Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ontslag De Boer inspireert: ‘Een transferwindow voor managers’

Laatste update:

Frank de Boer is na 77 dagen al de laan uitgestuurd bij Crystal Palace en de voetbalwereld staat nog altijd versteld van het rigoureuze besluit van de clubleiding van the Eagles. De Boer werd de kortst zittende manager in de Premier League en mocht na vier verloren competitiewedstrijden al vertrekken. Chris Hughton vindt dit ongelooflijk en pleit voor een 'transferwindow voor managers'.

Hughton sluit zich aan bij de woorden van onder anderen José Mourinho en Antonio Conte van respectievelijk Manchester United en Chelsea dat het vroegtijdige vertrek van De Boer 'jammerlijk genoeg' bij deze tijd hoort. De manager van Brighton & Hove Albion vindt dat het ontslag van de Nederlander pleit voor een introductie van een een 'transferwindow voor managers', een bepaalde periode waarin trainers ontslagen én aangenomen mogen worden.

"Het is een interessante gedachte die, vind ik, meer in overweging moet worden genomen. Ik zie het niet snel gebeuren, omdat de druk op clubs nou eenmaal gigantisch is", citeren verschillende Engelse media Hughton, die denkt dat besturen niet staan te springen om het idee. "Tel daarbij op de verandering in het voetbal dat eigenaren clubs bezitten en dan te weinig macht hebben..."

Goed idee van Chris Hughton?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt mij geen fantastisch idee. Soms werkt de aanpak van een bepaalde trainer niet meer voor een bepaalde groep, of ontstaan er problemen tussen de manager en één of meerdere spelers. Vaak blijft het waarom voor de buitenwereld onduidelijk, maar, indien het dus niet meer botert, is het vaak eenvoudiger de trainer weg te sturen dan afstand te doen van de spelers. De prestaties lijden onder dergelijke spanningen, wat grote sportieve en financiële gevolgen kan hebben voor de club. De trainers krijgen niet zelden een prachtige ontslagpremie mee. Hoort allemaal bij het vak.

14 september 2017 om 16:19

Toch heeft hij ergens wel een punt. Het gaat helemaal nergens meer over als je iemand na 77(!) dagen al weg stuurt. Of het dan aan de manager, club of spelers ligt laat ik in het midden, maar als jij als bedrijf zijnde iemand huurt, ga je toch ook eerst kijken wat voor type persoon het is, hoe hij in de groep past en dergelijke?
Ik heb steek het idee dat dat hier hetgeen is dat ontbrak. Als je zo snel weet dat het niet botert, had je dat mijn inziens ook op voorhand al kunnen weten.

Hiermee wil ik trouwens niet zeggen dat er een transferwindow voor managers moet komen, maar wel dat er een bepaalde vorm van regelgeving in zou moeten komen. Je tekent immers beiden met je volle verstand zo'n contract.

14 september 2017 om 16:29

Je vergeet dat een club in de PL (bijna) elke dag een training heeft en dat hij dus minimaal 40-50 keer op het veld heeft gestaan met zijn ploeg en ook nog tig oefenwedstrijden gespeeld heeft. Als er dan na 4 wedstrijden niet eens een bepaalde hand zichtbaar is - behalve de hand van onkunde - is het in mijn ogen normaal dat je ontslagen wordt. Het is niet zo dat hij net als bij amateurs ca. 5-8 per week heeft om een team beter te maken; het is verdomme zijn fulltime baan en daarin is hij gewoon enorm tekortgeschoten. Ook vergeet je dat dit vier 'makkelijke' wedstrijden waren en er nu vier toppers achter elkaar volgen, wat betekent dat CP dalijk na 8 wedstrijden op 0 punten zou staan. Dat is niet te veroorloven voor een club in het rechterrijtje.

14 september 2017 om 16:32

De situatie zoals ze nu is vind ik persoonlijk prima. Dat het merkwaardig is een trainer aan te stellen die niet past bij de selectie en of de ambities van het bestuur, ben ik wel met je eens. Echter is dat mijns inziens een grote fout van de club. Zo vaak komt het toch ook niet voor dat een manager al na een paar wedstrijden het veld moet ruimen? Alleen Palermo schiet mij als voorbeeld te binnen.

Benieuwd ben ik wel naar hoe die regelgeving eruit zou moeten zien. Zover ik weet is er altijd sprake van een vooraf vastgestelde ontslagpremie, of dient de club het restant van de contractduur af te kopen. Ik vind dat wel fair.

14 september 2017 om 16:44

Het is eigenlijk precies wat je zelf zegt: een grote fout van de club, waar de Boer nu de dupe van is. Echter kan ik me ook wel vinden in het punt dat SMK88 hierboven aangeeft: hij staat wel 40-50 uur per week met de voetballers op het veld en nog is er geen hand zichtbaar.
Ondanks dat zijn trainingen niet te vergelijken met wedstrijden, ontslagen worden op basis van 4 wedstrijden is gewoon klinkklare onzin.

De regelgeving zou iets moeten zijn in de zin van een bepaald minimum aan de duur die er gezeten mag worden. Misschien was de Boer achter de schermen bezig met een compleet andere speelwijze, maar achtte hij de ploeg nog niet klaar om dit in wedstrijden uit te voeren.
Kortom, ik ben van mening dat managers wel meer bescherming verdienen, een speler die ondermaats presteert zet je ook niet zomaar op straat, hoe gek deze vergelijking ook klinkt.

14 september 2017 om 16:47

Ik zie nu trouwens dat GersonMagrao ongeveer hetzelfde bedoeld als ik, alleen omschrijft hij het meer als consistentie van een club en dat de waan van de dag niet mag regeren. In principe bedoel ik hetzelfde, maar verwoord het anders.

14 september 2017 om 19:12

De dupe kwa imagoschade, wel wordt er vergeten dat de Boer een aardig zakcentje mee heeft gekregen. 2,2 miljoen voor 77 dagen. Ik ken (bijna) niemand die dat zo snel verdient.

Natuurlijk vind ik het ook apart dat je na 77 ontslagen wordt en dan had je als bestuur misschien even wat beter moeten kijken wie je in huis haalt. Als eerst het bericht hier verschijnt dat ze een nieuwe weg in willen slaan en na 4 wedstrijden de trainer op straat zet, omdat de resultaten niet voldoen. Ja dan ben je als bestuur ook niet meer serieus te nemen. Anderzijds ook naã¯ef van de Boer om te denken dat je met Crystal Palace kunt voetballen zoals hij dat wilt. Denk dat De Boer eerst maar twee stappen terug moet zetten om weer een stap naar voren te zetten. Hopelijk kan hij bij een leuke subtopper in Nederland of Belgie aan de slag. Maar ik ben benieuwd wie de Boer nog wil hebben.

Ben geen voorstander van de tranferwindow voor trainers. Ik vind dat als je niet voldoet als trainer, de club je mag ontslaan. Ik vind wel dat een trainer de kans moet krijgen van de club. Anderzijds als een trainer ontslag neemt, kun je als club geen vervanger halen.

Onzin. Wegwezen met die windows. Gewoon komen en gaan zo vaak als je wilt. Als je een clown bent wordt je nooit meer aangenomen, en het afkopen van contracten is vele malen goedkoper op deze manier. Managers over managers....zucht.

'Druk gigantisch.' Schei toch eens uit. De Boer verloor 4 wedstrijden in de competitie, scoorde niet, speelde lelijk voetbal en won 1 wedstrijd van een Championship ploeg. Ontslag is volledig terecht. Bakt er werkelijk niks van. Guardiola verloor zijn eerste 2 wedstrijden (liga & beker ) bij Barcelona, maar je zag dat hij een bepaalde speelstijl voor ogen had en dat zagen de grote bazen ook. De rest is geschiedenis. De Boer moet lekker een club in China of in de Eredivisie gaan coachen.

14 september 2017 om 16:26

Tegen burnley werd er meer dan behoorlijk voetbal op de mat gelegd, waar ze op wonderbaarlijke wijze dan ook niet gescoord hebben....

14 september 2017 om 16:38

Maar dat was op aandringen van het bestuur, dus dan ben je als trainer al te laat. Hoe kan het zo zijn dat je na 2-3 maanden serieus nog 0,0 ziet van de hand van de nieuwe trainer? Het systeem was verrot en De Boer heeft niet de spelers gehaald die zijn spel kunnen spelen bij CP. Dan moet je het over een andere boeg gaan gooien zodat je presteert en praat je met het bestuur - wat normaal is - dat de nieuwe speelstijl even moet wachten, omdat je nog niet de juiste spelers hebt. Dat deed hij echter niet, maar dat ben ik van De Boer gewend: een visie, geen plan B en kansloos / eindeloos getik i.p.v. doelpunten boven balbezit. Eigen schuld, dikke bult; dag trainerscarriere. De clubs denken voorlopig wel even na over De Boer, maar dan zal je zien dat hij de bondscoach wordt.. Man, dat wordt Belgie supporteren de komende jaren 😂

14 september 2017 om 16:40

Alleen de laatste half uur werd er behoorlijk gevoetbald tegen Burnley, maar een wedstrijd bestaat niet alleen uit de laatste half uur.

14 september 2017 om 16:35

Klopt als je thuis tegen Huddersfield en Swansea geen kans weet te creã«ren, tegen die ploegen een 532 speelt, dan ben je echt ongeschikt voor een grote competitie. Het was niet om aan te gluren. De Boer is gewoon een enorme overschatte trainer waar de eredivisie zijn plafond is. Het was ook geen verassing dat die op Europees gebied met Ajax ook constant door modale clubs werd uitgeschakeld terwijl Bosz meteen de EL finale haalde.

Eigenlijk helemaal niet zo een gekke gedachte. Op termijn denk ik ook alleen maar beter voor een club. Zo creeer je in ieder geval veel meer consistentie, doordat de visie van een trainer/club niet geregeerd wordt door de waan van de dag. Spelers weten nu ook dat een trainer zo ontslagen wordt. Waarom zou je dan nog je best voor hem gaan doen om mee te gaan in een andere speelwijze? Als iets je niet zint ben je zo van hem af vandaag de dag.

14 september 2017 om 17:43

Ik snap jouw reactie, maar eigenlijk is iemand in de eerste 77 dagen ontslaan niet zo heel vreemd. Ik heb ook een proeftijd gekregen bij mijn baas toen ik een contract ondertekende. Soms kom je er al snel achter dat het voor 1 van de partijen of zelfs beide niet past. De Boer werkt echter in een veld waarbij hij alsnog een dikke ontslagpremie meekrijgt. Die zou ik van mijn baas niet eens krijgen.

Ik vind het jammer dat hij weg is gestuurd bij Crystal Palace, maar vind het ook wel lastig om heel veel medelijden te hebben met een man, die vorstelijk betaald is voor 77 dagen arbeid en niks heeft gepresteerd. We praten allemaal veel over jonge spelers die niet de goede club kiezen voor hun ontwikkeling en daardoor niet uit de verf komen. Ik denk dat deze zelfde kritiek ook voor de Boer van toepassing is. Je bent een manager die op balbezit wil spelen en gaat aan de slag bij een team dat altijd reactievoetbal speelt en graag de lange bal hanteert. Daarnaast past de spelersgroep ook helemaal niet bij de filosofie van de Boer. Dan moet je als ervaren oud voetballer en trainer ook nee kunnen zeggen tegen een aanbieding. Dat heeft ie niet gedaan en nu is hij, in wat je kan zien als zijn proeftijd, ontslagen. Niks mis mee toch?

Een transfervrije speler mag je ook aantrekken. Een speler mag je ook op slaande voet ontslaan. Dus managers vallen enigszins in die categrorie. Echter mogen managers wel binnen een half jaar voor 2 teams uitkomen. Ik snap het sentiment van deze uitspraak wel. Maar zie hier gewoon wettelijk geen mogelijkheid toe. Een herenakkoord is in het voetbal ook niks waard. En een trainer niet kunnen inschrijven voor een competitie is ook niet aan de orde. ja dan zit hij op de tribune met een walkie talkie wat maakt dat wat uit.

Uiteindelijk hebben de resultaten de doorslag gegeven, zeker, maar dat zijn niet eens per se de hoofdredenen geweest van zijn ontslag. De BBC heeft daar eergisteren een heel uitgebreid overzicht van gegeven. Ik weet het niet meer exact uit mijn hoofd, het was best een grote lijst, maar redenen waren onder meer:

Frank de Boer had te weinig input in het transferbeleid. Of hij wilde geen input geven, of hij had te weinig kennis om daar fatsoenlijke inhoudelijke input in te geven. Dit wordt wel altijd verwacht van trainers in Engeland.

Hij gaf niet of nauwelijks feedback op en na trainingen en wedstrijden aan spelers en ander personeel.

Communiceerde slecht met spelers en ander personeel van de club.

Lag vanaf de eerste dag al in de clinch met de meer ervaren spelers van de club, vooral met Delaney.

Veel spelers werden niet op posities gebruikt waar ze voor gekocht waren en/of waar met ze afgesproken was waar ze voor in aanmerking kwamen.

De directie was er na een persoonlijk gesprek met De Boer niet van overtuigd dat hij in staat was, en de bereidheid had, om te leren van fouten.

Je kunt over al deze punten een mening hebben. Feit is in ieder geval dat er achter de schermen veel meer speelde dan alleen de tegenvallende resultaten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren