Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Openda scoort, maar Manchester City wint mede dankzij heerlijke goal Álvarez

Laatste update:

Manchester City heeft ook zijn tweede Champions League-duel van dit seizoen gewonnen. Op bezoek bij RB Leipzig boekte het een 1-3 overwinning. Hoewel City de betere ploeg was, stond het lang 1-1, maar vlak voor tijd beslisten Julián Álvarez en Jérémy Doku de wedstrijd in het voordeel van City. In dezelfde Groep G, waarin City nu als enige zes punten heeft en Leipzig tweede staat met drie punten, speelden Rode Ster Belgrado en Young Boys met 2-2 gelijk.

De thuisploeg begon het duel met drie oude bekenden uit de Eredivisie: ex-Heracles Almelo-keeper Janis Blaswich startte onder de lat, voormalig PSV’er Xavi Simons startte als linksbuiten en in de spits stond Loïs Openda, die tussen 2020 en 2022 voor Vitesse speelde. Aan de kant van Manchester City stonden er vijf andere spelers in de basis ten opzichte van het Premier League-duel met Wolverhampton Wanderers (2-1 nederlaag) afgelopen weekend: onder meer Nathan Aké en Álvarez moesten genoegen nemen met een reserverol.

The Citizens waren de betere partij in de eerste helft, en kregen de beste mogelijkheden. Na een klein kwartier belandde de bal bij Phil Foden, die voorgaf. Bernardo Silva wist de voorzet echter niet te promoveren tot assist. Halverwege de eerste helft was het vervolgens wél raak voor Manchester City. Rico Lewis kreeg de bal van Silva, gaf in één keer voor en vond de trefzekere Foden rond de penaltystip: 0-1.

Enkele minuten later rook Erling Braut Haaland aan een verdubbeling van de score. Hij ontsnapte aan de buitenspelval en besloot het vanuit een moeilijke hoek te proberen. Uiteindelijk hoefde Blaswich niet in actie te komen, omdat de poging van de Noor net naast ging.

Direct na rust kwam Leipzig plots op gelijke hoogte. Na een razendsnelle combinatie stuurde Yussuf Poulsen Openda weg. De spits sprintte vrijwel de gehele helft van City over en verschalkte doelman Ederson Moraes: 1-1.

Vervolgens was City weer de bovenliggende partij. Haaland schoot van dichtbij over en Foden raakte de onderkant van de lat uit een vrije trap. Vlak voor tijd grepen de bezoekers alsnog de overwinning: eerst krulde invaller Álvarez de bal vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig in de verre bovenhoek, waarna Doku – een andere invaller – uit een counter de eindstand op 1-3 bepaalde.

Rode Ster Belgrado – Young Boys 2-2
Na ruim een half uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Een vrije trap werd snel genomen, Osman Bukari werd weggestuurd en gaf na een goede individuele actie voor, waarna Cherif Ndiaye kon binnentikken: 1-0. Vlak na rust kwam Young Boys op gelijke hoogte, toen Filip Ugrinic doel trof na een goede steekbal van Joël Monteiro. Een kwartier later grepen de Zwitsers zelfs de voorsprong: Nasser Djiga maakte hands, Cedric Itten benutte de toegekende penalty. Bukari bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 2-2: hij schoot knap en hard raak uit een moeilijke hoek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Na het debakel van Wolves kwam City met een ander middenveld veel beter voor de dag. Rodri is enorm belangrijk voor City en ook Lewis-Foden speelden uitstekend. Alvarez viel echt geweldig in. Wat een afstandsschot heeft hij! Haaland is beter in de 16, maar Alvarez is wel echt goed zwervend rond de 16. Ook Gvardiol liet vandaag leuke dingen zien aan de bal. Voetballend gezien echt een klasse beter dan Ake en hij zal langzaam een basisplek veroveren

4 oktober 2023 om 23:10

Toen ik Rodri in se basis zag staan mer Bernardo wist ik al dat City zal winnen. Met Nunes en Kovacic had ik Leipzig nog wel een goede kans gegeven, maar die jongens verspelen nooit de bal. Ik vind Rodri de beste speler van City. Verdient meer de gouden bal dan Haaland die weer niet scoort in een topwedstrijd.

4 oktober 2023 om 23:14

Rodri is dit seizoen met kop en schouders de beste speler van City. Ook in aanvallend opzicht begint hij nu zo dominant te voetballen en met vallende ballen in de 16 te strooien. Geweldenaar man. Kovacic vind ik tot nu toe vooral ook erg traag. Het lijkt wel alsof hij al de 34 is gepasseerd. Ik denk wel dat Kovacic en Nunes over tijd waardevolle spelers voor City zullen worden na het vertrek van Gundo.

4 oktober 2023 om 23:11

Moet wel zeggen dat Alvarez toch ook wel redelijk veel scoort.
Vind dit echt een zeer goede speler.
Dan heb je wel 2 zeer goede spitsen met Haaland & Alvarez beetje van het goede.
Misschien Alvarez naar ons toe sturen😜

4 oktober 2023 om 23:15

Het is niet of Haaland of Alvarez. Haaland is de man die oorlog maakt in de 16. Als je Alvarez in de punt zet komt hij niet tot zijn recht. Alvarez is beter als hangende schaduwspits en heeft een geweldig afstandsschot. Laat Haaland maar op alle ballen duiken en verdedigers bezig houden

4 oktober 2023 om 23:23

Ja inderdaad, toch blijft hij welkom😂

Dat City is gewoon weer de absolute topfavoriet. Verder moet Rose kappen met Poulsen en Forsberg dat kan al niet tegen Augsburg laat staan tegen City. Kies gewoon voor Sesko, Baumgartner, Werner of Carvalho. Geen Henrichs, Orban, Olmo en Haidara en Kampl niet fit om te starten. Dan wordt het lastig ja. Leipzig zal wel 2e worden en ontlopen City en Bayern in de 1/8ste finales dus kwartfinale wellicht wel mogelijk voor ze.

5 oktober 2023 om 05:53

Zeker met je eens, Forsbeg en Poulsen zijn over the hill en kan je niet mee komen aandraven tegen City. Met Sesko en Werner/baumgartner ben je ook veel dynamischer, dat is de enige manier om ze te verslaan. Het niveau verschil was gigantisch.

Die Alvarez is toch een juweeltje. Komt er even in en scoort en geeft een assist voor de derde goal. Real Madrid had deze jongen moeten inlijven, zou perfect hebben gepast.

Alvarez is lekker bezig zeg... Die scoort de ene na de andere wereld goal. Hij heeft alleen de pech met Haaland want zou bij elke club makkelijk basis staan. Misschien moet Pep wel met beide spelen en z'n formatie/systeem aanpassen op die 2.

4 oktober 2023 om 23:18

Alvarez speelt dan ook bijna alles als 10 met Haaland in de spits. Hij zat vandaag op de bank omdat Foden op 10 begon.

Is het raar om te zeggen dat Alvarez echt geen mindere spits is dan Haaland? Want ook hij is echt bizar goed. City zit wel goed qua spitsen, Pep zal toch een manier moeten vinden om ze samen te laten spelen.

4 oktober 2023 om 23:17

Je kunt ze eigenlijk niet vergelijken. Alvarez is gevaarlijk als hij niet diep speelt en hij kan zwerven. Haaland maakt oorlog in de 16 en neemt altijd 1-2 verdedigers mee. Hierdoor ontstaat er ruimte voor Alvarez. Alvarez speelt dit seizoen op 10 voor City

5 oktober 2023 om 00:14

Nou volgens mij heeft hij die manier al gevonden als je dit seizoen en vorig seizoen bekijkt spelen ze heel vaak samen

5 oktober 2023 om 07:36

Ze staan samen bovenaan toch ?

Heb de match niet gezien, maar doku scoort en assist. En dan hoor ik vaak zeggen wat doet die gast daar? Maar eerlijk ik vind hem goed, maar er moet nog aan gesleuteld worden. En dat is iets dat pep wel kan.

4 oktober 2023 om 23:51

Had bij Rennes weinig rendement, al lijkt dat er nu meer in te komen.

5 oktober 2023 om 05:54

Pep maakt iedereen beter, geweldige coach, toch was deze goal zelf niet zo heel speciaal. Prima afgemaakt, maar het was 3 aanvallers tegen 1 verdediger. Goede pass van Alvarez.

5 oktober 2023 om 06:30

Doku scoort en een assist met zoveel ruimte op de counter bedoel je? En een paasje breed kan je geen assist noemen. Die gast beweegt als een dikke pad die behendig probeert te zijn. Ik snap deze transfer totaal niet en ik mag hopen dat Grealish gewoon blijft spelen.

5 oktober 2023 om 07:30

@football_life, als je dit soort argumenten gebruikt als pasje breed en dikke pad dan weet je genoeg dat je de hele speler Doku niet kent en zijn wedstrijden niet hebt gekeken. Doku rendeert op dit moment veel beter dan Grealish. Als je city forums en socials volgt hebben ze een heel andere mening dan jou over deze dikke pad.

5 oktober 2023 om 07:37

Ik kijk naar wedstrijden ipv forums, stats en dat soort dingen en van wat ik heb gezien sinds dat hij bij City speelt is het zo bijzonder niet. Sterker nog in het merendeel van de wedstrijden maakt ie knullige fouten en slechte beslissingen voorin.

5 oktober 2023 om 07:51

Fabian nam het juist op voor jou ! Als je dus effectief kijkt is het een teken dat je er echt niets van kent :-)

Prachtige tenues van City zeg. Alvarez is los dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren