Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oppermachtig Man City slacht degradatiekandidaat af met prachtige treffers

Laatste update:

Manchester City had zondag in de eerste wedstrijd na het vieren van het kampioenschap geen kind aan Swansea City. De formatie van Josep Guardiola was oppermachtig tegen de ploeg uit Wales en wist in de eerste helft al afstand te nemen van de degradatiekandidaat: 5-0. Door de nederlaag bivakkeren the Swans nog altijd op de zeventiende plek in de Premier League, vier punten meer dan naaste belager Southampton.

Al na ruim een kwartier spelen leek de wedstrijd in het Etihad Stadium in de tas voor de thuisploeg. Een prachtige pass van Kevin De Bruyne belandde bij Raheem Sterling, die het leer gelijk doorspeelde naar David Silva. De Spanjaard wipte de bal op en schoot hard raak: 1-0. Een paar minuten later was het weer raak voor City, ditmaal met Sterling als doelpuntenmaker. Na prachtig samenspel met Silva schoot Fabian Delph hard voor het doel van Swansea, waar Sterling geheel vrij binnen kon tikken.

Kevin De Bruyne ?? Swansea City Football Club ????

Posted by voetbalzone on Sunday, April 22, 2018

City was oppermachtig in het eerste bedrijf en Swansea had niets in te brengen. De bezoekers kwamen na 45 minuten spelen tot slechts 57 geslaagde passes; the Citizens hadden 542 passes succesvol voltooid, een indrukwekkend aantal dat voor het eerst door een Premier League-team werd bereikt sinds het seizoen 2003/04. City was ook in de tweede helft de dominante partij en dat leidde al snel tot de derde, prachtige treffer. Kevin De Bruyne stoomde op en haalde finaal hard uit, waarbij het leer prachtig tegen de touwen vloog, buiten bereik van Lukasz Fabianski.

Kevin De Bruyne ? Raheem Sterling ? David Silva … ????

Posted by voetbalzone on Sunday, April 22, 2018

Swansea maakte geen enkele aanspraak op een goal en halverwege de tweede helft werd het nog erger voor de bezoekende ploeg. Gabriel Jesus mocht vanaf elf meter aanleggen, maar kon niet scoren. De rebound was echter een prooi voor Bernardo Silva: 4-0. Na de vierde treffer had City mogelijkheden om de score nog verder op te krikken, maar kwam de laatste goal pas vlak voor tijd via Jesus, die een prachtige bal van Yaya Touré promoveerde tot doelpunt.

Verwacht jij dat Swansea City degradatie gaat ontlopen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon eng hoe hard die knal is van Kdb. City is echt oppermachtig in de PL, ben benieuwd naar komend seizoen als ze de titel moeten verdedigen.

Mooi om te zien dat Pep de premier League voorziet van een voetbalmachine die ook ‘gewoon’ met 5 goals kan winnen van Swansea. Als Real of Barca met grote cijfers wint, hoor je “dat lukt nooit in Engeland”. Nee, niet als je ‘top’ geen top is. Pep gaat het record van Chelsea met meeste goals in 1 seizoen makkelijk verbeteren (103).

22 april 2018 om 20:03

Mwah, je overdrijft nu wel. Het verschil top-staart in Spanje is ècht ongezond groot. Zelfs met de middenmoot, kijk gewoon naar de prijzenkast van clubs als Bétis, Celta, etc kijkt is het gewoon leeg.

Sinds de jaren tachtig zijn ploegen als Bilbao structureel afgehaakt en heb je af en toe een verrassing a la Depor (dat ondertussen een trampolineclub is geworden), Valencia (quasi failliet) en Atléti (een grote schuldenberg). La Liga is een tweestrijd, bijna een speeltuin voor de twee grote clubs vergeleken met de PL, mede mogelijk gemaakt door hoe het geld daar wordt verdeeld.

In de PL kun je spreken van United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, en City die de prijzen structureel winnen; gevolgd door Everton, Villa, Sheffield Wednesday, Spurs (veel FA Cups) en Leeds die historisch gezien veel hebben gewonnen.

Spanje kent in totaal 9 verschillende kampioenen; Engeland heeft/had er 24. Het verschil is structureel, daarom dus dat geflatteerde gezeik van onze kant, maar er zit ècht een kern van waarheid in.

22 april 2018 om 20:10

Valt wel mee hoor. De top in de PL was de afgelopen jaren toch ook geen top ? Dat hebben we tot aan hilarische beelden aan toe kunnen zien in Europa.

Om de zoveel jaar is er weer een nieuwe cliche, wat vervolgens hard onderuit wordt gehaald. Ik weet nog dat het begon met dat Messi 'het niet zou kunnen laten zien in de Pl' omdat het zo een fysieke competitie is. Een paar jaar later zie je dat eigenlijk de beste spelers uit de PL allemaal klein, behendig, en technisch vaardig zijn (en vaak ook nog eens import uit La Liga).

Het rechterrijtje uit de PL werd ook zo geroemd, die zouden er nooit afgaan met cijfers die wel eens in La Liga door Barca of Real werden neergezet. Gelukkig veegt Pep ook dat cliche van tafel.

Bovenstaand wil niet zeggen dat La Liga gezond is en geen problemen heeft. Uiteraard zou het financiele gat tussen de top en het rechterrijtje veel kleiner moeten worden, maar dat heeft opzich weinig te maken met al die fabeltjes die de afgelopen 10 jaar de wereld in zijn gegooid.

22 april 2018 om 22:35

Het grootste deel van je lap tekst bestaat uit onzin en onderbuikgevoelens. Natuurlijk is de top in de Premier league breder dan in Spanje, echter is het niveau van de topclubs daar ook hoger. Real en Barca zouden in de Premier league ook met een straatlengte voorsprong eindigen op de nummer 4, net als in Spanje. In Engeland is het dit seizoen zelfs een competitie met slechts 1 kandidaat.

Even realistisch gekeken zitten ploegen als Real, Barcelona en City ongeveer op een gelijkwaardig niveau.
Vlak daaronder zitten ploegen als Atletico, Sevilla, United, Tottenham, Chelsea en Liverpool.

Onderin de beide competities ontlopen ploegen als Swansea, Deportivo en Leganes elkaar niet zoveel. De kracht van de Premier League wordt dan ook behoorlijk overschat, ondanks de veel grotere financiële mogelijkheden. Sterker nog, als in Spanje ook 8 clubs met een steenrijke eigenaar zouden zijn, dan zou die competitie direct vele malen sterker worden. Als er niet zoveel rijke stinkerds zouden zijn met een speeltje in de vorm van een voetbalclub in Engeland zou de Premier league zelfs weinig voorstellen.

23 april 2018 om 00:00

Het is voornamelijk een tweestrijd dankzij met name Messi en iets mindere mate Ronaldo. Deze twee spelers zorgen er gewoon voor dat hun teams tot de absolute top behoren. Het kampioenschap kan ook bijna niet ontgaan wanneer ze 50 doelpunten in een seizoen maken.

Als je ook kijkt naar deze jaargang is het voornamelijk Barcelona dat ontzettend sterk is met nog een ongeslagen seizoen. Atletico, Real Madrid en Valencia zijn gewaagd aan elkaar dit seizoen. In de PL heb je hetzelfde. City staat ruim voor door een geweldig seizoen en daarachter volgen United, Liverpool en Tottenham.

Het enige waarin ik je gelijk moet geven is dat de geldverdeling wel een rol speelt in de financiële mogelijkheden van deze clubs. Het verschil tussen kop-staart is echt niet zo groot als het in de PL kan zijn. Het grootste verschil zit hem in de verschillende speelwijze. De Spaanse teams willen allemaal voetballen waardoor je open wedstrijden krijgt. In de PL proberen ze meer gesloten te spelen. Komt daarbij dat buiten Liverpool, City en Tottenham de teams niet in staat zijn om een gesloten verdediging kapot te spelen.

Daarom is het ook zo indrukwekkend wat Pep hier wederom presteert. Hij bewijst dat je ook in de PL oppermachtig kunt zijn met goed en aanvallend voetbal.

Heerlijk gevoetbald weer door City!
34 wedstrijden:
- 90 punten (102 mogelijk nog...)
- 98 doelpunten (103 is het record)
- 1000 passjes, en alsnog 5 keer scoren

City heeft nog maar 6 punten en 6 goals nodig om het meeste aantal punten en goals ooit te pakken/maken in de Premier League. Moet lukken!
City zal waarschijnlijk voor het eerst in de geschiedenis 100 premier league punten pakken! Dat zijn er bijvoorbeeld 11 meer dan het Invincible's team van Arsenal.

22 april 2018 om 20:07

Maar 38 wedstrijden ongeslagen blijven zoals de invincibles zal City niet bereiken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren