Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onana benoemt ultieme redding: ‘Veel mensen zijn het moment al vergeten’

Laatste update:

André Onana ving het vertrek van Jasper Cillessen naar Barcelona bij Ajax geruisloos op. In zijn eerste seizoen als eerste keeper van de Amsterdammers hielp de doelman uit Kameroen de ploeg van trainer Peter Bosz naar de finale van de Europa League. Terugkijkend op het kalenderjaar 2017 noemt Onana zijn redding voor eigen publiek tegen Olympique Lyon zijn belangrijkste van het jaar.

In de halve finales kreeg Ajax op 3 mei bezoek van Lyon. Een redding in dat duel herinnert Onana zich nog goed. “In de 68ste minuut. Kort na de 3-1 krijgt Lyon de kans een tweede doelpunt te maken. Nabil Fekir komt op me af”, gaat Onana tegenover Ajax Life terug in de tijd. “Hij kan stiften, de bal door mijn benen schieten, links of rechts mikken, een actie inzetten. Ik kan alleen maar uitkomen en wachten. Voor een keeper is zo’n moment veel moeilijker dan voor de aanvaller.”

“Hij beslist, hij is de baas. Ik niet. Maar ik stop de bal met mijn voet”, gaat Onana verder. “En ik ben heel erg blij. Want ik besef: dit is een belangrijke redding en het is zo’n open wedstrijd dat we zeker weten nog een keer te gaan scoren. Drie minuten later ‘killen’ we Lyon door 4-1 te maken. Ik denk dat veel mensen dit moment alweer zijn vergeten, want zo gaat dat. Voetbal heeft geen geheugen. Ik moet het ook vergeten. Door terug te denken, kom ik niet verder. Ik moet alleen aan mijn volgende redding denken.”

Ajax won in de Johan Cruijff ArenA met 4-1 door doelpunten van Bertrand Traoré (2), Kasper Dolberg en Amin Younes . Een week later was Lyon met 3-1 te sterk, maar was het de ploeg van Bosz die naar de finale mocht. In de eindstrijd bleek Manchester United met 0-2 te sterk.

André Onana is toe aan een stap hogerop

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die redding was wel echt genieten ja. Goeie keeper trouwens, wat mij betreft met afstand de beste in de Nederlandse competitie.

20 december 2017 om 16:31

Nja je kan het er niet over oneens zijn dat hij de beste is.

20 december 2017 om 16:44

Ook zo'n enorm leuke jongen om in je team te hebben. Veel humor, weet overal van te genieten maar wel bloedserieus met zijn vak bezig.
Ik luister altijd graag naar zijn interviews. ondeugend, respektvol en dankbaar.

20 december 2017 om 17:36

Maar hij heeft wel een punt, Zoet & Jones mogen zijn veters niet eens strikken.

Onana kan net als de Gea goed keepen met zijn voeten. De Gea natuurlijk op een hoger niveau maar dat is wel erg handig. Topkeeper voor Ajax en kan zeker een stap maken!

20 december 2017 om 17:21

Vind Onana op een Duitse keeper lijken die hebben ook die Ijshockeystijl van lang blijven staan en breed maken.

Mij is meer die redding in de eerste minuten bijgebleven. Dat de bal door zijn benen gaat en toch nog via zijn enkel achter.

blijft een goede aanwinst. hij lijkt het beste van zijn voorgangers vermeer (reflex) & cillessen (stabiliteit) te combineren, en dat zo jong in een nieuw land.

een gelijkwaardige vervanger zal niet zo makkelijk te vinden zijn!

Heeft hier en daar wat gekke momentjes maar is eigenlijk op geen fout of blunder te betrappen. Sleepte ajax er afgelopen zondag ook weer doorheen. Ongelooflijk hoe stabiel hij staat te keepen.

Goede keeper, heeft me heel erg verrast vorig jaar.

Wel vind ik hem af en toe een bron van onrust, ook afgelopen weekend tegen AZ. Een vrije trap nemen aan de zijkant praktisch halverwege de (eigen) helft of positie kiezen ruim naast zijn goal. Er hoeft maar iets mis te gaan en je betaalt de prijs. Als hij dat afleert, kan hij nog wel een mooie stap maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren