker voetbal willen zien... helaas kan dit niet met deze selectie (vorm dip Fischer, teweinig creativiteit middenveld) en dus moeten we tevreden zijn met het resultaat: JC schaal, Kampioenschap en finale beker.

6 april 2014 om 16:44

Ja en nee.

Mertens en Strootman waren twee toppers voor Psv, en ook Lens had zijn waarde bewezen. Pieters liet het afweten en is vooral als schlemiel naar Engeland vertrokken met zijn ruitjes-incident. Hutchinson is nooit bepalend geweest (streep af vs Boerrigter, beiden leuke wedstrijden laten zien maar nooit top geweest) en van Bommel was ontzettend over the hill. Bij Vitesse is het gemis van Pedersen nou ook niet echt iets wat het benoemen waard is, al zijn van Ginkel, Bony en Kalas natuurlijk topspelers geweest in de Eredivisie en is dat inderdaad een gemis geweest voor de Arnhemmers.

Maar wat nou het wezenlijke verschil is tussen deze elftallen en dat van Ajax is dat Vitesse en PSV elk seizoen een nieuw team inpassen met aankopen en huurlingen. Als we gewoon namen tegen over elkaar wegstrepen dan heb jij zeker gelijk Dd28, maar de werkelijkheid is toch echt dat dit de strategie van die twee clubs is en dat Suysiem dat terecht aankaart in mijn beleving.

6 april 2014 om 16:53

Dd28 geeft mij toch weer een enorme glimlach op deze dag. Hutchinson en Pieters als sterkhouders, het moet niet gekker worden!

6 april 2014 om 16:57

Denk dat je de waarde van Van Bommel toch onderschat. Hutchinson was een aardige back, niet de beste speler van PSV toendertijd, maar was wel gewoon een basisspeler. Pieters speelde ook regelmatig, maar het feit blijft dat PSV meer spelerswisselingen kende in de basiself dan Ajax, en toch beweert Suysiem van niet.

@ Suurbier

Suysiem doet alsof het een feit is dat Ajax meer sterkhouders moest vervangen dan bijvoorbeeld PSV en Vitesse. Over Vitesse kan je discussieren, denk dat het vrij gelijk is met Bony en Van Ginkel, maar PSV kende wel degelijk meer wisselingen in de basiself. Mertens en Strootman waren de twee toppers, Eriksen bij Ajax met Alderweireld. Ook Lens had een aardig seizoen en Van Bommel had nog steeds zijn waarde. Hutchinson was een degelijke back en ook voor hem is een vervanger nu. PSV kende gewoon meer wisselingen in de basiself dan Ajax, maar Suysiem doet alsof Ajax de enige was waar spelers vertrokken en dat PSV zich alleen maar versterkt heeft. De spelers wat PSV haalde waren toch minder dan de spelers die vertrokken.

6 april 2014 om 17:11

@DD,

Volgens mij zegt hij nergens dat Ajax meer sterkhouders heeft verloren dan PSV. Hij zegt dat PSV zich eindeloos heeft versterkt en dan Feyenoord het elftal intact heeft gehouden.

6 april 2014 om 17:23

Babel is ook vertrokken hoor. En wat denk je van De Jong, die het hele seizoen geblesseerd is (geweest) en dat is de aanvoerder. Pieters, Hutchinson en ook Van Bommel waren geen sterkhouders vorig jaar..

6 april 2014 om 21:24

Kijk eens hoe PSV zich de laatste 4 jaar versterkt heeft met dure, grote aankopen. Ik heb het niet alleen over afgelopen jaar.

Mertens, Matavz, Strootman, Maher, Narshing..... en dan vergeet ik er nog een aantal. PSV had de afgelopen jaar zeker 2 keer kampioen moeten worden gelet op de kwaliteit van de selecties...

Netto heeft Ajax de afgelopen 4 jaar van veel meer sterkhouders afscheid genomen, én veel minder geinversteerd dan Psv. Kijk even de transfers en hun waarde er maar even op na.

7 april 2014 om 12:03

PSV heeft zich niet versterkt, maar gewoon de spelers die vertrokken opgevangen. Versterken is als je een team beter maakt. Ik kan niet zeggen dat de nieuwe spelers beter zijn dan de spelers die zijn vertrokken, in ieder geval de meesten. Dat is het enige wat ik heb aan te merken op de reactie, dat hij beweert dat PSV zich alleen heeft versterkt, terwijl zij veel wisselingen in de basiself hadden. Dan is het logisch dat je andere spelers aantrekt.

6 april 2014 om 16:38

Eens! We mogen trots zijn op dit Ajax dat ze opnieuw kampioen worden. Desondanks vind ik ook dat we kritisch mogen zijn. Dit Ajax heeft niet het niveau wat Ajax normaal nastreeft. Als je in de eerste helft zo enorm overlopen wordt, dan moet Ajax zich achter de oren krabben. Ik neem aan dat je dat wel met me eens bent?!

Daarnaast is het vandaag niet de eerste keer dat Ajax matig speelt. Het is dit seizoen zeer regelmatig voor gekomen dat Ajax minder is als de tegenstander. Dat neemt niet weg dat we verdiend kampioen gaan worden, maar geeft wel aan dat Ajax eens goed moet gaan kijken welke spelers er nu echt het Ajax niveau hebben wat men wil. Voor de eredivisie is dit een heel aardig elftal.... maar voor Europa echt compleet tekort. Vitesse legt vandaag heel simpel de zwakte van Ajax bloot. Weinig creativiteit op het middenveld, geen diepgang op de flanken, en niemand die de bal voorin vast kan houden onder druk. De verdediging komt niet aan voetballen toe... en Vitesse krijgt zo 4/5 grote kansen om de voorsprong uit te breiden.

Met 1-1 mag Ajax echt blij zijn gezien de eerste helft. De tweede helft was Ajax eigenlijk beter, en met wat geluk had er nog gewonnen kunnen worden.

6 april 2014 om 16:41

Waar jij die groene rand vandaan hebt weet ik niet maar het slaat nergens op. PSV heeft zich helemaal niet eindeloos versterkt. daarnaast heeft ajax zich ook op de markt begeven voor Bojan, Duarte en vd Hoorn.

6 april 2014 om 17:20

Kohaku,
Waarvan alleen Bojan geregeld basisspeler is. Dus je verdedigd eigenlijk eerder het Ajax standpunt dan dat je het probeert te bekritiseren.

6 april 2014 om 21:26

Ik heb het over de afgelopen 4 jaar. PSV had gelet op hun selecties de afgelopen jaren met 3 vingers in de neus kampioen moeten worden. Dat hebben ze niet gedaan. Ajax heeft vooral afscheid genomen van spelers, en er weinig voor terug gehaald. PSV heeft ook afscheid genomen van veel spelers, maar er héél veel voor teruggehaald.

6 april 2014 om 16:41

@ Suysiem

Ik ben het niet helemaal met je eens. De kritiek van niet-Ajacieden is volledig onterecht, dat ben ik met je eens. Zij doen het gewoon beduidend minder dan Ajax.

Ajax heeft echter een hele matige selectie en blijft verschillende keren dit seizoen in de wedstrijd doordat de tegenstander de vele kansen niet kan benutten. Dat kon Salzburg wel. Het was exact dezelfde eerste helft, alleen maakte Vitesse de kansen niet af. Ajax zal moeten hervormen wil men deze zomer een stap vooruit doen. We worden op het eind redelijk eenvoudig kampioen, maar ik heb met name na de winterstop nauwelijks genoten van het spel van Ajax. Dat was echt ondermaats. We moeten ons niet blind staren op het 4de kampioenschap op rij...

6 april 2014 om 16:44

Ben het grotendeels met je eens, maar volgens mij krijgt ajax gewoon de credits hoor. Daarnaast zal ajax idd verder weglopen, ben benieuwd wat de verbouwing van de kuip teweeg zal brengen financieel gezien in Rotterdam. Psv zal toch ook iets moeten bedenken lijkt me.


Overigens zou ik het wel mooi vinden als ajax nu wel eens de portemonnee trekt voor bijvoorbeeld een goede spits. Dan maken ze op Europees toch wat meer kans. Zou mooi zijn wanneer ze het internationaal ook beter gaan doen dan 'redelijk' zoals nu het geval is.

6 april 2014 om 16:51

Geloof dat er bij jou ook anders ook een hoop frustratie is. Het feit dat de rest "armoede" wordt genoemd, kritisch genoeg? Wees maar trots op de eenoog in de blindencompetitie. Het stelt allemaal niks meer voor. Degene met de meeste mazzel wordt met minimaal verschil kampioen. Toevallig is dat nu een aantal keer Ajaks. Het balletje kan de komende 4 jaar zomaar een andere kant op rollen, maar het blijft allemaal armoe, vergelijken met de rest van Europa.

6 april 2014 om 18:29

Ajax moet zich schamen dat ze met hun begroting niet al lang kampioen zijn. De rijkste Nederlandse club wordt kampioen van de armoede inderdaad.

Bojan beste speller bij Ajax vandaag

6 april 2014 om 16:26

Mooi dat ie goed kan spellen maar daar heb je op een voetbalveld niks aan. Gelukkig speelde hij ook goed.

6 april 2014 om 16:29

Is de laatste twee wedstrijden al goed bezig, heeft zich de woorden van de Boer ter harte genomen.

Heeft te verstaan gekregen dat hij zich snel moet verbeteren, anders niet opnieuw huren voor een jaar.

Pakt het goed op, uitstekende pass.

6 april 2014 om 16:30

Mijn pc is op engels afgesteld en mis ik soms een automatische verbetering. Maar alsnog dank voor de humor.

6 april 2014 om 16:29

Bojan was juist een van de mindere spelers vandaag. Blinde egoïst. Had veel beslissender kunnen zijn maar gaat dan voor eigen succes

6 april 2014 om 16:33

Bojan egoist????????
Heeft een paar hele leuke situaties gecreeerd. Niet alleen die prachtpass op Sigi hoor. Ook een paar keer naar de rechtsbuiten (of wie daar op dat moment stond), waardoor die leuke situaties had kunnen creeeren. Dat er niets uit voortvloeide was niet de schuld van Bojan. Nu jij weer.

6 april 2014 om 16:42

Ja, Bojan egoïst.

Eigenlijk was de hele aanval vandaag puin. Cillessen redde Ajax.

6 april 2014 om 16:44

Hij is een spits... je kan niet van een spits verwachten dat hij het geweldige overzicht behoud als hij in de 16 komt.

Hij had zelfs eerder moeten schieten vind ik, maar ook zijn passes zorgde voor veel dreiging.

6 april 2014 om 16:47

Appel1004,

Ajax was gewoon beter dan Vitesse de tweede helft, gelijkspel is overigens wel de terechte uitslag.

Eerste helft was overduidelijk voor Vitesse, maar deed me goed dat na het praatje in de rust van de Boer Ajax weer aan het voetballen toe kwam.

Was weer een leuke wedstrijd, met voldoende strijd van beide kanten.

6 april 2014 om 16:55

Apple1004
Goh, ik ben totaal verrast (not) door je geringe inbreng. Had dit al helemaal verwacht. Ik weet dus hoeveel waard ik aan jou commentaar kan hechten.

Een wedstrijd met 2 gezichten. Ajax volledig overlopen in de 1e helft, en gelukkig stond het maar 1-0. 2e helft snelle goal van Sigthorsson, waardoor Vitesse verrast werd en Ajax het initiatief overnam. Helaas werd het niet omgezet in winst, maar ik ben tevreden met dit gelijke spel. Zolang we volgende week maar winnen van Ado, want dan ben je gewoon kampioen.

En jongens: ik wil bij deze een applaus voor Sigthorsson. Niet altijd even gelukkig qua spel, maar in de top wedstrijden staat hij er altijd en scoort er altijd wel minimaal 1. Ik ben zeer gelukkig met deze jongen, hopelijk blijft hij. En ook Bojan verdient lof, want ook hij speelde erg lekker. Strooide met passes en met ietwat meer geluk valt de 1-2, als Siggy scoorde.

Aan het eind helaas die randdebielen bij Vitesse die Cillessen bekogelen.. Hopelijk volgt een passende straf.

6 april 2014 om 16:29

Ja een bom op die mensen graag. Wat een debielen.

6 april 2014 om 16:43

Hahah ga lekker dat puntje koesteren

6 april 2014 om 16:45

Laten we de ajaxsupporters maar vergeten dan die ruzie op de tribune maakte? Rond de 50 man die door stewards het stadion uitgezet zijn. Wat in de laatste minuut gebeurde is niet goed te praten, het zijn 10 debielen die het voor de rest verpest

6 april 2014 om 17:04

Waren niet bepaald de ajacieden die ruzie zochten he... zaten gewoon op de thuisvakken wat opviel bij de Vitesse aanhang.
Is nooit een probleem geweest, blijkbaar dit jaar wel.
Was wel meteen een stuk meer leeg(en nee geen provocatie was duidelijk te zien).

6 april 2014 om 18:10

Vitelsea gaa eerst is zelf un team opbouwen van jeugd spellers of spellers die beter zijn op geleid door jou team en niet alles van chelsea

6 april 2014 om 19:24

@NDisdenaam, je zegt dat dit eerder geen probleem is geweest maar dat klopt echt niet. Ook de vorige jaren zijn er vaak opstootjes/vechtpartijen geweest tussen Ajax en Vitesse supporters. Er is niets voor niets een regel die Ajax supporters verbiedt om in Vitesse vakken te zitten.

6 april 2014 om 20:56

Die regel geld bij zoveel wedstrijden.
Het is nooit echt een probleem geweest, alleen de laatste jaren.
En zoals ik ook al zei, overal zaten ajacieden, het enige plekje waar wat gebeurde was vlakbij het uitvak.

7 april 2014 om 07:43

@ndisdenaam,er zat een groep bij elkaar die met het uit vak mee ging zingen en springen,ja dan krijg je dus problemen.duidelijk een provocatie.
Bij Ajax is het al een probleem als kinderen een shirtje van bijvoorbeeld Barcelona aan hebben.jullie waren toe toch zo stoer om daarvoor te waarschuwen.
Het is gelukkig niet uit de hand gelopen omdat er veel vrouwen en kinderen op Oost zitten,wel vind ik het een bewuste provocatie van Ajax supporters om de boel uit de hand te laten lopen,snap ook niet dat dat nodig is

6 april 2014 om 19:09

helemaal mee eens over Sigthorsson en Bojan speelde aardig.

Matige pot met een resultaat waar ik mee kan leven. Weer een stapje dichterbij de vierde landstitel op rij. Schandalig dat vrhijn nu niet bij de kampioenswedstrijd mag zijn, onterechte kaart in mijn ogen. Ook graag een boete richting Arnhem voor die hersenlozen die met spullen gooien richting de keeper, dan zit er iets verkeerd in je kop.

6 april 2014 om 16:29

van rhijn is er wel bij. Volgende week is niet de kampioenswedstrijd. Feijenoord kan zelfs nog op gelijke hoogte komen.

6 april 2014 om 16:35

Met 3 wedstrijden te gaan, 6 punten verschil, kan Ajax volgende week toch gewoon kampioen worden?

6 april 2014 om 16:39

Moet Feyenoord wel winnen in Eindhoven... Anders is Ajax gewoon kampioen bij winst op Ado.

6 april 2014 om 16:40

@jk: alleen als Feyenoord punten laat liggen. Natuurlijk doelsaldo Ajax is vele malen beter, maar theoretisch dus nog niet kampioen.

6 april 2014 om 16:42

Volgende week kan Ajax gewoon kampioen worden hoor.
Het doelsaldo verschil is 10 doelpunten.
Het kan natuurlijk in 3 wedstrijden omgedraaid worden, maar ik zie Feyenoord niet 10x scoren tegen o.a PSV en Az.... en dan ook nog eens winnen.
Als Ajax wint blijft het verschil dus 6 punten met dan nog 2 wedstrijden te gaan...
Dan is Ajax officieus kampioen.

Is Ricardo er nou wel of niet bij?
Dacht dat alleen blind op scherp stond maar ik zag wel staan dat Van Rhijn geschorst zou zijn....en zijn reactie op die kaart vond ik ook wel alles zeggend.

6 april 2014 om 16:45

Volgende week is wel de kampioenswedstrijd. Ajax heeft een veel beter doelsaldo. Tegen ADO winnen = kampioen

6 april 2014 om 17:04

@nsisdenaam nog niet officieel. Dus nog geen kampioen.

6 april 2014 om 17:20

p107, het verschil is nu 6 punten met 3 potten. Verliest Feyenoord punten en wint Ajax dan is het verschil te groot met 2 potten te gaan. Officieel kampioen worden kan dus wel.

6 april 2014 om 17:20

Tegen Ado winnen is officieus kampioen. Nog geen schaal. Nog geen feest. Pas als Feyenoord om 16:30 punten laat liggen dan is het volgende week feest anders week later.

6 april 2014 om 17:32

Daarom zeg ik ook officieus ... dat is niet officieel.

6 april 2014 om 19:12

@ Ndisdenaam Blind én van Rhijn zijn er volgende week niet bij.

6 april 2014 om 20:47

Ja maar als Ajax verliest gaan er denk ook want puntjes af van het doelpunt saldo en als je dan 5-0 tegen Cambuur speelt en 0-1 tegen Az en Psv ben je kampioen al hoewel de kans klein is dat Ajax zal verliezen die gozers hebben toch zoveel mazzel ongelofelijk maar ook dat moet je afdwingen en is dus een kwaliteit te noemen.

6 april 2014 om 20:53

Ja, maar Ajax verliest niet met een totaal aan 4 tegendoelpunten de laatste 3 wedstrijden.
Ajax moet tegen ADO en NEC thuis en Heracles uit.
Sowieso dat Ajax daar minimaal 1 van wint, gelijkspelen kan ook nog en dan is het ook beslist.

6 april 2014 om 16:35

Op VI staat dat Blind vier gele kaarten heeft en v Rhijn drie?? Dan is toch alleen Blind geschorst volgende week?

6 april 2014 om 16:36

Voordat deze wedstrijd werd gespeeld bedoel ik dan...

6 april 2014 om 16:43

Haha, en ik bedoel t andersom, Blind 3 en v Rhijn 4.. Dan kunnen ze toch nooit beide geschorst zijn??

6 april 2014 om 16:43

Ik weet de regels niet zo goed, alleen dat een vijfde kaart volgens mij een schorsing oplevert...

6 april 2014 om 16:52

Van rhijn en blind zijn geshorst

6 april 2014 om 16:58

En waarom wordt Blind dan geschorst bij zijn vierde gele kaart??

6 april 2014 om 17:46

Van Rhijn word genaaid en Blind word geschorst.

Zeer vermakelijke wedstrijd! Vitesse was de overduidelijke betere de 1ste helft en Ajax de lichtere betere de 2de helft. Al met al eej terechte uitslag(Al was een overwinning voor Vitesse ook terecht geweest)   Off: Kan de KNVB niet iets doen tegen de irritante supporters die spullen naar het veld gooien, zoals een flinke boete of 1 of 2 wedstrijden zonder publiek?

6 april 2014 om 16:46

Ach god, maar zullen we de Knvb dan ook gelijk even vragen die droeftoeters van een Ajax supporters te straffen. Die nota bene, in een familie vak van Vitesse, als debielen om zich heen beginnen te slaan.

Wel het geen noemen dat de Vitesse supporters doen, maar dat van de Ajax supporters maar gemakshalve even weglaten!

Hypocrisie ten top vriend.

6 april 2014 om 18:36

Nickm026 hoe weet je dat het ajax mensen zijn dat kan je helemaal niet bewijzen

6 april 2014 om 19:19

Hypocrisie? hahahaha doe ff rustig. Ik wist dat er relletjes waren in het Vitesse vak, maar wat er specifiek aan de hand was was mij niet helemaal duidelijk, dus daarom zei ik er maar niks over. Maar aan je toon te horen was jij waarschijnlijk een van de droeftoeters die gegooid heeft

6 april 2014 om 20:49

Ajax supporters die sloegen?
Haha echt niet, er werd opgemerkt dat er een groep ajacieden zat(zoals door het hele stadion) waarop er stewards naartoe kwamen...
Er kwam een opstootje maar geslagen werd er niet.
Maarja de ajacieden in een kwaad daglicht zetten is leuk he.

6 april 2014 om 22:57

En waar precies, in mijn reactie, keur ik het gedrag van mijn mede-supporters goed, nergens dus.

Maar omdat jij dus ergens de precieze feiten niet van kent laat je het maar achterwege, om vervolgens wel de kwalijke actie van mijn mede-supporters te belichten?

6 april 2014 om 23:00

Niet nee, zat je erbij? of keek je mee op je televisie?

En al werd er niet geslagen dat jij kan lachen om een opstootje in een familie vak zegt mij al genoeg.

Ik ga verder ook niet met je in discussie!

6 april 2014 om 23:02

Nee klopt je hebt helemaal gelijk, Vitesse-supporters lopen namelijk tegenwoordig ook in rood witte Adidas shirtjes!

Vitesse had dit al lang kunnen beslissen in de 1ste helft, ben blij dat dit niet is gebeurd. In de 2de helft was Ajax weer de betere.

Kan iemand me uitleggen waarom Vitesse supporters juichen wanneer Feyenoord scoort? Willen ze niet 2de worden? Logica? Feyenoord wordt toch geen kampioen meer.

6 april 2014 om 16:28

2 verliespartijen en Feyenoord staat gelijk met Ajax! Ik weet dat vrijwel onmogelijk is maar het kan wel.

6 april 2014 om 16:32

En dat is voordeel voor Vitesse want?

6 april 2014 om 16:32

Feyenoord moet nog naar Eindhoven en Alkmaar.. Reken er maar niet op dat ze daar 3 pt pakken. PSV strijdt nog voor een evt plaats 2 en AZ is AZ met Adovcaat. Dus volgende week zijn we gewoon kampioen denk ik.

6 april 2014 om 16:38

Ik weet alleen niet of het doelsaldo dan gaat uitmaken?
Was het ook hier niet dat er eerst naar de onderlinge resultaten word gekeken en dan pas naar het doelsaldo of was het andersom?

Evenals dat ik Ajax niet 2x zie verliezen, zie ik Feyenoord ook niet 6 punten halen in Eindhoven en Alkmaar.

Maar alles is mogelijk, echter is die mogelijkheid vrij klein.

6 april 2014 om 16:43

@granaat

Dat zie ik echt niet gebeuren. Zoals Ezio het al zegt, ze moeten nog tegen PSV en AZ.

Dus Vitesse neemt genoegen met de 3de of 4de plaats?

6 april 2014 om 16:44

2 verliespartijen en we staan nog steeds op doelsaldo bovenaan.

6 april 2014 om 17:46

@ndisdenaam

Volgens mij is dit het criteria voor een te bepalen stand mochten Ajax en Feyenoord in gelijk aantal punten komen:
1. het grootste aantal overwinningen.
2. het beste doelpuntensaldo.
3. het grootste aantal gemaakte doelpunten.
4. het grootste aantal doelpunten gemaakt op verplaatsing.
5. het grootste aantal overwinningen op verplaatsing.
6. de einduitslag van een te spelen barragematch, met eventueel verlengingen en een strafschoppenreeks.

6 april 2014 om 18:11

Granaat alles kan jij kan morgen ook onder un auto lopen of jij kan ook aan de diaree zijn

Ik ga mijn fox abonnement niet missen volgend seizoen, zover is duidelijk na vandaag.

6 april 2014 om 16:29

Ik moet steeds meer lachen om het feit dat ze alles proberen om maar niet Pro-Ajax over te komen. Balletje tegen de hand van Van Rhijn was duidelijk een penalty maar een Kashia die met twee benen Duarte wegschoffeld was een discussiegeval. Haha, Piazon geeft Van Rhijn een kopstoot en beide krijgen geel. Helemaal correct volgens onze objectieve verslaggever. Kolderiek weer.

6 april 2014 om 16:33

Pcies, hou je gewoon bij de feiten. Waren idd 2 pingels. En dan komt Bruggink met een of andere drogreden om het geen pingel te vinden...

6 april 2014 om 16:38

Dat die Bruggink daar mag staan is me sowieso een raadsel. Ik heb nog nooit iemand zoveel poep horen praten als hij.. Laat hem de wedstrijdjes lekker samen met Erik Meijer in de kroeg kijken alsjeblieft..

6 april 2014 om 16:32

Nee zou net als 1,5 mil andere Ajacieden lekker verlengen dat abonnementje!

6 april 2014 om 16:36

inderdaad... gaat een beetje lastig he.... 3 miljoen ajacieden in een stadion met een capaciteit van 55.000.
Net als die 1,7 miljoen Feyenoorders, 1,8 miljoen Psv'ers
honderdduizend Pec'ers....
tientallen duizend Almere city fans...
Ga zo maar door.

6 april 2014 om 22:09

Haha, ik ook niet. De Eredivisie is de laatste jaren afgezakt naar een erg laag niveau. De "toppers" bekijk ik wel ergens via een stream of in de kroeg en voor de rest zijn er de samenvattingen. 5 mei is mijn abo ten einde. Bevrijdingsdag
Hopelijk weet PSV nog wel derde of vierde te worden en de play-offs te ontlopen. Anders is het wel balen

Het is wel duidelijk dat ze bij Vitesse een telefoontje van Chelsea hebben gehad, 1e helft waren ze superieur (behalve in de afronding) en 2e helft waren ze amateurs.

Zonde dat er met een een voorwerp op de keeper werd gegooid. Mijn sympathie voor Vitesse is nu helemaal weg. Vond dat ze daarvoor wel mooi voetbal speelden. Volgend jaar maar hopen dat ze tiende ofzo worden. Stel tokkies daar.

6 april 2014 om 16:33

Komt toch van Nec, snap dat ze dan extra gefrustreerd raken... maar met dingen naar de keeper gooien?
Je weet wat er dan gaat gebeuren.
Zal ongetwijfeld een boete opleveren voor Vitesse...

7 april 2014 om 07:52

@henkrepel.het is niet goed te parten klopt.de tokkies zaten echter op Oost ,juist supporters van Ajax bewust provoceren met een grote groep.gelukkig dat de vitesse supporters er niet bij konden komen,omdat alles afgesloten is .anders was de ellende niet te overzien geweest.
Niet omdat Vitesse supporters zo agressief zijn,maar provoceren met zon grote groep is not done .vooral niet in een familievak,het is erg laf en misselijkmakend.heel wat anders dan een paar supporters die pitcher willen worden.

Goeie tweede helft, stukken beter dan de eerste. Volgende week dan maar de schaal pakken! Zonde voor van Rhijn en Blind dat ze die wedstrijd moeten missen. Of kan de schorsing van van Rhijn geseponeerd worden als ze zien dat het Piazon was die een kopstoot gaf, ondanks dat het schorsing is die door een gele kaart tot stand komt?

6 april 2014 om 16:28

bij opstootje altijd minimaal 1 gele kaart van beide ploegen. dus nee.

6 april 2014 om 19:06

Dat snap ik, maar is het niet mogelijk dat de gele kaart blijft staan maar dat de schorsing die daardoor volgt geseponeerd wordt?

6 april 2014 om 16:52

Gele kaarten worden nooit geseponeerd dacht ik?

6 april 2014 om 19:07

Zie mijn reactie hierboven!

Gezien het wedstrijdbeeld terechte uitslag, al had Ajax mazzel dat Vitesse de wedstrijd in de 1e helft niet al beslist had. 2e helft was Ajax de betere partij.

Bojan man van de wedstrijd, geweldige wedstrijd gespeeld in alle opzichten net als vorige week, hij mag van mij blijven hoor.
overigens was vitesse de betere ploeg, maar de 2e helft had ajax eigenlijk de winst moeten pakken.
hoe dan ook een leuke pot voetbal

Ajax bedankt! Nu is Europa echt een feit!

Vitesse toch.. wat een kansen gehad in de eerste helft. Ze moesten het toen al beslissen. Wel erg goed gekeept van cillesen. Eerste keeper op hey wk?

6 april 2014 om 16:57

Hij pakte n paar goeie ballen, maar de vrije trap voorafgaand aan de goal had ie moeten hebben of naar de zijkant duwen/stompen.

Eerste helft liep Vitesse over Ajax heen maar meer dan één doelpunt leverde dat niet op. Tweede helft komt Ajax beter voor de dag en scoren ze snel. Beiden hebben kansen op meer gehad maar geen van beide gingen er goed genoeg mee om om er echt aansprak op te maken. Ajax kwam wel gelukkig weg met die handsbal van Van Rhijn.

6 april 2014 om 16:45

Zou wel erg gelukkig zijn, hij rent met de bal mee en raakt hem per ongeluk met zijn hand. Natuurlijk had je hem kunnen geven, maar dan had de scheids ook een pingel moeten geven na die prachtpass van Bojan op Sig.

Daar krijgt (ik dacht) VdH de bal ook op zijn arm, nadat Velthuizen de bal onderschepte. Zo kun je door blijven gaan. Ik vond de tackle op Duarte de eerste helft wel echt een penalty. Hij werd wel degelijk geraakt.

6 april 2014 om 17:48

Hoewel ongelukkig van Van Rhijn had hij er wel degelijk voordeel van want doordat zijn hand de bal raakte kon hij de bal controleren en wegschieten.

6 april 2014 om 21:31

Anders had ie die bal ook weggeschoten joh. Die gozer liep achter hem. Hij had zijn hele lichaam voor de bal. Nu tikte hij hem per ongeluk met zijn hand iets naar links, waardoor hij makkelijker kon schieten, maar anders had hij de bal terug kunnen geven aan Jasper.

Extra motivatie voor Feyenoord volgende week om Ajax niet in eigen huis kampioen te laten worden.

6 april 2014 om 16:32

Ajax kan ook nog niet kampioen worden. Als ze winnen van ADO hebben ze nog een punt, of een misstap van Feyenoord nodig. Feyenoord speelt echter pas om 16:30 dus kan Ajax dan aan het einde van de middag alsnog kampioen zijn. Belachelijk, de laatste vijf speelronden zouden gelijktijdig moeten worden afgewerkt.

6 april 2014 om 16:52

Joost hoe komt je daar bij?
Dat heeft Ajax geen eens nodig.
Ze zouden theoretisch nog gelijk kunnen komen.
Maar met het schema van hun(o.a PSV en AZ) gaan ze niet het verschil in goals(10) goed maken.
Tevens moeten ze beide uit spelen.
in principe is Ajax dan dus officieus kampioen.

6 april 2014 om 17:25

Nou dan heeft hij toch gelijk? Snap daarom niet waarom je zegt: hoe kom je daar bij?
Als Ajax wint zal er nog geen schaal gegeven worden of een huldiging gehouden worden, dus t klopt exact wat hij zegt.
Theoretisch kan Ajax er nog 2 verliezen en Feyenoord 2 keer heel dik winnen.
Dus is Ajax dan nog geen kampioen en verlaat de KNVB en beker Amsterdam weer.

6 april 2014 om 17:34

Omdat het uiterst onwaarschijnlijk is.
Ja ik had inderdaad even een andere keuze in woorden mogen gebruiken.
Ben een beetje snel aan het typen dus heb niet heel lang de tijd om na te denken wat ik ga schrijven.

Ik zit nog steeds vol met verbazing te denken hoe dit in 1-1 heeft kunnen eindigen
De eerste helft had Vitesse al 5-0 6-0 voor moeten staan…. Ajax werd helemaal zoek gespeeld… vervolgens staan we 1 moment te slapen en staat het 1-1…. Daarna bloed de wedstrijd eigenlijk dood... Ajax word echt kampioen van de armoede dat kun je nu wel zeker stellen…maargoed wees er blij mee…pff wat is de eredivisie toch een mickey Mouse competitie…wij zijn Ajax wij zijn de beste? Dat hebben we gezien vandaag ja….
Trots op Vitesse keihard geknokt, maar als je zoveel kansen mist en ze willen er gewoon niet in dan houdt het op…

6 april 2014 om 16:30

Hoe slecht is de rest als Ajax de kampioen van de armoede wordt. Denk daar eerst maar eens over na. Prima pot van Vitesse. Ze moesten alles op alles spelen vandaag, maar als je de bal er niet in weet te krijgen is dat ook armoedig. Ajax de terechte kampioen dit jaar. De rest is gewoon nog dramatischer.

6 april 2014 om 16:30

Richie je reactie zit vol met haat en jaloezie...
Anders voortaan een uurtje wachten voordat je gaat reageren man.

6 april 2014 om 16:31

Ajax kan er weinig doen dat Vitesse 'armoe' is kennelijk. Ze kwamen voor een punt zonder al teveel zweet op het voorhoofd te moeten produceren en dat is gelukt.

6 april 2014 om 16:53

Klopt ook! Ajax is de
Minst slechte van de dramatische eredivisie... Ajax is de
Minst zwakke van alle teams.. Ajax goed? Laat me niet lachen... De eredivisie is een lachertje..

6 april 2014 om 17:09

Dan wens ik je nog veel lachplezier de komende jaren ik ga gewoon de titel vieren als deze binnen is. Valt me op dat de verliezers er altijd als de kippen bij zijn om de prestatie van de winnaar omlaag te praten. Of Psv, Feyenoord, Twente, AZ of Ajax nou de titel pakte, ik lees ieder jaar hetzelfde.

6 april 2014 om 17:11

En als Vitesse kampioen werd had je dit ook gezegd? ik betwijfel dit.
Denk sowieso dat als een andere club het zou worden dat men dit zou roepen.

6 april 2014 om 16:33

Ik zit ook nog vol verbazing dat Ajax na de 1-1 niet een van de legio aanvallen fatsoenlijk uitspeelde en gewoon met 1-3 a 1-4 naar huis gaat. Natuurlijk was Vitesse de eerste helft heel gevaarlijk, na rust was dat volledig omgedraaid.

6 april 2014 om 16:47

Als je kampioen wordt ben je de beste, dus inderdaad wij zijn Ajax wij zijn de beste. Overigens wat zul jij een hekel aan je eigen team hebben dat ze in een dramatische mickey mouse competitie, met een kampioen van de armoede de vierde plaats bezetten en 0 prijzen pakken.

6 april 2014 om 16:54

Kampioen van de armoede is alleen als een andere club dan Ajax kampioen wordt
Vier jaar op rij kampioen met 1x 73 punten, 2x 76 punten en dit seizoen maximaal 75 punten. De Eredivisie is helaas een armoedige competitie geworden en dat blijkt ook wel zodra een Nederlandse club de grens overgaat. Het beste van Nederland stelt nog maar weinig voor in Europa.

6 april 2014 om 17:13

En toch wint Ajax ieder jaar wel van een grote club...
Als je verliest van Salzburg ben je matig, win je van United... dan zou Ajax dus europese top moeten zijn volgens jullie...
Oke... weten we dat ook weer.

6 april 2014 om 20:30

Wanneer is het voor het laatst geweest dat een Nederlandse club in de CL heeft overwinterd?
Het is niet alleen Ajax dat Europees niets voorstelt. De andere Nederlandse clubs net zo goed of zelfs erger. Niet voor niets dat Nederland met elk seizoen verder daalt op de coëfficiëntenlijst van de Uefa.
Overigens won Ajax van United, maar werd over twee wedstrijden wel uitgeschakeld. Net zoals dit seizoen in de CL. Wel een keer winnen van Barca, twee keer gelijkspelen tegen AC Milan, maar uiteindelijk wel weer derde. En wederom na twee wedstrijden EL Europees uitgevoetbald.
Je moet verder kijken dan alleen de uitschieters, zowel positief als negatief. Dan zal je zien dat het Nederlands voetbal steeds minder voorstelt in Europa. De cijfers liegen niet.

6 april 2014 om 20:42

Natuurlijk niet maar ik vind niet dat het alleen maar zo negatief moet zijn.
Nee van de grote clubs gaan wij niet winnen(inhalen), dat is logisch en vanzelfsprekend.... maar daarom vind ik juist niet dat mensen moeten roepen dat we 'weer' niet door zijn gegaan.
2 jaar terug zat Ajax in de poule met de kampioenen van Engeland(city), Duitsland(bvb) en Spanje (real)... toen was Ajax bij voorbaat kansloos, maar wist het toch nog 3e te worden wat gewoon erg knap is.

We hebben in Nederland veel talent, maar met alleen talent in de team red je het niet.
Vroeger hadden we nog echt ervaren spelers er tussen zitten... nu niet.

6 april 2014 om 22:32

Ervaring is ook kwaliteit. En mede daarom is de Eredivisie armoediger geworden.
Verder zal ik niet ontkennen dat Ajax uitschieters heeft, maar dat is nogmaals zowel positief als negatief. Tel je alles bij elkaar op (de Uefa coëfficiëntenlijst) dan kan je alleen maar tot de conclusie komen dat ook Ajax Europees al lange tijd niet meer serieus meedoet. Hetzelfde geld ook voor alle andere Nederlandse clubs.
De laatste club die redelijk hoog (eerste 15) in de ranking stond was PSV zo'n vijf jaar geleden. Die staan nu, nog steeds overigens als hoogst genoteerde Nederlandse club, op de 28e plaats.
Het Nederlands voetbal is aan het afzakken. Oekraïne, België, Zwitserland, Turkije en Roemenië zitten ons op de hielen en zullen ons binnen enkele jaren voorbijgaan als voetballanden qua clubteams.

6 april 2014 om 17:04

Vandaag idd niet de beste, maar als je kampioen wordt, dan uiteindelijk wel... Dat Vitesse het in de 1e helft niet afmaakt is dat pech of n gebrek aan kwaliteit?

Kampioen vd armoede? Zegt dat iets over Ajax of over de rest? Die kunnen t nml niet bijbenen. Sterker; de eredivisie is zo dramatisch (een lachertje vlgs jou) dat een groep huurlingen (of Chelski 2 zoals sommigen zeggen) het nivo niet eens omhoog kunnen brengen en afhaken in de strijd om t kampioenschap en het zelfs moeten afleggen tegen het minder kapiltaalkrachtige Feyenoord.

6 april 2014 om 17:33

Ritchie99
En zo is Bayern Munchen kampioen van de armoede in Duitsland geworden en PSG kampioen van de armoede in Frankrijk.
Natuurlijk zijn wij niet meer van dat niveau, maar het is nog altijd een zeer vermakelijke competitie.

6 april 2014 om 22:39

Vermakelijk vind ik het grootste deel van de wedstrijden in de Eredivisie al lang niet meer. Zelfs de toppers zijn niet meer wat ze geweest zijn. Het enige leuke vind ik nog de wedstrijden van de club waar ik zelf supporter van ben Psv, en zelfs dat is vaak dramatisch de afgelopen jaren. Nee, de Eredivisie is aan het vallen en het zal nog lang duren voordat het weer opstaat, mocht dat ooit gebeuren.

Overigens een rare vergelijking met Bayern Munchen en Psg. Zet Ajax daarbij en je weet al waarom hoop ik.

6 april 2014 om 22:56

Alles in het leven is relatief.

Hier mag Vitesse zich echt achter de oren krabben. Het had in de rust natuurlijk allang beslist moeten zijn. 3 of 4-0 was niet irreëel geweest, maar uiteindelijk sta je maar met 1-0 voor bij rust. Ajax herstelt zich vervolgens goed in de tweede helft en is vrijwel niet meer in gevaar geweest na de 1-1. De wedstrijd was daarna lang niet zo leuk meer als voor rust, maar voor Ajax was het natuurlijk ook wel prima zo. Wel jammer dat als Ajax een wedstrijd controleert er niet veel meer te beleven valt.. Hier kan Ajax nog wel wat winst op pakken, uiteindelijk is voetbal toch ook een publiekssport niet waar? Maar goed, in dit geval is het begrijpelijk dat je gewoon voor het punt speelt.

Vitesse was in de eerste helft een stuk beter. In de tweede helft oogde ze vermoeid en daardoor kreeg Ajax meer ruimte om hun vertrouwde spelletje uit te voeren. Sigthorsson maakt weer een belangrijke goal maar speelde zoals gewoonlijk matig. Zijn goals vertekenen de manier waarop hij speelt, namelijk slecht. Ik hoop dat Bojan volgende week weer in de spits staat, hij speelt steeds beter en vandaag speelde hij ook goed.

6 april 2014 om 16:29

Dat is in principe het doel van een spits... goals maken.
Siem in vorm(vorig seizoen) scoorde niet zoveel als je wilde van een spits... maar qua spel was het wel beter.
Dat is het verschil tussen een spits.

6 april 2014 om 16:47

Ja maar hij maakt (te) veel verkeerde loopacties en lijdt vaak balverlies en daarmee heeft hij dit seizoen zoveel kansen om zee geholpen. Hij is in mijn ogen niet technisch genoeg om bij Ajax te spelen. Siem de Jong speelde dit seizoen niet best maar in de voorgaande seizoenen liet hij wel zien 'hoe het moet'.

6 april 2014 om 16:50

Ik ben het wel met je eens hoor, hij heeft zoveel kansen nodig.
Ik wil vaker goals van hem zien zoals tegen Twente... schiet gewoon eens met power en niet dat dribbelen totdat je ingesloten ben(wat je vandaag ook weer zag).

nou, dit was het dan, gelukkig gelijk spel. Nu missen we blind en van rhijn ook no, maar die piazon moeten ze straffen met een schorsing, met die kopstootje.

6 april 2014 om 16:48

Situatie is al beoordeeld en bestraft door Kuipers. Piazon zal dus geen schorsing meer kunnen krijgen. Overigens wel dom van Van Rhijn om het in de laatste minuut nog zo op te gaan zoeken. Onprofessioneel.

6 april 2014 om 16:50

klopt, hij had gewoon de bal opnieuw moeten pakken en ingooien, blij toe dat er niet meer is gebeurd is, jammer blind en van rhijn niet tegen ado.

Waarom staat Vitesse met een 6.5 en Ajax een 5.5 terwijl het gelijk is geworden???
Het was toch altijd zo dat de verliezer met 5.5 begon?

Anyways, 1e helft was enorm zwak van Ajax, Vitesse zette goed druk en Ajax kwam er (ja een cliche) niet aan te pas.
vanaf ongeveer de 50e minuut ging Ajax wat beter spelen en na de treffer was Ajax beter.
Net als Psv, alsof ze na een tik de weg kwijt zijn.
Bojan vond ik prima spelen net als Sigi.

Volgende week even puzzelen bij Ajax... Geen blind en geen Van Rhijn.
Zal wel Ligeon en Poulsen worden.
Hopelijk is Serero dan ook weer fit.

6 april 2014 om 17:37

Lerin Duarte ook in de tweede helft. Eerste helft niet gezien. Tweede helft veroverde hij veel ballen en creeerde hij ook scoringskansen voor zichzelf zowel als voor andere. Dat wil nog niet zeggen dat ik hem boven Serero verkies. Want je zag dat we de eerste helft veel creativiteit misten op het middenveld.

Mooie wedstrijd gezien vandaag. Misschien geen terechte uitslag voor beide ploegen. Naja daar kun je over twisten. Ik vond een 1-1 wel een terechte uitslag.

Maar..... kan iemand ons alsjeblieft verlossen van die verschrikkelijke Evert ten Napel. Heb me grandioos lopen ergeren aan die man. 1 woord voor. WAARDELOOS

Ajax had maar een opdracht: Niet verliezen.
Alle adrenaline opklopperij en bravoure teksten vooraf en aan de kant van Vitesse pakt Ajax uiteindelijk nog vrij zakelijk een punt. Heb niet het idee dat ze zich bij Ajax uit de naad hebben gelopen vandaag. Typisch een ploeg die voelt dat de buit al binnen is. Waren ze iets scherper hadden ze nog kunnen winnen maar dat zou teveel van het goede zijn.

Vitesse eerste helft beter, Ajax tweede dus gelijk spel kan ik mee leven.
Bojan speelde een geweldige wedstrijd (elke keer als hij een vrije rol krijgt)

6 april 2014 om 16:32

idd, Hopelijk tegen ADO beter pot en Bojan uiteraad er weer in. Hopelijk Moisander en Serero weer fit want die heb je nu wel nodig. Benieuwd wie Rhijn gaat vervangen, Tete of Ligoen?

6 april 2014 om 17:05

Ligeon lijkt me. Tete komt (nog) tekort en Ligeon heeft al n paar keer in t 1e gespeeld?

Vitesse had meer verdiend maar wint hier door eigen toedoen niet. Ajax steelt weer punten, daar kon je eigenlijk op wachten.

6 april 2014 om 16:30

Want? Ajax kan er toch niets aan doen dat die krompoten de bal elke keer netjes in de handen van Cillessen rollen.

Ajax was de 2e helft veel beter en had ook gewoon kunnen winnen.

6 april 2014 om 16:34

Kom op, probeer objectief te blijven. Vitesse heeft het inderdaad aan zichzelf te wijten. Dát ben ik 100% met je eens.maar een winst voor Vitesse had zeker niet misstaan gezien het wedstrijdbeeld, ongeachte de doodgebloede tweede helft.

6 april 2014 om 16:38

Jezelf wel objectief noemen, hoe arrogant kan je zijn...

Allemachtig zeg wat een onzin. Een gelijkspel is terecht Ajax had de 2e helft het heft in handen en was aanvallend beter dan Vitesse dat niet meer verder is gekomen dan de kopbal uit buitenspelpositie van Havenaar en een slap rolletje van Traore in de korte hoek.

6 april 2014 om 16:35

2e helft gemist? Vitesse had weinig in te brengen in de 2e helft

6 april 2014 om 16:50

Dus wat jij wil zeggen is dat omdat Vitesse in de eerste helft dik voor had moeten staan maar dit niet gebeurde, Ajax punten heeft gestolen? Volgens mij zijn het die prutsers van Vitesse zelf die geen kansen kunnen verzilveren. Ajax was in de 2e helft beter en had ook kunnen winnen, dik ook.

Het gebeurde niet en helaas. Maar blijf wel even objectief met je geschreven sprookje; het klopt niet.

Verschil tussen de 1e en de 2e helft was de beweging zonder bal en de directere manier van passen. Duarte, Sigthorsson, Schone en Bojan stonden de 1e helft echt dramatisch te voetballen en alleen maar stil omzich heen te kijken. Die hebben op hun flikker gehad in de rust, dat wil je niet weten.

Bojan een ijzersterke 2e helft, jammer dat hij die niet bekroont heeft met een goal want dat hij die verdiend. Sigthorsson gescoord in een topper, what´s new?

6 april 2014 om 16:39

Dat je Denswil niet noemt.. Bijna alle kansen van Vitesse kwamen aan de linkerkant (vanaf Cillessen bekeken).. Denswil had de draaicirkel van een tientonner of hoe dat ook heet.. In de omschakeling kwam hij een paar keer flink tekort.

6 april 2014 om 16:44

Denswil was samen met Boilesen defensief een schande. Sorry die had ik inderdaad nog even apart moeten benoemen. Denswil herstelde zich de 2e helft gelukkig wel wat.

6 april 2014 om 16:49

Als Denswil vooruit kan verdedigen dan heb ik weinig op hem aan te merken. Dat doet hij goed. In de eerste helft deed hij dat ook goed. Alleen dat omdraaien.. Als Denswil draait is zijn tegenstander alweer weg..

redelijke wedstrijd, prima uitslag. Nog steeds een ongeslagen reeks, nu lekker in amsgterdam tegen ado afmaken. Wel jammer, ik had graag ene keer tegen een 'concurrent' uit kampioen willen worden. Nu word je het tegen een 'rivaal' thuis, ook leuk

6 april 2014 om 16:32

We zijn nu toch afhankelijk van Feyenoord? Dat zou echt zo verschikkelijk zijn dan zitten we half 1 in de arena en weet je pas om half 7 of je kampioen bent.. Dan ben je half 3 alleen nog maar officieus kampioen.

Volgende week kunnen we kampioen worden als we van ADO winnen, die zijn nu toch veilig dus hoop geen anti voetbal. Feyenoord uit na Psv, hopelijk verliezen ze die dan!

6 april 2014 om 16:31

Helaas voor je, dat is niet waar. Als Feijenoord en Ajax beide winnen volgende week, dan kan Feijenoord nog steeds op gelijke hoogte komen.

6 april 2014 om 16:50

Sorry, was iets vergeten bij te zetten dat ze namelijk moeten verliezen en PSV moet winnen bedankt.

6 april 2014 om 16:51

Of gelijk spelen Tim

Deze wedstrijd is tekenend voor de wisselvalligheid in de Eredivisie.

Ajax zal echter de selectie moeten gaan hervormen. De eerste helft leek helemaal nergens op en dat is in meer topwedstrijden het geval geweest. Thuis tegen PSV bijvoorbeeld, thuis tegen Twente vorige week en nu uit bij Vitesse. Het enige verschil met de wedstrijden tegen Salzburg is dat je in de Eredivisie niet afgestraft wordt. Salzburg maakt uit 6/7 kansen 3 goals en Vitesse maakte er vandaag slechts 1.

Ongelooflijk knap dat De Boer met deze selectie kampioen gaat worden. De tweede helft was overigens aardig van Ajax kant. Ik vond Bojan in de tweede helft weer goed spelen. Hij is beweeglijk en toont aan inzicht en techniek te hebben. Niettemin zou Ajax een aanvaller als Atsu heel goed kunnen gebruiken. Ik vond dat de gevaarlijkste man op het veld.

Gelukkig toch nog gelijk gespeeld zag er de eerste helft niet naar uit. Kunnen ze PSV Feyenoord niet vervroegen volgende week. Anders krijg je eventueel een saai feestje. Als we winnen van ADO dan moeten we op het resultaat van Feyenoord wachten.

6 april 2014 om 16:34

Ja of Ajax Ado verlaten, er zitten toch geen ado fans dus is het toch niet echt een risico wedstrijd wat mij betreft. En om nou tot half 7 te wachten als Feyenoord afgelopen is, is helemaal kut.

Lekkere pot met een fantastisch vitesse in de eerst helft en een toch prima ajax de tweede helft.
-Vitesse heeft voorin alles wat wij missen, snelheid en individuele klasse, Vooral genoten van atsu en traore (de eerste helft)
-bojan speelde als een washand de eerste helft, maar heeft dat na rust ruimschoots goed gemaakt met een prima tweede helft
-de pinguïn speelde vreselijk, maar toch ben ik hem weer dankbaar voor z'n gelijkmaker. Daar staat hij tenslotte voor in de spits
-Cillessen heeft ajax veel gered, maar z'n uittrappen waren dramatisch en bij de 1-0 gaat hij toch echt in de fout. Vind het sowieso iets minder de laatste tijd bij hem. Maar hij heeft natuurlijk wel wat krediet verdiend.
-Duarte was lekker bezig. De enige die voor dreiging zorgde in de eerste helft en ook in de tweede helft liet hij wat individuele klasse zien. De eindkeus was wel vaak matig.
-ik hoop dat jordania een Georgische bende op die persoon af stuurt die dat ding op jasper gooide en ze zijn vingers af laten hakken.

Qua uitslag kan ik er wel mee leven nadat Vitesse het niet wilde afmaken in de eerste helft. Oh oh oh Ajax moet nou toch eens eens een antwoord gaan vinden wanneer de tegenstander volop druk zet. Het is een probleem dat we nu al jaren zien bij Ajax, het is dat veel ploegen in Nederland het vaak niet een hele wedstrijd lang dit volhouden, maar dit kan echt niet meer. In de tweede helft was Bojan lekker op dreef, hopelijk ligt Ajax die optie voor nog een verhuur periode. Ik zou hem graag willen zien als hij fit aan het seizoen begint en nu zo langzamerhand ook wel gewend is aan zijn nieuwe omgeving. Maar goed nu op naar Den-Haag en lekker die schaal pakken !!!

Kampioenen !!!!

Kopstoot piazon! Van Rhijn genaaid daar. Uiteindelijk een verdiend gelijkspel. Vitesse eerste helft, Ajax tweede helft beter. Allebei veel kansen gemist. Tokkies op de tribune, ook die Ajax fans die daar gaan zitten, maar ook die Arnhemmers die dingen gaan gooien. Simplo's.

6 april 2014 om 17:45

Mindere wedstrijd van Kuipers. Ik zal niet zeggen slecht, maar ik heb hem het zeker beter zien doen. Wel goed om meteen af te fluiten na dat incident waarbij Jasper werd geraakt door een voorwerp.

Godsamme wat jammer, je moet nog tevreden zijn met een puntje ook uiteindelijk, waar je eigenlijk de eerste helft met 4-0 voor moet komen zodat je de tweede helft niet meer in de problemen komt. Nu kom je bijna de hele tweede helft telkens een stap tekort waardoor uiteindelijk je onverdiend twee punten inlevert. Helaas maar waar, met een punt moeten we wel tevreden zijn. Plek 2 is vergeven nu aan Feyenoord/pelle. Nu maar hopen op een misstap van de Tukkers en lekker 3e worden!

Typerende wedstrijd voor het seizoen van Ajax. Zwak spelen, voor de rust eigenlijk op 0-3 moeten staan, alle geluk hebben en toch een resultaat halen. Geen strafschop tegen Van Rhijn, geen rood voor Blind, het zat allemaal weer niet tegen.

6 april 2014 om 16:38

Geen penalty voor Duarte en rood voor Vitesse...ook al zo onbegrijpelijk. Zat allemaal weer niet mee met de arbitrage vandaag.

6 april 2014 om 16:43

Penalty voor de handsbal van Van Rhijn en de volle tackle op de enkel van Blind vergeet je even voor het gemak?

6 april 2014 om 16:45

dat benoemd hij toch al.....niveautje hoor.

6 april 2014 om 16:48

Dan had Ajax ook een pingel moeten krijgen voor de handsbal van VdH na het geblokkeerde schot van Siggi na de prachtpass van Bojan.

Was dat dan ook een pingel? En rood? Wat een onzin. De enige die recht had op een pingel was Ajax na de overtreding op Duarte.

Van Rhijn liep achter een lange bal aan en terwijl hij sprint komt hij met zijn arm per ongeluk tegen de bal op. Zijn tegenstander staat een meter achter hem. VdH kan zijn hand ook niet weghalen.

Bovendien, rood Blind? Tackle op de bal... Hij was te laat, maar had totaal niet de intentie om de speler bewust te raken. Geel zeker terecht, maar rood... onzin!

6 april 2014 om 17:19

Dat heb je altijd hè, die selectieve verontwaardiging.
David Loggie is dacht ik Az'er, meneer kan nooit eens objectief praten over Ajax.

6 april 2014 om 17:49

Hij raakte de hand van Ricardo wel ongelukkig, maar ik moet toch ook toegeven dat dat een penalty was.
Maar die overtrading op Duarte was zeer zeker ook een penalty, hoe gemakkelijk hij zich daarna ook liet liggen.
Ik had die handsbal van een Vitesse verdediger niet eens gezien na die doelpoging van Sigi. Werd dat na de wedstrijd getoond? Tijdens de wedstrijd werd dat, meen ik, niet met een herhaling aangehaald.

6 april 2014 om 16:45

Hahaha hou toch op rood Blind? Jij bent lachwekkend, klopt van Rhijn had een penalty moeten krijgen maar ondertussen noem je niet het moment voor dat Blind geel pakte op namelijk de penalty die Ajax moest hebben. Wees AUB niet zo kinderachtig persoon, Vitesse eerste helft beter ajax de tweede. Gelijk spel is terecht maar het had anders kunnen lopen ze hadden alle twee kunnen winnen.

6 april 2014 om 16:47

Ach man stop toch met janken, aan de andere kant had er ook een penalty gegeven kunnen worden, en rood voor blind had ik zwaar overdreven gevonden. En als je rood voor blind geef kan je piazon ook een rode geven.

6 april 2014 om 16:49

Eenzijdige belichting weer, typerend voor een hatertje als Loggie. Blind rood, hilarisch want dan had Piazon er ook 1 kunnen hebben. Penalty voor Ajax ook niet gegeven, handsbal van Vitesse ook niet gezien. Ach, door types zoals jij zal het kampioenschap alleen maar lekkerder zijn, genieten !

6 april 2014 om 16:56

gelukkig is het loggie die het zegt, die reageert altijd met een anti ajax bril op.

Typerende wedstrijd voor het seizoen van Vitesse. Zwak spelen,na de rust eigenlijk op 1-3 moeten staan, alle geluk hebben en toch een resultaat halen. Geen strafschop tegen kashia, geen rood voor kashia en piazon, het zat allemaal weer niet tegen
[/sarcasme off]

6 april 2014 om 17:06

Van Rhijn kwam ongelukkig met z'n hand tegen de bal, haalde daar geen voordeel uit, de bal ging juist naar de richting waar geen Vitesse speler liep, en er was geen sprake van opzet. De overtreding van Blind was gewoon geel. Duarte had een penalty verdiend, maar stond (een paar centimeter) buitenspel op het moment dat hij de pas kreeg, dus dat had al eerder afgefloten moeten worden. Bij de tweede kans van Sigthorsson raakte de bal via de keeper de hand van de verdediger van Vitesse, vergelijkbaar met de handsbal van van Rhijn naar mijn mening, dus ook geen penalty. Gele kaarten van van Rhijn op het laatst is ook gewoon z'n eigen schuld, hij moet zich niet laten provoceren en de regel is dat bij een opstootje beide de gele kaart krijgen.

Laat ik gelijk maar mijn mening geven over alle discutabele momenten

7 april 2014 om 11:28

Oke. Je hebt gelijk dat Ajax vaak pas de tweede helft wedstrijden naar zich toe trekt en de eerste helft zwak speelt en geluk heeft. Verder klopt er vrij weinig van je tekst.

Want met het uiteindelijke resultaat had geluk vrij weinig te maken, zowel Ajax als Vitesse hebben veel gecreeerd. Allebei waren ze een helft beter.

En jouw opmerkingen over de arbitrage zijn natuurlijk onzinnig, want als Van Rhijn een penalty tegen had moeten hebben, dan had Duarte er een mee moeten krijgen. En als Blind rood had moeten hebben, dan Piazon ook. En zo gaat het altijd.

Vitesse was de eerste helft heer en meester. Ajax had helemaal niks in te brengen. We werden overlopen door Vitesse. De ene grote kans van Vitesse werd nog herhaald of de volgende grote kans kwam daaroverheen. Het had 5-0 kunnen, eigenlijk moeten, staan voor Vitesse. Het was echter 1-0 bij rust en ja, dan uit het niets scoort Ajax. Totaal tegen de verhoudingen in op dat moment. Sigi die kinderlijk eenvoudig richting Velthuizen kon en beheerst scoorde. De stand werd dus tegen verhouding weer in evenwicht gebracht. De tweede helft leek Vitesse "op". Af en toe kwamen ze er goed uit, maar het leek alsof ze te weinig energie over hadden om Ajax echt vast te zetten. Ik vond Ajax de tweede helft beter. Al met al een terechte uitslag, al verdiende Vitesse meer op basis van de eerste helft.

6 april 2014 om 16:44

Dankzij jou heb ik weer wat vertrouwen in de Ajax-supporter en hun objectiviteit.

6 april 2014 om 20:52

Haha goed om te horen en bedankt. Ik zie trouwens wel meer objectieve Ajacieden. Ik denk dat het vooral de interpretatie is die aan sommige reacties van Ajacieden gegeven wordt. Zelf vind ik het in ieder geval reuze meevallen, maar dat komt misschien omdat ik ook een Ajacied ben

Het was hier niet alleen kansen afmaken Suy Siem, daar kan je Vitesse niks in verwijten, want ze waren niet slecht ingeschoten maar gewoon zeer goed door Cillesen eruit gehouden. Iedereen kletst er maar over dat het 3-0/4-0 had moeten zijn bij rust.
Wat ik veel belangrijker vind is dat Vitesse hier een 100% pen is onthouden door een duidelijk zichtbare handsbal, het was hier een slaande beweging naar de bal en dus had hij op de stip gemoeten en had van Rijn minimaal geel moeten hebben en misschien zelfs wel rood. Ook had Blind er gewoon afgemoeten want hij komt met gestrekte benen in. Dan loopt zo'n wedstrijd overduidelijk anders.
De 2e helft begin je gewoon opnieuw en levert de 1ste kans van Ajax de 1-1 op en vervolgens heeft Ajax weer alles op de rit en is de wedstrijd in evenwicht omdat Vitesse niet meer hetzelfde kan opbrengen als voor de rust en als Ajax aan voetballen toekomt dan is het gewoon een effectieve ploeg en dat gaat ze het kampioenschap bezorgen.

6 april 2014 om 17:59

Ik geef je gelijk dat dat een penalty had moeten zijn. Je zag dat Ricardo zich te lazerus schrok toen hij de bal met de hand raakte. Het was dan wel ongelukkig, want hij bedoelde het niet, maar het was genoeg om hem te geven. Maar dan moet je wel een kerel zijn en ook vermelden dat Ajax duidelijk een penalty verdiende toen Duarte omver werd gemaaid in het strafschopgebied. Hij deed dan wel lekker mee om wat mee door de duik wat te dramatiseren, maar hij werd wel duidelijk omver geschoffeld. En dan noem je ook de handsbal van Sigi niet bij zijn doelpoging?

Blind zijn overtrading was flink, maar de club waar je voorkeur voor hebt zal bepalen of het geel of rood had moeten zijn. Het zat op het randje. Als dit bij een Ajacied was gebeurt, had ik ook gedacht: rood voor die Vitesse speller, puur als emotionele reaktie.
Piazzon zou ook rood moeten hebben gehad omdat hij Ricardo zonder bal in de buurt een kopstoot geeft. Ook al was dat tegen het einde van de wedstrijd.

Vitesse had de eerste helft kunnen winnen. Ajax de tweede. Daar valt geen spelt tussen te krijgen want de rest is enkel als, als ,als.

vitesse op basis van de 1e helft heel goed gespeeld, ik snap de boer niet dat hij kishna pas in de 85e minuut inbrengt, 2e helft profiteerde ajax van de lakse instelling van vitesse en had het nog kunnen winnen ook.

Geluk van de kampioen. Met rust had Vitesse (net zoals eerder PSV in de Arena) met minimaal twee doelpunten voor moeten staan.
Ajax kan nu nog maximaal 75 punten halen, als ze alle resterende wedstrijden winnen. Achteruitgang ten opzichte van de afgelopen twee seizoenen. En ook het voetbal is er in de laatste jaren niet beter op geworden. Eerder slechter.
Al met al kan je wel weer spreken van een armoedige kampioen in een armoedige competitie.

Overigens kwam Blind erg goed weg met geel en die kaart voor Van Rhijn was vooral erg dom. Zonde dat ze nu de waarschijnlijke kampioenswedstrijd missen. Al zal het me niet verbazen als ADO weet te stunten in de Arena. Fraser heeft nog geen wedstrijd verloren.

Wat is ajax dramatisch zeg. Topscorer zijn met 10 doelpunten zijn genoeg over hoe ajax dit seizoen speelt. Ik zou als ajax fan toch echt schamen met hoe je dit jaar kampioen bent geworden.

je moet gewoon al in maart kampioen worden met feyenoord twente vitesse als concurrentie . Psv noem ik niet eens als concurrent.

6 april 2014 om 16:45

Kijk eens naar de laatste jaren? Dan kan je het schandalig noemen, maar we zijn continu kampioen geworden zonder topscorer van de Eredivisie of spits die er 20 maakt. Je noemt het dramatisch, ik noem het kwaliteit. Dus doe niet zo raar tony.

Hiervoor hadden we Suarez Huntelaar en Rosenberg die goal na goal maakte, maar zonder enige kampioensschaal....

6 april 2014 om 17:21

Toch scoren we best veel... en dat zonder persoon die er meer dan 15 in schiet.
Ajax heeft namelijk de meeste doelpuntenmakers in Nederland... zegt wat over het collectief.

Het zou wat zijn als feyenoord nog kampioen wordt. Het is haast onmogelijk dat zoiets nog zal gebeuren, maar dit ajax kan ook in de arena zomaar punten verspelen tegen een ado den haag die in vorm is. Daarna zal de stres toenemen en kunnen ze uit bij heracles ook punten laten liggen. Uiteindelijk zullen ze thuis tegen het zwakke nec gewoon winnen en zijn ze kampioen.

6 april 2014 om 16:45

@ analist00

Dan ben je inderdaad een analist van 0,0

Ajax gaat volgende week gewoon kampioen worden. Ik zie ze thuis geen punten verspelen tegen ADO terwijl Feyenoord uit speelt bij Psv.

Wat een triest publiek ook weer. Buiten dat voorval met Cillessen begon het halve stadion te juichen toen Feyenoord op voorsprong was gekomen :s Volgens mij willen ze ook helemaal geen 2e worden.

6 april 2014 om 16:48

Is toch altijd zo. De haat tegen Ajax is groter dan de eigen clubliefde. Dat is bij Psv, Feyenoord, Utrecht, Ado, deels Twente en nu ook Vitesse. Het leukste ervan is nog dat het Ajax echt geen .. uitmaakt wat anderen vinden, wij presteren wel.

Alleen bij de kleinere clubs kan je nog normaal spelen, daar is de support soms nog het mooist in Nederland. Dat een stadion van 10.000 toeschouwers meer sfeer kan maken dan een Gelredome die nooit vol zit zegt al genoeg.

Haat is groter dan clubliefde, het zal nooit veranderen.

6 april 2014 om 16:53

Klopt helemaal wat je zegt Rutger. Ik haat Ajax ook met intense passie.

"wij presteren wel".... Wees er maar trots op met dit laffe voetbal kampioen te worden, ik zou me diep schamen....

6 april 2014 om 17:00

Ga je maar schamen dan, we staan 6 punten voor, meeste goals gemaakt, ook bij de minste qua tegengoals

6 april 2014 om 17:13

Haha, jouw frustratie geeft extra smaak aan deze 1-1.
Als Vitesse op deze manier de titel had gepakt dan liep jij voorop in de polonaise ipv je te schamen.

6 april 2014 om 17:22

Laf voetbal? Ajax heeft niet op de counter gespeeld hoor... dat doet het zelden.
En al speelt Ajax dat, dan komt dat meestal omdat de tegenstander Ajax terugdringt... dan kan je wel met 6 man voor in gaan spelen maar dan moeten 4 verdedigers alles oplossen... iets wat dan niet te doen is.

Je voetbalkennis is wel enorm matig he...

We waren in de eerste helft goed weggekomen daar het bij 1-0 bleef. Wat is Vitesse slecht in het afmaken van kansen he.. Gelukkig hebben wij de beste doelman van de Eredivisie op doel én pakt hij vandaag weer wat ballen. Die 1-0 kan je hem deels aanrekenen omdat hij hem niet achter slaat, maar het was dan ook een goede vrije trap; de verdediging stond gewoon te slapen.

Ajax had in de eerste helft een penalty moeten krijgen, evenals Vitesse. Dat die handbal van van Rhijn niet gezien of gegeven wordt kan ik nog wel begrijpen, maar het torpederen van Duarte? Die verdediger had "target locked" en voerde zijn aanslag uit. Dan maakt het niet uit dat Duarte die bal 600 meter voor zich uitspeelde, het is wel een penalty. Maargoed, staan die 2 ook weer tegen elkaar weggestreept he.

In de 2e helft waren we gewoon beter en daarom denk ik dat 1-1 nog een prima resultaat is.

Jammer dat we volgende week -als we winnen- nog 4 uur moeten wachten op het resultaat van Feyenoord. Had het liever andersom gezien, daar wanneer Feyenoord punten verspeeld Ajax kampioen is en we dus allemaal in onzekerheid zijn.

Hoe dan ook: ik ben bij het feestje, wanneer het ook is.

Heerlijk trouwens Cillessen die de idioten van Vitesse nog even pakt. Weg minuut blessure tijd. en je spoort sowieso niet als je zoiets doet als supporter zijnde in de laatste 2 minuten dat Vitesse nog iets kan uithalen, zij hebben de punten nodig. Ajax schiet iets op met een punt,vitesse kan de 2e plek definitief vergeten en gelukkig maar. We hoeven geen Vitesse in de CL.

Voetbalzone, de 1-0 was geen hoekschop maar vrije trap en de handsbal van Van Rhijn wordt wel genoemd als penaltykans en de sliding op Duarte wordt over het hoofd gezien? Check de wedstrijd eerst eens goed

Vond het een zeer boeiende wedstrijd met een zeer sterk Vitesse in de eerste helft en een beter Ajax in de 2e helft. Een gelijkspel is een uitslag waar ik mee kan leven. En dit was voor mij wel eens een wedstrijd van een beetje niveau. ik vond het een mooi pot.

Pff wat had ajax een geluk, net als vorige week tegen Twente... Pfoe als Twente en Vitesse al die kansen hadden afgemaakt tegen Ajax zag de ranglijst er heel anders uit en was het nog heel spannend geweest

6 april 2014 om 17:03

Goed argument

Als Ajax uit tegen SC Heerenveen, Groningen, PEC Zwolle, Nac. FC Utrecht
en thuis tegen RKC en Cambuur de kansen had afgemaakt stonden we nu 25 punten voor

6 april 2014 om 17:22

Ja als castaignos al zijn kansen afmaakt stonden we nu op 80 punten

Niet echt slim geredeneerd van Suy Siem...als het verschil alleen maar groter wordt tussen Ajax en de rest..zou Ajax daar beter van worden? ..niet echt.competitie wordt daar ook alleen maar saaier van waarna de toeschouwersaantallen zullen terug lopen.europees zal het nog minder worden met een gebrek aan weerstand..en...het bewijst alleen maar dat je met geld toch een end komt...de laatste 4 jaar heeft Ajax de hoogste begroting van Nederland en wordt 4 maal kampioen ..toeval...lijkt me niet echt.

6 april 2014 om 17:24

Erwin... toeval? ja dat is toevallig.
Ajax heeft de hoogste begroting... so what?
Geeft Ajax jaarlijks zoveel uit? nee... dus dat kul argument kan linea recta de prullenbak in.

6 april 2014 om 18:12

Oh toevallig.....!?tuurlijk.geeft niet veel uit..?hoe kan je dan de hoogste begroting hebben.?ik feliciteer Ajax maar je moet het wel realistisch blijven.

Tja het ligt gewoon nog steeds aan het gebrek van goede aanvallers met snelheid voorin en dat vreselijke systeem met de punt naar achteren. Vitesse speelde een hele goede wedstrijd maar die hebben gewoon een elftal waar er gewoon vleugelaanvallers op de vleugels staan. Iedere speler van Vitesse heeft ook gewoon een goed fysiek en goede snelheid.

Boilesen had een hele slechte middag. Die liet zich continue op kindse wijze uitkappen. Die Adsu of weet ik t hoe die heet. Die heeft 1 move en dat is alleen maar dreigen en de bal erlangs tikken en keer op keer trapten ze er weer in.

Het valt me echt serieus op dat niemand de handsbal van VdH heeft opgemerkt (kans van Sig op 1-2 na prachtpass Bojan). Hij krijgt de bal na de redding van Velthuizen op zijn arm.

Zou dat overigens ook zwaar onterecht hebben gevonden, maar het zet de verhoudingen weer een beetje in evenwicht.

Heel veel supporters hebben het hier over cilissen die werd bekogeld door fans van Vitesse met aanstekers.
Dat mag en hoort niet en is inderdaad schandelijk,maar waar jullie ajaxieden niet over schrijven is het zeer schandelijke gedrag op de oosttribune van een stelletje echte randdebielen.
Zij gingen niet alleen volwassen mensen te lijf maar ook nog kinderen met hun ouders.
Het kan dus blijkbaar jullie goedkeuring krijgen en dat zeg dan ook iets over diegene die hier niets over schrijven.
Ook schrijft hier niemand over een penalty die we hadden moeten krijgen en een rode kaart voor daly blind.
Dus diegene die hier schande spreken moeten zich eerst maar eens zelf bij de neus pakken.
De terechte kampioen zullen jullie zijn,maar als supporter zou ik me schamen voor dergelijk gedrag zoals hierboven beschreven. Was het spandoeken in het uitvaak door kinderen gemaakt want ik kan me niet voorstellen dat volwassen mensen dit gemaakt hebben⚠

6 april 2014 om 17:05

Je bedoeld die lui die aan kaartjes kwamen doordat Vitesse supporters ze te koop hadden aangeboden voor een fortuin. Over schande gesproken inderdaad. Overigens laten we het maar niet over de intelligente spreekkoren van 'jodenjacht' hebben in plaats van het supporten van je eigen team. Hand in eigen boezem.

6 april 2014 om 17:26

Ze gingen geen kinderen te lijf hoor... leuk dat je dat er bij verzint.
Het was juist andersom, er werd opgemerkt dat er ajacieden zaten en tja dan weet je wat er gaat gebeuren.
Het spandoek was prima gemaakt, beter dan die kringloop rommel die ze in die evenementenhal hebben.
Nog 10 x erger dan de Arena.

Nog effe over de pen die aan Duarte gegeven zou moeten worden. Allereerst stond hij buitenspel toen hij de bal kreeg.ten tweede van der Heijden maakte een pure sliding naar de bal en kwam zo met zijn lichaam voor de aanlopende Duarte, die door zijn snelheid niet anders meer kon dan er overheen duikelen.
Daarnaast de penalties tegen elkaar wegstrepen? Rutgerrr. Je vergeet ff dat Vitesse dan hoogstwaarschijnlijk de rust al met 2-0 was ingegaan en derhalve heel anders had kunnen gaan spelen en minder ruimte achterin weg geeft.
Sommige Ajaxcieden zijn nog wel objectief maar de meeste niet over dat de uitslag wel terecht was.
Als je de wedstrijd objectief wil bekijken dan moet je je ff voorstellen dat Vitesse Nederland was en Ajax Duitsland, ben benieuwd of je het dan nog wel een terechte uitslag vond.

6 april 2014 om 17:09

lol, wat heeft Nederland - Duitsland hier mee te maken? Kijkend naar de wedstrijd in zn geheel vind ik n gelijkspel terecht. Als je de 2 helften afzonderlijk gaat bekijken, dan is de 1e duidelijk voor Vitesse en de 2e voor Ajax.

Buitenspel is niet gezien dus doorspelen, net als de handsbal van Van Rhijn. Daarnaast gaat Vd Heijden misschien voor de bal, maar dat ging Blind ook... Beiden raken ze de bal niet en wel de speler, dus dat is ook geen argument...

6 april 2014 om 17:28

je doet je naam geen eer aan zeg, blind mist de bal en moet rood en die vitesse speler bij duarte niks?? over objectief gesproken

Wat is het toch een drama die aanval. Ajax scoort dit seizoen zelden vaker dan 1x in de een uitwedstrijd. Als je 8 uit doelpunten maakt in 6 wedstrijden... Het is echt verschrikkelijk. En dan dat eeuweige getreuzel om Kishna er niet in te doen... En om de Sa erin te doen als je langste centrum spits eruit is... Nee dit was weer zo een dramatisch wissel beleid van de Boer... Het is omdat de rest ook zo goed zijn best probeert te doen om geen kampioen te worden, want dit leek met name op de 1e helft weer nergens op!

6 april 2014 om 17:12

Ik verbaasde me ook over Kishna. Maar waar ik me over irriteer is Duarte... Meneer de postbode gaat alleen maar ballen brengen, verliest daarna constant de bal en heeft totaal geen meerwaarde. Haal dan desnoods Schone terug naar t middenveld en zet daar De Sa neer.

6 april 2014 om 17:30

Ach ik blijf erbij dat Duarte eventueel als verdedigende middenvelder beter tot zijn recht komt dan als aanvallende middenvelder. Hij is gewoon te voorspelbaar daarvoor en zijn schoten zijn ook niet van het niveau van een aanvallende middenvelder. Zet daarna een gebrek aan inzicht en dan red je het daar niet! Schone was inderdaad geen slecht idee geweest!

1ste helft zeer slecht Ajax. 2de helft was stukken beter en hadden ze nodige kansen. Op basis van beide helften denk ik dat gelijkspel terechte uitslag is. Al had Vitesse meer een overwinning verdiend dan Ajax. Volgende week winnen van ADO en nr 33 is binnen

Knappe eerste helft van Vitesse, Ajax had er totaal niks tegen in te brengen. 2e helft was compleet de omgekeerde wereld. Het leek wel of Vitesse hun energie totaal verbruikt had. Gelijk spel is dan ook wel terecht.

Jammer dat de geelzwarte helden Cillessen gaan bekogelen. Maar ja het is nu eenmaal bekend van deze supporters alleen heel erg gek achter het hek.

Het seizoen van Vitesse in een notendop. Eerste helft geweldig voetbal en passievol in de aanval, in de tweede helft komt dit maar bij vlagen terug, sluipt het tempo weg en sta je aan het eind met vertwijfeling en lichte teleurstelling voor het team te klappen.

En Ajax dat geweldig zwijnt de eerste helft, niks te vertellen had, in de wedstrijd terug wordt toegelaten - niet op eigen kracht maar door Vitesse dat het hoge niveau niet kon volhouden. Toch een enerverende pot.

Dan moet Feyenoord toch maar winnen van PSV komende week...

Rutgerrr, wat kraam jij hier een hoop onzin uit.
Vitesse slecht in het kansen afmaken? 1 x Vejnovic wel, maar de kopbal van Kashia op de paal is gewoon pech voor Vitesse of geluk voor Ajax en die kansen van Labyad en Trarore zijn gewoon prima ingeschoten ballen. maar zeer goed gekeept door Cillessen. Daarnaast ligt het verder niet aan Vitesse dat het niet ruimer had kunnen voorstaan. Bij van Rhijn hadden we een 100% pen moeten hebben en Ajax had de 2e helft met 10 man moeten beginnen, want Blind had duidelijk rood moeten krijgen.
Penalties tegen elkaar wegstrepen Rutgerrr? Allereerst stond Duarte buitenspel toen hij de bal kreeg, daarnaast maakte van der Heijden een pure sliding naar de bal en komt vervolgens met zijn lichaam voor de aanlopende Duarte te liggen, die door zijn snelheid niets anders meer kan dan er overheen duikelen.
Daarnaast zou Vitesse met de pen hoogstwaarschijnlijk met 2-0 hebben voorgestaan en kunnen ze veel meer controlerend gaan voetballen en minder ruimte weggeven.
Sommige Ajaxcieden zijn nog wel objectief over of de uitslag terecht is of niet, maar de meeste totaal niet.
Ik zou zeggen probeer het volgende eens om objectief over de uitslag te zijn.
Vitesse was vandaag het Nederlans elftal en Ajax was Duitsland. Ben benieuwd of men dan 1-1 nog terecht vind.

Wat floot Kuipers een beroerde wedstrijd zeg! Zuivere penalty voor Vitesse na de handsbal van van Rhijn, zuivere pingel voor de charge op Duarte. De gele kaart voor van Rhijn sloeg nergens op, dat had rood voor Piazon moeten zijn. Blind had ook best een rode mogen krijgen na zijn sliding. Ajax mocht na 45 minuten van geluk spreken dat het maar 1-0 was. Over 2 helften is een gelijkspel best een goede afspiegeling... Volgende week thuis tegen ADO de volle 3 punten pakken, dan ben je officieus kampioen. Als Feijenoord punten laat liggen in Eindhoven zelfs officieel!

6 april 2014 om 17:34

Ik heb de herhaling nog niet gezien, maar vanaf mijn positie (Zuid-tribune) probeerde Duarte vormbehoud te tonen voor deelname aan het Noord-Hollands kampioenschap hoogspringen.
Verder ben ik het over het algemeen met je eens, maar Vitesse was de eerste helft vele malen beter dan Ajax in de tweede helft.
En zonder Daley Blind (niet te geloven dat die mocht blijven staan) had Ajax de tweede helft veel minder kunnen laten zien dan dat ze nu deden .wat dat betreft had Vitesse meer aanspraak op de winst dan Amsterdam.

6 april 2014 om 17:37

Ik heb de herhaling 3x gezien en het gewoon een overtreding. Hij raakt Duarte vol. Vitesse was veel beter in de eerste helft, daar had 4-0 niet misstaan...

6 april 2014 om 17:49

Hij raakt Duarte nauwelijks, Duarte springt zelf omhoog vlak voordat hij V/d Heijden zou raken. Overigens: zelfs als V/d Heijden hem wel zou hebben neergehaald was het geen strafschop, want Duarte stond buitenspel.

6 april 2014 om 18:00

heb je de herhaling 3x gezien? betwijfel het want het was kashia..

Wat ik trouwens niet begrijp is dat ze Ajax niet om half 5 laten spelen. Het is toch veel leuker om te weten of je kampioen bent direct na de wedstrijd? Er zitten toch geen ADO supporters in de Arena, dus van een risicowedstrijd is geen sprake. PSV - Feijenoord vervroegen is geen optie lijkt me... Misser van de Knvb.

Bijzonder leuke wedstrijd om te kijken. Vitesse was zo ongelofelijk veel beter in de eerste helft dat was echt niet meer normaal. Zoveel kansen hebben en er zo slordig mee omgaan. Aan het einde van de eerste helft voelde je dan ook dat er één kans voor de tegenpartij zou komen in de tweede helft en het hele spelbeeld zou veranderen. Ajax was dan ook na de goal meteen de bovenliggende partij al hadden ze niet zoveel kansen als Vitesse. Het was jammer van een paar debielen die zich weer moesten laten gelden op de oost-tribune, ze maken het ook steeds meer waar dat je tegenwoordig schijnbaar niet meer gezamenlijk op een tribune naar de wedstrijd kan kijken. Overigens voor mensen die beginnen dat het komt door geldwolven van Vitesse, dit soort mensen komt hoe dan ook aan kaartjes, of het nou via familie of kennissen is.

Overigens is het ook wel mooi symbolisch voor het hele seizoen, de eerste helft van het seizoen het mooiste spel wat op de velden te vinden was de tweede helft vooral vaak teleurstellend en het niet waar kunnen maken. Al met al denk ik dat Vitesse verdiend had te winnen maar ik kan leven met een gelijkspel. Uiteindelijk wordt zo gewoon de beste kampioen en dat heeft Ajax verdiend door zijn consistentie gedurende het hele seizoen.

Chelsea was veel sterker en had veel kansen.

wat ziet frank toch in die boilesen? zwakste schakel in dit ajax..

Eerste helft volledig voor een ontketend Vitesse dat voor al die energie in de tweede helft de tol betaalde. Ajax eerste helft vooral op energie en inzet afgetroefd, tweede helft onherkenbaar. Dan over de arbitrage: duidelijke strafschoppen weggewoven (geen buitenspel Duarte - 1 lijn!). Gele kaart voor Blind terecht (oranje rand). Rode kaart voor Piazon (kopstoot). Al met al zal Ajax het meest tevreden zijn. Je kunt van Vitesse in deze vorm gewoon verliezen; vooral, of eigenlijk alleen de eerste helft speelden de Arnhemmers fantastisch voetbal op een manier die ik zelden van Ajax zie. Blijkbaar is dan toch de degelijkheid en gelijkmatigheid van Ajax het recept voor weer een (aankomende) titel. Maar leuk was het dit seizoen bij de Amsterdammers zelden; een thuiswedstrijd tegen Barcelona daargelaten. Dus volgend seizoen toch maar voor wat meer sprankeling??

Ajax verdiende de 1e helft te verliezen, maar na het snelle doelpunt van sig vond ajax de rust. Die atsu van vitesse is erg goed... Eentje die de potentie heeft om het ver te schoppen. Ajax is al met al wel weer verdient kampioen dit jaar

Ajax! Xxxamsterdamxxx

Onterecht Vitesse had dit moeten winnen.
- Had een penalty moeten krijgen na de handsbal van van Rhijn
- Bal op de paal
- Moest een rode kaart voor Blind zijn
- Vitesse had als het in de 1e helft op 3-0 stond waar het wel het recht op had dit makkelijk kunnen uitspelen.

Dat Ajax hoogstwaarschijnlijk weer kampioen wordt tot daar aan toe, maar waar ik me het meest aan stoor is de manier waarop de meeste Ajaxsupporters deze wedstrijd voor hun club analisseren. Totaal geen objectiviteit te bespeuren.
Komen wij aan met een pen en een rode kaart, dan zij ook, maar ze vergeten daarbij wel op welke momenten e.e.a gebeurd en hoe dat de rest van de wedstrijd bepaalt.
Pinko , Blind terecht geel, maar wel met een oranje rand?? Dat soort kaarten zijn er niet, je constateerd zelf ook wel dat het meer had moeten zijn dan geel, durf dan ook te zeggen dat het gewoon rood is. (duarte dat was wel een terechte gele kaart of die van Kashia, maar als je daar de overtreding van Blind tegenover zet, met een gestrekt been, dan is dat toch wel duidelijk rood)
Piazon trouwens ook voor het geval jullie daar mee komen, maar dan had Ajax al een tijd met 10 man lopen spelen.
Duarte op 1 lijn, koop een nieuwe bril zou ik zeggen!!
Voordat men voortaan commentaar gaat geven moet je eerst het volgende doen: Laat je tegenstander het Nederlands elftal zijn en je eigen club Duitsland dan kom je tot een veel objectievere beoordeling.

Ajax stond altijd voor aantrekkelijk voetbal, pressie, driehoekjes, steekpassjes, echte buitenspelers, een scorende spits.
Hoog tempo, technische spelers, individuele klasse.
Supporters die nooit tevreden waren, kritische supporters.
Dat is ajax en dat maakt de club zo uniek in de wereld.

Helaas is daar nu weinig van over: geen aantrekkelijk voetbal, geen pressie, geen driehoekjes, geen buitenspelers, geen spits.
Een bejaardentempo, geen spelers die er echt uitspringen.
Resultaat is het toverwoord geworden.
Als je een wedstrijd heb gezien van ajax heb je ze allemaal gezien.
Saai onaantrekkelijk voetbal.
Een publiek wat het allemaal geweldig vindt.
Waar zijn die kritische supporters gebleven??
Het is allemaal grauwe middelmaat geworden.

Het beleid van ajax is heel goed.
Niet kopen om het kopen maar heel gericht, jeugd de kans krijgen,
Een salaris maximum ingesteld, heel goed!
Helaas is het beleid, wat door cruijff is ingevoerd, doorgeschoten.
Er wordt alleen ng maar hele jonge spelers ingezet.
Heel dapper maar daar win je de oorlog niet mee.
In nederland, in een van de slechtste competities in europa kom je daar nog wel mee weg maar , zoals cruijff ook al zei, internationaal niet.

Bij ajax hebben ze (de boer, overmars) een volkomen verkeerd beeld van de kwaliteit van hun elftal.
Wordt zwaar overschat.
Als je echt denkt dat je stappen kunt maken met voetballers als denswill, fischer, de sa, de jong, van rhijn, vermeer e.d dan ben je niet realistisch.
Als je als trainer denkt en zegt dat ajax prima speelt en in heel veel wedstrijden gedomineerd heeft dan snap je er niet veel van.
Dan heb je in ieder geval een andere opvatting over wat aantrekkelijk voetbal is.
Ik heb respect voor de boer en hij heeft een stevig fundament neergelegd maar helaas blijft het daarbij.
Voorlopig zeker geen toptrainer.

Ik moet toch zeggen dat, ondanks de goede intenties van beide ploegen, het voetbal echt pijn deed aan mijn ogen. En dat voor een topper. Het lijkt wel of we in de Eredivisie geen spitsen en geen verdedigers van zelfs maar B-niveau hebben lopen, wat een gepruts weer zeg. En helaas speelden vandaag nog twee teams die relatief goed voetbal spelen vergeleken met de rest van de competitie... (ja, "mijn" club is in die zin nog een klasse slechter bezig).

Ondanks dat Ajax zwaar verdiend kampioen gaat worden, zit het Nederlands voetbal vandaag de dag qua kwaliteit toch in een hele diepe put. Spelers gaan steeds vroeger weg, fatsoenlijke verdedigers zijn er niet meer, elke spits die nog een bal kan raken vertrekt naar Engeland met 15 jaar... Wat overblijft is een samenraapsel aanvalsgrage backs en creatieve paradepaartjes die zelden effectief zijn in hun acties. Beste voorbeeld daarvan is misschien PSV nog wel, kampioen balbezit maar toch de goals keer op keer om de oren krijgen, zelfs tegen clubs van het niveau Loedogorets en Chernomorets.. Feyenoord, Vitesse en Utrecht in augustus al kansloos uit Europa, en Ajax na de winter ook meteen uit de EL tegen een tegenstander die toch ook geen Europese subtop is. Alleen AZ heeft het zeer maar dan ook zeer verdienstelijk gedaan.

Oekraine, België, Zwitserland, Turkije en zelfs landen als Oostenrijk en Griekenland beginnen ons langzaam maar zeker op de hielen te zitten op de Europese ranglijst.

Wat mij betreft wordt het eens tijd dat alle Nederlandse clubs om de tafel te gaan om er samen voor te zorgen dat het niveau van de competitie, en dan met name in het linkerrijtje (maar liefst over de gehele breedte uiteraard) weer eens omhoog kan. Natuurlijk kunnen we qua geld niet opboksen tegen het buitenland, maar dat was in de jaren dat we wél presteerden ook niet veel anders.

En nogmaals, echt niets tegen de prestatie van Ajax hoor, alle lof en respect, maar laat deze kampioenschappen er alsjeblieft niet voor zorgen dat ze het allemaal wel best gaan vinden, want juist Ajax zit in een ideale positie om weer eens voor kwaliteit te gaan, of er in elk geval voor te zorgen dat hun sterkhouders weer minimaal tot hun 24e blijven. Daar moet de hele Eredivisie naartoe gaan werken. Daarnaast hoop ik dat er eens voetballers komen die tevreden zijn met een lange carrière in de Eredivisietop in plaats van weg te rotten bij een of andere degradant in Engeland voor net dat beetje extra poen. Tien jaar geleden was Nederland ook niet de plek met geld, maar domineerden de teams wel nog af en toe in Europa. Naar dat niveau moeten we weer streven met z'n allen.

Wat mij betreft koopt Ajax dan ook maar eens een klasse spits die in de CL het verschil kan maken. Ga mij nou niet vertellen dat er niet meer pareltjes als Bony in relatief onbekende competities rondlopen... Voor de rest de selectie zo houden, misschien nog een klasse stofzuiger of ervaren verdediger erbij, en nu eens echt bij de laatste 16 in de CL zien te komen. De basis staat er goed voor, de coach hebben ze, nu nog net dat beetje extra aan kwaliteit wat ook een niveau hoger beslissend kan zijn. Desnoods domineren ze de Eredivisie dan maar wat langer, liever meer niveau dan dat er geen enkele ploeg met echte kwaliteit binnen de landsgrenzen speelt, zoals nu helaas toch wel het geval is...

Was een leuke wedstrijd maar kwalitatief zeer matig als je kijkt hoe eerst Ajax werd weggespeeld en daarna Vitesse.
Nou beginnen bij het begin, want Vitesse begon sterk en leek net een vol waardige kampioensploeg zo wat een explosieve start die natuurlijk niet onbeloond bleef, want het werd 1-0 na volgens mij al een paar 300 kansen maar ook na die 1-0 waren er zeker nog 7 200 kansen op de 2-0. Ajax was Ajax niet, want het was slordig en niet gefocust zo leek toch kon Vitesse de voorsprong niet vergroten door 1e keeper van Oranje en Ajax namelijk Cillessen die weer buitengewoon keepte die hield Ajax 45 minuten echt op de been.
Vitesse wou en wou maar het lukte steeds niet ook gewoon een penalty moet hebben die ze niet kregen pech maar ook gewoon kwalitatief slecht in het afmaken van kansen mag je wel zeggen na de eerste helft.
Kuipers floot ook niet best.
Vitesse was steeds bezig met de aanval en niet achterin maar rond tikken maar qua scoren herkende we Vitesse niet, want als Vitesse effectiever was geweest stond het na 45min 3-0 minimaal.
2E Helft
De rollen waren in een klap omgekeerd in een keer liep Ajax over Vitesse heen wat sneller scoorde dan Vitesse, want na 2 minuten in de 2e helft werd Cillessen reddingen beloond Kolbein zorgde ervoor dat er 1-1 op het bord verscheen tegen de verwachtingen in, want iedereen dacht dat Vitesse het in de 2e helft af zou gaan maken maar ja schijn bedriegt.
Ajax kwam steeds beter in de wedstrijd te zitten maar schrok wel even toen Blind er als een gek op een van Vitesse in vloog ik dacht meteen Rood maar het werd geel terwijl het volgens mij echt minimaal rood was wat je ook aan de reactie van Blind kan zien echt een super gevaarlijke tackle maar goed het werd jammer genoeg geel en waarom jammer genoeg geel is omdat de Knvb Blind nu niet kan straffen voor die tackle.
Nu verder Ajax werd Barcelona en Vitesse werd Real Betis ja in de verhouding wel wat natuurlijk weer ten verdienste is van Ajax.
Ajax had ook een penalty moeten hebben en kreeg die ook niet en ook omdat Ajax niet de 2e erin kon schieten bleef het 1-1 en Cillessen werd 2 euro rijker

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren