Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Of ik bang ben voor mijn plek? Bij PSV is er altijd concurrentie’

Laatste update:

Pablo Rosario heeft een vaste basisplaats bij PSV veroverd. De middenvelder deed dit seizoen al zeven keer mee in het eerste elftal en werd maandag nog gecomplimenteerd door Willem van Hanegem. De icoon van Feyenoord noemde de 21-jarige Rosario ‘een jongen voor de toekomst van ons voetbal’.

Rosario heeft er door de komst van Érick Gutiérrez wel een concurrent bij gekregen. Hij vindt het ‘geweldig’ om de Mexicaan in de ploeg te hebben, zo vertelt Rosario in een interview met de Volkskrant. De van Pachuca overgekomen van Gutiérrez brengt ‘nieuwe energie’ en was tegen ADO Den Haag nog goed voor een doelpunt en een assist.

“Ik stond langs de lijn toen hij scoorde. Of ik bang ben voor mijn plek? Bij PSV is er altijd concurrentie.” Rosario kan zich nu opmaken voor een échte test, want komende dinsdag gaat de koploper van de Eredivisie in het Camp Nou op bezoek bij Barcelona. Rosario, die eerder bij Almere City speelde, kijkt uit naar het treffen in de Champions League.

“Mijn oom speelde op de PlayStation met Barcelona, ik met Real Madrid. Straks kom ik hem, als ik speel, echt tegen, want hij komt vaak vanaf het middenveld”, verwijst Rosario naar Lionel Messi. “Het wordt een teamtaak om hem af te stoppen, dat lukt je niet met één man.” Rosario stelt dat PSV in de huidige vorm tegen iedereen ‘een kans maakt’.

Zou jij Pablo Rosario in de basis zetten tegen Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop niet dat Rosario word opgeofferd voor GUT. Als Rosario deze vorm blijft vasthouden word het wel een toppertje voor het middenveld.

17 september 2018 om 09:34

Ik zou toch niet weten wie je anders op de bank zou moeten zetten. Hendrix speelt dit seizoen zo verschrikkelijk sterk en nuttig en Pereiro blinkt meestal juist tegen de topclubs uit, dus die zou ik allebei zeker laten staan tegen Barcelona.

17 september 2018 om 09:36

Pereiro blinkt uit tegen clubs als Feyenoord, Ajax. In de CL tegen échte grote clubs heeft hij weinig indruk gemaakt.

17 september 2018 om 09:46

Ik vond hem in de CL juist wel goed. Met name in het seizoen dat ze tegen Manu speelden. Ik herinner me dat hij Rooney een paar keer geweldig te kijk zette.

17 september 2018 om 10:40

@asroma8 ik vond hem juist een sterke indruk maken de keren tegen echte topploegen.

17 september 2018 om 11:22

Tegen United was hij inderdaad sterk. Verder in de bij elkaar 4 wedstrijden tegen Atletico (kreeg ook rood) niet gezien. Ook tegen Bayern, Rostov amper indruk gemaakt.

Ik vind wel dat hij gewoon moet starten trouwens. Ook omdat het team nu eenmaal zo ingespeeld is. Gutierez is ook niet echt een nummer 10.

Gewoon Rosario spelen in de CL wedstrijden (want verdedigend en fysiek beter), en Gutierez in de eredivisie.

17 september 2018 om 16:27

Ik heb nog steeds wel mijn twijfels over Pereiro hoor.
Hij is vaak toch nog onzichtbaar. Maar ja, een zekere pingel is ook wat waard.
Dus Guti voor Pereiro? Ik ben blij dat ik die beslissing niet hoef te nemen.

17 september 2018 om 12:38

Wat je ook kan doen is in een 532 spelen met Zoet, Dumfries, Schwaab, Saintsbury, Viergever, Angeliño, Rosario, Guti, Hendrix, Bergwijn en Lozano.

Tegen Barça lekker beide opstellen. 4 4 2 met Rosario, hendrix, guti en pereiro. Lozano en bergwijn ervoor, gaan voor die counter! Vooruit rood witten!!!

17 september 2018 om 10:35

Ik vraag mezelf inderdaad af of Luuk de Jong tegen Barcelona van waarde kan zijn.
In de ED speelt hij vaak tegen Cv's die wat minder sterk zijn dan Pique/umtiti. De kopduels die Luuk in de Eredivisie vaak wint zal tegen zulke tegenstanders echt een heel stuk moeilijker worden.
Maar daarentegen is de vraag of dit PSV wel ineens goed kan functioneren met een andere opstelling.
Als ik dit zo afweeg denk ik dat ze gewoon moeten proberen om met hun standaard opstelling te beginnen. Niet al te bang zijn want dat is precies wat Barcelona wil.

17 september 2018 om 11:06

De Jong treft in ED vaak 2 soorten verdedigers aan. Nergens in de buurt te bekennen bij een voorzet of zo lomp dat hij einde seizoen 15+ penalties heeft.

17 september 2018 om 11:07

Nee dat is Luuk niet. Heeft in het verleden meermaals bewezen dat de eredivisie zijn niveau is. Als je toch gaat inzakken kunnen er beter spelers met snelheid worden opgesteld. Luuk is zo traag als kak door een trechter.

17 september 2018 om 11:15

"ik vraag mezelf inderdaad af of Luuk de Jong tegen Barcelona van waarde kan zijn."

Als je je dat afvraagt, dan vraag ik me eigenlijk af of je wel ooit goed naar De Jong kijkt... Een van de redenen waarom Lozano en Bergwijn het zo goed doen, is omdat De Jong voortdurend twee verdedigers bezig houdt en een meester is in het aannemen en weer doorgeven van harde, hoge ballen naar voren...

Bovendien is hij momenteel aardig on fire met 4 goals en 4 assists in zijn laatste 5 wedstrijden.

17 september 2018 om 11:21

@cabinessence ik snap zijn reactie wel. Ik ben ook te spreken over de werklust en balvastheid van de Luuk de Jong. Echter gaat dit gewoon een stuk lastiger met verdedigers die fysiek gelijkwaardig zijn (zoals umtiti en piqué). Natuurlijk zijn ze zoals je aangeeft wel bezig met fysieke duels waardoor een bergwijn of lozano meer ruimte zullen krijgen..echter zal het toch moeizamer gaan als tegen Tommy beugelsdijk, wat zeer logisch is.

17 september 2018 om 11:22

@cabinessence
Dat is dus precies het punt dat ik wil maken.

"omdat De Jong voortdurend twee verdedigers bezig houdt"
Precies dit, ik denk niet dat De Jong bij Barcelona 2 verdedigers bezig gaat houden. En daarom vraag ik mij dus af of hij van waarde zal zijn morgen.
Vervolgens geef je aan dat hij 'meester is in het aannemen en doorgeven van hoge,harde ballen' terwijl ik dus zeg dat ik dat afvraag tegen Pique en Umtiti.

Dus nu ben je wel aan het afvragen of ik misschien ooit goed naar De Jong heb gekeken, maar dan vraag ik mezelf af of jij mijn reactie wel goed leest voordat je reageert.

17 september 2018 om 12:43

de Jong gaat alleen als aanspeelpunt nuttig zijn op de counter, breed maken, aannemen en Pasen de de vleugelspelers. Diego Godin en co dekte de Jong zo goed af dat hij werkelijk niets kon in de 16. Gezien de zware loting is niet erg omdat psv naar mijn verwachting in geen enkele wedstrijd de partij gaat zijn met het meeste balbezit. Bovendien is de Jong ook nuttig om bij standaardsituaties in de eigen 16 te hebben.

Helaas wordt Rosario het kind van de rekening. Hoe sterke ontwikkeling die nu ook doormaakt. Gutierrez haal je niks voor niks, Hendrix haal je er niet uit en Pereiro is numero uno op 10 onder Van Bommel. In Rosario hebben we wel een hele goede backup dat wel, en gaat zeker weten genoeg spelen. Als Rosario zo doorgaat, dan is het de ideale opvolger van Hendrix.

17 september 2018 om 09:51

Of van Guti. Lijkt me dat hij eerder weggaat dan Hendrix. Man zo'n poeier en ook nog een assist in je eerste wedstrijd als invaller is niet niks. Die Guti lijkt me een complete speler voor zijn positie dus PSV heeft goud in handen. Wel jammer voor Rosario, maar ook Hendrix heeft lang moeten wachten om nr.1 op zijn positie te worden, dus hij zal uiteindelijk ook wel onbetwist basisspeler worden.

17 september 2018 om 11:15

Real Madrid

Grote kans inderdaad dat Rosario uit de basis verdwijnt als Guttierrez een basisplek krijgt, maar ik denk soms ook nog dat het Pereiro zal zijn die zijn basisplek kwijt kan raken. En zo gek is dat ook niet, als je erover nadenkt.

Want jij zegt wel dat Pereiro onder Van Bommel 'numero uno' is, maar Pereiro blijft toch echt een momentenvoetballer. Eentje die je soms een half uur niet eens ziet. En die daarnaast ook nog eens, en dat gaat zich uiteindelijk denk ik tegen Pereiro keren, een slappe voetballer is in duels en in balverlies momenten. Van Bommel heeft pereiro, bij gebrek aan beter, belangrijk gemaakt en hem tot zijn pareltje gebombardeerd. Maar inmiddels is er met Guttierez eentje binnen die ook heel veel kwaliteiten heeft.

En ik denk dat Van Bommel dan straks liever speelt met Guttierez op de plek van Pereiro, met dat blok van Hendrix/rosario daarachter. Guttierez kan dan in die vrije rol met zijn creativiteit en zijn passing het spel verdelen en daarachter wordt het middenveld beheerst door Hendrix/rosario. Staat dan prima, in mijn ogen.

Overigens betekent dit niet dat de rol van Pereiro dan uitgespeeld is. Die kan met al die wedstrijden die nog voor de boeg liggen nog aan heel veel speeltijd komen en van waarde zijn. Maar Pereiro heeft nu eenmaal toch net te weinig gepresteerd om zijn plek onaantastbaar te laten zijn. Hij is, goed beschouwd, eigenlijk nooit puur onomstreden geweest. Terwijl Cocu en Van Bommel nu hem zeer ruim kansen en speeltijd hebben geboden. Kennelijk is Pereiro gewoon geen speler die een centrale rol in een team aankan.

17 september 2018 om 11:31

@contant kante prima reactie echter vind ik het persoonlijk wat kort door de bocht betreffende Pereiro. Voor mij komt deze conclusie nog een beetje vroeg. Pereiro speelt nu 5 of 6 wedstrijden basis onder van Bommel. Die man kan echt nog wel vertrouwen kweken en verder groeien. Guti op basis van een kwart wedstrijd (hoe idioot goed z’n debuut ook was) een basisplaats toekennen vind ik ook wat voorbarig. Hij moet ook eerst ook laten zien en dan zien we vanzelf wel of Pereiro al stappen heeft gemaakt en hoe Rosario ervoor staat. Hendrix is in ieder geval onbetwist, hij is erg belangrijk voor PSV.

17 september 2018 om 11:45

Van Bommel kennende zal er de komende duels nog niet heel veel gaan veranderen in de basisopstelling. Het verloop van de wedstrijd dicteert dan welke wijzigingen noodzakelijk zijn. Dus ik denk ook niet dat Pereiro of Rosario nu meteen naar de bank verkast. Dat zeg ik ook niet. Wat ik hiervoor zei over wie 'het kind van de rekening' zal worden, bedoel ik 'op termijn'.

Maar qua Pereiro ben ik het echt oneens met jou. Pereiro is geen nieuwe speler. 5-6 wedstrijden onder Van Bommel, dat klopt, maar we hebben met zijn allen Pereiro al drie seizoenen aan het werk gezien. Tenminste, ik wel. Van een type speler zoals hij dat is, maak je niet opeens een speler die duels gaat winnen, of dingen gaat doen die hij gewoon niet beheerst. Ook niet 'onder Van Bommel'. Cocu heeft hem exact een jaar geleden ook al alle vrijheid en een plek centraal op het middenveld gegeven en dat werd toen ook heel weinig. Ik zie nog steeds geen vooruitgang of progressie, om eerlijk te zijn.

En akkoord, Pereiro is natuurlijk een rasvoetballer. Met bal aan de voet kan hij dingen die verder in het team niemand kan. Maar ik houd van dergelijke spelers als ze daarnaast ook nog wat meer kunnen. En dat mis ik bij hem. Het is echt een slappe voetballer en hij wordt nooit een fysiek sterke speler. Ik zag dat Guttierez dat dus al wél heeft. En van Pereiro hoeven we geen spel als van Guardado te verwachten, die was echt uitzonderlijk sterk.

Maar als ik de opstelling zou mogen maken, dan had ik het wel geweten!

17 september 2018 om 12:03

@contant kante: Fair enough! De tijd zal het leren. Ik kan je mening ook zeker begrijpen maar ik deel hem niet. Ik denk dat Pereiro vooral vertrouwen nodig heeft wat hij nu pas echt krijgt onder van Bommel. Een echte fysieke voetballer zal het niet snel worden nee. Echter viel het me de laatste wedstrijd juist wel op dat het lichaam van Pereiro wat gespierder/groter begint te worden. Ben het wel met je eens dat Guttierez gretig overkomt en strijdlust tentoonstelt. Iets wat je Pereiro inderdaad zelden ziet doen. Maar dit is natuurlijk pas de eerste wedstrijd van Guti voor PSV, hij moet zich voor langere tijd bewijzen. Overigens kan ik persoonlijk ook genieten van ‘luie voetballers’ echter moeten ze dan wel perfect met de bal overweg kunnen (a la Pirlo).

17 september 2018 om 13:14

3 linkspoten op het middenveld lijkt me anders iets teveel van het goede

17 september 2018 om 15:17

3 linkspoten? Welnee! Rosario is gewoon een rechtspoot.

Maar 3 rechtspoten op een middenveld, dat kan wél? Wat is eigenlijk het grote probleem met 3 linkspoten op een middenveld? Want zoals je misschien weet zijn mensen die links zijn gemiddeld genomen creatiever/fantasierijker en kunstzinniger dan mensen die rechts zijn. Heeft iets te maken met de dominantie van de ene hersenhelft over de andere. Dus dat is toch heerlijk dan juist, drie super creatieve spelers op je middenrif! Wie zou daar ooit tegen kunnen zijn?

18 september 2018 om 08:25

Voor je balans is 2 links 1 rechts een stuk beter.

Ik denk dat het spelbeeld hetzelfde wordt als Nederland Frankrijk. Dat is niet erg natuurlijk maar je tactisch aanpassen zou niet verkeerd zijn. Ze moeten nu een voetballer op het middenveld opstellen om aan spelen toe te komen denk ik. Dat zijn de huidige 3 allemaal niet. Misschien die guti wel.

Ik ben malijk bang dat de gehele CL-campagne de lange bal op Luuk niet veel zin heeft aangezien bijna elk team betere koppers heeft. Dat trucje werkt in de ED heel vaak maar in deze poule bijna niet denk ik.
Er zal tactisch iets gevonden moeten worden om ook aam aanvallen toe te komen

17 september 2018 om 10:45

@KToranje kijk je wel eens PSV? Pereiro geen voetballer noemen!? Die man is echt een rasvoetballer. Over Luuk de Jong ben ik het met je eens, het zal mij sterk benieuwen of zijn fysiek tegen umtiti en piqué in het voordeel van PSV werkt.

17 september 2018 om 13:40

Nou Pereiro is dat wel....Maar geen spelverdeler, dat is echt een andere rol. Een voetballende (spel verdelende)6 of 8 heb je nodig voor de opbouw.
Voor de omschakeling maakt het niet veel uit .....dan is het speelveld klein en is Pereiro makkelijker aan te spelen denk ik.

Daarnaast voor de opbouw is het niet heel handig als Pereiro gaat inzakken om de opbouw te verzorgen. Je mist dan iemand op zijn plek en hij is niet super balvast, dus kan gevaarlijk zijn op eigen helft

Ik denk dat Hendrikx op dit moment de enige onomstreden speler is op het middenveld van Psv. Voor de overige posities zullen Pereiro, Guti en Rosario moeten vechten. Niks mis met een beetje concurrentie toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren