Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Onzin om Ödegaard te vergelijken met Messi, moet je niet serieus nemen’

Laatste update:

Real Madrid verzekerde zich vorige week van de komst van Martin Ödegaard, die werd overgenomen van Strömsgodset IF. Het zestienjarige toptalent uit Noorwegen wordt vanwege zijn speelstijl al in één adem genoemd met Barcelona-sterspeler Lionel Messi, maar dat vindt Jan Aage Fjörtoft belachelijk.

/

De oud-spits, die tussen 1986 en 1996 voor het Noors elftal uitkwam en 71 interlands speelde, is van mening dat er niet te veel druk op zijn jeugdige landgenoot gelegd moet worden. “Dat media Ödegaard vergelijken met Messi is echt onzin”, maakt Fjörtoft duidelijk in gesprek met Goal. “Messi kan het verschil maken en dat geldt ook voor Martin, maar zulke vergelijkingen moet je niet serieus nemen.”

“Martin is pas zestien, hij moet de kans krijgen om zich te gedragen als iemand van zijn leeftijd. Hij moet de kans krijgen om zich geleidelijk te ontwikkelen, stap voor stap.” Fjörtoft maakt zich overigens geen zorgen over Ödegaard, benadrukt hij. “Hij heeft al laten zien dat hij er klaar voor is om nieuwe uitdagingen aan te gaan.” De aanvallende middenvelder maakte vorig jaar als vijftienjarige zijn debuut in het Noors elftal.

Denk je dat Martin Ödegaard net zo goed wordt als Lionel Messi?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een belediging eigenlijk al die talenten die de nieuwe Ronaldo of Messi worden genoemd. Ik heb nog niemand gezien die een speelstijl heeft die je ook maar enigszins kan vergelijken met die van Messi of Ronaldo.

26 januari 2015 om 17:22

Nou ik vind Depay anders wel een soort speelstijl als Ronaldo hebben hoor. Dezelfde speelstijl van Messi heb ik zelf nog nooit gezien bij iemand, Odegaard heb ik nooit live zien spelen.

26 januari 2015 om 17:26

En ik vind trouwens dat Neymar zijn speelstijl ook erg in de buurt komt van de Ronaldo van Man Utd. Toen hij nog zo lichtvoetig was.

26 januari 2015 om 19:24

Deze jongen heeft nog helemaal niks laten zien.
Met de nadruk op NIKS. De vergelijking slaat fan ook werkelijk als een tang op een varken. Nergens op dus.....

Ben wel benieuwd of hij zich kan ontwikkelen tot een bepalende speler. Madrid staat namelijk niet bekend als club die talenten heel veel tijd geeft om zich te ontwikkelen. Gezien de prijs die ze hebben betaald zullen ze zich er niet aan storen om m te laten gaan als zijn ontwikkeling ge lang duurt.

Ik ben bang dat hij de verkeerde keuze heeft gemaakt. Maar das makkelijk praten. Zeg maar nee tegen real madrid.....

Salaris slaat ook nergens. Is een belediging naar de huidige selectie van real Madrid.

Wat is dit nu weer voor een poll. Lekker koffiedik kijken.

Verder zal die Ödegaard echt wel goed zijn, maar zoals Jan Aage Fjörtoft zegt, moet hij eerst de tijd krijgen om inderdaad te groeien en zich te kunnen gedragen naar zijn leeftijd.

Halilovic boven Odegaard anyday!

Het hypen begint nu hilarische vormen aan te nemen. Het bedrag betaalt voor die jongen en het loon dat hij gaat krijgen is gewoon lachwekkend trouwens!

26 januari 2015 om 13:17

Hoezo? Alle 2 kunnen heerlijk voetballen.

26 januari 2015 om 14:31

We gaan het zien

26 januari 2015 om 14:35

Zijn salaris is meer dan Pogba en Isco, voor Isco is het zelfs een belediging.
Nog altijd meer dan Jese, Marcelo en 15.000 minder per week dan Di Maria, toen hij 95.000 verdiende.

26 januari 2015 om 14:37

Ook meer dan reus

Laten we maar eerst hopen dat hij gaat doorbreken bij Madrid. Ik weet niet hoe hij reageert op het salaris van 1 miljoen per jaar op 16 jarige leeftijd. Hopelijk word hij er niet laks van.

26 januari 2015 om 13:49

4 miljoen

26 januari 2015 om 14:11

Gaat deze man nu echt al miljoenen verdienen?

26 januari 2015 om 14:19

Tuurlijk al kwam real Madrid met een "mager" salaris, dan had hij wel een andere club gekozen.

Elke kaliber speler als Zidane, Cruyff, Pele, Maradon, Messi, CR, etc. is uniek. Er is geen nieuwe Messi, geen nieuwe CR etc. Deze spelers staan 1 keer per 10 a 15 jaar op. En zoals ik al zei, zijn ze uniek. Stuk voor stuk.

Inderdaad. Laat die jongen nou maar lekker met rust, zich ontwikkelen in de cantera of Castilla, en hopen dat het een speler van formaat gaat worden.
Potentie is 1 ding. Goede ontwikkeling is het tweede. Gelukkig voor die jongen heeft Real 1 van de beste jeugdopleidingen ter wereld.

Hopen dat we over 6 a 7 jaar 2 wereldmiddenvelders in La Liga hebben lopen.. Halilovic vs Ödegaard

26 januari 2015 om 13:39

Een van de beste jeugdopleidimgen? Dat baseer je op dat er eens in de 5 jaar een jeugdproduct basisspeler wordt bij Real?

26 januari 2015 om 14:01

Dat het beleid van real zo idioot is betekend niet dat de opleidingen slecht zijn. Mata/negredo/carvajal/jese rodriguez/soldado/de la red/juanfrangranero morata/callejon zijn maar een voorbeeld. Perez kiest er steeds voor om ze te verkopen. zal met odengaard ook wel gebeuren tenzij ancelotti langer blijft bij real.

26 januari 2015 om 14:06

Een jeugdopleiding wil niet zeggen 'doorstroom naar het eerste elftal'? Kijk eens naar alle spelers die uit de jeugd van Real Madrid komen en nu bij topteams spelen/gespeeld hebben.

Roberto Soldado, Javi García, Juan Mata, Borja Valero, Rodrigo, Daniel Carvajal, Alvaro Negredo, Dani Parejo, Morata, Callejon

Voorheen spelers als Eto'o, Guti, Casillas, Canizares, Raul, Arbeloa.

Dat ze via een omweg alsnog de top vinden, ligt niet aan de jeugdopleiding, maar aan het doorselecteren van jeugdspelers. Dat kan je echt de opleiding niet verwijten.
Maar jij bent echt typisch een "Barca-fan" die alles wat Real is afkraakt dus ik snap het wel hoor.

26 januari 2015 om 15:40

Nee bij Barca lopen koekenbakkers rond wil je zeggen, in de jeugd daar hebben spelers als Messi, Xavi, Iniesta gespeeld, dat is 3x jou lijstje

26 januari 2015 om 15:51

Het gaat hier toch niet over Barcelona? Hij is naar Real Madrid gegaan, en die hebben nou eenmaal 1 van de beste opleidingen ter wereld.
Ik zeg toch niet dat het beter is dan die van Barcelona ofzo? Shit wat kunnen sommige kinderen weinig hebben als het om de concurrent gaat.

En fyi... Ik ben zelf al 20 jaar Barcelona-fan en ga regelmatig naar wedstrijden. Oh verrek, ik ben dus als langer fan dan dat jij oud bent.

Inderdaad belachelijke vergelijking. Laat deze jongen eerst uitblinken bij castilla en het eerste bereiken. Het verschil met niveau tussen waar hij vandaan kwam en waar hij nu gaat spelen is enorm. Ik heb wel wat beelden van hem gezien en het is een speler die het spel geweldig leest met een geweldige techniek maar de dribbel acceleratie etc zoals messi heeft hij niet. Dus ook al word dit een topspeler het word geen messi/ maradonna achtig geval.

Dit doet mij als een Madridista echt pijn...deze jongeman verdient gewoon dan de helft van de Team..te belachelijk voor woorden..en dan nog met Messi vergelijken, laat me
Lachen...zucht.

26 januari 2015 om 15:18

RM castilla kapitein zij onlangs dat hij ook wil verdienen wat Odegaard schijnt te verdienen :D
Afschuwelijk voor geld voor iemand van zijn leeftijd, laat staan iemand van zijn leeftijd die zich enkel in Noorwegen(!) heeft onderscheiden.
Dit gaat zo'n scheve verhoudingen weergeven.

26 januari 2015 om 20:34

Hij is pas 16. Het zou wat zijn als hij zich al ergens heeft kunnen onderscheiden buiten zijn geboorteland.

Dan kunnen we sowieso elk talent afschrijven van elk land aangezien het jeugspelers zijn ze zichzelf niet hebben kunnen onderscheiden.

Elke aankoop die je doet is sowieso een gok. Ik zie niet hoe leeftijd daar iets mee te maken heeft.

De aankoop van Messi was ook een enorme aandachtstrekker. Die had het ook niet kunnen halen maar een van de beste aller tijden.

Zo jammer dit. Hij zal daadwerkelijk een toptalent zijn, maar ik voorspel hetzelfde scenario als met Bojan Krkic.

Hij wordt nu al vergeleken met Messi en er ligt nu al gigantisch veel druk op hem.
Natuurlijk worden meer spelers met Messi vergeleken, maar deze jongen speelt nu bij een absolute topclub.

Ik ben bang dat de druk hem te groot wordt.

Odegaard zou eigenlijk met rust gelaten moeten worden tot hij 19/20 jaar wordt of helemaal doorbreekt in het eerste elftal.

Odegaard is pas 16, laten we dat niet vergeten.

Echt, ik hoop dat hij de nieuwe Messi wordt, hetzij een stuk minder qua prestaties en records, maar ik ben echt bang voor een Bojan scenario die nu bij Stoke City speelt.

Natuurlijk is dat onzin. Er is op dit moment niet 1 vergelijking gerechtvaardigd. Hij heeft immers nog niks bewezen. Dat hij qua bewegingen en speelstijl op iemand lijkt, oke, maar daar houdt elke vorm van vergelijking ook wel op.

Voor nu is het een veel te duur toptalent die vanaf moment 1 al overbetaald wordt. Zolang iemand zich nog moet ontwikkelen in een jeugdelftal en niet van waarde kan zijn voor het eerste elftal, zijn zulke bedragen in mijn optiek altijd teveel. Maar dat is de markt van de huidige tijd, zodra elke topclub in de race is voor een groot talent dan lopen de bedragen op naar het krankzinnige. Maar met uitzondering van shirt verkoop gaat dit talent de komende 3-5 jaren niks bijdragen aan het succes van Real Madrid. Mag je je toch wel afvragen waar je mee bezig bent.

Hoop dat hij volwassen genoeg is om goed om te gaan met al het geld wat ie op deze leeftijd al krijgt, maar hij zal vast en zeker wel iets van begeleiding hebben of krijgen. Is niet niks zeg met pas 16 jaar, maar getalenteerd is ie zeker!

Deze jongen kan het ver gaan brengen in de voetbalwereld kapot veel talent en potentie deze Guy had het voor het uitkiezen en pas 16 jr oud wat de meeste voetballers zouden van dromen aan zyn veldspel te zien heeft hy degelijk veldspel als een Messi het leuke daarvan is iedereen die beweert dat het niet zo is zyn allemaal barca vriendjes en kunnen zoiets nooit toegeven voorals als hy de voorkeur geeft aan real de grootste club van de wereld ik zeg van harte welkom Martin tis je gegund Hala madrid

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren