Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Oorlogsvergelijking Southgate valt slecht in Duitsland: ‘Schandelijk’

Laatste update:

Gareth Southgate heeft zich niet heel geliefd gemaakt in Duitsland. De bondscoach van Engeland blikte in aanloop naar de finale van het Europees kampioenschap tegen Italië terug op de wedstrijd met Die Mannschaft en trok daarbij de vergelijking met de Tweede Wereldoorlog. Die woorden worden hem in Duitsland niet in dank afgenomen. Engeland was in de achtste finales met 2-0 te sterk voor Duitsland en maakte daarmee een einde aan een dienstverband van vijftien jaar van Joachim Löw bij de nationale ploeg.

In aanloop naar de eindstrijd tegen Italië werd Southgate herinnerd aan het duel met de Duitsers, eerder dit toernooi op Wembley. De Engelse manager zag hoe Harry Kane en Raheem Sterling zijn ploeg destijds de zege bezorgden. "Er is al eens geprobeerd om ons land binnen te dringen", trekt Southgate in the Daily Telegraph de vergelijking met de Tweede Wereldoorlog. "Toen hadden we de moed om het af te stoppen. Je kan niet ontkennen dat de energie die er was in het stadion tegen Duitsland daardoor kwam. Ik heb het nooit tegen de spelers gezegd, maar ik weet dat het zo is."

De vergelijking van Southgate is ronduit opmerkelijk te noemen en valt dan ook niet in de smaak bij de Duitsers. De Westdeutsche Allgemeine Zeitung noemt de uitspraken van Southgate 'schandelijk'. "Waar is het misgegaan met Gareth Southgate?", schrijft BILD. "De bondscoach van Engeland zorgt voor verbijstering met vergelijkingen over de oorlog. Zijn uitspraken zijn opmerkelijk. Hij zegt namelijk dat hij een voorvechter is van samenhang en fair play binnen de sport." Ook RTL kan de woorden van Southgate moeilijk plaatsen. "Is dit nou nodig? Onze uitschakeling tegen Engeland krijgt nu een discutabel staartje."

Het weekblad Stern komt met eerder door Southgate gedane uitspraken. "Mijn gevoel van identiteit en mijn waarden hangen stevig samen met mijn familie en in het bijzonder mijn opa", zei de bondscoach van Engeland ooit. "Hij was een patriot en een trotse militair die heeft gevochten in de Tweede Wereldoorlog. De waarden van mijn opa heb ik van jongs af aan overgenomen." De overwinning van Engeland op Duitsland in de achtste finales betekende voor de Engelsen de eerste zege in een knock-outwedstrijd op een groot toernooi in 55 jaar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat die Engelsen een steek los hebben stond al vast en wordt maar weer eens bevestigd. Wat hoop ik toch dat Italië ze van de mat gaat spelen. Met als toppunt dat Veratti Jorginho en Barella de bal 5 minuten naar elkaar tikken in de laatste minuten, zonder tussenkomst van die lompe Engelse.

11 juli 2021 om 13:42

Dat laatste zou echt een geweldige karma zijn natuurlijk met een bloemetje vanuit Kopenhagen. Ik hoop met je mee, op naar een titel voor de Italianen.

11 juli 2021 om 13:52

Dat laatste hoop ik niet, want dan gaan ze weer zeiken op onsportief Italië. Italië moet gewoon met goed spel winnen van Engeland, liefs zonder tegengoals en tijdrekken. Zijn Engelse weer stil met its coming home elke keer en heeft Italië wat het verdiend zonder nasmaak. Maar ik denk dat Italië het moeilijk gaat krijgen. In Engeland speelt in Engeland, en Italië dat 2 topduels al achter de kiezen heeft, en Engeland heef razend snelle spelers… Wordt 50/50. Ik vind het wel beetje competitie vervalsing dat Engeland serieus slechts 1x!!!! Buiten Wembley hebben gespeeld. Kom op man, als je zo,n schema maakt als UEFA zijnde, dan zie je toch ook wel:”goh, Engeland speelt wel erg vaak thuis…”

11 juli 2021 om 13:57

Nouja, in een normaal EK zou je natuurlijk een land kunnen hebben dat alle wedstrijden thuis speelt. Maar als je dan specifiek besluit om met zo'n achterlijke opzet te komen waarbij door heel Europa gereisd moet worden, mag je dat ook wel een beetje eerlijk verdelen ja.

Overigens hoop ik ook op wat tijdrekken aan het eind van de Italianen. We weten allemaal dat ze daar niet vies van zijn. Met als extra bonus dat het stadion dan vol schuimbekkende Engeland fans zit. En als ze daar dan over willen zeiken, kan Italië ze doorverwijzen naar de beelden van Denemarken.

11 juli 2021 om 15:08

Wat een trieste reacties hierboven allemaal. Julie aversie tegen Engeland is zo groot dat jullie een theater team supporten, de uitvinders van anti voetbal. Ik hoop oprecht dat Engeland dik wint zodat jullie nog 10+ artikelen over Engeland mogen meelezen. It’s coming home!

11 juli 2021 om 16:00

Engeland staat in de finale door een schwalbe van Sterling en waren heel de halve finale al aan het duikelen. Overigens is dat niet alleen Italië maar als ik dan bv. Brazilië - Argentinie zag dan zijn die Zuid Amerikanen nog 10x zo erg.

11 juli 2021 om 16:04

@ayCaramba Dat anti voetballand speelt momenteel wel het best voetbal van Europa, Serie A na De BPL ook de meeste doelpunten gescoord in competitieverband, wat jij zegt is allang ouwe koek, de ironie!!!

11 juli 2021 om 16:08

Uhu, ze werden bij vlagen volledig weggespeeld door Spanje en mogen enigzins van geluk spreken dat ze de finale gehaald hebben. De Spanjaarden hadden er meer recht op. Engeland aan de andere kant boeit ook al het hele toernooi niet echt, tegen Oekraine was leuk maar die konden zelfs tegen Nederland moeizaam een vuist maken. Het beste spel heb ik van de Duitsers gezien toen ze Portugal overhoop liepen, dat zag er echt fris en fruitig uit. Mja die gaan hem niet meer winnen natuurlijk.

11 juli 2021 om 16:12

En België vergeet je ff voor het gemak en is een klein landje zeker? Goh Italië heeft niet letterlijk elk topland weggespeeld, wat een schande! Want dat doen andere toplanden wel natuurlijk!

11 juli 2021 om 16:21

Zowel tegen Oostenrijk als tegen Spanje was het hakken over de sloot voor Italiã«. Tegen Belgie speelden ze goed natuurlijk, maar dat maakt dan in totaal 1 indrukwekkende pot in de KO fase. Zo geweldig vind ik dat niet. Omdat ze nu meerdere pittige hordes hebben genomen hebben ze imo recht op de finale, maar stellen dat dit het beste voetbal van Europa is vind ik een beetje onder overhypen vallen.

11 juli 2021 om 16:31

Ik zeg nergens dat ze het beste voetbal ooit spelen, maar op dit moment het beste voetbal van Europa. Zijn al 33 wedstrijden ongeslagen, daar kan de rest een puntje aanzuigen. En kan je wel zeggen grootste gedeelte zwakke landen, maar tegen die zwakke landen verloor Frankrijk,Nederland etc je moet het wel nog doen. Italië is het meest stabiel en allround en dat betaald zich uit in het beste voetbal; weinig tegengoals, veel doelpunten en leuk voetbal.

11 juli 2021 om 16:36

Gold zo'n statistiek vorig WK niet ook voor Engeland? Die waren toen 2 jaar ongeslagen oid en gingen er toen hopeloos af op het moment suprême. Dat soort statistieken zijn leuk maar je zegt het zelf al, uiteindelijk moet je het nog wel even doen wanneer het erop aankomt. Ik vind persoonlijk het voetbal van beide landen vanavond niet echt boeiend (ondanks dat ze allebei wel leuke spelers hebben om naar te kijken) maar dat zal een menigsverschil zijn, op basis van stabiliteit zal de winnaar zich uiteindelijk wel met recht de beste van Europa mogen noemen ja. Maar om nu te zeggen dat ze me echt vermaakt hebben dit toernooi...

11 juli 2021 om 20:38

Ik zit ook in die boot. Engeland vond ik dit EK coma-verwekkend saai om heen te kijken. Italië ook niet zo denderend. Maar weet je waar ik niet mee dood gegooid wordt? Italianen die continu roepen over dat het naar huis komt, of die doen alsof ze het hele toernooi tiki-taka gespeeld hebben.

11 juli 2021 om 18:59

Ach stel je niet aan. Die referentie maken we in Nederland ook om de haverklap.

11 juli 2021 om 20:47

En als we dat doen dan vallen we daar ook over. Marco van Basten maakte een dom grapje en kreeg de volle laag kritiek. Als bondscoach is het gewoon een ontzettend domme uitspraak en dat mag dan ook zo genoemd worden.

Mijn hemel het is altijd wel wat met WO2 in Engeland. In het voetbal en in de politiek wordt er telkens weer verwezen naar die periode.

Ook die zielige wo2-liedjes...

11 juli 2021 om 14:58

Dit is allemaal zwaar uit zijn verband gerukt. Er worden overal slechte verhalen geschreven over Engeland en heel Europa lijkt wel anti Engeland door Brexit. Southgate is echt een goede gozer, ik raad iedereen hier aan zijn ‘Letter to England fans’ te lezen. Wat betreft zijn WO2 comments, hij sprak in dit geval over de geest van de Engelse natie in 1940 via zijn ouders en grootouders, niet over feitelijke historische acties! Lees zijn reacties goed! Vaak de geest van Duinkerken genoemd, Engelsen zijn erg nostalgisch maar hij bedoelde er echt niks slechts mee. Die Duitsers houden er sowieso niet van aan WO2 herinnerd te worden in wat voor situatie dan ook dus die zijn snel op hun teentjes getrapt.

11 juli 2021 om 15:47

Sorry wat een domme reactie. Je moet gewoon de tweede wereld oorlog er helemaal niet bij trekken, helemaal niet als het om voetbal gaat en al helemaal niet als het gaat om Duitsland, een land dat zwaar heeft geleden zowel tijdens als ver na de tweede wereldoorlog. Dit is gewoon triest na trappen van de Engelsen. Echt heel respectloos en provocerend om de tweede wereld oorlog erbij te halen omdat je 2-0 in een voetbalwedstrijd heb gewonnen van Duitsland. Heel laag dit.

11 juli 2021 om 16:07

Tuurlijk, proberen recht te lullen wat krom is. Het was gewoon een ongelofelijke domme en foute opmerking van hem. Hij moet zich kapot schamen. Een beetje de Engelse variant van Balkenende’s ‘Waar is onze VOC mentaliteit gebleven’. Ben ik verbaasd door zijn opmerking, nee natuurlijk niet. Bij de Engelsen zijn heel wat meer hersencellen afgestorven door alcoholgebruik dan in de rest van de wereld. Daar kwam waarschijnlijk ook de sfeer vandaan die Southgate zo voelde. Ik hoop zo dat ze vanavond een pak op de broek krijgen. Kunnen ze hun verdriet verdrinken.

11 juli 2021 om 16:22

Als je dat een domme reactie vond zal ik zeggen dat je niet begrijpend hebt gelezen. De Engelsen zijn een trots volk en Soutgates comments hadden meer met henzelf te maken dan Duitsland zelf. De geest van Duinkerken' is een Engels begrip, ik snap dat jij dit niet begrijpt gezien je wss nooit in Engeland hebt gewerkt en gewoond maar wat Southgate werkelijk zei is een beschrijving voor nooit opgeven en doorgaan met dingen, wat het leven je ook brengt. Veel van de taal is in de loop van de millennia veranderd of uitgebreid, en dit is een voorbeeld. Duitsland moet er niet van uitgaan dat elke keer dat het nu wordt gebruikt, er op de een of andere manier naar WO2 wordt verwezen. Elk mens heeft in zijn of haar leven wel strijd met een Goliath te leveren, of dit nu een ziekte, een persoon of een systeem is. Southgate zei in feite dat ze ondanks de grootste tegenslagen erdoor kwamen want ze hadden Duitsland zoveel jaren niet verslagen, ze waren echt een angstgegner voor de Engelsen en ook in Nederland dacht 99% dat Duitsland toch zou winnen. Die Duisters maken dit groter nieuws dan het is.

11 juli 2021 om 17:05

“Er is al eens geprobeerd ons land binnen te dringen.” Is gewoon een belachelijke opmerking. En als er dan zo ongelooflijk veel historisch besef is, realiseren ze zich daar dan ook hoe het komt dat het Engels een wereld taal geworden is? Het land met verreweg de meeste koloniën! Die hebben ze niet verkregen door zoete broodjes te bakken in Afrika, Azië en Amerika. Gewoon een schandelijke opmerking en gezien hun eigen historie totaal misplaatst.

12 juli 2021 om 11:02

De waarheid ligt wat in het midden. Deze opmerking is inderdaad niet zo'n directe sneer naar Duitsland, maar feit is wel dat Engelsen (dus niet de andere UK naties) echt een ongezonde obsessie hebben met Wo2. Telkens maar weer zo'n opgeklopte "iedereen is tegen ons" sfeer creeren met verwijzingen naar Duinkerken en de Battle of Britain. Ironisch genoeg lijkt die houding nu een 'self fulfilling prophecy' te worden.

Voetbal moet een feest zijn,en dan kan je beter andere dingen zeggen over de Duitsers.Bijvoorbeeld zeggen dat de DuitserJurgen Klopp voor veel Engelse vreugdetranen heeft gezorgd. Kleine moeite,en het versterkt de vriendschapsband enorm. De oorlog erbij halen,helpt niemand.

Wat een ongelofelijke domme opmerking en helemaal in deze tijd sjonge jonge...

11 juli 2021 om 13:53

In deze tijd? Slaat toch gewoon überhaupt nergens op..

Nou kijken of ze de fascistische Italianen ook nog kunnen afstraffen vanavond... wat een rare uitspraken zeg. Ze halen er ook van alles bij daar in Engeland.

Deze man heeft met zijn voorbeeldfunctie al een behoorlijk steekje los zitten, dan verbaast het gedrag van de fans me eigenlijk niet. Ze hebben het EK wel goed gebuikt om zichzelf behoorlijk voor paal te zetten.

Mooi domme opmerking van Southgate, slaat werkelijk nergens op.

Wat we hier in Engeland hebben is dat sommige mensen denken dat de oorlog gister pas is afgelopen en er nog steeds over doorgaan. Inmiddels zijn we 76 jaar verder, heeft Duitsland een sterk land opgebouwd en zitten wij hier met enkele mensen die nog in die tijd zijn blijven hangen (ondanks dat ze zelf jaren na de oorlog geboren zijn).
Als die mensen nou eens zouden gaan gedragen als de Duitsers van nu, zijn we zo van enkele sociale problemen verlost.

Ondanks alles hoop ik dat wij vanavond winnen en een mooie wedstrijd wordt voorgeschoteld.

'nazi Germany' was gisteren ook trending op Twitter in het Verenigd Koninkrijk gisteren. Dat eiland zit vol met simpele zielen.

Engeland wordt steeds nationalistischer maar ook racistischer en alleen daarom al hoop ik op een overwinning van Italië.

11 juli 2021 om 13:51

Maar wel binnen 1 jaar spijt hebben van het uit de EU stappen.... Iets zegt me dat de Engelse pers graag dit antwoord uit hem wilde halen, maar echt slim is het niet. Hoezo is dit overigens racistisch?

11 juli 2021 om 13:57

Labour pleite voor het stoppen van de Brexit, de Torries wou Brexit koste wat het kost er doorheen slepen. Nu mag jij mij vertellen welke partij een historisch grote overwinning behaalde?

Vooral geloven dat de Britten geen Brexit wouden omdat een paar poltjes en krantjes dat vermelden. Wij weten het natuurlijk weer altijd beter hier in Nederland, op voetbal gebied maar ook zeker ook op politiek, altijd.

11 juli 2021 om 14:00

Dit specifiek niet, maar zeker in het noorden van Engeland hebben ze het op z'n zachtst gezegd niet zo op mensen met een kleurtje.

11 juli 2021 om 15:06

Zo zie je wel hoe fout nationalisme eigenlijk is, daar dit altijd hand in hand gaat met racisme. Dat Engeland doet er wel alles aan om gehaat te worden door de rest van Europa...

11 juli 2021 om 14:02

Lol want racisme is in Italië totaal geen dingetje.

11 juli 2021 om 14:22

Ja haha slaat echt nergens op wat hierboven gezegd werd maar dat is wel vaker met alles Engeland.

11 juli 2021 om 15:08

Dit is zo'n zinloze reactie. Op de kleuterschool kan je nog komen aanzetten met een "maar zij deden dat!" reactie, maar verwacht hier toch wel een nuttigere bijdrage. het artikel gaat over Engeland, wat er alles aan lijkt te doen de rest van Europa tegen zich te krijgen.

11 juli 2021 om 14:32

Dit valt ook onder de categorie domme opmerkingen. Als er 1 land rasistisch en nationalistisch is dan is het Italië wel. Ben je recente zelfmoord van die jonge voetballer vergeten? Neemt niet weg dat ik hoop dat Italië wint.

11 juli 2021 om 17:24

Hoewel ik het een ontzettend domme opmerking van Southgate vindt, is Engeland wel ruimschoots het minst racistische land van Europa, en misschien wel ter wereld. Vergelijk eens een foto van het Britse kabinet met dat van Nederland of Duitsland. Kunnen we nog wat van leren.

Dan draai je een -in ieder geval qua resultaten- een goed toernooi en dan laat je er weer een über Godwin op los ...

11 juli 2021 om 15:15

Als we toch bezig zijn. Als Engeland wint van Italie dan moeten ze meteen een friendly tegen Japan regelen. Ze hebben de kans om de hele axis of evil in korte tijd te verslaan. In werkelijkheid hoop ik natuurlijk gewoon op een Italiaanse winst vandaag.

11 juli 2021 om 15:26

En daarna een tournee bij de kleine broeders ...bulgarije, Hongarije, Roemenië, Slowakije en Kroatië.
Daarna mogen ze het nog opnemen tegen de twijfelgevallen (vichy) Frankrijk, Finland, Thailand en Mantsjoerije.

11 juli 2021 om 15:40

Als je ver teruggaat in de geschiedenis blijven er inderdaad maar een paar landen over die niet "fout" waren in een oorlog.

12 juli 2021 om 13:54

Slowakije? Die zaten aan de geallieerde kant hoor in de oorlog. Heel wat vliegers bij de Engelsen in WO2 waren Tsjecho-Slowaaks. Lees eens Hhhh, mooi boek hierover!

Wat een idioot is die Southgate, 100x meer respect voor de serieuze Duitsers dan die dronkelappen uit het VK!

11 juli 2021 om 13:57

De Duitsers lusten 'm anders ook aardig haha. Prima wijnen en bieren, schnaps... Proost! 🍻

11 juli 2021 om 14:04

Alleen gedragen de Duitsers zich dan nog wel, die gaan geen vaders in het bijzijn van hun kinderen in elkaar slaan.

Hij zegt toch niet iets heel raars, eerder toch gewoon de waarheid. Als NL tegen Duitsland speelt komen er toch ook bepaalde emoties los. En hoe komt dat....precies door de tweede wereldoorlog. Dat is wat hij zegt, is dat nou zo schokkend?

11 juli 2021 om 13:54

Ja omdat het Duitsland van nu er niks aan kan doen. Die inwoners hoeven daar niet mee herinnerd te worden. Waarom zou je iets tegen het Duitsland van nu hebben.

11 juli 2021 om 14:09

Waar in het artikel staat dat hij een hekel heeft aan het duitsland van nu?
Ik denk dat weinig mensen dat hebben. Het gaat erover dat als de engelsen (en ik denk dat het voor heel veel landen geldt) tegen duitsland speelt toch die gedachten van de oorlog terugkomen. Toch een gevoel van sportief wraak nemen ofzo. Moet kunnen toch een beetje die extra belading. Is verder toch niks ergs aan. Gaat toch gewoon om die wedstrijd.

11 juli 2021 om 14:15

Ik zei erbij, die Duitse inwoners van nu hoeven zich daar niet aan herinnerd te worden. Die vonden het zelf ook wel pijnlijk dus hoef je het niet erger te maken. Hetzelfde is met Nederland over Indonesiã«. Wij kunnen daar ook niks aan doen wat de mensen vroeger gedaan hadden.

11 juli 2021 om 14:15

Als NL tegen Duitsland speelt komen er bij mij geen bepaalde emoties los door wo2 maar door de verloren finale van '74.

Ik weet, ook dat moet je loslaten en dat is ook gebeurt door de 1/2 finale van '88.
Weer aangewakkerd op het wk '90 maar uiteindelijk weer rechtgezet op het ek van '92. 🤗

Misschien komt het omdat ik dicht bij de grens woon maar in mijn geval geen bepaalde emoties door wo2.

11 juli 2021 om 14:31

Als ik een potje voetbal kijk, haal ik daar niet allerlei oorlogen bij. Dan hoop ik gewoon dat Nederland van ons buurland wint. Altijd die vergelijkingen tussen voetbal en oorlog vind ik nogal kansloos. Zeker in dir geval wanneer jet Sterling om de 20 seconden ziet huilen....

Man man die Engelsen ook weer. Doen alsof het net zo erg is als WO2. Alsof Duitsland zich daar aan herinnerd wil worden. Die mensen die daar nu leven hebben daar niks mee te maken. Schaamteloos weer en hopen dat Italië daar in Wembley, hartje van Engeland, het EK pakt.

'Don't mention the war...' is een zin uit een zeer populaire tv-serie. Niet voor niets denk ik. Waar wij in 1988 dit gevoel kwijt raakten, konden de Engelsen t pas in 2021 laten verdwijnen.

Moge de beste (en ik hoop de Italianen) winnen.

11 juli 2021 om 15:12

2021 gaan ze niet redden ben ik bang. Zoals ik de supporters zich de afgelopen wedstrijden heb zien misdragen, betwijfel ik dat ze over de hersencapaciteit beschikken om dit achter zich te laten.

Ik zie hier niet echt het probleem van in. Maar niet verrassend dat hier weer veel ophef over gemaakt wordt in de huidge mietjes maatschappij. Desondanks hoop ik wel dat Italië wint vanavond.

Door dit soort domme opmerkingen gun ik Engeland helemaal niks. Het respect jegens anderen is bij hen altijd ver te zoeken.

11 juli 2021 om 15:18

Als ik die Boris Johnson zie dan wordt ik al misselijk. Laten we hopen op een Engxit (laten we de Schotten erbuiten houden, die willen ook niks met Johnson te maken hebben).

Wat een rotopmerking van deze idioot weer. Laat hij het een keer hebben over hoe ze uit de Europese competities geweerd werden jarenlang, vanwege hun wanstaltige gedrag.

Dit is echt schandalig, wat een idioot.

In de ideale wereld blijft politiek gescheiden van voetbal. (En andere sporten)

11 juli 2021 om 15:20

Voetbal is altijd al politiek en nationalistisch geweest. Met de nationalistische volksliederen en veel vlagvertoon.

Niet echt slim en chique om te zeggen, is toch ook nergens voor nodig. Niet bevorderend voor de gunfactor van Engeland in ieder geval.

Southgate kan gaan schoffelen bij HALT samen met Noa Lang. Of zou hij zijn ontslag moeten indienen? Ik vermoed dat het met een "sisser" afloopt, aangezien de UEFA totaal geen ballen heeft.

11 juli 2021 om 14:10

Voor welk deel van zijn opmerking moet hij geschorst worden?

Door dit soort uitspraken hoop ik dat Engeland met 5-0 klopt krijgt vanavond. Dat arrogante ‘it’s coming home’ en dan dit soort belachelijke uitspraken, blegh. Nee, doe maar niet.

Hier nog zo een geweldige uitspraak
“for an island our size we’ve got an incredible influence on the world and we’ve got to keep that in a positive way,” he said. “there are historic things that we should be proud of. We’ve had unbelievable inventions in this country.”

De arrogantie van de Engelsen is echt tenenkrommend

11 juli 2021 om 14:24

Ook hier weer....wat is daar nou in hemelsnaam erg aan. Ben je niet trots op bepaalde dingen die een klein land als nederland goed kan / ontworpen heeft. Hij is dat ook.

11 juli 2021 om 14:34

Haha, al de Nederlanders die ik tegenkom in het buitenland “you might know Heineken, Max Verstappen, Shell, Philips - yes yes, all Dutch, and very small country, too!”

11 juli 2021 om 14:59

Serieus?? Max verstappen kan ik nog wel snappen. Maar je identificeren met bedrijven als Shell en Heineken of Phillips hahahahaha

11 juli 2021 om 20:06

Engeland is toonaangevend geweest in de 19e eeuw. Het was de supermacht van de wereld. Dus arrogantie nou nee historische feiten ja. Duitsland ook op zijn ballen gegeven tijdens WOII ook waar. Ze zijn alleen zo onsympathiek als ze zuipen en dat ze met dit materiaal zo durven voetballen zou ook verboden moeten worden.

Wat een belachelijke en onnodige opmerking? Ik begrijp gewoon niet waarom je zulke uitspraken zou doen. Lijkt me ook niet dat ze hier bij de FA op zitten te wachten.

Rinus Michels zei ooit voetbal is oorlog, maar deze uitspraak slaat echt alles en is natuurlijk volkomen belachelijk.

Misschien ben ik onwetend, maar is dit een serieus ding of zijn we van Engeland een pispaaltje aan maken? Als Nederland tegen Duitsland speelt komt hier in Nederland toch ook een bepaalde emotie vrij. Hoevaak hoor ik wel niet mof dit, mof dat of ' die Duitsers'. Dat is toch ook gebasseerd op de historie? Er is gewoon een soort hetze op dit moment tegen Engeland..

11 juli 2021 om 16:14

Nee sorry dit roepen ze over zich af.

Ook al het Deens gezin aanvallen en nu dit.

Ik voorspel vanavond een veldslag, is het niet in het veld, dan zijn het de supporters wel die los gaan bij het winnen of verliezen van de finale.

Ach die trainer moet dit niet doen hij heeft een voorbeeld functie en dan zo’n opmerking onbegrijpelijk alleen daarom al hoop ik dat die Engelsen ziek zwak en misselijk gespeeld worden vanavond .

Ik hoop zo dat Italië wint vanavond want die Engelsen gun ik echt niks want onterecht in de finale door een onterechte pingel en ook nog eens bestraft worden voor de laser waarbij ze eigenlijk gewoon uit het toernooi hadden gemoeten (sarcasme)

Hoe haal je het in je hoofd! Een bond met ballen had hem per direct moeten ontslaan, maar ze zijn of chicken of ze hopen tegen beter weten in op een succes.
Het is niet schandelijk, maar schandalig. Moeten de Duitsers dit honderden eeuwen dan met zich meedragen? Doen "we" dan net alsof we ze vergeven hebben, terwijl we haatdragend zijn.
Bah en nog eens bah

Nou hopen dat ze in tegenstelling tot WOII deze keer wel van Italië verliezen.

Absurd dit commentaar maar wat doe je eraan. Blijkbaar niks maar als een donkere speler wordt aangepakt met het "'n" woordje, breekt de hel los. Onbegrijpelijk want mijn moeder heeft mij altijd geleerd dat woorden geen pijn doen. Maarja, tegenwoordig is iedereen snel beledigd en mag je niks meer zeggen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren