Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ontslag van trainer maakt weg vrij voor topkandidaat Pascal Jansen

Laatste update:

Spartak Moskou en Guillermo Abascal scheiden officieel de wegen. De Russische topclub meldt via de eigen kanalen dat de 34-jarige Spanjaard is ontheven uit zijn functie als hoofdtrainer. Dat lijkt de weg vrij te maken voor Pascal Jansen. De clubloze oefenmeester geldt als een van de topkandidaten om Abascal op te volgen.

De Telegraaf schreef eerder deze week al over de interesse van Spartak in Jansen. Ook toen stond Abascal onder hoogspanning, en na de nederlaag tegen Sochi – de hekkensluiter – is het definitief einde verhaal.

Spartak staat zevende, twaalf punten achter koploper Zenit Sint-Petersburg. Jansen moet het tij in de Russische hoofdstad dus zien te keren, meldt ook transfermarktgoeroe Fabrizio Romano.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

In Moskou staan Quincy Promes en Manfred Ugalde nog altijd onder contract. Promes zit momenteel vast in Dubai en krijgt zolang geen salaris uitgekeerd. Voormalig FC Twente-spits Ugalde maakte pas één doelpunt sinds hij afgelopen winter transfereerde. De jonge Costa Ricaan kwam vooralsnog tot zeven duels voor zijn nieuwe werkgever.

Jansen is clubloos sinds zijn ontslag bij AZ begin dit kalenderjaar. De 51-jarige trainer wordt naast Spartak ook in verband gebracht met Ajax.

In Amsterdam zou Jansen een van de drie topkandidaten zijn, naast Jong Ajax-trainer Dave Vos en de eveneens clubloze Graham Potter. Laatstgenoemde heeft echter al bedankt voor de klus.

Het is vooralsnog onbekend of Jansen openstaat voor de Russische interesse.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig land Rusland. Prachtige cultuur met vriendelijke mensen. Niks mis mee 👍🏾

14 april 2024 om 21:46

Ik zou zeggen laat dat zwart wit denken los, zodat je even genuanceerd kunt nadenken. Hoeveel Russen ken jij persoonlijk en hoevaak heb je het land bezocht?

14 april 2024 om 22:28

Nou ja opzich is het qua natuur wel echt een prachtig land

14 april 2024 om 22:33

Fijne vakantie land…….er zijn nog zoveel mooie landen om te werken.

Eens zien of er nu net zoveel mensen kritisch zijn nu het andersom gaat. Als een club een speler uit Rusland haalt is de voetbal wereld te klein maar wat als je er heen gaat als trainer ?

14 april 2024 om 21:41

Doen we hier nog steeds aan mee? We praten over voetbal he.

14 april 2024 om 21:48

Oh wist niet dat hij een biljart club gaat trainen. Sorry

14 april 2024 om 21:52

Laten we nou eerst zien wat er gebeurd voordat we dingen gaan roepen. Misschien gaat hij er niet eens en dan heb je hier een totaal nutteloze discussie lopen voeren.

14 april 2024 om 22:01

Nope, maar de gedachte alleen al is natuurlijk voer voor speculatie he?

15 april 2024 om 12:04

@cocqie, want als hij wel gaat neemt de waarde van de discussie exponentieel toe?

Met alle respect, we voeren hier discussies en gesprekken omdat we het leuk vinden om erover te ouwehoeren toch? Het is een tijdsbesteding.

Prima job zolang je niet in roebels krijgt uitbetaald en je eigen luchtverdedigingssysteem meeneemt.

14 april 2024 om 22:00

Jij denkt dat je overal in Rusland een doelwit bent? Zelfs in Oekraïne kan je in delen gewoon op vakantie gaan zonder je zorgen te maken..
Iets minder tv kijken zou je goed doen.

14 april 2024 om 22:08

Dat je hier nog serieus op in gaat haha

Prima 14de april zo. Jaar ouder geworden, halve RVC weg, Ajax gewonnen, NEC gelijk, Jansen waarschijnlijk elders aan de bak. Er zijn slechtere dagen.

Prima ga maar, hoef hem niet bij Ajax te hebben want als je zo de media hoort

Het lijkt mij oprecht een mooie stap voor hem.
Toch gewoon een grote club in het Europese voetbal.
Als de Nederlandse top 3 niet komt is alles binnen Nederland een stap terug.
Naar een grote competitie zie ik hem niet snel vertrekken vanuit AZ, dan moet hij eigenlijk gaan hopen op slechts een handje vol topclubs in B competities die hem een kans willen geven.
Terug naar de Nederlandse middenmoot kan altijd nog.

15 april 2024 om 09:06

Wat is Rusland vooralsnog waard dan? Echte topspelers komen niet en Europees mogen ze nog steeds niet meedoen. Weet niet hoe het met de financien van de clubs gaat, maar ik geloof niet dat dat nog heel booming is. Dus dan kan je toch net zo goed bij AZ blijven?

15 april 2024 om 10:31

Wanneer kwamen topspelers wel naar Rusland? Er zijn nog steeds genoeg Zuid-Amerikaanse spelers die naar Rusland gaan dus je kan nog steeds een prima team bouwen. Ugalde ging er ook gewoon naartoe.

Denk je nou echt dat AZ evenveel salaris geeft? De eigenaar van Spartak heeft geld zat en dat raakt echt niet zomaar op door een paar mindere jaren haha. Het oliebedrijf staat ook niet op de sanctielijst dus halen genoeg binnen. Natuurlijk krijgt hij veel meer salaris, dat is namelijk de nummer 1 reden om dit aanbod te overwegen. Daarnaast is het leven daar ook een stuk goedkoper dan hier.

15 april 2024 om 11:08

Wat dat betreft is er weinig veranderd natuurlijk. Naast natuurlijke alle politieke perikelen lijkt het mij overigens ook echt verschrikkelijk dat je voor iedere uitwedstrijd een gigantisch lange reis mag maken...

15 april 2024 om 12:14

Hij is ontslagen bij AZ, dus daar blijven kan niet. Binnen Nederland kan hij dan alleen naar Ajax als stap omhoog, ik denk dat dat al wel rond geweest zou zijn als hij serieus in beeld was.

Het is sportief toch de grootste club van Rusland, normaal het land wat 5e of 6e staat of de UEFA ranking.
Ze zullen uiteraard de Europese inkomsten missen, maar economisch gezien zijn bijna alle berichten toch dat de Russiche economie gewoon door draait. Daarnaast hebben ze een multi miljardair als eigenaar die niet op de sanctielijst staat. Voor de invasie betaalde Rusland een stuk meer dan de Nederlandse top, zeker in vergelijking met PSV en Feyenoord, ik denk niet dat dat ineens compleet anders is. Zelfs als ze nu alleen nog maar het zelfde betalen dan is dat al snel 5 keer zo veel als Az.

Uiteindelijk heeft hij, als dit door gaat, toch gewoon een bekende topclub uit een middelgrote competitie op zijn naam staan. Als je een beetje ambitie hebt verkies je dat toch boven de Nederlandse subtop of middenmoot. Of het hem gaat lukken zullen we moeten afwachten, maar het lijkt mij eerder een tussenstap richting een van de huidige top 5 competities dan een subtop club in Nederland of Belgie.

15 april 2024 om 12:21

@ajaxnl!, ik weet niet of je wel eens in Rusland bent geweest, het klopt dat het leven in het achterland vrij goedkoop is. Maar als hij in het fraaie deel van Moskou gaat wonen, is het leven echt niet goedkoper.
Sterker nog, het leven in het centrum van Moskou is een stuk duurder dan hier. Ga je daar op het terras zitten in de zomer, ben je minimaal 6-8 euro omgerekend kwijt voor een cola. Mooi appartementje huren is echt stuk duurder dan in Amsterdam.

Ik ben wel eens een paar keer daar geweest, en het is denk ik mooie plek om te wonen en te werken. Zeker bij clubs als Spartak of Zenit is de boel echt modern en mooi.

Maar qua reizen van en naar Nederland is echt een crime tegenwoordig, en je geld kan je niet zomaar overzetten. Al is dat laatste ook weer niet zo'n groot probleem, er zijn genoeg mensen die in de EU wonen en tijdens familiebezoek locaal geld willen hebben. Word wel lastig als je hier grotere bedragen wilt uitgeven. Maar goed, als Jansen zijnde is dit echt mooi geld verdienen, en werken op een mooie plek met een fantastische accommodatie. Veel betere opties gaan denk ik niet komen voor hem.

15 april 2024 om 15:48

Het leven is Moskou is echt niet duurder dan Amsterdam hoor. Amsterdam tikt bijna altijd de top 10 van duurste steden ter wereld aan. Moskou is niet goedkoop, daar het altijd wel in de top 100 te vinden is, maar je kan daar echt goedkoper leven dan Amsterdam.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren