Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea-huurling zorgt voor problemen: clash met trainer leidt tot schorsing

Laatste update:

David Datro Fofana hoeft zich de komende week niet te laten zien bij de selectie van Union Berlin, zo meldt de Duitse journaliste Lisa de Ruiter op X. Het nieuws wordt groot opgepakt in Engeland, daar de twintigjarige spits eigendom is van Chelsea. Fofana weigerde afgelopen dinsdag een hand te geven aan trainer Urs Fischer toen hij gewisseld werd tegen Napoli (0-1), wat hem nu dus op een schorsing van een week komt te staan.

Fofana mist daardoor de wedstrijd tegen Werder Bremen van aanstaande zaterdag. De Ivoriaanse jeugdinternational mag volgende week woensdag pas weer aansluiten bij de selectie van Fischer. Tot die tijd traint Fofana individueel vanwege zijn ‘respectloze’ actie. Op social media bood de hoofdrolspeler zelf al zijn excuses aan.

“Ik wil mijn excuses aanbieden aan de club, de coach, mijn teamgenoten en de fans voor mijn gedrag tijdens de wissel. Dit gebaar was niet opzettelijk en vertegenwoordigt op geen enkele manier mijn houding. Dit alles kwam voort uit frustratie, omdat ik het team wilde helpen aan een resultaat”, liet Fofana weten op Instagram. Desalniettemin moet de spits boeten voor zijn actie.

Fischer reageerde tijdens het persmoment na afloop van het duel met Napoli al publiekelijk op Fofana’s actie. “Er komt een gesprek, maar ik vind het raar dat dit de eerste vraag is die ik krijg na zo'n geweldige wedstrijd van ons.”

Inmiddels is de uitkomst van het gesprek duidelijk geworden tijdens een nieuwe persconferentie van Union: Fofana moet een week brommen. Fischer geeft tekst en uitleg voor zijn besluit. “Voetbal is een teamsport, je moet jezelf soms ondergeschikt maken. Ik hoop dat hij hiervan leert.”

Verder liet Fischer weten dat hij baalt van de ontstane commotie. “Dit zijn onnodige controverses. Je geeft er alleen maar krantenkoppen mee, maar het moet gaan over het voetbal.” Fofana wacht na elf wedstrijden nog altijd op zijn eerste doelpunt voor Union. Tegen Werder zal hij die aanstaande zaterdag, vanwege zijn schorsing, niet gaan maken.

Wissel
Fofana werd dinsdagavond na zeventig minuten bij een stand van 0-1 voor Napoli gewisseld, waarna hij zijn frustratie duidelijk liet blijken. Fischer wilde zijn spits een hand geven, maar daar zat de Ivoriaan duidelijk niet op te wachten. Fofana weigerde de uitgestoken hand te schudden en liep zonder blikken of blozen naar de bank, waar teamgenoten hem rustig probeerden te houden.

Is de schorsing van Fofana terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mag je tegenwoordig nog balen om gewisseld te worden? Ik vind een week schorsing buitenproportioneel. Dit handel je toch gewoon af met een goed gesprek en een disciplinaire boete?

26 oktober 2023 om 15:51

Een hand weigeren is respectloos naar je trainer toe en een schorsing is dan niet meer dan terecht

26 oktober 2023 om 16:20

Wat een gezeur zeg, dat hele handje gaat al nergens over.
Tegenwoordig zijn de mensen wel heel erg gevoelig.

26 oktober 2023 om 16:44

Het is ook niet alsof hij de rest van het seizoen niet mag spelen he. Het is maar 1 wedstrijd. Niks aan het handje, 1 week op de tribune en daarna weer verder.

26 oktober 2023 om 16:20

Jup, dat mag. Je mag doen wat je wilt als je ook instaat voor de consequenties en volgens mij is hij schuld bewust. Met disrespect je coach behandelen.... moah als een coach zijn speler negeert komt er gelijk een transferverzoek.

Jezus wat een kinderachtig gedoe zeg. Dus omdat meneer geen handje wil schudden, is hij opeens een week geschorst?

Je bent toch niet verplicht om een hand te geven aan een trainer als je gewisseld word? Wat een nonsense is dit zeg.

Er wroden tegenwoordig niet eens spelers geschorst als ze een tirade op de bank beginnen... Laat staan om een zielig handje.

26 oktober 2023 om 15:10

In mijn ogen is het belangrijk om je manager de hand te schudden wanneer hij deze uitsteekt omdat het een teken van respect en hoffelijkheid is. Uiteindelijk ben je samen een team en werk je gezamenlijk aan het zelfde doel. Wanneer je dan niet de hand schud van de manager ook al ben je het niet eens met de keuze om je te wisselen toont dat niet echt bereidheid en professionaliteit.

26 oktober 2023 om 15:14

Tsja, ik ben het er niet mee eens, maar dat mag natuurlijk ook.
Als jij, in de emotie, een handje niet schud omdat je gewisseld bent, dan snap ik niet dat je daar een hele week voor geschorst zal worden.

Kijk, dat het niet helemaal correct is, kan ik nog begrijpen. Maar alsnog: een hele week schorsen? Een goed gesprekje en een kleine boete is dan toch ook voldoende. Zeker bij zo'n jonge speler als Fofana. Het is niet dat hij dit al eerder gedaan heeft & al jarenlang ervaring heeft op dit niveau.

26 oktober 2023 om 15:38

Grote kans dat hij dit in ieder geval bij Union ook niet weer zou doen. Ik vind het ook licht overdreven, maar een iets te zware straf werkt over het algemeen wel beter in deze context dan enkel een boete.

26 oktober 2023 om 15:39

Discipline behouden binnen je selectie is belangrijk, anders is het einde zoek. Je hebt respect voor je trainer, zo niet dan ga je maar op de tribune zitten. Van dat slappe gepamper wordt niemand beter.

26 oktober 2023 om 16:19

Dat is jouw mening, je zet het hier nu neer als een feit.

Discipline is belangrijk, maar een week schorsing voor het niet geven van een handje is in mijn ogen lachwekkend zwaar.

Jammer, speelde erg goed tegen Napoli. Jammer dat het niet zo lekker loopt daar in berlijn deze jongen kan echt wel wat. Gaat misschien niet slagen bij Berlijn maar zie wel potentie in hem.

Dan had ik vroeger regelmatig een schorsing gehad van de club. Laat die jongen toch balen als hij gewisseld wordt. Na de wedstrijd zand er over en klaar. Net als je gewisseld word en iedereen een hand geeft slaat ook nergens op.

26 oktober 2023 om 16:22

Het zal wel met voorbeeldfunctie te maken hebben wat sowieso al nergens over gaat.
In de amateurs zie je zovaak spelers niet eens richting de bank lopen als ze gewisseld zijn maar gewoon naar vrienden of kantine om een broodje frikandel met mayo te gaan halen.
Dus voor wie is dan precies die voorbeeldfunctie bedoeld dan?

Las veel goede dingen over deze jongen bij zijn transfer naar Chelsea en dacht misschien hebben we eindelijk weer een groot talent weten te strikken. Nu is hij verhuurd en heeft na 11 wedstrijden nog precies 0 goals gescoord en dan nog geïrriteerd doen om een wissel... De verwachtingen voor de toekomst kunnen weer bijgesteld worden naar beneden.

26 oktober 2023 om 17:09

Dacht dat die wel goed speelt daar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren