Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onvoldoendes voor De Ligt na zwaarste nederlaag Juventus ooit in de CL

Laatste update:

Juventus leed dinsdagavond tegen Chelsea de zwaarste nederlaag ooit in de Champions League. Het grootste verlies van Juventus ooit dateerde tot dinsdag uit 2009/10, een 4-1 nederlaag tegen Bayern Munchen, en 2016/17, een 4-1 nederlaag tegen Real Madrid, maar de Italianen zakten nooit eerder zo door de ondergrens als op Stamford Bridge: 4-0. De kritiek van de Italiaanse media op Juventus is dan ook niet mals, mede omdat Massimiliano Allegri voorafgaand aan het duel duidelijk maakte dat de eerste of tweede plek niet uitmaakte.

‘Schaamteloos’, kopt Tuttosport. De krant uit Turijn heeft het over een overgave. “Het spel van Juventus was niet om aan te zien.” Volgens Corriere dello Sport was er dinsdagavond sprake van ‘een klein Juventus’, dat van La Gazetta dello Sport als collectief een vier kreeg. "Chelsea wilde op deze avond laten zien waarom het de regerend Champions League-winnaar is. We speelden een goede eerste helft, maar na rust waren we minder waakzaam en daar hebben we de prijs voor betaald”, vertelde Allegri na afloop in Londen.

“Er waren momenten dat we de bal te makkelijk kwijtraakten door te snel voor de verticale pass te gaan. Dat deden we te vaak en daar moeten we aan werken, want dat kan niet tegen de kampioen van Europa. Het is duidelijk geworden dat wij als ploeg ook onze beperkingen hebben.” Juventus was al zeker van overwintering in de Champions League, maar is nu afhankelijk van Chelsea wat betreft de eerste plaats in Groep H. Beide ploegen hebben twaalf punten, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van de Londenaren. De eerste ontmoeting tussen de teams in Turijn was nog een prooi voor Juventus: 1-0.

“Dit was een zware nederlaag waar we lering uit moeten trekken. We speelden tegen een geweldig team dat elk klein foutje van ons afstrafte. Dit doet zeker pijn, maar we zullen toch vooruit moeten kijken. Deze wedstrijd kunnen we niet meer overdoen”, benadrukte Leonardo Bonucci op zijn beurt. Chelsea stond in de rust nog maar met 1-0 voor nadat Trevoh Chalobah van dichtbij raak schoot, na een corner van Hakim Ziyech. Na rust was Ziyech bij de 2-0 van Reece James en bij de 3-0 van Callum Hudson-Odoi belangrijk met voorbereidend werk. Timo Werner bepaalde diep in blessuretijd, op aangeven van Ziyech, met een intikker de eindstand.

Matthijs de Ligt vormde samen met Bonucci het hart van de defensie. De Nederlander krijgt, net als zijn ploeggenoten, van vele Italiaanse media een onvoldoende. “Fysiek is hij zeer sterk, in een een-op-een-duels is hij bijna niet te verslaan', schrijft Sportmediaset, dat de Nederlander een 5 geeft. “Maar in technisch opzicht heeft hij nog het een en ander te leren.” Bij La Repubblica zit er niet meer dan een 5,5 in voor De Ligt, die van journalist Romeo Agresti een 5 krijgt. “Het was een slechte avond voor de Nederlander”, concludeert de correspondent van Goal.

Ook de Italiaanse tak van Eurosport deelt de Oranje-international een 5 uit. Juventus wacht competitieduels met Atalanta (thuis), Salernitana (uit) en Genoa (thuis) alvorens op 8 december de groepsfase van de Champions League met een thuisduel met Malmö FF wordt afgesloten. Daarin moet de ploeg van Allegri een beter resultaat boeken dan Chelsea bij Zenit Sint-Petersburg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dan beweren dat het een van de beste backs van de wereld is. En ja iedereen speelde slecht van juve maar als je top bent kun je zelfs tussen de onvoldoendes laten zien dat je speciaal bent

24 november 2021 om 09:25

Over wie heb je 't? Je zegt: "een vd beste backs ter wereld", dus ben even nieuwsgierig.

24 november 2021 om 10:49

Wat een gelul man, zonder die rode kaart had Nederland ook niet gescoord. Bovendien kan De Ligt toch niet Juventus in zijn eentje redden tegen een van de beste teams ter wereld? Op dit moment staat Juventus gewoon een flinke stap onder de echte topteams en het wordt dat dat ze zich dat realiseren.

24 november 2021 om 11:15

Hoe weet jij dat nou, iig meer kans als met 10 man. Hij heeft gewoon die wedstrijd verpest.

24 november 2021 om 11:42

Zonder de ligt was het veel erger geworden man. Jij hebt vast niet de hele wedstrijd gezien. Blokt 3 100% doelpunten.

24 november 2021 om 11:42

Zonder de ligt stond nederland al veel eerder achter tijdens de làtste wedstrijd door zijn cruciale ingrepen. Zolang iemand denkt dat het een back is kan je die persoon niet serieus nemen.

24 november 2021 om 12:12

Het is een teamsport he, kan moeilijk alle schuld bij de Ligt leggen, heb je trouwens die 100% kansen gezien die hij 3x geblokt heeft, daar hoor ik jou niet over

24 november 2021 om 09:53

hij is ook gewoon een van de beste backs van de wereld, deze schandalige nederlaag kan je hem gewoon niet alleen aanrekenen, de issues zijn gewoon al langer in het middenveld.
als het middenveld wordt opgegeten, komt je defensie zo onder druk te staan, dan mag je nog nesta maldini en cannavaro in de achterlijn hebben, dan wordt je gewoon lans alle kanten overlopen.
juve's middenveld is gewoon al jaren het probleem maar helaas koos dit bestuur om crazy money te investeren in een ouder wordende ronaldo, en ingezet op cheape slechte deals voor het middenveld

24 november 2021 om 10:15

Sinds wanneer zijn we eigenlijk begonnen met de ligt als “back” te categoriseren?

24 november 2021 om 10:32

Exact, de ligt is volgens mij een centraal achter. Een back is in mijn ogen een links of rechtsachter, wat de ligt zeker niet is

24 november 2021 om 10:35

Misschien bedoelt hij centreback

24 november 2021 om 11:09

left back, right back, wing back, centre back...

sinds ze in het Engels alles wat achteraan speelt back noemen

24 november 2021 om 17:21

Wat betekent back nogmaals? Verdediger toch. Je hebt back en wingback

Het was niet best nee, maar heel Juve niet.. Vooral het middenveld was niet in orde waardoor heel het team wankelde.

Uiteraard maakte de verdediging ook ongelukkige keuzes, maar was wel echt een collectief falen als je met 4-0 wordt verslagen.

Weliswaar vs Chelsea, maargoed, we hebben het ook over de trotse Turijnen. Dit is toch een tikje...

24 november 2021 om 09:43

Maar laat ons eerlijk zijn: op de Ligt (in potentie), Dybala en Chiesa na is het bij Juve toch vooral oudere spelers en eerder middelmaat/subtop (a la Ramsey, Rabiot, Danilo, Morata,...)

24 november 2021 om 13:50

@thenry

Klopt ook, kwalitatief is het gewoon wat minder geworden. Ik wordt van een Morata ook niet enthousiast.

Ronaldo heeft ze enorm veel geld gekost. Ze staan er financieel niet goed voor.
La Vecchia Signora leed in het eerste deel van het seizoen 2020/2021 een verlies van liefst 113,7 miljoen euro.

Corona is naast Ronaldo ook een oorzaak mede doordat ze pre Corona nog een ontwikkelingsplan hebben opgesteld om ze te helpen ontplooien voor de periode 2019-2024, met als doel “de sportieve competitiviteit handhaven” en “de stijging van de operationele inkomsten en de zichtbaarheid van het merk Juventus op de internationale markt”.
Daarna kwam dus Corona en zagen ze na investeringen de inkomsten afnemen, en dan hebben ze nog geluk dat ze vorige seizoen zich op de laatste speeldag plaatsten voor de Cl.

24 november 2021 om 10:03

Ze hebben ook niet iemand die echt makkelijk scoort. Dybala legt er nog wel eens een in maar Morata is al jaren drama en Chiesa is een goede voetballer maar geen echte doelpunten maker.

De Ligt was gewoon niet goed en daar had het hele team ook last van. In die zin vind ik de 5-en en de 5,5 nog wel redelijk, zo scheutig in Italie zijn ze niet met cijfers.

24 november 2021 om 10:45

Vind ik juist wel mooi. Als je het echt top heb gedaan, krijg je een 7,5 met uitzonderingen een 8. Je moet echt iets buitenaards Del Piero of als verdediger a la Maldini laten zien willen ze je hoger dan 8 geven. De cijfers worden waarschijnlijk ook gegeven door 40 plussers, dus dat hebben ze meegemaakt en staat in hun geheugen gegrift. Ga dat maar eens nadoen; haast onmogelijk.

24 november 2021 om 13:21

Dat vind ik zelf ook heel mooi. Niet te snel hoge cijfers geven, want dan kan je een echt uitmuntend optreden eigenlijk niet extra waarderen. Maar juist in dat licht vind ik een 5 of 5,5 helemaal niet eens heel slecht. Want als je echt slecht presteert, krijg je van de media in Italie echt wel slechter dan een 5.

Het is toch maar weer duidelijk dat de Ligt een verkeerde keuze heeft gemaakt. Juventus past gewoon niet bij zijn speelstijl en hij gaat daar gewoon achteruit in plaats van vooruit. Het idee dat hij zich verder wilde ontwikkelen snap ik wel, maar in de Ligt moet bij Juve vooral verdedigen en ookal kan hij dat wel, hij is geen Bonucci. Hij is vooral goed als hij mee kan opkomen en de combinatie van aanvallend en verdedigend zijn zijn sterke. Maar omdat hij niet kan aanvallen bij Juve gaat hij achteruit ipv vooruit. De Ligt moet daar echt zo snel mogelijk weg. Weg uit Italie en naar Spanje of Engeland.

24 november 2021 om 10:50

Het wordt triest als je sterkste punt als CV niet verdedigen is… net iets wat je bij elke top club moet kunnen, of denk je dat Van Dijk(Engeland) en Militao (Spanje) er staan voor hun mooie trap? Nee die werden toch echt gehaald op basis van hun verdedigende kwaliteiten, anders kunnen ze net zo goed Blind halen; die kan ook beter voetballen dan daadwerkelijk verdedigen…

24 november 2021 om 12:39

Bij Ajax was De Ligt verdedigend prima. Ook vorig jaar na z'n slechte periode speelde hij erg goed bij Juventus. Echter golft zijn niveau nogal sinds hij bij Juventus zit en dit seizoen is het sowieso nog niet goed. Hoe dan ook hebben we het hier nog steeds over een 22-jarige centrale verdediger bij Juventus, dat momenteel het niveau van een gematigde Europese subtopper heeft. Die hebben echt totaal geen indrukwekkende selectie meer.

27 november 2021 om 14:05

Inderdaad was de Ligt bij Ajax gewoon een prima verdediger. Maar het punt is dat elke voetballer gewoon een speelstijl heeft en als hij in een systeem speelt dat hem niet ligt, dan moet hij z'n speelstijl aanpassen om beter te functioneren. Dan moet je van hele goede huize komen om dan niet mentaal moeite te hebben en dat zie je bij de Ligt ook. Daarentegen denk ik dat de speelstijl in Italie hem ooit zal liggen. De Vrij bloeit daarentegen op in Italie, maar ik denk dat de Vrij ook moeite zou hebben bij bepaalde clubs.

Ik ben er nooit zo zeker op als De Ligt in Oranje staat. Hij is te onbetrouwbaar, maakt teveel overtredingen, teveel handsballen. Ik vind hem geen topverdediger. En is hij beter geworden in Italie? Hij is daar vooral log geworden.

"we speelden een goede eerste helft, maar na rust waren we minder waakzaam en daar hebben we de prijs voor betaald".

Dan hebben we toch een verschillende wedstrijd gezien Allegri, ook de eerste helft waren jullie drama. Sterker nog, het beste kwartier van Juventus waren de laatste 15 minuten van de tweede helft waarin ze enigszins probeerden om druk te zetten.

Tja, ze kunnen de spelers blijven afvallen maar als je naar de namen op het formulier kijkt, sta je eigenlijk gewoon naar een Europese subtopper te kijken. Zoveel meer dan dit zit er gewoon niet in. Ik weet niet wie bij Juventus het technische beleid uitstippelt en uitvoert, maar die heeft/hebben echt hopeloos(!!!) gefaald. Volgens mij hebben ze in de afgelopen 5 jaar misschien 1 of 2 goede aankopen gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren