Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Officieel: Jorrel Hato verlengt contract bij Ajax met drie seizoenen

Laatste update:

Jorrel Hato heeft zijn contract bij Ajax met drie jaar verlengd, zo bevestigt Ajax via de officiële kanalen. De achttienjarige centrale verdediger lag eerst tot medio 2025 vast in de hoofdstad, maar heeft zijn toekomst nu tot medio 2028 aan de Amsterdammers verbonden.

Ajax troeft meerdere buitenlandse clubs af met de verlenging van Hato, die eerder in de belangstelling stond van ploegen uit de Europese top. “De Rotterdammer mocht zich vanwege zijn uitstekende spel verheugen in de belangstelling van de complete top in de Premier League, waarbij Arsenal financieel het verst wilde gaan”, schreef Mike Verweij maandagavond namens De Telegraaf.

Hato en zijn zaakwaarnemer Humphrey Nijman waren echter van mening dat eerstgenoemde nog niet uitgeleerd is in Nederland. Het tweetal vindt dat het verstandiger is om in de Eredivisie te blijven spelen, ‘mits daar een goede aanbieding tegenover zou staan’.

Hato is sinds eind vorig seizoen niet meer weg te denken uit de hoofdmacht van Ajax. De jonge linkspoot miste deze campagne nog geen minuut en werd voor zijn stormachtige ontwikkeling in november beloond door bondscoach Ronald Koeman, die hem opriep voor het Nederlands elftal. Hato maakte zijn debuut in het uitduel met Gibraltar (0-6).

Hato, die al geregeld de aanvoerdersband droeg van Ajax, sprak vorige week nog met De Telegraaf over zijn toekomst in de hoofdstad. “Ik ben pas 18 jaar en dit seizoen is pas mijn eerste echte Eredivisie-seizoen als basisspeler. Ik weet dat ik hier nog genoeg kan leren.”

Géén afkoopclausule


Fabrizio Romano meldde ruim een uur na Verweij dat beide partijen twee weken geleden een akkoord bereikten. "Er is geen afkoopclausule opgenomen in het nieuwe contract", voegde Romano toe.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lichtpuntje in deze donkere dagen…

11 maart 2024 om 18:47

Maar is wel de Telegraaf he… oh wacht das alleen als het negatief nieuws is..

11 maart 2024 om 19:25

En Fabrizio Romano, waardoor de geloofwaardigheid een stuk omhoog gaat.

11 maart 2024 om 19:39

Telegraaf heeft op het gebied van transfers en contracten vrijwel altijd goede info.

11 maart 2024 om 20:05

Werd in februari al in vrijwel alle serieuze media gemeld dat hij zodra hij 18 werd zou gaan verlengen en nu wordt het wederom door tig media en bijv. ook door Fabrizio Romano gemeld. Dus nee, niet enkel De Telegraaf. Daarnaast is De Telegraaf rondom transfers en contracten inderdaad vaak wel goed ingelicht zoals myvision al aangeeft.

12 maart 2024 om 16:29

Telegraaf wordt terecht in twijfel getrokken als er geciteerd wordt uit het gewauwel wat ze hun podcast noemen. Je kunt het ook al horen hoe ze het brengen, 'ik heb gehoord dat...' of 'er gaat rond dat...', etc.

Als Verweij op twitter en/of de site een officieel bericht plaatst en iets als feit presenteert, dan klopt het altijd wel.

Maar goed, het is natuurlijk leuk om dat te spinnen naar positief / negatief nieuws.

Ja dit is mooi. Hopelijk blijft ie tot zn 22e. Dan mooie stap naar Premier League

11 maart 2024 om 19:14

Ik begrijp dat je zegt hopelijk maar het lijkt mij toch sterk dat Hato tot zijn 22e bij Ajax gaat spelen. Dat is nog 4 jaar! Voor zijn ontwikkeling zal hij toch iets eerder die stap willen maken, zodat hij ook weer op relatief jonge leeftijd daar kan schitteren.

Het is imo realistisch om te denken dat een echte topper in wording maximaal 3 seizoenen in het eerste van Ajax speelt. Dus nog maximaal 2 na dit seizoen en dat is al erg optimistisch in de hedendaagse voetbalwereld, waar clubs er zo vroeg bij moeten zijn om geen 100 miljoen te betalen. Denk zelfs dat hij na volgend seizoen al weg is.

11 maart 2024 om 19:21

Jurrien Timber ging op zijn 22e naar Arsenal en kon het niveau meteen aan. Nog voor vier jaar spelen bij Ajax is geen zonde.
Het ligt eerder aan de speler zelf dan zijn leeftijd.

11 maart 2024 om 20:40

@somagunner, maar die debuteerde ook een stuk later. Die kwam op zijn 17e pas bij Jong Ajax. Had een wedstrijd op zijn 18e in Ajax gespeeld en begon pas met 19 te spelen voor Ajax en dan kom je toch weer bij die max 3 seizoenen uit. Hato zit nu net na zijn 18e al op 50+ wedstrijden voor Ajax. Ik vind het wel zonde om zolang in de Eredivisie te blijven

11 maart 2024 om 20:51

Speelde Vertonghen niet een stuk langer in de eredivisie bij Ajax? Heb niet eens zo gekeken dat het aantal minuten of wedstrijden een ding was en na drie jaar moet vertrekken als je uit wilt groeien tot een internationale topspeler. Wilde alleen aangeven als je op 22e vertrekt er nog niets aan de hand is en daarom Timber als voorbeeld.

11 maart 2024 om 21:17

@somagunner, er is ook niets aan de hand als hij op zijn 22e vertrekt maar het is wel onrealistisch en hij zal het waarschijnlijk niet willen. Je hoeft ook niet na 3 seizoenen te vertrekken om uit te groeien tot een topper maar de meesten hebben het dan wel gezien in de Eredivisie.

Vertonghen bleef inderdaad vrij lang maar dat is ook alweer een behoorlijke tijd geleden, hij is net iets jonger dan echte toptalenten als Sneijder ed en die bleven ook vrij lang

12 maart 2024 om 16:14

@somagunner: is het niet een beetje vroeg (na 120 minuten voetbal) om te stellen dat Timber het niveau van Arsenal (structureel) aan kan?

12 maart 2024 om 16:36

@somagunner, je kan naar leeftijd kijken, maar logischer is het naar mijn mening om naar aantal seizoenen basisspeler / aantal wedstrijden in Ajax 1 te kijken.

Timber heeft 121 wedsrtijden in Ajax 1 gespeeld, waarvan 85 ED en ook de nodige CL wedstrijden, wat een logisch aantal is om met voldoende bagage een stap te maken.

Hato heeft nu 52 wedstrijden in Ajax 1 gespeeld, terwijl die net een paar dagen 18 is. Hij blijft sowieso nog nog een heel seizoen, misschien 2 als we geluk hebben, maar dan is het wel klaar hoor. Dan dan heeft hij waarschijnlijk meer dan 150 wedstrijden in Ajax 1 gespeeld, meer is gewoon niet realistisch. Ventje is grootste talent van Nederland, die gaat serieus hoog eindigen de komende jaren bij de Golden Boy verkiezingen denk ik.

12 maart 2024 om 16:58

Ijsmuts, mee eens en het is ook nog maar afwachten hoe hij terug komt van zijn blessure, maar hij viel wel direct op doordat hij moeiteloos de rol speelde die van hem verwacht werd. Ook tegen City. Dus de voortekenen zijn goed, mits hij die vorm snel weer pakt en vast houdt.

Verstandig besluit van Hato en zijn zaakwaarnemers, als dit bericht juist blijkt tenminste. Hato maakt nog voldoende foutjes bij Ajax en is nog zeker niet uitgeleerd bij de club. Als Hato nu al naar een subtop club in het buitenland zou gaan wordt hij na 1 of 2 foutjes naar de bank of tribune verwezen en kan het zomaar einde oefening betekenen, bij Ajax worden hem de foutjes nog vergeven met het oog op zijn leeftijd. Hato kan bij Ajax nog voldoende ervaring opdoen want dit Ajax zal voorlopig nog wel vaker defensief onder druk komen te staan, al met al een goede leerschool lijkt mij.

11 maart 2024 om 18:59

Vergeet niet dat de Light met veel betere spelers om heen liepen.Dat ging iets beter om het spelletje te leren dan die kneuzen die om Hato heen lopen.

Tuurlijk moet Hato nog in Nederland blijven, want hij is ver van uitgeleerd.
Ik kon me al nauwelijks voorstellen dat hij -er vanuit gaande dat hij een carrière wilt- nu al voor de centen weg zou gaan... die centen komen vanzelf als hij nog 2 jaar naar behoren presteert.

Goede keus van Hato.

Hij maakt te veel fouten. Jonge gastje, maar vergeleken met de jaren dat de Ligt er speelde, komt hij nog te kort. De Ligt had de potentie om in paar wedstrijden wat bij te leren en zodoende zeer snel te ontwikkelen. Deze jongen wordt te veel de hemel ingeprezen. Heeft weinig laten zien en zijn potentie zie ik niet zo hoog zitten. Jullie zullen mij voor gek verklaren, maar deze jongen zal de top niet halen. Kaplan heeft meer laten zien in paar minuten dan deze jongen het hele seizoen. De schuld op Sutalo schuiven is ook echt iets voor een ajax supporter. Deze jongen heeft te veel persoonlijke fouten gemaakt om nog de schuld te schuiven op een verdediger naast hem.

11 maart 2024 om 18:49

De Ligt speelde ook in een iets ander elftal dan Hato. Totaal niet te vergelijken dus.

11 maart 2024 om 18:52

Het is ook lastig te vergelijken, echter krijg ik toch het gevoel dat vd ligt veel meer een centrale verdediger is dan Hato. Komt ook door zijn fysiek.

11 maart 2024 om 18:56

Er spelen wel meer spelers in verschillende elftallen. Kun je dan niemand vergelijken? Dan kunnen ze bij clubs de scoutingsapparaten wel opdoeken.

Ik lees het wel vaker bij de vergelijking de Ligt - Hato. De Ligt brak als 16-jarige door in een veel beter elftal. Is dat niet juist knapper? Hato is een beetje door de armoede destijds op linksback doorgebroken. Een beetje een stunt van Heitinga destijds. Hato, Vos, Misehouy.

11 maart 2024 om 21:02

@bongiorno, de Ligt had juist een goed team om zich heen. Zijn plek was dan weer hopeloos bezet. Westerman zat destijds voor hem op de bank en zijn voornaamste nut was destijds het vervoeren van de 17 jarige de Ligt aangezien die geen rijbewijs had. Viergever was zijn concurrent en die was ook geblesseerd en moest weleens als lb opdraven omdat Sinkgraven weer eens iets had

11 maart 2024 om 22:10

@Bongiorno Scouten is dan ook niet spelers vergelijken, maar de potentie, kwaliteiten, mentaliteit etc. van een speler in kunnen schatten. Beetje onzinnige opmerking dus.

11 maart 2024 om 18:56

Ben het mee eens dat De Ligt meer liet zien en ook talentvoller was dan Hato. Maar de selectie waar De Ligt in zat was vele malen beter dan dit Ajax. Ook die in 17/18 had Ziyech, Schöne, Van de Beek, Tagliafico etc. Dat was ook klasses beter. En in 18/19 was natuurlijk helemaal bizar met de komst van Tadic en Blind.

11 maart 2024 om 19:48

Onzinnige analyse. Kaplan speelt nu drie wedstrijden en samen met Hato (al vele wedstrijden) een geweldig tandem. Links- rechtsback en Sutalo zijn nu het probleem en niet goed genoeg gebleken. Dat geldt ook voor middenveld offensief /creatief, waar Berghuis node wordt gemist. Hato staat op het punt een contract tot 2028 te tekenen en gaat absoluut de top halen. Hij is zaterdag net 18 geworden en rijpt nog twee jaar.

12 maart 2024 om 20:36

@the wolf; Hoe kunnen ze een geweldig tandem zijn als ze met drie verdedigers spelen.. Laten we oordelen wanneer ze weer met twee verdedigers spelen, stuk makkelijker zo met drie centraal.

12 maart 2024 om 16:26

Timber en De Ligt hadden dan ook de luxe zich te kunnen ontwikkelen naast ervaren verdedigers als Blind en Martinez. Hato moest noodgedwongen op zijn 17e leiding geven aan een kwakkelende defensie en liet ook dan nog af en toe geweldige dingen zien. Hoewel hij misschien nu in een klein dipje zit, is en blijft hij een geweldig talent

Groot talent maar moet ook nog heel veel leren. Hij maakt best nog veel (persoonlijke) fouten. Logisch voor een jongen van net 18. Verstandig dat hij bij Ajax blijft.

Heel verstandig van Hato. Want hij heeft nog wel 2-3 jaar nodig om een eventuele stap te maken naar een topcompetitie. Vooral verdedigend moet het nog veel beter bij hem. Maar ja hij is pas 18 en heeft dus nog een hele voetballeven voor zich. Hopelijk dat hij het kan maken want talentvol is die zeker.

Ik zou Hato graag eens op het middenveld willen zien. Op de 6 bv kan hij denk ik veel meer zijn voetbalei kwijt dan als cv.

Hato is een talent maar geen toptalent. Hij maakt echt teveel beginners fouten om als toptalent bestempeld te worden. Als hij zelfs in dit elftal niet op valt dan heb ik mijn vraagtekens

Wordt een hele goede speler....nu al bijzonder knap wat hij presteert.
Met ervaring naast zich was hij al zelfs verder geweest denk ik.
Maakt steeds vaker foutjes maar dat hoort ook bij deze leeftijd met weinig ervaring.

Mooi voor Ajax en Hato!
Heeft in mijn ogen een leider naast zich nodig, want met Sutalo zie ik het niet snel goedkomen.

Een type Stefan de Vrij met ervaring zou top zijn bijvoorbeeld.

Kan je De Vrij - Kaplan - Hato gewoon goed met 3 man achterin spelen.

Benieuwd hoe lang hij ook blijft. Arsenal schijnt ook erg geinteresseerd te zijn. Zeker omdat hij ook LB kan spelen en voetballend prima is.

12 maart 2024 om 16:31

De Vrij van Inter?

Speelt op het moment erg wisselvallig maar dat is niet gek voor een net 18 jarige. Goed dat hij z'n koppie erbij houdt en niet naast z'n schoenen loopt, en inziet dat er nog veel ontwikkeling te behalen valt bij Ajax.

Toch heb ik m'n vraagtekens bij deze Hato, hij wordt zoals elk Ajax talent al naar de wereldtop geschreven en als een wonderkind bestempeld. Maar heel eerlijk ben ik eigenlijk nog geen enkele keer echt overtuigd geweest van hem.
Allemaal leuk en aardig dat hij aan de bal prima is maar de hoofdtaak van een centrale verdediger is de man uitschakelen en kunnen verdedigen. Dat is het punt waarin hij veel te leren heeft. Hato maakt gewoon weg nog teveel fouten en cruciale fouten.

Als je ook al een jaar in de basis staat als zo'n jong iemand kun je het ook niet meer op zijn leeftijd gooien. Jong genoeg is oud genoeg en dan dien je ook als Ajax 1 speler beordeeld te worden.

Leuk talentje, maar geen toptalent zoals Timber en De Ligt. Hij doet er goed aan nog een aantal jaar in Nederland te blijven.

Hato is voor de haaien gegooid omdat wat Mislintat aan verdedigers had gekocht het niveau niet aankonden. Hoop voor hem dat hij een vetbetaalde contract heeft gekregen.

Geweldig, heel blij mee in deze barre tijden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren