Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje ‘gaat fluitend door’ tegen Spanje: ‘Het is een verschrikking’

Laatste update:

Spanje heeft op het EK nog altijd geen wedstrijd gewonnen. Na het gelijkspel in de eerste groepswedstrijd tegen Zweden (0-0) speelde de drievoudig Europees kampioen zaterdagavond opnieuw gelijk. In Sevilla eindigde het duel met Polen in 1-1. “Het was gewoon slecht”, vertelde aanvoerder Jordi Alba na de wedstrijd van la Roja in Zuid-Spanje. “We moeten er in blijven geloven. Het kan allemaal nog goed komen.”

Zweden gaat dankzij de 1-0 overwinning op Slowakije nu aan kop in Groep E. Spanje staat met twee punten op de derde plaats, Polen staat laatste in de groep. Beide landen behouden nog wel uitzicht op de volgende ronde. “Ik heb er ook nog wel vertrouwen in”, benadrukte de linkerverdediger van Barcelona. “We hebben vandaag tot het einde gevochten om de winnende treffer te maken. We verzuimden echter de kansen te benutten. Ja, we staan onder druk nu. Maar we gaan niet aan onszelf twijfelen.”

Spanje moet woensdag winnen van Slowakije om plaatsing voor de achtste finales in eigen hand te houden. “Voor ons begint de knock-outfase eigenlijk nu al”, concludeerde Pau Torres. “Zo moeten we de wedstrijd tegen Slowakije ook benaderen. Ik geloof nog steeds in deze ploeg. We hebben genoeg kwaliteit.” Luis Enrique vond het lastig om meteen aan te geven waar het precies was misgegaan. “Ik kijk ernaar uit om alles nog eens uitgebreid te analyseren. We waren de bovenliggende ploeg, maar het was vanavond niet goed genoeg. Ik had er meer van verwacht”, zei de bondscoach van Spanje na afloop.

Oranje is als winnaar van Groep C al zeker van de achtste finales op het EK. Nederland treft daarin de nummer drie uit Groep D, E of F en dat kan zomaar Spanje worden. Rafael van der Vaart is allesbehalve onder de indruk van de vorm van Spanje en hoopt dan ook op een ontmoeting met Oranje. “Laten we het hopen. Fluitend door, echt. Ik vind Spanje echt een verschrikking, jezus . . . Er zit eigenlijk niks in”, analyseerde de oud-voetballer van onder meer Real Madrid bij de NOS.

“Het is een beetje rondspelen, maar er is niemand die die beslissende bal wil of kan geven. Waarschijnlijk is het 'kan'. Teleurstellend, hoor.” Van der Vaart was ook kritisch richting Aymeric Laporte, die niet kon voorkomen dat Robert Lewandowski de gelijkmaker kon binnenkoppen. “Die is voor zestig, zeventig miljoen naar Manchester City gegaan. Deze bedragen voor deze spelers tegenwoordig, het is echt waanzinnig. Dit is toch geen verdedigen?”

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Zweden321027
2Spanje312055
3Slowakije3102-53
4Polen3012-21

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oranje moet “gewoon” tegen de #3 uit de Poule Des Doods, dus helaas niet tegen Spanje. Kan me wel vinden in Rafael z’n woorden.

20 juni 2021 om 07:57

Dat is nog helemaal niet zeker. Dus dat is helemaal niet zo "gewoon".

20 juni 2021 om 08:04

Als Portugal verliest en Spanje weer gelijk speelt dan wordt het Spanje. Als Kroatie wint van Schotland dan is het grote kans dat het Kroatie wordt.

20 juni 2021 om 08:08

Dat klopt niet. Als Zwitserland en Turkije vanavond gelijkspelen ontlopen ze de Poule Des Doods.

20 juni 2021 om 08:10

Nederland speelt tegen de beste nr3 van groep D, E of F. Tenzij ik het mis heb, maar wat Zwitserland en Turkije doen doet er niet toe.

20 juni 2021 om 08:17

Jawel, het is een rare constructie, maar het gaat om bepaalde combinaties van nrs 3 die doorgaan. En bij alle combinaties die zorgen voor Poule f zit het gegeven dat de nr 3 van Poule a doorgaat. Dus als die van poule a niet doorgaat wordt het swso niet de 3 van poule f. Zoals ik al zei, ik begrijp het ook niet, maar is wel zo

20 juni 2021 om 08:20

Als 1 van de beste nr 3 niet uit poul a komt ontlopen ze de poule des dood

20 juni 2021 om 09:06

@Migi, ik heb heimwee naar de opzet met 16 deelnemers. Gewoon 4 poules met 4 ploegen, waarbij de nummers 1 en 2 doorgaan naar de kwartfinale. Minder wedstrijden, maar kwalitatief wel betere wedstrijden en zwaardere poules. En geen vreemde constructies die geen enkel normaal mens begrijpt...

20 juni 2021 om 10:01

Klopt volledig, als Zwitserland en Turkije gelijkspelen, dan treft België de nr 3 van Poule F na groepswinst in poule B

20 juni 2021 om 10:38

Als dat niet gebeurd en de beste nr 3 komt uit A en ook uit F dan is er nog maar 1 mogelijkheid om de groeps des doods te ontlopen ,

Dan mogen de beste nr s 3 niet uit B (finland denemarken en rusland) of E (spanje zweden polen slowakije) komen.

20 juni 2021 om 08:13

Heeft NL sowieso niet de ‘makkelijke’ kant van de tabel in de knock outs? Ploegen als Wales horen toch ook tot mogelijkheden? In elk geval sluit ik me wel aan bij wat Van De Vaart zegt: dit Spanje gaat het hem niet worden.

20 juni 2021 om 10:17

Wales is onmogelijk, aangezien die in poule A zit.
Nederland treft, in Boedapest, de beste nummer 3 van de poules D,e,f.

20 juni 2021 om 08:30

Gedeeltelijk eens. Zolang Luis Enrique blijft vasthouden aan de basiself van gister dan geloof ik er ook wel in. Morata is bedrijvig, trekt overall aan, maar gaat geen goals voor je maken. Rodri is degelijk maar heeft niet het inzicht en de (steek)pass van Busquets, Koke is degelijk, maar totaal niet creatief, anders dn bijvoorbeeld Thiago of Fabian Ruiz....en waar zijn de rechtsbacks van Spanje? Dit wordt niks zo bij Spanje

22 juni 2021 om 10:49

De rechtsback van Spanje zit thuis: Jesus Navas. Dijk van een seizoen gespeeld bij Sevilla maar Luis Enrique roept hem niet op. En hij mocht 26 spelers selecteren maar heeft er slechts 24 geselecteerd. Wat een domme man.

Op WK 1982 overleefde Italië ternauwernood de groepsfase na drie gelijke spelen met erbarmelijk voetbal. Een aantal wedstrijden later waren ze wereldkampioen na o.a. misschien wel het beste Brazilië ooit te hebben uitgeschakeld in misschien wel één van de beste WK wedstrijden ooit. Onderschat nooit je tegenstander en zeker Spanje niet.....

20 juni 2021 om 08:08

In ‘88 verloren we van de USSR en gingen we ook door naar de volgende ronde door een geluksdoelpunt van Kieft.

20 juni 2021 om 08:11

Portugal toch ook zo iets in 2016? Die wonnen, dacht ik, maar 2 van hun 7 wedstrijden ( in de reguliere tijd) maar werd toch Europees Kampioen.

20 juni 2021 om 08:24

Stelt in vergelijking met het WK,weinig voor een EK. Beetje een soort Europa League vs Champions League gevoel. Hoop dat Wales de prijs pakt. de Denen,Hollanders en Grieken konden dat ook.

20 juni 2021 om 08:48

Juist een WK stelt minder voor. Deelnemersveld van een EK is doorgaans zwaarder dan een WK. Zeker toen we nog met 16 ploegen speelden op een EK. Een WK is een veredeld EK aangevuld met een Brazilie dat hem al 18 jaar niet gewonnen heeft en een Argentinie. Echter krijg je er op een WK ook nog kneuzenlanden bij als Honduras of Saoudi Arabie. Zelfs de Afrikaanse landen voegen doorgaans nog minder toe dan Slowakije dit toernooi.

20 juni 2021 om 09:09

@MasterD, niet helemaal eens. Over het algemeen is de knock-outfase van een WK toch wel zwaarder hoor, door de aanwezigheid van de Zuid-Amerikaanse landen. Wel met je eens dat een EK met 16 ploegen in de poulefase veel zwaarder was dan een WK poule. De uitbreiding naar 24 ploegen doet het kwaliteitsniveau van de poulefase op het EK absoluut geen goed. En dan ook nog de 4 beste nummers 3 door naar de achtste finales, waardoor ook de achtste finales nog enkele kwalitatief matige wedstrijden gaat opleveren.

20 juni 2021 om 09:23

Ik moet ook zeggen dat wedstrijden als die tussen de #2 van groep A en B en die tussen de #2 van D en E op voorhand ook niet bijster interessant klinken, dus nog los van wat de vier nummers drie komen doen in de knock-outfase... Maar goed, met de matige prestaties tot dusver van de meeste toplanden is er nog best kans dat dat alsnog prima affiches oplevert. Nou maar hopen dat dat ook leidt tot mooie wedstrijden...

20 juni 2021 om 09:23

Een WK stelt minder voor ? Waarom? Omdat Nederland nou toevallig geen WK in de prijzenkast heeft maar wel een EK?

Wat een uitspraak..

20 juni 2021 om 09:33

Nee Jackiemilburn, niet daarom, "wat een uitspraak" is meer van toepassing op jouw post.. Master D licht het toch gewoon prima toe waarom hij dat vindt, en zijn uitspraak snijdt nog best hout ook. Ik denk namelijk ook dat een EK vaak een tikkie sterker deelnemersveld heeft over heel de breedte dan een WK, zeker toen het nog met 16 landen was.

20 juni 2021 om 10:40

Een ek is juist veel zwaarder dan een wk. Sws is een wk altijd een ek + brazilie en argentinie (en die 2 geven ook de laatste edities niet thuis)Toen het ek nog 16 landen was was het altijd 2 / 3 keer een groeps des doods.Zowel 2000 / 2004 / 2008 als 2012 edities (google maar eens)Op t wk heb je om 15 uur smiddags wedstrijden als Nieuw zeeland - congo en saudie arabie - tunesie Dan is een Ek wel even wat anders.Nu het naar 24 landen is gegaan zie je wel dat het wat dichter bij elkaar komt te liggen

20 juni 2021 om 11:47

Een EK mag dan zwaarder zijn maar om te zeggen dat een WK minder voor stelt!? Het is het allerhoogste en meest prestigieuze wat je kan bereiken als voetballer.

Wat een uitspraak.. Geldt nu ook voor jou.

20 juni 2021 om 12:03

Het deelnemersveld is (of was althans in de oude opzet) zwaarder bij een EK. Verder maakt dat niet dat een WK minder voorstelt, maar zwaarder is het niet per se. Desalniettemin wel de meest prestigieuze titel die een land kan behalen, maar da's logisch, dat ontkent ook niemand hoor. En in de knock-out fase is het EK ook niet meer van hoger niveau dan het WK, men had het hier puur over de kwaliteit van de deelnemende landen in de breedte, met name in de poulefase dus.

20 juni 2021 om 12:06

@jackiemilburn Ik reageer op iemand die van het EK vs WK een soort van EL vs CL toernooi maakt. Daar ben ik het gewoon niet mee eens. Eerder andersom omdat een EK zwaarder is. Wellicht dat een WK dan meer prestige heeft omdat Brazilie meedoet, maar dan houdt het ook wel op. Het is niet makkelijker om een EK te winnen dan een WK. Het wordt overigens alleen maar erger aangezien over 5 jaar we gewoon met een WK zitten waar 48 landen aan meedoen. Nog 16 landen erbij die ons gestolen kunnen worden op zo'n toernooi. Net zoals dat die uitbreiding van het EK naar 24 landen het niveau niet omhoog brengt.

20 juni 2021 om 12:24

Een WK zal altijd velen malen prestigieuzer dan een EK, altijd. Of je nou wel of niet Brazilië in de discussie mengt, een vreemde aanname maar dat ter zijden.

Wat vind je van het niveau van dit EK dan? Of het niveau van die van 5 jaar geleden? Dit EK is nu ook weer om te janken dus in die zin scheelt het elkaar niet zo veel.

16 landen die je anders nooit zien, en wellicht wel met enorm veel strijd en passie een ronde verder kunnen komen, wat dan weer resulteert in enorm veel vreugde. Waarom altijd zo denigrerend? Ik snap dat echt niet..

20 juni 2021 om 12:48

Het niveau van dit EK of dat EK van 2016 is hoger dan die van het WK 2018 of die van 2014 en 2010. Macedonie, Schotland Wales en Slowakije zie ik ook zelden tot nooit spelen en de passie en strijd die zij brengen is ook prima. Daarvoor mis ik de Algarije's, Zuid Korea's en Panama's van deze wereld niet. Zo heel vaak dat dit soort landen ook niet doorgaan op het WK. Op het WK van 2018 op de exit van Duitsland na werkelijk 0 verrassingen in de poulefase qua teams die doorgingen. Ik ben totaal niet denigrerend. Ik kan er echter niks aan doen dat er zo weinig landen zijn die echt iets extra's brengen en niet als opvulling fungeren.

20 juni 2021 om 13:01

2018 ben ik met je eens maar de overige en met namen het WK van 2014 was van een hoog niveau.

Qua niveau zullen de 16 landen niet veel toevoegen maar dat betekent niet dat ze ons gestolen kunnen worden. Integendeel zelfs, ik hoop altijd dat de underdog ver komt.

20 juni 2021 om 13:56

Jackie je komt over alsof je iets tegen een Ek hebt als ik eerlijk ben.Google aub alle ek"s vanaf 1996 en kijk alleen naar de poule indelingen , loodzwaar altijd Ik geniet ook van wk"s absoluut maar vanaf 2002 sloeg het ook niet ergens op .2010 landen als ghana uruguay paraguay enz die ver kwamen.2018 kwam Engeland met zowaar gratis bij een pakje boter in de halve finaleWk is hoger eens , een Ek is zwaarder.

20 juni 2021 om 14:09

Sc12

WK hoger en een EK zwaarder precies daar ben ik het mee eens. Dat is het enige wat ik aan wilde kaarten en dat we niet zo bettulend moeten doen over de kleinere landen.

Dat laatste moet iedereen natuurlijk zelf weten alleen ik persoonlijk vind het niet zo chique, that's it.

20 juni 2021 om 08:16

Italië had destijds de beschikking over Rossi. Een afmaker die wedstrijden voor je beslist. Bovendien had Italië een agressieve counter voetbal strategie. Dit Spanje heeft niks. Ze tikken alleen maar breed en terug. Waarschijnlijk kan dot spanje niet eens de asian cup winnen.

22 juni 2021 om 10:52

Dit Spanje heeft nochtans Duitsland met 6-0 ingeblikt vorig jaar en staat in de halve finale van de nations league. Ze spelen nu wel echt heel erg slecht. Snap niet hoe je op 1 jaar tijd zoveel kunt verslechteren. Maar wie weet halen ze het niveau van vorig jaar nog terug.

20 juni 2021 om 08:38

Same met portugal 2016, alleen was de finale dan alles behalve een van de beste ek wedstrijden ooit haha

20 juni 2021 om 08:40

Wat een mooi voetbal legde dat Brazilië toen op de mat met Zico, Falcao, Socrates, Eder en noem ze maar op. Eeuwig zonde dat ze verslagen werden door zo'n luizige catanatioploeg die in de poulefase al te kakken werden gezet door debutant Kameroen en hun salto inworp. De finalisten waren vreselijk met Italie dat niets had laten zien en Duitsland waar Schumacher in het doel stond ondanks dat hij bij Fransman Battiston de voortanden er uit had geslagen.
Een goed voorbeeld dat mooi voetbal meer zegt dan zakelijk prijzen winnen. Van die finalisten weet niemand meer wat van, maar dat Braziliaanse team blijft je eeuwig bij.

20 juni 2021 om 09:47

Spanje verloor eerste wedstrijd in ZA van Zwitserland en tweede pot was ook niet best.

20 juni 2021 om 13:58

Onzin.

2e pot tegen chillie was uitstekend destijds.

Eerste pot tegen zwitserland was spanje 10x beter en was het anti voetbal van zwitserland dat won.



Dit spanje is wel wat anders , straalt niet echt uit dat het de boel kan omdraaien.



Dat eeuwige getik is relatief makkelijk te bestrijden

Wat een misplaatste overmoed. Wij gaan tegen helemaal niemand fluitend door. We zijn bezig om al worstelend met onszelf vooruitgang te krijgen. Die vooruitgang oogt nogal fragiel. Deze overmoed is nergens voor nodig. Respect voor de tegenstander is altijd op zijn plaats.

20 juni 2021 om 08:48

Het is zeker overmoedig, maar je kunt toch niet ontkennen dat Spanje wel heel erg tegen valt. Weinig creativiteit, en daarnaast ook niet echt een type Luuk de Jong of Wout Weghorst in het team hebbende die nog eens iets kan forceren.

20 juni 2021 om 09:20

We gaan tegen niemand fluitend door inderdaad. Zelfs tegen Oekraïne was het billenknijpen. Waar al dat enorme positivisme toch altijd vandaan komt als Oranje voetbalt. We zijn ineens weer kanshebber om voor de titel te gaan lijken sommigen te denken.

En maar verbaasd zijn als men ons weer eens arrogant noemt, en maar afgeven op de Engelsen dat ze na een gewonnen potje zichzelf omhoog praten.. Je wint twee wedstrijden van de lammen en de blinden, speelt niet eens echt goed, en we hebben onszelf alweer al outsider staan hoor.. Nu missen we alleen nog de laatste paar stappen, er uit vliegen, heel verbaasd zijn want “we waren toch zo goed” en de tegenstander betichten van anti-voetbal en dan is de EK/WK-ervaring a la Oranje weer compleet

20 juni 2021 om 09:42

Is toch juist mooi. Hij zit er om dit soort uitspraken te doen, anders kijkt er niemand. Niet te zwaar aan tillen, hij snapt ook echt wel dat we die Spanjaarden niet gaan oprollen.

20 juni 2021 om 11:21

Het is gewoon een analist van niks. Kan je net zo goed mij er neer zetten.. "Speler x bakt er helemaal niks van" Land x is niet om aan te zien" "Wat zijn die nou slecht"

Vervolgens zie je hem de camera in staren met half demente gezichtsuitdrukking ,een glimlach en ogen zo dood als disco.

Waardeloze analist.

Ik kan Vdv wel begrijpen.
Er zit geen idee en lijn in het spel van de Spanjaarden. De wissels zijn onlogisch en ik heb het gevoel dat Pedri alles maar een beetje moet bedenken.
Ik zag Spanje als outsider voor de titel, maar na 2 wedstrijden tegen middelmatige tegenstanders is zelfs Oranje zeker niet kansloos tegen Spanje.

Of Spanje een makkie zou zijn voor Oranje betwijfel ik op dit moment.
Wel heb ik het liefst een tegenstander die aanspreekt, bijvoorbeeld Duitsland.
Als je daar dan vervolgens door wordt uitgeschakeld kan ik mee leven.
Verliezen van een op papier beduidend mindere tegenstander dan het Oranje niveau,doet dan veel meer pijn.

Spanje is voor mij de grootste tegenvaller van het EK. Het spel is niet om aan te zien. Combineren om het combineren, maar zo ver van de goal en niet doeltreffend. Ze hebben ook geen spelers die echt topkwaliteit hebben. Dat was juist altijd hun kracht. Ik zie ze maximaal tot de laatste 8 komen.

Het is bij Spanje gewoon echt een slappe bende. De kwaliteit is er wel maar de mentaliteit? Ho maar! Er zitten geen echte toppers meer tussen, geen echte winnaars. Imo gewoon een hele grote fout om ramos niet erbij te nemen

Karma voor het niet meenemen van Ramos! Geblesseerd of niet je neemt hem gewoon mee. Kan er best wel van genieten van de afgang.

Of Nederland fluitend doorgaat weet ik niet, maar dat ze beter zijn dan Spanje is duidelijk.

Het is simpel, zoals altijd.
Wat moet je als je geen kwaliteit hebt.
Geen Xavi, geen Iniesta, geen Ramos, een oude Busgquets.
Weet je wat het ligt aan de trainer, lekker makkelojk

Poulefase was/is leuk. In de achste finale worden we echt getest.

Oranje mag dan fluitend door gaan tegen Spanje maar Spanje won het WK ten koste van Nederland en dan mocht Nederland 4 jaar later wel zogenaamd wraak nemen door Spanje te verslaan in de poule fase in Brazilie maar dat was gewoon lachwekkend net als dat Nederland gewoon lachwekkend is.

Nederland zit vol met praatjesmakkers,vaak Surinaams maar ook Blank en als het puntje bij paaltje komt dan verliezen ze altijd wanneer het er op aankomt.
Ik ben sinds 2010 klaar met Oranje en dat hele Oranje circus,ga eerst maar een keer wereldkampioen worden en kom dan met praatjes aanzetten!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren