Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opstelling Ajax roept vraagtekens op over linksbackpositie; Álvarez speelt

Laatste update:

John Heitinga heeft de opstelling van Ajax voor het Europa League-duel met Union Berlin bekendgemaakt. Edson Álvarez begint in Berlijn in de basis. De Mexicaan viel zondag nog geblesseerd uit tegen Sparta Rotterdam. Owen Wijndal verliest zijn plek aan Calvin Bassey, die op de linksbackpositie terecht zou kunnen komen. Het zou ook zomaar kunnen dat Heitinga kiest voor een 3-4-3-formatie, waarbij Álvarez kort voor de defensie opereert. De wedstrijd begint om 21.00 uur en is te zien op Veronica en ESPN 2.

Gerónimo Rulli speelde uitstekend in de heenwedstrijd en verdedigt opnieuw het doel bij Ajax. Devyne Rensch bestrijkt de rechterkant van de defensie, die dus uit drie of vier verdedigers bestaat. Jurriën Timber en Bassey zijn in elk geval achterin te vinden. Álvarez zou de vierde verdediger kunnen zijn, of verdedigend op het middenveld kunnen spelen. Omdat Union Berlin met twee aanvallers opereert, is een defensie bestaande uit drie man niet ondenkbaar.

Verder wordt het middenrif gecompleteerd Davy Klaassen, Mohammed Kudus en Kenneth Taylor. Voorin ziet Heitinga geen reden om te wijzigen. Steven Bergwijn begint weer vanaf zijn favoriete plek links voorin, Dusan Tadic is de spits van dienst en Steven Berghuis speelt vanaf rechts.

Na het doelpuntloze gelijkspel vorige week donderdag in Amsterdam kreeg Union Berlin zaterdag de kans om de koppositie te veroveren in de Bundesliga. Om dat te bewerkstelligen moesten die Eisernen afrekenen met Schalke 04, echter slaagden zij daar niet in: 0-0. Ondanks het teleurstellende resultaat wist Union wederom zijn doel schoon te houden. De ploeg van trainer Urs Fischer kreeg dit seizoen slechts 24 tegendoelpunten in de Bundesliga. Fischer beschikt tegen Ajax over een vrijwel fitte selectie. András Schäfer ontbreekt nog wel wegens een voetblessure. Diogo Leite was er tegen Schalke niet bij wegens ziekte, maar is daarvan hersteld. Sheraldo Becker is er ook bij. De geboren Amsterdammer was tegen Schalke op eigen verzoek reserve, maar is er tegen zijn ex-club Ajax gewoon weer vanaf het begin bij.

Ajax was zondag met 4-0 te sterk voor Sparta Rotterdam. De Amsterdammers zijn sinds de aanstelling van Heitinga ongeslagen, ondanks dat ze in de heenwedstrijd tegen Union geen schot op doel wisten te lossen. Man in vorm bij Ajax is Mohammed Kudus. De Ghanees scoorde tegen Sparta voor het eerst in Amsterdamse dienst uit een vrije trap en was dit seizoen in Europees verband in zeven officiële wedstrijden goed voor vier treffers en twee assists. Afgaande op de statistieken hoeft Ajax zich geen grote zorgen te maken als Union een doelpunt maakt. De Duitsers scoorden één of geen doelpunt in hun laatste elf Europese wedstrijden. Mocht het op strafschoppen aankomen, dan hebben de ploegen zich daar verschillend op voorbereid. Union heeft daarop geoefend, terwijl Heitinga te kennen gaf dat Ajax daar ‘totaal niet mee bezig is geweest’.

Opstelling Union Berlin: Ronnow; Knoche, Doekhi, Leite, Roussillon, Juranovic; Khedira, Laidouni, Haberer; Behrens, Becker.

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Bassey; Kudus, Álvarez, Klaassen, Taylor; Berghuis, Tadic, Bergwijn.

Wie gaat er naar de volgende ronde?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Want een weinig creativiteit op het veld. Wijndal was ook matig in vorm maar bassey juist centraal goed.Heb wel de hoop dat Ajax doorgaat.

23 februari 2023 om 19:54

Er is weinig verschil tussen Heitinga en Schreuder. Wellicht heeft de eerste wat meer geluk! Allebei incapabel!

23 februari 2023 om 19:56

Probleem is opbouwen. Ze kunnen de bal nergens kwijt en niemand heeft een splijtende pass in huis. Kudus op tien heeft wel zn voordelen aangezien dat de meest creatieve speler van Ajax is. Die kan zichzelf nog eens vrijspelen met de bal en dan het spel verleggen.

23 februari 2023 om 20:00

Inderdaad Projohan. Ik verwacht Kudus en Tadic die in de as proberen zo veel mogelijk uit elkaar te trekken. Wordt een pittige kluif, maar nog lang niet zo gek gedacht toch.

23 februari 2023 om 20:06

Haha want?

23 februari 2023 om 20:16

Heitinga heeft alles nog te bewijzen, maar laat in kortere tijd meer zien dan Schreuder. Daar waar Schreuder spelers mocht aantrekken moet Heitinga het juist doen met zijn erfenis. Daarnaast hield Schreuder vast aan zijn koppigheid terwijl iedereen zag dat het niet werkte en durft Heitinga soms van tactiek te wisselen wanneer het niet loopt.

23 februari 2023 om 20:17

Lol, jij denkt dat Schreuder in een 3-4-3 formatie was gestart in deze uitwedstrijd dus, WoodSixty? Lijkt me heeeel sterk eerlijk gezegd, dat vereist namelijk ietwat tactisch inzicht.

23 februari 2023 om 20:27

Matig in vorm, voetballend te matig, weggegooid geld. hij was max 4,5 miljoen waard.

Moet wel een blessure zijn dan van Wijndal

23 februari 2023 om 19:55

Heb je de wedstrijd vorige week wel gekeken ? Dit wordt Taylor op die links halfmid-zone. Je speelt tegen amper 2 aanvallers. Dus het is gewoon 3 man achterop. Snap niet waarom ook de analisten in de studio zo veel moeite hebben om dat te begrijpen.

23 februari 2023 om 19:58

Zou ook kunnen idd.

23 februari 2023 om 20:45

Ik denk inderdaad dat Heitinga iets ziet in Taylor als een soort linksback/half rol op de manier hoe Zinchenko dat invult bij Arsenal. Dus veel opkomen en ook naar binnen trekken.

23 februari 2023 om 20:01

Het kan ook dat Taylor weer linksback gaat spelen. En anders inderdaad 3-4-3 systeem om het middenveld te veroveren.

Leverkusen speelde eerder ook met 3-4-3 en veegden toen Berlin met 5-0 van het veld. We gaan zien wat Heitinga bedacht heeft. Als we maar we winnen

23 februari 2023 om 20:47

Wijndals enige blessure is zijn gebrek aan kwaliteit en inzet. Die dacht even het mannetje te zijn na zijn transfer naar Ajax en dacht dat hij 'er was'. Bleek hij opeens alsnog zijn best te moeten doen. Nou, dat heb ik hem nog niet zien doen. Blij dat hij niet speelt. Zelfs Taylor is een betere linksback. Dat zegt genoeg.

Alfred Schreuder is terug. Man man man wat een idiote opstelling. Geen lef, kiezen voor oude garde en zekerheid, nul creativiteit. Lekker met 3-0 de boot in gaan, kunnen we de EL ook weer achter ons laten.

23 februari 2023 om 19:55

Geen creativiteit? Cijfers van Tadic niet gezien zeker

23 februari 2023 om 19:58

Ik kijk dan naar de bank en vraag me af wie je daarvan dan graag zou willen zien spelen. Er zit werkelijk waar niemand op de bank die dit seizoen veel heeft laten zien of momenteel goed in vorm is. Het lijkt erop dat de Ajacieden niet willen beseffen dat hun selectie dit jaar gewoon niet zo bijzonder is. Gefaald op te transfermarkt, dat kun je Scheuder misschien deels, maar Heitinga zeker niet verwijten.

23 februari 2023 om 20:13

Ik denk dat veel ajacieden juist wel beseffen dat de selectie niet top is. Probleem is alleen dat o.a. Jizzzy hierboven en blijkbaar veel anderen liever een veredeld jeugdelftal zien spelen met bijv Regeer en Fitz-Jim in de basis, tegen het volwassen Union Berlin. Dat zijn leuke spelers om langzaam in een goeddraaiend team te laten groeien, maar geen speler die vanavond Ajax even bij de hand nemen en er een dikke overwinning uit gaan slepen. Desalniettemin ben ik van mening dat dit Ajax gewoon moet kunnen winnen vanavond. En ik zie juist wel lef door meteen te beginnen zoals ze vorige week de 2e helft startten.

23 februari 2023 om 20:18

Ik zie graag Regeer en Fitz-Jim hun kansen krijgen, maar natuurlijk niet in een wedstrijd als deze. Beiden hebben het al lastig zat in de KKD.

23 februari 2023 om 20:27

Nee hoor, die jochies hoef ik niet in de basis te zien. Maar Alvarez als controleur, Wijndal op links, Kudus op 10, Conceicao op rechts en Klaassen op de bank zou veel meer voetbal met zich meebrengen. Zo moeilijk is het niet. Mocht het overigens een 3-4-3 zijn, is het nog enigszins oké. Maar als Bassey net als bij Schreuder linksachter staat, moeten ze Heitinga per direct terugsturen naar Jong Ajax.

23 februari 2023 om 20:35

Wijndal bewijst nou nog niet bepaald het ongelijk van Schreuder.. Al is idd echt elke optie op linksback beter dan Bassey. Maar ik ga er daarom ook vanuit dat het 343 is (of Taylor op linksback). Conceicao vind ik echt nog te licht. Leuk spelertje en ik zie er echt wel iets in, maar kom fysiek nog te kort en heeft voorlopig nog te weinig om dit ergens mee te compenseren.

23 februari 2023 om 20:01

Of heel veel lef en hij gaat met 3 man achterop spelen.

23 februari 2023 om 20:35

Rare opmerking, heb je vorige wedstrijd gekeken ?

Haha wijndal de beste linkerkant van Nederland op de bank

Beetje vreemd om Europees niet met de beste linkerkant van de Eredivisie en misschien wel Europa te spelen.

23 februari 2023 om 19:54

Hahah dat was toch ook een belachelijke uitspraak he?😂 Ga eerst eens op het veld 1 a 2 jaar laten zien dat je überhaupt mee kan in de Europese (sub)top voordat je ook maar aan zo'n uitspraak durft te denken.

23 februari 2023 om 19:58

Haha ja kon het niet laten 😉. Is natuurlijk ook niet de eerste dubieuze uitspraak van Wijndal waar iets te veel zelfvertrouwen in zit, maar deze was erg bijzonder haha.

23 februari 2023 om 20:04

Nee, dit is gewoon over de top arrogant, net als onze hoofdcoach Sjon die doodleuk zegt dat ze niet op penalty's hoeven te trainen. Je zou bijna hopen dat ze er op penalty's uitvliegen vanavond.

23 februari 2023 om 20:11

Ach, bij het Nederlands Elftal heb je kunnen zien hoe goed het trainen op penalties werkt in de praktijk…

23 februari 2023 om 20:13

Je kan toch weekje half uurtje op penalties trainen, kan je teminste zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Maar dat voorbaat al niet proberen is schrijnend… zal best dat het geen grote impact heeft, maar het helpt nog altijd meer om het WEL te trainen, dan helemaal niet..

23 februari 2023 om 20:50

Ik verwacht niet van een ploeg dat ze specifiek op penalties gaan trainen voor een wedstrijd. Eén training bereik je m.i. weinig mee. Ik zou het juist logischer vinden als een ploeg standaard wekelijks een halfuurtje penaltyschieten op het programma heeft staan, ongeacht wat voor wedstrijden er komen.

23 februari 2023 om 19:57

Wijndal is een bijdehand menneke, maar wel de beste linksback van Ajax. Overigens weer een schande dat Regeer en Fitz-Jim niet in de basis staan. Zijn in vrijwel elk opzicht beter dan die oersaaie Taylor en het eeuwige talent Rensch. Laf.

23 februari 2023 om 19:59

Als je de enige linksback bent, ben je al gauw de beste. Ik ben ook de beste kok hier in huis, maar ik woon dan ook alleen.

23 februari 2023 om 20:04

Daar heb je een punt. Ik sluit zelfs niet uit dat Baas er bovenuit stijgt. Neemt niet weg dat hij nu basis hoort te staan met Fitz voor em. Ben ik de enige die kotsmisselijk wordt van Taylor en Klaassen die 1 man per seizoen uitspelen?

23 februari 2023 om 20:49

Hato is niet slechter dan Wijndal.

23 februari 2023 om 20:02

Hahahah ik wachte al op deze grap. Inderdaad, hoe kan Heitinga dat zo verkeerd inzien!?

23 februari 2023 om 20:10

Moet wel spannend blijven ook al spelen we het allermoeilijkste voetbal dat er is.

23 februari 2023 om 20:24

Heerlijke comment, die gozer ontbreekt het in vedergeval niet aan zelfoverschatting/zelfvertrouwen.

23 februari 2023 om 20:40

Lekker he. Puur genieten...

25 februari 2023 om 14:48

Misschien samen met Noah Lang op de linkerkant spelen. Dan heb je echt wat!

23 februari 2023 om 20:50

Love it Fossen Ik ben helemaal voor Amsterdamse bluf, maar dan wel van spelers die presteren. Niet van spelers die van AZ komen en daarna opeens zich als vedette gaan gedragen terwijl het team ze hard nodig heeft.

Johnny denkt gewoon .... it alles op de aanval haha

Ik hoop dat dit een voorbode is voor 3-4-3. Anders is Heitinga helemaal gek geworden.

23 februari 2023 om 19:56

Dit is sowieso 3-4-3. Net zoals in de tweede helft vorige week.

23 februari 2023 om 20:50

Ik hoop zelf op een 3-4-5. Dan creëren we misschien nog 1 kans.

Taylor soms linksback zoals de 1ste keer, bassie gewoon centraal en Alvarez midden?????

Als Bassie linksback speelt is dat een gewaagde keuze van Heitinga. Ben nieuwsgierig hoe dat uitpakt.

23 februari 2023 om 20:10

Bassey is de linkerverdediger in een driemansblok. Union speelt met twee spitsen dus je kunt prima in een soort 3-4-3 met Alvarez vlak voor de centrale verdediger spelen. Zo speelde Ajax vorige week ook in de tweede helft.

Behoor je tot de beste linkerkant van NL en beland je direct weer op de bank....tja

23 februari 2023 om 19:55

Als tegenstander moet het toch beangstigend zijn dat als je het al zwaar hebt er nog zo'n waanzinnig talent als Wijndal gebracht kan worden.

Dan gok ik op een 3-4-3. Kan me niet voorstellen dat Heitinga na Schreuder de fout maakt om Bassey ooit nog eens op linksback te zetten (tenzij uit nood geboren).

Sorry maar wat een waardeloze opstelling. Ik mag hopen dat Wijndal niet fit genoeg is. Desondanks vind ik het onzin om Bassey weer linksback te zetten en Alvarez op CV. Het middenveld met Klaassen en Taylor houdt het nog net uit tegen onderkant linkerrijtje. Met zijn 2en is het gewoon matig en vooral in de omschakeling.

Wellicht een 3-4-3. Dan kan ik het nog enigszins begrijpen. Maar dan moet Bassey niet de linkerkant bestrijken. Verwacht dan Taylor daar.

Het kan dat Heitinga de competitie veel belangrijker vindt en daarom dit doet, dan begrijp ik het nog. Want met deze opstelling ga je sowieso niet winnen.

23 februari 2023 om 19:58

Heb je vorige week gekeken? Is 3-4-3 met Taylor op linkshalf. Zelfde als 2e helft vorige week.

Hopelijk 3-4-3 want Bassey als linksback die mee moet Aanvallen is niks.

beste linksback van Nederland op de bank dat is al een goed begin. ik denk dat we 3-4-3 spelen vandaag aangezien de backs onze zwakste schakels zijn. Jammer dat we geen extra centrale verdediger of middenvelder hebben anders kon Rensch ook banken.

Geen Bassey op linksback mag ik hopen....

3-4-3 Rensch Timber Bassey achterop.. prima, snelheid voor de counter, geen opkomende backs meer, zijn uitvorm.. 0-2 JDBJWT

Mensen die zeggen Schreuder is terug of wat een onbegrijpelijke opstelling is dit. Dat is allemaal bullshit. Dit is gewoon de opstelling van vorige week maar dan met Bergwijn ipv Brobbey. Verwacht een soort 3-4-1-2 met Kudus in een vrije rol achter Bergwijn en Tadic.

Ik snap al die verontwaardigde reacties niet. Schreuder is terug, waarom bassey linksback? Vorige week spelen ze in de 2e helft met 3 verdedigers aangezien zij met 2 spitsen spelen, dus zal die nu vanaf het begin zo starten. Wat moet je met 4 man plus verdedigend ingestelde Alvaraz tegen tegen 2 spitsen? Toch geen hogere wiskunde?

23 februari 2023 om 20:01

Precies dit dus.

Niemand die begrijpt dat het een 3-4-3 gaat worden?

Die kut Taylor ook altijd maar basis. Nul techniek, terwijl ik veel meer techniek van hem hoor te verwachten met zijn zogenaamde veelzijdigheid doordat hij zowaar links- als rechtsbenig is. Grote tegenvaller.

23 februari 2023 om 20:06

Wat moet hij met techniek? Ik snap dat commentaar op hem niet zo. Hij is niet de creatieve man, dat weet iedereen en dat wordt ook niet van hem verwacht. Hij werkt hard en is met links en rechts idd veelzijdig, handelingssnelheid, passnauwkeurigheid etc. Dat zijn zaken die hem basisspeler maken. Laat het creatieve en de technische hoogstandjes maar aan Kudus en anderen over.

23 februari 2023 om 20:24

Kritiek op hem wordt steeds gekker inderdaad, echt buitenproportioneel voor een jongen die aan zijn eerste jaar in het eerste bezig is als je het mij vraagt. Heeft dit seizoen voor een centrale middenvelder nog een aardig rendement ook zelfs.

23 februari 2023 om 20:08

Wel de techniek niet de visie, staat altijd opgesteld om zich open te draaien maar omdat hij de passlijn naar voren niet ziet draait hij weer terug.

Zou het ook niet kunnen dat Taylor linksback staat? John heeft dat namelijk al eens eerder gedaan

23 februari 2023 om 20:25

Zou ook niet verkeerd zijn. Bassey sowieso nooit meer daar, maar Wijndal laat het ook niet echt zien. Wellicht wel gewoon 433 met Taylor lb.. lijkt mij misschien ook verstandiger ipv meteen vanaf de 1e minuut risico's te nemen en 343 te gaan spelen zoals vorige week 2e helft.

Denk dat het 3-4-3 is

23 februari 2023 om 20:13

Denk het ook..
Rensch, Timber en Bassey centraal, met Alvarez er kort voor.
Klaassen en Taylor bestrijken de vleugels. Kudus kort achter de spitsen.
Dan moet je proberen om daar veel de bal te krijgen in de combinatie met Tadic en vleugels die naar binnen komen. Ben benieuwd.
Wel weinig diepgang.

Taylor linksback. Dat wordt billenknijpen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren