Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opstelling AZ bekend: Jansen wijst vervanger aan van geblesseerde Mijnans

Laatste update:

Pascal Jansen heeft de opstelling van AZ voor het Conference League-duel met Zrinjski Mostar bekendgemaakt. De oefenmeester kan tot het einde van het kalenderjaar niet beschikken over Sven Mijnans, waardoor Djordje Mihailovic in de basisopstelling van de Alkmaarders verschijnt. Jansen wijzigt verder niets ten opzichte van de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Volendam afgelopen weekend. Het duel begint om 18:45 uur en is te zien op Veronica en ESPN 2.

Mathew Ryan verdedigt het Alkmaarse doel in het AFAS Stadion. De verdediging wordt gevormd door Yukinari Sugawara, Riechedly Bazoer, Bruno Martins Indi en David Møller Wolfe. Tiago Dantas krijgt andermaal een basisplaats op het middenveld. De Portugees moet daarop, samen met Jordy Clasie, voor controle zorgen. Mihailovic staat op 10. Spits Vangelis Pavlidis wordt geflankeerd door Ernest Poku (rechts) en Ruben van Bommel (links).

Voor AZ is de missie helder: winnen. Alleen met een zege houden de Noord-Hollanders kans op overwintering in de Conference League, waarin het vorig jaar nog tot de halve finales reikte. Later op de avond nemen Aston Villa en Legia Warschau het tegen elkaar op. Als het duel in Birmingham in een gelijkspel of zege voor de Polen eindigt, is AZ hoe dan ook uitgeschakeld. Bij zeges van AZ én Villa hebben de Alkmaarders in de laatste speelronde genoeg aan een zege op Legia om naar de knock-outfase te gaan.

Eerst moet er dus afgerekend zien te worden met Zrinjski. Eén van de redenen dat AZ beroerde papieren heeft om de volgende ronde te bereiken, is de heenwedstrijd tegen Zrinjski in Bosnië en Herzegovina op de eerste speeldag. AZ leidde met 0-3 bij rust en niets leek een uitstekende start van de groepsfase in de weg te staan. Het liep echter allemaal anders. AZ incasseerde vier tegengoals na rust en verloor met 4-3.

"Die nacht in Bosnië heb ik weinig geslapen, en de nacht erop was ook moeizaam", blikte Jansen terug op de dramatische avond in Mostar. "Je kunt enigszins inschatten hoe ik me heb gevoeld. Wij moeten ons richten op hetgeen we kunnen beïnvloeden, want we hebben iets recht te zetten. Het is nog steeds moeilijk te bevatten wat daar is gebeurd. We hadden die punten er graag bij gehad, maar we moeten dealen met de huidige realiteit."

Jansen deelde op de persconferentie verder ook slecht nieuws over Mijnans. De middenvelder, normaliter verzekerd van een basisplaats, viel tegen Volendam uit met een knieblessure en komt dit kalenderjaar niet meer in actie. "Hij heeft een blessure opgelopen aan de binnenkant van zijn knie, dus we hopen dat hij op 2 januari fit in het vliegtuig stapt naar ons trainingskamp. Dat is een heel vervelende tegenvaller, met name voor Sven. Hij heeft heel veel goede dingen laten zien voor ons, maar nu moet hij even pas op de plaats maken."

Zrinjski zit in een vergelijkbare situatie als AZ. De Bosniërs hebben net als de Alkmaarders drie punten verzameld en moeten winnen om uitzicht te houden op de volgende ronde. Voor Zrinjski geldt dan echter dat niet Villa, maar Legia later op de avond moet winnen. Als deze scenario's uitkomen, heeft de ploeg in de laatste speelronde aan een zege op Villa met twee doelpunten of meer verschil genoeg om de volgende ronde te bereiken. Ook een zege met één doelpunt verschil, waarbij Zrinjski minimaal tweemaal scoort, zou gezien de 1-0 nederlaag in Engeland volstaan.

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Bazoer, Martins Indi, Møller Wolfe; Clasie, Mihailovic, Dantas; Poku, Pavlidis, Van Bommel.

Opstelling Zrinjski Mostar: Maric; Corluka, Senic, Radic, Malekisunic; Bradaric, Zlomislic, Ivancic; Hrvanovic, Bilbija, Cuze.

AZ - Zrinjski Mostar:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom niet de Wit? Vond het ook al opvallend dat hij dit weekend op de bank bleef, zelfs nadat Mijnans eraf ging. Mihailovic is echt een vreselijk zwakke speler, die heeft amper een goede wedstrijd voor AZ gespeeld.

30 november 2023 om 18:14

Wat heeft de wit fout gedaan?

30 november 2023 om 18:21

Omdat De Wit een beperkte speler is met een aparte houding. Voor een aanvallende middenvelder maakt hij de meeste overtredingen. Waarvan sommige echt dubieus zijn. Hij is arrogant. Maar, hij scoorde wel veel voor AZ. Echter, de afgelopen tijd is datgene wel een stuk minder geworden. En zonder die doelpunten heb je dus weinig aan hem

30 november 2023 om 18:32

Ik vind hem ook een hele beperkte speler, maar ik vond het gewoon opvallend. Zeker omdat Janssen toch zijn lievelingetjes heeft, waaronder de Wit en BMI, die altijd moeten spelen van hem. Ik vind Mihailovic trouwens op elk vlak slechter dan de Wit. Ik was echt blij dat Mijnans afgelopen zondag de kans kreeg op 10.

30 november 2023 om 19:14

Ben ook geen fan van hem echter hij gaat er wel voor, wat er nu staat..... zet dan goudmijn erop, die is echt eigen jeugd

30 november 2023 om 18:24

Daarnaast, wel heerlijk al die jeugdspelers in de basis..

Laten we hopen voor 2 Nederlandse overwinningen vanavond! AZ gaat dat sowieso lukken, dat kan niet anders. Hoop dat wij dan hun goede voorbeeld kunnen volgen!

30 november 2023 om 18:23

Veel succes met Ajax alvast

Blijft een van de grootste europese blamages van een Nederlandse club ooit. Schaal hem in het rijtje utrecht differdange en psv tegen Osijek. Eigenlijk was je na die nederlaag al uitgeschakeld in deze lastige poule. Alleen een wonder kan az nog redden want een salonremise later vanavond is tamelijk waarschijnlijk..

30 november 2023 om 17:54

Aston Villa zit in een flow en spelen thuis... Ik zie ze niet voor een vol stadion gelijk spelen als ik eerlijk ben.
Dat het een blamage was ben ik het helemaal met je eens!

30 november 2023 om 17:56

Salonremise? Aston Villa wil gewoon eerste worden in de poule lijkt me. Die gaan gewoon winnen.

Hopen op AZ (voor de europese punten) en daarna hopen dat Villa ook hun wedstrijd wint waardoor AZ nog een kans maakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren