Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Overbodige middenvelder is vertrouwen in Ten Hag kwijt en wil weg’

Laatste update:

Zidane Iqbal lijkt Manchester United nog deze maand op huurbasis te gaan verlaten. De negentienjarige middenvelder hoeft onder Erik ten Hag amper op speeltijd te rekenen en raakt zijn geduld kwijt, schrijft de Manchester Evening News. Kantelpunt was het duel van afgelopen dinsdag tegen Charlton Athletic, toen Kobbie Mainoo, een ander groot talent, op een basisplaats kon rekenen en Iqbal voor de elfde keer dit seizoen negentig minuten op de bank bleef.

Nu Mainoo steeds dichter tegen het eerste elftal aanhikt en regelmatig onderdeel uitmaakt van de training van de A-selectie, wil Iqbal zijn heil elders zoeken. Bij een eventuele uitschakeling in de EFL Cup nemen de kansen op speeltijd nog meer af voor de Irakees, waardoor speelminuten in het beloftenteam als schrale troost moeten dienen. Met Casemiro, Christian Eriksen, Scott McTominay en Fred heeft Iqbal een aantal zwaargewichten voor zich op het middenveld van United.

De technische leiding van United is voornemens om Iqbal vaker aan te laten sluiten bij de A-selectie om hem zo bij het groepsproces te betrekken. Een huurdeal in de zomer is ook al besproken, maar als het aan de middenvelder zelf ligt trekt hij de deur van Old Trafford nu dus al tijdelijk achter zich dicht. Bijkomend voordeel is wel dat United nog in vier competities actief is dit seizoen, waardoor ook voor Iqbal mogelijk nog kansen in het verschiet liggen. Dat geduld lijkt hij echter niet op te kunnen brengen.

Iqbal groeide op in Manchester als kind van een Iraakse moeder en een Pakistaanse stiefvader. In 2012 maakte hij de overstap van de jeugdopleiding van Sale United naar United, waar hij in april 2021 zijn eerste profcontract ondertekende. Sindsdien staat de teller echter op slechts één optreden. In december 2021 viel hij in de slotminuut van het Champions League-duel met Young Boys in voor Jesse Lingard. Tijdens de WK-brak afgelopen december kreeg hij wel veel speelminuten in de oefenduels met Real Betis en Cadíz.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geboren bij een ‘Iraakse’ moeder en Pakistaanse ‘stiefvader’. Schiet mij maar lek

12 januari 2023 om 07:44

Nee, 'groeide op'.
Dus tijdens of na de zwangerschap zal de Iraakse moeder wel van partner verandert zijn.

12 januari 2023 om 07:51

Wow, lekker boeiend ook waar die vandaan kwam of wat zijn moeder wel of niet heeft gedaan.

12 januari 2023 om 07:59

Daar ging het niet om. Het was een taal-issue. Blijkbaar stond er in de tekst eerst "geboren bij" ipv "groeide op". En normaalgesproken word je niet geboren bij een stiefvader, al zou het in theorie nog wel kunnen

12 januari 2023 om 10:05

Plz explain hoe dat "in theorie" in zn werk gaat. Ironman

12 januari 2023 om 10:20

Niet zo moeilijk toch? De zwangere dame wisselt van partner tijdens de zwangerschap.

12 januari 2023 om 12:14

@grasnaaier, het zou bijvoorbeeld kunnen dat het zaad van de "stief"vader niet kon zorgen voor de zwangerschap en dat er dus een andere man de echte vader die het klusje wel kan klaren

12 januari 2023 om 12:31

Man bezwangert vrouw. Man vertrekt met noorderzon. Andere man krijgt relatie met vrouw. Kind wordt geboren.

12 januari 2023 om 21:06

Wat lierse zegt inderdaad. Er staat geboren bij. Dat laat dus wat ruimte.

12 januari 2023 om 07:52

Zou hij dan voor Pakistan uit mogen komen? Lijkt me eigenlijk niet als het ‘alleen’ je stiefvader is

12 januari 2023 om 08:01

Ben ik ook wel benieuwd naar. Er zijn wel veel mogelijkheden om voor een land uit te komen. Heb hier ook wel eens gelezen over gasten die voor een land uit mochten komen omdat hun opa er geboren was oid.

12 januari 2023 om 08:33

Dat gebeurt toch nog steeds veel. De Marokkanen van de derde generatie bijvoorbeeld. Ouders zijn hier geboren, zij zijn hier geboren, maar nog steeds een Marokkaans paspoort.

12 januari 2023 om 09:00

Wat jij schets is wat anders; Marokkanen kunnen - ongeacht waar ze worden geboren - geen afstand doen van de Marokkaanse nationaliteit. Met andere woorden; ze hebben in ieder geval altijd een Marokkaans paspoort en dus ook de betreffende nationaliteit.
On: Het is begrijpelijk gezien zijn plek in de pikorde dat ie elders speelminuten wil maken. Om wellicht later meer kans op speeltijd maken bij ManU.

12 januari 2023 om 09:01

Voetballers die 5 jaar in een land spelen mogen toch ook een paspoort aanvragen en voor dat land uitkomen?

12 januari 2023 om 09:39

Een stiefvader bepaald niet voor welk land je mag uitkomen. Je hebt immers niet zijn bloed. Het land waar je een paspoort van hebt of kunt krijgen bepaald dit.

12 januari 2023 om 09:43

Zodra men heeft doorgegeven dat een kind is geboren, dan krijgen ze inderdaad de nationaliteit en kunnen ze hier geen afstand van doen. Ik vraag me echter af of men verplicht is dit door te geven. Indien dit niet verplicht is en het niet daarom niet doorgeeft, dan zou men dus alleen de nationaliteit hebben van het land waar men is geboren. Zoals ik al schrijf ik weet niet of dit verplicht is. Dus ik schrijf dit niet als feit.

12 januari 2023 om 11:06

IronManUtd

Volgensmij is het erg makkelijk voor Britten om een Iers paspoort te krijgen, als je (groot)ouder er ook een heeft.

12 januari 2023 om 12:00

Zeballos ja dat geloof ik. Maar volgens mij is dus een paspoort of het recht daarop ook niet een altijd noodzakelijke voorwaarde.

12 januari 2023 om 12:32

@patje

Zeurpuntje, maar je hebt juridisch een nationaliteit wel of niet. Dat hangt niet van je paspoort af. Je paspoort is slechts de papieren weergave van de juridische werkelijkheid.

12 januari 2023 om 13:34

erwinson

Elk land bepaalt zelf wanneer en hoe je de nationaliteit (en als gevolg daarvan een paspoort) kan aanvragen. Ik weet niet of de FIFA nog aanvullende regels geeft, maar het land zelf bepaalt in eerste instantie. Bruno Martins Indi was bijvoorbeeld bij geboorte geen Nederlander.

12 januari 2023 om 15:47

Ligt denk ik eraan of de stiefvader het kind heeft erkend of niet. Maar zeker weten doe ik het niet.

Deze jongen kreeg in de voorbereiding veel speeltijd en liet toen zien dat hij er nog niet klaar voor is.

12 januari 2023 om 08:20

Kan me nog een invalbeurt van hem herinneren van drie minuten waarin hij direct geel pakte en eigenlijk nog rood had kunnen hebben, heethoofd

12 januari 2023 om 09:37

Dat was Hannibal Mejbri, dit is een totaal andere speler.

12 januari 2023 om 09:34

Ook geen schande dat hij niet aan kan haken bij United als 19 jarige. Nu is het zaak goede clubs uit te kiezen waar hij zich geleidelijk aan kan ontwikkelen en misschien dat hij dan over twee jaar nog van waarde kan zijn.

Iqbal, heeft nog geen moment kunnen imponeren. Ook niet bij de U21 van United. Daarom is een (tijdelijk) vertrek misschien wel de beste oplossing.

Volgens mij was dankzij de fratsen van Qatar juist niemand brak tijdens dit WK.

12 januari 2023 om 08:16

Lekker scherp weer! :D

Wordt Mainoo als groter talent gezien dan?

12 januari 2023 om 09:35

Hij weet als 17 jarige Ten Hag te overtuigen van een basisplaats, dan doe je in ieder geval iets goed. Nu zijn zo veel mogelijk te leren van de ervaren jongens en je kans te pakken als die komt.

12 januari 2023 om 09:41

Ja zeker weten is op 17 jarige leeftijd al verder dan iqbal

leuk dat hij het vertrouwen kwijt is in ten hag, maar als je er geen reet van kan dan speel je niet...
tijdelijk of permanent vertrek beste optie voor beide. jongen zal best wel talent hebben maar ik zie het niet. en ten hag blijkbaar momenteel ook niet.

Zit altijd op de bank maar komt er nooit vanaf. Lekker verhuren, misschien wel ergens binnen de eredivsie of in belgie.

Ik dacht echt het eerste jaar dat deze gast bestond dat Zidane Iqbal een soort nieuw totaalvoetbal bedacht door Zinedine Zidane was. Is niet eens een grap...

12 januari 2023 om 11:59

Of een soort ronde Rubik's kubus om voetbalintelligentie te testen. Het kan zo maar.

Wow! Dat mensen beoordelen op basis van geboorte!

Waar blijft het grote nieuws jongens. Wout Weghorst is op weg naar Engeland om te tekenen voor United. Dat wordt zo'n cultheld daar. Hopelijk maakt-ie gelijk de winnende tegen City en gaat ie staan huilen voor de camera.

Denk alleen maar..wat als utrecht hem huurt..ben der nog niet over uit of ie zal passen..maar welkom!!

Is verstandig als die een jaartje Championship niveau doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren