Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opvallende man in succesverhaal Man United: 'Hij is gewoon fantastisch'

Laatste update:

Manchester United is de laatste tijd niet te stoppen en bond zondag ook Manchester City aan de zegekar. Opvallende speler in het succesverhaal van de ploeg van Louis van Gaal is Marouane Fellaini, die vorig seizoen nog zo fel bekritiseerd werd. De middenvelder bleef United ondanks een tegenvallend jaar trouw, veroverde een basisplaats en is nu de man in vorm.

/

Fellaini was zondag nog trefzeker tegen City en werd door de fans gekozen tot man van de wedstrijd. Felli is gewoon fantastisch", steekt Ashley Young de loftrompet. "Iedereen zal hetzelfde over hem zeggen. Sinds hij in de ploeg staat, doet hij het gewoon geweldig. Ik heb al eerder gezegd dat er maar weinig spelers zijn die hem kunnen afstoppen en tegen City was echt unplayable."

Yaya Touré moest zich vooral bezighouden met verdedigen. "Ik denk niet dat hij dat wilde, maar hij moest de hele tijd achter Fellaini aanlopen", grinnikt Young. Chris Smalling, die evenals Fellaini en Young trefzeker was, voegt toe: "Iedere tegenstander heeft veel last van hem, er is niet echt een antwoord op hem. Marouane heeft steeds twee spelers bij zich die hem proberen te verdedigen en daardoor krijgen andere spelers meer ruimte. Hij is geweldig voor ons."

Louis van Gaal gaf Fellaini in de slotfase een publiekswissel. "De supporters zien dat hij erg belangrijk is voor dit team", zegt de coach. "Hij maakt doelpunten en zet de tegenstander steeds onder druk. En bovendien speelt hij de bal steeds naar een rood shirt: dat is ook erg belangrijk. Ik ben heel blij voor hem, die staande ovatie van de supporters was meer dan verdiend."

Marouane Fellaini is goed genoeg voor Manchester United

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
13 april 2015 om 00:27

Fellaini is goed bezig, en Van Gaal heeft volgens mij de goede formatie en opstelling gevonden voor United. Wel jammer dat Rafael helemaal geen minuten meer maakt, maargoed, als je win heb je als coach altijd gelijk.

13 april 2015 om 01:01

Goed bezig lijkt me een understatement, hij heeft Van Gaal eerder dit seizoen al een paar keer gered en zoals hij nu speelt is hij gewoon onmisbaar voor United natuurlijk. De belangrijkste speler in de wederopstanding.

13 april 2015 om 01:59

Dat is onzin,

Als Carrick speelt wint United. Kijk de statistieken er maar op na. Toen hij terug kwam van zijn eerste blessure kwam er een reeks ongeslagen wedstrijden.

Nu komt hij weer terug, en United wint weer alles.

Fellaini is nuttig. Sterk en een goed aanspeelpunt. Maar zeker niet de man waar het om draait

13 april 2015 om 07:13

Fellaini is een beest. Leuk dat ie zo opleeft dit seizoen en al meerdere keren beslissend is geweest. Belangrijk voor Van Gaal.

13 april 2015 om 00:32

Fellaini is toch opgeleefd onder Van Gaal. Zoals al eerder is opgemerkt in de media, doen de aankopen van Moyes het goed nu.

Fellaini heeft zich sterk verbeterd sinds de komst van van Gaal. Hij werkt hard en is overal op het veld te vinden. Zoals hij nu speelt is hij een genot om naar te kijken. Young zelf is ook uitstekend bezig.

Geweldig hoe van gaal half mislukte spelers als fellaini, young, mata toch weer aan de praat krijgt

13 april 2015 om 00:31

Mata en Carrick? Carrick is een van de sterkhouders van United, al jaren. Mata zit er sinds 2014, die moest wennen aan de club en idem Fellaini.

13 april 2015 om 11:28

Wennen aan de club? Wat een onzin. Waar moeten ze precies aan wennen dan? Dat de kleedkamers anders zijn? Beide spelers speelden al jaren in de PL dus kenden de competitie door en door en wennen aan je teamgenoten kost je echt geen jaar hoor. Mata en Fellaini zijn gewoon onder Van Gaal pas goed gaan spelen en het lijkt aannemelijk dat LvG daar een significante rol in heeft gespeeld.

13 april 2015 om 21:35

Hoe weet jij dat? Wat weet jij nu over zulke dingen? Voor elke speler is de aanpassing anders, de ene heeft al wat meer tijd nodig dan de andere. Maar om nu om te zeggen dat ze mislukt waren voor Lvg kwam is wel heel overdreven.

13 april 2015 om 00:37

Carrick was geen 'mislukte speler'. Hij heeft te kampen gehad met diverse blessures waardoor Van Gaal geen beroep op hem kon doen. In voorgaande jaren is hij het merendeel van de competitie gewoon basisspeler geweest. Juist Carrick is een van de sterkhouders van United.

13 april 2015 om 00:39

Carrick en Mata waren nooit mislukt. Mata had sowieso potentie om een beslissende speler te worden, want hij was al verschrikkelijk belangrijk voor Chelsea. Carrick was al een vaste waarde in de selectie. Hij hoorde altijd bij de eerste 16 spelers. Over die andere twee heb je wel gelijk, maar hij heeft Falcao niet aan de praat gekregen. Wat ik overigens jammer vind, want hij was wel 1 van mijn favoriete spitsen. Sinds de transfer naar Monaco is hij nooit meer hetzelfde geworden.

13 april 2015 om 00:56

Falcao is teveel een pure afmaker, hij zal beter in het Italiaanse voetbal passen denk ik. Bij United moet je toch meer een completere spits zijn zoals van persie.

13 april 2015 om 00:41

Carrick had blessure problemen, Mata is zijn hele carriere een top3 speler waar hij speelt. Fellaini speelde ook zeer sterk voordat hij naar United kwam.

13 april 2015 om 01:03

De kwaliteit is er wel van gaal kiest gewoon slim de spelers die hij kam beïnvloeden ! Misschien dat daarom de Latijnse spelers hem niet liggen ik vind het in elk geval briljant en tevens zet hij het aankoop beleid voor lul door zulke dure topspelers te passeren ! Qua coaching blijft van gaal een verademing.. Ondanks dat hij meestal als wen hork overkomt in de media

13 april 2015 om 11:19

Hij is zelf een dure aankoop, alleen wel van vorig jaar. Wie weet is Mata of Herrera volgend jaar de grote man (al vind ik ze beide al wel iets toevoegen).

Fellaini is zeker goed genoeg voor manchester united. Hij had alleen vertrouwen nodig van de trainer die zelf sterk in z'n schoenen staat. Echt top is hij niet en dat zal hij, kijkend naar zn leeftijd, ook nooit worden maar nuttig is hij zeker.

13 april 2015 om 00:53

Niet top?
Zeker wel een topspeler! Al helemaal in zijn huidige vorm, het is dan misschien geen al te technische speler die je allemaal rondjes ziet draaien met de bal aan zijn voet geplakt, maar hij verricht op zoveel aspecten van het spel ontzettend veel arbeid en draagt daarmee veel bij aan het team. Ik vind hem momenteel een topspeler!
Ik heb liever een harde werker die speelt in team belang dan zo'n egoist die alleen maar aan zijn eigen statistieken denkt, want uit eigen ervaring is dat veel fijner om mee te spelen.

13 april 2015 om 01:02

Met top bedoel ik topmiddenvelders van het niveau iniesta kroos modric fabregas enz waar united eigenlijk naar streeft. Maar voor united is het zeker een belangrijke schakel en misschien kan hij volgend jaar, met wat aankopen erbij in het team, prijzen pakken.

13 april 2015 om 01:04

Veruit de belangrijkste veldspeler dit seizoen van United, en de belangrijkste man bij de ommekeer nu ook. Maar een topspeler is het niet, lol.

Technisch is hij niet de beste speler, dat klopt. Maar dat maakt hij ruimschoots goed met al zijn andere kwaliteiten. Natuurlijk is het een topspeler.

13 april 2015 om 01:49

Veruit nog wel

Iets met chauvinisme geloof ik.

13 april 2015 om 02:06

Fellaini speelt goed en word op de juiste manier gebruikt en speelt met een hoop vertrouwen. Toch komt hij lomp over op mij. Je ziet dat hij vanaf de zijkanten veel met de lange bal word aangespeeld en dat er altijd iemand onder komt om zijn kopbal op pakken of hij kan de bal zelf behouden en afspelen naar een team genoot. Hij kan goed koppen maar maakt wel een hoop overtredingen die op het randje zijn. Kortom ik vind hem een hele goeie voetballer voor dit elftal maar een echte topper zoals Pogba,schweinsstijger, matic of kroos niet.

13 april 2015 om 02:48

Fellaini is de verbeterde versie van Kroos. Veel dynamischer en gevaarlijker voor het doel

13 april 2015 om 12:22

Verbeterde versie van Kroos? Ze zijn twee hele andere spelers man. Kroos voorziet de spelers van aanvoer. En Fellaini heeft juist aanvoer nodig. Fellaini speelt meer op de 10 als schaduwspits en Kroos is gewoon een 8. Dus ze zijn helemaal niet vergelijkbaar en Kroos is een klasse beter.

Ben ik toch mooi 1 van de weinige hier, die zeiden dat Fellani geen miskoop is en hij een heel bruikbare speler kan. Jaa misschien misbruiken ze zijn lengte en kracht, maar draait voetbal toch om? De sterkste punten van de speler en het team laten uitstralen. Of moet Barca Messi hoge ballen geven en zo min mogelijk de bal geven of Madrid CR7 niet zo vaak bedienen? Juist niet, want daar liggen hun sterkste punten en jaa ik weet het de voorbeelden die ik noem hebben wel een uitzonderlijk talenr maar het draait om het idee.

Fellaini snoert hier even de monden van iedereen. Hij had gewoon last van blessures en wordt toch onterecht afgemaakt in de pers. Wat moet die man mentaal ongelooflijk sterk staan. Uitgekotst worden zonder reden en dan nu deze prestaties op de mat leggen..
Petje af!

13 april 2015 om 10:34

Fellaini snoert de monden inderdaad, maar de rol van Van Gaal moet hier ook niet onderbelicht blijven. Van Gaal geeft je namelijk vertrouwen als speler als je bij de selectie zit. Of je nou nog A-junior bent of de 35-jarige ervaren speler; Als je goed genoeg bent krijg je kansen en speel je ongeacht de status. Dat werkt enorm motiverend voor spelers, zeker voor spelers die zich wellicht al neergelegd hadden bij een transfer of een jaartje bij de reserves.

13 april 2015 om 13:18

Van Gaal heeft idd een grote invloed gehad, toptrainer!

Fellaini speelde slecht. Hij heeft wel 1 doelpunt gemaakt maar verder was hij slecht. Hij kan niet eens normaal passen naar een medespeler.

13 april 2015 om 02:58

Ja klopt, het feit dat Touré heel de tijd achter hem moest aanlopen zegt niets natuurlijk. Dat je teamgenoten je loven wegens je prestatie, zegt ook niets natuurlijk. Dat Van Gaal hem looft om zijn wedstrijd, zegt ook niets. Dat hij een applaus vervanging krijgt van de supporters (die hem vroeger uitfloten), zegt ook niets,... Je snapt waar ik naartoe wil zeker..

Want de grote voetbalkenner, Qidas, zegt dat hij slecht heeft gespeeld.

Dat je geen fan bent van zijn stijl, kan ik inkomen, maar blijf aub. objectief over zijn gespeelde wedstrijd. En hij speelde gewoon een zeer goede wedstrijd.

13 april 2015 om 11:30

Hij leed veel balverlies. In de lucht was hij goed en won hij bijna ieder kopduel. van Gaal is laaiend over de overwinning en is alleen maar lovend over zijn spelers.

Dat Toure achter hem aanliep is niet perse de verdiensten van Fellaini zelf. Man united speelde als ploeg dominant waardoor je als city speler gedwongen bent om meer te verdedigen. Trouwens Toure is niet een speler die hele tijd achter zijn man loopt. Hij won wel alle lucht duels Fellaini, maar Toure pakte makkelijk 2/3 de bal af van hem als hij over de grond werd aangespeeld.

Ik heb geen coach, medespelers en analytici nodig om mij te vertellen of een speler goed heeft gespeeld. Gebruik je ogen!

13 april 2015 om 11:32

Volgend seizoen zal zijn rol uitgespeeld. Hij zal gebruikt worden wanneer het moeilijk gaat en je ballen naar voren moet rossen.

13 april 2015 om 16:54

Oké want coaches, medespelers en analytici hebben geen ogen? Je geeft dus gewoon aan dat jij Fellaini niet goed vond spelen. Dat is jouw mening, prima. Dat zegt denk ik meer iets over de style van Fellaini waar jij je als voetballiefhebber niet in kan vinden. Ik heb zelf mijn ogen goed gebruikt en vond dat hij een goede wedstrijd speelde. De wedstrijdbeoordelingen liegen er ook niet om!

13 april 2015 om 20:59

Als je zijn reactie leest en dan de mijne begrijp je precies wat ik bedoel.

Fellaini's style voor zover je dat kan noemen is hoge ballen en bal goed neerleggen. Hij is dus afhankelijk van andere ook. Dat is zijn sterke punt. Dat deed hij goed in die wedstrijd. Verder is hij heel beperkt. Ik ben benieuwd of hij volgende jaar een basisplek heeft. Ik denk van niet, maar we zien dan wel.

Het is niet dat hij dit seizoen ineens zo verbeterd is hé.
Bij Everton kon hij ook al een one-man-midfield zijn en de tegenstand totaal domineren.

In zijn eerste seizoen kende hij gewoon veel pech.
Eerst en vooral was hij toen niet dé verhoopte toptransfer voor de Man U supporters waardoor velen hem al met argusogen bekeken.
Hij had ook erg veel blessurelast toen waardoor hij vorig seizoen nooit helemaal aan 100% kon spelen. Fellaini is iemand die vooral wedstrijdritme nodig heeft om almaar beter en beter te worden.
Als je dan een bankzittersstatuut hebt en je je in een zwalpend United-team moet onderscheiden ben je een makkelijk mikpunt.

Het pleit vooral voor Fellaini zelf dat hij staat waar hij nu staat en dat hij eindelijk respect geniet bij de Man U aanhang.

Ik heb deze wedstrijd tegen city niet gezien maar ik heb Fellaini wel een paar andere wedstrijden dit seizoen zien beslissen. Hij is wel een goeie slimme speler, heel erg tactisch ingesteld maar ik vind dat er heel veel betere voetballers dan hem rondlopen op zijn positie.
Hij komt niet te kort voor Manchester United maar United heeft ook nooit sierlijke positiespel gehad zoals Barcalona. Hun filosifie is altijd zo geweest dat ze 1 superspits hebben en een goeie nummer 7. De rest zijn werkpaarden die elke wedstrijd stabiel en foutloos moeten kunnen voetballen. Ik vind Wilson echt een goeie voetballer, ik hoop dat hij wel doorbreekt bij United.

Hoe the table can turn. Velen waaronder ik hadden hem als miskoop bestempeld vorig jaar. Look at him now.

Zie hier het opportunisme van het voetbal.
Dezelfde poll aan het begin van het seizoen gaf dezelfde score andersom.
Hij kon er helemaal niets van en nu is hij de beste man van Manchester United.

Heb het vorig jaar al voorspelt dat hij het werd, allleen dacht ik dat hij centraal in de verdedigingzou komen.

Enorm knap terug gekomen. Het is niet de topvoetballers zoals een Mata bijvoorbeeld, maar in zijn eigen krachten zeer zeer nuttig.

Fellaini is een aparte voetballer. Niet erg goed aan de bal, wel erg goed in de duels, noem maar op. Als coach kun je Fellaini extreem nuttig gebruiken of totaal verkeerd. We zien nu dat Van Gaal erin is geslaagd Fellaini op een nuttige manier te gebruiken in dit systeem, daar waar Moyes daar totaal in was gefaald.

Fellaini lijkt wel de grote aankoop van dit seizoen. Al hebben we er een jaartje op moeten wachten.

Iedereen vond hem te min voor United, terwijl ik steeds zij dat hij goed genoeg was voor United

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren