Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ontgoocheling groot bij België: ‘Willen het WK met een positieve noot afsluiten’

Laatste update:

Dinsdagavond viel in Sint-Petersburg het doek voor België op het WK. De Rode Duivels verloren door een doelpunt van Samuel Umtiti met 1-0 van Frankrijk, dat zich zo als eerste land verzekerde van een plek in de finale van zondag. Bondscoach Roberto Martínez van België kan zijn manschappen naar eigen zeggen weinig kwalijk nemen.

De Spaanse oefenmeester zag hoe Frankrijk de gehele wedstrijd gegroepeerd verdedigde en na het doelpunt van Umtiti, vlak na rust, eigenlijk betrekkelijk eenvoudig op de been bleef. "Het was een gesloten wedstrijd. Jammer genoeg voor ons heeft Frankrijk het verschil gemaakt op een stilstaande fase. Een detail heeft de wedstrijd beslist", wordt hij geciteerd door Sporza.

"We hebben tot de laatste snik gevochten om weer in de wedstrijd komen. Je hebt ook wat geluk nodig, met een bal die misschien eens goed valt in de zestien In voetbal heb je altijd een winnaar en een verliezer", vervolgt Martínez. "Ik kan niet meer vragen van mijn spelers. We stappen vandaag met opgeheven hoofd van het veld."

België won dit WK achtereenvolgens van Panama, Tunesië, Engeland, Japan en Brazilië, maar was uiteindelijk dus niet opgewassen tegen Frankrijk. Martínez hoopt dat zijn elftal zich nog één keer kan opladen, voor de troostfinale van zaterdag. "De ontgoocheling is uiteraard heel groot, maar we moeten die proberen weg te spoelen. We spelen nog één wedstrijd en willen het WK graag met een positieve noot afsluiten. Mijn spelers verdienen het niet om met een negatief gevoel naar huis te gaan."


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog steeds geen flauw idee wat ik van dit België moet vinden. 2 potjes die je met het derde af kunt tegen de lammen en de blinden van Panama en Tunesië. 1 wedstrijd die werkelijk nergens over ging tegen Engeland, beide ploegen wilden verliezen.

Met de hakken over de sloot (maar toegegeven, wel met karakter) winnen van Japan en met een gigantische overdosis geluk winnen van Brazilië. Want laten we wel wezen: Brazilië creëerde over die wedstrijd een kans of 10, België maar 3. Plus nog een ongelofelijke niet gegeven penalty. Vandaag was het natuurlijk ook gewoon helemaal niets, totaal niets afgedwongen.

Dit elftal mag absoluut niet in de schaduw staan van het Oranje van Sneijder, Van Persie, Robben en al onze andere sterren.

10 juli 2018 om 22:55

Ik neem aan dat je doelt op 2010. Behalve wellicht vBommel en Gio denk ik dat ze in het buitenland vdWiel, Heitinga, Matthijsen, Stekelenburg, de Jong en Elia alweer vergeten zijn hoor. Daar zaten ook genoeg waterdragers in.
Dat brazilie meer creeert dan belgie is niet vreemd. De eindpass bij de belgen was slordig ondanks veel ruimte. Dan kom je ook niet tot doelpogingen. Als je tijdens het boksen je tegenstander in de eerste ronden 2x knock down slaat ga je ook geen aanvallend risico nemen, dan ben je bereid in de dekking wat klappen op te vangen... zolang je er af en toe maar uit kan komen.

10 juli 2018 om 23:04

Nederland op het Wk2010 en het Wk2014 speelde ook niet best hoor. dat voetbal deed pijn aan je ogen en in 2010 kropen we ook door het oog van de naald tegen Brazilie en wonnen we onverdiend.

ik ben wel met je eens dat wij echt wereldtoppers hadden met Sneijder, Robben en Van Persie waar Hazard en De Bruyne bv veel te weinig bepalend zijn geweest dit Wk

op het EK toen met Van Basten speelden we wel echt geweldig met deze spelers. dat was genieten geblazen tegen Frankrijk en Italie toen en natuurlijk die 2e helft tegen Spanje op het Wk2014, die was ook geweldig

het Oranje van nu mag in ieder geval de veters van die Belgen nog niet vast maken. niemand van dit Oranje had in dit Belgie in de basis gestaan en dat is echt triest om te zien als Oranje supporter

10 juli 2018 om 23:21

Een Virgil van Dijk die had nog best een kans gemaakt, zeker toen Kompany nog niet fit was. Maar daar houdt 't dan ook zeer waarschijnlijk bij op. Generaties komen en gaan. Een aantal toppers van dit België kunnen nog wellicht tot een volgend WK mee, maar door de teleurstellende prestaties van andere toplanden voelde dit toch wel als dé kans om een keer te presteren. Kompany is de laatste jaren al aan het sukkelen met vorm en fitheid en dat zal alleen nog maar minder worden. Vermaelen nog meer. Van Vertonghen en Alderweireld is het nog maar even aanzien, maar de spoeling achter wordt daarmee dun. Dat geldt ook voor verdedigende middenvelders. Tenminste, als je het hebt over het niveau dat kan meedoen met de toplanden. Aanvallend zit het wel nog wat beter. Met name Lukaku, De Bruyne en Hazard kunnen echt nog wel een hele tijd op een heel aardig niveau mee. Over een Mertens en vooral een Carrasco heb ik m'n twijfels, maar anderzijds komt er alweer een Tielemans aan. Het worden interessante jaren en als de Belgen verstandig zijn selecteren ze op tijd door.

11 juli 2018 om 08:27

Er staat weinig ‘nieuws’ klaar. De Belgen moesten het hebben van deze groep. Hazard en de Bruyne zijn wel echt van de buitencategorie, die komen zelden of nooit meer voorbij..

10 juli 2018 om 22:56

Hahahah hou op met met. Dit elftal is veel talentvoller dan het Nederland van 2010 en 2014.

10 juli 2018 om 23:02

Hahahaha. Van Persie was uitzonderlijk technisch, Robben een van de beste buitenspelers aller tijden en Sneijder schoot in 2010 Inter in zijn eentje naar de Champions League en scoorde 5 keer op het WK. Verder nog Van Bommel, een uitstekende Nigel de Jong, spelers zoals Kuyt die gewoon bij Liverpool speelden. De voorste 6 spelers waren stuk voor stuk beter dan de Belgen nu.

10 juli 2018 om 23:03

Hou op man. Sneijder was toen beter dan de bruyne nu. Lukaku heeft nog niet 10 procent het talent van van persie. Hazard komt ook niet in de buurt van een robben in topvorm. Fellaini of witsel zijn ook geen niveau van bommel. Alleen centraal achterin zijn ze beter.

10 juli 2018 om 23:11

Voetbalzone ano 2018

Praten over een ploeg van 8 jaar terug. En die zich nu niet eens heeft gekwalificeert. En een ploeg afkraken die de halve finale van een wk heeft gehaald.

10 juli 2018 om 23:24

De frustraties moeten wel heel diep zitten als men moet beginnen over hoe groot Oranje wel niet was zoveel jaar terug (valt best mee hoor van neutraal perspectief) in een topic over een land dat net de halve finale verloor. Sneue ventjes.

10 juli 2018 om 23:25

Ik denk dat het vergelijkbaar is. In verdedigend opzicht was dat Nederland wel slimmer/meer solide. Aanvallend was het misschien (ik zeg misschien...want Nederland had toen op de bank bijvoorbeeld ook nog een heel goede Huntelaar en Elia achter de hand) vergelijkbaar, maar het verdedigende blok op het middenveld Van Bommel en De Jong was wel echt beter dan wat België daar te bieden had. Van Bommel speelde nog de Champions League finale dat seizoen met Robben en verloor die van het Inter van Sneijder.

10 juli 2018 om 23:27

Eens! Beetje triest om de Belgen af te kraken ten opzichte van vorige generaties Oranje. Ze zijn nu zoveel beter dan wij.

Wat betreft Oranje: 98-2000 dan doe je zaken. Die ploeg had in de volledige as spelers van wereldklasse. In 2010 hadden we 3 aanvallende topspelers. Dat we toen met het duo Heitinga-Matthijssen de finale haalden mag gerust een wonder heten. We hadden echter wel iets wat de Belgen niet hadden: een coach van topniveau. Als De Bruyne op de juiste manier gebruikt was dan had hij net zo dominant kunnen zijn als bij City dit seizoen. En vergelijk hem Alsjeblieft niet met Sneijder want hij is zoveel completer. En de kans dat zijn levensstijl zijn absolute topperiode niet slechts tot 1 seizoen beperkt acht ik redelijk groot

10 juli 2018 om 23:42

In 2010 had je wel meer dan 3 aanvallende topspelers. Van Bommel en Nigel de Jong waren toen ook erg goed. Van Bommel was nog aanvoerder van het Bayern dat de CL finale haalde. Van der Vaart was een absolute topper maar zat op de bank door een luxe probleem. Huntelaar idem. Stekelenburg speelde een ijzersterk WK en Kuyt was gewoon een gewaardeerde kracht bij Liverpool die makkelijk scoorde. Elia viel met zijn invalbeurten altijd op bij de internationale scouts, maar heeft zijn carrière daarna eigenlijk zelf verpest. Heitinga-Matthijsen was inderdaad niet indrukwekkend, maar wel solide genoeg. Heitinga was gewoon een subtopper in Engeland en Mathijssen in Duitsland. Beiden waren daar stabiele factoren. Iets minder bijzonder dan Vertonghen en Alderweireld, maar niet véél minder (dat kwam daarna pas). Daar er nu een paar Belgen in de basis stonden die in China spelen en ze eigenlijk zelfs überhaupt geen echte backs tot hun beschikking hadden. Daar tegenover staan natuurlijk Courtois, Kompany (hoewel...op z'n retour), De Bruyne, Hazard en Lukaku als onbetwiste toppers, met daarnaast wat interessante opties op de bank. Het is gewoon erg vergelijkbaar, maar Nederland was toen slimmer en had wat meer ervaring met dit soort toernooi-ontwikkelingen dan dit België.

11 juli 2018 om 00:10

Vergeet Gio niet, ik kan nu nog genieten van zijn doelpunt tegen Uruguay in de halve finale:-)

11 juli 2018 om 00:15

Van Persie een van de meest technische spitsen aller tijden? Gewoon een aardige speler in de context van het topvoetbal en ook nog eens een die nooit wat heeft laten zien bij het Nederlands elftal.

11 juli 2018 om 00:22

50 goals voor Oranje en 9 goals op eindtoernooien grapjas. Kijk jij al langer dan vandaag voetbal?

11 juli 2018 om 00:41

Hahahaha! talentvoller?? schei uit man! Hazard komt niet in de buurt van Robben. Sneijder was in alles beter dan De Bruyne en Lukaku mag de veters niet strikken van Huntelaar, laat staan Van Persie.

11 juli 2018 om 01:29

Robin van Persie was de man die vooral héél goed kon scoren tegen kleinere teams en in ieder toernooi teleurstelde. Dit in tegenstelling tot Robben.
Vond ik jammer, destijds, want RvP is een meer sierlijke speler.
Scoorde in 2010 alleen tegen Kameroen. In 2006 alleen tegen Ivoorkust. In 2014 een van de mooiste Nederlandse doelpunten ooit tegen spanje en daarna profiteren van een blunder van Casillas en tegen Australië. Verder wederom helemaal niks.

Lang verhaal kort:
RvP heeft nog nooit Oranje gedragen en is topscoorder omdat ie geweldig kon scoren tegen de kleinere landen, verder is het bovenal een teleurstelling geweest in Oranje.

11 juli 2018 om 08:29

Dat is echt blaten om helemaal niks. Heb je niet naar de Bruyne zitten kijken?? Die man is één van de beste middenvelders die er rondlopen, dat niveau heeft Sneijder nooit aangetikt.

11 juli 2018 om 08:59

@almogaver

Wat een onzin praat jij, RvP scoorde tegen Spanje, Duitsland en Frankrijk op eind toernooien. Dit zijn geen kleine landenteams en in clubverband scoorde hij ook gewoon in topwedstrijden.

Daarbij scoorde RvP in totaal 26 doelpunten in kwalificatie wedstrijden voor het WK en EK, staat hier op de 1e plaats betreft het scoren in kwalificatie wedstrijden voor het Nederlands elftal. En scoorde in totaal 9 doelpunten op eindtoernooien (EK en WK totaal). Alleen Dennis Bergkamp deed het beter die scoorde er in totaal 10 met één wedstrijd meer gespeeld.

RvP met zijn kwaliteiten kon zeker weten nog beter, maar een teleurstelling? Ga a.u.b. je mond spoelen zeg en heb wat meer respect voor één van de beste Nederlandse spitsen aller tijden.

10 juli 2018 om 22:56

Zelden zo eens geweest met iemand. Belgie wilde wel maar kon geen huis zien vandaag, Frankrijk laf maar efficiënt. Hoop dat Engeland of Kroatië het wk wint

10 juli 2018 om 23:33

Als België vandaag had gewonnen op de manier waarop Frankrijk won dan had je ze ook zitten afkraken (zoals je al weken aan het doen bent).

Jammer dat we in 2010 geen wereldkampioen werden maar wij speelden wel lelijk betonvoetbal, waarbij wij erg veel geluk hadden dat Felipe Melo een waas voor zijn ogen kreeg een rood pakte rond de middellijn.

10 juli 2018 om 23:35

@ruudgeels
Ik heb geen idee waarom je Nederland hierin betrekt. Ze deden niet mee en alleen omdat België ons buurland is ga je ons land hierin betrekken. Het is een beetje raar in mijn ogen om een ploeg die zojuist in de halve finale van een WK is uitgeschakeld zo met de grond gelijk te maken en vervolgens een appels-peren vergelijking maakt. Hoe kun je een ploeg van 2018 vergelijken met een ploeg uit het verleden? Andere tijden,andere tegenstanders, andere omstandigheden etc. Wat me ook opvalt dat je begint te zeggen dat je niet weet wat je van België moet vinden en ze vervolgens met de grond gelijk maakt. Beetje ongelukkige reactie dit vind ik.

11 juli 2018 om 01:18

Absoluut hilarisch. Dit elftal mag niet in de schaduw staan van hét antivoetbal uit onze geschiedenis? Het team dat met saai, goor, afschuwelijk en verschrikkelijk voetbal én met een dosis geluk de finale haalde én terecht verloor, zou werkelijk zoveel beter zijn dan dit team?
Oranje, dat toen met pijn en moeite won van alle teams?
Je weet wel, dat baggere Denemarken waarbij we een eigen doelpunt nodig hadden. Het Zuid-Korea dat meer leek op dat van 1998 dan iets anders. Een matig Kameroen. Slowakije dat daarvoor en daarna niets (meer) voorstelde. Het allerslechtste Brazilië ooit en dan een redelijk Uruguay waarin we de enige, soort van, fatsoenlijke wedstrijd speelden.

Nederlandse arrogantie kent bijna net zo weinig grenzen als de Franse.

Belgie heeft gewoon naar behoren gepresteert het is zeker geen schande om van dit Frankrijk te verliezen in de halve finale.

10 juli 2018 om 22:56

Belgen zijn géén mannenvietballers. Anders hadden ze het de Fransen nog lastig gemaakt. Helaas. Te licht!!!!

10 juli 2018 om 23:39

Dat is werkelijk zo kort door de bocht. Vandaag was Frankrijk niks beter dan Belgie. Ze scoren uit een corner... Dan is het simpelweg bullshit om te gaan roepen dat 1 van de 2 teams geen mannenvoetballers zijn. Als er geen teamspirit was geweest waren ze eraf gegaan tegen Japan.

Ik hoopte ook op een zege voor Frankrijk maar elk krediet dat je deze ploeg geeft is er een teveel. Man wat een lafaards.

11 juli 2018 om 01:17

Frankrijk heeft 3 zeer goede kansen gehad zo uit mijn hoofd. Ze waren zeker beter

Jammer dat het zo eindigde. Ik gun deze lichting minstens een finale. Alleen maar wereldspelers in dit elftal. Hazard sloopte letterlijk elke wedstrijd. De Bruyne idem behalve vandaag jammer genoeg. Zo een lichting krijg je zelden te zien met voetballende kwaliteiten. Doet me een beetje denken aan 2010 met Robben en Sneijder. Ik hoop dat over 4 jaar er nog steeds talenten te zien zijn in het belgisch elftal.

10 juli 2018 om 22:47

Hazard sloopte alleen verdedigers van Panama en Tunesië. Verder zag het er allemaal leuk uit maar het rendement was zoals altijd 0. Hazard en De Bruyne vergelijken met Sneijder en Robben is wel een enorme belediging voor die 2.

10 juli 2018 om 22:49

Als Hazard naar Real Madrid gaat dan kan die zelfs een grotere speler worden dan Robben en Sneijder bij elkaar. Beiden hebben het niet daar waar kunnen maken en waren een miskoop.

10 juli 2018 om 22:53

Snijder die ongeveer er voor gezorgd heeft dat inter de CL won en Robben tja daar mag hazard de veters van strikken. Wat een domme post van je zeg.

10 juli 2018 om 22:57

Niet helemaal juist Abu. Er was een tijd bij Real dat ze spraken over Robben-afhankelijkheid. Zo belangrijk was hij voor de aanval. Die heeft het zeker wel kunnen waarmaken.

Dat neemt niet weg dat Ruud onzin uitkraamt over Hazard.

10 juli 2018 om 23:02

Hazard enkel verdedigers slopen van Panama en Tunesië? Kijk jij überhaupt voetbal? Beste man tegen Brazilië en vandaag ook weer de enige man waar dreiging van kwam. Veruit beste Belg dit WK!

10 juli 2018 om 23:14

Wablief, Robben-afhankelijkheid? Was dat de periode toen de helft van Real Madrid uit Nederlanders bestond? Van der Vaart, Sneijder, Robben, Ruud van Nistelrooi, Drenthe, Huntelaar. Tja dan begrijp ik het wel. Dat elftal zou nu niet eens de B selectie van Real zijn.

10 juli 2018 om 23:33

Neen henkie was beter , niet waar jantje was beter.
Goede discussie verder ook wel

Ik vond het wel een terechte zege voor Frankrijk hoor. Belgie begon heel sterk, maar Frankrijk kreeg meer en meer grip op de wedstrijd. Ze hadden Belgie in een wurggreep liggen, en kregen zelf toen ook nog eens kansen. Dan scoren ze uit een corner, dat kan maar Belgie kon Frankrijk na de 1-0 ook totaal niet ontrafelen. Jammer voor de Belgen hier, gelukkig hebben ze eindelijk Hazard echt zien opstaan voor Belgie. Dat belooft wat voor de toekomst, al wordt de verdediging waarschijnlijk een probleem.

De (gedwongen) tactische keuzes van Martinez vond ik vandaag trouwens een stuk minder. Ook had Radja zeker niet misstaan vandaag.

Onnavolgbaar wisselbeleid doet ze de das om. Fellaini, Carrasco, Vertonghen en Chadli zwakke schakels. Maar die Fransen: als je nog geen hekel aan ze had dan zal dat vanavond wel gekomen zijn. Een saaie muur van voornamelijk grote en sterke immigranten die gewoon niet willen voetballen. Effectief maar niet om aan te gluren.

Martines, je gaat hier vanavond onderuit door je taktisch beleid. Je weet dat Frankrijk je horendol counters en toch begin je met de twee pitboels (maroune felaini en ousman dembele). Je had gewoon de bruine, een pitboel, en mertes moet laten starten. Ik denk niet dat dit in goede aarden gaat vallen bij de Belgiscb knvb en denk dat hij ruim schip moet maken... Martines out dus volgens de Belgen!

10 juli 2018 om 23:02

Nou, de Belgen hebben geloof ik hun beste prestatie ooit neergezet, maar jij wil de coach al slachtofferen? Volgens mij is hij zowel onderdeel van het (grote) succes als van het falen.

10 juli 2018 om 23:33

Lol Ousmane Dembele speelt bij Frankrijk

Waarom Fellaini niet in de spits het laatste kwartier
Martinez tactisch afgetroefd of was het gewoon angst?
Of tunnelvisie?
Ongelofelijk dat de Belgen géén plan B hadden tegen een matig Frankrijk
( en hazard? Wat is die overschat , leuke dribbels maar rendement 0,0 afgerond naar boven afgerond)

11 juli 2018 om 00:01

Ik denk dat hij Carrasco bracht omdat Fellaini regelmatig op links uitkwam en hij daar met meer snelheid iets kon forceren. Plan B zou juist moeten zijn; een linkspoot op links, een rechtspoot op rechts, Fellaini en Lukaku (en eventueel Kompany) in de 16 en pompen maar. Hazard en De Bruyne dan randje 16 voor de afvallende bal. Wel bizar trouwens dat Chadli in het begin geen enkele corner of voorzet goed voor het doel kreeg. Ik geloof de eerste 6 of 7 ballen allemaal zo ingeleverd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren