Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Opgeleefde David Neres kan direct transfer maken naar Europese topclub’

Laatste update:

David Neres moet bij Napoli de opvolger worden van Hirving Lozano, weet het Italiaanse Corriere dello Sport. De 25-jarige Braziliaan is onder Roger Schmidt weer helemaal tot bloei gekomen bij Benfica. Zodoende ziet Napoli in Neres de ideale vervanger van Lozano, die op korte termijn een mooie transfer hoopt te maken. De Italianen zullen wel diep in de buidel moeten tasten voor de voormalig Ajacied, die in Lissabon nog vastligt tot medio 2027.

Lozano maakt er geen geheim van open te staan voor een nieuw avontuur. Omdat de Mexicaan slechts tot medio 2024 vastligt in Napels wil de clubleiding hem deze winter of aanstaande zomer verkopen om een transfervrij vertrek te voorkomen. De 27-jarige vleugelflitser kwam in augustus 2019 voor 45 miljoen euro over van PSV en mag bij een goed bod vertrekken. Lozano was in 133 officiële wedstrijden goed voor dertig doelpunten en zestien assists bij de Italiaanse topclub.

Bij een vertrek van Lozano moet Neres de voormalig PSV’er doen vergeten in Stadio Diego Armando Maradona. De Braziliaanse linkspoot is bij Benfica bezig aan een geweldig debuutseizoen. In 22 officiële wedstrijden onder Schmidt vond Neres acht keer het net, terwijl hij hetzelfde aantal assists wist te noteren. Volgens Transfermarkt.com is de zevenvoudig international van a Seleção inmiddels 22 miljoen euro waard. Dat is zeven miljoen euro meer dan het bedrag dat Benfica afgelopen zomer aan Shakhtar Donetsk betaalde.

Volgens de Italiaanse sportkrant moet Napoli echter zelfs veertig miljoen euro overmaken om zich te verzekeren van de diensten van Neres. Daardoor zou de club ook kijken naar alternatieven, waarbij de naam van Sassuolo-aanvaller Armand Laurienté valt. De 24-jarige Fransman zou zo’n tien miljoen euro kosten en daarmee een stuk goedkoper zijn. De verwachting is dat Napoli pas echt actie onderneemt als Lozano verkocht is.

Moet David Neres al nadenken over een vervolgstap?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij komt net uit een land waar het niet zo leuk is, woont nu in een land met mooi weer, z’n eigen taal, bij een club waar hij altijd speelt en met een trainer die in hem gelooft. Ik zou lekker blijven bij Benfica als ik hem was.

29 december 2022 om 17:33

Net uit een land waar het niet zo leuk is? Ga dan ook naar Portugal zou ik zeggen.

29 december 2022 om 17:35

De maffia van Napels is wel vrij extreem hoor

29 december 2022 om 17:38

@rutgerrr Herbyherbs bedoelt Oekraïne, want ondanks dat Neres geen officiele wedstrijd voor Shakhtar heeft gespeeld, is hij zeker wel het land moeten ontvluchten.

29 december 2022 om 17:57

Rutger gelijk op zn ballen getrapt 😂
Miezerige reactie.

29 december 2022 om 18:58

@Messi van de mafia hoef je geen last te hebben als je je niet in rare wijken begeeft. Ik heb er een jaar gewoond en nooit problemen gehad. Wel een prachtige stad met het beste eten van Italië (en dat zegt wat) en een fantastische club met een waanzinnig trouwe aanhang

29 december 2022 om 19:20

Jij bent dan ook geen bekende voetballer met geld of ondernemer in die wijken, dus zal je er weinig mee te maken hebben. Weet niet of een jaar gewoond te hebben een juist graadmeter is van je ervaring, want het is jouw mening.

29 december 2022 om 19:31

Enige wat lastig is als voetballer bij Napoli is, is dat je nooit normaal de deur uit kan ivm passionele supporters die je overal aanklampen. En zij zich dus in een gouden kooi begeven.

Van maffia etc heb je er geen last als speler.

29 december 2022 om 20:37

MessiBazoer

Het zijn niet meer de tijden uit Maradona he? De club heeft er sindsdien voor gezorgd dat je als speler niks meer met de maffia te maken hebt.

Wat is hij een genot om naar te kijken dit seizoen zeg! Heel Benfica overigens, doet die Schmidt toch iets goed!

29 december 2022 om 17:41

Schmidt lijkt er een talent voor te hebben om neergeslagen spelers weer te laten opleven. Bij PSV lukte hem dat met Guti, Mauro, Doan, nu bij Benfica doet hij het met Neres. Bijzondere man, blijf het ergens jammer vinden dat hij weg is.

29 december 2022 om 17:49

Ja, maar Ihatarren...

29 december 2022 om 18:27

Jammer? Volgens mij gaat het nu veel beter met PSV. Schmidt vond ik gewoon een matige trainer, met rare ideeën. Dat het nu zo goed bij Benfica gaat vind ik eerlijk gezegd maar raar. Een trainer die in topwedstrijden Madueke op de bank laat zitten, Gakpo er in de rust haalt en vervolgens Vertessen erin zet kan ik niet serieus nemen.

29 december 2022 om 18:57

Ze staan nu derde en er is vaak geen pijl te trekken op het spel van psv. Hoezo veel beter?

29 december 2022 om 19:23

Veel beter misschien overdreven van me. Vind het aanvallend in ieder geval veel beter maar verdedigend staan ze nog steeds vaak te slapen. Dat ze nu 3e staan zal allemaal best, maar volgende week kunnen ze bij wijze van spreken weer 2e of 1e staan.

29 december 2022 om 19:42

Andres, niemand maar dan ook niemand kan Mo aan het voetballenkrijgen, dus continu Schmidt en Mo in 1 zin gebruiken wordt ene beetje sneu...

29 december 2022 om 19:57

Memphisdepay || beter?? Met een betere selectie doet psv het echt minder dan met Schmidt. Als Schmidt met dit elftal aan het roer stond, stond hij gegarandeerd eerste.

29 december 2022 om 20:41

Op basis van wat? Schmidt kreeg het niet eens voor elkaar de spelers fit te krijgen. Schmidt zou de beste spelers weer wisselen in de 60e minuut of nog erger in de rust en met hem verloor PSV iedere topper. Hij zou Gakpo 45 minuten op de bank zetten om Vertessen minuten te laten maken.

De spelers leken ook overduidelijk niet heel tevreden met hem.

30 december 2022 om 10:08

Die is niet te redden

De term “Europese topclub” wordt toch ook steeds makkelijker uitgedeeld door VZ. Momenteel is er geen enkele Europese topclub in Italië (wel qua geschiedenis uiteraard, maar die is voorbij).

Zou wel een leuke stap kunnen zijn voor Neres. Regelmatig CL, occasioneel een kans op een titel, mooie stad (of toch sommige delen ervan) en gepassioneerde supporters.

29 december 2022 om 17:37

Laten we eerlijk zijn, het niveau, de stad, supporters e.d. zullen een broodvoetballer als Neres allemaal heel weinig uitmaken. Als dat wel het geval was geweest had hij waarschijnlijk nooit in Donetsk gaan spelen en wonen in een hotel

29 december 2022 om 17:39

Zoveel keus had Neres ook niet na zijn toch vrij matige eind bij Ajax.

29 december 2022 om 17:40

Wanneer vind jij een club een topclub? Moet diegene op een bepaalde plek in een clubranking staan? Moet het gaan om historie of juist op basis van recente resultaten?

29 december 2022 om 17:44

Dan denk ik aan clubs als Real Madrid, Bayern München, Liverpool, Manchester City en PSG.

29 december 2022 om 17:45

Ik ben het wel eens met Lierse. Napoli speelt dit seizoen fantastisch voetbal en ze kunnen maar zo heel ver komen in de CL. Maar om echt het predikaat Europese topclub te krijgen zul je het toch minimaal over een periode van 3-5 jaar moeten laten zien lijkt me? Eén goede periode of één goed seizoen maakt een club simpelweg geen Europese topclub.

Het kan overigens ook maar zo zijn dat Voetbalzone de resultaten van Napoli tegen Ajax als leidraad neemt. In dat geval is Napoli natuurlijk boven alle stand verheven en absolute Europese top.

29 december 2022 om 17:56

Topclub zonder CL haha normaal doen. City en PSG zullen nooit de status van Real en Liverpool krijgen.

29 december 2022 om 18:00

Dat zeiden ze in 2005 ook over Chelsea.

29 december 2022 om 18:19

Lierse1997. Grappig. Je noemt Liverpool een Europese topclub en Napoli, dat Liverpool nota bene heel hard op hun plek heeft gezet dit Cl seizoen , dan weer geen Europese top. Aan de ene kant lijk je dus te leunen op geschiedenis (Liverpool), aan de andere kant zijn er historische gezien heel wat topclubs in Italie maar die tellen dan weer niet als topclub. Ofwel , je gebruikt een inconsistente factor om je topclubs te bepalen.

29 december 2022 om 18:30

@Inke, vraag 10 willekeurige mensen met redelijk voetbalverstand om vijf Europese topclubs op te noemen. Ik durf wel een weddenschap aan dat 8 van die 10 personen exact hetzelfde rijtje zouden geven als Lierse, misschien een enkele keer aangevuld met een naam als Chelsea of Barcelona. En het is toch niet moeilijk te beseffen dat de Italiaanse clubs de afgelopen jaren werkelijk niets bijzonders presteren in Europa? Ook wel makkelijk van je om enkel te benoemen dat Lierse een inconsistente factor gebruikt. Draag dan zelf die consistentie aan en help ons allen, want je lijkt het in dit geval toch echt beter te weten...

Overigens: heel hard op hun plek gezet? In Napoli inderdaad een ruime nederlaag voor Liverpool, in Engeland een overwinning voor Liverpool. Zie niet echt in waar Liverpool dan "heel hard op hun plek is gezet"? Grappig tegenargument: jouw favoriete club, die is inderdaad wel echt kei- en keihard op hun plek gezet door zowel Napoli als Liverpool

29 december 2022 om 18:32

Jij gebruikt 1 of 2 wedstrijdjes in de CL als graadmeter. Napoli is natuurlijk geen Europese topclub, Liverpool is dat overduidelijk wel gezien de prestaties afgelopen jaren.

29 december 2022 om 18:34

Inke, er is een verschil tussen geschiedenis en de hele recente geschiedenis. Liverpool heeft in de afgelopen 5-6 jaar bewezen bij de allergrootsten van Europa te horen. Napoli doet het nu fantastisch, maar hebben nog niet over zo’n lange termijn gepresteerd. FC Twente wint in goede doen ook wel eens van Ajax maar dat maakt ze dan niet direct een grotere club dan Ajax. En, als ik Lierses bewering correct begrijp, zou Liverpool die status volgens hem ook kwijt kunnen raken na enkele slechte jaren. Daar ben ik het ook wel mee eens.

29 december 2022 om 18:40

Natuurlijk kan je die status kwijt raken. Manchester United is op sportieve gronden het predikaat Europese topclub ook kwijt. Barcelona eigenlijk toch ook wel inmiddels, gezien de povere CL-resultaten van de afgelopen drie seizoenen. Neemt niet weg dat beide natuurlijk gigantische clubs zijn met een grote achterban, die met goed beleid weer terug kunnen keren aan de top.

29 december 2022 om 19:16

8 van de 10 geven dit rijtje en 10 van de 10 noemen Napoli niet.

29 december 2022 om 22:17

Nee ik pak een relevante en recente tijdsperiode. Liverpool heeft de afgelopen vijf jaar bewezen een Europese topclub te zijn, want dat word je niet op één seizoen.

29 december 2022 om 18:07

Ik zou Napoli op dit moment juist wél als topclub beschouwen. Spelen echt goed voetbal en het zou mij niet verbazen als ze gewoon de finale gaan halen in de CL. Over het algemeen is het geen topclub, maar dan vind ik je statement dat Italië geen topclubs heeft niet terecht. Kijk je naar dit moment dan is Napoli zeker wel een topclub, als je pak hem beet de afgelopen 10 jaar kijkt dan kan je Juve daaronder schalen. Kijk je nog iets verder terug dan natuurlijk ook Milan (en wellicht Inter).

29 december 2022 om 19:20

Goed voetbal spelen omdat er nu met Spaletti een coach is gevonden waar het nu mee klikt tegenover een historie hebben met Europese en nationale successen, waarbij ze consistent meedoen met de top 3 posities in hun land, is een wezenlijk verschil. Napoli is een prachtige club, maar het is verre van een topclub nog. Het is eerder een Italiaanse subtop met op dit moment een uitschieter omdat ze in vorm zijn. De laatste scudetto dateert nog uit de tijd van Maradona. Ik denk dat je ze eerder mag vergelijken in de fase waar de spurs destijds inzitten. Aardige successen, maar net tekort om die predikaat Europese topclub te hebben. Kampioen zouden ze eventueel kunnen worden, maar Cl winnen lijkt me wel uitgesloten. Daar is de selectie net te klein voor en zijn de verschillen tussen de spelers op de bank en op het veld iets te groot.

29 december 2022 om 23:31

@FcGrun vind het wel een beetje denigerend van je om ze een subtop te noemen. Ze spelen letterlijk al hun tegenstanders van de mat, hebben een behoorlijke aanhang, grote stadion en een tenue van Emporio Armani. Die gaan gewoon ver komen in de CL en als ze hun huidige vorm aanhouden dan winnen ze die ook nog

29 december 2022 om 20:33

Ala Napoli geen topclub is dan is Ajax een amateur clubje

Is wel een mooie stap voor hem, maar vind hem wel echt een speler die beter past bij een Spaanse club.

Ergens hoop ik dat Neres de stap naar Napoli maakt als hij de kans krijgt, maar aan de andere kant hoop ik dat hij na dit seizoen nog minimaal 1 seizoen bij Benfica blijft. Dat betekend dan dat hij pas in de zomer van 2024 bij Benfica vertrekt en dan is hij 27-jaar, maar dan heeft hij ook nog genoeg goede jaren voor zich en kan hij nog naar genoeg mooie en grote clubs.

Maar ik ben blij dat Neres nu weer aan het vlammen is. Ben altijd al een gigantisch fan van Neres geweest en heb altijd een zwak voor hem gehad op de een of andere manier. Haalt geen rare fratsen uit in de zin van dat hij gewoon op het veld staat en z'n ding doet, maar nooit tot nauwelijks tegenstanders provoceert. Doet dat ook met mooie acties die vaak gewoon een goed en hoog rendement hebben en dat vind ik dan ook weer een sterk punt van hem; bij Ajax vond ik zijn rendement al heel goed in zijn goede periode (was dan alle competities bij elkaar goed voor zo'n 15 goals en zo'n 15 assists) en nu bewijst hij dat bij Benfica weer met 8 goals en 8 assists in alle competities.

Heb wel altijd het idee gehad dat hij qua rendement op het gebied van goals en assists nog meer potentie heeft. En dan bedoel ik dat hij richting de 15 tot 20 goals en 15 assists in alleen de nationale competitie kan gaan en dan alle competities bij elkaar betrokken kan zijn bij zo'n 25 goals en 15 tot 20 assists.

Helaas was Neres bij Ajax gewoon klaar. Hij was gewoon wat uitgeblust en was toe aan een nieuwe uitdaging en door de oorlog is het bij Shakhtar Donetsk niks geworden, maar ben heel blij dat hij nu aan het vlammen is bij Benfica. En ik zie hem vanaf Benfica ook zeker nog een stap omhoog maken naar een club als Napoli, maar ook naar pakweg een club als AC Milan, Chelsea, etc. en heel stiekem vind ik Neres ook wel wat beter dan Antony. Antony is ook een goede voetballer, maar vind Neres persoonlijk toch wat beter alleen is Antony dan misschien wat verfijnder dan Neres maar is Neres juist weer wat effectiever.

Als Neres op dezelfde voet doorgaat, dan zal een rentree bij het Braziliaans-elftal niet lang duren. Is minstens gelijkwaardig of beter dan Raphinha en Antony vind ik.

Van Benfica naar Napoli is niet echt een stap omhoog. Waar gaat Lozano heen dan?

Niks ten nadele van Napoli maar Neres is bij Benfica bezig aan een heerlijk seizoen en het hele team draait lekker, geniet daar gewoon een tijd van. Dat grote geld komt heus nog wel en in Portugal hoeft hij ook niet op een houtje te bijten.

Toch altijd stiekem een beetje meer fan van hen geweest dan andere spelers. Was bij Ajax al erg efficiënt vond ik. En vooral vaak effectieve techniek, kwam vaak ook echt iets uit voort. Bij Antony toch meer show techniek. Ziet er heel leuk uit maar minder efficiënt. Maar als ik hem was zou ik lekker blijven, Benfica speelt leuk voetbal en zie ze ver komen. Eigenlijk beetje hetzelfde als Napoli nu. Schat ze wel redelijk hetzelfde in op dit moment.

29 december 2022 om 19:16

Wat heeft Onana in het buitenland laten zien?

29 december 2022 om 20:26

Antony? Ziyech? Dest? Gaat het wel goed met je? Die hebben toch echt niet hun belofte waar gemaakt bij hun nieuwe clubs? Mazraoui ook niet maar die zit er wel aan te komen.

29 december 2022 om 23:37

Niet eens dat Ziyech het heeft laten zien bij Chelsea maar vind ook niet dat hij een eerlijke kans heeft gekregen daar, hij deed het aardig en werd in mijn ogen zonder aanleiding geslachtofferd en op de bank. Uiteindelijk is zijn aandeel dus best beperkt gebleven achter die successen.

Naar een topclub en dan Napoli noemen. Echt serieus? Benfica is veel groter.

29 december 2022 om 23:39

Napoli is momenteel gewoon een topclub die in bloedvorm is. Net als dat Feyenoord ook een topclub is in Nederland ook al zijn ze even vaak kampioen geworden als Twente in de afgelopen 20 jaar.

Neres is een speler die minuten moet maken om zijn niveau te behalen. Vertrouwen en minuten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren