Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Om dat te bereiken zetten Van der Sar en Overmars alles opzij’

Laatste update:

Valentijn Driessen gaat ervan uit dat Ajax de komende jaren de Eredivisie zal domineren. In zijn column voor De Telegraaf stipt hij de enorme financiële voorsprong van de Amsterdammers ten opzichte van de concurrentie aan. Driessen verwacht dat de prijzenkast in de Johan Cruijff ArenA flink aangevuld zal worden. Als voorbeeld noemt hij de nederlaag van PSV in de Johan Cruijff Schaal.

“Op 22 september in Eindhoven bij de eerste competitieconfrontatie tussen Ajax en PSV zullen de verhoudingen pas echt aan de oppervlakte komen. Zou je tenminste denken. Toch geeft de vrij kansloze nederlaag van PSV tegen het soms kwetsbaar ogende Ajax opnieuw het signaal af dat de Amsterdammers een tussensprint maken om zich in Nederland niet meer te laten achterhalen”, aldus Driessen.

Ajax bereikte vorig seizoen de halve finale van de Champions League en verdiende daarmee ongeveer honderd miljoen euro. Door de verkoop van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt komt er maximaal 161 miljoen euro binnen, terwijl er onlangs nog een deal werd gesloten met het Amerikaanse biermerk Budweiser, ter waarde van 12 miljoen euro. “Tot slot zit Ajax-directeur Edwin van der Sar in het bestuur van de ECA, de verzameling Europese topclubs, die alles in het werk stelt om vanaf 2024 een nieuwe Europese competitie in de markt te zetten. Daar is het Ajax allemaal om te doen, daar wil Ajax zeker bij zijn.”

“De topclubs met Juventus voorop willen de Amsterdammers met hun uitstraling en historie er graag bij hebben. Maar dan moeten de sportieve prestaties gelijke tred houden met die van de beoogde Europese competitiegenoten. Zoals afgelopen seizoen”, vervolgt Driessen. “Om dat te bereiken zetten Van der Sar en directeur voetbalzaken Marc Overmars alles opzij en zij zijn bereid daarvoor te betalen zoveel als nodig is. Deze zomer maakte de club bijna 57 miljoen euro aan transfersommen over. Daarbij is de club ook bereid om de concurrentie (lees PSV) te verzwakken (lees Steven Bergwijn) om maar verzekerd te zijn van het kampioenschap en dus deelname aan de Champions League.”

Volgens Driessen wil Ajax in de voetsporen treden van alleenheersers Celtic, Juventus, Bayern München en Paris Saint-Germain. “Voor de rest, inclusief het stuiptrekkende PSV, blijven de komende jaren waarschijnlijk troostprijzen over, zoals de nationale beker of Johan Cruijff Schaal of een jaartje Champions League in de schaduw van Ajax. De kleintjes mogen af en toe meeprofiteren als Ajax iets meer dan de hoofdprijs betaalt voor talenten zoals deze zomer aan sc Heerenveen voor Kik Pierie en FC Emmen voor Kjell Scherpen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kom op zeg, het blijft Nederland. Spelers willen hier niet hun hele leven spenderen als ze ook naar een groter voetballand kunnen. Daarnaast, als een PSV of Feyenoord alle wedstrijden in de competitie winnen behalve 2x verliezen van Ajax, dan zijn ze gewoon kampioen. Waarom zo Ajax naar boven pushen? Ja, er is heel veel geld en lijkt nu een gat qua financien te ontstaan naar Psv. Maar geld voetbalt niet. Daarbij denk ik dat ze bij PSV echt wel weten wat ze doen, daar komt ook behoorlijk wat geld binnen. Ik zie dit niet zo snel allemaal gebeuren.

29 juli 2019 om 07:18

Als jij kan zorgen dat je gegarandeerd CL speelt kiezen ze eerder voor ajax dan voor een watford of andere middenmoot.
Qua financiën ga je het ook gewoon bijbenen.

29 juli 2019 om 07:31

Qua financiën ga je het nooit bijbenen. Ja, misschien zit je bij de beste 20 clubs van Europa. Het verschil tussen de eerste pak em beet 8 clubs en de rest blijft schrikbarend

29 juli 2019 om 08:10

Maar dat maakt toch niet uit? Als klein voetballand en dan met een club bij de eerste 20 zitten is prima en dan sporadisch eens uitblinken in de CL.

PSV heeft echt nog CL inkomsten nodig en kan niet lang teren zonder die inkomsten. Ajax kan dat nu wel een tijd overbruggen maar lijken nu zo te investeren dat ze ook wel doorhebben als je nu 30 miljoen uitgeeft krijg je die er volgend seizoen weer zo bij omdat je dan direct in de CL zit. Daar gaat het gewoon om.

29 juli 2019 om 08:18

Financieel bijbenen heeft Ajax nooit gekund ook niet toen de cups werden gewonnen dat is 1 en punt 2 we hebben vorig jaar gezien dat een club met minder geld toch bijna de finale kan halen dus wat is je punt .

29 juli 2019 om 08:19

Het is gewoon een feit dat 15 miljoen de nieuwe 3 miljoen is in het voetbal.
En je moet meegaan als je kan.
Ajax heeft er gewoon voor gespaard.
En psv heeft wel talent in de ploeg zitten.
Vind het team alleen niet in balans.
En dat ga je merken in je eindafrekening.
En ik zeg niet dat ajax met real en barcelona moet gaan concurreren.
Maar wel met middenmoot van topcompetities.
Dan gaat een richarlison misschien wel naar ajax.

29 juli 2019 om 08:45

Denk dat ajax veel meer internationale exposure heeft als je verzekerd bent van ieder jaar CL.
En nogmaals ik heb het niet over financieel aanhaken van de absolute top.
Dat kan alleen als je een sjeik ofzo hebt.

29 juli 2019 om 10:09

Vind het echt slechte journalistiek. Heel erg waan van de dag wat die man doet, kortzichtig. Echter wat wel een blinde kon zien, is dat Ajax een selectie heeft met veel potentie. Het is supervroeg en het team is niet compleet maar je kunt je voorstellen, als de nieuwe spelers hun draai vinden en Ten Hag de automatismen erin heeft, haalt dit Ajax weer een hoog niveau. Zeker als Ziyech en Neres blijven. Bij PSV zag het er wat mij betreft somber uit, vooral de verdediging. Ook die moeten hun draai vinden maar heb minder vertrouwen in de trainer en de aankopen daar. Het zegt uiteraard weinig over de verdere toekomst, maar het zal me niet verbazen als ze volgend jaar al kiezen voor een intelligentere trainer, die een sterker team kan smeden en spelers op hun kwaliteiten benut. Van Bommel is daar toch niet handig genoeg in. Talent hebben ze zat maar net als bij Ajax voorheen vaak, de balans en visie ontbreekt ontbreekt. Ik denk dat De Jong veel verbloemd heeft en dat het een zwaar jaar wordt voor ze. Maar misschien is dat wel nodig om een excuus te hebben eens een frisse wind te laten waaien. Vond die twee nieuwe verdedigers wel heel karig, al is het wat vroeg om ze te beoordelen.

29 juli 2019 om 07:23

Hij dramatiseert het allemaal heel erg. Ja wellicht zal Ajax meer domineren, echter, ik geloof heilig dat concurrentie altijd mee zal komen. Psv heeft altijd met minder middelen behoorlijk wat titels gepakt, dat zal in de toekomst ook gebeuren. Bovendien is Overmars er helemaal niet op uit om Psv te verzwakken, want Ajax is gebaat bij een sterkere Eredivisie. Hij twijfelt juist of hij Psv niet sterker maakt door ze even 40 miljoen over te maken. Psv heeft altijd heel erg goed gescout, dus met 40 miljoen zie ik ze hele leuke dingen doen. Je moet elkaar wel de ruimte blijven geven en ik heb het idee dat Edwin en Marc steeds meer strategisten aan het worden zijn. Iets waar Valentijn dus 0,0 van snapt.

29 juli 2019 om 07:28

Niet altijd met wat minder middelen. In de jaren ‘80 was psv echt veel rijker dan Ajax. Dat kwam door enerzijds Philips en hun geld. Anderzijds door de financiële wanorde bij Ajax (pas onder van Praag opgelost). Zo werden rijkaard en van basten samen voor nog geen 3 miljoen gulden verkocht terwijl psv 17 miljoen gulden kreeg voor Gullit.

Verder wel met je eens

29 juli 2019 om 07:55

Ach het blijft Valentijn....dat is een grote soap schrijver, alles flink overdrijven. Financieel heeft Ajax een gat geslagen. Als je de komende jaren in de CL eea kunt laten zien en enkele jeugdspelers/aankopen voor goed geld kunt verkopen zal de financiële kloof groeien. Verschil met de andere landen is echter dat PSV hier ook boven de andere uitstijgt. Als die een keer van Ajax verliezen hebben ze nog altijd erg veel kans op het kampioenschap. Oftewel, de hegenomie van Ajax is wel erg kwetsbaar. Verder zal een Europese competitie altijd promotie/degradatie kennen. En het is maar helemaal de vraag of Ajax zich dan met regelmaat op dag niveau kan handhaven. Vergeet niet dat Ajax een opleidingsclub is. Hoeveel jeugd zal voldoende tijd nemen om op hun kansen te wachten als de lat steeds hoger komt te liggen? Kortom...ik denk dat het niet zo’n vaart zal lopen. Daarbij ben ik een tegenstander van een Europese competitie en zou ik de CL plaatsen ook eerlijker willen verdelen.

29 juli 2019 om 09:06

Silverhaze psv heeft altijd meer middelen gehad dan ajax hoor.tot 7 jaar geleden toen ze in financielle crisis kwamen.ajax heeft van dat moment een vermogen kunnen opbouwen.in 2011 had ajax 0,0 eigen vermogen

29 juli 2019 om 10:02

@onelovechris

klopt inderdaad. Bedoelde vooral dat ze een kleinere club zijn qua regio en supportersaantallen. Ze moeten creatiever zijn om aan vaste inkomsten te komen dan Ajax.

29 juli 2019 om 10:04

@tipptopp

Exact, de hegemonie is kwetsbaar. We blijven een opleidingsland en hoewel je je daar ook tegen kunt wapenen, kun je nooit dezelfde contiuiteit dragen zoals een Bayern.

29 juli 2019 om 10:04

@tipptopp

Exact, de hegemonie is kwetsbaar. We blijven een opleidingsland en hoewel je je daar ook tegen kunt wapenen, kun je nooit dezelfde contiuiteit dragen zoals een Bayern.

29 juli 2019 om 07:45

Ajax moet wachten op die Super League. dan pas kan je echt toppers vast houden.
Maar die SL komt er gelukkig nooit. Geen supporter die komt kijken als ze uit spelen.

Overigens niet leuk meer dat VZ die Driessen zowat elke dag zn zegje laat doen.
Driessen vind dit,driessen constateert dat. nee,niet leuk meer.

29 juli 2019 om 08:01

Mmm ik denk dat de JC Arena uitverkocht is als Juventus, Real, Barca, ManU, Bayern, PSG, City enz enz komt. Wat zou kunnen is dat Ajax straks een Europees team heeft en een nationaal (eredivisie) team heeft. Maar dat zou wel erg veel geld kosten en in de eredivisie zal men de jeugd kansen willen geven zodat die door kunnen groeien. Oftewel, het niveau van PSV zal in de eredivisie dan echt wel vergelijkbaar zijn met dat van Ajax.

29 juli 2019 om 20:10

Daarom, wat Driessen hier zegt kan zomaar waar zijn en wellicht lukt het Ajax ook nog om die stap te zetten. Als dat gaat lukken, zijn ze Ajax hier kwijt en wordt het gat tussen Ajax en de rest van Nederland nog groter... En hoe Ajax beleid voert, zie ik het zo aanhaken bij de grootste clubs als ze ook meer met een vergelijkbaar budget kunnen werken.

Ik vind psv ook heel goed bezig met aankoop en verkoop beleid. Denk dat ook psv kan stunten in de CL. Dan kunnen ze in het spoor blijven van ajax en is heel mooi voor het Nederlands voetbal.

29 juli 2019 om 07:21

Vind psv behoorlijk tegenvallen.
Vorig jaar misten ze al creativiteit en nu hebben ze alleen een instabiele speler als affelay in de selectie.

29 juli 2019 om 07:44

Volgens mij is er nu juist meer creativiteit in de selectie, met Guti die meer speelt, Lammers die erbij is en Malen die een basisplek heeft. Probleem ligt meer bij de uitvoering dan een gebrek aan creativiteit.

29 juli 2019 om 09:01

Ze hebben 4 weken de tijd gehad om wat aan die uitvoering te doen?

29 juli 2019 om 09:09

Ik vind guti niet heel creatief als ik eerlijk ben.
En als hij dat wel is dan staat hij op de verkeerde plek.

29 juli 2019 om 14:08

@hoogindeconcen ik ben het grootste deel met je eens behalve dat ik Rosario een hele goede eerste seizoen helft heb zien spelen vorig jaar en sadilek heeft ook enorme potentie. Aannemende dat er nog een lcv bij komt zie ik ze wel stunten in Europa.

29 juli 2019 om 16:00

Waarom gaat PSV stunten in de Cl?

Vorig jaar deed PSV in de CL gewoon pijn aan de ogen. Zelden pakte een Nederlandse club zo weinig punten in de CL. En het contrast met Ajax was bedroevend voor Psv.

Dus wat is er in deze zomer gebeurd dat PSV nu ineens gaat stunten in de CL? Is er een magistrale aankoop gekomen waar ik niets van weet? Heeft PSV een financiële injectie van 100 miljoen gekregen? Want zo niet dan geef ik PSV in de Champions league dezelfde kansen als vorig jaar. Heel weinig.

Driessen vertelt niets nieuws, dit is het beeld wat er leeft in Nederland, voetbal land.

Het is duidelijk dat Ajax makkelijker en meer geld uit kan geven dan Psv. De creativiteit van PSV heeft er tot nu toe voor gezorgd dat het spannend is gebleven - en PSV heeft de afgelopen jaren vaak die strijd gewonnen - maar de vraag is wat er gebeurt als PSV er een jaar naast zit met hun creative aankopen, zeker als dat gebeurt na het jaar dat Ajax kampioen wordt en CL speelt (en PSV niet).

Voor alsnog kan PSV redelijk volgen en dat verdiend komplimenten! Zeker omdat ze de afgelopen jaren vaker gewonnen hebben, terwijl Ajax zijn financiele voorsprong aan het uitbouwen was

29 juli 2019 om 07:32

Dan nog zal psv in de buurt blijven of een titel pakken. Je speelt maar twee keer tegen elkaar en de rest is te zwak om genoeg afstand van je concurrent te nemen.

29 juli 2019 om 20:18

Leuk dat je dat zegt, maar PSV gaat dat dus echt niet vol kunnen houden.. Hoe PSV en Ajax vorig jaar presteerde is uniek, maar ik zie Ajax dit eerder nog een jaar bereiken of benaderen.

Ik vraag me af of ajax de stap kan maken naar absolute Europa top en dus ook constant ver gaan komen in de CL. Ajax is overigens ook gebaat bij een goed psv en feyenoord in Europa. Nu moet de nr 1 nog 2 voorrondes door, wat natuurlijk niet wenselijk is.

Daarnaast is onze competitie minder aantrekkelijk voor spelers wanneer ajax er te ver bovenuit steekt. Je wilt als top voetballer zoveel mogelijk getest worden wanneer je kiest voor de Nederlandse competitie als voorbereiding op echt Europese top.

En misschien nog wel het belangrijkste... Ajax toppers gaan weg en het blijft altijd de vraag wie daarvoor in de plaats komt. Deze spelers zijn op papier minder en het is altijd afwachten hoe de ontwikkeling is. Er zijn ook bij ajax genoeg talenten miukt, maar omdat ze ook wereldtoppers hebben valt dat minder op.

29 juli 2019 om 07:32

Ajax gaat absoluut niet aanhaken bij de absolute top in Europa. Dat kan ik je wel meteen vertellen. Af en toen (eens in de 5 jaar?) kunnen ze nog wel is een ronde doorkomen.

29 juli 2019 om 07:38

Opvallend dat jij altijd maar dan ook altijd negativiteit weet te brengen als het woord Ajax valt, vraag me af of je er uberhaupt over nadenkt of ook maar een beetje argumentatie hebt. Ben het wel met je eens dat de stap te groot is, TV-gelden zijn gewoon zo veel groter in andere landen. Eens in de 5 jaar doorkomen naar de kwartfinale zou al erg mooi zijn.

29 juli 2019 om 07:51

Jij noemt mij negatief maar je bent het wel gewoon met mij eens? Misschien is het dan wel gewoon een realistische uitspraak van mij!😜

29 juli 2019 om 08:03

In deze ben ik het zeker met je eens, volgens mij geef ik dat hiervoor ook duidelijk aan. Valt mij gewoon op dat je niet vaak objectief overkomt.

29 juli 2019 om 08:18

Vindt je? Ik probeer altijd objectief over te komen en vooral realistisch. Dat velen het dan oneens mee zijn omdat ze toevallig Ajax fan zijn kan ik ook weinig mee.

29 juli 2019 om 08:29

Ach ja, niemand had de Europa League finale verwacht van Ajax. 2 jaar later had niemand de halve finale Champions League verwacht... Ik zeg hiermee echt niet dat Ajax europese top is, maar ondertussen is wel gebleken dat Ajax in staat is om te stunten in Europa.

29 juli 2019 om 08:33

Ja uiteraard. Stunten kan altijd maar hoevaak heb je topspelers als de ligt en de jong? Hoevaak falen de topclubs? Die kans is gewoon klein.

29 juli 2019 om 08:36

Denk ook dat De Ligt en vooral De Jong echt een enorme invloed hadden in het (europese) succes van vorig seizoen. Dat soort jongens komen inderdaad sporadisch voor, laat staan samen. Echter heeft Ajax nu een aantal jaar op rij bewezen een goede selectie neer te kunnen zetten, los van spelende transferperikelen. Op het moment kunnen andere clubs gewoon echt veel leren van hoe ajax het opleiden van eigen jeugd combineerd met een fantastisch aankoopbeleid. Daarom geef ik Ajax juist wel kans om zoiets als vorig seizoen af en toe te herhalen.

Ik begrijp niet waarom die Valentijn Driessen ruimte krijgt om nog iets te schrijven er is toch letterlijk helemaal niemand die wilt lezen wat Valentijn Driessen "denkt"

29 juli 2019 om 09:03

Dan raad ik je aan om de berichten niet te openen om daarna zon populaire reactie te geven .

On: ik heb ook een hekel aan Driessen maar hier zegt hij best zinnige dingen. Mocht die SL er komen, waar Vd Sar meer vanaf weet dan wij allemaal , aangezien hij in die raaad zit. Dan zullen ze er intern alles en ook alles aan doen om die boot niet te missen

29 juli 2019 om 09:42

Hoe moet ik weten dat het van Driessen is dan? De telegraaf lees ik niet maar als zijn onzin ook steeds steeds hier word geplaatst zeg ik wie heeft daar nu interesse in. Wat is daar populair aan?

Ik denk niet dat Ajax geinteresseerd in Bergwijn is/was om de concurrentie te verzwakken. Ajax heeft uitgesproken het liefst zo veel mogelijk Nederlandse spelers (Oranje-basisklanten) op te willen stellen en vanuit dat oopgunt is Bergwijn gewoon een versterking.

Ajax is er ook bij gebaat dat er andere Nederlandse clubs (europees) meedoen. Ik geloof er dus niets van dat Bergwijn gehaald zou worden puur om de concurrentie te verzwakken.

29 juli 2019 om 07:32

Tuurlijk niet. Allereerst wil je zelf sterker worden. Als daardoor je concurrent zwakker wordt is dat mooi meegenomen, maar het is geen doel opzich natuurlijk

29 juli 2019 om 08:22

Ik denk dat Ajax er ook best bij gebaat is dat PSV sterk is. Voor de kijkcijfers in NL, maar ook voor de Europese punten.

Als Bergwijn bij een buitenlandse club had gespeeld, had Ajax hem denk ik eerder gekocht dan nu. En dan niet alleen omdat een binnenlandse transfer duurder is voor Ajax.

Ik vind het wel knap dat deze conclusie getrokken wordt op basis van één veredelde oefenwedstrijd. Toegegeven, Ajax heeft een voorsprong en heeft naar het schijnt goed ingespeeld op het vertrek van de Jong en De Ligt.

De vorm van PSV is nog niet om over naar huis te schrijven en misschien wordt komend jaar wel een zogeheten overgangsjaar. Waarin het allemaal net wat minder is. Dat de verdediging het zorgenkindje is, mag duidelijk zijn. Maar daar zijn ook, enigszins laat, versterkingen voor gehaald.

Neemt niet weg dat ik het idee heb dat iedereen denkt dat Ajax wel even weer minimaal de kwartfinale CL gaat halen. Nou, ik zou zeggen plaats je eerst maar voor de groepsfase en kijk dan maar eens verder. De ambitie bij Ajax is enorm groot en daar zit ook direct het gevaar in. Stel je voor dat Ajax niet langs PAOK komt, dan is de desillusie enorm en kan je maar zo een slecht jaar tegemoet gaan. En dan is iedereen het fantastische vorige seizoen weer vergeten.

29 juli 2019 om 08:21

nou dat is dan een heel verkeerd beeld want ik heb nog niemand gehoord onder de fans die denk dat we zo maar weer hetzelfde presteren als vorig jaar in de CL hoor , dat maak jij er misschien van maar ik moet altijd eerst maar zien of we de groepsfase halen en dat wordt moeilijk genoeg .

29 juli 2019 om 20:24

Mwah, natuurlijk is het lastig, maar ik begin er wel steeds meer vertrouwen in te krijgen dat we weer hoge ogen kunnen gooien in Europa. Champions League of Europa League. De nieuwe jongens hebben duidelijk talent en zijn heel erg gretig. Dit team kan echt wel overwinteren in de Champions League of kwartfinale Europa League halen.

29 juli 2019 om 08:25

Vergeten? hahahahaha. Al word ajax nu 5 jaar op rij 3e, geen enkele supporter zal afgelopen seizoen vergeten, dat kan ik jou wel beloven. Daarbij is het logisch dat er extreme ontevredenheid zou ontstaan als Ajax er al uitvliegt tegen een Paok, vanwege het contrast met vorig seizoen. Echter zijn wij fans gewoon realistisch en heb ik nog niemand horen zeggen dat wij zomaar even de kwartfinale gaan halen. Supporters van andere clubs vinden het vooral lekker om dat in onze schoenen te schuiven, zodat er wat is om op te zeiken als het daadwerkelijk mis gaat.

29 juli 2019 om 08:26

Ik denk dat elke gezonde Ajacied slim genoeg is om te beseffen dat de kans erg klein is dat we op Europees gebied en zelfde soort seizoen gaan draaien als afgelopen jaar. Aller eerst moet de groepsfase nog wel bereikt worden. Als dat lukt zal er wederom 1 echte doelstelling zijn: proberen de CL groepsfase te overleven. Alles daarna is gewoon bonus.

Daarnaast kletst Valentijn weer een hoop onzin uit z'n nek. PSV heeft gewoon een prima selectie staan op dit moment. Tuurlijk kan het altijd beter. Ajax is niet het Nederlandse Bayern en zal dat ook niet worden op korte termijn. Daarnaast is de transferperiode nog niet voorbij. Tot slot is de JC Schaal inderdaad een veredelde oefenwedstrijd waarbij PSV zich spaarde voor Basel (logisch natuurlijk) en Ajax speelde nog niet met de volledige basiself.

Mijn verwachting is dat Ajax en PSV gewoon samen weer gaan strijden om de landstitel. Spelers als Ziyech, Neres, Lozano, Bergwijn en Zoet zouden zomaar nog kunnen vertrekken, en dan wordt het toch al snel weer een heel ander verhaal.

Haha die Valentein weet van gekkigheid niet meer wat hij wil schrijven. Hij ziet Ajax wat meer geld uitgeven en maakt er een mooi sprookje bij. Ja Ajax wil graag structureel in CL spelen maar dat wil PSV ook. Mocht Ajax pnt verliezen in de competitie of toch niet door de vCL heen komen dan moet Overmars en vd Sar weg en klopt er weer niets van. In de ED kun je niet een gat slaan met PSV zoals wel in andere landen, daar is onze competitie te klein en te zwak voor.

29 juli 2019 om 08:40

@thamike

"haha die Valentein weet van gekkigheid niet meer wat hij wil schrijven. Hij ziet Ajax wat meer geld uitgeven en maakt er een mooi sprookje bij. Ja Ajax wil graag structureel in CL spelen maar dat wil PSV ook. Mocht Ajax pnt verliezen in de competitie of toch niet door de vCL heen komen dan moet Overmars en vd Sar weg en klopt er weer niets van. In de ED kun je niet een gat slaan met PSV zoals wel in andere landen, daar is onze competitie te klein en te zwak voor. "

Dat is kleinsteeds denken. Ajax heeft zelf aangegeven dat de club in NL dicht aan haar plafond zit wat inkomsten betreft. Dus in die zin heb je gelijk. Het is volgens mij echter algemeen bekend dat Ajax ook buiten de landsgrenzen aan de weg timmert en als dat succes gaat opleveren, wordt het natuurlijk een heel ander verhaal. Ajax is al jarenlang een merk met internationale faam, vooral wat de opleiding betreft, waar tot nu toe niets mee is gedaan. Daar is de laatste jaren echter verandering in gekomen en dat zie je terug in de begroting die jarenlang op hetzelfde niveau is gebleven, terwijl de laatste jaren een duidelijk groei is te zien. Ajax heeft op dat vlak duidelijk veel meer mogelijkheden dan PSV en er is dus wel degelijk een kans dat Ajax financieel zou kunnen weg lopen bij Psv. Daarvoor moeten de verschillen tussen beide begrotingen echter wel flink groter worden dan ze nu zijn en het gaat normaal gesproken jaren duren voor het zover is. Als het al ooit zover komt. Dat valt nog te bezien, maar het uitsluiten zoals jij beweert, is al net zo onzinnig.

Als het plan dat de grote clubs met de CL hebben door zou gaan en Ajax daar deel van zou uitmaken, is PSV definitief gezien omdat dat zou betekenen dat Ajax zo goed als verzekerd zou zijn van CL deelname en CL voetbal in de begroting zou kunnen opnemen. Daarmee zou Ajax nog interessanter worden voor internationale sponsoren en dat zal ook meer geld in het laadje brengen, waardoor de begroting op den duur zou worden verdubbeld. Dus wat Driessen op dat punt beweert, is zo gek nog niet, ware het niet dat de kans dat de plannen die de grote clubs hebben met de CL, doorgaan te verwaarlozen is aangezien praktisch alle nationale bonden en de meeste clubs, ook de subtopclubs in de grote competities, er helemaal niets in zien en het wel gek moet lopen, willen ze er hun veto niet over uitspreken. Wat nog belangrijker is, is dat ook de grote clubs uit Duitsland en Engeland mordicus tegen zijn en er niet aan willen werken. Ik denk dat het zo goed als onmogelijk is om iets van de grond te krijgen waar tegen zoveel weerstand tegen is en ik kan me ook niet voorstellen dat sponsoren bereid zijn geld te steken in ondernemingen die zoveel negatieve publiciteit opleveren. Driessen doet in zijn verhaal net alsof alles al in kannen en kruiken is, terwijl je er rustig vanuit kunt gaan dat de plannen zoals ze nu op tafel liggen, geen doorgang kunnen en zullen vinden. Daarom rammelt het verhaal van Driessen aan alle kanten omdat het inderdaad mogelijk is dat Ajax financieel een onoverbrugbaar gat slaat met Psv, maar dat de buitenlandse ondernemingen daarvoor eerst meer winst zullen moeten genereren en Ajax door de grote buitenlandse clubs bij de CL plannen moeten worden betrokken en zover is het nog lang niet.

29 juli 2019 om 08:40

(thaminke)
De onbenul kraamt alleen maar onzin uit een jaar geleden toen ze tegen Heracles de eerste wedstrijd al punten verloren deugde er niets van bij Ajax vooral ten hag moest het ontgelden , en een jaar later denkt deze nitwit dat Ajax de komende jaren alleen gaat heersen hij is gewoon weer aan het zoeken wat hij moet schrijven en nu is het deze onzin en als Ajax straks tegen Vitesse punten zou laten liggen deugd er weer niets van en gaat hij weer aan de stoelpoten van ten Hag zagen , deze man is niet echt serieus te nemen want zo slecht was PSV niet hoor afgelopen zaterdag met 10 man kregen zo nog kansen dus een beetje realisme kan geen kwaad en als Ajax echt zou willen heersen ala Bayern dan moeten ze de beste spelers weghalen bij PSV en of Feyenoord en dat zie ik niet gebeuren en maar goed ook want dan is er helemaal geen moer meer aan in de eredivisie .

Vlak Psv niet uit. Achter shirtsponsor Brainport zitten kapitaal krachtige multinationals. Ook Psv heeft CL miljoenen geoogst, ze hebben de Gemeente Eindhoven achter de hand. En verder een prima transferperiode; Angelino 12, Luuk de Jong 20, Pereiro 15 en straks nog 40 voor Bergwijn. Nee, ook Psv heeft kapitaal voldoende om jarenlang met Ajax te strijden om de titel.

29 juli 2019 om 09:19

Fcbogarde

"vlak Psv niet uit. Achter shirtsponsor Brainport zitten kapitaal krachtige multinationals. Ook Psv heeft CL miljoenen geoogst, ze hebben de Gemeente Eindhoven achter de hand. En verder een prima transferperiode; Angelino 12, Luuk de Jong 20, Pereiro 15 en straks nog 40 voor Bergwijn. Nee, ook Psv heeft kapitaal voldoende om jarenlang met Ajax te strijden om de titel. "

Als het eigen vermogen of de schuld die een club heeft, bepalend zouden zijn voor de mogelijkheden die een club heeft, was PSV volstrekt kansloos. Dat PSV Ajax nog kan bijbenen is omdat Ajax en PSV zich aan dezelfde financiele spelregels moeten houden en daarin niet schuld of eigen vermogen leidend zijn, maar de jaarlijkse inkomsten en uitgaven die samen de begroting van een club vormen. Bayern heeft een begroting van bijna 600 miljoen, terwijl die van grote concurrent Dortmund bijna de helft minder is. In Nl is die van PSV maar 25 miljoen minder dan die van Ajax, waardoor Bayern de Duitse competitie kan domineren en Ajax de Nederlandse competitie niet. Als het ooit zover komt dat ook Ajax een begroting heeft die twee keer zo groot is als die van de naaste concurrent, zal je dat ook in sportieve resultaten terug zien. Zover is het echter nog lang niet. Dat wil echter niet zeggen dat Ajax geen voordeel heeft van het enorme eigen vermogen. Doordat Ajax dat heeft, behoeft de club niet meteen in paniek te raken als verlies dreigt omdat men de mogelijkheid heeft om die verliezen uit eigen middelen af te dekken en door dat verlies dus geen schuld op zou bouwen. Daardoor kan de club meer risicos nemen en voorinvesteringen doen zoals met de aankopen van Tadic en Blind. Door die investeringen werd de begroting virtueel verliesgevend maar doordat de aankopen van Tadic en Blind Ajax CL succes opleverden, werd door de inkomsten die dat opleverde, dat verlies weer teniet gedaan en in winst omgezet.

29 juli 2019 om 20:32

Die bedrijven moeten dat ook wel in PSV willen stoppen en bij Ajax komen de inkomsten ook steeds vaker van wereldbedrijven. Huawei, Budweiser.. Daarbij is het ook maar afwachten of PSV 15 voor Pereiro en 40 voor Bergwijn krijgt.. En dan nog verkocht Ajax 1 speler voor bijna meer dan die spelers bij elkaar.. Het gaat is echt wel structureel aan het groeien en als Ajax de incidentele grote inkomsten (Champions League) structureel gaat pakken, is het gat er.

57 miljoen uitgeven zal je wellicht helpen om de Eredivisie te domineren, maar op Europees niveau moet ik het met de huidige selectie nog maar zien of wij kunnen overwinteren. We hoeven natuurlijk ook niet met de 150 miljoen welke we minimaal hebben ontvangen deze transfer periode te strooien en gaan zien hoe het dit jaar ook daar uit gaat pakken. Heb wel een goede indruk van Marin tot op heden.

Waar vorig jaar werd geschreven dat bijvoorbeeld Ajax of elke andere NL club nooit meer iets noemens waardig zou presteren in de CL. Komen nu de teksten als competitie heerser! Waar Ajax Spurs wel even aan de kant zou zetten, met een Lucas die helemaal nooit scoort....ja ik hoef denk ik niet te ze geen wie dit geschreven heeft....Zucht.

Ajax zou sinds de CL winst meer als 20 jaar geleden al domineren, Ajax is vorig jaar voor t eerst in 5 jaar kampioen geworden een uitzonderlijke CL- campagne gespeeld maar dit structureel kunnen opbrengen wil ik wel eens zien . Ten Hag en ook Ziyech werden verguisd in het begin van het seizoen nu zijn t de allergrootste helden sorry maar echt misselijkmakend. Alles wat Ajax nu doet is vernieuwend innovatief en geënt op alleenheerschappij in de eredivisie haha lachwekkend. Wel vindt ik dat Overmars een baan voor t leven moet krijgen want qua uitgaande transfers is hij echt een beest want er wordt makkelijk gezegd ja Ajax kan bedragen weigeren maar Overmars maakt een kunst van onderhandelen!!!!!

Valentijn en De Telegraaf zijn weer op oorlogspad rii Ten Hag. Opende ze een paar dagen terug mee met hoeveel geld Ten Hag wel niet heeft uitgegeven en hoeveel De Boer uitgaf(alleen vergaten ze even te vermelden dat er toen geen geld was) en dit is weer de volgende stap. Om het later bij verlies neer te kunnen harken

Ajax was heel kwetsbaar in de JCS vooral in de omschakeling achteruit, veel verkeerde positionering. Eerst maar eens CL halen en de eerste potten in de competitie winnen.

Wauw, gewoon wauw. Hoe dit stuk geschreven is, vind ik niet meer normaal. Ongelooflijk dat VZ zulke dingen plaatst, ik zou me kapot schamen. Ajax is kampioen, beker winnaar en heeft het goed gedaan in de CL, verder niks. Niks domineren ala bayern, niks troostprijsjes voor de rest. Ajax heeft vorig jaar een top seizoen gehad, maar meer is er echt niet gebeurt. Om dan zulke teksten over een club te schrijven vind ik tamelijk genant.

Lekker Valentijn, zet nu je Ajax bril eens af en bekijk het eens neutraal. Ajax heeft al jarenlang sterkste merk en meeste geld maar is ook al jarenlang een slangenkuil. Het gaat nu even goed en dat zal ook wel zo blijven zolang Overmars binnenboord blijft maar het is wachten op de volgende colonne en crisis. Gemak waar nu het geld mee wordt uitgegeven en de jeugdopleiding wordt vergeten kan ze duur komen te staan denk ik. Ik vind op lange termijn gezien eigenlijk dat PSV veel beter bezig is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren