Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opnieuw ophef in Turkije: hekkensluiter stapt plots van het veld

Laatste update:

De Turkse voetbalcompetitie is dinsdagavond opnieuw onderwerp van gesprek geworden. Reden is een opmerkelijke actie van Istanbulspor. De nummer laatst van de Süper Lig was het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter in de thuiswedstrijd tegen Trabzonspor en stapte daarop van het veld. De ploeg keek op dat moment tegen een 1-2 achterstand aan.

Istanbulspor verzamelde tot dusver slechts acht punten in competitieverband en bezet daarmee de laatste plaats in de Turkse Süper Lig. Tegen Trabzonspor leek de ploeg echter op weg naar een resultaat.

Muammar Sarikaya had de openingstreffer van Trezeguet ongedaan gemaakt, waarna de thuisploeg twintig minuten voor tijd om een strafschop schreeuwde. Florian Loshaj ging in de vijandelijke zestien naar de grond.

Aanleiding was een contactmoment met Batista Mendy. Scheidsrechter Ali Sansalan wilde er niet aan en liet doorspelen. In de tegenstoot maakte Trabzonspor de 1-2. Bij Istanbulspor zat de frustratie vervolgens zo hoog dat men besloot van het veld te stappen.

GOAL Turkey schrijft dat Istanbulspor-president Ecmel Faik Sarialioglu zijn spelers uiteindelijk van het veld haalde. Sansalan besloot het duel daarop in minuut 74 te staken. Hoewel de spelers Sarialioglu probeerden te overtuigen om door te spelen, lukte dat niet.

Mehmet Yesil, speler van Istanbulspor, keerde niet veel later terug op het veld, schudde de hand van Sansalan en zei dat ze de wedstrijd niet zouden uitspelen. Inmiddels is bekend geworden dat het duel definitief is gestaakt.

Het is de tweede keer in korte tijd dat het Turkse voetbal in opspraak raakt. Ruim een week geleden werd bij het duel tussen Ankaragücü en Rizespor scheidsrechter Halil Umut Meler naar de grond geslagen door Ankaragücü-voorzitter Faruk Koca.

De Turkse voetbalbond legde de Süper Lig daarop stil als reactie op de vuistslag. Meler hield aan het incident een breuk over onder zijn oog. Koca werd een dag later gearresteerd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
19 december 2023 om 20:28

Geen veld manieren 😜 lekker laten staken en meteen een divisie lagen zetten

Ik wist het gewoon, ik zag al op livescore wedstrijd gestaakt dus dacht meteen zal wel weer niet eh.Eigenlijk zou ik dit eerder toejuichen bij een VAR beslissing.

19 december 2023 om 20:06

Wat doe je op de dinsdagavond op livescore, klein totootje gezet? ;-)

19 december 2023 om 20:10

Hahaha je hebt me, nee alleen de KNVB bekerwedstrijden vandaag maar ben niet gok verslaafd, alleen voor de amateurs want die zijn veel waard.

19 december 2023 om 22:04

Hij zegt ook niets over een verslaving of iets dergelijks. Rustig maar

19 december 2023 om 20:18

En de grap is, niets aan de hand. Geen pingel

19 december 2023 om 20:28

Die verdediger zet wel een verrekt stevige blok.. en in de 3e herhaling zie je een arm licht tegen z'n gezicht komen.. verder weinig aan de hand idd.

19 december 2023 om 21:55

Het geinige is dat de speler van Istanbulspor naar zijn voet grijpt. Hij wil een overtreding daarvoor. Werkelijk niets aan de hand

Das ook wat .. wij zijn het er niet mee eens dus we gaan....

Ja dat kan ook😂

Ik weet dat de meeste leden het hier raar zullen vinden wat ik zeg, maar stiekem kan ik toch genieten van de turkse passie.

Zelf 2 jaar bij een turkse club gespeeld in Haarlem, HYS. Mooie tijd hoor met gepassioneerde mensen.

19 december 2023 om 20:08

Wat heeft dit met passie te maken? Passie is juist alles geven om de wedstrijd nog om te keren, niet om van het veld te stappen, al weet ik niet wat er precies gebeurd is.

19 december 2023 om 20:29

Turkse club in Haarlem? Ligt Haarlem tegenwoordig in Turkije?

20 december 2023 om 06:42

Had je het niet gelezen? Haarlem is overgenomen door Turken

19 december 2023 om 21:18

Als Turk zijnde geniet ik hier totaal niet van, laat gewoon zien dat onze competitie een poppenkast is, ik heb mezelf ook voorgenomen alleen wedstrijd van Galatasaray tegen Fener te kijken, andere wedstrijden in de Super Lig doet me echt helemaal niks meer, schandalige competitie meer heb ik niet te zeggen.

19 december 2023 om 21:36

bro bespaar jezelf de derbyhoofdpijn en ga alleen de Europese wedstrijden van Galatasaray kijken. Tis het niet eens meer waard om iets van onze bananencompetitie te kijken

19 december 2023 om 21:40

Ik kijk al 20 jaar niet, kijk alleen wanneer Turkse clubs in Europees verband voetballen. Volg verder de competitie via samenvattingen en livescore.

19 december 2023 om 22:33

Bro GS-FB, FB-GS is altijd wel leuk om te kijken, de sfeer en de passie is van een ander niveau aan beide kanten, ik wil het gewoon niet missen hehe, de rest ga ik echt niet meer kijken, lang genoeg deze poppenkast lig gekeken.

Nog meer olie op het vuur gooien richting de arbitrage. Wat een grap van een competitie op deze manier.

Tja, dit krijg je als alle 20 clubs denken dat er een complot gaande is tegen hen.

Zolang we niet leren van fouten, excuses aanbieden aan elkaar en beloven dat niet de scheidsrechters hèt probleem zijn van het Turkse voetbal zullen dit soort dingen blijven terugkomen.

En dit krijg je ook als mensen niet hun verantwoordelijkheden nemen en anderen aanwijzen als (grootste) oorzaak.

19 december 2023 om 20:07

Wil niks discriminerend zeggen maar Turken zijn in het algemeen mensen met heel veel emoties als het gaat om voetbal.

Heb zelf bij een Turkse ploeg gevoetbald in België, man zowat elke wedstrijd had je een ploeggenoot dat een rode kaart kreeg, vechtpartijen, coach aan de zijlijn ruzie maken met de scheids of andere coaches. En als je het helemaal gek wil krijgen, als er dan een derby was tegen een andere Turkse ploeg was dit net geen oorlog.

Man man man, wat heb ik gezien en meegemaakt.

Maar hoe gek het klinkt, na 90 minute zijn het allemaal geweldige kerels. Maar op het veld is het een ramp.

19 december 2023 om 20:14

Je hebt een punt, alleen is het allang meer dan 'passie op het veld'. Het is een corrupte, met politiek beïnvloedde rotzooi waarbij de voorzitters buiten het veld het vuurtje proberen op te stoken. Zo houden ze hun eigen hoofd boven water en kunnen ze hun club achter hun scharen.Meanwhile is de competitie niks meer waard, zijn de velden flut, stadia's leeg en onze scheidsrechters en sportklimaat zo toxic waar Tsjernobyl U tegen zegt.

19 december 2023 om 21:44

Ik moest lachen om je laatste alinea, want het klopt :D

Komt er van als je op zo'n korte termijn de competitie hervat. Dan krijg je weer te maken met een voorzitter, die zijn club eigenlijk op een verstandige manier runt, de krantenkoppen probeert te halen terwijl de scheidsrechter het bij het juiste eind heeft. En ook al maakt hij een fout, geeft dat iedere voorzitter het recht om zijn ploeg van het veld te nemen?

De president van de voetbalbond en de scheidsrechtersbond zijn dit jaar nog herkozen door de clubs, op een enkeling na misschien. De oude garde bij de scheidsrechters zijn allemaal weggepest op verzoek van deze clubs en nog steeds zijn ze ontevreden over alles. Ik weet het niet meer.

19 december 2023 om 20:11

Het probleem in Turkije is dat iedereen denkt dat de hele wereld tegen de club is die zij supporten. Elke foute beslissing wordt uitvergroot en 100 keer genoemd op internet en die rare scheidsrechter programma’s. In andere landen wordt er na de wedstrijd even over gepraat en het is daarmee ook klaar. Echt om schijt ziek van te worden dit. Heel het turkse voetbal wordt gewoon verpest door dit gedrag.

19 december 2023 om 20:41

perfect verwoord broer, vorig keer kreeg ajax thuis nog de deksel op de neus in de slotfase met de 2-2 van zwolle die via hands gemaakt werd ondanks var, niemand van ajax die erom klaagde en de match eindigde 2-2 iedereen ging lekker naar huis

19 december 2023 om 22:51

Turkse competitie is van top tot teen corrupt een jaar of 10 geleden was een hele talentvolle keeper gewoon gestopt uit protest tegen al die corruptie wat er in de turkse competitie gebeurd terwijl dat jaar zijn team absoluut kampioen had moeten worden.

Tja, Istanbulspor gaat 99% degraderen dus dit is mooi voor de bühne. Bij elke wedstrijd is er wel iets op de arbitrage aan te merken. Zou wat worden als we dan telkens het wedstrijdveld moeten verlaten...

Waar zitten we naar te kijken haha. Dit krijg je als je de voorzitter van Ankara een lachwekkende straf geeft. Verbied voorzitters voorlopig wedstrijden in het stadion bij te wonen want dit kan echt niet. Volgende week hebben we weer een voorzitter die gaat poepen in de middencirkel. De TFF moet zich gewoon uitsluitend richten op het nationale elftal en de competitie (met al haar rechten) moet door een private organisatie geleid worden. De voetbalbond en politiek moeten gescheiden worden.

19 december 2023 om 20:18

Vooral met het laatste eens Flacko, dan heb je alleen mensen die ècht het beste voor hun competitie hebben. Fener, Beşiktaş en Galatasaray moeten samenwerken om de competitie groter te maken en het product te verkopen.

Ik zag laatst een bericht dat als je de competitie verkoopt, inclusief alle spelers, competities etcetera dat dat alsnog niet genoeg is om alle schulden van het Turkse voetbal af te kopen, dan nog sta je ongeveer 500 miljoen euro in de min.

Dit moet de druppel zijn voor deze schandalige bond. Clubs erkennen je autoriteit niet meer. Gelijk opstappen en tijd voor een schoon schip.

Istanbulspor doet dit echt op een dwaze manier. Elke week zijn we weer wereldnieuws maar helaas niet om de spanning of mooie doelpunten, maar door zulke shit

En terecht. Een duidelijke overtreding (geen penalty, maar net daarvoor van Visca) wordt hiet niet gegeven. Direct hierna scoort Trabzonspor haar 2e doelpunt. Liever zo een actie dan een scheidsrechter meppen.

TFF en MHK moeten zo snel mogelijk oprotten. Niemand neemt ze serieus. Voorzitter van Trabzonspor was geschorst voor 45 dagen, maar meneer komt rustig naar deze wedstrijd terwijl dat dus helemaal niet mag lol

19 december 2023 om 20:21

Hahahahhaah sorry maar waar Istanbulspor om klaagt heeft helemaal niks met Visca en zijn actie te maken.. de duel tussen Mandy en speler van Istanbulspor in de 16 waar ieder ziet dat er niks aan de hand is.. maar ow ja jij bent voor Fenerbahce dan is het inderdaad fout van de scheids..

Pfff dat ik nog de moeite doe om jou dit uit te leggen.

19 december 2023 om 20:26

Ik weet dat ze daar niet om zeurden, maar dat wil niet zeggen dat er hier geen scheidsrechters fout is. Dat heeft niets te maken met het feit dat ik een Fenerbahce fan ben.

19 december 2023 om 20:34

ik ben ook fener fan maar ik sluit mij zeker niet aan z1907m, ik haat trabzon tot op het bot maar hier is helemaal geen sprake van een penalty.
Lachwekkende actie gwn van het bestuur van istanbulspor.

19 december 2023 om 20:39

@blz03. Vertel mij waar ik zeg dat het een penalty is

19 december 2023 om 20:43

maakt niet uit, een fout net buiten de 16 is het ook niet in geen honderd jaar

19 december 2023 om 20:51

@blz03. Het is wel zeker een fout buiten de 16. Visca raakt been van Istanbulspor speler. Het gaat er ook om dat gelijk hierna Trabzonspor de 2-1 maakt. Zo een fout zorgt dus direct voor een goal van de tegenstander. Ik hoop dat je het nu wel begrijpt

Stomme idioot die baskan, dat krijg je met zo'n mensen die aangesteld worden als voorzitter. Er worden vaak arbitrale fouten gemaakt. Voornamelijk tegen de 'kleinere' clubs. Stap dan tenminste van het veld af bij een ware fout.
Maar nee, speler waant zich even maradona en probeert zich door de hele defensie te wurmen en botst op een muur en denkt een penalty te krijgen.

Game of thrones taffarelen.
Er gebeurt iedere week wel wat...

Natuurlijk, het ijs is de vorige speelperiode gebroken dus nu is ineens alles mogelijk. Laten we maar iedere wedstrijd van het veld stappen door een fout van de scheidsrechter. Belachelijk en niet normaal hoe erg we voorschut worden gezet tegenover de rest van de wereld.

Lachwekkende beslissing van vorige week puur om maar 1 club te pleasen zorgt nog meer lachwekkende taferelen. Tff stop er aub mee. Wat een stelletje amateurs echt waar. De amateurs in Nederland worden zelfs beter bestuurd. Deze maloten die niks met voetbal te maken hebben besturen gewoon het Turkse voetbal, niet te geloven.Ohja Istanbulspor per direct uit de comp halen! Wat een grap die voorzitter. Hebben ook niks te zoeken in de superlig lachwekkende club.

Ik begrijp de beslissing van de scheidsrechter. Er is niet veel aan de hand. Heisa om niks, naar mijn mening.

Even een reminder dat we in het laatste week van dit jaar 2 keer Gala-Fener krijgen. Wat voor tafarelen zullen daar gebeuren denken jullie, want ik heb het idee dat Turks voetbal niet hard genoeg voor paal heeft gestaan in de afgelopen weken?

Het is echt een bananencompetitie geworden. De derde klasse waarin ik zelf speel is van een hoger niveau. Opdoeken deze rotzooi.

Serieuze clubs als Galatasaray en Trabzonspor kunnen met de Griekse competitie meedoen. Voor de rest mis je niks van dit zooitje ongeregeld.

Schande op schande. Omkopingen, voorzitters die in elkaar geramd worden, record nederlagen in Europa. Helemaal klaar mee

19 december 2023 om 20:56

K weet niet of de Griekse competitie geschikt is, voordat we daar een malafide voorzitter op het veld krijgen die gaat schreeuwen dat Baklava van hun zijn.

We laten Galatasaray en Trabzon wel meedoen in de Schotse competitie, krenken ze het niveau daar ook nog eens op en zelfs een Aberdeen kan in de conserveer leauge beter presteren dan die ene club uit Turkije waar hun spits meer bezig is met zijn haartransplantatie

19 december 2023 om 23:14

Schotse competitie, ook een goede suggestie. Kunnen we die ook competitie ook met records domineren. Vind jij trouwens dat Fener nu weer een extra ster verdient, omdat het december is en ze nu nog bovenaan staan?

20 december 2023 om 07:23

Ja ze verdienen wel een extra hollywood ster voor hun geweldige acteerwerk in de competitie

Toevallig laatste een video gekeken op YT over de Turkse competitie en hoe diep alle clubs in de ellende zitten financieel. En als je dit soort taferelen dan ook nog eens erbij krijgt gaat niemand meer naar die competitie kijken behalve de vaste trouwe aanhang. Want bij de gemiddelde club zijn de stadions ook voor de kwart bezet.
Best wel treurig dit. Een verkeerde beslissing van de scheids kan nooit reden zijn om van het veld te stappen.

Die voorzitter van Istanbulspor moet levenslang verbannen worden van de sport. De naam van het Turkse voetbal was al te grabbel gezet door die malloot van Ankaragucu en nu dan deze actie door de voorzitter van Istanbulspor. De niet-Turkse spelers smeekten nog om verder te spelen maar die mafkees bleef bij zijn beslissing. Wat een achterlijke mafkees. Zielige spelers van Istanbulspor, ze zullen spijt hebben dat ze naar deze club kwamen! Waar gaat dit heen jongens?

Deze taferelen past precies bij een bananenrepubliek. TFF opdoeken en alle corruptie schoonvegen

Toen de uitzendrechten voor de Super Lig in 2010 voor meer dan 320 mil euro werd verkocht aan Digiturk, hebben alle clubs Aziz Yildirim bedankt voor zijn inzet. Goksel Gumusdag, de grote man bij het TFF destijds, verklaarde in een interview dat hij niet eens had kunnen dromen van dat bedrag. In datzelfde jaar is het systematisch vernietigen van het Turkse voetbal begonnen.

Nu, bijna 14 jaar later, weigert Bein Sports om een bod uit te brengen voor de nieuwe rechten, en krijgt de kampioen iets over een miljoen euro winnaarsbonus. Dezelfde Goksel Gumusdag is de grootste steunpillaar van onze grote vriend daar bij de TFF. Dankzij de recente gebeurtenissen en politieke relaties tussen Turkije en Qatar lijken de volgende uitzendrechten voor nog minder te gaan. Ik ben benieuwd waar we gaan eindigen en hoe ver het Turkse voetbal nog gaat zakken.

Gewoon buitenlandse scheidsrechters aanstellen. Ben je van al dat kutgezeik af.

Dit is gewoon het resultaat van gestook van Ali Koã§. Vandaag een foto gezien waar hij op bezoek ging bij Meler, samen met de voorzitters van Kayseri, Sivas, Istanbulspor en Karagã¼mrã¼k. Sivas dat toevallig een klaagtweet plaatst vandaag na verpletterd te worden door Basaksehir, Istanbulspor dat van het veld stapt... Ben benieuwd welke taferelen er zich bij Gala-Karagümrük gaan afspelen morgen.

In mijn ogen is dit gewoon een plan van bepaalde clubs om de voorzitter van de voetbalbond af te zetten.

Het disciplinair comitã© moet dit gewoon veel zwaarder bestraffen. Als Ankaragã¼cã¼ 20 punten aftrek kreeg of uit de competitie werd gezet, was dit niet gebeurd.

In mijn ogen is de tijd ook rijp voor een nieuw competitieformat. 12 of 14 clubs en play-offs invoeren, dan zijn we tenminste van dit soort nutteloze clubs met lege stadions verlost en hebben we een paar extra derby's per jaar. 2011-12 (play-off jaar) was zonder twijfel een van de mooiste seizoenen ooit.

Wat gebeurt hier regelementair mee eigenlijk.. 3-0 verlies voor de stakende ploeg?

Ik begrijp die ophef over de Turkse competitie hier niet. Dus elk incident moet hier in Nederland uitgebreid de aandacht krijgen? Er gebeurt in elke competitie waar ook ter wereld wel iets.

20 december 2023 om 10:08

Als Marcel Brands binnenkort het veld op loopt om een scheidsrechter neer te hoeken en als Frans van Seumeren twee weken later z'n spelers van het veld haald, dan gaat dat denk ik ook wel de hele wereld over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren