Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opvallend: Nederland zat bij klein groepje dat níét op Bellingham stemde

Laatste update:

De Telegraaf is een van de vijf kranten geweest die niet op Jude Bellingham heeft gestemd tijdens de Golden Boy Award, zo heeft Tuttosport bekendgemaakt. De middenvelder van Real Madrid stond op 45 van de 50 lijstjes bovenaan. De stem van Nederland ging echter naar een ander toptalent.

Jaarlijks wordt één talent van 21 jaar oud of jonger aangewezen als Golden Boy door een jury bestaande uit internationale journalisten. Namens Nederland werd de stem uitgebracht door Valentijn Driessen, zo is bekend geworden.

De stemmen van de 50 journalisten.

Waar bij de meeste landen Bellingham de onbetwiste nummer één was, zag Driessen de prijs liever naar Jamal Musiala gaan. De chef voetbal plaatste Bellingham op twee, Lamine Yamal op drie, Xavi Simons op vier en Arda Güler op vijf.

Naast Driessen gingen ook Santi Nolla (Mundo Deportivo), Frank Linkesch (Kicker), Philipp Kessler (TZ) en Branko Spasojevic (Sportski Zurtal) voorbij aan Bellingham.

Musiala eindigde uiteindelijk als tweede in het prestigieuze klassement. De Duits international ontwikkelt zich steeds meer tot vaste waarde bij Bayern München. Vorig seizoen schoot Musiala zijn ploeg naar de titel door als invaller vlak voor tijd de 1-2 tegen de touwen te schieten bij 1. FC Köln.

Een serieus gevaar voor Bellingham vormde Musiala niet, daar de middenvelder van Real Madrid in totaal met 485 stemmen aan de haal ging. Zijn Duitse collega pakte er 'slechts' 285. Simons eindigde met 86 punten op de vierde plek.

De top 5:
1. Jude Bellingham - Real Madrid - 485 punten
2. Jamal Musiala - Bayern München - 285 punten
3. Lamine Yamal - FC Barcelona - 92 punten
4. Xavi Simons - RB Leipzig - 86 punten
5. Warren Zaïre-Emery - Paris Saint-Germain - 56 punten

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja, Valentijn Driessen, is het verwonderlijk? Gezien zijn uiterst beperkte kennis van voetbal?

5 december 2023 om 19:57

dat laat zien hoe onzinnig die prijs op zichzelf is, mensen die verlag moeten weergeven (verslaggevers) om een inhoudelijke mening vragen is onzinnig.

Precies wat v gaal altijd bedoelde.

5 december 2023 om 21:06

Precies wat de heer cruijf toen der tijd al zei.

6 december 2023 om 06:20

Wat is er precies gek aan dat hij voor Musiala kiest? Die heeft afgelopen seizoen Bayern kampioen gemaakt en gewoon een goed seizoen gespeeld.. Evenals Bellingham, het is niet zo dat Valentijn 1 of andere debiel op 1 heeft gezet

6 december 2023 om 15:06

@ Kokkieafca0341: Musiala heeft het afgelopen seizoen juist zijn slechtste reeks wedstrijden neergezet sinds hij aanschoof bij het eerste team. Dat had veelal te maken met oververmoeidheid en blessures en een terugval die je wel vaker ziet bij jonge spelers die plots doorbreken. Ook Vinicius en Rodrygo hebben dit doorgemaakt. Afgezien van die goal die Musiala scoorde waardoor Bayern kampioen werd, was zijn bijdrage over het seizoen genomen beduidend minder dan Bellingham die met afstand Speler van het Jaar werd in de Bundesliga. En Bellingham speelde door een blessure niet mee in de laatste wedstrijd van Dortmund, anders was die pot mogelijk anders gelopen.... dit laatste is wel een hele grote als natuurlijk.

De keus van Driessen blijft raar in mijn ogen.

De sportjournalist die eigenlijk niets weet van sport of journalisme vertegenwoordigt Nederland.. Deze wereld is soms zo ironisch.

5 december 2023 om 22:05

Het is een prijs waar journalisten stemmen, de Telegraaf is, los van wat een aantal leden hier van Verweij en Driessen vinden de meest gelezen (sport) krant van Nederland. Zo gek is het dan toch ook niet dat zij namens Nederland stemmen.

En als ik de lijst van Driessen zie dan heeft hij ook niet iets heel vreemds gedaan. Musiala is toch ook gewoon een goede keuze, zeker als je het hele jaar mee neemt en niet alleen de laatste maanden.

5 december 2023 om 22:51

Je snapt toch hopelijk wel waarom ik de ironie hierin aankaart?

Trouwens we weten beiden helemaal niet wat precies de voorwaarde is voor kranten om hiervoor uitgenodigd te worden. Misschien is het inderdaad omdat het de "grootste" krant is (alhoewel dat niet per se voor de sport sector hoeft te betekenen). Misschien is het omdat Driessen bij de juiste mensen heeft geslijmd.

Dus de typetjes Driessen en zijn makkers kiezen uiteindelijk voor de Golden Boy Award. Hoeveel waarde moet je daar dan aan hechten?

5 december 2023 om 19:48

Dezelfde typetjes die ook de gouden bal winnaar kiezen, dus ga maar na.

5 december 2023 om 20:05

nee, want blijkbaar hebben de andere journalisten wel verstand en komt er een representatieve uitslag eruit

5 december 2023 om 20:34

Waar blijkt dat uit? Wie zegt mij niet dat dat allemaal Driessens in disguise zijn?

5 december 2023 om 20:40

Kun je ook omdraaien!
Wie zegt van wel en waar blijkt dat uit?

5 december 2023 om 21:15

Ik heb minimaal 1 voorbeeld dat dat bevestigt

5 december 2023 om 21:34

Tunnelvisie dus...

Ik dacht dat zal van der Vaart wel zijn, maar het is die andere onbenul. Die snapt er de ballen van, mooi dat hij ons land zo te kakken zet.

5 december 2023 om 22:53

Is Van Der Vaart ooit nog teruggekomen op die uitspraak, of is hem er ooit iets over gevraagd?



Het zou absoluut niet mijn keuze zijn, maar zo wereldvreemd is het toch ook weer niet om Musiala op 1 en Bellingham op 2 te zetten? Ze ontliepen elkaar vorig seizoen niet heel veel vond ik zelf, en uiteindelijk staat Musiala met prijzen en Bellingham niet. Ook zoiets kan voor sommige journalisten meetellen in dit soort prijzen.
Overigens op moment dat je Gã¼ler en Yamal er ook inzet, lijken de technische kwaliteiten en dribbels etc. erg belangrijk te zijn, en daarin was Musiala vorig seizoen wel verder dan Bellingham wat mij betreft. Als dat de keuze van Valentijn heeft bepaald, is het te begrijpen.

Zo vreemd is die keuze niet van Valentijn Driessen. Musiala of Bellingham waren de absolute favoriet. En alsnog heeft die Bellingham op 2 gezet. Ik vind het vooral raar dat Yamal zo hoog staat. Voor iemand die pas in mei heeft gedebuteerd.

5 december 2023 om 20:12

Het ligt er denk heel erg aan hoe je deze award precies interpreteerd. Als het gaat om de speler onder de 21 die het meest heeft laten zien in een seizoen, zal niemand Yamal kiezen denk. Echter, dikke kans dat journalisten ook selecteren op natuurlijk talent, en de potentie die ze in iemand zien. Dan is Yamal al een wat minder gekke keuze.

De prijs is eigenlijk bedoelt voor meest indrukwekkende speler onder de 21 in het afgelopen seizoen, maar ja wat is nu indrukwekkend? Is dat een dragende speler zijn van Bayern of Dortmund, of is op je 15e bij Barca meespelen net zo indrukwekkend?

5 december 2023 om 20:14

Is puur door zijn leeftijd en niet door zijn kwaliteiten. Het is gewoon vreemd dat hij zo hoog staat voor iemand die vorig seizoen 1-2 wedstrijden gespeeld heeft als invaller. Als je iemand wou noemen van Barcelona had ik Baldé gekozen.

5 december 2023 om 20:24

Ja zeker, maar je kunt het natuurlijk enorm indrukwekkend vinden als iemand op die leeftijd de kwaliteiten heeft om bij Barca mee te spelen. Dat is denk zeldzamer dan een dragende basisspeler te zijn bij een (sub)topclub op je 19/20/21e, en misschien dus wel indrukwekkender ;-)
Qua prestaties (leeftijdsonafhankelijk bedoel ik dan), hoort Yamal namelijk sowieso geen kans te maken, en is Baldé bij Barca een stuk beter inderdaad. Maar ja, als er beoordeeld wordt op "indrukwekkend" kun je alle kanten op

Dit is nu een voorbeeld van een doldwaas artikel waarin media zichzelf wel heel belangrijk maakt. wij van de media geven een prijs, en wij ander medium hebben een mening over een stemmend medium, en wij gaan daar weer een artikel over maken.
Opvallend, media die zichzelf te belangrijk vindt en maakt.

Had verwacht dat ze iemand van Barcelona zouden kiezen aangezien Nederland pro-Barca is. Maar Musiala is niet eens zo gek, speelde ook een fantastische jaar. Alleen was Bellingham vooral de laatste maanden bij Real Madrid overtuigender en beslissender.

Maar Musiala is echt geen gekke keuze.

5 december 2023 om 20:09

Nederland pro-Barca valt de laatste tijd ook wel mee, lees de reacties op de Barca artikelen (en dan vooral de financiële) er maar op na ;-)
Verder vooral mee eens, maar die laatste maanden tellen juist helemaal niet mee toch? Dus dat zegt niks (ook al beïnvloed het de stemming wel waarschijnlijk).

5 december 2023 om 20:10

Musiala is een geweldige speler en ik ben absoluut fan van hem. Maar het afgelopen jaar heeft hij beduidend minder gepresteerd dan daarvoor en is eigenlijk zijn goal die Bayern kampioen maakte het enige echte onderscheidende. Hij heeft ook last gehad van blessures (en misschien letterlijke en figuurlijke groeipijnen?), hij is zeker de nummer twee, maar Bellingham op 1 is een abc-tje. Maar dat is mijn mening hoor, geen wet van M & P.

5 december 2023 om 20:44

Bellingham was ook met afstand speler van het jaar in het afgelopen seizoen in dezelfde competitie waar Musiala opereerde. Dus ja, over Driessen blijft mijn mening van hierboven ongewijzigd.

Naja, beter dan die landen die altijd standaard hun landgenoot kiezen. Musiala is ook echt een geweldig talent. Vind dit niet een heel rare keuze.

Weinig verassend en weer eens vil met bias zo'n populairiteits verkiezing. Valentijn 1 van de dissonanten dus.

5 december 2023 om 21:57

Maar zo gek is zijn keuze nou ook weer niet. Op basis van de laatste maanden zou ik voor Bellingham kiezen en Musiala op 2 zetten, maar als ik dat lijstje van Driessen zie denk ik niet dat er buiten Nederland iemand is die er over valt of denkt "wat doet die nu"...

6 december 2023 om 10:07

Er zijn 50 landen en 3 landen kiezen voor Musiala dat is 6%. Vind ik wel in aanmerking komen voor het predicaat dissonant. Nergens betoog ik dat zijn keuze gek is overigens, dat is meer jou interpretatie.

Het is niet zo dat Valentijn een misdrijf heeft gepleegd door Musiala boven Bellingham te kiezen.

Feit is dat Musiala het al sinds 2020 laat zien bij een club net zo groot als Real en niet pas 13 wedstrijden. Musiala heeft al een CL gewonnen 4 landstitels, 3 duitse supercups, 1 europese supercup en een wk voor clubs en heeft Bayern persoonlijk kampioen gemaakt terwijl niemand er nog op rekende.

Kent iemand de prijzenkast van Bellingham?

Real fans zijn beledigd maar de keuze van Valentijn is best logisch

5 december 2023 om 20:50

Heb je daar voorbeelden van, van mensen die beweren dat Valentijn een misdrijf heeft gepleegd? Ik zocht ze op in de comments, maar kon ze niet vinden. Wie dat beweerd is namelijk compleet gestoord natuurlijk. Maar ik kan ze toch echt niet vinden.

Heb je ook een voorbeeld van beledigde Real fans? Ik kan ze ook niet vinden. Ook deze heb ik gezocht, zonder resultaat.

En volgens mij moet je de rest van je comment ook even nakijken want er klopt niet veel van.

Bellingham was Speler van het Jaar in de Bundesliga het afgelopen seizoen. Musiala was veel geblesseerd en afgezien van die goal die de titel bracht heeft hij daardoor het afgelopen seizoen weinig laten zien. Het gaat niet over sinds 2020...

5 december 2023 om 21:04

Prijzen gewonnen met Bayern als argument gebruiken om individuele kwaliteit van een speler te beoordelen

Dan ben je wel af hoor

Dat Driessen hiervoor een stem mag uitbrengen zegt alweer genoeg over het niveau van degenen die een stem uitbrengen. Gaat nergens over dit soort prijzen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren