Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Omdat ik de laatste wedstrijd bij Ajax niet speelde, wil ik hier wel spelen'

Laatste update:

Voor Nick Viergever eindigde het seizoen met een tegenvaller. De verdediger was bij Ajax afgelopen jaar een vaste waarde, maar moest de finale van de Europa League missen wegens een schorsing. Hij zag de Amsterdammers vanaf de tribune met 0-2 verliezen van Manchester United.

“De grootste klap kwam eigenlijk al na de wedstrijd tegen Lyon, toen was ik een paar dagen alleen maar aan het balen. Je krijgt niet vaak de kans om een finale te spelen in je leven, het is heel zuur die te moeten missen door een schorsing”, zegt Viergever tegenover de NOS. “Het was heel frustrerend dat we geen grip kregen op de wedstrijd.”

“Omdat ik de laatste wedstrijd bij Ajax niet speelde, wil ik hier wel graag spelen”, vervolgt de verdediger, die als linksback een kans maakt op een basisplaats bij Oranje. Hij denkt op die positie drie concurrenten te hebben. “Nathan Aké, Bruno Martins Indi en Daley Blind, die later deze week aansluit. Ik moet nog laten zien dat ik een basisplaats verdien. De laatste periode bij Ajax heb ik bijna alles gespeeld, hopelijk krijg ik die kans nu ook.”

Viergever vergaarde inmiddels de nodige internationale ervaring. “Ja, ik loop al wat jaartjes mee en heb nu zo'n vijftig Europese wedstrijden gespeeld. Die internationale bagage heb ik. Ik hoop dat ik die deze week kan gebruiken.”

Wie moet er als linksback bij Oranje spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is een aardige voetballer, maar zelfs in deze staat van het NL elftal hebben we betere spelers.

30 mei 2017 om 12:45

Nou van mij mag viergever wel een keer de kans krijgen want ik zie ake liever in het centrum en blind bakt er de laatste wedstrijden toch niks van. En viergever laat het Europees ook zien

30 mei 2017 om 12:53

Blind is als CV gewoon uitstekend in vorm. Beetje raar om te zeggen dat hij er niets van bakt. Zet een killer naast hem en dan heb je twee verdedigers die elkaar goed aanvullen. Aké heeft een half seizoen niets gespeeld, laten we lekker veel risico nemen met zo'n jonge spelers die geen wedstrijd ritme heeft op zo'n belangrijk moment. Dan zie ik nog liever De Ligt puur omdat hij goed in vorm is en veel heeft gespeeld de laatste tijd.

Blind heeft het Europees ook laten zien en stond niets voor niets in het EL team van het jaar.

30 mei 2017 om 12:59

Ik zeg dat blind er niks van bakt op de linksback positie. op CV vind ik hem inderdaad een prima speler voor oranje

30 mei 2017 om 16:53

Ake heeft bij Chelsea al vaak genoeg laten zien dat hij geen ritme nodig heeft om top te spelen. Voor die wedstrijd tegen Spurs waarin hij zo uitblonk had hij meer dan een maand geen officiële wedstrijd gespeeld.

30 mei 2017 om 19:30

Met Stefan de Vrij en Virgil van Dijk is de verdediging al prima. Daarachter zit ook nog genoeg talent zoals de Ligt en anderen.

Denk dat Blind zich beter kan richten op de linksback plaats en eventueel de verdedigende middenvelder plek, afhankelijk natuurlijk hoe Advocaat gaat spelen.

De selectie van Viergever slaat eigenlijk nergens op. Louis van Gaal riep in 2008 al dat hij zich op de positie van linksback moest richten als hij kans wilde maken op Oranje maar juist op die positie bakte hij er vervolgens niets van. En centraal zijn er ook nu nog veel betere opties. Viergever is positioneel redelijk en heeft een geweldige sliding maar verder is het een beperkte voetballer.

30 mei 2017 om 13:25

Ik denk dat je 2012 bedoelt, toen Van Gaal het van Van Marwijk over nam en Viergever liet debuteren. In 2008 maakte hij net zijn debuut bij Sparta.

30 mei 2017 om 16:35

Op zich ben ik het wel met je eens, maar je gaat hier wel compleet voorbij aan het feit dat viergever in een team wat de EL finale haalt een belangrijke pion was. dan hoor ik veel de argumenten dat dat komt door dat Sánchez naast hem staat, maar het maakt helemaal geen kut uit wat de reden is dat viergever zo goed presteerd. Hij dwingt het zelf af en je bent zo goed als je laatste wedstrijd zeggen ze altijd.

31 mei 2017 om 23:50

Viergever wordt anders gewoon genoemd bij de 5 namen die niet mee kunnen met het gewenste niveau. Volgens mij in De Telegraaf laatst.

Ondanks dat Viergever een heel goed seizoen heeft gedraaid en ik respect heb voor zijn prestaties vind ik hem geen Oranje materiaal. Niet dat er zozeer veel spelers beter zijn op dit moment maar het Nederlands Elftal moet gaan bouwen aan een toekomst, gewoon lekker Aké op die positie neerzetten en je hebt een goede linksback voor de komende 8 jaar.

Zoet
Karsdorp
De Vrij
Van Dijk
Aké
Wijnaldum
Strootman
Robben
Klaassen
Depay
Janssen
30 mei 2017 om 12:49

Nederland moet op dit moment niet denken aan de toekomst maar aan resultaat. Pas als wij zeker weten of we zin gekwalificeerd of niet kunnen we pas denken aan de toekomst.

Ik denk dat Viergever daar moet spelen in de kwalificatiewedstrijden. In de oefenwedstrijd kan je gerust Aké zijn debuut gunnen maar Viergever heeft bewezen in lastige wedstrijden het juiste doorzettingsvermogen te hebben. Hij heeft heel veel internationale ervaring en kan een team op een moeilijk moment door de wedstrijd heen slepen.

Hij staat verdedigend als een huis en heeft een goede drive naar voren, mensen onderschatten hem omdat hij al wat ouder is maar het gaat gewoon om kwaliteit en hij heeft bewezen dat te bezitten dit seizoen.

30 mei 2017 om 13:37

Hoe kom je hierbij? Ik heb hem in internationale wedstrijden alleen maar zien stuntelen onder druk. Dat was bij z'n debuut in Oranje al zo en dat was in de afgelopen Europese campagne van Ajax nog steeds zo. Die moeilijke momenten waar jij het over hebt, creëert hij zelf...

30 mei 2017 om 13:41

Pure onzin, hij heeft echt totaal niet zitten stuntelen. Hij was constant een van de betere spelers. En het creëren van moeilijke momenten? Waar heb je het over? Ben je wellicht in de war met Veltman? Die verspeelde nog weleens een pass of iets dergelijks maar Viergever totaal niet.

30 mei 2017 om 15:20

En dat noemt zichzelf intellectueel.. Stuntelen? Zonder Viergever lag Ajax al eruit tegen Schalke. Grote kans dat je jezelf hebt teruggezien bij bal op het dak op videoband.

Dat Viergever bij de top linksbacks van Nederland zit zegt toch wel genoeg zeg. Wat een armoede.

En ja ik vond hem ook aardig spelen bij Ajax maar is dat genoeg voor een Oranje plek waar de concurrenten (pieters, van Aanholt, Willems, Blind, Kongolo mits fit) in mijn ogen veel beter zijn. Desnoods een rechtsback op de linkerkant zoals van der Wiel of Janmaat.

30 mei 2017 om 13:05

Dat je liever Janmaat en Vd Wiel als rechtsbacks op links wil zetten, geeft al dat je zijn kwaliteiten behoorlijk onderschat.

Normaal gesproken is Viergever geen basismateriaal. Maar gezien de problemen bij Oranje kun je best met hem aan komen in Oranje. Zijn passie en drive heeft menig voetballer in Oranje in ieder geval niet !

30 mei 2017 om 13:30

Nou willems was dit seizoen zeker niet beter dan Viergever. Van der Wiel en janmaat spelen bij modale clubjes op rechtsback en niet eens bijzonder goed, dus waarom zou je ze op links zetten? Blind is geen back. En pieters en van aanholt zijn echt niet veel beter dan Viergever. Normaliter is kongolo beter en willems heeft meer talent en van aanholt in vorm zijn ook beter, maar dat geldt op dit moment niet.

Ik vind Viergever momenteel wel oranje materiaal. Al het beter materiaal is geblesseerd. Nu heb je ervaring nodig en geen talenten.

Toch knap dat hij zich aardig heeft herpakt want ik dacht echt dat dit de zoveelste misflop van Az was.

Wat mij betreft volkomen verdiend dat hij er bij zit, al weten we natuurlijk allemaal dat het 5 jaar geleden nog ondenkbaar was dat iemand als hij opgeroepen zou worden. Op dit moment hebben we types als hij echter gewoon nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren