Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Invloed van Ten Hag? FC Utrecht strikt opnieuw talent van Manchester United

Laatste update:

Björn Hardley maakt de overstap van Manchester United naar FC Utrecht, zo laten de Domstedelingen weten via de officiële kanalen. De twintigjarige verdediger uit Tilburg speelde vier seizoenen in de jeugdopleiding van the Red Devils, maar zal Old Trafford voorlopig niet halen. Hardley heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2025 en sluit in eerste instantie aan bij Jong Utrecht. De Brabander met Surinaamse roots kan zowel centraal achterin als op de linksbackpositie uit de voeten.

United pikte Hardley in de zomer van 2019 op bij NAC Breda voor slechts 210.000 euro. De afgelopen jaren speelde de linkspoot voornamelijk voor Manchester United Onder 21, dat uitkomt in de Premier League 2. In 54 wedstrijden voor het beloftenelftal was Hardley goed voor 3 doelpunten en 2 assists. Bij Utrecht sluit de verdediger in eerste instantie ook aan bij het beloftenelftal, al kan hij zich wellicht snel ontwikkelen tot een selectiespeler.

Technisch manager Tim Gilissen is blij met zijn nieuwe aanwinst. “Björn is een linksbenige centrale verdediger met veel duelkracht. Hij is een echte winnaar, iemand die er alles aan doet om het maximale uit zichzelf en zijn teamgenoten te halen. Hij kiest nu bewust voor deze stap in zijn carrière, om speelminuten te maken in de Keuken Kampioen Divisie. In deze competitie wil hij zichzelf doorontwikkelen en wij gaan er alles aan doen hem daarbij te helpen. We zijn blij hem aan de club te kunnen verbinden.” Bij United liep Hardley deze zomer uit zijn contract.

In Manchester trainde Hardley de afgelopen jaren regelmatig mee met de hoofdmacht, zo ook onder manager Erik ten Hag. Utrecht wist eerder al te profiteren van het dienstverband bij United van de voormalig trainer, door te stunten met de komst van toptalent Zidane Iqbal. Laatstgenoemde kan middels een clausule overigens nog wel teruggekocht worden. Hardley speelde in de jeugdelftallen van United onder meer samen met toptalenten als Alejandro Garnacho, Kobbie Mainoo, Hannibal Mejbri, Anthony Elanga en Amad Diallo.

Is Hardley een aanwinst voor FC Utrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben benieuwd, dit is weer een low risk high reward transfer. Ik ga er vanuit dat een talent van United prima impact kan maken bij Jong Utrecht. We hopen natuurlijk op meer dan alleen maar impact bij JUT!

21 juli 2023 om 10:38

Staat je niet blind op de namen van die topclubs. Zijn de laatste jaren zat van die soort ‘talentjes’ uit de opleidingen van Chelsea en United terug naar Nederland gekomen waar je niks meer van hoort. Hoe heet dat toptalent ook alweer dan van Ajax, naar Chelsea, AZ en ADO ging? Was een linksback, donkere jongen. Nu clubloos. Wij hebben ook nog zo’n linksbuiten rondlopen bij Jong AZ. Wordt ook niks.

21 juli 2023 om 11:39

Castillo oid? Van Velzen oid schiet ook bij me naar binnen.

Jongen komt gewoon uit Nederland en moet weg bij United. Stop met alles aan Ten Hag linken aub..

21 juli 2023 om 09:37

Kan wel degelijk een link hebben. Hij zal waarschijnlijk vast met ten hag hebben gesproken, waarna hij de keuze naar utje heeft gemaakt…

21 juli 2023 om 13:03

Daarnaast komt hij uit de jeugd van NAC, waar de huidige TD van Utrecht (Gillesen) toentertijd hoofd jeugdopleiding was. Lijkt me een logischere link.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren