Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ontketende Giroud pakt Champions League-record af van Ronaldo

Laatste update:

Een behoorlijk gewijzigd Chelsea was woensdagavond veel te sterk voor Sevilla: 0-4. Manager Frank Lampard koos ervoor om naast Hakim Ziyech ook onder meer N'Golo Kante, Timo Werner en Masoun Mount op de bank te posteren. Bij Sevilla was er ook geen basisplaats voor Luuk de Jong. De Nederlandse spits kwam in tegenstelling tot Ziyech na rust niet binnen de lijnen. Het was duidelijk de avond van Olivier Giroud, die voor alle doelpunten tekende van de Engelsen.

Ondanks de vele wijzigingen kwam Chelsea al vroeg op voorsprong in Sevilla. Giroud, die voor de verandering een keer een basisplaats kreeg van Lampard, nam de bal met rechts aan in het strafschopgebied, na een bekeken pass van Kai Havertz. De Franse spits twijfelde geen moment en schoot de bal vervolgens met links in de verre hoek achter doelman Alfonso Pastor. Giroud heeft nu in zeven achtereenvolgende uitduels in de Champions League minstens éénmaal gescoord. Sevilla, met Karim Rekik als linksback, Nemanja Gudelj op het middenveld en Oussama Idrissi als linksbuiten, was even van slag, al probeerde de Europa League-winnaar wel om snel weer terug te komen in de wedstrijd.

Bekijk de samenvatting van Sevilla - Chelsea

De mee opgekomen Rekik was in de negentiende minuut dicht bij de gelijkmaker, toen een afgeslagen bal voor zijn voeten kwam. De alerte Édouard Mendy hield zijn doel echter schoon met een bekwame redding. In het restant van de eerste helft, met gele kaarten voor Gudelj en Idrissi, golfde het spel redelijk op en neer. Ook na rust bleef Sevilla jagen op de gelijkmaker, die er bijna kwam via Gudelj. De voormalig Ajacied zag zijn schot evenwel over het doel van Mendy zeilen. Aan de andere kant sloeg Chelsea enkele minuten later keihard toe. Giroud troefde zijn bewaker Sergi Gomez af en lobde de bal vervolgens op fraaie wijze over de hulpeloze Pastor: 0-2. Bij Sevilla moest de tegenvallende Idrissi vervolgens na een uur spelen plaatsmaken voor Luis Ocampos.

De hattrick van Giroud was compleet na 74 minuten spelen, luttele minuten nadat Ziyech als invaller zijn entree had gemaakt. De eveneens ingevallen Kante wist Giroud te vinden in het strafschopgebied en tussen twee verdedigers in bracht de Fransman zijn totaal op drie in Sevilla. De held van Chelsea schoot daarmee en passant Cristiano Ronaldo uit de boeken, die met 34 jaar en 35 dagen tot dusver de oudste speler in de Champions League was met een hattrick. Het record is nu dus in handen van Giroud met 34 jaar en 63 dagen. Het bleek nog niet genoeg te zijn voor Giroud, die acht minuten voor tijd in het penaltygebied naar beneden werd getrokken door Gomez. Hij ging zelf achter de bal staan en ook vanaf elf meter maakte de routinier geen fout. Kort daarna loste Werner hem af in de voorhoede van Chelsea. De Londenaren staan op dertien punten uit vijf duels, met Sevilla op tien punten. Beide clubs spelen ook na de winterstop in de Champions League.

Verdient Olivier Giroud een basisplaats bij Chelsea?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Giroud is on fire! De beste spits van Chelsea! & nee werner is geen spits dus telt niet mee.

2 december 2020 om 23:20

4231 met Ziyech, Pulisic en Werner achter Giroud. Kante en Kovacic als brekers voor de verdediging. Tegen moeilijke teams eventueel 433 met Mount op t middenveld ten koste van Pulisic of Werner.

2 december 2020 om 23:33

Klopt, zolang Havertz bankt is het prima!

3 december 2020 om 11:06

wat is werner dan een linksback?

Die Giroud zo onderschat, ma oh zo heerlijk! Goeie aanspeelpunt, kan koppen, kan eigenlijk alles behalve een individuele actie en snelheid. Ik zeg lampard gewoon deze man laten staan

2 december 2020 om 22:58

Dus hij kan niet alles..

2 december 2020 om 23:08

Was ‘bijna’ vergeten Haha ga dit ook niet wijzigen, goed opgelet

2 december 2020 om 23:09

Nee op het moment dat ik mijn reactie plaatste,dacht ik meteen Wat flauw...

2 december 2020 om 23:38

Toch grappig altijd hoe gauw de mensen op VZ een paar wedstrijdjes genoeg vinden voor zulke zware conclusies. Giroud leuk en aardig vandaag en gister maar in zijn carrière vooral laten zien dat hij enorm wisselvallig is. Leuke tweede (of derde) spits voor een Chelsea maar zou beter op zijn plek zijn bij een West Ham oid.

2 december 2020 om 23:57

Tuurlijk er was een periode dat hij het wat minder deed wat jaren terug maar Giroud heeft in 2020 per doelpunt 91 minuten nodig gehad en hij heeft er 20 gemaakt. Daarnaast is Giroud zoveel meer dan goals. Hij kan een elftal voorin laten draaien.

3 december 2020 om 00:00

Bij Arsenal en Montpellier toch vrij consistent gevoetbald? Bij Arsenal waren ze gewoon een Henry/begrkamp/van Persie gewend dus werd ie niet echt gewaardeerd (inmiddels heb ik al een paar reacties gezien van Arsenal fans dat ze hem toch wel graag terug willen zien haha). Maar Giroud doet wat ie moet doen en is een van de beste in zijn sterke punten , namelijk fungeren als aanspeelpunt. Gebruik hem in zn kracht en hij betaald het terug. En laten we voor het gemak ook niet vergeten dat ie al 34 is he.

3 december 2020 om 01:35

Savastano volledig mee eens. We moeten er geen Aguero van maken. Giroud kwam als eerste spits gewoon flink tekort voor Arsenal en ook bij Chelsea is hij met reden niet de vaste spits, ondanks de magere concurrentie. Hij is een topspits en geweldige invaller maar men kan soms wel overdrijven zeg.

3 december 2020 om 01:57

@ Vegitosan Ik ben het volledig met nou eens! Volgens mij komt dat doordat wij precies hetzelfde zeggen, wat jij nog niet door hebt. Arsenal, Montepellier en mijn voorbeeld West Ham alle drie perfecte clubs voor deze spits. Voor een club met titelaspiraties is het gewoon niet consistent genoeg. Een goeie stormram of 2e oplossing zou hij natuurlijk wel goed voor zijn. Maar dat mensen hier gaan beweren dat Giroud onderschat is.. hou toch op.

Nou is wel duidelijk wie de eerste spits van Chelsea moet zijn na vanavond. Kan je nu eigenlijk niet meer omheen.

2 december 2020 om 23:49

Lampard bevestigde in het interview na de wedstrijd eigenlijk al dat Giroud dit weekend eerste spits is, heb er nu al zin in!

2 december 2020 om 23:59

Blijft toch een bijzondere speler die Giroud haha. Je kunt hem net zo vaak prijzen als dat je hem kunt vervloeken, wat ik ook als Arsenal fan allebei meerdere malen heb gedaan! Wel gewoon echt een super goede gozer om in je team te hebben en zoals je hieronder ook zegt: hij moet ten alle tijden boven Abraham in de pikorde staan. Maar als vaste 1e spits komt hij wel gewoon tekort helaas. Is niet constant genoeg qua het scoren van goals helaas.

3 december 2020 om 00:19

Dat ben ik wel met je eens inderdaad, dat hij niet consequent genoeg is om altijd als eerste spits te spelen. Ook in wedstrijden waar je achteruit gedrukt wordt en moet counteren is hij niet snel genoeg, maar als dat het geval is zie ik liever Werner in de spits dan Abraham. Sowieso nooit Abraham boven Giroud

3 december 2020 om 03:58

Ik vind Werner dus echt geen spits en al helemaal niet voor hoe we nu spelen. Zijn aannames zijn daar niet goed genoeg voor en, misschien wel belangrijker, hij staat continu niet in de spits.


Goede wedstrijd van Chelsea zeg, ondanks dat de verdediging er in de eerste helft erg nerveus uitzag, is Sevilla eigenlijk niet gevaarlijk geweest. Misschien ligt het dan toch aan Mendy, nu 9 clean sheets uit 12, absurd voor een team dat er gemiddelde twee per wedstrijd tegen kreeg. Daarnaast is het team enorm breed, 9 wissels tov de vorige wedstrijd en eigenlijk merkte je dat alleen achterin. Belangrijkste take away is toch wel dat Giroud nooit maar dan ook nooit meer ten koste van die matige Abraham op de bank moet zitten, de enige reden dat we CL spelen is doordat hij en Pulisic zo geweldig waren afgelopen seizoenseinde. Doe mij Giroud met Werner/Pulisic/Ziyech maar voortaan

2 december 2020 om 23:16

Ik snap je voorkeur voor Giroud, maar vergeet je niet dat Werner eigenlijk ook gewoon een spits is?

2 december 2020 om 23:47

Werner is geen spits...en alleen in de punt is hij zwak, ofwel met 2 voorin dus werner rond giroud/tammy zoals met Poulsen of werner vanop links.

3 december 2020 om 09:46

Werner heeft jaren geweldig gespeeld als spits. Juist op die positie speelde hij zich overal in de kijker.

3 december 2020 om 11:34

Matige Tammy met 9 g/a in 9 starts. Blij het grappig vinden dat Werner nooit kritiek krijgt op zijn spel voor vele mindere wedstrijden, maar Tammy die toch wel elke wedstrijd presteert het ook niet goed is.

Wat een fenomeen die Giroud. In 100 CL minuten 5 keer scoren, echt bizar. Het is hem ook echt gegund. Het wordt wel lastig kiezen voor Lampard nu Pulisic ook terug is. Ik zou op dit moment kiezen voor Pulisic-Giroud-Ziyech voorin.

2 december 2020 om 23:11

Betwijfel ten zeerste of werner minder is dan pulisic/giroud. Pulisic-werner-ziyech zou toch wel een angst voor elke tegenstander zijn.

2 december 2020 om 23:14

Werner is op dit moment niet zo heel best. Maar die heeft ook bijna alles gespeeld. Misschien heeft die wat rust nodig.

3 december 2020 om 00:01

Of misschien is Werner toch niet helemaal geschikt als enige spits in een elftal. Bij Leipzig speelde hij nagenoeg altijd om een sterk aanspeelpunt heen. Misschien ligt het juist daaraan?

3 december 2020 om 00:11

Hij speelt de laatste tijd op links met wat vrijheid en met Tammy in de punt. Als enige spits heeft die eigenlijk al een tijdje niet gespeeld.

2 december 2020 om 23:18

Tja bizar, op een WK geen goal gescoord ondanks elke wedstrijd basis en een finaleplek. Wil het wel zien in een halve finale.

2 december 2020 om 23:31

Ja vreemde spits vind ik het, zeker geen wereldklasse. Maar als hij dan ineens 4 keer scoort dan krijg je natuurlijk onwijs veel zelfvertrouwen. In een goed draaiend elftal kan hij misschien wel een keer voor veel goals zorgen.

Dit is toch geweldig. Eindigde vorig seizoen echt heel goed en toen zeer onterecht gebankt op basis van niks dit seizoen. En dan doe je dit bij je 2de basisplek. Ik gun het hem echt. Hopelijk krijgt hij nu de speeltijd die hij verdient.

Heb de wedstrijd niet gekeken maar had een simpele overwinning voor chelsea verwacht. Maar giroud die er 4 in knalt? Dat niet. Hoop trouwens ook echt dat Lampard nu inziet dat hij hem in de basis moet zetten ipv abraham. Is er ook trouwens iemand die weet hoe Ziyech heeft gespeeld? Hoor daar namelijk niks over

2 december 2020 om 23:10

Bijzonder slecht. Veel slechte passes en vaak de bal ingeleverd

3 december 2020 om 09:27

Maar wel een 7.8 in de beoordeling. Het wordt hoog tijd dat voetbalzone eens objectief gaat beoordelen.

Mag ik even zeggen dat ik Giroud de meest onderschatte spits in Europa vind? Oke, het is niet de meest scorende spits (behalve vandaag dan) maar hij is altijd ontzettend nuttig in de een twee en heeft kapot veel ervaring en meer techniek dan de meeste mensen denken. Ik snap niet waarom deze man nooit in de basis staat bij Chelsea, vind hem altijd nog beter dan Tammy Abraham.

2 december 2020 om 23:47

Precies dit. En ik dacht dat ik de enige was die het vond. Deze man is de beste bal vaste spits van Europa.

3 december 2020 om 00:06

Je bent zeker niet alleen blink182. Dat gezegd hebbende is Giroud daarnaast ook wel één van de meest frustrerende spitsen om in je team te hebben trouwens. Hij kan namelijk ook zo 6-10 wedstrijden op rij geen enkele bal in de goal krijgen.. Dat maakt het ook zo lastig. Overigens had ik hem graag nog steeds bij Arsenal zien voetballen... Bracht als invaller ontzettend veel en beschikte wel over de juiste mentaliteit. Bovendien geeft hij je variatie in tactiek en is hij inderdaad echt geweldig balvast. En voor zo'n grote beer van een spits is hij ook technisch echt subliem! Verdient ook zeker meer speelminuten in mijn optiek!

3 december 2020 om 01:36

Beste balvaste spits? Boven Benzema en Lewa?

3 december 2020 om 13:09

Benzema is niet balvast maar juist voetballend de beste. Is eigenlijk ook
Meer een nummer 10. Lewandoski is ook niet perse balvast. Iig niet beter dan Giroud in dat aspect.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren