Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onana: ‘Iedereen bij Barcelona was kwaad toen ik naar Ajax vertrok’

Laatste update:
/

André Onana is blij dat hij ervoor heeft gekozen om Barcelona achter zich te laten voor Ajax. Begin 2015 werd bekend dat de doelman een half jaar later de overstap naar Amsterdam zou maken, maar uiteindelijk ging hij per direct bij Ajax aan de slag. Het vertrek uit Catalonië werd hem niet in dank afgenomen.

In de optiek van Barcelona was Onana op de goede weg. De vertrekwens van de keeper kwam dan ook onverwachts. "Iedereen was kwaad toen ik naar Ajax vertrok. Er werd geroepen: waarom doe je dat nou?", zo vertelt de doelman aan de NOS. "Ajax is de beste plek voor mij, omdat ze hier graag met jonge spelers spelen."

Onana, twintig jaar en inmiddels A-international voor Kameroen, mag zich voorlopig eerste doelman van Ajax noemen. Jasper Cillessen maakte de overstap naar Barcelona en Tim Krul is nog steeds aan het revalideren. "Ik denk niet aan Tim Krul. Ik weet dat wij drie keepers hebben en iedereen moet vechten voor z'n plaats. Het is niet zo dat Tim of ik per se moet spelen. Ik wil dat Ajax wint."

André Onana of een fitte Tim Krul?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja. Barcelona en keepers, blijft imo een slechte match. Ook dit vind ik weer geen geweldenaar

15 oktober 2016 om 09:10

Geen geweldenaar? Bij je debuut een penalty pakken en voor deze jonge leeftijd gewoon heel stabiel in ajax 1. Ik zie hier zeker de nieuwe doelman van ajax 1. Of hij daarna tot de echte absolute top kan horen? Dat weet nog niemand

15 oktober 2016 om 09:18

Voor Ajax is hij prima, hij moet alleen rustiger worden. En hij is 20 idd. Dus hij zal best nog een foutje maken zo nu en dan, als hij er dan maar van leert. En Krul is leuk, maar ik verwacht niet dat die volgend jaar bij Ajax speelt.

15 oktober 2016 om 09:23

Als hij zo goed was, waarom halen ze dan Krul? Ze hebben gewoom.geen enkel vertrouwen in deze keeper dat is wel duidelijk.

15 oktober 2016 om 09:24

Idd, die gaat weer terug naar Engeland

15 oktober 2016 om 09:34

Ja ze hebben geen enkel vertrouwen in 'm... Daarom speelt hij ook ipv Boer. Als je geen flauw benul hebt waar je het over hebt, zeg dan niks. Onana is een talentvolle keeper, maar moet nog veel leren. Deze ervaring die hij nu opdoet is heel goed voor hem, maar voor een heel seizoen is hij nog te instabiel. Dus liever straks een Krul die het seizoen afmaakt, en Onana die de beker keept en af en toe bij Jong. Is geen rocketscience.

15 oktober 2016 om 09:38

Ga jij voor de domste opmerking van de dag? Cil verkocht dus om op drie keepers te komen moest er wel iemand bij. Krul is natuurlijk een uitstekende optie. Je weet niet of die blijft na dit seizoen en dan is Onana er zeker klaar voor. Twijfel er aan of PB Onana nog gaat passeren. Die doet het toch prima? Lijkt wel of alles wat Ajax is standaard afgezeikt moet worden in de media. Die mafkezen van VI roepen wat en de schapen blaten allemaal hetzelfde als deze egotrippers.

15 oktober 2016 om 09:52

Helemaal mee eens!

15 oktober 2016 om 09:59

Haha @arnino. Het is wel duidelijk dat jij voorlopig nog geen teams moet gaan coachen of leiden. Krul is om meerdere redenen een aanwinst voor Ajax zonder dat dit iets te maken heeft met het vertrouwen in Onana. 1, Onana is te jong om een heel seizoen 1e doelman te zijn van een titelkandidaat. 2, Ajax is een titelkandidaat en kan het zich niet permitteren om geen goed alternatief te hebben voor een keeper van 20. 3, Krul is momenteel nog beter dan Onana, maar dat zegt niet dat Onana slecht is of het vertrouwen er niet is. Krul is gewoon erg goed. 4, Krul kan Onana erg veel leren dat Boer niet kan. Die ervaring en kwaliteit mist laatst genoemde gewoon. 5, Krul is tijdelijk, puur ter overbrugging totdat Onana klaar is voor de klus en dat is hij bijna. Anders hadden ze wel een goede doelman van rond de 25 gekocht. Wanneer ze dat hadden gedaan, had je kunnen zeggen dat het vertrouwen in Onana als 1e doelman nog niet aanwezig was.

15 oktober 2016 om 10:45

Omdat hij jong is en dat we alleen boer verder nog hebben

15 oktober 2016 om 11:00

@arnino

Krul werd gehaald omdat ze nog geen wedstrijd met Onana in Ajax 1 hadden gespeeld. Behalve misschien een keer een bekerpotje. Om er zeker van te zijn dat ze een waardige keeper zouden hebben in het nieuwe seizoen hebben ze Krul gehaald, vind ik persoonlijk een verstandige reden, want ook ik wist niet of Onana goed genoeg was voor een vaste basisplek in t eerste. De afgelopen weken keept hij echter uitstekend en bewijst hij een waardig Ajax keeper te zijn en kun je je misschien afvragen waarom ze Krul gehaald hadden. Maar zonder de wetenschap dat Onana zo sterk zou gaan spelen, en dat je daarnaast enkel Boer hebt om te laten keepen vind ik dat ze geen gekke keuze hebben gemaakt om Krul erbij te halen.

15 oktober 2016 om 11:42

Omdat je het liefst twee topkeepers wilt hebben. Of wilde jij bij blessure van Onana rest van het seizoen met Boer op doel. Zie bijvoorbeeld situatie bij Feyenoord dan is het toch lekker dat je achter Vermeer Jones hebt zitten.

15 oktober 2016 om 18:29

Precies dit. En een pingel pakken maakt je geen wereldkeeper hoor. Deze jongen is geen topper en gaat het niet worden ook op basis van wat ik tot nu toe van hem heb gezien. Maar dat is mijn mening

15 oktober 2016 om 18:30

@arnino

16 oktober 2016 om 06:34

Ik vind hem ook wel meevallen. Heel onrustig in het doel. Leuk dat hij een penal pakt.. Denk dat Krul niet voor niets gehaald is. Onana maakt nog teveel fouten voor een 1e keeper.

Een rijkelijke zelfoverschatting van dhr. Onana. In zijn periode bij Juvenil A had hij concurrentie van zijn landgenoot Fabrice Ondoa, die op jonge leeftijd al nationale doelman van Kameroen was. Daarnaast zat ook José Suárez in dat elftal, een talentvolle doelman die dit seizoen al mee mocht met de voorbereiding van het eerste elftal. In feite was Onana tweede of misschien wel derde doelman in dat elftal, speelde erg weinig en had op langere termijn de concurrentiestrijd niet gewonnen van zijn concurrenten. Zeker nadat hij vanuit zijn ivoren toren een contractverlenging weigerde kan ik me niet voorstellen dat Barcelona erg rouwig was om zijn vertrek. Met toptalent Iñaki Peña die in diezelfde periode worstelde met interesse van Manchester United (en uiteindelijk is gebleven) had de club al een ontzettend talentvolle doelman die ze op langere termijn door konden schuiven. De waarheid is dus hard; Onana was overbodig en had het waarschijnlijk niet gered in de jeugdelftallen van Barcelona. Dat hij dan nog naar Ajax kan is fantastisch voor die jongen.

Overigens ben ik verre van overtuigd van zijn keeperskwaliteiten, hij oogt nog altijd onrustig en onzeker. Leuk dat hij een strafschop pakt bij zijn debuut, maar heb niet de illusie dat die jongen uit gaat groeien tot een doelman die probleemloos eerste doelman is bij Ajax.

15 oktober 2016 om 09:55

Ivoren toren is hier wel erg misplaatst. Dat Onana bewust een contract verlenging bij Barcelona weigert en vervolgens een stap terug naar Ajax zet valt daar niet echt onder namelijk.

Daarnaast is het misschien niet waarheidsgetrouw dat iedereen zo rouwig was om zijn vertrek, maar je kunt er waarschijnlijk toch best wat begrip voor opbrengen dat hij niet het tegenovergestelde zegt.

15 oktober 2016 om 10:12

Dat zie ik toch anders; als je als derde (!) doelman van Juvenil A een contractverlenging krijgt aangeboden mag je ontzettend blij zijn dat je nog wat langer kan blijven. Normaal gezien worden dit soort jongens al in een vroeg stadium aan een nieuwe club geholpen, maar blijkbaar mocht Onana nog iets langer blijven. Misschien is 'ivoren toren' dan wat misplaatst, maar het is wel de houding die Onana zich aanneemt en aannam ten tijde van zijn vertrek. Alsof Barcelona een enorme kans misliep door hem niet een beter contract aan te bieden.

Overigens begrijp ik absoluut dat Onana graag wilde vertrekken toen Ajax zich meldde, dat was namelijk een verstandige stap voor zijn carrière en had in zijn situatie waarschijnlijk hetzelfde gedaan.

Waar ik me echter aan stoor is de houding van Onana, hij doet nu net alsof Barcelona ontzettend baalt dat ze een gigantisch talent hebben laten gaan terwijl hij niet eens tot de beste doelmannen in de jeugd hoorde.

15 oktober 2016 om 10:21

Heb het idee dat jij jezelf tegenspreekt.
Wat heeft het met zelfoverschatting te maken als je weet dat je het bij Barca niet gaat redden en dan een stap terug doet. Als hij niet eens dat hij de beste van zijn lichting was hoe en Barca de laatste jaren geen talenten meer door laat stromen en zeker geen keepers dat lijkt me dit een realistische keuze.

En of ze boos waren daar in Spanje kunnen jij en ik niet weten. Misschien hadden een aantal personen waarmee hij gewerkt heeft en die misschien wel hun nek voor hem hadden uitgestoken voor een nieuw contract een stank voor dank gevoel (kan ik begrijpen) en waren ze daarom boos.

15 oktober 2016 om 10:37

Dat is juist wat me frustreert; het heeft namelijk wel degelijk met zelfoverschatting te maken op het moment dat je na je vertrek doet voorkomen dat Barcelona een enorme kans heeft gemist (terwijl je voormalig ploeggenoten simpelweg beter waren). Nogmaals; zijn vertrek frustreert me niet en zou in zijn situatie exact hetzelfde doen op het moment dat je de kans zou krijgen om als derde doelman naar Ajax te gaan.

Overigens zou dat laatste natuurlijk goed waar kunnen zijn, dat er een aantal mensen binnen de club de nek voor hem hebben uitgestoken en dat hij vervolgens toch vertrok naar Ajax.

15 oktober 2016 om 15:46

Misschien moet je iets minder waarde hechten aan wat er geschreven wordt? Of het anders interpreteren. Er staat namelijk nergens dat Messi, Suarez, Neymar en Enrique heel boos waren. Wellicht waren het zijn teammaatjes of vrienden in zijn elftal die "kwaad" waren. Of zijn trainer. Wat me niet eens heel gek lijkt, ook al ben je derde of vierde keeper. 'iedereen' bij Barcelona was kwaad verkoopt beter dan 'de terreinknecht was kwaad'.

15 oktober 2016 om 10:02

@guaporta: Heb vooral de indruk dat Barcelona en haar fans niet kunnen omgaan met het feit dat een speler niet (meer) voor hun wil spelen. Dan is hij slecht, dom en arrogant. Tja...

15 oktober 2016 om 10:21

Nee, dat ligt toch echt aan de houding van Onana in dit geval. Het is absoluut geen schande dat hij naar Ajax overstapte op het moment dat ze interesse toonden, sterker nog; ik zou exact hetzelfde doen als ik derde (!) doelman was in een jeugdelftal bij Barcelona. En zeker zijn rol lijkt hij zich niet te beseffen als je hem hoort praten over zijn tijd in La Masía. Hij was simpelweg niet de meest getalenteerde doelman en moest Fabrice Ondoa en José Suárez voor zich dulden.

Overigens is precies het tegenstelde waar; fans van Barcelona (voor zover ik voor mijn medefans kan spreken) zien juist graag spelers uit de eigen jeugd slagen bij andere clubs. Neem bijvoorbeeld Hector Bellerín, Marc Muniesa, Marc Bartra, Alejandro Grimaldo, Jon Toral, Jonathan dos Santos, Gerard Deulofeu, Bojan en Sanabria. Hoewel die laatste ook soortgelijke trekjes vertoonde zijn dat jongens die de fans het beste toewensen en hopen dat ze zich ontwikkelen tot spelers die misschien in de toekomst alsnog van waarde kunnen zijn voor de club. Het is geen schande als een speler meer kansen ziet op speeltijd op het hoogste niveau bij een andere club, maar ken wel je rol binnen het elftal.

15 oktober 2016 om 11:32

Waar speelt Muniesa nu? Zag hem destijds graag als vervanger van Moisander bij Ajax, maar ben hem daarna uit het oog verloren.

15 oktober 2016 om 13:02

Muniesa speelt bij Stoke volgens mij

15 oktober 2016 om 10:35

In welk gedeelte wordt getoond dat hij een rijkelijke zelfoverschatting heeft? Ik zie dat niet terug in dit stuk.

Hij is inmiddels A-international en dat ondanks dat hij concurrentie van zijn landgenoot had?

Ik weet niet waarom jij dit allemaal naar voren brengt en waarom je hem probeert omlaag te praten, maar ik vind dat het niet past ik zijn verhaal. Hij kiest voor Ajax omdat hij meer perpectief ziet daar, is dat zo vreemd? En dan die negatieve benadering 'vanuit zijn ivoren toren'? Waar slaat dat op? Wat je ook probeert aan te halen om jouw verhaal te onderbouwen, voor de onpartijdige kijker komt het over als rancune van een verongelijkte Barca supporter.

Hij heeft er verstandig aan gedaan en hij maakt gewoon een hele goede indruk. Hij zal waarschijnlijk dit seizoen door Krul naar de bank verwezen worden, maar denk dat hij de komende seizoenen nummer 1 zal zijn van Ajax.

15 oktober 2016 om 11:31

Tweede of zelfs derde keeper? Je dikt je verhaal nu echt aan om je gelijk te bewijzen hoor. Alle jeugdwedstrijden die ik van Barca heb gezien, youth league bijvoorbeeld, stond Onana 'gewoon' in de basis en in Europa werd al wel langer gesproken over dat ene keeperstalent bij Barca. In die paar jaar tijd kan er een hoop veranderen, maar derde keeper is zeer zeker overdreven.

15 oktober 2016 om 13:25

Na je eerste paar regels moeten mensen eigenlijk al stoppen met lezen. Onana was vaste keeper bij de Juvenil A, Cases en Lara waren zijn concurrenten. Die kregen de voorkeur toen Onana aangaf Barcelona te verlaten. - Bronnen: Transfermarkt voor aantal basisplaatsen YL ( Alle 6 ) eigen waarnemingen bij een 5tal wedstrijden van Barca u19 in 2014. VI begin 2015 "Barcelona passeert Onana na omstreden keuze voor Ajax" ook het Spaanse Sport.es noemt hem de eerste keeper van de Juvenil A hetzelfde wat ook Weloba doet. Zijn neef Ondoa was Juvenil B toen der tijd. Hij wordt door veel media genoemd als een van de keepers met de meeste potentie van zijn generatie.

15 oktober 2016 om 15:12


Goed verhaal, argumenten met onderbouwing van gegevens en bronnen. Dat is beter dan van horen zeggen en mijn mening is...
Dit strookt niet geheel met het verhaal van Guaporte, en is te controleren.

15 oktober 2016 om 16:44

Laten we het inderdaad wel bij de feiten houden. Cases en Lara waren in zijn laatste seizoen de concurrenten en hij speelde toen inderdaad een paar wedstrijden in de Youth League. Het seizoen daarvoor (toen de kwestie van zijn contractverlenging speelde) waren Ondoa en Suárez zijn concurrenten. Je pakt dus het verkeerde seizoen erbij om een reeks feiten uit te zetten.

15 oktober 2016 om 16:48

Neehoor, Onana heeft 6 maanden in de Juvenil A gespeeld ( wat jij in jouw tekst aanhaalt ) en dat is het seizoen van waar ik bronnen aanhaal.

18 oktober 2016 om 12:27

Toch wel bijzonder dat jullie met al deze geweldige talenten dan twee keepers moeten kopen... Denk ook meteen de reden dat Onana liever naar Ajax ging waar meer perspectief op speelminuten is, zeer legitieme reden, tot nu toe foutloos gekeept en prima reddingen verricht.

Niet omdat ik voor Feyenoord ben. Maar deze jongen maakt op mijn geen sterke indruk. In mijn ogen onzeker echt nog een puppy die telkens uit zijn mandje springt als er iets voorbij komt. Gaat hem niet worden.

15 oktober 2016 om 10:04

Heb je snel gezien. Kun je dat ook onderbouwen? Tot nu toe speelt hij namelijk erg verdienstelijk in Ajax 1. Ook al heeft hij enkele fouten gemaakt. Dat doen Zoet, Jones en Vermeer ook nog steeds. Die er ook maar uithalen dan?

15 oktober 2016 om 11:28

Heb ik iets gemist? Ik kijk alle wedstrijden van ajax maar heb hem gewoon geen unders zien begaan. Foutjes, een paar, maar letterlijk niks om m te degraderen in de pikorde of om m van een slechte of twijfelachtige evaluatie te voorzien. Hooguit de onwennigheid in het begin omdat we m niet zo goed kenden. Maar de vraag is zelfs of dat m aan te rekenen is

15 oktober 2016 om 11:29

Blunders*

16 oktober 2016 om 09:06

Jij hebt niets gemist hoor. We hebben in NL helaas te maken met veel mensen die achter de media aanlopen. Iemand roept wat en heel NL roept hetzelfde. Te gek voor woorden. Ik als Ajaxfan vind dat Onana het prima doet. En ja , mag hij af en toe een foutje maken? Doet elke keeper. Enige echte fout was de 1-0 van Pana in Griekenland. Voor de rest doet hij het meer dan voldoende.

Top talentje hoor. Hoe eenvoudig hij zich staande houdt in het eerste. Pas 20 jaar.

15 oktober 2016 om 16:53

Eens ik lees teveel reacties waar wishfull thinking het wint van een neutrale observatie.

Straalt misschien nog niet de rust uit die Stekelenburg en Cilissen hadden (in hun goed tijd) maar heeft katachtige reflexen en is razendsnel. Loopt er gewoon snelle buitenspelers uit.

Geef die jongen tijd en vertrouwen en dit wordt een hele goeie keeper. Niet voor niets dat Barcelona met hem wilde verlengen. Past prima in het spel dat Ajax en Barcelona spelen.

Ik vind dat hij zich redelijk staande houdt voor een 20 jarige keeper. Ik ben tevreden over hem tot nu toe.

Geen goede keeper voor Ajax. Veel te onrustig. Niet goed met meevoetballen. Het is te hopen voor de club dat Krul vlug fit is, anders haken ze snel af voor de titel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren