Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Onbegrip voor keuze Ten Hag: ‘Bij Real heeft hij met twee slakken gespeeld’

Laatste update:

Rio Ferdinand begrijpt niet dat Erik ten Hag er in de Manchester Derby voor koos om Casemiro niet op te stellen, zo zegt de voormalig topverdediger van the Red Devils op zijn Youtube-kanaal Five. De dertigjarige Braziliaan was tot dusver in geen enkele Premier League-wedstrijd basisspeler, en moest het tijdens de vernedering tegen Manchester City (6-3) ook doen met een rol als invaller.

Daardoor zat Casemiro in het Etihad Stadium naast Cristiano Ronaldo op de bank. Ferdinand denkt niet dat de verdedigende middenvelder daar content mee is. “Casemiro zit daar op de bank, en denkt: Ik heb vijf keer de Champions League gewonnen. Ik heb mensen horen zeggen dat hij lopers om zich heen nodig heeft en dat hij niet kan samenspelen met Eriksen en Bruno (Fernandes, red.), maar deze gozer speelde met twee slakken bij Real Madrid, Luka Modric en Toni Kroos.”

Ferdinand vindt dat Casemiro een eerlijke kans moet krijgen van Ten Hag. “Hij kent de weg op een voetbalveld. Hij is een fantastische verdedigende middenvelder. Eén van de beste, en misschien wel de beste, ter wereld, voordat hij naar Manchester United kwam.” United telde eind augustus maar liefst zeventig miljoen euro neer om Casemiro naar de Premier League te halen. Tot nu toe moet hij Scott McTominay voor zich dulden op Old Trafford.

Ferdinand snapt niets van de keuze voor McTominay, en denkt dat het ook averechts gaat werken in de kleedkamer. “Ik vraag me af wat voor impact dat heeft op iemand als Casemiro. Hij heeft de ervaring, maar hij moet iets denken als: Wow, wat ben ik blij om bij United te zijn, maar ik voel mij niet erg gerespecteerd gezien mijn staat van dienst. Hij en Ronaldo kunnen nu midweeks in de Europa League spelen, maar dat past niet bij ze.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja Casemiro gaat van basis Real Madrid naar bank Manchester United. Dat is nogal een contrast.

3 oktober 2022 om 17:30

Hahahaha ja echt een bizarre keuze van Ten Hag, vooral als je ziet wat er rondloopt op het middenveld. Ronaldo snapt iedereen wel inmiddels , helaas.

3 oktober 2022 om 17:36

Slechte keuze natuurlijk maar het probleem was natuurlijk dat hij toevallig net een paar potjes won en mctominay toevallig net een paar potjes goed speelde. En dan viel casemiro ook nog eens steeds wat minder in dus ik denk dat hij gewoon even niks wilde veranderen, die gok heeft em een vernedering gekost. Neemt niet weg dat united hoe dan ook verloren had. Ik hoop dat er in de winterstop een wonder gebeurd en frenkie aangetrokken kan worden die zal zorgen dat united gewoon veel meer overwicht zal hebben. Frenkie casemiro lijkt mij een sterk duo.

3 oktober 2022 om 17:45

Een middenveld met Frenkie, Casemiro en Fernandes/Eriksen is zeker complementair en sterk. Toch blijft United een matige verdediging hebben. Alleen Martinez kan echt het spelletje van ten Hag spelen en is gewoon nog niet zo ver dat hij die defensie kan dragen. Malacia past qua voetballer ook wel, maar ik betwijfel of hij echt tot de beste backs van Europa kan gaan behoren. De rest is allemaal kwalitatief te zwak of over the hill. Hetzelfde geldt voor de Gea op goal. Dan loopt United ook te kwakkelen met spitsen en zijn Sancho en Rashford nog steeds niet de kwaliteit die je van ze verwacht. Al met al hebben ze met Frenkie erbij het lek nog lang niet boven.

3 oktober 2022 om 17:34

Idd bij Zidane , ancelotti en de Braziliaanse bondscoach Tite staat Casemiro standaard in de opstelling omdat hij zo belangrijk is maar professor ten hag weet het natuurlijk beter

3 oktober 2022 om 17:47

Ten Hag gaat hem echt wel opstellen hoor, maar het is toch niet gek dat hij een winnend team liet staan? Casemiro miste daarnaast vrijwel de hele voorbereiding en valt weliswaar in, maar is nog alles behalve in vorm. Die komt echt wel in de basis 11.

3 oktober 2022 om 18:13

Heeft gewoon meegedaan aan de voorbereiding van Real hoor met o.a een MOTM performance tegen Frankfurt. Had gewoon meer moeten spelen dan kwam die wel vanzelf op stoom. Mctominay is nooit de balans waar je naar op zoek bent.

3 oktober 2022 om 18:51

Heeft toch de voorbereiding bij Madrid doorlopen? Fit is ie wel. Antony kwam nog later maar stond wel meteen in de basis.

3 oktober 2022 om 18:56

Om McTominay in deze vorm op de bank te plaatsen zou pas nergens op slaan. Casimero viel gewoon tegen jn de invalbeuren en McTominay viel op door zijn goede prestaties dus dan is de keuze toch snel gemaakt.

3 oktober 2022 om 19:47

Ik denk dat vooral het probleem is dat casemiro geen Engels spreekt, je moet toch wat basis taalkennis hebben om in zo'n team te kunnen spelen. Dat was bij vorige clubs natuurlijk geen issue. Als cm is communiceren vrij belangrijk.

3 oktober 2022 om 20:20

De Gea, Dalot, Varane, Martinez, Fred, Fernandes en Ronaldo zullen allen minstens een beetje Spaans spreken. Dus zeker defensief zit dat al bij al vrij goed.

3 oktober 2022 om 22:07

Mctominay is al vele jaren veel te slecht. Niet volledig zijn schuld, want hij is helemaal geen verdedigende middenvelder, maar dan nog. United heeft al zoveel jaren een enorm probleem op die plek. Dan is het een geschenk om iemand als casemiro te mogen opstellen. Moet gewoon alles spelen tenzij hij een gebroken been heeft of zo.

3 oktober 2022 om 18:09

Ja vooral dat Ten Hag hem niet eens de tijd geeft voor McTominay...

3 oktober 2022 om 20:05

Hij heeft het ten hag bal nog niet onder de knie.
Vandaar dat hij de bank mag warmhouden.

3 oktober 2022 om 21:01

Dus dat ..iemqnd die 4x CL wint zou het niet aankunnen om in dat mislukte elftal basis te staan ..typisch weer Ten Hag ajax style zgnmd laten wennen op de bank .

Als je Modric en Kroos omschrijft als "twee slakken" dan ben je ook niet helemaal lekker hoor hahah

3 oktober 2022 om 17:31

Het zijn niet de snelste middenvelders meer. In hun prime waren ze wiliswaar sneller. Maar 'slakken' is ook overdreven.

3 oktober 2022 om 17:36

Maar wat zij aan km afleggen elke wedstrijd is niet normaal. Een marathon
Die 2 staan alles behalve stil en zijn juist overal te vinden .. vooral modric ..

3 oktober 2022 om 18:29

Modric niet de snelste meer maar liep Neymar en Messi eruit in de CL afgelopen mei.

3 oktober 2022 om 19:08

Maar KM afleggen zegt niks over snelheid. Ferdinand doelt op de kritiek dat je Husain Bolt naast Casimero nodig hebt om hem op te kunnen stellen. Nou Modric en Kroos zijn nooit de snelsten geweest. Maar dat hadden ze met inzicht en tactisch vermogen ook niet nodig. Die waren snel een omdat zij kunnen inschatten waar ze zouden moeten gaan staan. Dus slakken is misschien te, maar ik begrijp wat hij bedoeld.

3 oktober 2022 om 19:55

Ik heb het niet over kilometers afleggen maar over dat sprintje dat Modric trok met bal aan de voet waarbij de afstand tussen hem en Neymar steeds groter werd vanaf de eigen 16 en de Braziliaan moest opgeven op de middellijn en toen hij Messi op snelheid inhaalde en de bal met een scherpe tackle ontfutselde.

3 oktober 2022 om 17:53

Anderzijds is het idee erachter wel steekhoudend. Casemiro niet opstellen omdat hij lopers nodig heeft, slaat als argument op niks. Zeker kroos is gewoon traag geworden de laatste jaren. Als je met kroos en Modric vorig een CL kan winnen dan kan je ook met Eriksen en Fernandes succes boeken (en dan gaat het even uitsluitend over hun fysieke kwaliteiten).

3 oktober 2022 om 17:59

Kroos is nooit snel geweest dat argument kan echt welk weg, moet het puur van zijn inzicht en passing hebben. weet altijd waar hij moet lopen waardoor die een voorsprong heeft.

3 oktober 2022 om 18:05

Dat je nooit snel geweest bent, betekent natuurlijk ook niet dat je nog trager kan worden.

3 oktober 2022 om 18:39

Fernándes en Eriksen mogen de veters toch niet strikken van Modric Lierse? Die man is en was zo ongelofelijk goed. Zelden zo'n middenvelder gezien.

3 oktober 2022 om 19:23

Ik heb het dan ook enkel over de fysiek van beide spelers.

3 oktober 2022 om 19:10

Als Realfan ben ik het gewoon met hem eens hoor. Modric en vooral Kroos zijn niet de snelste spelers. Dat ze veel kms maken, maakt nog niet dat ze snel zijn. Ze zijn conditioneel prima.

3 oktober 2022 om 19:42

Als je ze snel noemt ben je ook niet helemaal lekker

3 oktober 2022 om 20:27

Ik noem ze dan ook nergens snel. Er wordt überhaupt nergens gerept over pure snelheid dus ik snap ook niet waar de uitdrukking "slakken" ineens vandaan komt. Het argument is dat Casemiro zogenaamd lopers nodig heeft, nou Modric en Kroos lopen met twee vingers in de neus 10 plus km in een wedstrijd als dat gevraagd wordt (zoals in een topper tegen City), ik zou niet weten waarom zij dan minder "lopers" zouden zijn dan Bruno en McTominay. Ik vind het al met al nog steeds een vreemde uitspraak.

4 oktober 2022 om 12:14

Huh? Ferdinand heeft het toch over snelheid? "two snails". En jij ontkent dat hierboven. Of het lopers zijn is een ander verhaal.

3 oktober 2022 om 19:55

Nee, en dat is ook niet de belangrijkste kwaliteit van een middenvelder. Van alle beste middenvelders van de afgelopen decennia weet ik niet eens of ze wel of niet snel zijn want is toch minder belangrijk. Kilometers maken, positie kiezen, druk zetten en vooral snel en creatief passen let je op.

2 slakken? Praat aub goed

2 slakken ? Verder Eens … ook bij Brazilië een geweldenaar en scoort altijd een voldoende en erg belangerijk ..O.a In de finale tegen liverpool man of the match en was een muur waar Liverpool niet doorheen kwam. Eerste weken dacht ik ok. Die moet even wennen aan Engeland maar nu hoort hij toch echt wel te spelen. Ben het eens met Ferdinand.. hoe kan je nou eriksen als controleur neer zetten die werd de eerste helft helemaal zoek gespeeld en werd er aan alle kanten langs gelopen …

3 oktober 2022 om 18:25

Ik denk dat het puur komt doordat Mctominay het in de vorige wedstrijden goed deed. Hij wil denk ik gewoon het signaal afgeven dat hij niet maar namen kijkt en spelers het gevoel geven dat goed presteren beloond wordt. Uiteindelijk komt Casemiro wel in de basis straks.

Gisteren was gewoon een kamikaze opstelling met Eriksen als controleur tegen een team als City. Dan vraag je om een pak slaag. Casemiro had daar moeten spelen

3 oktober 2022 om 18:01

Dat is zogenaamd een topcoach en zogenaamd tactisch sterk, had zelfs Jonker gezien dat Eriksen daar niet moest staan die deed verdedigend, niets kon het niet bijbenen.

3 oktober 2022 om 18:07

Tot nu toe zie ik sowieso helemaal niks van een tactiek bij United dit seizoen. Het is god zegen de greep en hopen op een goede afloop

3 oktober 2022 om 18:11

Vooral lul verhaal ophangen dat casemiro zich aan de tactiek moet aanpassen is kul. Heb je gezicht van Casemrio gezien die zal el denken wat heb ik een stomme keuze gemaakt, ik zelf snap het ook niet..

3 oktober 2022 om 18:16

Dat snap ik dus ook niet. Ten eerste is er niet eens een tactiek en ten tweede heeft Casemiro 5 CL winsten achter zijn naam staan. Ik denk dat United en Ten Hag tactisch meer kunnen leren van Casemiro dan andersom

3 oktober 2022 om 19:59

Japie

Hahah de Bruyne dacht dat hij in een speeltuin terecht gekomen was. Kreeg alle ruimte van oa Mctomany en Erikssen zag er echt gewoon op en oud uit.

Snap niet waarom hij niet koos voor Fred Casimero. Die zouden er echt kort op zitten en niet de rode loper uitrollen voor City.

Dam klagen mensen ja Casimero viel niet goed in. Vind je het gek! Het is sws lastiger om in te vallen dan starten en dan helemaal na zo een afstraffing en vernedering.

3 oktober 2022 om 21:18

Al die mensen die klagen over een invalbeurt van Casemiro hoor ik niet over de dramatische partij die Mctominay gisteren speelde. Zover door het ijs heb ik Casemiro nooit zien zakken

United had er met Casemiro twaalf op kunnen stellen en dan verliezen ze nog van City als De Bruyne en Haaland het op hun heupen krijgen zoals gisteren.

De beste middenvelder ter wereld? Nee hoor Rio. Nooit geweest. En twee slakken in Kroos en Modric? Als je ze al slakken wil noemen dan zijn er niet veel betere slakken te vinden..

3 oktober 2022 om 17:58

Ik denk wel dat hij het daar enkel over de verdedigende middenvelderpositie heeft. Dan is het nog ietwat te rechtvaardigen.

3 oktober 2022 om 18:50

Zeker de beste verdedigende middenvelder sinds Busquets een stapje terug deed. Kante en Kimmich waren als middenvelders even goed of misschien beter, maar als puur verdedigende middenvelder zeker de beste.

Je zou Modric maar een slak noemen. Weer eens arrogantie van die Engelsen. Modric is een grotere legende dan alles wat er in de PL rondloopt.

3 oktober 2022 om 17:43

Kevin komt toch wel in de buurt? Je hebt natuurlijk Ronaldo ook nog daar.

3 oktober 2022 om 17:49

Haaland, Haaland
Selbst die Bayern haben Angst
Bald kennt ihn das ganze Land
Ha-ha-ha Haaland, hey

3 oktober 2022 om 17:55

Wat boeit het wie een grotere legende is? Het gaat om bepaalde kwaliteiten en Modric is zeker niet meer de snelste meer.

3 oktober 2022 om 18:01

Snelheid zegt niks als je efficient je meters maakt. Een speler van 28 maakt meer onnodige meters dan de huidige Modric. Modric is misschien niet snel maar hij verdeelt zijn energie perfect over elke wedstrijd. Rio kraamt weer eens onzin uit.

3 oktober 2022 om 18:06

Modric blijft een magiër die met passjes blijft strooien en opening ziet die anderen niet zien. Zag je gisteren goed geen creativiteit, er niemand helaas die hem kan vervangen had perez wel back-up voor mogen halen.

3 oktober 2022 om 18:09

Rio wil een punt maken dat het onzin is te zeggen over een speler die vorig jaar met Modric en Kroos op het middenveld La Liga en de CL gewonnen heeft dat hij moet samenspelen met lopers op het middenveld. Valt gewoon weinig tegen in te brengen.

Hij drukt het wel wat respectloos uit. Maar het idee erachter klopt toch gewoon?

3 oktober 2022 om 18:14

Dat Casemiro moet spelen, vindt iedereen. Ik vind zijn voorbeeld alleen vreemd. Kroos en Modric hebben een veel beter idee waar ze moeten lopen dan die spelers bij Man U, anders speelden ze niet bij Real Madrid. Dan vind ik snelheid maar een overdreven factor.

3 oktober 2022 om 18:29

Kroos en Modric zijn ook best traag. Vorig jaar de halve finale CL vergeten? Toen Kante jullie middenveld kapot speelde. Ancelotti veranderde het seizoen daarop door Valverde op rechtsbuiten te zetten zodat je een man meer hebt op middenveld.

Real is de allerbeste maar doe niet alsof Real geen zwaktes kent.

3 oktober 2022 om 19:52

Kante speelde ook het middenveld van City kapot in de CL finale. Ook allemaal te traag zeker?

3 oktober 2022 om 22:51

Ik zag Kante lang niet zo heersen tegen City als tegen Real des tijds. Hij stond in de punt van de aanval bij een paar onderscheppingen. Kroos en Modric konden hem niet bijbenen.Tegen City had hij wat minder onderscheppingen in de final third. Kijk de samenvattingen maar eens terug.Het jaar daarop won Real de CL. Door Valverde die mee schoof naar middenveld. Ze offerden een aanvaller op zodat het middenveld niet nog een keer overlopen kon worden in de CL.

3 oktober 2022 om 18:00

De grootste legende is Ronaldo.

3 oktober 2022 om 19:05

Denk dat we wel moeten begrijpen wat er gezegd wordt. Hij weerlegd alleen de kritiek dat Casimero lopers omgekomen heen nodig zou hebben. Nou dat waren Modric en Kroos niet. Die staan positioneel altijd zo goed en zijn tactischs dusdanig goed, dat snelheid niet essentieel is. Denk echt wel dat Ferdinand deze 2 spelers tot de besten ter wereld beschouwd op hun positie.

Casemiro zal zijn kans wel krijgen verwacht ik. De resultaten waren tot ManC redelijk met een paar winstpotten. Dat je dan ff je basis 11 laat staan en hoopt dat er voetballend ook wat vooruitgang geboekt kan worden, snap ik dan wel. De 6-3 heeft ze weer even laten zien dat er nog genoeg werk aan de winkel is.

3 oktober 2022 om 17:54

Je kan er toch wel echt je vragen bij stellen dat iemand als Casemiro op zijn kans moet wachten maar dat spelers als martinez en Anthony meteen in de basis gedropt worden.

3 oktober 2022 om 22:22

Juist! Precies mijn gedachte ook.

3 oktober 2022 om 18:03

Daar komt bij dat Ten Hag nou niet echt de naam heeft dat hij spelers direct op de juiste positie opstelt. Zie o.a. Alvarez, De Jong, Timber, Martinez, Berghuis….

Ik snap ook niet helemaal waar de voorkeur van EtH voor Mctominay vandaan komt. Hij zal vast een goede inzet hebben etc. maar dat lijkt me geen reden om hem op te stellen boven Casemiro.

Modric en Kroos zijn verdedigend sterker dan Eriksen en Bruno. Eriksen was trouwens echt ongelooflijk slecht laatst. Een belachelijke wedstrijd zowel aan de bal als zonder

McTominay is al jaren een raadsel. Niemand heeft hem volgens mij ooit iets goeds (echt iets goeds, onderscheidends) zien doen, maar toch blijft hij al jaren in de basis. Het is ook niet zo dat de resultaten met hem nou zo geweldig zijn.

3 oktober 2022 om 19:02

Heb je überhaupt naar wedstrijden gekeken van Man Utd dit seizoen? McTominay doet het tot nog toe erg goed en Casimero viel vooralsnog tegen. Mensen moeten verder kijken dan alleen de naam van een speler.

3 oktober 2022 om 19:05

Vind je het gek? Casemiro gaat van een wereld team naar balopdedak7

3 oktober 2022 om 20:27

Daarom mag hij gaan banken wat mij betreft.

3 oktober 2022 om 20:47

Zo goed klimaat lekker eten warme mensen, mooi stad/land, gaat hij naar het regenachtige Engeland van wereldtop naar ''subtop''.

Ten Hag wil laten zien dat hij niets geeft om reputaties. Dat gaat op termijn heel erg tegen hem werken. Ronaldo en Casemiro zijn twee voetbal grootheden, en daar tegen afgezet is Ten Hag nog maar een beginneling. Maar hij merkt het wel als de resultaten tegen gaan zitten.

3 oktober 2022 om 18:03

Zoals gezegd Ten Hag wilt flink doen van kijk me durven, die komt zichzelf wel straks tegen hoor. Behandeld Ronaldo als een kleuter alsof Ronaldo ene beginneling is.

Casemiro moet van TH wennen aan de PL maar Martinez, Malacia en Antony kunnen gelijk in de basis.
Lijkt meer op een gevalletje van wat de boer niet kent, vreet hij niet.
Ik blijf erbij dat hij de Herfstvakantie niet gaat overleven.

3 oktober 2022 om 18:08

Aslof ze de speelstijl van City hanteren, United speelt zonder tactiek is loeren op de counter daarvoor hoef je niet aan te passen. Zelfs dan als je droeftoeters als Tominay hebt die bank je toch die is niet geschikt voor geen een voetbalstijl.

Ferdinand getuigt niet veel voetbalkennis te hebben als hij Modric serieus een slak noemt.

Allereerst, als je Modric en Kroos afdoet als 2 slakken ben je eigenlijk al af. Maar Case op de bank starten was van tevoren prima te onderbouwen, ManU heeft het afgelopen maand prima gedaan met Eriksen/McTominay dus dan hou je vast aan bepaalde vastigheden als coach

Twee slakken bij Real ? Misschien een mooie transfer door Dailey in de maak ?Misschien omdat Casemiro nog geen minuut heeft laten zien dat hij basis materiaal is? En Mctominay gewoon prima stond te voetballen al weken lang?

3 oktober 2022 om 20:24

Gast die tominay kan niet voetballen en bakt er nooit wat van zowel voetballend als verdedigend is het niks.. Is elke week de zwakste schakel.. Casemiro hoort gelijk te spelen..

3 oktober 2022 om 21:16

Is echt niet elke week de zwakste schakel. Gisteren werd het blok McTominay - Eriksen zwaar overlopen door het klasse middenveld van City maar wat jij beweert is gewoon klinkklare onzin. McTominay speelde de afgelopen duels juist goed en behoorde steevast tot de beteren aan de kant van United juist. Wel ermee eens dat Ten Hag er voor moet gaan zorgen dat Casemiro zijn draai gaat vinden want dan is hij (by far) de beste verdedigend ingestelde middenvelder die ze hebben. Maar tot op heden komt zijn spel ook absoluut nog niet in de buurt van zijn spel bij Real hoor, ook tegen City was zijn invalbeurt vrij magertjes vond ik.

Mensen beseffen niet wat dit met een speler kan doen. Je kan een speler op deze manier helemaal kapot maken. Zie Ronaldo! Vorig seizoen een van de beste bij Man united , dit jaar een van de minste. Mensen onderschatten hoe belangrijk het is om iemand vertrouwen te blijven geven, dit heeft altijd een positieve werking , al heb je zoveel prijzen gewonnen en ben je de grootste speler geweest, als je geen vertrouwen meer krijgt kan het bergafwaarts gaan. Ik hoop niet dat hetzelfde met Casamiro gebeurd, je haalt een speler voor 70Miljoen en dan ga je hem banken? Wellicht traint hij niet goed of wat dan ook, maar dan hoor je hem als trainer gewoon op te stellen. Tenzij je Maquire heet die heeft natuurlijk zoveel vertrouwen gehad en bleef het ook krijgen tot dat het op een gegeven moment niet meer kon. Maar waarom bleven ze hem wel elke keer opstellen ondanks dat hij week in week uit als een natte krant speelde. Maar goed het is altijd makkelijk om te oordelen zonder te weten wat er werkelijk speelt.

3 oktober 2022 om 22:01

Ronaldo speelde vorig seizoen niet bij RM
zat bij United en viel nogal tegen

4 oktober 2022 om 07:24

20+ goals voor
Ronaldo valt idd wel mee

Ik kan het zeggen als een Real Madrid fan
Modric is nog steeds snel maar rent gwn minder
Is natuurlijk begrijpelijk als je een speler als Valverde naast je hebt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren